#اقتصاد_آموزش
👨🎓 چرا کشورهایی مانند استرالیا پذیرای دانشجویان بینالمللی هستند؟
🔹 حضور دانشجو برای اقتصاد کشور میزبان بسیار مفید است. مثلاً ارزش اقتصادی حضور دانشجویان بینالمللی در آمریکا ۴۵ میلیارد دلار و به ایجاد حدود ۵۰۰ هزار شغل در بخش آموزش این کشور منجر شده است!
🔹 استرالیا نیز در چند سال گذشته راهبرد ویژهای برای جذب دانشجویان بینالمللی در پیش گرفته و نفع اقتصادی سرشاری را کسب کرده است.
🔹 در طول ۱۷ سال گذشته استرالیا توانسته سهم خود را در بازار دانشجویان بین المللی تقریباً دو برابر نماید و از ۴٪ در سال ۲۰۰۱ به ۸٪ در سال ۲۰۱۸ برساند.
❗️ نفع اقتصاد استرالیا در این بازار از ۶ میلیارد دلار در ۲۰۰۲ به ۳۴ میلیارد در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.
🔹 تعداد درخواست ویزای دانشجویی برای تحصیل در استرالیا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸، ۱۱۸٪ رشد داشته است.
🔹 استرالیا با تسهیل شرایط اقامت دانشجویان پس از فارغالتحصیلی، زمینهی جذب آنها را در بازار کار فراهم و مشکل کمبود نیروی کار ماهر خود را نیز برطرف میکند./ رصدخانه مهاجرت ایران
#مهاجرت
💠 @Masaf_Eco
#پول
🥊 جدال لفظی اقتصاددانان بر سر سیاستگذاری پولی!
👤 دکتر مجید #شاکری:
اگر بانک مرکزی الگوی نئوکلاسیک را برمیگزید وضع امروز ما از آرژانتین بدتر بود.
👤 دکتر علی #سعدوندی:
توصیههای شما در مورد ارز ۴۲۰۰ و بازار ثانویه اجرا شد و اگر برای ملت فقر و فساد را در پی داشت برای شما مشاورت ارزی به ارمغان آورد.
#سیاستگذاری_پولی
#ارز_پاشی_رانتی
#نئوکلاسیک
#نئوکینزین
💠 @Masaf_Eco
#بازار_سرمایه
🏘 کاهش ۲۰ درصدی قیمت مسکن تا پایان سال ۹۸
👤 سید هادی بهادری، عضو کمیسیون عمران مجلس:
🔹 در چند ماه اخیر شاهد سیر نزولی قیمت ارز، سکه و طلا هستیم که این مسئله بر کاهش قیمت مسکن نیز اثر داشته است.
🔹در شرایط کنونی تمام بازارهای اقتصادی از جمله بازار مسکن دچار رکود شدهاند، در این وضعیت، حبابهای مالی کوچک و تخلیه خواهد شد.
🔹 بر اساس آمارها معاملات مسکن در شرایط کنونی نسبت به سال گذشته حدود ۷۰ درصد کاهش یافته، که این مسئله موجب افزایش عرضه و کاهش تقاضا میشود.
🔹 قطعا در زمانی که عرضه افزایش یافته و تقاضا کاهش یابد، قیمتها به سمت واقعی شدن میروند.
🔹 به نظر میرسد که قیمت مسکن تا پایان سال جاری حدود ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت. افزایش صدور پروانه ساختمان و کاهش تقاضا برای خرید مسکن، دو مسئلهای است که در کاهش قیمت مسکن اثر مثبت خواهد گذاشت./ خانه ملت
#حباب
#مسکن
💠 @Masaf_Eco
🖋 #یادداشت
🚦 منشا تورم کجاست؟
🔹 در سال ۱۳۹۷ مجموعا ۳۵۲.۹ هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی اضافه شده است.
❗️ با فرض اینکه روند افزایش نقدینگی در سال ۹۷ در سال ۹۸ هم ادامه داشته باشد، میتوان برآورد کرد که در پایان تیرماه ۱۳۹۸ حجم نقدینگی از ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان هم عبور کرده است.
🔹 بررسی شاخصهای بانک جهانی نشان میدهد ایران با رشد نقدینگی ۲۳ درصد در سال ۲۰۱۸ در رتبه دهم رشد نقدینگی در جهان قرار دارد.
#نقدینگی
#پایه_پولی
#تورم
💠 @Masaf_Eco
مصــــافاقتصادی
🖋 #یادداشت 🚦 منشا تورم کجاست؟
🖋 #یادداشت
🚦 منشا تورم کجاست؟
🔹 تورم یعنی افزایش سطح عمومی قیمتها و علت ریشهای آن، افزایش حجم پایهی پولی و خلق نقدینگی ناشی از آن است.
🔹 بنابراین رشد نقدینگی در اقتصاد زنگ خطری برای ایجاد تورم و افزایش قیمت کالاها و خدمات اقتصادی به حساب میآید.
⚠️ سهم دولتهای اول تا هشتم ج.ا.ا. از ۱۸۸۲ هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور تا سال ۹۷ در حدود ۴٪، سهم دولتهای نهم و دهم (طی ۹۶ ماه) ۲۲٪ و سهم دولتهای یازدهم و دوازدهم (طی ۶۸ ماه) ۷۴٪ بوده است.
🔹 حجم نقدینگی که در ابتدای دولت دوازدهم در تیرماه سال ۱۳۹۶ کمی بیش از ۱۳۳۳ هزار میلیارد تومان بود، در مدت ۲۰ ماهه منتهی به اسفند ۱۳۹۷ بیش از ۵۴۹ هزار میلیارد تومان افزوده شده است.
🔹 به عبارتی در دولت دوازدهم هر ماه حدود ۲۷.۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید ایجاد شده است.
🔹 در سال ۱۳۹۷ مجموعا ۳۵۲.۹ هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی اضافه شد که میانگین ماهانه آن ۲۹.۴ هزار میلیارد تومان است.
❗️ با فرض اینکه روند افزایش نقدینگی در سال ۹۷ در سال ۹۸ هم ادامه داشته باشد، میتوان برآورد کرد که در پایان تیرماه ۱۳۹۸ حجم نقدینگی از ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان هم عبور کرده است.
🔹 بررسی رشد نقدینگی در ۲۲ کشور دنیا طبق آمار بانک جهانی در سال ۲۰۱۸ نشان میدهد نرخ بالای رشد نقدینگی فقط در کشورهای غیر توسعهیافته وجود دارد و بیشتر کشورهای توسعهیافته، موفق شدهاند نرخ رشد نقدینگی را کنترل کنند.
🔹 بهطور مثال کشورهایی مثل سودان، ونزوئلا، کنگو و گابن دارای رشد نقدینگی بالای ۳۰ درصد در سال هستند.
🔹 از سوی دیگر، بیشتر کشورهای توسعهیافته مانند آمریکا، چین، ژاپن، کره جنوبی و انگلستان همگی دارای رشد نقدینگی زیر ۱۰ درصد هستند.
❗️ بررسی شاخصهای بانک جهانی نشان میدهد ایران با رشد نقدینگی ۲۳ درصد در سال ۲۰۱۸ در رتبه دهم رشد نقدینگی در جهان قرار دارد.
🔹 از اینرو اعلام نرخ تورم سالیانهی ۴۰٪ و نقطهبهنقطه ۵۷٪ که در اواسط مرداد توسط رییس بانک مرکزی بیان شده و با توجه به شواهد اقتصادی در جامعه جای بسی سوال است، پدیدهی دفعی و بهمنی بیصدا نبوده و بیشتر به گلولهی برفی میماند که آزادانه و بدون کنترل به جلو غلتیده و به بهمن سهمگین تورم فعلی بدل شده است.
🔹 از این بحث دو سوال اساسی ایجاد میشود؛ آیا اقتصاددانان و مسئولان دولت تدبیر و امید صدای این بهمن سهمگین را نشنیده بودند؟ اگر شنیده بودند تدبیر سیاستی علمی و اجراییشان برای کنترل این تودهی مخرب چه بود؟
#نقدینگی
#پایه_پولی
#تورم
💠 @Masaf_Eco
🉐 ساتوشی چیست؟
🔹 بیتکوین که مشهورترین ارز دیجیتال دنیا و بیشترین ارزش بازار را دارا است، واحد شمارش کوچکتری با نام ساتوشی دارد.
🔹 ساتوشی، کوچکترین واحد بیتکوین است و از نام ساتوشی ناکاموتو (مبدع بیتکوین) برگرفته شده است.
🔹 هر بیتکوین میتوانند به ۱۰۰ میلیون واحد تقسیم شود، هر کدام از این واحدها ساتوشی نام دارد و مساوی ۰.۰۰۰۰۰۰۰۱ بیتکوین است.
🔹 از زمان پیدایش بیتکوین، فقط دو واحد رسمی برای بیتکوین وجود دارد:
۱. بیتکوین
۲. ساتوشی
🔹 بیتکوین در سال ۲۰۱۵ تحت ISO4217 قرار گرفت که استانداردسازی ارزها را انجام میدهد.
🔹 از آن پس، مقرر شد از نامهای زیر برای واحدهای بیتکوین استفاده شود:
▪️۱ بیتکوین = ۱۰۰۰ mBTC (میلیبیتکوین)
▪️۱ بیتکوین = ۱۰,۰۰۰,۰۰۰ uBTC (میکرو بیتکوین)
▪️۱ بیتکوین = ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ساتوشی (۱۰۰ میلیون ساتوشی)
▪️۱ میلی بیتکوین = ۱۰۰,۰۰۰ ساتوشی (۱۰۰ هزار ساتوشی)
▪️۱ میکرو بیتکوین = ۱۰۰ ساتوشی
#بیت_کوین
💠 @Masaf_Eco
#بازار_سرمایه
#بازار_مالی
📊 بازده بازارهای مالی و سرمایه در یک سال گذشته
🔹 بررسی بازده بازارهای مالی و سرمایه کشور در سال گذشته نشان میدهد بازار بورس و اوراق بهادار با بازده ۱۰۱٪ و با اختلاف معنیدار نسبت به سایر بازارهای رقیب، پیشتاز بوده است.
🔹 پس از بورس، بازار طلا با ۳۹.۵٪ بازده در مقام دوم قرار دارد.
🔹 بازده بازارهای سرمایه و مالی کشور در سال گذشته عبارتند از:
🥇 بورس: ۱۰۱٪
🥈 طلا: ۳۹.۵٪
🥉 یورو: ۱۰.۴٪
🔸 دلار: ۹.۳٪
🔸 سکه: ۶.۸٪
💠 @Masaf_Eco
#مالیات
🏭 ۶۰ درصد بار مالیاتی کشور روی دوش تولیدکنندگان!
👤 دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه:
❗️ براساس برآوردهای صورت گرفته از کل مالیاتهای اخذ شده در سال ۹۵ بیش از ۶۰ درصد آن را صنایع کارخانهای یعنی تولیدکنندگان پرداخت کردهاند.
🔹 این سهم مالیات بیش از ۴ برابر سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی (GDP) است.
🔹 در حالیکه سهم املاک و مستغلات کمتر از ۶ درصد و عمدهفروشی و خردهفروشی ۷.۵ درصد بوده است.
🖋 چندی پیش از فرار مالیاتی ۶.۵ تریلیون تومانی پزشکان سخن گفتیم. فراری که فقط مختص پزشکان نیست و صنف وکالت کشور هم به آن دچار است و در آینده به آن خواهیم پرداخت.
اما نکتهی مهم اینجاست که قشر مولد جامعه یعنی تولیدکنندگان که در شرایط رکودی فعلی نیازمند حمایت بیشتر برای حفظ رقابت و حذف نشدن از بازار هستند، سهم بیشتری از فشار اقتصادی را تحمل میکنند.
در نقطهی مقابل، بخش املاک و مستغلات که در آن شاهد بورسبازی و ایجاد حبابهای قیمتی بزرگی هستیم با هیچگونه حسابکشی و ادای سهم در قبال اقتصاد کشور مواجه نیست.
#شفافیت
💠 @Masaf_Eco
#بازار
🍰 شیرینی در عید غدیر گران نمیشود
👤 علی بهرهمند، رئیس اتحادیه شیرینی و شکلات:
🔹 با توجه به نزدیک شدن به عید غدیر، افزایش قیمتی برای انواع شیرینیها در بازار نداریم.
🍪 هر کیلو شیرینیتر ۳۵ هزار تومان
🍪 هر کیلو شیرینی زبان ۲۸ هزار تومان
🍪 هر کیلو شیرینی پاپیونی ۲۸ هزار تومان
🍪 هر کیلو شیرینی گلمحمدی ۲۸ هزار تومان
🍪 هر کیلو کیک یزدی ۲۱ هزار تومان
💠 @Masaf_Eco
🖋 #یادداشت
⚠️ آقای حجتی؛ این تازه اول دعواست!
🔹 در سال ۹۰ و ۹۱ وظایف بازرگانی صنعت و کشاورزی طی مصوبهی مجلس به وزارتخانههای تخصصی خود تفویض شد.
🔹 دولت دوازدهم از ابتدای کار خود به بهانهی سنگین شدن وظایف وزارتخانههای نامبرده بر تفکیک وظایف بازرگانی وزارتخانهها و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی اصرار ورزید.
🔹 سرانجام دولت با دور زدن مجلس، این درخواست غیرکارشناسی خود را در قالب تشکیل معاونت بازرگانی ریاست جمهوری و قائممقام بازرگانی وزارت صمت پیگیری کرد.
⚠️ تا اینکه در تاریخ ۲۶ مرداد وزیر کشاورزی در اعتراض به اولین ناهماهنگی سیاستی صمت و کشاورزی گفت:
«در سایت وزارت کشاورزی قیمت هر کیلوگرم سبوس ۸۴۰ تومان اعلام شده، این در حالیست که وزارت صمت قیمت آن را ۱۲۵۰ تومان در هر کیلو اعلام کردند. ما با این موضوع مخالفیم و مخالفت خود را به رئیسجمهوری نیز اعلام کردیم...»
#وحدت_تولید_و_بازرگانی
#وزارت_وادرات
💠 @Masaf_Eco
مصــــافاقتصادی
🖋 #یادداشت ⚠️ آقای حجتی؛ این تازه اول دعواست! 🔹 در سال ۹۰ و ۹۱ وظایف بازرگانی صنعت و کشاورزی طی م
🖋 #یادداشت
⚠️ آقای حجتی؛ این تازه اول دعواست!
🔹 در سال ۹۰ و ۹۱ وظایف بازرگانی صنعت و کشاورزی طی مصوبهی مجلس به وزارتخانههای تخصصی خود تفویض شد.
🔹 این ادغام با تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و نیز تصویب "قانون تمرکز وظایف و اختیارات وزارت جهاد کشاورزی" به انجام رسید.
🔹 البته روند ادغام در این سالها بهطور کامل انجام نشد، اما اجرای ناقص این قوانین توانست موفقیتهایی در زمینهی حمایت از تولید به ارمغان آورد.
🔹 دولت دوازدهم از ابتدای کار خود به بهانهی سنگین شدن وظایف وزارتخانههای نامبرده بر تفکیک وظایف بازرگانی وزارتخانهها و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی اصرار ورزید.
🔹 اصرار غیرقانونی دولت بر تفکیک وزارتخانهها منجر به اعلام مخالفت تشکلها و اتحادیههای تولیدی صنعتی و کشاورزی، مراکز پژوهشی، کارشناسان و سه مرتبه رد لوایح دولت در مجلس شد.
🔹 با این حال دولت با دور زدن مجلس، این درخواست غیرکارشناسی خود را در قالب تشکیل معاونت بازرگانی ریاست جمهوری و قائممقام بازرگانی وزارت صمت پیگیری کرد.
❗️ تا اینکه رییس جمهور در ابتدای مردادماه از مصوبهای خیالی رونمایی کرد که طی آن سران قوا و مقام معظم رهبری با انتقال شرکت بازرگانی دولتی GTC (وزارت جهاد کشاورزی) به وزارت صمت موافقت کردهاند!
🔹 اقدامی که بهمعنی واگذاری وظایف تجارت، تامین و توزیع محصولات کشاورزی به وزارت صمت و درنتیجه عدم هماهنگی میان تولید و توزیع و تجارت کشاورزی، موازیکاری اجرایی، دوگانهسازی سیاستی و گسست مدیریتی بود.
🔹 در این بین سکوت معنیدار و در پارهای از موارد موافقت آقایان رحمانی و حجتی وزرای صمت و جهاد کشاورزی در قبال این تصمیم، تعجب بدنهی تولیدکنندگان صنعت و کشاورزی را برانگیخت.
⚠️ تا اینکه در تاریخ ۲۶ مرداد وزیر کشاورزی در اعتراض به اولین ناهماهنگی سیاستی صمت و کشاورزی گفت:
«در سایت وزارت کشاورزی قیمت هر کیلوگرم سبوس ۸۴۰ تومان اعلام شده، این در حالیست که وزارت صمت قیمت آن را ۱۲۵۰ تومان در هر کیلو اعلام کردند. ما با این موضوع مخالفیم و مخالفت خود را به رئیسجمهوری نیز اعلام کردیم... وقتی قیمت سبوس گندم پیش از عید افزایشی ۳۰ تا ۴۰ درصدی را تجربه کرده، نمیتوان بار دیگر این رقم را افزایش داد زیرا واحدهای دامپروری به مشکل بر میخورند.»
🔹 در پاسخ به آقای حجتی باید گفت: آقای حجتی؛ این تازه اول دعواست! در کشوری که تولید صنعتی و کشاورزی سالهای سال از ناهماهنگی تولید و توزیع و تجارت ضربه خورده بود، سکوت در برابر این بیقانونی جدید یعنی کمک به خشکاندن ریشههای تولید!
❓ آقای حجتی چرا ۱۴ ماه است از حق تولیدکنندگان تحت پوشش خود دفاع نکردهاید؟! چرا طبق قانون تمرکز به وظایف خود عمل نمیکنید و حق خود را به دیگری میسپارید؟! آقای حجتی شما پاسخگوی کشاورزان هستید نه وزیر صمت!
#وحدت_تولید_و_بازرگانی
#وزارت_واردات
💠 @Masaf_Eco
#مسکن
🏘 افزایش نجومی اجارهبها در حاشیه تهران
🔹 با توجه به افزایش بیسابقه قیمت مسکن در تهران و بهدنبال آن رشد نرخ اجارهبها بسیاری از مستاجران مجبور شدند به شهرهای حاشیه تهران مهاجرت کنند و همین مسئله به افزایش شدید نرخ اجارهبها در این مناطق انجامیده است.
🔹 به شکلی نرخ اجارهبها در شهر جدید پردیس چیزی در حدود ۳۵۰ درصد و در شهرک اندیشه ۲۵۰ درصد افزایش یافته است.
💠 @Masaf_Eco