سلام و عرض ارادت
.
فردا اول وقت، به وضوح درمورد این موضوع صحبت خواهیم کرد
با مجمع حقوقی ایران همراه باشید 👇⚖️💯
🆔 https://eitaa.com/joinchat/656474389Cf0f85584e7
💢 در رابطه با سوال مطرح شده در کانال در مورد واگذارنامه، ابتدا باید بدونیم واگذار نامه چیه و چه کاربردی داره؟!!
✍️ واگذارنامه نام عقد مستقلی در قانون نیست. در واقع تمام عقودی که باعث انتقال مالکیت عین یا منفعت، به صورت معوض یا رایگان از شخصی به شخص دیگر می شوند، می توانند تحت عنوان واگذارنامه مطرح شوند. از جمله شرایط لازم برای انعقاد واگذارنامه، داشتن اهلیت و قصد و رضای طرفین، معین بودن مورد معامله و مشروعیت جهت معامله می باشد. (ماده 190 قانون مدنی)
🟨 انعقاد هر گونه عقد و معامله ای نیازمند احراز شرایطی است، که تا آن شرایط در طرفین و مورد معامله وجود نداشته باشد، عقد به درستی محقق نخواهد شد. واگذارنامه نیز از این امر مستثنی نیست، اما شرایط واگذارنامه چیست؟🤔🧐
✅ شروط طبق ماده 190 قانون مدنی داشتن اهلیت، قصد و رضای طرفین، معین بودن مورد معامله و مشروعیت جهت معامله میباشند.
🔴 بعد از اینکه طرفین از شرایط لازم برای انعقاد واگذارنامه اطمینان حاصل کردند، نوبت به نحوه نوشتن و تنظیم واگذار نامه می رسد.
اولین چیزی که طرفین در هنگام تنظیم واگذارنامه، به عنوان سند رسمی یا عادی، باید به آن توجه کنند، نوشتن عنوان عقدی است که، طرفین قصد دارند به موجب مفاد واگذارنامه بین طرفین برقرار شود.
بخش بعدی طرفین قرارداد است که، در آن مشخصات طرفین و آدرس و شماره تماس آن ها ذکر شود.
مورد بعدی، موضوع معامله است و منظور مالی است که باید انتقال داده شود. مدت قرارداد نیز از مواردی است که در تنظیم واگذارنامه باید به آن توجه داشت که می تواند، محدود یا نامحدود باشد. مبلغ قرارداد نیز از جمله، موارد مهم، بین طرفین معامله است که باید به صورت قطعی، نوشته شده و نحوه دریافت و پرداخت آن نیز مشخص باشد.
✅ باید بدانید نحوه واگذاری ملک به اعضای خانواده چگونه است، و در قالب چه عقودی منتشر میشود؟!!
🔰واگذاری ملک در قالب عقد صلح🔰
✍️ مهمترین عقدی که انتقال ملک به اعضای خانواده در آن قالب صورت میپذیرد، عقد صلح است. این عقد ماهیتی لازم دارد به این معنا که طرفین این قرارداد، مصالح (انتقال دهنده) و متصالح (انتقال گیرنده)، نمیتوانند جز در موارد قانونی، قرارداد میان خود را فسخ نمایند. لازم به ذکر است که عقد صلح حسب مورد میتواند معوض یا رایگان باشد، اما در واگذاری ملک در قالب عقد صلح به اعضای خانواده، اصولاً به شکل رایگان صورت میگیرد.
🔰واگذاری ملک به اعضای خانواده در قالب عقد هبه🔰
💠 یکی دیگر از عقودی که از آن طریق میتوان ملک را به اعضای خانواده منتقل نمود، عقد هبه است. عقد هبه که به معنای بخشش است، عقدی رایگان محسوب میشود. بدین معنا که واگذاری در قالب عقد هبه، نیاز به دریافت عوض نخواهد داشت. عقد هبه، ماهیتی جایز دارد؛ بدین معنا که طرفین قرارداد (مهب و متهب) هرگاه بخواهند، می توانند قرارداد را برهم زنند؛ مگر در صورت شرایط مقرر در قانون.
🔰 واگذاری ملک در قالب عقد بیع و یا معاوضه
🔶 نوعی دیگری از واگذاری ملک به اعضای خانواده که کمتر شاهد آن هستیم، انتقال ملک در قالب عقد بیع یا معاوضه است.
🔰واگذاری ملک به اعضای خانواده در قالب عقد وصیت🔰
🔷 از دیگر عقود رایج در زمینه انتقال مال و ملک به همسر یا فرزندان، وصیت کردن میباشد. موصی (وصیت کننده) از لحاظ قانونی این اختیار را دارد که تا یک سوم اموال خود را به هرکس که میخواهد، منتقل نماید؛ بنابراین، ممکن است فرد بخواهد بعد از فوت خود، خانهاش را به همسرش منتقل کند؛ در این صورت اگر ارزش ملک کمتر از یک سوم جمع اموال وصیت کننده باشد، وصیت صحیح بوده و اعتبار خواهد داشت.