هدایت شده از نو+جوان
🌕 فانوس نجات
✊ مبارزهای که امام محمدباقر علیهالسلام شروع کردند و هنوز هم ادامه دارد...
🤔 تا حالا فکر کردید که مبارزه فرهنگی یعنی چی؟
◼️ به مناسبت شهادت #امام_باقر علیهالسلام
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_khamenei
هدایت شده از باشگاه خبرنگاران جوان
🔸 افزایش سرعت اینترنت با تغییر تنظیمات در مودم
🔹بسیاری از مردم این روزها از اینترنت استفاده میکنند و به دنبال افزایش سرعت آن هستند، سرعت بالای اینترنت برای کسانی که بازیهای آنلاین انجام میدهند یا پخش زنده برنامه ها، فیلمها و سریالها را تماشا میکنند بسیار حائز اهمیت است. ترفندهایی برای افزایش سرعت اینترنت وجود دارد که کافی است کاربران در تنظیمات مودم خود این ترفندها را اعمال کنند.
👉 yjc.news/00WfdP
🆔 @YjcNewsChannel
◾️✨◾️✨◾️✨◾️
✨
◾️
🍂حضرت باقر (علیه السلام) این مبنا را پایه گذاری کردند که اصل حضرت قرآن در نزد اهل بیت (علیهم السلام) است و علم و حقایق و ابواب آن، از امامی به امام دیگر منتقل می شود:
▫️«اِنَّ الْعِلْمَ الَّذی نَزَلَ مَعَ آدَمَ (علیه السلام) لَمْ یُرْفَعْ، وَ الْعِلْمُ یُتَوارَثُ وَ کانَ عَلِیٌّ (علیه السلام) عالِمَ هذِهِ الْاُمَّةِ وَ اِنَّهُ لَمْ یُهْلَکْ مِنّا عالِمٌ قَطُّ اِلّا خَلَفَهُ مِنْ اَهْلِهِ مِنْ مِثْلِ عِلْمِهِ اَوْ ما شاءَ اللهُ»؛
🍂به راستی علمی که با آدم (علیه السلام) نازل شد، برنگشته و از بین نرفته بلکه به ارث گذاشته می شود و آن علوم به علی (علیه السلام) رسیده اند و علی (علیه السلام) عالم این امّت است و به راستی عالمی از ما از دنیا نمی رود مگر این که کسی جانشین او می شود که مثل علم او را دارد و یا آنچه که خداوند بخواهد.
📓الوافی، ج۳، ص۵۵۰.
#بیت_الاحزان
#هر_خانه_یک_حسینیه 🏴
#همه_روضه_خوان
◾️
✨
◾️✨◾️✨◾️✨
هدایت شده از حوزه های علمیه خواهران کشور
#خبر_مرکز
🔻 برگزاری دوره مقدماتی آشنایی با دانشهای حدیثی در قالب «مدرسه تابستانی حدیث»
🔹 مدیرکل تحصیلات تکمیلی حوزه های علمیه خواهران: مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران با همکاری دانشگاه قرآن و حدیث، جهت آشنايی بیشتر طلاب علوم دینی با دانش حدیث، دوره مقدماتی «آشنایی با دانش های حدیثی» را برگزار میکند.
🔹 این دوره با هدف آشنایی با دانش های حدیثی، منابع و معارف حدیثی، فهم صحیح احادیث و ایجاد شوق و بسترسازی جهت گسترش هدفمند و روشمند حدیث در جامعه و آمادگی طلاب جهت ورود به رشته علوم و معارف حدیث سطح 3، برگزار میشود.
🔹 مهلت ثبت نام در مدرسه تابستانی حدیث تا 28 تیرماه 1400 است که علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی http://qhu.ac.ir/ نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
متن کامل:
http://news.whc.ir/news/view/109621
کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران | 🌸 @kowsarnews
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بانوان آنلاین
ستاد بزرگداشت مناسبتها و رویدادهای فراگیر در فضای مجازی راه اندازی شد
به همت اداره کل تبلیغ حوزههای علمیه خواهران و همزمان با دهه پر نور و سرور ولایت و امامت، ستاد بزرگداشت مناسبتها و رویدادهای فراگیر در فضای مجازی با هدف توسعه تولید و انتشار محتوا با رویکرد مفاهیم اسلامی راه اندازی شد.
