eitaa logo
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
164 دنبال‌کننده
117 عکس
106 ویدیو
37 فایل
🙏باسم الله 🔍این کانال در جهت سهلُ الوصول نمودنِ امر و داشتن فضایی علمی و بدون دغدغه، برای مدیران و دوستانِ گرامیِ گروه بحث جنجالی طلبگی تشکیل شده است. پل ارتباطی: 🔵 @Lakhair
مشاهده در ایتا
دانلود
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
👆🔴👈بیانِ پاسخ:👇
🤲الحمدلله مطلبی که در قالبِ 《فرازی از خطبه غدیر خم در نقدِ ادبی (لُغَوی، صرفی، نحوی و بلاغی)》بیان گردید، توانسته است اندکی کاربردِ علومِ ادبی در روایات را منعکس نماید؛ 🔍 این که به مطالعه این تحقیق پرداختید و خویش را در گروه بحث جنجالی مطرح نمودید، امری بسیار پسندیده ای انجام دادید و ان شاء الله این سنّت حسنه را دیگر رفقا هم انجام بدهند یعنی ابتداء تحقیق را مطالعه کنند و سپس سوالات خویش را -اگر باشند- در گروه مطرح نمایند. 🔸اصلِ مطلب برای رفقایی که مشتاق مطالعه هستند:👇 🔍 https://eitaa.com/kanon_adabi/1652
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
🤲الحمدلله مطلبی که در قالبِ 《فرازی از خطبه غدیر خم در #بوته نقدِ ادبی (لُغَوی، صرفی، نحوی و بلاغی)》ب
۱)👤سوالی که در آن فرمودید: 《آیا کلمه 《مَعَاشِر 》جمع الجمع است؟ ریشه این کلمه چیست؟ و آیا جنیان هم با توجه به برداشت روایی از گروه ها و طوائف مختلف بودند؟》 🔊پاسخ سوال فوق: 📝خير؛ {معاشر} جمع الجمع نيست بلكه تنها جمع مكسر {معشر} است زيرا بين {معشر} و {معاشر} جمع ديگرى استعمال نشده كه گفته شود: {معاشر} جمع الجمع مى باشد و ريشه اصلى {معشر}، {عشر} مى باشد و گروه جنيان دارى طوائف مختلف مى باشند مانند انسان ها كه داراى طوائف مختلف هستند و بنابر پذيرفتن این ‌مطلب که: 《از كلمه {الناس}، {انس} و {جن} نیز فهميده مى شود》 می توان گفت: جنيان حاضر در روز غدير از طوائف مختلفى بوده اند چنانچه انسان هاى حاضر در روز غدير هم از طوائف مختلفى بودند.
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
۱)👤سوالی که در آن فرمودید: 《آیا کلمه 《مَعَاشِر 》جمع الجمع است؟ ریشه این کلمه چیست؟ و آیا جنیان هم با
۲)👤سوالی که در آن فرمودید: 《استعمال 《الناس》و استنباط 《جن و انس》با توجه به ریشه 《الناس》 چگونه ممکن است؟》 🔊پاسخ سوال فوق: 📝قال صاحب اللسان: الناس قد يكون من الإنس ومن الجن 👆👈فلفظ الناس يطلق على الجن والإنس كما في قوله تعالى: {الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ، مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ} فسمى الله الجن في هذا الموضع ناسا كما سماهم في موضع آخر رجالا، فقال: {وَأَنَّهُ كَانَ رِجَالٌ مِنَ الإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِنَ الْجِنِّ} فجعل الجن رجالا وكذلك جعل منهم ناسا. و رأي آخر يقول إن لفظ الناس دخل فيه الجن تغليبا و أراه أن الآيات تفسر بالمعنى الشامل للإنس والجن إذ لا مخصص للعموم هنا.(حقوق النبي صلي الله عليه وسلم علي امته في ضوء الكتاب والسنه-ج١-ص٨٦). 🔍در رابطه با اين كه چگونه لفظ {الناس} گاهى وقت ها شامل {انس} و {جن} مى شود ديدگاه هائى بيان شده است: 🔸١-لفظ {الناس} بر {انس} و {جن} اطلاق مى شود به دليل قول الله تعالى: { الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ } چنانچه لفظ {رجال} براى {جنّ} هم استعمال شده مانند قول الله تعالى:{ وَأَنَّهُ كَانَ رِجَالٌ مِنَ الإِنْسِ يَعُوذُونَ }. 🔸٢-در حقيقت لفظ {الناس} شامل {انس} مى شود و در اين كه گاهى هم شامل {جنّ} مى شود مجاز و از باب تغليب است.
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
۲)👤سوالی که در آن فرمودید: 《استعمال 《الناس》و استنباط 《جن و انس》با توجه به ریشه 《الناس》 چگونه ممکن اس
۳)👤سوالی که در آن فرمودید: 《آیا امکان استنباط همزمان هر دو جنبه حیثیت مبالغه و تاکید از مادّه 《فَضل》درست است؟》 🔊پاسخ سوال فوق: 📝تاكيد و مبالغه گاهى با هم جمع مى شوند یعنی به اين صورت نيست كه صلاحيت جمع با يكديگر را نداشته باشند و يكى از معانى باب تفعيل: {معناى ثلاثى مجرّد همراه با تاكيد و مبالغه} [رجوع شود: صرف ساده-ص١٦٣] مى باشد مانند: 《غَلَفْتُ البابَ: 》.
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
۳)👤سوالی که در آن فرمودید: 《آیا امکان استنباط همزمان هر دو جنبه حیثیت مبالغه و تاکید از مادّه 《فَض
۴)👤سوالی که در آن فرمودید: 《چگونگی دلالت قریب بودن حرف ندا《یا》با فرض در تقدیر چیست؟ و چه تلازمی با فوریّت فعل امر 《فَضِّلُوا》دارد؟》 🔊پاسخ سوال فوق: 📝المحذوف كالمذكور يعنى در اين جا حرف نداء تنها در لفظ حذف شده و در نقش اعرابى و احكام اعرابى لحاظ مى گردد به اين دليل در اين خطبه دلالت بر قُرب منادَى دارد من حيث المجموع يعنى مجموع {معاشر الناس} مورد نداء هستند و همه من حيث المجموع نزديك پيامبر (صلّى الله عليه و آله و سلّم) بودند نه از حيث فرد فرد و گروه گروه. 🔍دقت شود بحث در فعل امرِ {بَلِّغْ} که در آیه ۶۷ سوره مبارکه مائده آمده است، جريان دارد يعنى پيامبر اکرم (صلّى الله عليه و آله و سلّم) براى اين كه اشاره كنند كه دستور به بيان جانشينى امام على (عليه السّلام) فورى است حرف نداء را حذف كردند كه فوريّت انجام دستور الهى را به مخاطبين نشان دهند. 🤔يعنى: چرا حرف نداء حذف شده است؟ 🔸در پاسخ کفته می شود: چون پيامبر (صلّی الله عليه و آله و سلم) خواستند كلام خود را با فورى بودن انجام دستور الهى تطابق دهند حرف نداء را حذف كردند؛ 🔴و فوري بودن انجام دستور الهي توسُّط فعل پيامبر (صلّى الله عليه و آله و سلّم) فهميده مى شود كه فعل پيامبر معلولِ فعل امر {بلّغ} مى باشد يعنى از معلول (فعل پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم) به علّت (فوريّت در فعل امر {بلّغ}) رسيديم و پيامبر (صلّى الله عليه و آله و سلّم) با حذف حرف نداء اشاره به اين مطلب داشتند كه بايد سريع دستور الهى را ابلاغ مى كردند. ☑️منظور از فعل پيامبر (صلّی الله عليه و آله و سلم) اين است كه ايشان سريعاً زمينه را براى ابلاغ دستور الهى فراهم كردند. ⭕️خلاصه آن که ما در اين بحث سه مطلب برايمان مهمّ است: ❌١-تطابق با فوريّت: قول پيامبر(صلى الله عليه و آله و سلم): معاشرَ النَّاسِ. ❌٢-علّت فوريّت: {بَلِّغْ}. ❌٣-معلول فوريّت: فِعْل پيامبر(صلى الله عليه و آله و سلم): اين كه سريعاً فرمودند به حُجّاجى كه در جلو هستيد بگوييد برگردند و حجاجى كه در عقب هستند بگوييد زود برسند و اين كه شرائط ابلاغ دستور الهى را به صورت سريع فراهم كردند. 🛑فوريّتِ علتِ {بَلِّغْ} توسُّط معلول (فِعْل پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم) فهميده مى شود يعنى است يعنى از معلول به علت پى برديم.
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
۴)👤سوالی که در آن فرمودید: 《چگونگی دلالت قریب بودن حرف ندا《یا》با فرض در تقدیر چیست؟ و چه تلازمی با ف
۵)👤سوالی که در آن فرمودید: 《جمع مضاف ظهور در عموم دارد یعنی چی؟ با مثال می فرمایید؟》 🔊پاسخ سوال فوق: 📝مانند لفظ {كُتُبِي)در عبارت: {بِعْ كتبي} كه لفظ {كتبي} ظهور در عموم و شمول دارد يعنى: همه ى كتاب هايم را بفروش.
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
۵)👤سوالی که در آن فرمودید: 《جمع مضاف ظهور در عموم دارد یعنی چی؟ با مثال می فرمایید؟》 🔊پاسخ سوال فوق
۶)👤سوالی که در آن فرمودید: 《مراد از کلمه 《حلول》 در افعال حلولی مع الوقوع و محض چیست؟ چگونگی دال این افعال بر ازمان ثلاثه چگونه است؟ (لطفا در مورد فرق بین صدوری مع الوقوع و حلولی مع الوقوع و محض توضیح ‌بیشتر و منبع معرفی می فرمایید)》 🔊پاسخ سوال فوق: 📝افعال و رفتار انسانى از حيث انتساب به فاعل، تقسيماتى دارد؛ توضیح آن که رفتار انسانى از حيث ميزان وابستگى فعل به فاعل، به دو دسته قيامى (حلولى) و بروز در خارج (صدورى) تقسيم مى‌شود؛ ، آن است كه موجوديتش به حُلول در فاعل متّكى است: مثل {حُزن} که یک امر حُلولی است یعنی در نهان شخص حزن و غمگینی حلول می کند و عارض می شود و مانند خواب، موت، حيات و...؛ فعل صدورى، رفتارى است كه از فاعل صادر مى‌شود و حضور فاعل به گونه قيامى و حلولی و این که بر آن عارض شود، نيست مثل {ضَرب} که برای تحقُّق در خارج می بایست حدث زدن از شخصی صادر گردد نه این که عارض شود و مانند خوردن، آشاميدن و... که می بایست در عالم خارج صادر گردند. ❓مراد از کلمه 《حلول》 در افعال حلولی مع الوقوع و محض چیست؟ 💢حلول در هر دو مورد یعنی {حلولی مع الوقوع و محض}، یکی است با این تفاوت که در حلولی مع الوقوع، حیثیّت وقوعی (مفعول به) لحاظ می شود و در دیگری فقط حیثیّت فاعلی لحاظ می شود مثل {عرف زید بکراً: شناخت زید بکر را} و {حزن زید: غمگین شد زید} ❓ چگونگی دال این افعال بر ازمان ثلاثه چگونه است؟ 💢دلالت این افعال بر ازمان سه گانه، به همان صورتی است که در کتب بیان گردید یعنی به همان اختلاف نظراتی که در کتب مطرح شده است. {رجوع شود کتاب الحدائق الندیه مرحوم سیّد علی خان مدنی}. ❓لطفا در مورد فرق بین صدوری مع الوقوع و حلولی مع الوقوع و محض توضیح ‌بیشتر و منبع معرفی می فرمایید 💢فرق این دو، طبقِ تعریفی که در اصلِ تحقیق بیان شده و البته اکنون نیز بیان گردید، روشن است زیرا صدوری با صادر شدن و بروز حدث سروکار دارد مثل فعلِ {ضَرَبَ} ولی حلولی با حلول و عارض شدنِ حدث سروکار دارد مثل فعل {عرف} و میان {مع الوقوع} و {محض} نیز روشن است زیرا یکی حیثیّت وقوعی می پذیرد و دیگری نمی پذیرد؛ 🗣 نسبت به آن جا که فرمودید منبع معرفی بفرمایید، گفته می شود: برخی از شارحین کتابِ شریفِ صمدیّه، {چنین مطلبی را ارائه کرده اند که در حال حاضر کتابی از ایشان در دسترس نمی باشد} لکن اگر اندکی میان افعالی که اهل محاوره استعمال نموده اند، فکر کرد، چنین تقسیم بندی ای کشف می گردد لذا اهل محاوره و استعمالات ایشان، بهترین منبع هستند یعنی قرار نیست برای هر امری به دنبال منبعِ کتابی بگردیم زیرا مثلاً اگر یک نظریّه جدیدی ایجاد شود، آن گاه سخنِ از منبعِ کتابی هم به میان آید، در این صورت هیج تولیدِ علمی صورت نمی گیرد.
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
۶)👤سوالی که در آن فرمودید: 《مراد از کلمه 《حلول》 در افعال حلولی مع الوقوع و محض چیست؟ چگونگی دال این
۷)👤سوالی که در آن فرمودید: 《کاربرد اسم تفضیل در هیئت اضافه یعنی چی؟》 🔊پاسخ سوال فوق: 📝 در اصل تحقیق گفته شد که اسم تفضیل به سه صودت استعمال می شود: یکی با من مثل زید اعلم من‌بکر؛ دیگری با ال مثل زید الاعلم و سوّم با اضافه مثل زید افضل الناسِ؛ ✅این که گفته شد: {کاربرد اسم تفضیل در هیئت اضافه یعنی چی؟} مراد استعمال اسم تفضیل در صورتِ سوّم یعنی اضافه است؛ ✋توضیح تفصیلی در تحقیق بیان گردید. 🤲و .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
💯 کانون ادبیات عرب ✅🔍 🔍✅ 🤲 🤲 👥رفقا: گروه 《》در تاریخ: ۳۱/مرداد/۱۳۹۸ مصادف با ۲۰/ذی الحجّه/۱۴۴۰ ذیلِ کانالِ کانون ادبیات عرب تاسیس گردید که با لحاظ این مدّت، بیش از یک سال از فعالیّت گروه و کانال کانون میگذرد؛ 🔴 لینک کانالِ کانون ادبیات عرب: ⚫️ eitaa.com/joinchat/3330867217C71996cac28 🔴 لینک گروهِ بـَـحث جَنجالے طَلبگے: ⚫️ eitaa.com/joinchat/670302231C6b64d14cba 👤مسئول مربوطه: ❌ @Lakhair 👇با ما باشید:👇
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
💯 #معرّفی کانون ادبیات عرب ✅🔍 #یک_سال_گذشت🔍✅ 🤲 #الحمدلله_رب_العالمین🤲 👥رفقا: گروه 《#بـَـحث_جَنجا
:👇 🔵۱) روشن است که فعالیّتِ گروه بحث جنجالی و کانال کانون ادبیات عرب در زمینه -علم نحو بوده است و رسالتِ اصلی آن دو نیز درک دقیق، اهمیت، عظمت، کاربرد و جایگاه ادبیاتِ عرب در آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت(علیهم السّلام) می باشد؛ ☝️👈رجوع شود:👇 🔸 https://eitaa.com/kanon_adabi/1653 ♻️در این مدّتِ بیش از یک سال، گروه بحث جنجالی و کانال کانون ادبیات با پستی و بلندی هایِ بسیاری روبه رو شد تا جایی که تصمیم به حذف آن نیز گرفته شد ولی به حول و قوّه الهی و مددِ اهل بیت(علیهم السّلام) و همّت دوستان، باز گروه و کانال به فعالیت خود پرداخت لکن در این باره قوانینِ منظّمی از سویِ هیئت مدیریّه تنظیم شد تا مسیر برای مدیران آسان شود امید است که رفقا قبل هر بحثی در گروه ابتداء قوانین گروه را مطالعه کنند تا حدّاقلّ نیاز نباشد که مدیران وقت بگذارند و تذکُّر دهند که کاربر محترم قوانین بحث جنجالی را رعایت کنید؛ ☝️👈برای مطالعه قوانین رجوع شود به:👇 🔺 @Management10