فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم
🔰رویکرد ما در حوزه تجارت و صادرات منفعل است
👤احمدرضا علایی طباطبایی، معاون سازمان توسعه تجارت: صادرکنندگان ما فقط بلدند خامفروشی کنند/ قادر نیستیم از خام فروشی عبور کنیم. یعنی خدمات و تجهیزات پزشکی، دارو و... بفروشیم/ صادرات و تجارت در کشور ما سیاستگذاری نمیشود و تجار و افراد برای خودشان سیاست تعیین می کنند
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰آغاز ثبتنام خودروهای وارداتی از ۶ اسفند
🛑 ۵۰۰ میلیون بلوکه کنید
🔹براساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صمت، ثبتنام خودروهای وارداتی از روز شنبه (ششم اسفند) شروع میشود.
🔹شرکتکنندگان در این قرعهکشی علاوه بر داشتن شرایط قرعهکشی خودروهای داخلی مثل داشتن گواهینامه، نداشتن پلاک فعال و غیره، باید ۵۰۰ میلیون تومان در حساب بانکی خود بلوکه کنند./ایسنا
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰توقف فروش خودرو در بورس کالا...
پافشاری بر کار غلط و توقف کار درست!
📌در خروش سیاستهای غلط در خودروسازی کشور، فروش خودرو در بورس کالا شاید تنها تصمیم درست و منطقی 20 سال اخیر بود. با این سازوکار، فشار تقاضای سرمایهای و دلالی بر قیمت خودرو کاهش یافت و در قریب به تمام مواردی که خودرو در بورس کالا عرضه شد، قیمت تعادلی کشف شده پایینتر از قیمت بازار بود.
📌تجربه، کارآمدی این روش را اثبات کرده است. مدیر روابط عمومی شورای رقابت اما، اعلام کرده که بورس یک ابزار است و از نظر شورای رقابت این ابزار در حال حاضر کارایی خاصی ندارد (!). چراکه مزایده، ظلم مضاعف به مصرف کننده است؛ ما باید طوری عمل کنیم که مصرفکننده کالا را با قیمت منصفانه درب کارخانه بخرد.
📌این سخنان، تکرار همان نظرهای کهنهای است که صنعت و بازار خودرو کشور را به منجلاب فعلی کشانده است. قطعا قرعهکشی و زنبیل گذاشتن در لاتاری خرید خودرو، ظلم بیشتری به مشتری است تا شرکت در مزایده! قیمت دستوری یعنی دو نرخی شدن و دو نرخی شدن یعنی حاشیه سود جذاب برای دلالی.
📌این شورا مدعی است که کاهش تولید بهدلیل فرمولهای بروز نشده قیمتگذاری است که تولید را با زیان مواجه کرده است و با بروز کردن این قیمتها، مشکل حل خواهد شد. اما مشکل، خود قیمتگذاری دستوری است که سرعت پایین تغییر آن به نسبت بازار، اجازه هرگونه بهبود کیفیت یا تیراژ را از بازیگران میگیرد.
📌نظر شورای رقابت این است که مثلا خودرویی 100 میلیون قیمت کارخانه آن است و قیمت بازار آن نیز 600 میلیون است. در بورس کالا 500 میلیون بهفروش میرسد و تصور میشود که به مشتری نهایی ارزان فروختهایم؛ اما اینگونه نیست. چراکه ارزش واقعی آن کالا نیز 500 میلیون تومان نیست. این رقم تنها بهدلیل بالا بودن قیمت بازار آن کشف شده است.
📌این ادعا در نگاه اول قابل قبول است؛ اما در نهایت، ویترین واقعی قیمت کالاها را بازار مشخص میکند نه تصمیمات فلان شورا و بهمان سازمان! وقتی عرضه پایین و تقاضا بالا است، فرقی نمیکند قیمت واقعی محصول چقدر است؛ قیمت آن بالا میرود. باید مکانیسمی را انتخاب کنیم که خود به خود قیمت را متعادل کند. نمونه چنین سازوکاری بورس کالا است.
#خودرو
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰رتبه دو رقمی ظرفیت تجارت دریایی ایران!
🔷طبق گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، سهم ایران از کل ظرفیت حمل بار دریایی در جهان ۰.۸۹ درصد برآورده شده است
#اقتصاد_بینالملل
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰چالش واگذاری شرکتهای دولتی در بودجه 1402
📌نخستین چالش به مجوز واگذاری شرکتهای دولت باز میگردد. دولت مجوز واگذاری بنگاههای دولتی مشمول گروههای یک و دو موضوع ماده ۲ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ حذف کرده است. این در حالی است که در جدول ۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، منابع حاصل از واگذاری شرکتهای دولتی و در جدول ۱۳ لایحه نیز، مصارف وجوه حاصل از واگذاری آمده است.
📌دومین مغایرت در موضوع واگذاری شرکتهای دولتی مربوط به بند (ج) تبصره (۲) لایحه بودجه ۱۴۰۲ است که با سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی همخوانی ندارد. در این بند آمده: در مواردی که مطابق این قانون، دولت، سهام یا سهمالشرکه خود در شرکتهای دولتی را واگذار میکند، اشخاص دریافتکننده سهام به نمایندگی از دولت، سهام موصوف را به فروش رسانده و پس از واریز وجوه آن به خزانه، به مصرف مشخصشده در جز (۲) بند (د) سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی خواهد رسید. همانطور که گفته شد، این حکم مغایر با حکم بند (۴) اصلاحی ماده ۶ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ است که در آن تصریح شده، دولت حق اعطای سهام به صورت مستقیم به اشخاص بابت رد دیون یا پرداخت بدهی خود را ندارد.
📌چالش سوم، نگرانیهای مربوط به برآورد غیرواقعی از درآمد خصوصیسازی است. دولت در این ردیف از منابع خود، رقم ۱۰۶هزار میلیارد تومانی را تعیین کرده که از این مبلغ، تنها حدود ۲8هزار میلیارد تومان آن که مربوط به اقساط واگذاری هلدینگ خلیج فارس است که به صورت قطعی به دست دولت میرسد و این یعنی فقط ۲۶درصد از این منابع با قطعیت محقق خواهد شد.
📌با ذکر موارد گفتهشده به این نتیجه میتوان رسید که دولت، حداقل در زمینه واگذاری شرکتهای دولتی دیدگاه صحیحی نداشته است و در صورت عدم بررسی دقیق این موضوع و تصویب بودجه به همین شکل، وجود کسری بودجه در بودجه 1402 امری قابل پیشبینی خواهد بود./ خبرگزاری مهر
#بودجه
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰یک بام و دو هوای دولت در مورد شفافیت تسهیلات کلان بانکی
🔷حذف شفافیت تسهیلات کلان بانکی در بودجه 1402 طی روزهای اخیر خبرساز شد. این در حالی است که وزیر اقتصاد در مورد تاثیر مثبت این اقدام در کاهش مطالبات غیرجاری بانکهای دولتی اظهاراتی داشت و افزود انتشار لیست بدهکاران بانکی در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت! سرنوشت شفافیت تسهیلات کلان بانکی چه خواهد شد؟
#اصلاح_نظام_بانکی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰شش ماه تا پایان چک غیرصیادی
🔷اچکهای غیرصیادی باقی مانده در کشور، تنها تا شش ماه دیگر و فقط در بانک صادرکننده چک میتوانند نقد شوند و امکان نقدشوندگی در دیگر بانکها را ندارند
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰مجلس بانک های دولتی را موظف به فروش اموال مازاد کرد
🔹نمایندگان مجلس در مصوبه ای بانک های دولتی را موظف به فروش اموال مازاد خود کردند./ایسنا
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰بیتوجهی ادامهدار بانکها به طرح نهضت ملی مسکن/ تأمین منابع با کمک بخش خصوصی
📌محمد مرتضوی، رئیس کانون سراسری انبوهسازان مسکن: بانکها به تکالیف قانونی خود در طرح نهضت ملی مسکن عمل نمیکنند. در ازای دریافت زمین، بخش خصوصی ۲۰ تا ۵۰ درصد منابع مالی پروژه را تأمین و پرداخت میکند.
📌مقاومت بانکها در ارتباط با پرداخت تسهیلات و از سوی دیگر سیاست آنها مبنی بر اینکه در بازپرداختهای بلندمدت وارد عمل نشوند، سبب شد تا به تکالیف تعیین شده خود در این بخش اجرا نکنند.
📌با توجه به تورم ایجاد شده نیاز است تا روشها تغییر پرداخت تسهیلات تغییر کند، و در کنار صلاحیت سنجی و اعتبار سنجی علاوه بر اینکه مراقب منابع باشیم، فرآیندهای تأمین منابع مالی نیز سرعت بگیرند.
📌شیوههای متعددی برای تسهیل و سرعت بخشی به روند پرداخت تسهیلات از سوی بانکها به فعالان در صنعت ساخت و ساز وجود دارد که ما منتظر جلسه مشترک و هماندیشی با وزیر راه و شهرسازی هستیم تا طرحهای پیشنهادی خود را با حضور متخصصان و تصمیمگیرندگان در این حوزه عرضه کنیم.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم
🔰یک رایزن بازرگانی در روسیه داریم، در حالیکه چین ۵۰۰ و ترکیه ۱۰۰ نیرو و رایزن بازرگانی در روسیه دارد!
👤 ولی کالجی، عضو شورای علمی موسسه مطالعات ایران و اوراسیا: شرکتهای ایرانی فقط با ۴ نقطه در روسیه کار میکنند در حالی که روسیه ۸۵ استان دارد/ بسیاری از شرکتهای ما نمیدانند در شرق روسیه امتیاز لغو ویزا داریم.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰مرجع آماری پیشرفت نهضت ملی مسکن کیست؟؟
📌 سرپرست بانک مسکن در راستای قراردادهای منعقد شده با متقاضیان نهضت ملی مسکن، برای چندمین بار آمار قراردادهای بسته شده و میزان تسهیلات پرداخت شده را ذکر کرد. دوسال از دولت سیزدهم گذشته و تنها چیزی که دست مردم را گرفته است، یک سری آمار از سرپرست بانک مسکن است.
📌 شورای عالی مسکن که وظیفه مدیریت ساخت این طرح را دارد چرا اینقدر منفعل است؟ چرا آقای رئیس جمهور اینقدر به برپایی منظم جلسات بی اعتنا است؟ مگر غیر این است که اصلیترین وعده انتخاباتی ایشان ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال است؟ آیا ایشان توقع دارند بدون برگزاری متناوب جلسات شورای عالی مسکن، کار پیش برود؟
📌اینکه آمارهای پیشرفت نهضت ملی مسکن را باید از قراردادها و میزان تسهیلات پرداختی بانک مسکن استخراج کنیم یعنی یک جای کار میلنگد. شورای عالی مسکن موظف است به عنوان یک ساختار رابط بین تمامی عناصری که در ساخت نهضت ملی مسکن دخیل هستند، آمار لحظهای از وضعیت پیشرفت این پروژهها ارائه کند.
📌در انتها؛ اگر آقای رئیسی میخواهند وعده چهار میلیون مسکن را تحقق ببخشند، باید جلسات شورای عالی مسکن را به سایر امور اولویت دهند. همچنین باید این شورا را موظف کنند که با نظارت بر تمامی پروژههایی که در راستای نهضت ملی مسکن صورت میگیرد، آمار موثق و دقیقی را تهیه کرده و در اختیار رسانهها قرار دهند.
#کابوس_مسکن
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰گام بعدی سوآپ گاز و نفت
🔷ایران و روسیه در حال بسط و بررسی جزئیات فنی سوآپ هستند. ایران پیشنهاد داده بود که گاز سوآپ را از طریق خاک خود عرضه کند؛ نظیر سوآپی که از ترکمنستان به آذربایجان از طریق خاک ایران انجام میشود.
#اقتصاد_توسعه
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#مستند
🔰مجموعه مستند«روزگار بیم و امید»
👤کاری از احمد جان میرزایی با رویکرد تولید و اشتغال، در باب مشکلات کارخانهها، ورشکستگی و احیای دوباره شان ساخته شده است.
👈🏻 مشاهده قسمت 10
دانلود 👇🏻
https://cdn2.iribtv.ir/4/original/2021/09/04/637663418265820977video.mp4
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰شرایط بازگشت ارز حاصل از صادرات
💠سازمان توسعه تجارت ایران شرایط برگشت ارز حاصل از صادرات، به صورت اسکناس، را ابلاغ کر
#صادرات
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰بلندمرتبهسازی، بلای جان کشور و مردم
💠انگیزه اصلی و ابتدایی از بلندمرتبهسازی در کشور ایران، حرکت به سمت مدرنیزاسیون و بعد به عنوان راهکاری برای توسعه کیفی ساختمان، بهبود فضاهای شهری در کلانشهرها، از بین بردن ساختمانهای فرسوده، استفاده بهینه از زمین و … بود که متأسفانه به مرور زمان به انگیزههای صرفاً اقتصادی تقلیل یافت و با توجه به سابقه فرهنگی، تمدنی، سنت کالبد شهری و... آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، کالبدی و زیستمحیطی را بر شهرها تحمیل کرد.
💠یکی از پیامدهای منفی بلندمرتبهسازی در کلانشهرهای کشور، برهمزدن جریان طبیعی هوا و بستهشدن کریدور هوایی آنها است. پیامد منفی دیگر بلندمرتبهسازی، افزایش ترافیک و ازدحام جمعیت و وسایل نقلیه است. همچنین مشکلات پدافندی و عدم ایمنی در برابر حوادثی چون زلزله نیز از دیگر پیامدهای بلندمرتبهسازی است که در روزهای گذشته و در جریان زلزله سهمناک ترکیه و سوریه به خوبی مشاهده شد.
💠با وجود تراکم بالا و پایین بودن
کیفیت خدمات شهری در تهران، خردادماه سال گذشته شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، مکانیابی و ضوابط و مقررات ساخت بناهای بلندمرتبه در محدوده شهر تهران را تصویب کرد.
💠در حال حاضر، شهر تهران در شرایط موجود متراکم است و آسیبهای اجتماعی، ترافیکی و… دارد که نشان میدهد امکان جمعیتپذیری بیش از این را ندارد؛ اما طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری، مبنی بر صدور مجوز امکان بلندمرتبهسازی در برخی پهنههای شهری، علناً اجازه افزایش تراکم داده شده است.
💠بنابراین، به نظر میرسد قرار است شورای عالی شهرسازی همچنان مردم را قربانی بیمسئولیتی و بیتدبیری خود کند و نه تنها گذشته را چراغ راه آیندهاش قرار نداده، بلکه با چشمانی بسته مسیر گذشته را ادامه میدهد./ خبرگزاری مهر
#بحران_مدیریت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#ولادت
🌸هستی ما بود ولایش
🌸تفسیر جانبخش دعایش
🌸دل با دعایش حق را کند یاد
🌸آمد به دنیا امام سجاد
میلاد امام زینالعابدین (ع) مبارک باد
✅کانال واحد موسسه اقتصاد مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰کمبود گاز، کمر صنعت آلمان را شکست
💠اداره آمار فدرال آلمان اعلام کرد که تولید صنعتی آلمان در ماه دسامبر بیش از حد انتظار کاهش یافته که بخش مهمی از آن ناشی از کاهش تولید در بخشهای انرژیبر بوده است.
#اقتصاد_بینالملل
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🔰رشد ۲۰ درصدی تولید خودرو
💠تولید خودروی کشور در ده ماهه امسال نسبت به مدشت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد رشد داشته است.
#خودرو
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰روسیه در مسیر استقلال از دلار
💠به گفته مقامات روس، روبل و ارزهای ملی کشورهای دوست، نظیر یوآن، به گزینههای جایگزین روسیه برای دلار تبدیل شدهاند.
#مسیر_سقوط_دلار
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدیو_کامنت
🔰 آمریکا هم تحریمهای خود را دور میزند
🔸 پس از تحریم نفت روسیه توسط آمریکا و سپس اروپا، هند به دلیل وابستگی بالا به نفت، از تحریمها پیروی نکرد. در حال حاضر روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به این کشور است. حال پس از بحران انرژی در اروپا در اثر تحریمها، واردات سوخت از اروپا به آمریکا کاهش یافته است. آمریکا برای جبران سوخت، واردات خود را از هند افزایش داده است که به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسیده است.
#اقتصاد_بینالملل
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#اینفوگرافیک
🔰سهم دانشبنیانها از بودجه ۱۴۰۲
📌در لایحه بودجه ۱۴۰۲، سهم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان حدود ۳۷۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است. این رقم، رشد حدود ۳۰درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۱ نشان میدهد.
#اقتصاد_توسعه
#بودجه
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🔰تحریمها هم حریف پیشرفت ایران نشدند!
📌تحقق رشد اقتصادی ۳درصدی در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ در امتداد رشد اقتصادی مثبت سال ۱۴۰۰ (معادل ۴.۴ درصد)، حکایت از بهبود عملکرد فعالیتهای اقتصادی در کشور به رغم تداوم تحریمهای اقتصادی دارد.
#اقتصاد_توسعه
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
26.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدیو_کامنت
🔰کشندههای خسته، مشکل ناوگان ریلی!
📌در دورانی که ناوگان ریلی با کمبود کشنده مواجه است، افزایش تعداد کشندههای در حال تعمیر و یا در انتظار تعمیر، مشکلات را دوچندان کرده است. از آنجایی که شرکت راهآهن در تامین مالی تعمیر و نگهداری کشندهها ضعف دارد، انتقال مالکیت کشندهها به بخش خصوصی میتواند این مشکلات را رفع کند.
#بحران_مدیریت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰سوگیری به سمت بازار آفریقا
۴ میلیون تن کالا به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار به آفریقا صادرات شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد نه درصدی در وزن و ۱۹ درصدی در ارزش داشته است.
#رشد_اقتصادی
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدیو_کامنت
🔰 گرم شدن بازار ساخت مسکن
🔸 بررسي نتايج طرح "گردآوري اطلاعات پروانههاي ساختماني صادر شده توسط شهرداريهاي كشور" حاکی از افزایش ٤.٦ درصدي صدور پروانه احداث ساختمان در شهرداريهاي کل كشور در تابستان ١٤٠١ نسبت به تابستان ١٤٠٠ میباشد
#مسکن
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco