⭕جزئیات ارز اربعین اعلام شد
🔷بر اساس اعلام بانک مرکزی، زائران اربعین امسال میتوانند از هفتم مردادماه تا سوم شهریورماه به دو صورت برخط و حضوری برای خرید ارز اقدام کنند که برای هر زائر اربعین ۲۰۰ هزار دینار اختصاص یافته است.
🔶فروش ارز اربعین امسال هم همانند سال گذشته به صورت دینار است و فروش آن از روز یکشنبه ۷ مرداد تا ۳ شهریورماه اجرایی میشود. سال گذشته عملیات فروش ارز اربعین با عاملیت ۶ بانک از ۱۰ مرداد آغاز و به مدت یک ماه اجرایی شد و یک میلیون نفر از زائران توانستند ارز خود را خریداری کنند.
🔷بر اساس اعلام بانک مرکزی امسال هم از هفته آینده (۷ مرداد) تا روز سوم شهریورماه عملیات فروش ارز زیارتی به زائران اربعین انجام میشود که نرخ ارز بر اساس نرخ مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود و ۷ بانک ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، پارسیان و پستبانک عاملیت فروش ارز را بر عهده دارند.
🔶زائران از شعب منتخب بانکها در شهرها و روستاها میتوانند تا ۲۰۰ هزار دینار دریافت کنند؛ همچنین دریافت ارز اربعین منافاتی با ارز مسافرتی ندارد و زائران میتوانند همزمان ارز مسافرتی را دریافت کنند.
⭕روشهای خرید ارز اربعین ۱۴۰۳
🔷فروش ارز اربعین امسال نیز به دو شیوه آنلاین و حضوری است؛ همچنین زائران میتوانند از طریق ۶ سکوی فعال برای خرید ارز اقدام کنند.
🔶بانک مرکزی هر سال برای مدیریت بازار ارز، فهرست شعب عرضه ارز اربعین را اعلام میکند و متقاضیان میتوانند برای دریافت ارز اربعین به این بانکها مراجعه کنند. برای سهولت بیشتر، امکان خرید ارز اربعین از طریق سامانههای اینترنتی بانکهای تعیین شده نیز وجود دارد.
⭕شرایط خرید ارز اربعین
🔷متقاضیان برای خرید ارز اربعین باید ابتدا سامانه سماح ثبت نام کنند و ثبت نام آنها حتماً با موفقیت انجام شده باشد. ثبت نام در این سامانه از روز ۱۷ تیرماه، همزمان با نخستین روز محرم آغاز شده است.
🔶ارز اربعین به افراد بالای ۵ سال تعلق میگیرد و برای دریافت ارز باید مدارک و گذرنامه همراه زائران باشد. افراد بالای ۱۸ سال هم باید یک سیمکارت داشته باشند.
🔷افراد برای خرید حضوری ارز اربعین باید به شعب منتخب بانکهای عامل مراجعه کنند، اما اعلام شده که امسال ضرورتی به افتتاح حساب برای دریافت ارز نیست. متقاضیان در بحث خرید ارز به صورت آنلاین هم بعد از احراز هویت، مبلغ ریالی ارز را واریز کرده و با مراجعه به شعبه در همان روز ارز مورد نیاز خود را دریافت میکنند.
⭕مدارک مورد نیاز برای خرید ارز اربعین ۱۴۰۳
🔶برای خرید ارز زیارتی اربعین، داشتن موارد زیر الزامی است:
✔️کارت ملی و شناسنامه (در رابطه با زائران بین ۵ تا ۱۵ سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.)
✔️کارت بانکی
✔️شماره تلفن (سیمکارت باید به نام متقاضی باشد.)
🔷سرپرستان خانوار که به همراه خود قصد سفر به کربلا دارند، میتوانند برای خرید ارز اربعین با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اعضای خانواده به شعب بانکی مراجعه کنند.
#ارزمسافرتی
#اربعین
#گردشگری
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕زنان برای گذرنامۀ زیارتی به اجازۀ همسر نیاز دارند یا نه؟
🔷خبرگزاری قوهقضائیه نوشت: اگر خانمی یکبار اذن همسر را برای دریافت گذرنامۀ بینالمللی گرفته باشد، برای دریافت گذرنامۀ زیارتی نیازی به اذن همسر ندارد.
🔶در واقع پلیس گذرنامه این موضوع را بررسی میکند و اگر مرد رضایت خود برای چاپ گذرنامه و خروج از کشور همسرش را پس نگرفته باشد، گذرنامۀ زیارتی را برای خانم چاپ میکند.
🔷اعتبار گذرنامههای زیارتی ۵ ساله است و افرادی که سال قبل گذرنامه زیارتی دریافت کردهاند همچنان میتوانند از این گذرنامهها استفاده کنند.
#گذرنامه_زیارتی
#قوه_قضاییه
#اربعین
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
کمی زیبایی ببینیم😍
رفسنجان خیابان بنفشه
سفره زیبای هفت سین نوروزی
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕نامزدهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معرفی شدند
🔷در گزارشی که از سوی بهمن نامور مطلق، رئیس کمیته معرفی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای رسانهها فرستاده شده، آمده است: «به عنوان بخشی از یک تجربه مردمسالارانه و نو، کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مدت کوتاهی که فعالیت داشت، مانند اغلب کمیتههای مشورتی معرفی وزیر ـ به رییس جمهور منتخب ـ داستان بلندی دارد. ویژگیهای این وزراتخانه با سه بخش تخصصی میراث فرهنگی، صنعت گردشگری، صنایع دستی و هنرهای سنتی با فعالیتهایی کم و بیش مستقل و سه ترکیب انسانی متفاوت، تازگی تأسیس وزراتخانه،
🔶ترکیب نخستین کمیته که بیشتر مدیران سابق و اندکی کنونی این وزارتخانه بودند به سرعت دستخوش تغییر شد؛ زیرا از این کمیته وزیرخیز و پرظرفیت بیش از ۱۲ نفر نامزد وزارت شدند. به دنبال مقررات اعلام شده، همه نامزدها باید صندلیهای خود را در کمیته ترک میکردند که کاری بسیار پسندیده بود. برای پر کردن صندلیهای خالی تلاش ما این بود که بخش خصوصی و تشکلهای غیر دولتی نقش بیشتری داشته باشند که خوشبختانه با تدابیر اندیشه شده هم بخش خصوصی و تشکلهای مردمنهاد حضوری جدی پیدا کردند و هم مدیران باسابقه از بدنه ـ و نه از رأس ـ وزارتخانه مجال حضور یافتند. گرچه ترکیب اعضاء تا آخرین روزها نیز اضافاتی داشت، اما به رنگین کمانی از اقوام و اقشار، دولتی و غیردولتی و بخشهای سه گانه وزارتی تبدیل شد. البته ماموریتهای وزارتخانه نیز همین ترکیب و نسبت را مطالبه میکرد. همچنین زیرکمیتههایی در سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ارتباط بیشتر با تشکلهای مردمنهاد ایجاد و جلسات جداگانهای متعددی گذاشته شد.
🔷اعضاء نهایی این کمیته عبارتند از: بهمن نامور مطلق (معاون سابق صنایع دستی و رییس کمیته)، مهدی حجت (رییس سابق سازمان)، محمد بهشتی (رییس سابق سازمان)، مسعود سلطانیفر (رییس سابق سازمان)، حسن طالبیان (معاون سابق میراث فرهنگی)، یحیی رحمتی (معاون اسبق صنایع دستی)، مصیب امیری (رییس سابق پژوهشگاه)، یوسف منصور زاده (رییس سابق مرکز آموزش عالی)، محمدرضا کارگر (مدیرکل سابق موزهها)، حسین اله بداشتی (مدیرکل سابق تشکلها)، دلاور بزرگنیا (مدیرکل سابق استانی)، سیدحسین حجازی (مدیرعامل منطقه گردشگری عباس آباد)، حسین بختیاری (نماینده تشکلهای صنایع دستی)، سیدمحسن حاج سعیدی (نماینده تشکلهای گردشگری)، بابک مغازهای (تشکلهای مردم نهاد)، سیامک صحافی (نماینده بخش خصوصی)، آرمان وطن دوست (نماینده اهل سنت)، سپنتا نیکنام (نماینده زرتشتیان)، هربرت کریم مسیحی (نماینده مسیحیان و فعال بخش خصوصی)، علامه عزیزی (نماینده جوانان)، لیلا اژدری (نماینده بانوان)، نرگس رجایی (نماینده بانوان) و سیدمحسن میر (دبیر کمیته).
🔶کمیته چهار وظیفه اصلی خود را به مرور شروع کرد: ۱. متنی کوتاه برای رییس جمهور برای معرفی وزارتخانه ۲. متنی بلند برای برنامههای وزیر آینده در مجلس ۳. تدوین شاخصها و سنجههایی برای تعیین وزیر مطلوب ۴. امتیازدهی به نامزدهای وزارت و معرفی پنج گزینه اصلی در دو مرحله.
🔷قرار شد مطابق مقررات در مرحله نخست امتیازدهی بر اساس رزومهها (چکیدهها) و شناختی باشد که اعضاء کمیته از نامزدها به دست میآوردند یا پیشتر داشتند. تا روزهای آخر بیش از ۵۰ نامزد با روزمههایشان دریافت شد و مرحله نخست در دو نوبت به صورت محرمانه با امتیازدهی اعضاء انجام شد و در مجموع ۱۵ نامزد مشخص و معرفی شدند. در مرحله دوم نیز مطابق مقررات باید اعضاء به طور مستقیم نظراتشان را با توجه به برگه شاخصها به شورای راهبری انتقال دهند. همزمان متنهای درخواستی ـ برای رییس جمهور و وزیر ـ نیز از سوی زیرکمیته ویژهای آماده و توسط اعضاء بازنگری شد. به این ترتیب کمیته میراث با انجام ماموریتهایش به فعالیت خود نیز پایان داد.
⭕اسامی ۱۵ نفر برگزیده (نامزد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) در مرحله نخست به ترتیب امتیازات به شرح زیر است:
۱. سمیع الله حسینی مکارم
۲. سیدرضا صالحی امیری
۳. یداله طاهرنژاد
۴. علیرضا تابش
۵. غلام حیدر ابراهیم بای سلامی
۶. ولی تیموری
۷. سیدمحمدرضا سیدحسینی
۸. مرتضی رحمانی موحد
۹. محمدابراهیم زارعی
۱۰. حسن فرطوسی
۱۱. علی رحیم پور
۱۲. علی هاشمی بهرمانی
۱۳. کاظم ماندگاری
۱۴. سعید اوحدی
۱۵. پروانه سلحشور
#میراث_فرهنگی
#دولت_چهاردهم
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕تایم لپس عجیب از وضعیت ترافیک هوایی آمریکا بعد از بزرگترین قطعی فناوری اطلاعات در تاریخ
🔷این اتفاق که روز جمعه (۲۹ تیر ۱۴۰۳) بعد از بهروزرسانی نرمافزاری معیوب شرکت امنیت سایبری Crowdstrike رخ داد، باعث توقف پروازها، اخلال در عملکرد بیمارستانها و پخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی شد.
#امنیت_سایبری
#ترافیک_هوایی
#اخبار_گردشگری_جهان
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاخ چهلستون، اصفهان
این کاخ توسط شاه عباس اول ساخته شده و توسط شاه عباس دوم تکمیل شده است. ایوان هایی کناری و نیز ایوان اصلی به همراه ستون ها، توسط شاه عباس دوم اضافه شده اند.
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕وحیدی: ماندگاری زائران اربعین در کشور عراق بیش از هفت روز نباشد
وزیر کشور:
🔷حضور و ماندگاری زائران اربعین حسینی در کشور عراق برای عدالت در ارائه خدمات بیش از هفت روز نباشد.
🔶دستگاههای مختلف درگیر آماده سازی ساختار و زیرساختهای مورد نیاز برای این سفر هستند.
🔷در سال جاری مذاکرات خوبی با دولت عراق برای سفر اربعین داشتیم.
🔶مسئولان کشور عراق نیز آمادگی خود را برای فراهم کردن بستر اعلام کردند.
🔷از مردم شریف درخواست میکنیم که برای سفر اربعین در سامانه سماح ثبت نام و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کنند تا بتوان برای آن برنامهریزی کنیم.
#اربعین
#اخبار_گردشگری_ایران_و_جهان
#سماح
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تالاب شادگان، خوزستان.
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دالامپر ارومیه رویایی، سوئیس دوم
سرزمین آرامش
طبیعت دالامپر در تابستان این شکلیه
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕پیش فروش بلیت اتوبوس اربعین
🔷داریوش باقرجوان با بیان اینکه از میزان افزایش قیمت بلیت اتوبوس در ایام اربعین امسال اطلاعی نداریم، اظهار کرد:از سال گذشته برنامهها برای ارتقا زیرساختهای سفرهای جادهای اربعین آغاز شده و تا اول صفر یعنی ۱۱ مردادماه به پایان میرسد.
🔶وی با بیان اینکه از شنبه ۶ مردادماه پیشفروش بلیت اتوبوس برای ۳ پایانه مرزی باشماق، خسروی و تمرچین آغاز میشود، افزود: با برنامه ریزی صورت گرفته تلاش کردیم با مدیریت سفر، فشارها بر مرز مهران را کاهش دهیم. بر این اساس سال قبل در سفرهای رفت اربعین، ۴۸ درصد از زائران از مرز مهران استفاده کردند. این در حالی بود که در زمان بازگشت تعداد زائرانی که از مرز مهران عبور کردند به ۶۸ درصد افزایش یافت.
🔷وی با بیان " این یعنی ۲۰ درصد بار سایر مرزهای کشور به مرز مهران اضافه شد، تصریح کرد: چنانچه در پایانه خودرو به تعداد کافی باشد و زمان سوار شدن را ۵ دقیقه در نظر بگیریم باز هم فشار مضاعفی به مرز مهران بهعنوان پرتقاضاترین مرز برای عبور زائران وارد میشود.
🔶مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای یادآور شد: برای تردد زائران اربعین از روز دهم اربیعن مرز تمرچین در آذربایجان غربی، باشماق در کردستان و خسروی در کرمانشاه زیر بار خواهد رفت. شرایط را بهگونهای پیش میبریم تا در ایام اربعین لیست انتظار داشته باشیم. زمانیکه ظرفیت حملونقل تکمیل شود، از سرویسهای فوقالعاده برای تردد زائران استفاده خواهیم کرد.
🔷باقرجوان با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷۰۰۰ اتوبوس فعال در کشور داریم که پاسخگوی نیاز تردد زائران و تردد در سایر مناطق کشور نیست، گفت: از دستگاههای اجرایی، معادن، پتروشیمیها خواهش میکنیم در ایام اربعین ناوگان خود را آزاد کرده و آنها در اختیار جابجایی زائران قرار دهند. هرگونه عدم همکاری از سوی سازمانها و دستگاههایی که اتوبوس با پلاک عمومی در اختیار دارند باعث بروز مشکل برای خدماترسانی به مردم خواهد شد.
🔶وی تاکید کرد: ناوگان عمومی در حال حاضر در اختیار صنایع، معادن، پتروشیمیها، دستگاههای اجرایی و ... است، از آنها میخواهیم در مواقع خاص مانند ایام اربعین، خودروها را در اختیار ما قرار دهند.
🔷وی با بیان اینکه ناوگان عمومی در اختیار صنایع، معادن و ... حدود ۵۰۰۰ دستگاه است، اضافه کرد: اگر بتوانیم از این تعداد ۲۰۰۰ دستگاه را به ناوگان اتوبوس اضافه کنیم، میتوانیم امیدوار باشیم خدماترسانی مناسبی در سفر حدود ۹۰۰ کیلومتری اربعین تا مرزها را به زائران ارائه خواهیم کرد.
🔶مدیرکل دفتر حملونقل مسافر سازمان راهداری و حملونقل جادهای از افزایش سایهبان، سرویس بهداشتی، رفع نقاط حادثهخیز و... در پایانههای مرزی خبر داد و در خصوص قیمت بلیت اتوبوس برای ایام اربعین گفت:میزان افزایش قیمت بلیت اتوبوس را ستاد مرکزی اربعین اعلام کرد و نرخها در پایانهها نصب خواهد شد.
🔷باقرجوان در پاسخ به این پرسش که قیمت بلیت اتوبوس به مقصد پایانههای مرزی ۶ گانه چه میزانی است، گفت: از قیمت اطلاعی ندارم و شنبه نرخهای جدید را اعلام میکنیم.
🔶سال گذشته در ایام اربعین قیمت بلیت اتوبوس در دو مرحله ۱۲۵ درصد افزایش یافت.
#اربعین
#اتوبوسرانی
#اخبار_گردشگری_ایران
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در یونسکو به عنوان بیست و هشتمین اثر جهانی ایران ثبت شد.
🔷چهل و ششمین اجلاس میراث جهانی یونسکو که هم اکنون در دهلی نو درحال برگزاری است، به ثبت پرونده «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در فهرست میراث جهانی یونسکو پس از انجام اصلاحاتی به پیشنهاد ایکوموس و برخی از اعضا این کمیته، رأی مثبت داد و به این ترتیب بیست و هشتمین اثر ایران وارد این فهرست جهانی شد.
🔶در بخش معرفی پرونده هگمتانه و مرکز تاریخی همدان آمده است: هگمتانه یا اکباتان ویرانههای پایتخت مادها را تشکیل میدهد. بعدها پایتخت (تابستانی) هخامنشیان و اشکانیان نیز شد. حفاریهای باستان شناسی تاکنون محدود بوده است، اما یک دیوار دفاعی عظیم از خشتهای گلی و یک طرح شهری شطرنجی را شناسایی شده است. همدان زیرشاخه الوند در رشته کوههای زاگرس بوده و هگمتانه که تاریخ ناگسستنی بشری داشته با سه هزار سال سکونت در آن روی تپهای درون شهر باستانی همدان قرار دارد. در هگمتانه شواهد نادری از تمدن مادها در قرن ششم و هفتم قبل از میلاد مشاهده شده است.
🔷شورای جهانی بناها و محوطههای تاریخی (ایکوموس) به عنوان بازوی مشورتی ایونسکو، در سال ۲۰۲۳ ایرادهایی را به این پرونده وارد کرده و درباره درباره اصالت، اسناد حفاظت، مرزها، حمایت قانونی و جامعه محلی شهر همدان و بافت تاریخی هگمتانه اطلاعات بیشتری را درخواست کرد. از نظر ایکوموس پیوند تاریخی بین هگمتانه و مرکز تاریخی همدان مبهم بوده بنابراین در گزارش نهایی درخواست «دیفر» کرده و خواستار تعلیق آن شده بود.
🔶هرچند علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چندی پیش پس از آنکه گزارش ایکوموس در رسانههای داخلی منتشر شد، با تایید ملاحظاتی که به این پرونده وارد شده، گفته بود که پرونده اولیه ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» که در گذشته تهیه شده بود در فرآیند بررسی کمیته میراث جهانی با ملاحظات محتوایی روبرو شد. پس از آن در معاونت میراثفرهنگی با پیگیری مستمر و با مدیریت قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کمیتهای برای بررسی و اتخاد راهکار با مشارکت متخصصان مرتبط و تهیهکنندگان پرونده اولیه تشکیل شد و تدبیر اتخاذ شده در کمیته منجر به بازیابی پرونده با تغییراتی شد و پرونده جدید در دستور کار اجلاس آتی ثبتجهانی قرار گرفته است.»
🔷تا پیش از این، ۲۷ اثر تاریخی و طبیعی ایران در یونسکو ثبت شدهاند، که شامل چغازنبیل، تخت جمشید، میدان نقش جهان اصفهان، تخت سلیمان، چشمانداز فرهنگی ارگ بم، پاسارگاد، گنبد سلطانیه، سنگنبشته بیستون، مجموعه آثار رهبانی ارامنه، سازههای آبی شوشتر، بازار تاریخی تبریز، آرامگاه شیخ صفیالدین اردبیلی، باغ ایرانی، مسجد جامع اصفهان، برج گنبد قابوس، کاخ گلستان، شهر سوخته، چشمانداز فرهنگی میمند، شوش، قنات ایرانی، دشت لوت، شهر تاریخی یزد، چشمانداز باستانشناسی ساسانی منطقه فارس، جنگلهای هیرکانی، راهآهن سراسری ایران و چشمانداز فرهنگی اورامانات و کاروانسراهای تاریخی ایران است.
🔶کمیته میراث جهانی یونسکو چهل و ششمین نشست خود را از ۲۱ تا ۳۱ جولای ۲۰۲۴ (۳۱ تیر تا ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) در دهلی نو (هند) برگزار کرده و در این اجلاس ۲۷ مکان پیشنهادشده برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو و وضعیت حفاظت از ۱۲۴ مکان که قبلاً در فهرست میراث جهانی و همچنین در فهرست میراث جهانی در خطر ثبت شدهاند، در حال بررسی دارد.
#یونسکو
#هگمتانه
#همدان
#وزارت_میراث_فرهنگی
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترکیب بارون و ساحل سرخ جزیره هرمز
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕بلیت اتوبوس اربعین کمیاب شد!
🔷شرایطی که ناوگان حملونقل برای زائران اربعین بسیج شده، مسافران از مشکلات خود در خرید بلیت اتوبوس برای سایر مسیرهای داخلی خبر دادهاند.
🔶این روزها همه کشور برای خدمترسانی به زائران اربعین بسیج شدهاند و یکی از مهمترین این خدمات، حملونقل زائران به مقصد کربلای معلی در کشور عراق است. از طرفی تعداد مسافران اربعین امسال پنج میلیون نفر پیشبینی شدهاند که بخش اعظمی از بار این حملونقل بر دوش جادهها و ناوگان حملونقل جادهای است. از طرف دیگر در آخرین روزهای تابستان و مواجهه با سفرهای پایان فصل، کمبود اتوبوس آشکار است.
🔷به نظر میرسد بهدلیل افزایش ۷۵ درصدی نرخ بلیت برای اتوبوسهای اربعین، برخی رانندگان ترجیح میدهند مسافران را به این مسیر هدایت کنند یا اینکه برای دیگر مسیرهای داخلی، دریافت هزینههای بیشتری را پیشنهاد میکنند؛ تا جایی که برخی مسافران در پایانهها از نبودن اتوبوس برای مسیرهای داخلی یا هزینههای بالاتر از نرخ مصوب گله میکنند.
🔶البته داریوش باقرجوان -مدیرکل دفتر مسافری سازمان راهداری و حملونقل جادهای- درباره استفاده از ظرفیت اتوبوسرانی در سفرهای داخلی گفت: اولویت ما در لحظه افزایش تقاضا زائران اربعین هستند. به کسانی که قصد سفرهای داخلی دارند پیشنهاد میکنیم انواع دیگر وسایل نقلیه را امتحان کنند. البته ما برای مسافران داخل کشور هم در حدی که لطمهای به جابهجایی زائران اربعین نزند، ظرفیت محدودمان را بهصورت روزفروش انجام خواهیم داد.
🔷احمدرضا عامری -رییس اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری- نیز گفت: با توجه به سفرهای اربعین، مسلما تعداد سفرها افزایش یافته و به همان نسبت، اتوبوسهای فعلی جوابگو نیست. تعداد اتوبوسها نیز نسبت به سالهای گذشته با توجه به اینکه تولید داخلی نداریم، افزایشی نداشته است.
🔶وی خاطرنشان کرد: چون در شرایط خاصی در ایام اربعین هستیم و تعدادی از هموطنان هم قصد دارند به کربلا سفر کنند، از آنجایی که دستورالعملهای بخش حاکمیتی مبنیبر اولویتبخشی به سفرهای اربعین است، ما از سایر هموطنان خود که قصد سفر در آخرین روزهای تابستان را دارند و با کمبود اتوبوس مواجه شدهاند، عذرخواهی میکنیم.
#اربعین
#اتوبوسرانی
#مهران
#اخبار_گردشگری_ایران_و_جهان
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دریاچه ی زیبای ارومیه
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕آمادهباش عراق برای اربعین از اول صفر
🔷«از اول ماه صفر برای حضور زائران اربعین آماده هستیم.» این را وزیر کشور عراق، عبدالامیر الشمری میگوید.
🔶با گذشت ۱۰ روز از عاشورا عراقیها در حال آمادگی برای حضور میلیونیِ زائران اربعین هستند. رئیس ادارهٔ شعائر حسینی در عراق با اشاره به احتمال افزایش تعداد زائران گفته که «موکبها ۵ روز قبل از اربعین تکمیل میشوند.»
🔷پارسال بیش از ۲۲ میلیون زائر از کشورهای مختلف به زیارت اربعین مشرف شدند که بیش از ۴ میلیون نفر از آنها ایرانی بودند. امسال با توجه به پیشبینیِ افزایش تعداد زائران، مسئولان خواستار کوتاهکردن زمان سفر شدهاند.
#اربعین
#عراق
#مهران
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕عوارض خروج از کشور گران شد
🔶بر اساس بودجه سال ۱۴۰۳ عوارض خروج از کشور با افزایش نرخ مواجه شده بود. نرخی که بالاخره در روزهای اخیر اجرایی و عوارض خروج از کشور گران شده است.
🔷نرخ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۲ برای سفرهای سیاحتی اول ۴۰۰ هزار تومان، سفر دوم ۶۰۰ هزار تومان و سفر سوم به بعد ۸۰۰ هزار تومان بود. این نرخ تا اوایل مردادماه سال ۱۴۰۳ نیز پا برجا بود و مسافران، عوارض را به نرخ سال ۱۴۰۲ پرداخت میکردند.
🔶بررسیها نشان میدهد در روزهای اخیر بدون اعلام رسمی نرخ سال ۱۴۰۳ به مبادی مرزی کشور ابلاغ شده و اکنون مسافران برای خروج باید نرخ جدید را پرداخت کنند. بر اساس بودجه سال ۱۴۰۳، عوارض خروج از کشور برای بار اول ۵۲۰ هزار تومان، بار دوم ۷۸۰ هزار تومان و بار سوم به بعد یک میلیون و ۴۰ هزار تومان خواهد بود.
🔷نرخ جدید عوارض خروج از کشور که در سال ۱۴۰۳ افزایش ۳۰ درصدی داشته به درگاههای اینترنتی نیز ابلاغ شده و اکنون نرخ جدید دریافت میشود.
#عوارض_خروج
#بودجه
#اخبار_گردشگری_ایران
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ سنگاپور امنترین مقصد گردشگری جهان شناخته شد
🔷بر اساس تحقیقات رسانه فوربس، سنگاپور امنترین مقصد برای گردشگران است. فوربس این رتبهبندی را بر اساس معیارهایی از جمله رتبهبندی ایمنی سفر ارائه شده توسط وزارت خارجه ایالات متحده، شاخص خطر جرم و جنایت در هر شهر از سایت Numbeo و دادههای خطرات امنیتی شخصی از The Economist انجام داده است. این تحقیق تنها ۶۰ مقصد در سراسر جهان را مقایسه میکند.
🔶بعد از سنگاپور شهرهای توکیو (ژاپن) و تورنتو (کانادا) در رتبههای دوم و سوم قرار داشتند. کاراکاس (ونزوئلا) نیز به عنوان ناامنترین مقصد گردشگری در رتبهی آخر قرار گرفت.
#گردشگری
#سنگاپور
🔍 منبع: malaymail
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
MasafTourism
ادعاهای مغرضانه و بی اساس «جواد امام» سخنگوی جبهه اصلاحات
🔹به نقل از گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، در حالی که سخنگوی جبهه اصلاحات و رسانههایشان با هدف انحراف افکار عمومی، در حال انتشار اخبار نادرست در زمینه تخلیه سدهای خوزستان هستند، مستندات میزان پرشدگی این سدها خلافگویی آنها را برملا کرد.
🔹بررسی وضعیت سدهای استان خوزستان در تابستان امسال نشان میدهد اکثر آنها پرآب هستند. آمارها نشان میدهد سد گتوند ۱۰۰ درصد پرشدگی دارد درحالیکه تابستان ۱۴۰۰ این سد ۷۲ درصد آب داشت؛ همچنین ۸۹ درصد ظرفیت سد کارون ۴ پر آب است (آمار بر اساس اواخر تیرماه سال جاری است)
سدهای کارون۳، مسجدسلیمان، شهید عباسپور، دز و کرخه نیز هر کدام به ترتیب ۶۲، ۹۶، ۸۴، ۹۳ و ۵۶ درصد پرشدگی دارند.
🔹تابستان سال ۱۴۰۰ در حالی دولت سیزدهم امور اجرائی کشور را بهدست گرفت که ذخیره آب سدهای حوضه کارون بزرگ به نصف نمیرسید و نیمی از حجم سدها خالی شده بود اما از مهرماه سال گذشته تا کنون، بیش از ۹ میلیارد متر مکعب از سدهای حوضه کارون رهاسازی شده در حالیکه سال گذشته تا این تاریخ میزان رهاسازی بیش از ۱۳ میلیارد متر مکعب فراتر رفت.
✍🏻بنابراین از ابتدای مهر پارسال تا ۱۸ تیر ۱۴۰۳ میزان رهاسازی آب سدهای کارون بزرگ ۳۰ درصد کمتر از پارسال گزارش شده است!
اما برخی فعالان سیاسی با هدف تخریب دولت سیزدهم و اهدافی دیگر! مدعی رهاسازی بدون ضابطه آب سدهای خوزستان شدهاند که فاقد اعتبار آماری و گزارشهای میدانی است.
در قانون کشورهای اروپایی، اظهارات نسنجیده فنی اگر برای توجیه یک هدف سیاسی ارزیابی شده و به تشویش اذهان عمومی ختم شود با مجازاتهای سنگین قضائی مواجه خواهد شد.
#محیط_زیست
#حقیقت_ماجرا
#وزارت_نیرو
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕وزیر کشور: در ایام اربعین امکان ورود اتوبوسهای ایرانی به عراق وجود ندارد
🔷طرف عراقی اعلام کرده بهخاطر شلوغی جادهها و مشکلات حملونقل برای این موضوع آمادگی ندارد.
#اربعین
#اتوبوسرانی
#اخبار_گردشگری_ایران_و_جهان
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
بیشترین دمای ثبت شده تهران در ۱۰ سال اخیر چقدر بوده است؟
#محیط_زیست
#تغییر_اقلیم
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕معرفی ظرفیتهای گردشگری به زائرین اربعین
🔷رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بر اعمال وظیفه ذاتی ادارات کل استانی شامل نظارت جامع بر تاسیسات گردشگری، تامین نیاز اقامتی و پذیرایی و نیز معرفی ظرفیتهای گردشگری در استانهای مرزی و مسیری زائرین اربعین امام حسین (ع) تاکید کرد.
🔶علیاصغر شالبافیان، رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به همراه مدیرانکل مربوطه در ارتباط مجازی با مدیرانکل و معاونین گردشگری ۵ استان مرزی و خروجی زائرین اربعین شامل آذربایجانغربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و استانهای مسیر از جمله همدان، لرستان و مرکزی پیرو عضویت وزارتخانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ستاد اربعین نسبت به هماهنگیهای لازم در میزبانی شایسته از زائران اباعبدالله الحسین (ع) تاکید کرد.
🔷او ضمن اینکه وظیفه ذاتی اداراتکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانها و نیز فعالیت به عنوان عضو ستاد اجرایی خدمات سفر، پیگیری جدی اموری از جمله نظارت بر قیمتها، بازرسی تاسیسات گردشگری، تامین و فعال کردن مراکز اقامتی مورد نیاز و نیز توجه جدی نسبت به آشنایی مسافران و زائران با جاذبههای گردشگری استان را به دنبال دارد، یادآور شد: ورود و خروج زائرین اربعین به استانهای مرزی و مسیری، فرصت ویژهای برای استانها به عنوان گردشگران بالقوه و یا سفیران گردشگری به شمار میآیند. از این رو همانند سنوات گذشته با برپایی مراکز اطلاعرسانی، توزیع اقلام تبلیغاتی و فراهم آوردن امکانات اقامتی مناسب زمینه بازدید از جاذبهها در این ایام و یا برنامهریزی سفر در فرصتهای آتی را سبب خواهد شد.
🔶شالبافیان همچنین ضمن تاکید بر گرمای هوا فراهم آوردن امکان استراحت زائرین در موکبها و استراحتگاههای بین مسیر را نیز در راس امور اجرایی پیش رو قرار داد و گفت: همچون سالهای گذشته ایده راهاندازی هر خانه، یک موکب میتواند به یاری تامین مراکز اقامتی مورد نیاز زائرین بیاید تا با فراهم آوردن امکانات پذیرایی و استراحت، ایمنی و کیفیت سفر زائرین محترم را تامین کند.
🔷معاون گردشگری در ادامه برپایی نمایشگاههای صنایعدستی را تجربه موفق استانهای مرزی و مسیری زائرین اربعین طی سالهای گذشته عنوان کرد و افزود: این ابتکار علاوه بر ایجاد انگیزه برای استراحت وتوقف زائرین که اغلب با خودروی شخصی به سفر میروند، زمینه آشنایی مسافران با فرهنگ بومی و هنرهای سنتی هر یک از استانهای مقصد را فراهم میکند. این تجربه که پیش از این در استانهای کردستان و کرمانشاه اجرایی شده است میتواند در سایر استانها نیز ترویج یابد.
🔶همچنین رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر با تاکید بر اهمیت مسیر برگشت زائرین گفت: بسیاری از تدابیر، پیش از زیارت مسافران اتخاذ میشود در صورتی که زائرین به دلیل پیادهروی مستمر و تحمل گرما و خستگیهای مربوطه در مسیر برگشت نیز نیازمند تجمیع خدمات و اهمیت دادن به امکانات مورد نیاز از جمله برپایی موکبها، تامین آب و خوراک مورد نیاز و نیز برپایی محلهایی برای استراحت هستند.
🔷به گفته معاون گردشگری کشور نظارت بر سرویسهای بهداشتی و نیز تاسیسات تخصصی گردشگری نیز باید در اولویت اجرایی ادارات کل استانی قرار گیرد که این اقدام میتواند با همکاری و تعامل سایر دستگاههای عضو ستاد مرکزی از جمله راهداری و ستاد اقامه نماز پیش رود.
🔶همچنین در این جلسه بهرهمندی از سامانه رسیدگی به شکایات و کسب اطلاعات گردشگری ۰۹۶۲۹ نیز به عنوان فرصت و امکانی ویژه برای زائرین کربلا معرفی شد.
🔷در پایان این وبینار شالبافیان ضمن تبریک جهانی شدن محوطه باستانی هگمتانه استان همدان، این فرصت را مسیری جدید برای آشنایی گردشگران با ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی این استان اعلام و تاکید کرد: هر یک از اداراتکل استانی ضمن ارتباط با رسانههای محلی خود و نیز صدا و سیما، علاوه بر اطلاعرسانی نسبت به ارائه امکانات و شرایط میزبانی از زائرین نسبت به معرفی ظرفیتهای گردشگری استانی نیز تاکید ویژه داشته باشند.
🔶معاون گردشگری همچنین تخصیص اعتبارات به استانهای مرزی و در ادامه استانهای مسیر را نیز یکی دیگر از تدابیر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی عنوان کرد که از سوی وزیر محترم به ادارات کل استانی تخصیص داده شده است.
#اربعین
#گردشگری
#صنایع_دستی
#وزارت_میراث_فرهنگی
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
افزایش دما، موجب افزایش وقوع سیل در ایران
🔹ئیس مرکز پیشبینی سازمان هواشناسی:با افزایش یک درجه دمای هوا احتمال افزایش ۱.۳ برابری تعداد دفعات بارشهای سیلآسا وجود دارد و از سوی دیگر حدود ۶.۷ درصد شدت این بارشها افزایش مییابد.
🔹انتظار میرود این امر درخصوص ایران که حدود ۲ درجه افزایش دما را نسبت به ۵۰ سال گذشته به ثبت رسانده است، تعداد دفعات وقوع بارشهای سیلآسا و سنگین و وقوع سیلاب بر اساس معیارهای جهانی حدود ۱.۷ برابر و شدت وقوع آن ۱۴ درصد افزایش یابد.
#محیط_زیست
#تغییر_اقلیم
#فریب_جهانی
#سیل
#ترسالی
✅ کانال گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
پربارشترین و کمبارشترین کشورهای جهان
🔹بر اساس آخرین دادههای بانک جهانی، کلمبیا با ۳۲۴۰ میلیمتر بارندگی در سال رتبه نخست در پر بارشترین و مرطوبترین کشور جهان و مصر با ۱۸ میلیمتر در سال کم بارشترین و خشکترین کشور جهان را به خود اختصاص دادند.
🌧رتبههای بعد از کلمبیا در پربارشترین کشور به ترتیب:
سائوتومه و پرینسیپ (کشوری در خلیج گینه)
جزایر سلیمان
پاپوآ گینه نو
جزایر سلیمان
پاناما
کاستاریکا
ساموآ
مالزی
برونی دارالسلام
اندونزی
☀️و بین کشورهای کم بارش و خشک بعد از مصر:
لیبی
عربستان سعودی
قطر
امارات
بحرین
الجزایر
موریتانی
اردن
کویت
و متوسط بارندگی جهان ۹۹۰ میلیمتر گزارش شده است.
🔹بسیاری از مرطوبترین کشورها در نزدیکی خط استوا، در جایی که بادهای بِسامان از هردو نیمکره با یکدیگر برخورد میکنند، واقع شده است.
این کشورها همچنین دارای خطوط ساحلی قابل توجهی هستند که منجر به بارندگی بالاتر از میانگین میشود.
پ ن: بادهای بسامان بادهایی هستند که از مناطق نیمه استوایی پرفشار بهسوی مناطق استوایی کمفشار میوزند.
#محیط_زیست
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism