#مصاحبه
🔴رشد درآمدهای ارزی باید در بهبود معیشت مردم اثر گذار باشد
قسمت دوم
🔶آقای دکتر احمد قدسی کارشناس حوزه بانک درباره دلیل اینکه با وجود رشد در آمدهای ارزی وضعیت معیشت مردم بهتر نشده گفت: علت اینکه اثر رشد درآمدهای نفتی کشور در زندگی مردم دیده نمیشود این هست که مازادِ قدرتِ خریدی که ایجاد شده به جیب عموم مردم نمیرود و درواقع در قالب رانتهای مختلف مثل رانت ارزی به جیب یک عده خاص میرود. لازمه اینکه اثر این قضیه در زندگی مردم دیده بشود. این است که این درآمد به شکل عمومی در بازار ارز عرضه شود و همچنین آزادسازی واردات مثل واردات خودرو صورت بگیرد.
🔷وی در ادامه گفت : خودرو و مسکن جزو اساسی ترین کالاهای مورد نیاز خانوار هستند. به همین دلیل با آزاد کردن واردات خودرو هم مردم می توانند یک خودروی با کیفیت سوار بشوند و هم این موضوع می تواند باعث تغییر در عملکرد خودروسازها شود.
🔶البته من قائل به این هستم که خودروسازهای داخلی هم باید بتوانند با قیمت آزاد خودروهایشان را بفروشند تا امکان رقابت داشته باشند، یعنی ما نباید امکان رقابت را با قیمت گذاری دستوری از خودرو ساز بگیریم. قیمت گذاری دستوری، میشود همین وضعیتی که الان داریم.
🔷تولید پایین، زیان بالای خودروسازها که خودش را تحمیل میکند در سیستم بانکی و باعث فشار تورمی میشود و همچنین ناکارآمدی خودروساز هم ادامه پیدا میکند. به همین دلایل باید واردات را در حوزه خودرو آزاد کنیم و همچنین به خودروساز داخلی اجازه داده شود خودرویش را به همان قیمتی که دلش میخواهد بفروشد.
🔶 در این صورت اگر توانست رقابت کند که میمانَد، اگر هم نتوانست طبیعتاً حذف میشود. در خصوص ارز اگر هم دولت بخواهد با یارانه از مردم حمایت کند، راهکارش ارز ترجیحی نیست. راهکارش این هست که بیاید بخشی از درآمد ارزی را که حاصل از فروش نفت هست به شکل یارانۀ نقدی حسابهای مردم ایران واریز کند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
🔵عدم همکاری دستگاهها با سامانه صدور مجوزهای کسبوکار
🔶بعد از گذشت بیش از یک سال از اجرای قانون «تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار»، برخی دستگاهها به تکالیف قانونی خود عمل نکرده و اقدام به گرفتن مدرک و هزینه اضافه یا صدور مجوز خارج از این درگاه میکنند.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
مصــــافاقتصادی
#مصاحبه 🔰قیمتگذاری دستوری؛ سنگی جلوی پای برخی صنایع! قسمت دوم 🔶 بخش دوم مصاحبه واحد اقتصاد مصاف
#مصاحبه
🔰خصوصیسازی اصولی؛ راهکار بهبود عملکرد ناوگان ریلی
قسمت سوم
🔶بخش سوم مصاحبه واحد اقتصاد مصاف با دکتر طالبیان در مورد چالشهای پیشروی ترانزیت ریلی به شرح ذیل است؛
🔶احمدرضا طالبیان ضمن اشاره بر لزوم قانونزدایی افزود؛ این موضوع صرفا برای کشور ما نیست، کشورهای اروپایی و آمریکا نیز این کار را انجام دادهاند. برای مثال، در سال ۱۹۷۶ دولت آمریکا تصمیم میگیرد تا در بخش حملونقل دخالتی نداشته باشد. قیمتگذاری را دیگر دولت انجام نداد، با این کار هرجومرج به وجود نمیآید بلکه بازار قیمت را با ایجاد رقابت تعیین میکند. ایجاد رقابت در بازار را دولت باید به طور جدی مسئولیت خود بداند.
🔶وی اظهار کرد؛ اثر قیمتگذاری دستوری در حملونقل مسافری مشهود است. دو سال پیش بیش از ۱۵ هزار اتوبوس فعال داشتیم ولی در حال حاضر این تعداد به حدود شش هزار دستگاه کاهش یافته است. چرا این اتفاق رخ داده است؟ زیرا برای بخش خصوصی سرمایهگذاری در حوزه ناوگان حملونقل همگانی مقرون به صرفه نیست. منطقی نیست که اتوبوسهایی با قیمت حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان خریداری شود و در معرض انواع ریسکها مانند سوانح جادهای، استهلاک و ... قرار گیرد اما سودآوری آن از سرمایهگذاری در بانک (کم ریسکترین سرمایهگذاری) کمتر باشد.
🔶طالبیان برخی عوامل مانند زیرساخت ناکافی در بخش ریلی و بنادر را نیز نام برد. وی در این مورد توضیح داد؛ عدم اتصال برخی بنادر به شبکه ریلی و کمبود تجهیزات تخلیه و بارگیری در بنادر مانعی برای افزایش سرعت توسعه ترانزیت است.
🔶وی ادامه داد؛ کماکان راه آهن جمهوری اسلامی گلوگاه یعنی ناوگان یا نیروی کشش (لوکوموتیو) را در اختیار دارد. ناکارآمدی بخش دولتی در کنار عدم وجود رقابت در این زمینه باعث شده است که این گلوگاه به یک چالش عمده تبدیل شود. خصوصیسازی در حوزه واگن رخ داده است اما کشنده در مالکیت انحصاری شرکت راهآهن قرار دارند. این شرکت در تعمیر و نگهداری کشندهها نمیتواند چابک عمل کند ولی باز هم گلوگاه را در اختیار خود نگهداشته است.
🔶طالبیان افزود؛ شایان ذکر است که اخیرا تعدادی لوکوموتیو توسط فولاد مبارکه خریداری شده است ولی عملیات (Operation) کماکان منحصر به راهآهن است. برای بهبود شرایط موجود باید. خصوصیسازی به شکل درستی اتفاق بیفتد. دولت باید مالک زیرساخت باشد. انحصار عملیات به بخش دولتی به نفع حملونقل ریلی نیست.
#ترانزیت
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#خبر
📌 «آینده» و «سرمایه» زیاندهترین بانکها در سال ۱۴۰۱
🔹«سودآوری» یکی از معیارهای بررسی عملکرد بانکهاست و بررسی صورت مالی حسابرسی شده سال ۱۴۰۱ بانکها نشان میدهد که بانکهای ملت و پاسارگاد پرسودترین بانکها و آینده و سرمایه همچنان زیاندهترین بانکها هستند.
🔹همچنین بیشترین رشد سودآوری بانکها طی یک سال اخیر متعلق به دو بانک پارسیان و گردشگری بوده است./مسیر اقتصاد
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔴سیاست تثبیت ارز، دو میلیارد دلار را به جیب دلال ها ریخت
قسمت اول
💥 برای بررسی بیشتر موارد مطرح شده توسط کارشناسان و مسئولان واحد اقتصاد مؤسسه مصاف با آقای هاشم زاده کارشناس حوزه پتروشیمی در گفتگویی درباره نرخ تسعیر اعلام شده توسط بانک مرکزی داشت.
🔶آقای هاشم زاده گفت: نرخ تسعیر اعلام شده چند ویژگی مثبت دارد که در ادامه به آن می پردازیم. به عنوان نکته اول باید گفت ارز ۴۲۰۰ به هر صورتی که بود ارز ۲۸۵۰۰ نیز همانطور است. وقتی شما ۴۲۰۰ را روی دلار ۵۵۰۰ الی ۶۰۰۰ هزار تومانی اجرا می کنی، یک منطق کلی دارد ولی وقتی به ده تومان برسد کارآیی خود را از دست می دهد و آرمیتاژ یا به نوعی تقاضای کاذب ایجاد می کند.
🔷وی در ادامه گفت: یعنی دقیقاً همان اتفاقی که در بورس کالا افتاد. ما یک سری محصولات داشتیم در داخل نهایتاً ده درصد تولیدشان مورد نیاز بودند و کلا تولیدشان صادراتی بود اما در بورس کالا عرضه می شدند و حتی الان هم که مثلا رقابت پذیری آنها بالا رفته و به ۵۰ درصد رسیده است چون باز عرضه خیلی بیشتر از تقاضا هست دوباره با همان نرخ پایه ۲۸۵۰۰ تومانی به فروش می روند.
🔶اما در بازار آزاد قیمت ها به شدت بالاتر بود یعنی ما صادرات و ارز آوری کشور را از این محل کم کردیم و داریم رانت ۲۸۵۰۰ تومانی در داخل کشور می دهیم اما منفعت خاصی حاصل نمیشد.
🔷به عنوان مثال شرکت پتروشیمی پت اعلام کرد: از فروردین پارسال تا فروردین امسال از محل فروش بیشتر نرخ ۲۸۵۰۰، ضرر کردیم و متحمل ۴۳ درصد کاهش صادرات شدیم که درنهایت منجر به کاهش ارز آوری برای کشور شده.
🔶به صورت کلی این موضوع باعث کم شدن ارز آوری برای کشور و ایجاد تقاضای کاذب سرمایهای در بورس کالا مییشد دوباره تورم ایجاد می کرد و منافع این موضوع فقط در جیب دلالان می رفت.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
🔶بجز معدود اتحادیه صنفی که هنوز برای صدور پروانه، کسبه را حضوری فرامیخوانند و پول اضافه میگیرند، قریب به اتفاق اتحادیههای صنفی کشور به احکام قانونی مجوزها تمکین کردهاند
عکس: تاکید بر صدور غیرحضوری پروانه در دفتر صنف فروشندگان کاغذ و مقوای تهران
مرحبا به این اتحادیه نجیب و شریف
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
📌 نظام پرداخت بین المللی در تجارت ایران و امارات تغییر میکند؟
🔹براساس گزارش نشریه «فایننشال تایمز»، در ماههای اخیر روابط تجاری ایران و امارات روند روبه رشدی داشته و محدودیتهای ناشی از تحریمهای غرب علیه بازرگانان ایرانی کاهش یافته است.
🔹براساس اظهارات مقامات آگاه، مقامات ایرانی از همتایان اماراتی خود خواستهاند تا مکانیسمهای جدیدی برای تامین مالی تجارت بیابند.
⭕ امارات متحده عربی در جایگاه دومین شریک تجاری بزرگ تهران رتبهبندی میشود. بر اساس دادههای رسمی ایران، تجارت بین دو کشور از رکود ۱۱ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۰/۲۰۲۱ به ۲۴ میلیارد دلار در ۱۲ ماه منتهی به مارس ۲۰۲۳ افزایش یافته است. این جهش در مبادلات دوجانبه، بیش از ۲۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۲ و پیش از شروع تحریمهای ایالات متحده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
⭕️ بافت فرسوده راه حل فرعی است؛ راه حل اصولی مسئله مسکن الحاق زمین به محدوده شهرهاست
🔻حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون قضایی مجلس گفت: اینکه بخواهیم تمام بار ساخت و تامین کسری مسکن را بر دوش بازسازی بافت فرسوده بگذاریم، شدنی نیست. از طرفی شرایط بخش قابل توجهی از شهرها و روستاهای ما با تعریفی که وزارت راه و شهرسازی از بافت فرسوده دارد، هماهنگ نیست.
🔻همه ظرفیت بافت فرسوده در مجموع ۲۰ درصد نیاز به مسکن کشور را میتواند شامل شود و برای تامین ۸۰ درصد مابقی باید به سمت الحاق زمین و توسعه افقی شهرها حرکت کنیم.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
💥دومینوی حذف دلار از مبادلات خارجی به میانمار رسید
🔹وزارت سرمایهگذاری میانمار اعلام کرد این کشور هماکنون برای خرید فرآوردههای نفتی از روسیه از یوآن به جای دلار استفاده میکند. بنابر این اعلام، دو کشور در حال آمادهسازیِ توافقنامهای برای تبدیل متقابل ارزهای ملی نیز هستند.
🔹پیش از این؛ چین، روسیه، برزیل، ایران، آفریقای جنوبی، هند، ونزوئلا و برخی دیگر از کشورها؛ دلارزدایی از مبادلات خارجی خود را آغاز کرده بودند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
1️⃣رشت آستارا ریسک آذربایجان را دارد و از منظر آلترناتیو اروپایی آن، برای روسیه یک تهدید محسوب میشود. شلمچه بصره هم ریسک آمریکا را دارد و از منظر کاهش ورودی بندری، برای عراق تهدید است. این قبیل چالشها و عدم قطعیتها ذات همکاریهای بینالمللی است که بعضا باعث توقف آنها میشود. اما چرا؟
2️⃣مسئله اصلی این است که کشور باید یک نقشه مشخص و عملیاتی برای #بروزرسانی_قدرت داشته باشد و بداند میخواهد کدام بازویش را تقویت و کدام مزیت بالقوه را بالفعل نماید. در واقع نقشآفرینی فعالانه و نتیجهبخش در عرصه بینالملل از یک طراحی داخلی که به آن التزام عملی وجود دارد شروع میشود.
3️⃣اگر چنین نقشهای داشته باشیم، هم درعرصه بینالملل میدانیم کدام کار را باید به هر قیمتی به سرانجام برسانیم و هم بین مسائل داخلی، اولویتها مشخص خواهد شد. طبیعتا این نقشه نسبت مستقیمی هم باید با جامعه داشته باشد، طوری که علاوه بر ایجاد پایداری معیشتی، یک آینده مشخص را ترسیم کند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
💢 گزارش تاخیر، درخواست و صدور مجوزهای کسبوکار کشور به تفکیک دستگاهها
🔹️ در طی یکسال منتهی به ۱۴۰۲/۰۶/۱۵
تعداد ۱ میلیون و ۱۳۱ هزار و ۲۴۰ درخواست در درگاه ملی مجوزها ثبت شده که از این تعداد ۵۳۸ هزار و ۱۳۱ نفر موفق به دریافت مجوز کسب و کار خود به صورت کاملا الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری شدهاند.
همچنین تعداد ۱۲۳ هزار و ۴۲۰ درخواست با تاخیر در بررسی مواجه بوده است.
🔹️دستگاه هایی که بیشترین تاخیر را در صدور مجوزها دارند: وزارت ارشاد، اتاق بازرگانی ایران، سازمان نظام پزشکی و وزارت کشور (بجز شهرداریها)
🔹️دستگاههایی که به درگاه ملی مجوزها متصل نیستند: وزارت کشور،شهرداری ها(۲۲ مجوز) و قوه قضاییه (۱۲ مجوز)
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#فراخوان
📢واحد اقتصاد و کسب و کار موسسه مصاف، سومین دوره آموزشی مجازی کشش را برای علاقمندان به موضوعات اقتصادی برگزار میکند.
👤مخاطبین دوره، تمام افرادی هستند که به اقتصاد علاقه داشته باشند، به علاوه افرادی که به اقتصاد علاقه ندارند اما برای آگاهی نسبت به محیط زندگی خود ارزش قائلاند.
💥دوره در ۱۰ سرفصل و ۱۲ جلسه به صورت مجازی و در روزهای پنجشنبه و جمعه ارائه میشود.
🔷 جلسات پنجشنبه: ساعت ۱۴ الی ۱۶ و ۱۷ الی ۱۹
🔶جلسات جمعه: ساعت ۱۰ الی ۱۲ و ۱۳ الی ۱۵
🔵طبق روال گذشته، اولویت جذب در واحد اقتصاد با شرکتکنندگان دوره است و افراد مستعد و علاقهمند میتوانند در انتهای دوره جهت همکاری با واحد اقتصاد رزومههای خود را ارسال نمایند و پس از بررسی رزومهها، از افراد واجد شرایط دعوت به همکاری خواهد شد.
💥برای دریافت کد تخفیف صد هزار تومانی، کافی است به ادمین واحد اقتصاد پیام داده و انتقادات و پیشنهادات سازنده خود را ارسال نمایید.
@MasafEcoAdmin
🌐جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر، به لینک ثبتنام مراجعه نمایید.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌 راه آهن ازبکستان-افغانستان-پاکستان و تهدید مسیر ترانزیتی
🔹ایجاد راه آهن سه ملیتی ازبکستان-افغانستان-پاکستان به طول ۷۶۰ کیلومتر که قرار است تا سال ۲۰۲۷ به بهرهبرداری برسد، مسیر ترانزیتی این سه کشور را ۵ روز کوتاه میکند و هزینه حمل و نقل کالا را ۴۰ درصد کاهش میدهد.
🔹کارشناسان پاکستانی معتقدند این خط آهن همچنین موجب تقویت روابط، بهبود امنیت و توسعه تجارت میان شهرهای این مسیر خواهد شد.
🔹راه آهن فوق در صورت بهرهبرداری میتواند پاکستان را در عبور کالاهای ترانزیتی بین افغانستان و آسیای میانه و آبهای آزاد، به رقیبی برای ایران تبدیل کند./ مسیر اقتصاد
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔺ایران به جایگاه سومین تولیدکننده نفت اوپک رسید
🔹طبق جدیدترین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در ماه آگوست ۲۰۲۳ با ۱۴۳ هزار بشکه افزایش نسبت به ماه جولای به ۳ میلیون بشکه در روز رسید و از تولید نفت امارات پیشی گرفت.
🔹طبق بررسیها، آمار اوپک از آمار اعلامی وزارت نفت ایران عقبتر بوده و با چند ماه تاخیر اعداد رسمی مراجع ایرانی را تایید میکند. طبق اعلام وزارت نفت در ماه جاری تولید نفت ایران وارد کانال ۳.۴ میلیون بشکه در روز خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#فراخوان
📢واحد اقتصاد و کسبوکار مؤسسه مصاف، سومین دوره آموزشی مجازی کشش را برای علاقهمندان به موضوعات اقتصادی برگزار میکند
👤مخاطبین دوره، تمام افرادی هستند که به اقتصاد علاقه داشته باشند، بهعلاوه افرادی که به اقتصاد علاقه ندارند اما برای آگاهی نسبت به محیط زندگی خود ارزش قائلند.
💥دوره در ۱۰ سرفصل و ۱۲ جلسه بهصورت مجازی و در روزهای پنجشنبه و جمعه ارائه میشود.
🔷 جلسات پنجشنبه: ساعت ۱۴ الی ۱۶ و ۱۷ الی ۱۹
🔶جلسات جمعه: ساعت ۱۰ الی ۱۲ و ۱۳ الی ۱۵
🔵طبق روال گذشته، اولویت جذب در واحد اقتصاد با شرکتکنندگان دوره است و افراد مستعد و علاقهمند میتوانند در انتهای دوره جهت همکاری با واحد اقتصاد رزومههای خود را ارسال نمایند و پس از بررسی رزومهها، از افراد واجد شرایط دعوت به همکاری خواهد شد.
💥برای دریافت کد تخفیف صدهزار تومانی، کافی است به ادمین واحد اقتصاد پیام داده و انتقادات و پیشنهادات سازنده خود را ارسال نمایید.
@MasafEcoAdmin
🌐جهت ثبتنام و اطلاعات بیشتر، به لینک ثبتنام مراجعه نمایید.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
🔵بهبود عملکرد ترانزیت ریلی نیازمند اقدام عملی است!
🔶 هدفگذاریهای بلندپروازانه برای بهبود عملکرد ترانزیت به ویژه ترانزیت ریلی کافی نیست! در راستای احیای راه ابریشم مسیر تمام ریلی قزاقستان-ترکمنستان-ایران-ترکیه برای ترانزیت کالا به صورت کانتینری ایجاد شد. هدفگذاری برای این مسیر ترانزیت سالانه پنج میلیون تن بود در صورتی که کل عملکرد ترانزیت ریلی کشور کمتر از دو میلیون تن است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
⚫در سوگ نبی جهان سیه می پوشد
در سینه، دل از داغ حسن می جوشد
هر شیعه ز درد، جام غم می نوشد.
اللهم صل علی محمد و آل محمد
شهادت حضرت رسول اکرم صلیالله علیه و آله و امام حسن مجتبی بر مسلمانان جهان تسلیت باد.🖤
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#فراخوان
📢واحد اقتصاد و کسبوکار مؤسسه مصاف، سومین دوره آموزشی مجازی کشش را برای علاقهمندان به موضوعات اقتصادی برگزار میکند
👤مخاطبین دوره، تمام افرادی هستند که به اقتصاد علاقه داشته باشند، بهعلاوه افرادی که به اقتصاد علاقه ندارند اما برای آگاهی نسبت به محیط زندگی خود ارزش قائلند.
💥دوره در ۱۰ سرفصل و ۱۲ جلسه بهصورت مجازی و در روزهای پنجشنبه و جمعه ارائه میشود.
🔷 جلسات پنجشنبه: ساعت ۱۴ الی ۱۶ و ۱۷ الی ۱۹
🔶جلسات جمعه: ساعت ۱۰ الی ۱۲ و ۱۳ الی ۱۵
🔵طبق روال گذشته، اولویت جذب در واحد اقتصاد با شرکتکنندگان دوره است و افراد مستعد و علاقهمند میتوانند در انتهای دوره جهت همکاری با واحد اقتصاد رزومههای خود را ارسال نمایند و پس از بررسی رزومهها، از افراد واجد شرایط دعوت به همکاری خواهد شد.
💥برای دریافت کد تخفیف صدهزار تومانی، کافی است به ادمین واحد اقتصاد پیام داده و انتقادات و پیشنهادات سازنده خود را ارسال نمایید.
@MasafEcoAdmin
🌐جهت ثبتنام و اطلاعات بیشتر، به لینک ثبتنام مراجعه نمایید.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
دونکته دیشبم در گفتگوی ویژه:
۱. با ورود یک مجوز به درگاه ملی، امکان معطل کردن متقاضی و مطالبه رشوه توسط صادرکننده مجوز گرفته میشود
۲. به بازشدن درهای بازارخدمات حقوقی اصرارداریم چون میلیونها فعالان اقتصادی هرروز متقاضی مشاوره حقوقی هستند ولی گران و کمیاب است
بقیه نکات در اسلایدها
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco