#خبر
💠 *اسامی بانک های متخلف در پرداخت وام مسکن اعلام شد*
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اسامی بانکهای متخلف در پرداخت وام مسکن را اعلام کرد.
بانک ملی ۱۰ همت/ بانک ملت ۱۳ همت/ بانک تجارت ۱۱ همت/ بانک صادرات ۱۳ همت/ بانک سپه ۶ همت/ بانک کشاورزی ۱.۶ همت/ بانک رفاه ۵ همت/ پست بانک ۶۰۰ میلیارد/ بانک کارآفرین ۳ هزار میلیارد/ بانک سامان ۳ هزار میلیارد/ بانک اقتصاد نوین ۴ هزار میلیارد
💠 *تعیین تکلیف اراضی ساخت مرحله سوم پروژه نهضت ملی در شهرهای جدید*
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در نخستین جلسه قرارگاه نهضت ملی مسکن شهرهای جدید بر تعیینتکلیف و جانمایی اراضی ساخت مرحله سوم پروژههای نهضت ملی تاکید کرد.
💠 *عملکرد ضعیف بانکها در تخصیص وام به مسکن*
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طبق قانون جهش تولید مسکن بانکها باید ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، گفت: بانکها در این بخش عملکرد ضعیفی داشتند.
💠 *ساخت ۲۰۰ هزار مسکن دانشگاهیان کشور*
تفاهمنامه همکاری به منظور تامین خوابگاه دانشجویان متاهل، ساخت مسکن اعضای هیات علمی، کارکنان و بازنشستگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بین مهرداد بذرپاش و محمدعلی زلفیگل امضا شد.
بر اساس این تفاهمنامه وزارت علوم تا پایان اردیبهشت ماه اراضی مورد نظر خود در استانهای مختلف را در اختیار وزارت راه و شهرسازی میگذارد و مراحل ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای اقشار هدف وزارت علوم آغاز میشود.
💠 *بهرهبرداری از نخستین واحدهای نهضت ملی مسکن در خرداد ماه*
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: نخستین پروژه نهضت ملی مسکن به تعداد ۵۰۰ واحد مسکونی که عملیات ساخت آن از خرداد سال گذشته آغاز شده در خردادماه امسال به بهرهبرداری میرسد.
💠 *بیتوجهی بانکها به پرداخت تسهیلات مسکن*
عقب افتادگی کشور در بحث تولید مسکن نیاز به تسهیلات بانکی را بیش از پیش ضروری ساخته است، اما بانکها با وجود تکلیف قانونی توجهی به پرداخت تسهیلات مسکن ندارند.
بانکها یکی از نهادهای مهم خلق پول هستند که با قدرتی که حاکمیت به آنها اعطا کرده میتوانند نقدینگی را در کشور افزایش دهند و با حکمرانی پول به جهتدهی در جامعه بپردازند. البته تورم به عنوان یکی از متغیرهای اقتصاد کلان نیز از میزان نقدینگی در جامعه متأثر است. در صورت افزایش بیرویهی نقدینگی در جامعه و وارد شدن آن به بخشهای غیرمولد و سفتهبازیهای رایج در بازارها، میزان تورم افزایش پیدا میکند و عموم مردم متضرر میشوند.
#حق_زمين
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰باز هم در حسرت خودرو دستهدوم خارجی...
🔷علاوه بر دردسرهای سامانه یکپارچه فروش، خبر خودرویی دیگری که عید را به کام مردم تلخ کرد، لغو اجازه واردات خودروهای سواری کارکرده بود. مخالفان واردات خودرو دستهدوم، آن را برای صنعت خودروسازی کشور آسیبزا دانسته و موافقان، آن را روشی برای شکست انحصار این بازار میخوانند.
🔷این اولین بار نیست که واردات خودروهای کارکرده مطرح و رد میشود. پیشتر نیز هنگام تنظیم قانون ساماندهی صنعت خودرو، صحبت آن بهمیان بود. اما در نهایت، فاطمیامین، وزیر صمت، با غیرقانونی خواندن واردات خودروهای کارکرده، گنجاندن این موضوع را در آییننامه واردات خودرو منتفی اعلام کرد.