هماهنگی و هدایت فعالیتهای فرهنگی تبلیغی خواهران طلبه سراسر کشور در فضای مجازی و تولید و انتشار محتوای سالم و مفید در راستای مناسبتها و رویدادها از جمله اهداف در نظر گرفته شده برای این ستاد است.
هدایت شده از ریحانه
✅به مناسبت فرارسیدن موسم حج ابراهیمی، رهبر معظم انقلاب پیامی خطاب به ملتهای مسلمان جهان صادر کردند. برای خواندن متن کامل پیام از لینک زیر استفاده کنید:
https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=48289
#رمی_شیطان_بزرگ
#پیام_حج
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🔴 ویژه بانوان طلبه سراسر کشور
🌐 دوره آموزش مجازی زبان اسپانیایی و پرتغالی
👇 نام نویسی تا دهم مرداد 👇
https://zaban.nassimrahmat.ir/
هدایت شده از حسینیه امام خمینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مضامین دعای عرفه را به شعر در بیاورید
🔻توصیه رهبر انقلاب به شاعران آیینی درباره دعای عرفه: شما میتوانید مضامین دعای عرفهی سیدالشهداء (سلام الله علیه) را به شعر بیاورید. دعای عرفهی امام حسین عاشقانه است. حضرت سجاد هم برای روز عرفه دعا دارند - در صحیفهی سجادیه، دعای چهل و هفتم، دعای روز عرفه است - آن هم بسیار دعای پرمغز و پرمضمونی است؛ اما دعای امام حسین عاشقانه است، یک چیز دیگر است. اگر چنانچه آشنا بشوید، انس پیدا کنید، دقت کنید، از یک فقرهی این دعا میتوانید یک قصیده، یک مجموعه، یک قطعه، یک غزلِ خیلی قشنگ از آب در بیاورید. ۱۳۹۰/۰۳/۲۵
🚩 صفحه ویژه مراسمهای حسینیه امام خمینی
💻 @hoseinie_emamkhomeini
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
#علل_الشرایع
#باب_الحج
ا❁﷽❁ا
📑 علَّةُ تسمیة عرفة و عرفات
▪️ امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمَّا أَرَادَ أَنْ يَتُوبَ عَلَى آدَمَ،
أَرْسَلَ إِلَيْهِ جَبْرَئِيلَ فَقَالَ لَهُ:
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا آدَمُ الصَّابِرُ عَلَى بَلِيَّتِهِ التَّائِبُ عَنْ خَطِيئَتِهِ
إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بَعَثَنِي إِلَيْكَ لِأُعَلِّمَكَ الْمَنَاسِكَ الَّتِي يُرِيدُ أَنْ يَتُوبَ عَلَيْكَ بِهَا وَ أَخَذَ جَبْرَئِيلُ بِيَدِهِ وَ انْطَلَقَ بِهِ ... ؛
خداوند تبارك و تعالى وقتى خواست توبه جناب آدم را بپذيرد، جبرئيل امین را نزد او فرستاد،
جبرئيل عرضه داشت: سلام بر تو اى آدم، اى كسى كه بر بليّه وارده صبر و شكيبايى نمودى و از لغزشى كه صادر شد توبه نمودى، خداوند تبارك و تعالى مرا نزد تو فرستاد تا مناسكى كه به واسطه انجام آنها توبه ات پذيرفته مى شود را به تو بياموزم.
سپس جبرئيل دست آدم را گرفت و با او حركت كرد ...
ثُمَّ انْطَلَقَ بِهِ إِلَى عَرَفَاتٍ فَأَقَامَهُ عَلَى عَرَفَةَ وَ قَالَ لَهُ:
إِذَا غَرَبَتِ الشَّمْسُ فَاعْتَرِفْ بِذَنْبِكَ سَبْعَ مَرَّاتٍ
فَفَعَلَ ذَلِكَ آدَمُ وَ لِذَلِكَ سُمِّيَ عَرَفَةَ
لِأَنَّ آدَمَ اعْتَرَفَ عَلَيْهِ بِذَنْبِهِ فَجُعِلَ ذَلِكَ سُنَّةً فِي وُلْدِهِ يَعْتَرِفُونَ بِذُنُوبِهِمْ كَمَا اعْتَرَفَ أَبُوهُمْ وَ يَسْأَلُونَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ التَّوْبَةَ كَمَا سَأَلَهَا أَبُوهُمْ آدَمُ ... ؛
پس از آن به عرفات رفتند، جبرئيل، آدم را بر زمين برآمده و نمايانى ايستادند و به او عرض كرد:
مترصّد باش هر گاه آفتاب غروب نمود هفت بار به لغزش خود اعتراف نما، جناب آدم اين عمل را بجا آورد و به همين خاطر آن جا به عرفه ناميده شد، چه آنكه آدم به لغزش خويش اعتراف كرد، پس اين معنا سنّتى شد در بين فرزندان آدم كه به گناهان خويش اقرار و اعتراف نمايند، همان طورى كه پدرشان به لغزش خود اعتراف كرد و از خدا درخواست توبه و آمرزش گناهان خود كنند چنانچه پدرشان از خدا اين خواهش را نمود ...
📗 علل الشرائع، ج ۲، ص ۴۰۰
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
#علل_الشرایع
#باب_الحج
🖊 شرح الحدیث
▪️ «عرفه»، روز نهم ذی الحجه، روز وقوف حجاج در سرزمین «عرفات» است.
در عظمت اين روز و اين سرزمين همين بس كه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از آن به «تمام حج» و امیرالمومنین علی (علیه السلام) از آن به «روز حج اکبر» و «روز مغفرت» (۱) تعبير نموده و فرمودهاند: «الْحَجُّ عَرَفَةُ» (۲) و «أَنَّ يَوْمَ الْحَجِّ الْأَكْبَرِ هُوَ يَوْمُ عَرَفَةَ» (۳). و این دلالت بر ضرورتِ تأمل در معنای عرفه دارد.
📗 (۱) . امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ اِلی قابِلٍ اِلاَّ اَنْ یَشْهَدَ عَرَفَةَ»؛ کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود، تا سال آینده بخشیده نمی شود، مگر اینکه [روز] عرفه را درک کند.
📗 (۲) . عوالي اللئالي العزيزية في الأحاديث الدينية، ج ۲، ص ۹۳
📗 (۳) . همان، ج ۲، ص ۹۷
▪️ بلافاصله پس از ذکر عرفه و معنای آن (معرفت یا شناخت)، حدیث شریف «مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ» متبادر می شود. پس اهمیت عرفه در شناخت خود است. حال سوال این است که خود را چگونه باید بشناسیم تا به آن حقیقت معنای عرفه برسیم؟!
▪️ در روایات از این روز به عنوان، روز معرفت خلق به خالق و به ذوات مقدسه اهل بیت (علیهم السلام) و استجابت ندای ربّ در عهد های الهی تعبیر شده است.
▪️ این معرفت در یک ظرفیت زمان به نام «عرفه»، و در یک ظرفیت مکان به نام «عرفات» ایجاد شد.
🔘 چنانچه از پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده که فرمودند:
«أَخَذَ اللَّهُ الْمِیثَاقَ مِنْ ظَهْرِ آدَمَ بِنَعْمَانَ یَعْنِی " عَرَفَه "، فَأَخْرَجَ مِنْ صُلْبِهِ کُلَّ ذُرِّیَّة ذَرَأَهَا فَنَشَرَهُمْ بَیْنَ یَدَیْهِ کَالذَّرِّ. ثُمَّ کَلَّمَهُمْ وَ تَلا : أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ؟ قالُوا: بَلی؛
خداوند از نسل آدم، در سرزمین نعمان یعنی عرفه پیمان گرفت و از صلب وی ذرّیّه هایی خارج نمود، آن ها را همچون ذر پراکند، سپس با آنان صحبت کرد و این عهد را بیان فرمود: آیا من پروردگارتان نیستم، همه گفتند: بله.
📗 تفسير كنز الدقائق و بحر الغرائب، ج ۵، ص ۲۳۴
▪️ همچنین امام صادق (علیه السلام) در روایتی به تحقّقِ این معرفت در ظرف زمانی عرفه و عهد های الهی و نبوت و ولایت اشاره کرده و فرمودند این معرفت همان فطرتی است که خلق با آن ولادت می یابند:
أَخْرَجَ اللَّهُ مِنْ ظَهْرِ آدَمَ ذُرِّيَّتَهُ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ فَخَرَجُوا كَالذَّرِّ، " فَعَرَّفَهُمْ نَفْسَهُ وَ أَرَاهُمْ نَفْسَهُ وَ لَوْ لَا ذَلِكَ لَمْ يَعْرِفْ أَحَدٌ رَبَّهُ ". قَالَ: أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ؟ قالُوا: بَلى! قَالَ: فَإِنَّ مُحَمَّداً عَبْدِي وَ رَسُولِي وَ إِنَّ عَلِيّاً أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ خَلِيفَتِي وَ أَمِينِي وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ: كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلَى الْمَعْرِفَةِ وَ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى خَالِقُهُ.
📗 إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج ۳، ص ۱۷۳
⏪ بنابراین روز عرفه، زمان معرفت خلق به خالق و ذوات مقدسه اهل بیت (علیهم السلام) یعنی همان معرفت به فطرت بوده که هر آنکه این فطرت را بشناسد، ربّ خود را شناخته و این همان دین قیم است که در آیه مبارکه «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ» بر آن تصریح شده و امام باقر العلوم (علیه السلام) ذیل آن فرمودند:
مراد از فطرت، همان «ولایت» است.
▪️ با این بیان، معنای کلام امام صادق (علیه السلام) در تبیین علت تسمیه عرفه و عرفات معلوم می شود. چنانچه در أخبار دیگر تصریح شده است که عرفه همان روزی بوده که آدم أبوالبشر خداوند را به أسماء الله الحسنی (نام مبارک اهل بیت (علیهم السلام) خوانده و توبه اش مقبول واقع شد؛
«فَتَلَقَّی آدَمُ مِنْ رَبِّهِ کَلِماتٍ فَتابَ عَلَيْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحيم» (سوره مبارکه بقره، آیه ۳۷)
أَنَّهُ قَالَ: «يَا رَبِّ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ عَلِيٍّ وَ فَاطِمَةَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ إِلَّا تُبْتَ عَلَيَّ».
📗 الكافي (ط - الإسلامية)، ج ۸، ص ۳۰۵
📗 شواهد التنزيل لقواعد التفضيل، ج ۱، ص ۱۰۱
⏪ پس عرفه، شناخت فطرت است و شناخت فطرت، معرفت به ولایت ائمه معصومین (علیهم السلام) است. و چون کسی به این معرفت برسد، به حقیقت حج رسیده است؛ چون فرموده اند: «تَمَامُ الْحَجِّ لِقَاءُ الْإِمَامِ». از اینرو از عرفه به «حج» و «روز حج أکبر» تعبیر شده است.
📗 وسائل الشيعة، ج۱۴، ص ۳۲۴
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📡كليپ صوتی| عرفهای در کنار مادرم
🌟روایت حضرت آیتالله خامنهای از انجام اعمال #روز_عرفه در کنار خانواده در ایام نوجوانیشان
📡بشنويد👇
هدایت شده از حوزه های علمیه خواهران کشور
#خبر_مرکز
🔻 هدف بعثت و غدیر حفظ ولایت و اصل ولایتمداری است/ چهار سطح پایبندی به ولایت الهی جهت تحقق اهداف غدیر
🔹 عضو هیئت مدیره موسسه روایت سیره شهدا: تمامی دشمنی دشمنان در طول تاریخ تا به امروز برای این بوده که اهداف بعثت و غدیر محقق نشود و با دقت در آیات و روایات می توان فهمید که هدف بعثت و غدیر حفظ ولایت و اصل ولایتمداری است.
🔹 اگر در چهار سطح خودسازی، خانواده سازی، جامعه سازی و تمدن سازی ما به اصل ولایتمداری پایبند باشیم، می توانیم ولایت الهی را به عنوان حکومت جهانی به همگان معرفی کنیم.
🔹 این که غدیر را بالاترین عید شمردهاند و اصل ولایت را بالاترین اصل تربیت و از اصول دیانت برشمردهاند، به این جهت است که وقتی می گوییم ولایت الهی؛ یعنی افکارمان، احساسمان، رفتارمان و مصرف کردنهایمان، تابع ولایت باشد.
متن کامل:
http://news.whc.ir/news/view/109827
کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران | 🌸 @kowsarnews
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔅نفس خود را هر که قربان میکند، تیغ آتش را گلستان میکند
🌸 فرخنده عید سعید قربان، عید طاعت و بندگی خداوند، تهنیت باد
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
#علل_الشرایع
#باب_الحج
ا❁﷽❁ا
📑 علة الأضحية
▪️ حضرت سیدالمرسلین محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) روز عید قربان نزد حضرت أم أبیها (سلام الله علیها) رفته و فرمودند:
يَا فَاطِمَةُ! قُومِي فَاشْهَدِي أُضْحِيَّتَكِ
ای فاطمه جان! برخیز و در صحنه ذبح قربانی خود حضور یاب
فَإِنَّ بِكُلِّ قَطْرَةٍ مِنْ دَمِهَا كَفَّارَةَ كُلِّ ذَنْبٍ
زیرا در ازای هر قطرهای که از خون آن میچکد، کفاره همه گناهان است.
أَمَا إِنَّهَا يُؤْتَى بِهَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَتُوضَعُ فِي مِيزَانِكِ مِثْلَ مَا هِيَ سَبْعِينَ ضِعْفاً
آگاه باش که آن در روز قیامت آورده می شود و در ترازوی اعمال قرار داده شده و به میزان هفتاد برابر می شود.
مقداد بن اسود گفت: يَا رَسُولَ اللَّهِ ! هَذَا خَاصَّةٌ أَمْ لِكُلِّ مُؤْمِنٍ عَامَّةً ؟
آن حضرت فرمودند: بَلْ لِآلِ مُحَمَّدٍ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ
بلکه برای خاندان محمد (علیهم السلام) و همه مؤمنان است.
📗 بحار الأنوار، ج ۳۷، ص ۳۰۰
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
#علل_الشرایع
#باب_الحج
🖊 شرح الحدیث
☑️ از جمله علل تضحیه، استغفار ذنوب است.
⬅️ همانطور که در این حدیث شریف نبوی و در کلام سایر معصومین (علیهم السلام) نیز بدان تصریح شده است.
✔️ چنانچه امیرالمومنین علی (علیه السلام) فرمودند:
«لَوْ عَلِمَ النَّاسُ مَا فِي الْأُضْحِيَّةِ لَاسْتَدَانُوا وَ ضَحَّوْا، إِنَّهُ يُغْفَرُ لِصَاحِبِ الْأُضْحِيَّةِ عِنْدَ أَوَّلِ قَطْرَةٍ تَقْطُرُ مِنْ دَمِهَا»؛
اگر مردم پاداش قربانی کردن را می دانستند، حتما قرض می گرفتند و قربانی می کردند.
همانا کسی که قربانی می کند، با اولین قطره خونی که از قربانی بر زمین فرو می چکد، گناهش آمرزیده می شود.
📗 علل الشرائع، ج ۲، ص ۴۴۰
⬅️ هر قطره از قطرات خون قربانی، کفاره ذنوب می باشد.
زیرا همان طور که در تشریع عید قربان ذکر شد، قربانی، فدیه است.
لذا به تصریح لسان مبارک حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله و سلم) این فدیه در میزان اعمال قرار داده می شود، چون در عداد أعمال صالح است، از اینرو در نصوص، معلل به علت فوق، تاکید به تنزیه و استفراه قربانی (بمعنای تیمار کردن و رسیدگی) شده است.
✔️ چنانچه از رسول اکرم (صلوات الله علیه) مرویست:
«اسْتَفْرِهُوا ضَحَايَاكُمْ فَإِنَّهَا مَطَايَاكُمْ عَلَى الصِّرَاطِ»؛
قربانیان خود را خوب تیمار کنید، چرا که آنان مرکب های شما در صراط می باشند.
📗 من لا يحضره الفقيه، ج ۲، ص ۲۱۳
↩️ که البته ظاهر حدیث شریف دلالت معنایی باطنی نیز دارد که در مباحث بعدی به آن اشاره خواهد شد.
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
#علل_الشرایع
#باب_الحج
📑 علة الأضحية
▪️ صراط أقوم امام صادق (علیه السلام) درباره علت قربانی کردن در حج فرمودند:
«إِنَّهُ يُغْفَرُ لِصَاحِبِهَا عِنْدَ أَوَّلِ قَطْرَةٍ تَقْطُرُ مِنْ دَمِهَا إِلَى الْأَرْضِ
وَ لِيَعْلَمَ الله تَعَالَى مَنْ يَتَّقِيهِ بِالْغَيْبِ.
قَالَ الله تَعَالَى: «لَنْ يَنالَ الله لُحُومُها وَ لا دِماؤُها وَ لكِنْ يَنالُهُ التَّقْوى مِنْكُمْ»
ثُمَّ قَالَ: انْظُرْ كَيْفَ قَبِلَ الله قُرْبَانَ هَابِيلَ وَ رَدَّ قُرْبَانَ قَابِيلَ»؛
خداوند متعال هنگام ريختن اوّلين قطره خون قربانی به زمين صاحب قربانى را مى بخشد،
و بدين وسيله اهل تقوى از غيرشان ممتاز می شود.
چنانچه خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است:
«(بدانید که) هرگز گوشت و خون این قربانیها نزد خدا (به درجه قبول) نمی رسد، لیکن تقوای شماست که به (پیشگاه قبول) او خواهد رسید».
سپس فرمودند: بنگرید که خداوند چگونه قربانی هابیل را پذیرفت و قربانی قابیل را رد کرد.
📗 علل الشرائع، ج ۲، ص ۴۳۸
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
ا🔳📑🔳📑
ا📑🔳
ا🔳
ا📑
#علل_الشرایع
#باب_الحج
🖊 شرح الحدیث
☑️ أضحیه، قربانی کردن است؛
اسمی که در اصطلاح شرعی برای مسمّای ذبیحه قرار داده شده،
به این سبب است که قربان یعنی «ما يتقرّب به إلى الله سبحانه»؛
یعنی عباد به واسطۀ قربانی، تقرب به ساحت کبریایی می جویند.
📗 الوافي، ج ١٢، ص ١٩٦
☑️ همانطور که در خصوص تشریع این سنت آمده است :
✔️ زمانیکه صدق و اخلاص و قوت صبر نبی خدا ابراهیم (علی نبینا و آله و علیه السلام) در آزمایش الهی اثبات شد، از جانب خداوند أرحم الراحمین به او چنین ندا شد:
« يا إِبْراهِيمُ قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيا إِنَّا كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ إِنَّ هذا لَهُوَ الْبَلاءُ الْمُبِينُ وَ فَدَيْناهُ بِذِبْحٍ عَظِيمٍ »
و به این ترتیب ابراهیم، به امر الهی کبشی را فدیه فرزندش اسماعیل کرد و این عمل، سنتی جاری گردید.
📗المصباح للكفعمي (جنة الأمان الواقية)، ص ٧١٤
✔️ نیز خداوند تبارک و تعالی در سوره مبارکه حج، آیه ٣٧ می فرماید:
«لَنْ يَنالَ الله لُحُومُها وَ لا دِماؤُها وَ لكِنْ يَنالُهُ التَّقْوى مِنْكُمْ»؛
➖ بدانید گوشت و خون اين قربانيها ارزشى در نظر خداوند متعال ندارد، بلکه آنچه ارزش و اهميت دارد، تقوای قلوب و نیت شماست.
➖ «لَنْ يَنالَ اللَّهَ» یعنی هرگز [ظاهر عمل قربانی کردن] مصیب رضای الهی واقع نخواهد شد.
➖ «لكِنْ يَنالُهُ التَّقْوى» بلکه آنچه موجب نیل به قرب و رضای الهی می شود، تقوای قلوب است.
تفسير الصافي، ج٣، ص ٣٨٠
↩️ قلب، أمیر مطاع و متبوع،
و أعضا و جوارح أتباع آن می باشند،
و «أنّ في الجسد لمضغة [قلب]، إذا صلحت صلح لها سائر الجسد».
📗 مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج٨، ص ٩٦
⏪ از اینجا معلوم می شود که گرچه ظواهر أوامر حجیت قطعی دارند، لکن أهم از آن ظاهر، آنچه تعیین کننده ارزش اعمال عباد است و موجب قبولی و تقرب آنها نزد مولا می شود، نیت مقرب و تقوی القلوب است.
زیرا نیت جنبه علیت دارد و اصل و ریشه و روح عمل می باشد، درحالیکه عمل فرع آن است.
📑
🔳
📑🔳
🔳📑🔳📑
هدایت شده از پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
انالله و انا الیه راجعون
◼️ دکتر محمد حسن فرج نژاد، عضو هیأت مدیره انجمن مطالعات فضای مجازی حوزه علمیه قم به همراه همسر و فرزندانش بر اثر سانحه رانندگی درگذشتند.
▪️ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی, ضمن عرض تسلیت برای صاحبان این مصیبت, غفران و رحمت واسعه الهی را برای متوفیان این حادثه جانکاه مسألت دارد.
دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi