🔰ترس از پهپادهای ایران به کنگره آمریکا رسید!
📌مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را که خواستار مقابله با توان پهپادی ایران است به تصویب رساند. این طرح از رئیسجمهور آمریکا میخواهد اشخاص و نهادهای دخیل در برنامه پهپادی ایران را در فهرست تحریم قرار دهد. این طرح، برای تبدیل شدن به قانون، نیازمند تصویب در مجلس سنا و سپس امضای رئیسجمهور آمریکا است.
🔰انهدام گروهک تروریستی کومله در کردستان
📢 اداره کل اطلاعات کردستان از بازداشت هسته تشکیلاتی گروهک تروریستی کومله توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) این استان خبر داد. اعضای این هسته که از خارج از کشور هدایت میشدند، قصد داشتند با امنیتی نمودن مناسبتها، روز جهانی قدس و روز کارگر را تحت شعاع قرار دهند. جمعآوری اطلاعات از اصناف و مشکلات اقتصادی، تحریک به تجمع در مقابل فرمانداریها، تلاش برای ایجاد درگیری و اغتشاش و مستندسازی تجمعات و خبرپراکنی دروغ از کشته شدن یا خودکشی زنان کُرد و توهین به مقدسات مذهبی از فعالیتهای این هسته تشکیلاتی بوده است.
🔰طائب: هیچ اقدامی علیه ایران بیپاسخ نخواهد ماند
🎤 رئیس سازمان اطلاعات سپاه گفت: «ما برای تهاجم اطلاعاتی علیه بدخواهان انقلاب اسلامی و شبکه صهیونیستی، قدرتسازی کردهایم. بدانند هیچ اقدامی علیه امنیت جمهوری اسلامی و ملت عظیم ایران بیپاسخ نخواهد ماند و ضربه متقابل را در سرزمینهای خودشان دریافت میکنند. مسئولان سیاسی امنیتی صهیونیست نهفقط از ترس شمشیرهای برکشیده مقاومت که الآن از بیم فروپاشی داخلی، خواب راحت ندارند».
♦️قیمت مرغ به ۳۰ هزار تومان رسید
🔹قیمت مرغ در روزهای اخیر بازار آرامی را سپری می کند و بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول در بازار۳۰ هزار تومان تا ۳۱ هزار تومان به فروش میرسد.
🔹قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله نیز ۱۵۷ هزار تومان و گوشت گوسفندی به صورت شقه نزدیک به ۱۶۰ هزار تومان است.
🔹تخم مرغ نیز بازار آرامی را سپری میکند به طوری که هر شانه ۳۰ عددی از این محصول حدود ۴۳ هزار تومان عرضه میشود.
♦️درخواست آموزشوپرورش برای تعطیلی چهارشنبه
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش:
🔹موضوع تعطیلی ایام هفته جزو اختیارات و صلاحیتهای هیئت وزیران است و تقاضای روز چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت از طرف آموزش و پرورش به هیئت دولت انجام شده است.
🔹تصور میکنم هیئت دولت فردا جلسه داشته باشد و درباره روز چهارشنبه تصمیم گیری خواهد شد.
نطریه:
✅آموزش و پرورش دوسال تعطیل بوده چه مشکلی بوده؟!
کل هفته تعطیل باشه هزینش کمتره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢سخنان طوفانی حاج سعید قاسمی در مراسم خداحافظی با پیکر نادر طالبزاده : ترور بیولوژیک جواب داد!
لعنت خدا و رسول خدا بر هاشمی، خاتمی و روحانی و عوامل رسانهای آنها!
... مردم رو با ماسک سر کار گذاشتید آخرش هم معلوم شد یه پروژه ای بوده از غرب اومده یه سری هم پولدار شدن ... .
180831_005.MP3
10.17M
🎤🍃
🍃
[• #تحلیل_روز | #نشست_بصیرتی •]
🎯| سلسله جلسات تحلیلے
#آزادی_قدس_شریف🇵🇸
🎙| کارشناس:
محمد حسینی
🌀| موضوع:
➖ فلسطین و مقاومت
رزمایش ثامن(21)
🔸️جهت دریافت پاسخ پرسشها
و شبهات بصیرتی دوستان خود،
آنان را به کانال دعوت کنید💡
♻️ #تولید_محتوای_استانی
(شبکه هادیان سیاسی)
🖇 #ماه_رمضان #جهاد_تبیین
🖇 #قدس #روز_قدس
👥 #نشست_بصیرتی #ثامن
◀️ نشر حداکثری #ڪانالهای_ثامن
•••👇👇👇•••
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🍃
🎤🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
📽 #کلیپ (4)
🌐 موضوع:
برای آقای نادر
🍃🌀🍃
▪️کم شد
ز جمع خسته دلان
یار دیگری...
🖇 #طالب_زاده
🖇 #رمضان #عمار
🖇 #جهاد_تبیین #روشنگری
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن(۲۱)
•••👇👇👇•••
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🍃
◾️🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پشتیبانی از کارگر فقط محدود به افزایش حقوق نیست، بلکه سطح مهارت، بیمه و بهداشت و درمان کارگران، امنیت شغلی و مسکن کارگران هم باید پشتیبانی شود.
🔺 گزیده بیانات رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت روز کارگر و روز معلم
۱۴۰۰/۰۲/۱۲
#امام_خامنه_ای
#روز_جهانی_کار_و_کارگر
@video_khamenei
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🔰گزارش روز
📌تخریب دولت؛ هدف وسیله را توجیه میکند؟!
دولت مردمی رئیسی در حالی در نهمین ماه خدمت وارد شده است که جریان رقیب روزبهروز دامنه تخریبها علیه آن را افزایش میدهد!
💠گزارههایخبری:
1️⃣- داماد رئیسجمهور سابق طی یادداشتی در روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد، بدون اشاره به تورمهای 700 تا 1000 درصدی برخی اقلام در دوره مدیریت 8 ساله دولت تدبیر و امید (!!!)، دلسوز وضع معیشتی مردم شده و مدیریت کنونی کشور را ناکارآمد معرفی میکند و میآورد: «امروز ضعف مذاکرهکنندگان هستهای و نشناختن وضعیت دنیا و عدم تسلط بر مباحث دیپلماسی باعث شده که نتایج بهدستآمده در دولت قبل، روزبهروز کمرنگتر شود!»؛ همان نتایجی که به اذعان رئیسکل بانک مرکزی وقت، دستاوردهای آن «هیچ» بوده است.
2️⃣- حشمتالله فلاحت پیشه، چهره فعال اصلاحطلب نیز دیروز در گفتگو با نامه نیوز، تلویحاً از ایستادگی دولت مردمی در مواضع برحق خود در مذاکرات برجامی انتقاد کرده و با گره زدن آن به اقتصاد و معیشت مردم، گفته است: «این روزها نوعی چالش بین مردم درباره قیمتها دیده میشود و دولت نیز از این وضعیت استقبال میکند؛ چون این چالش بهجای آنکه متوجه دولت باشد، بین مردم است و مردم با مغازهداران خردهفروشی، تاکسیها یا نانواییها بر سر گرانیها درگیر هستند!».
3️⃣- محمدرضا عارف، اصلاحطلبی که در انتخابات سال 92 ریاست جمهوری، به نفع روحانی کنار کشید تا سبد آرای او بالا رود؛ در آستانه روز معلم و کارگر، با طرح مشکلات معلمان و کارگران، بار دیگر سعی در بازگرداندن اعتماد ازدسترفته طبقه متوسط در پیمانه جریان اصلاحات دارد. او مشکلات این طبقه را ناشی از «ضعف ِ مدیریت و نادیده گرفتن اصول ِ انقلاب و فقدان ِ مبانی حکمرانی ِ خوب» توصیف میکند و بدون اشاره صریح به مدیریت ناکارآمد هشتساله دولت حامی اصلاحات در کشور، اضافه میکند: «امروز ضعف ِ راهبردهای مدیریتی شعاری بیش از هر زمان دیگر برای همگان روشن شده است. همچنان معتقدم که راه عبور از مشکلات، از مسیر گفتوگوی ملی در سطوح مختلف میگذرد».
💠گزارههایتحلیلی:
1️⃣- جریان اصلاحات که در چهارساله اول دولت روحانی، با شعار دولت آوار بردار، نفس منتقدین را برید، در دوره دوم روحانی نیز با نشاندن جامعه پای درخت بیحاصل سیب و گلابی برجام، اقتصاد کشور را معطل پیشرفت و توسعه کرد. نتیجه این ناکارآمدی هشتساله، منجر به روی گرداندن بدنه اجتماعی طرفدار و کنار گذاشته شدن آن از قدرت سیاسی در کشور شد. این جریان برای دستیابی مجدد به قدرت، چاره کار را در تخریب جریان رقیب یافته است!
2️⃣- اگر به وضعیت اقتصادی کشور در دورهای که دولت مردمی آن را به دست گرفته است، نگاهی بیندازیم، آمارهای اقتصادی، وضع نامطلوب کشور نسبت به چهار دهه انقلاب را نشان میدهد؛ تورمی که طی سالهای متمادی بالای ۴۰ درصد جا خوش کرده بود و رشد اقتصادی که باوجود ادعاهای گاهوبیگاه دولت گذشته در عبور دادن کشور از رکود، همچنان وضعی نزدیک به صفر داشت؛ بااینحال تلاش دولت مردمی طی هشتماهه اخیر نشان داده است که میتوان در چنین وضعیتی نیز سکان اقتصادی کشور را بر روی ریل توانمندی و اصلاح نابسامانیها انداخت، تورم را مهار کرد و تلاش نمود آن را بهمرور کاهش داد؛ هم به فکر معیشت طبقه کارگر بود و هم با مشوقهایی ازجمله کاهش مالیات بر تولید، کارگاهها و شرکتهای تولیدی را فعال و پویا نگه داشت؛ هم میتوان عزت و اقتدار منطقهای ایران را حفظ کرد و هم مبادلات اقتصادی با کشورهای دوست در منطقه و جهان را افزایش داد؛ هم زیر بار فشارهای ناشی از تحریم و محدودیتهای بینالمللی همچون FATF نرفت و هم با دیپلماسی فعال اقتصادی، نیاز ارزی کشور را رفعورجوع کرد.
🔸️نکته پایانی: مسیر اتخاذشده پیشرو توسط جریان اصلاحات، مسیری عکس منافع ملی است و بیشک بدین طریق، اعتماد ازدسترفته مردم، باز نخواهد گشت. اگر جریان اصلاحات بهجای همکاری در کنار نقد منصفانه دولت و مجلس، بر تنور داغ تخریب بدمد، خواهناخواه دودش به چشمش خواهد رفت و طرفی از این ماجرا برنخواهد بست.
✍ #اکبر_کریمی
🔰حرف روز
🔻شوراهای اسلامی، مظهر مردمسالاری دینی
نظر به جایگاه و نقش با اهمیت شوراهای اسلامی در نظام مردمسالار جمهوری اسلامی، نهم تا پانزدهم اردیبهشتماه بهعنوان هفته شوراهای اسلامی شهر و روستا در تقویم لحاظ شده است.
شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از تأثیرگذارترین نهادهای تصمیمگیر و مظهر مشارکت مردمی و مردمسالاری در حوزه مدیریت شهری است. این خدمترسانی، طیف وسیعی از حوزههای فرهنگی، اجتماعی، عمرانی، امنیتی و اقتصادی را شامل میشود که بسته به میزان موفقیتش میتواند رفاه و آسایش را برای شهروندان به ارمغان بیاورد. باوجوداینکه این شوراها در بسیاری از موارد منشأ خیر و توسعه در شهرها بودهاند، آنگونه که انتظار میرفت تاکنون عملکرد موفقی از خود بر جای نگذاشتهاند. بخش بزرگی از این عدم موفقیت ناشی از:
1️⃣- عدم شناخت درست و دقیق نسبت به مجموعه داشتهها و نداشتههای حوزه سرزمینی شامل فرصتها، ظرفیتها و استعدادها، موانع و کمبودها، نیازها و نارساییها است. ارائه راهکارها و طرحهای مناسب بهدوراز هرگونه شعارزدگی و مبتنی بر واقعیت موجود در جهت استفاده بهینه از همه ظرفیتها و استعدادها برای حل مشکلات مردم، از دیگر وظایف بر زمینمانده این نهاد مشورتی است.
2️⃣- موضوع دوم، ضعف شوراها در همکاری و تعامل با سایر بخشها و مدیریتهای شهری است. شرایط پیچیده امروزی جامعه در کنار کمبود منابع و امکانات، بیش از گذشته، همکاری و تعامل بین سازمانها را ایجاب میکند. منظور از همکاری بین سازمانی فرایندی است که در آن سازمانها از طریق ایجاد اجماع، تسهیم و همافزایی دانش و امکانات و سایر تواناییها، در یک تقاطع مشترک از هدفها تا حصول نتیجه با یکدیگر کار میکنند.
3️⃣- ناتوانی در تشویق و جلب مشارکتهای مردمی در قالب حمایت از نهادهای مدنی، تعاونیها، انجمنها، سمنها و ... برای حضور بیشتر مردم در عرصههای گوناگون از دیگر ضعفهای نهاد شوراهای اسلامی است. اعضای شورا باید این نکته را مدنظر قرار دهند که اداره شهر فقط در نهادهای رسمی مدیریت شهری خلاصه نمیشود؛ به بیانی دقیقتر امروزه مشارکت مردمی بهعنوان کلید توسعه جوامع انسانی مطرح شده که بدون آن امکان دستیابی به توسعه پایدار فراهم نیست.
بهطورکلی هدف از تشکیل مجلسهای محلی، شرکت دادن مردم در اداره امور از پایینترین سطح جامعه تا بالاترین سطح آن است تا از این طریق، شهروندان به اداره امور شهر و محلی که در آن زندگی میکنند، علاقهمند شوند، نسبت به آن احساس مسئولیت کنند و در ساخت و توسعه آن مشارکت نمایند؛ موضوعی که نیازمند تقویت جایگاه این نهاد، بازنگری و تغییر در روندها و عملکردها است.
✍ #حسین_حسینینژاد
🔰نجباء: رهبر انقلاب جلوتر از زمان تحلیل میکند
🎤 سخنگوی جنبش نجباء عراق گفت: «همواره عادت داریم از این مرد حکیم (رهبر انقلاب) اظهارات، سخنان و مواضعی ببینیم که کُنه حقیقت را بیان کند و چند گام جلوتر از بقیه باشد. زمانی که بیش از یک سال پیش گفتند ما در ابتدای دوران پساآمریکا هستیم، شاید نشانههای این دوران برای اکثریت نمایان نبود؛ اما امروز این نشانهها آشکارتر شده است».
🔰ارثی که روحانی برای رئیسی باقی گذاشت!
«صولت مرتضوی»، معاون اجرایی رئیسجمهور در گفتوگو با برنا گفت: «یکی از آثار تورمی که اکنون در بازار وجود دارد، این است که در دولت گذشته اوراق را با یکچهارم قیمت عرضه کردند که این سبب تورم و گرانی کالاها میشود. دولت روحانی تا 1404 اوراق خزانه را پیشفروش کرده است. باید سالی صدها هزار میلیارد بابت بدهیهای دولت قبل بپردازیم. تا تاریخ 1404.12.28 این دولت باید بدهیهای دولت قبل را جبران کند. صندوق دولت، صندوق بدهکاری است».
🔰 ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری:
👈 هلال ماه شوال رؤیت نشد دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳۰ رمضان المبارک است
🔺️ ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری اعلام کرد هلال ماه شوال در غروب روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت رؤیت نشد و فردا دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ مطابق با ۳۰ رمضان المبارک ۱۴۴۳ هجری قمری خواهد بود.
🔰افزایش مهاجرت معکوس با کاهش امید به زندگی در رژیم صهیونیستی
📺به اعتراف یکی از پر تیراژترین رسانههای رژیم صهیونیستی، نگرانی از آینده و نابسامانی درونی در جامعه اسرائیل باعث شده است تا امید به آینده در میان صهیونیستها بهشدت کاهش پیدا کند. ۴۰ درصد از جامعه اسرائیل اعلام کردند نسبت به آینده رژیم خود خوشبین نیستند و ۴۱ درصد نیز وجود شکاف اجتماعی را مشکل اصلی و فوری این رژیم اعلام میکنند. بااینوجود، عملیاتهای مسلحانه فلسطینیها و گسترش آن در سرزمینهای اشغالی، به کابوس صهیونیستها تبدیل شده است و تلخی زندگی در اراضی اشغالی را برای اشغالگران صهیونیست تلختر نیز کرده است؛ بهطوریکه آمارها از افزایش مهاجرت معکوس صهیونیستها طی هفتههای گذشته خبر میدهد. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد، دستگاه امنیتی این رژیم همچنان نگران حوادث پیدرپی، تهدیدها و پیامهای تحریکآمیز است و خود را برای هفتهای طوفانی و پرتنش آماده میکند. این کانال اضافه کرد که ارتش صهیونیستی در قدس، نوار غزه، کرانه باختری، لبنان، بلندیهای جولان و سوریه وضعیت آمادهباش را به «آمادگی حداکثری در چند جبهه» افزایش داده است. سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی مدعی شدند که فلسطینیها عملیات مسلحانه انجام خواهند داد و تنشها در بعد از ماه رمضان تشدید خواهد شد. این نگرانیها با نزدیک شدن به روز نکبت یا سالروز اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی در (24 اردیبهشتماه) افزایش خواهد یافت.
🔰حرف روز
📌چرایی تداوم مشکلات اقتصادی
حل مشکلات اقتصادی- معیشتی مهمترین مسئله امروز کشور است. اکنون که حدود نُه ماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم میگذرد، با توجه به وعدهها و امیدهایی که این دولت در دل مردم ایجاد کرده، سؤال این است که چرا مشکلات اقتصادی هنوز پابرجاست و روند افزایش قیمتها همچنان ادامه دارد؟
💠نکاتتحلیلی:
1️⃣- هرچند نقش متغیر روابط خارجی و به نتیجه رسیدن مذاکرات احیای برجام در اقتصاد ایران، نقش تعیینکنندهای نیست، اما از حدود یک دهه گذشته، به دلایل روانی و نه واقعی، تأثیر متغیرهای روانی و خارجی بر اقتصاد ایران تقویت شد. بر این اساس، درحالیکه سرنوشت احیای برجام هنوز روشن نیست، طبیعی است که این متغیرها همچنان بر اقتصاد ایران اثر سوء میگذارد.
2️⃣- عامل دیگری که در گرانیهای هفتههای اخیر تأثیر بیشتری دارد، بحث حذف ارز 4200 است که از این ناحیه نیز هم شوک روانی و هم شوک واقعی بر وضعیت اقتصادی وارد شد. برخی ضعفها در کنترل، نظارت و مدیریت بر نظام توزیع هم بر گسترش دامنه این شوک مؤثر بود؛ بااینحال، دولت با راهاندازی سامانههایی مانند بازرگام یا الزام به فروش قطعات خودرو با کد رهگیری و مواردی از این قبیل، نشان داده است که روند تحول در نظام نظارت به شیوههای نوین را آغاز کرده است.
3️⃣- افزایش قیمت برخی اقلام در تراز جهانی به دلیل جنگ روسیه و اوکراین؛ بنابراین، اگرچه در اثر جنگ روسیه و اوکراین، قیمت نفت بالا رفته، اما در نقطه مقابل، قیمت برخی کالاهای وارداتی هم افزایش یافته است.
4️⃣- بخشی از افزایش قیمتها به دلیل تورم انتظاری است؛ یعنی برخی صنفها و حوزهها انتظار دارند که با افزایش قیمت برخی کالاها، آنها نیز نرخ کالاهای خود را افزایش دهند.
5️⃣- اساساً دولت در شرایطی اداره اقتصاد را به دست گرفت که وضعیت متغیرهای کلان اقتصاد کشور، نامطلوب بود؛ تورم بالای 40 درصد، میزان نقدینگی بالای 4000 هزار میلیارد تومان، کسری بودجه حدود 500 هزار میلیارد تومانی، فروش نفت زیر یکمیلیون بشکه در روز؛ و علاوه بر این دولت گذشته بدهیهای کلان بانکی و فروش اوراق قرضه نیز برای دولت کنونی به ارث گذاشته است. بااینحال، در حدود نه ماه گذشته، از میزان سرعت رشد نقدینگی کاسته شده (اکنون رقم آن حدود 5000 هزار میلیارد تومان است)، تورم تا حدودی کنترل شده (اکنون زیر 40 درصد است)، کسری بودجه تا حدودی نسبت به قبل کمتر شده، فروش نفت افزایش یافته و...؛ بنابراین، دولت در تلاش است تا متغیرهای کلان تأثیرگذار بر اقتصاد کشور را کنترل کند. در این زمینه باید گفت که آهنگ حرکت دولت در این رابطه تا حدودی مناسب است؛ اما کنترل کامل این متغیرها و نمایان شدن اثرات آن نیاز به زمان بیشتری دارد.
✍ #مصطفی_قربانی
🔰گزارش روز
🟠بایدن و طاقچه بالای بن سلمان!
تحولات بینالملل نشان میدهد همانگونه که پیرمرد 79 ساله آمریکایی دیگر از اداره کشور ناتوان است، آمریکا هم در حوزه جهانی در حال از دست دادن هژمونی و برتری خود است و دیگر قدرت حکمرانی بر دنیای پیرامون را ندارد. یکی از مؤلفههایی که میتوان افول آمریکا را بهصورت عینی فهمید، کممحلیهای نیروهای تحت امر دیروز، یعنی بن سلمان و بن زاید است.
💠گزارههایخبری:
1️⃣- در اواخر 1400 و همزمان با آغاز بحران اوکراین، والاستریت ژورنال مدعی شد که «شاهزاده بن سلمان و شیخ محمد بن زائد برای درخواستهای آمریکا بهمنظور گفتوگو در دسترس نبودهاند و تلاش برای هماهنگ کردن تماس تلفنی بین بایدن و مقامات ارشد عربستان سعودی و امارات موفق نبوده است. یک مقام آمریکایی در این زمینه گفت: «انتظار یک تماس تلفنی بود، اما انجام نشد».
2️⃣- این خبر آنقدر برای آمریکاییها گران بود که موجب واکنش بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شد. او در یک کنفرانس مطبوعاتی، با تأیید این موضوع که بن سلمان و بن زاید تماسهای رئیسجمهوری آمریکا را رد کردهاند، برای فرار از فشار افکار عمومی، اعلام کرد: «همین دیروز، من زمان زیادی را برای گفتوگوی تلفنی با همتای اماراتی خود صرف کردم و ما بهطور مرتب با هم صحبت میکنیم».
3️⃣- این طاقچه بالا گذاشتن سعودیها و التماس کاخ سفید برای تقویت ارتباط در بحران اوکراین در حالی است که «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در یک اجلاس خبری در بهمن 1399 و در اوایل به قدرت رسیدن بایدن اعلام کرد که «واشنگتن برنامهای برای گفتگوی تلفنی با عربستان و ولیعهد سعودی ندارد. دولت جدید آمریکا در عرصه سیاست خارجی خود با عربستان سعودی تجدیدنظر کرده است».
💠گزارههای تحلیلی:
1️⃣- امتناع بایدن در اوایل دوره ریاست جمهوری خود از صحبت با بن سلمان، به دلیل نفرت جامعه آمریکا از اقدامات ضد حقوق بشری بن سلمان در موضوعاتی مانند کشتار در یمن، قتل جمال خاشقچی و ... بود و امروز به خاطر بحران انرژی، مجبور به همگرایی و نزدیکی به سعودیها شده است.
2️⃣- اینگونه برخورد بن سلمان و بن زاید که همیشه حیاطخلوت ایالاتمتحده بودهاند، نشان از افول هژمونی آمریکا دارد. در این افول سعودیها ترجیح میدهند نگاهی به شرق داشته باشند و بن سلمان اعلام کرد که چین حدود 100 میلیارد دلار در عربستان سرمایهگذاری کرده و بزرگترین شریک تجاری آل سعود است. برخی رسانهها، خبر قیمتگذاری و خرید نفت خام از طریق یوآن بهجای دلار آمریکا، بین چین و عربستان را کودتای ریاض و پکن علیه سلطه پترودلار نام نهادند.
3️⃣- علاوه بر ناراحتی آل سعود از نحوه مواجهه بایدن با آنها، جنگ اوکراین به متحدین آمریکا آموخت که آنها تکیهگاه محکمی برای روزهای سخت نیستند.
4️⃣- بن سلمان در حال اجرای طرحی با عنوان چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است و افزایش قیمت نفت و افزایش درآمد سعودی میتواند به این بلندپروازی بن سلمان کمک کند.
5️⃣- سرمایهگذاری 2 میلیارد دلاری سعودی در شرکت افینیتی پارتنرز (Affinity Partners) به مالکیت جرد کوشنر، داماد ترامپ نشان از ناامیدی به بایدن و امید به بازگشت ترامپ دارد؛ امری که گاردین از آن بهعنوان قمار بن سلمان بر روی ترامپ یاد کرد.
🔸️نکته پایانی اینکه، آنچه امروز در عرصه بینالمللی از آمریکا شاهدیم، فروپاشی هژمونی ایالاتمتحده و افول آن است و آنگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «همچنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، شکوه و جلال آمریکا هم مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد».
✍ #یعقوب_ربیعی
📈افزایش ۵۷ درصدی دستمزد کارگران قطعی است
📢 باوجود شایعات مطرحشده در خصوص احتمال کاهش ضریب افزایش حقوق کارگران، شورای اطلاعرسانی دولت اعلام کرد: «تصمیم شورای عالی کار برای افزایش ۵۷ درصدی کف دستمزد کارگران قطعی است. گمانهزنیها درباره احتمال تعدیل افزایش حداقل حقوق کارگران نادرست است. دولت قاطعانه از سربازان خط مقدم تولید ملی، هم کارگران و هم کارفرمایان حمایت میکند و معیشت کارگران را خط قرمز خود میداند».
🔰طرح شفافیت تصویب شد
📌 طرح دوفوریتی شفافیت قوای سهگانه که علاوه بر شفاف کردن فرآیندهای قانونگذاری در مجلس، فرآیندهای تصمیمسازی و اجرایی در بسیاری از نهادها و دستگاههای ذیل سایر قوا را نیز شفاف میکند، با ۱۸۳ رأی موافق نمایندگان تصویب شد. بر اساس این طرح، آرای همۀ نمایندگان برای اولین بار در تاریخ تشکیل مجلس، شفاف شده و مشروح مذاکرات کمیسیونهای مختلف در دسترس همۀ مردم قرار میگیرد.
🔰دیداری سرشار از كهنگي و ناامیدکننده!
✍ «فیاض زاهد» فعال اصلاحطلب در روزنامه اعتماد نوشت: «وقتي عكس جلسه اصلاحطلبان را در حسينيه جماران ديدم، حسي از نااميدي و خشم مرا فراگرفت. از منظر زيباييشناسي، عكس دستهجمعي دوستان كهنسال و ميانسالم و بانواني كه در جلسه حضور دارند، نشان از قدمت، كهنگي و نااميدي ميدهد. نمادها قديمي و كهنه هستند و بهجای آنكه مؤید راهي به آينده باشد، نقبي به درون و گذشته ميزند. تلخ است اما بر اين باورم كه برخي از ما حزب زدهايم تا بهواسطه آن بتوانيم در جلسه تصميمسازان اصلاحطلب شركت نماييم».