🔷این بار اما به نظر میرسید این مهم محقق شود. واردات خودرو دستهدوم در قانون بودجه 1402 آمد، تایید شورای نگهبان و موافقت دولت را نیز گرفت، اما هیات نظارت مجمع تشخیص در مجلس با آن مخالفت کرد. از آنجا که اگر مجلس بر نظر خود پافشاری میکرد، بودجه سال 1402 در روزهای پایانی سال روی هوا میماند، مجلس نیز متاسفانه کوتاه آمد.
🔷سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس اطلاع داد که قبل از تصویب، وزارت صمت اقدامات لازم را برای واردات خودروهای کارکرده از مناطق آزاد آغاز کرده بود. بنابراین اگر وزارت صمت ارادهای برای واردات خودروهای کارکرده داشته باشد، میتواند با مصوبه هیات وزیران و هماهنگی با بخشهای نظارتی آن را اجرایی کند.
#خودرو
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰رشد مصرف برق در سال گذشته منفی شد!
🔸سخنگوی صنعت برق اعلام کرد به دلیل اطلاعرسانی به موقع، همکاری مردم و اصلاح سیاستهای قیمتی (قیمتگذاری پلکانی و پاداش خوشمصرفی)، در تابستان گذشته مصرف برق چهار درصد کاهش یافت. رشد متوسط مصرف سال گذشته نیز منفی ۰.۲ درصد بوده است.
#اصلاح_الگوی_مصرف
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#پیام_مخاطبین
👤 آیدی طاها:
🔶 سلام علیکم.ازاینکه مزاحمتون شدم معذرت میخواهم دولت گفته بود برای کسانی که ماشین ثبتنام کردن امسال تحویل میدیم ولی زدن برای پاییز ۱۴۰۳ با قیمت نامشخص از لحظهای که اینو دیدم.......حرفم اینه دردمون را به کی بگیم من حالا چطور به پسر ۱۳سالم که هر روز ازم میپرسید بابا هنوز نگفتن اعلام نکردن بابا کی ماشین رو میدن بابا امسال با ماشین خودمون میریم مشهد، موندم چطور بگم ماشین رو برامون ۱۴۰۳ میدن (ما مردمو چی فرض کردن) کجا اعتراض کنیم پیش کی بریم نمیدونم
👤آیدی محمد:
🔶سلام
وقتتون بخیر
مگر اعلام نکردن تمامی متقاضیان خودرو در طرح یکپارچه تا پایان سال ۱۴۰۲ خودرو دریافت میکنن
موعد تحویل برای من زده زمستان ۱۴۰۳
#خودرو
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
🔰مسکن ملی خانههای حیاطدار
🔷طبق سیاستگذاری دولت، مبنی بر ساخت مسکن ملی ویلایی حیاط دار یک یا دوطبقه، مسئلهای مطرح است که این خانهها چه مزیتی نسبت به خانهها بلندمرتبه دارند. این موضوع را میتوان در چندین مورد بررسی کرد که توضیح داده خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰چرا خودرو داخلی با دلار گران میشود؟
🔷با محاسبهای سرانگشتی، به این نتیجه میرسیم که خودرویی مثل پراید که اعلام شده ارزبری آن تنها حدود ۲ درصد است، نباید با افزایش قیمت دلار گران بشود. پس چرا این اتفاق میافتد؟ نکته اینجاست که قیمت مواد اولیه قطعات داخلی نیز (مثل فولاد، ورق، لاستیک و محصولات پتروشیمی) بر اساس نرخ ارز بازار آزاد تعیین میشود!
🔹با این حساب، ارزبری حقیقی پراید و سایر خودروهای داخلی بیش از ۸۰ درصد میشود. چون همه مواد اولیه آنها (حدود ۸۰ درصد هزینه تولید خودرو) به قیمتی از بازار داخلی خریداری میشود که با ارز بازار آزاد (عمدتا در بورس کالا) قیمتگذاری میشوند. به همین دلیل، قیمت محصول کاملا داخلی شدیدا تحت تاثیر نرخ ارز قرار میگیرد.
🔹الزام تولیدکنندگان فولاد، آلومینیوم و... (مواد اولیه) به فروش محصولات خود در بورس کالا به قیمت ارز تعیین شده در بازار مبادله یا ارز تثبیتی، جلوی افزایش قیمت این کالاها در بورس را میگیرد، ولی برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاها در بازار داخلی کافی نیست.
🔷چرا که افراد (واسطهها و بازرگانان) میتوانند این محصولات را از بازار بورس (با ارز ارزانتر) بخرند، صادر کنند و ارز خود را در بازار آزاد (به قیمت آزاد) بفروشند. این روند منجر به افزایش تقاضا و درنتیجه قیمت این کالاها در بازار داخل میشود. باید شرایط بهگونهای تنظیم شود که تولیدکنندگان بتوانند با قیمت بورس کالا به مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصولات خود دسترسی داشته باشند.
#خودرو
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰رشد پنج درصدی ایجاد اشتغال در تعاونیها
📌ترکیب اشتغال ایجاد شده در تعاونیها در سال ۱۴۰۱، به صورت ۵۸ درصد در بخش تولید، ۲۶ درصد در بخش توزیع (مسکن، مصرف و اعتبار) و ۱۶ درصد در بخش خدمات است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰 سهم ۵۱ درصدی کشورهای همسایه در تجارت خارجی ایران
📌گسترش تجارت ایران با همسایهها و استفاده از عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و پیمان همکاری شانگهای برای تسهیل تجارت با کشورهای عضو، روند رو به رشد تجارت خارجی کشور را حفظ خواهد کرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰مالیاتدرمانی، داروی بیماری رانتزدگی
💠در این شرایط بد اقتصادی که بسیاری از هموطنانمان تحت فشارند، چرا برخی بر لزوم اخذ مالیات بر ثروت مردم اصرار میکنند؟ چرا برخی بر افزایش نرخ این مالیاتها و فشار بیشتر به مردم پافشاری میکنند؟
💠مالیات بر ثروت، شامل مالیات بر ارث، درآمد اتفاقی، خانهها و خودروهای لوکس و خانههای خالی است. این دسته از مالیاتها درجهان اتفاقا با هدف نگرفتن وضع میشوند! نه برای خالی کردن جیب مردم. یعنی این مالیاتها وضع میشوند تا رفتار مردم و توزیع ثروت در جامعه را تنظیم کنند. مثلا از خانههای خالی مالیات گرفته میشود؛ پس خانهها را خالی نگذارید، اجاره دهید تا از پرداخت این مالیات معاف شوید (با افزایش عرضه، قیمت متعادل میشود).
💠اخذ مالیات بر عایدی سرمایه، یعنی اگر امروز خانهای را ۱۰۰ میلیون خریدم و ماه بعد قیمت آن ۱۲۰ میلیون تومان شد، اگر بخواهم آن را بفروشم باید حجم قابل توجهی از این ۲۰ میلیون سود بادآورده را به دولت بدهم. در چنین شرایطی، سود دلالی کاهش پیدا میکند و با خروج دلالان، بازار متعادل میشود. البته هرچه این خانه را بیشتر نگهدارم، نرخ این مالیات کمتر شده و به صفر میرسد، چون اگر خانه را نگهدارم، یعنی هدف من دلالی نبوده است و تقاضای مصرفی داشتهام، پس از این مالیات معاف میشوم.
💠در کشور ما رانتهای قانونی و غیرقانونی فراوانی توزیع میشوند که ثروتهای بادآوردهای را برای عدهای و زیان و افزایش قیمتها را برای سایرین به ارمغان آورده است. چنین مالیاتهایی تنها نابرابری حاصل از رانت و دلالی را مورد اصابت قرار داده و با یک قران، دو هزار من و شما کاری ندارد!
#تولید_صنعت_صادرات
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰پیشرفت فیزیکی پروژه ریلی چابهار-زاهدان
💠تکمیل هرچه سریعتر پروژه ریلی چابهار-زاهدان، در اولین قدم میتواند ۸۵ میلیون تن ظرفیت بندری را در دهانه اقیانوس هند در اختیار شبکه لجستیکی کشور و متقاضیان بین المللی ترانزیت از ایران قرار دهد.
#ترانزیت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰پیشنیازهای تغییر نقش دولت از بازیگر به تنظیمگر
💠واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی کار مفیدی است؛ اما عدم نظارت پس از واگذاری زیانبار است. مشخص نبودن اولویتهای توسعهای کشور همچنین باعث شده گاهی به امید خارجیها، بازیگران داخلی را رها کرده و گاهی با تمرکز بر داخل، فرصتهای خارجی را از دست بدهیم. در نتیجه دهه 1390، دهه سردرگمی و درجا زدن اقتصاد ایران بود.
💠رهبری در سخنرانی ابتدای سال نو 1402، بر لزوم تغییر نقش دولت از بازیگر اقتصادی به هدایتکننده و ناظر تاکید کردند. اما این تغییر نقش پیشنیازهایی دارد. اولین پیشنیاز، داشتن برنامه توسعه صنعتی است. باید مسائل اولویتدار کشور مشخص شده و برنامهای برای رسیدن به آن/ آنها چیده شود.
💠برنامهای که قوانین، تصمیمات و اقدامات حکومت همگی در راستای آن هماهنگ شوند. اولویتها باید محدود، قابل سنجش و واقعگرایانه باشند. اما برنامههای توسعه کشور تاکنون متاسفانه صرفا لیستی از آمال و آرزوهای طویل و عریض و کلی و قابل تفسیر بودهاند.
💠پیشنیاز دیگر، اشراف اطلاعاتی دولت است. بدون اشراف بر جریان پول و کالا و فعالیتهای اقتصادی، دولت نه میتواند برنامهریزی کند، نه میتواند برنامهی هدایتش را پیش ببرد، نه میتواند نظارت کند و نه میتواند درست و بجا حمایت کند. این موضوع لزوم تاسیس، تکمیل، یکپارچه شدن و حفاظت سامانههای اطلاعاتی را مشخص میکند.
#بحران_مدیریت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰حق زمین
🔷وزیر راه و شهرسازی گفت: هم اینک برای بیش از ۱۳۶ هزار متقاضی برای ساخت مسکن در قالب انفرادی و گروهی زمین واگذار شده است.
# حق زمین
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰سرازیر شدن نقدینگی به بازار سرمایه
🔶در سال ۱۴۰۱ مجموعاً بالغ بر ۸۱ هزار میلیارد تومان تزریق نقدینگی از طریق حساب کارگزاریها به بازار سرمایه صورت گرفته که بخش قابل توجهی از آن در ماههای آذر و اسفند ۱۴۰۱ بوده است. این رقم برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹ به ترتیب ۱۵ و ۶۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یادداشت
🔰باید سراغ قطعهسازان خارجی میرفتیم نه خودروسازان خارجی!
🔷یکی از اشتباهات ابتدایی صنعت خودروسازی ایران، این تصور است که با همکاری خودروساز داخلی با خودروساز خارجی، این صنعت توسعه پیدا میکند! شرکتهایی چون پژو و رنو وقتی میتوانند با فروش قطعات منفصله به ایران سود داشته باشند، چرا باید نان خود را آجر کنند و خودروسازی به ایران یاد بدهند؟ نفع آنها در وابسته ماندن ایران است.
🔶دو خودروساز در هر صورتی رقیب یکدیگر هستند. رقبا حاضر به اشتراک تکنولوژی و مهارت نیستند. تازه به این موضوع، پیشینه طرف ایرانی در مذاکره و تنظیم متن حقوقی قرارداد را نیز اضافه کنید! همین موضوع باعث شد همان شرط داخلیسازی خودروهای پژو با شروع از ۴۰ درصد، در عمل با ۲۰ درصد شروع شود و افزایش چندانی نیز نیابد.
🔷همکاری خودروساز- خودروساز اشتباهی است که چین نیز مرتکب شد و نتیجه نگرفت؛ اما ما عبرت نگرفتیم. از طرف دیگر، کره جنوبی مسیر دیگری را طی کرد. هیوندای بهجای تعامل با خودروسازان خارجی، مستقیم سراغ قطعهسازان خارجی رفت. یعنی خود مالک خودرو (اجازه تغییر و صادرات محصول) بود و تنها قطعه را از خارج تامین میکرد.
🔶البته برای تامین قطعه نیز کمکم با حمایت دولت به سراغ داخلیسازی رفت. چندین دهه همکاری صنعت خودرو ایران با خودروسازان فرانسوی هیچ ثمرهای برای ما نداشت. چند سال باید از یک سوراخ گزیده شویم؟
#خودرو
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توئیت
🔰یک نمودار و یک نکته بنزینی مهم
🔹بررسی روند مصرف بنزین در کشور از سال ۹۰ نشان میدهد که مصرف این فرآورده نفتی سالانه ۶ درصد افزایش مییابد.
🔹هر چند در سال ۹۸ با اصلاح قیمت بنزین در آبان و شیوع کرونا در بهمن، روند مصرف به شدت نزولی شد اما از سال ۹۹ به بعد، رشد مصرف سالانه به ترتیب به ۱۴.۹ و ۱۹ درصد افزایش یافت.
🔹طبق تصویر، مصرف بنزین بعد از گذر از دوران کرونا در حال بازگشت به روندی است که اگر کرونا رخ نمیداد در آن وضعیت بود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰حق زمین ویلایی
🔷اداره کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان در راستای تامین زمین ویلایی گام مهمی برداشته و گفت: با سند دار شدن ۴۰ هکتار از اراضی محمد آباد، امکان نام نویسی متقاضیان سیستانی در طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی فراهم شد.
#حق_زمین
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰بیمه کارگران و وعدههای تأمین اجتماعی
💠عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در اسفند ۱۴۰۱ با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی به دنبال بهانههای مختلف برای کم کردن تعداد کارگران ساختمانی است اظهار کرد: در حال حاضر بعد از گذشت حدود دو سال که مجلس با طرح اصلاحیه ماده پنج بیمه کارگران ساختمانی موافقت کرده است، همچنان این طرح به بهانه اینکه باید آییننامه آن تهیه شود از سوی تامین اجتماعی اجرا نشده است.
#مطالبات_بیمه_کارگران
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰تنظیمگری توسط قانونگذاران درک نشده است
📌رهبری در سخنرانی سال نو، اقتصاد را در راس نقاط ضعف و مشکلات کشور دانستند. ایشان راه خلاصی از این مشکل را میدان دادن دولت به مردم در اقتصاد خواندند. ایشان وظیفه دولت را کاهش تصدیگری و افزایش مراقبت و نظارت اعلام کردند.
📌متاسفانه در این مورد دیدگاه غالب، دوقطبی نئولیبرال-کمونیست است. آنها که از دخالتهای بیجای دولت در اقتصاد خسته شدهاند را به چوب نئولیبرالی زده و آنها که نگران بدتر شدن وضع اقتصاد در غیاب دولت هستند را نیز با برچسب کمونیست بودن میرانند.
📌هر دو طرف نیز تا حدودی حق دارند. نه باید حضور دولت در اقتصاد این قدر باشد، نه باید کاملا رها شود. در سیاستهای کلی اصل 44 بر تغییر نقش دولت از عامل و بازیگر اقتصادی به هدایتکننده و ریلگذار اقتصاد اشاره شده است؛ که همین موضوع (تنظیمگری) مدنظر است.
📌هدف این است که از انگیزهی خلق ثروت بخش خصوصی برای تامین منافع ملی و پیشرفت کشور استفاده شود. باید بین پیگیری منافع خصوصی و تامین منافع عمومی پیوند برقرار کرد. اما متاسفانه این مفهوم تنها به "خصوصیسازی" تقلیل یافته است.
📌طبق گفته مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام، ۷۵ درصد از سیاستهای کلی اصل ۴۴ علیالخصوص مفاد ناظر بر نقش هدایتی و نظارتی دولت بهدرستی تبدیل به قانون و مقررات نشده است.
#بحران_مدیریت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰حق زمین ویلایی
🔷اداره کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان در راستای تامین زمین برای ویلایی سازی گام مهمی برداشته و در همین راستا معاون این سازمان اعلام کرد: با سند دار شدن ۴۰ هکتار از اراضی محمد آباد، امکان نام نویسی متقاضیان سیستانی در طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی فراهم شده است.
#حق_زمین
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰سهام نوزادان ۱۴۰۱
💠طبق ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مصوب ۲۴ مهرماه سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، دولت مکلف است به ازای هر فرزند که از ابتدای سال ۱۴۰۰ متولد شود، مبلغ ۱۰ میلیون ریال تا سقف سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال صرفاً جهت خرید واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس به نام فرزند اختصاص دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش خبری ۲۱ گفت: این عدد برای نوزادان متولد ۱۴۰۱، ۱۵میلیون ریال سهام به ازای هر نوزاد است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰ایران و ونزوئلا، پرقدرت در مسیر همکاریهای نفتی
💠توسعه میدانهای نفت و گاز و بازسازی و نوسازی پالایشگاههای نفت ونزوئلا با هدف به حداکثر رساندن ظرفیت این مجتمعها، از موارد مطرحشده در تفاهمنامههای امضاشده بین اوجی و پدرو رافائل تلهچیا، وزیر نفت ونزوئلا، به شمار میآیند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰 بازگشت استادنماها به بورس!
🔶 طبق اظهارات رئیس سازمان بورس؛ برخی به اصطلاح اساتید بازار سرمایه که پس از ریزش سال ١٣٩٩ پنهان شده بودند با رشدهای اخیر دوباره شروع به تبلیغات در فضای مجازی کردهاند.
🔶 نتایج یک پژوهش نشان میدهد بیشترین کسانی که دو سال قبل در بورس متضرر شدند افرادی بودند که تک سهم بودند و به دنبال مشاورههای برخی در فضای مجازی میرفتند. این عده هنوز هم با رشدهای اخیر در زیان هستند. بنابراین از مردم درخواست میشود گول مشاورههای غلط را نخورند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰 تلاش برای یافتن روش تامین مالی جایگزین تسهیلات بانکی در ساخت مسکن!
🔶 ۳۳.۵ تا ۶۰ درصد درآمد خانوار ایرانی صرف مسکن میشود، اما در میانگین جهانی سهم مسکن ۱۵ تا ۲۵ درآمد خانوار است. با توجه به سهم بالای مسکن در سبد هزینه خانوار، دولت برای جلب اعتماد مردم باید بهطور جد پیگیر ساخت سالانه یکمیلیون مسکن باشد. عرضه مسکن متناسب با تقاضا، موجب کاهش التهاب موجود در این بازار میشود. از سوی دیگر برای کمک به قدرت خرید مردم و تامین مالی نهضت ملی مسکن، اعطای تسهیلات برای ساخت مسکن راهکار دولت بود.
🔶 طبق بررسیها، مجموع عملکرد تسهیلاتدهی نظام بانکی به نهضت ملی مسکن طی دو سال اجرایی شدن قانون جهش تولید مسکن 17.5 درصد بوده است. همچنین طبق اظهارات وزیر راه و شهرسازی، بانکها در تخصیص وام برای ساخت مسکن عملکرد ضعیفی داشتهاند.
🔶 به این ترتیب مقرر شد تا روشهای جایگزین برای تأمین مالی تعریف و دنبال شود. همچنین مقرر شده که تیمهای بازرسی مشترکی توسط وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور تشکیل و چرایی عملکرد ضعیف ١٠ استان در ساخت مسکن مشخص شود.
#حق_زمین
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰 ترانزیت مانعی برای بروز اقدامات خصمانه علیه کشور!
🔶 با توجه به اینکه هدف از ارائه الگوی اقتصاد مقاومتی مقابله با اقدامات خصمانه دشمنان کشور است، راهکارهایی که ذیل این الگو تعریف میشوند را میتوان در دو دسته "کاهش تهدید" و "کاهش آسیب" تقسیم بندی نمود. در این بخش به موضوع کاهش تهدید پرداخته میشود.
🔶 راهکارهایی که ذیل دسته کاهش تهدید قرار میگیرند عبارتند از؛ ایجاد همگرایی منطقهای و ایجاد وابستگی منافع اقتصادی کشورها و امنیت ایران. استفاده از این دو راهکار موجب میشود منافع اقتصادی دیگر کشورها به امنیت کشور وابسته شود. از این رو هر گونه اقدامی مانند تحریم؛ که شرایط با ثبات و امن را از بین ببرد، مورد مخالفت دیگر کشورها قرار میگیرد.
🔶 یکی از روشهای ایجاد درهمتنیدگی میان منافع کشورها، ترانزیت کالا است. عبور بار از ایران باعث خواهد شد تا منافع اقتصادی صاحبان کالا که با هدف منفعت بیشتر بار خود را از ایران عبور میدهند به ثبات و امنیت ایران وابسته شود در نتیجه اقداماتی که موجب ایجاد اختلال در انتقال بار از این مسیر شود با مخالفتهای قابل توجهی روبرو خواهد شد. این موضوع سبب میشود تا کشورهایی که قصد اعمال محدودیتهایی را برای ایران دارند مجبور به پرداخت هزینههای بیشتری برای اقدامات خود باشند. این افزایش هزینه میتواند موجب توقف اعمال محدودیتها گردد.
🔶 برای مثال؛ یکی از دلایلی که باعث میشود ماجراجوییهای علیاف به جنگ منجر نشود. وابستگی اقتصادی و تجاری، مسیرهای ترانزیتی ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان است. همچنین جمهوری آذربایجان برای ارتباط با نخجوان از مسیر ارتباطیای که ایران فراهم کرده است استفاده میکند.
#ترانزیت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰گل به خودی دفاعیه صمت
💠در واکنش به تصمیم استیضاح وزیر صمت توسط مجلس، دفاعیهای بسیار غیر مسئولانه منتشر شده است.
دفاعیهای که خود شاهدی بر سیاستگذاریهای نادرست است! از تقصیر را گردن زمین و زمان و قبلیها و بیگانه انداختن که بگذریم، وزارت صمت اهداف بنیادی خود را "ارتقای اقتدار بینالمللی کشور و زندگی مردم" خوانده است.
💠اما افزایش تیراژ تولید شاخص کافی برای سنجش ارتقای زندگی مردم نیست. در ۲۰ ماهه صدارت وزیر کنونی، کف قیمت خودرو به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده و مردم بیشتری توان خرید خودرو را از دست دادهاند. اقتدار بینالمللی نیز در گرو صادرات است. بازار ونزوئلا و روسیه به ایران باز شده اما آن هم صدقهسری تحریم این دو کشور توسط بیگانگان است، نه سیاستگذاری دولت ایران!
💠با اینکه رکورد تولید شکسته شد (البته با تداوم چالش کیفیت!) اما وعده و برنامهریزی صمت برای تیراژ خودرو، با حدود ۳۰۰ هزار دستگاه کسری محقق نشد. چالش اصلی خودروسازان، تامین قطعات است که ریشه در کمبود نقدینگی دارد. در این راستا صمت میبایست قیمتگذاری دستوری را حذف میکرد، اما تصمیم گرفت همان مسیر قبلی را ادامه دهد.
📌وزیر محترم؛ وزارت صندلی مسئولیت است، نه ریاست.
#خودرو
#استیضاح_وزیر_خودرو
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_نوشت
🔰افزایش ۱۰ درصدی حجم صادرات گاز ایران در سال گذشته
💠براساس اهداف تعیینشده و با توجه به سند چشمانداز ۱۴۰۴، تجارت بینالمللی گاز طبیعی باید ۸ تا ۱۰ درصد افزایش یابد که در سال گذشته عملکرد موفقی در این حوزه ثبت شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰بنادر و طرحهای توسعه آنها
📌بنادر نقاطی هستند که ارتباط با بازار جهانی را امکانپذیر میسازند و به میزان کریدورهای حملونقل، برای توسعه تجارت کشور اهمیت دارند و میتوانند تعیینکننده بهبود جریان کالا و روند توسعه اقتصادی کشور باشند. ایران که بنا به موقعیت ممتاز جغرافیایی خود سالها است یکی از پایگاه های بندری جهان محسوب میشود، همچنان مطلوبیت بنادر خود را با مزیت ژئوپلیتیک در منطقه منطبق نساخته و توسعه بنادر رقیب در خلیج فارس و دریای عمان طی ۳۰ سال اخیر، بیانگر ضرورت بازبینی هوشمندانه موضوع طرحهای توسعه بندری در کشور است.
📌از نقاط مثبت طرح جامع فعلی بنادر بازرگانی کشور، اعتماد به کارشناسان کشور در یک طرح جامع بزرگ ملی است. تهیه طرح جامع فعلی (مصوب سال ۱۳۹۹) بنادر تماماً توسط مجموعه کارشناسی داخل کشور انجام گرفته، به این معنا که برای اولین بار به طور کامل به توان مهندسین کشور برای انجام این امر مهم اعتماد گردید.
📌این موضوع بیانگر توان بالای مهندسین و کارشناسان کشور و امکان بهرهگیری از ظرفیت آنها بابت نقشآفرینی در طرحهای بزرگ ملی است. از سویی دیگر، در طرح جامع موضوعات نرمافزاری توسعه در کنار پرداختن به موضوعات سختافزاری توسعه مورد توجه قرار گرفته که از نقاط قوت این طرح نسبت به طرحهای پیشین به حساب میآید.
📌با وجود نکات مثبت موجود در طرح جامع فعلی بنادر کشور نسبت به طرحهای جامع پیشین، برخی آسیبهای جدی از قبیل عدم همخوانی و همگامی طرح جامع بنادر با مطالعات در دست انجام طرح جامع حملونقل کشور، عدم توجه جدی به ارتقای نسل توسعه بنادر، اخذ رویکرد درونگرا و عدم توجه به زنجیره تأمین کالا و رویکرد سیستمی به بنادر وجود دارد که ضروری است نسبت به آنها در طرحهای آتی برنامهریزی لازم صورت پذیرد.
📌با توجه به لزوم بهروزرسانی طرحهای جامع بندری به نزدیک شدن به افق طرح جامع فعلی حدود دو سال دیگر، ضروری است در طرح جامع آینده و در فرایند بازنگری طرحهای جامع بنادر بازرگانی که برای افق های ۱۰ و ۱۵ ساله از اتمام طرح جامع اخیر بایستی برنامهریزی گردد، اقداماتی اساسی مورد توجه قرار گیرد./ فارس
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰زیستتوده، منبع انرژی مغفولمانده
🔷زیستتوده یا بیومس، یک منبع تجدیدپذیر انرژی است که از مواد زیستی به دست میآید. مواد زیستی شامل موجودات زنده یا بقایای آنها است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco