🔴نمیشود از وفاق سخن گفت اما تفرقهافکنترین افراد را وارد عرصه کرد!
دکتر جلیلی در اولین جلسهی دور جدید سلسله جلسات حکمت سیاسی اسلام در قرآن با موضوع «اتّفاق» گفت:
🔸 از ابتدای انقلاب، عدهای در مقاطع مختلف موضوعات و مفاهیم دینیای را مطرح میکردند که به دلیل عدم درک درست آن، نهایتا دچار کجروی شدند. ما باید بدانیم که اگر موضوعاتی در جامعه و عرصهی سیاسی کشور مطرح میشوند، چه نسبتی با اندیشهی دینی و حکمت سیاسی اسلام دارند.
🔸 موضوعی که امروز در کشور مطرح شده است، مسألهی «وفاق» است. در ابتدا، لازم است که نسبت ما با این مفهوم روشن بشود.
🔹 حضرت امام(ره) نیز رمز پیروزی و موفقیّتهای انقلاب اسلامی را، «وحدت کلمه» میدانستند. یعنی «وحدت»، بر محور کلمهی «حق».
🔸 سخن از وحدت نباید به صورت یک حرکت نمایشی و کاریکاتوری یا یک بازی سیاسی مطرح شود. نمیشود صحبت از وفاق و وحدت کرد امّا کسانی را که بیشترین تفرقه افکنیها و کینهتوزیها را در سابقهی خود داشتهاند وارد میدان کرد.
🔸 لازمهی یک جامعهای که میخواهد به سمت پیشرفت حرکت کند، وفاق حول حرکت بر صراط مستقیم و مبانی مطرح شده توسط امامین انقلاب است. اگر بخواهیم این اصول را نادیده بگیریم، نه تنها پیشرفت نمیکنیم بلکه دچار پسرفت خواهیم شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کودک فلسطینی که دست زخمی خود را به کودک مجروح دیگر نشان میدهد...
و من فرو می ریزم در تماشای این تراژدی عمیق بشریت در آخرالزمان؛
گویا این کودک روی شانه های من می لرزد و چه اندوهی قلبم را فرا میگیرد، هزاران بار دست هایش را به آغوش می کشم و شب و روز برای او می گریم، تا اشک ها نگذارند به خواب فرو روم و شرافتم دفن شود.کاش میان من و او پلی برای رسیدن وجود داشت... 😔💔
🔴 توصیه شریعتمداری به عراقچی درباره بیانیه ضدایرانی شورای همکاری خلیج فارس و چین
🔹حسین شریعتمداری در گفتگو با فارس، نکات خوبی را درباره تمامیت ارضی ایران و مالکیت کشورمان بر جزایر سه گانه مطرح کرده است. وی در بخشی از این گفتگو بیان داشته:
🔹«اگرچه وزارت خارجه کشورمان این بیانیه را بی پاسخ نگذاشته است ولی کاش وزیر خارجه کشورمان در واکنش به این بیانیه ضمن توبیخ شدید امضاء کنندگان بیانیه و اشاره به اسنادی که از آن یاد کردیم ، روی دو نکته دیگر نیز تاکید می کردند، اول آن که به دولت بحرین به عنوان یکی از امضاء کنندگان بیانیه گوشزد کند که بحرین بخش جدائی ناپذیری از خاک ایران است و رژیم آمریکائی پهلوی حق واگذاری آن را به آل خلیفه که در بیابان های نجد به راهزنی مشغول بوده اند، نداشته است و دوم آن که از رئیس جمهور چین بپرسد آیا امضای شما پای بیانیه یاد شده نشانه آن نیست که حاکمیت چین بر تایوان را هم قابل مناقشه می دانید؟!»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظه انفجار بیسیم در مراسم تشییع پیکر یکی از شهدای حمله سایبری روز گذشته
😶
🔴ماشین جنگ صهیونیست ها اگر در مرزهای شمالی از کار نیافتد، گزینه بعدی صهیونیست ها ضربه موثر جنگی به ایران است
🖋محسن نصراللهی
🔹جنگ گسترده رژیم صهیونیستی با حزب الله گریزناپذیر است به نظر میرسد.
🔹تنها راه برای محدود کردن دامنه جنگ، ضرب شصت جدی از سوی حزب الله در همین مرحله است که البته همراهی و پشتیبانی ایران را نیز می طلبد.
🔹باید در نظر داشت که در صورت جنگ اسراییل با حزب الله، کشورهای غربی تمام قد از صهیونیست ها حمایت خواهند کرد. رها کردن حزب الله میان گرگ های درنده هم قدرت حزب الله را از بین می برد هم صهیونیستها و آمریکایی ها پس از خلاص شدن از دست حزب الله، برای تسویه حساب نهایی راحت تر به سوی ایران می آیند.
🔹نتانیاهو از همان ابتدا سه هدف را در نظر داشت، از بین بردن توان حماس، از بین بردن توان حزب الله ، و ضرب شصت نشان دادن به ایران به گونه ای که ایران سالها درگیر تبعات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی جنگ با اسرائیل باشد.
🔹برای همین اگر ماشین جنگ اسرائیل در مرزهای شمالی با لبنان زمین گیر نشود هدف بعدی بدون شک ایران خواهد بود و البته اگر صهیونیست ها در همان مرحله اول و جنگ با غزه زمین گیر می شدند کار به مرزهای شمالی و جنگ با حزب الله نمی رسید.
🔹شرایط منطقه در حساس ترین مقطع تاریخی خود به سر می برد ، تحلیل های اشتباه در سطوح مختلف مبنی بر طراحی اسرائیل برای انداختن ایران در تله جنگ، در نتیجه جنگ ادراکی صهیونیست ها علیه مقامات و مردم ایران حاصل شده است تا ایران را از دخالت موثر میدانی کنار نگه دارد.
🔹آنگونه که عده ای گمان می کنند خویشتن داری و کنار کشیدن ایران یا به بیان اشتباه خودشان وارد نشدن در تله جنگ ، سبب نمی شود جنگ به ایران کشیده نشود بلکه موج سهمگین تری از جنگ را برای ایران در آینده نه چندان دور، به دنبال دارد.
🔴 سازمان های بین المللی، نفوذی های اتوکشیده ی استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی
◽️بعد از پی ریزی جنگ های جهانی اول و دوم با توطئه ی برخی از کشورها، دست هایی با ادعای صلح پایدار و بی طرفی، امنیت بشر را گروگان گرفت و ملت ها را به زیر چتر سازمان ملل (United Nations) برد.
◽️سازمان ملل متشکل از ارگان های اصلی، کارگزاری های تخصصی و برنامه های جهانی است. به عنوان مشهورترین ارگان اصلی سازمان ملل، می توان به شورای امنیت اشاره کرد و از مهمترین کارگزاری ها می توان به یونیسف، یونسکو، سازمان بهداشت جهانی ، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول اشاره داشت.
◽️امام خمینی (ره) به تصریح، تمامی سازمان ها و نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل و کارگزاری هایش را ابزار اِعمال سلطه و کنترل جهان می دانند و معتقدند این سازمان ها تحت نفوذ آمریکای جنایتکار و رژیم جعلی صهیونیستی هستند. (صحیفه ی امام (ره) ، ج٢، ص۶۵).
◽️رهبر معظم انقلاب هم، بارها از اعتماد کردن به مجامع بین المللی نهی کردند و اجرای اسنادی مثل اسناد سازمان ملل و سند توسعه پایدار یونسکو (٢٠۳٠) را خلاف اصل استقلال دانسته اند. همچنین ایشان، عمل به نسخه های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را موجب ورشکستگی اقتصادی دانستند و فرمودند: اغلب این مجامع بین المللی از صهیونیستها و سرمایه دارهایند و عمدتاً هم در امریکا و در اروپایند و بسیار خطرناکند. ایشان فرمودند: بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی و امثال اینها همه از از ابزارهای آمریکایی و استکباری اند. در جای دیگر ایشان می فرمایند: در دولت های مختلف می خواستند از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی وام بگیرید که بنده جلوی این کار را گرفتم.
◽️عقل حکم می کند از سازمان ملل و کارگزاری هایش که پیدا و پنهان تحت نفوذ آمریکای جنایتکار و رژیم جعلی صهیونیستی هستند تبعیت نکنیم. سازمان مللی که طبق سندِ publication1 joint که در سال ٢٠١١
توسط وزارت دفاع ایالت متحده آمریکا منتشرشده و در سال ٢٠١٣ به روز رسانی شده است، این سازمان و کارگزاری هایش زیرنظر وزارت دفاع آمریکا (DOD )عمل می کند.
◽️این نهادها و سازمان های اتوکشیده ی بین المللی، متّهم به ایجاد توطئه ها و بحران های مختلف در بسیاری از کشورها هستند. رهبرانقلاب در ضمن بیان خاطره ای از نخست وزیر مالزی، عمل به نسخه های صندوق بین المللی پول را عامل ورشکستگی این کشور می دانند.
این نهادها متهم به ایجاد توطئه های بزرگ از جمله تلاش برای تربیت سربازان مزدور استکبار از طریق اجرای سند ٢٠٣٠ در کشور ما، ایجاد اپیدمی در جهان، توطئه ی بزرگ کنترل جمعیت، ترویج سقط جنین،ترویج همجسنگرایی، سکوت در برابر جنگ و قتل و غارت و... می باشند.
قوهقضائیه: ادعای بهکارگیری ۲۰۰ مشاور برای وزیر دولت سیزدهم بیسند است
🔹مهاجری در اسنادی که به دادستانی تهران برای ادعای خود ارائه کرد اسنادی مربوط به «قرارداد خرید خدمات مشاوره برای وزارتخانه» به همراه آورده بود که دستگاهها باتوجهبه نیاز نیروی انسانی و میزان بودجه در نظر گرفته شده از برخی افراد با توجه به خدماتی که ارائه میدهند در مدتزمان مشخص و ظرف زمانی خاص خرید خدمات میکنند که این خرید خدمات در نوع قرارداد به «قرارداد خرید خدمات مشاوره» شناخته میشود.
🔹تحقیقات بهعملآمده از مهاجری و اسناد ارائهشده از سوی او نشان میدهد، افراد مورد اشاره نیز در استخدام برای ارائه مشاوره به وزیر دولت سابق نبودهاند و در وزارتخانه بهکارگیری شده بودند.
🔹همچنین این فعال رسانهای در بخش دیگری از مطلب خود عددی را بهعنوان مبلغ پرداختی به افراد قرارداد مشاورهای به تومان درج کرده بود که البته عدد صحیح به ریال بوده است.
#پوپولیسم_اصلاحات
🔺️اینا معتقدن اگر کسی به رئیسجمهور انتقاد کرد باید حقوقش قطع بشه!
پس چطور حامیان براندازی، وزیر میشن یادر پاستور سِمت میگیرن؟ آقای پزشکیان از اصل نظام مقدستره؟ نظرتون راجع به اساتید هیات علمی مخالف یامنتقد دولت چیه، همه اخراج بشن؟
به عصر #وفاق خوش آمدید.
پ ن:من حقوق بگیر دولت نیستم.
➕️ @yaminpour
میتوانستم و راحتتر بود که از کنار اهانتهای دستگاه پروپاگاندای حامی دولت با سکوت عبور کنم. آنها به ساکتها احترام میگذارند و برای غیر ساکتها تمهیدات ویژهی پاچهگیری و لجنمالی و...
اما دیدم سکوت، غیرمنصفانه است. "وفاق" خوب است و ضروری. اما اگر به اسم رمزی برای خفه کردن دیگران و انگ و برچسب زدن به منتقدان بدل شود، سرآغاز استبداد رأی و تضییع حقوق عامه و کینتوزی سازمان یافته علیه منتقدان خواهد بود.
برای من واضح است که تندروهای اصلاحطلب از "وفاق" مارپیچ سکوتی خواهند ساخت که هم انتقادات را در نطفه خفه کند و هم حاشیه امنی برای مرزشکنی و قبحزدایی از رفتارهای ضد مردمی خودشان فراهم کند. راه شکستن این مارپیچ سکوت، چیست؟ پاسخ روشن است.
بدترین ظلم را به مردم و شخص آقای پزشکیان همین تندورهایی خواهند کرد که "وفاق" را به عنوان یک ضرورت ملّی، به ضد خودش -ابزار خصمانه تسویه حساب سیاسی و حزبی- تبدیل میکنند.
➕️ @yaminpour
🌷 اکسیر محبت
📌 اکسیر محبت، ذات آدمی را تغییر داده و موجب انقلاب در ماهیت او میشود؛ یعنی حیوانیت انسان را به انسانیت و شهوت را به شهود تبدیل میکند و آنچنان او را در سیر مراتب پیش میبرد که باید گفت آنچه در وهم نیاید آن شود! مانند حضرت یوسفعلیهالسلام که چون برهان توحید را شهود کرد، از شهوت گریخت.
✨ و لَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَ هَمَّ بِهَا لَوْلَا أَنْ رَأَىٰ بُرْهَانَ رَبِّهِ كَذَٰلِكَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَ الْفَحْشَاءَ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِينَ.
✨ آن زن قصد او كرد؛ و او نيز، اگر برهان پروردگار را نمىديد، قصد وى مىنمود. اينچنين كرديم تا بدى و فحشا را از او دور سازيم؛ چرا كه او از بندگان خالص شده ما بود.
📘 #کتاب_فروغ_مهر
🕌مؤسسه فرهنگی فروغ توحید 🕌
نیروگاه خیابان توحید کوچه توحید 5 پلاک 44
https://eitaa.com/joinchat/2083061941C3f4c2a8268
4_5983374091732652520.pdf
472.7K
✳️ خانم فائزه هاشمی در زندان نامه بسیار مهمی نوشته است که بنظرم باید توسط تمام فعالان سیاسی - مدنی مورد توجه قرار گیرد.
او که هم اکنون در بند زندان زنان اوین ، در جمع زنان فعال سیاسی است، از تجربه ناخوشایند هم بندی با فعالین آزادی خواه و دموکراسی طلبی می گوید، که دیکتاتورهای بالقوه ای هستند و اگر روزی به قدرت برسند، اگر بدتر از شرایط کنونی رفتار نکنند، بهتر نیستند.
🔹او در جمع بندی نامه چنین نگاشته است:
-در این زندان آموختم که ما مبارزین طبلی توخالی و دیکتاتورهای حقیری بیش نیستیم. سرود آزادی و عدالت
می خوانیم و در چرخه زندگی، ستم را بازتولید می کنیم. از دموکراسی و فرهیختگی می گوییم ولی با زبانی
سرکوبگر و طردکننده دیگری باز تولید سلطه و استبداد را رقم می زنیم.
- آموختم سالها و حتی دهه ها تا نهادینه شدن دموکراسی در خود بعنوان پیش نیاز اصالح جامعه و حکومت فاصله داریم.
- آموختم که در کنار حقیقت بودن حتی در زندان و در بین مبارزین راه آزادی هزینه گزافی دارد.
- در این زندان بیشتر آموختم تنها راه رسیدن به آزادی و عدالت و برقراری یک حکمرانی خوب، اصلاحات و به
ویژه اصلاحات ساختاری است.
Falaakhon
یادداشت تلخ و تکاندهنده مژگان کاوسی محقق، نویسنده کُرد و زندانی سیاسی از حقایق عریان روزهای زندانش
🔸 قفس ، یادداشت «نهم»: سلطهگر!
💢امروز در جریان نامهی خانم «فائزه هاشمی» از بند زنان زندان اوین قرار گرفتم.
قبل از هر صحبتی به شهامت و شجاعت و حقیقتگویی ایشان تبریک گفته و انتقاد ایشان از وضع همبندیان در #بند_زنان_زندان_اوین را تایید مینمایم.
📌گرچه شخصا بابت پروندهی معروف به آبان ۹۸ در زندان اوین محبوس بودم و بیشترین دوران حبسم در این پرونده را در زندان مذکور گذراندم و بسیاری از همبندیان اکنون خانم هاشمی با همبندیان آن وقت من در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تغییر کردهاند، اما آنچه از شواهد پیداست، در بند زنان اوین، «در» هنوز بر همان پاشنه میچرخد!
📌پیشتر یادداشتهایی تحت عنوان «قفس» را منتشر کرده و در یکی دو یادداشت از این مجموعه، به مشکلاتم در آن بند اشاره نمودم که همان زمان جناب #محمد_صدیق_کبودوند به عنوان کسی که هشت سال از ده سال دوران محکومیت خود را در بند سیاسی اوین گذرانده بودند، یادداشتی در تایید یادداشتهای گلایهآمیز بنده منتشر نمودند؛ اما چیزی که نامهی خانم هاشمی را متمایز مینماید، ترسیم وضع کلی و اشاره به مفاهیم «دیکتاتوری» و «سلطهگری» است و نه گلایههای منفک در قالب انتشار خاطرات رنجآور از رفتار و مشی همبندیانی که ادعای مطالبهگری در باب «#حقوق_بشر» را دارند.
📌شجاعت خانم هاشمی و حقگویی ایشان در اینباره را تحسین میکنم چراکه خودم بعد از گذشت سه سال، هنوز هم این شهامت را پیدا نکرده بودم تا «دیکتاتوری» در بند زنان اوین را افشا نمایم؛ گرچه این قصد را داشتم و بنا را بر آن نهاده بودم تا در کتابی که قرار است راجع به خاطرات زندان-م بنویسم و در آینده تحت عنوان «قفس» منتشر نمایم، به آن بپردازم.
در عین این تصمیم، اما از بازخورد مطرح کردن این حد از سلطهگری و ظلم و ستم هراس داشتم؛ دو هراس بزرگ!
📌یکی اینکه متهم به همکاری با نیروهای امنیتی شده و سخنانم را دیکتهای از نظرات ایشان بدانند، دوم اینکه متهم به ناسازگاری با همبندیان شده و در مظان این انگ قرار بگیرم که خودم مشکلات روانی و رفتاری دارم و قادر به سازش با جمع نیستم! برچسبی که در آن سالها همبندیان سلطهگرم به من زدند تا خود را تطهیر نمایند!
مدعیان «حقوق بشر»ی که با بهوجود آوردن «باند قدرت» و ایجاد هژمونی برای حفظ این «باند» و در اکثریت نگه داشتن نظرات خود بهطور سیستماتیک و از طریق (مثلا)#انتخابات «وکیل بند» و «شورا»ها در بند زنان اوین، سعی در حفظ سلطهگری خود داشتند!
📌این «باندبازان» در کنار «باستانگرایان» بارها مرا تا سرحد مرگ شکنجهی روانی کرده و مشکلات قلبی و ناراحتیهای روحی را به ارمغان آوردند. هنوز هم بعد از گذشت سه سال و با وجود حبس در بازداشتگاهها و زندانهای متعدد دیگر، شکنجههای روانی همبندیانم در اوین ، تلخترین خاطرات تمام دوران محکومیتهایم هستند.
📌بعدتر به تفصیل و در مجموعهی «قفس» در اینباره خواهم نوشت، نه بهخاطر کینه و ناراحتی شخصی، بلکه بهخاطر رسالت آگاهیبخشی تا سکوت نکرده باشم؛ چراکه حق جامعه «دانستن» است.
از تمام همبندیان دیگر نیز میخواهم تا مشکلات را بهمنظور «آسیبشناسی» و برطرف کردن معضلات مطرح نمایند.
📌خاطرات ما بخشی از تاریخ و استناداتی هستند که وضعیت اجتماعی و روانشناختی امروز جامعهمان را انعکاس داده و در اختیار پژوهشگران قرار میدهند؛ آسیبهایی که بهواسطهی عدم خودسازی و خودشناسی فردی و عدم تجربهی کافی همکاریهای اجتماعی ، در کنار چگونگی جریان گردش اخبار در بخش «رسانه» قابل شناسایی و تحلیلاند.
مژگان کاوسی
۱۴۰۳/۶/۱
🔴صادق زیباکلام :رنجنامه فائزه هاشمی را با تجربهای که داشتم کاملاً درک میکنم
💢 صادق زیباکلام:
📌من این رنجنامه را با توجه به تجربهای که پیش از انقلاب داشتم، کاملاً میتوانم درک کنم و بفهمم که چه میشود که یک زندانی سیاسی مثل فائزه هاشمی به نقطهای میرسد که چنین نامهای را بنویسد
📌یعنی میتوانم آن وضعیت روحی که ایشان در آن قرار گرفته و زندان در زندان شده را کاملاً درک کنم، زیرا خودم دقیقاً در چنین شرایطی در زندان قبل از انقلاب در سالهای ۵۴ و ۵۵ قرار گرفته بودم که واقعاً برایم زندان در زندان شده بود
📌خیلی از کسانی که عملاً دموکراسی را وقع ننهادند و دموکراسی برای آنها خیلی ارزشی نداشت و رفتارهای منطبق بر دموکراسی و آزادی بیان و انتخابات آزاد نکردند، افرادی بودند که پیش از انقلاب در اوین و زندان قصر بودند.
🔰واکنش متفاوت به نامه فائزه هاشمی
🔹 روزنامه کرباسچی غصه براندازان را میخورد؟
جزئیات و ارسال نظر در👇
http://www.jahannews.com/news/896610
🔰شوک نامه فائزه در بین اصلاح طلبان و معارضین/ دیکتاتورهای حقیر
این نامه را اینجا بخوانید👇
http://www.jahannews.com/news/896527
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 زیباکلام: فائزه هاشمی تحت فشار نظام و نیروهای امنیتی نیست بلکه تحت فشار همان کسانی است که داعیه دموکراسیخواهی دارند
🔺 سلطنتطلبهایی که هرچه میگویند اول و آخرش فحش است چطور قرار است وقتی به قدرت برسند دموکراسی بفهمند؟
این احتمال که مسئولین داخل زندان یا بیرون از زندان فائزه هاشمی را تحت فشار گذاشته باشند وجود ندارد.
ایشان تحت فشار همان کسانی است که داعیه مبارزه و دموکراسی خواهی دارند. این افراد آب نمیبینند وگرنه دستکمی از کسانی که ظلم و ستم میکنند ندارند.
🔴 عطریانفر: از نامه فائزه هاشمی تعجب نکردم!
💢 فعال سیاسی اصلاحطلب:
📌خانم فائزه هاشمی چهره شناخته شدهای است و دست بر قضا از دوستان همفکر ما در حزب کارگزاران سازندگی است.
📌با توجه به روحیاتی که شخصا از ایشان مطلع هستم،با شناخته قبلی که از ایشان و خانواده محترمشان دارم برای بنده خیلی محل تعجب نبود.
در بارۀ نامۀ فائزۀ هاشمی رفسنجانی
فائزۀ هاشمی با انتشار نامهای از داخل زندان به موضوعاتی اشاره کرده است، که برای هر زندانکشیدۀ باتجربه و مستقلی، طنینی آشنا دارد. خانم هاشمی با نوشتن این نامه، شجاعت بیمانندی از خود نشان داده است. چنین حرکتی شجاعتی فراتر از به چالش کشیدن مخوفترین دولتها را طلب میکند و فقط کسانی ارزش و اهمیت آن را فهم میکنند که تجربهای مشابه داشته باشند.
در زندانهای دوران پهلوی هم داستان همین بوده است، اما قربانیان این شیوهها، عمدتاً از سر محافظهکاری اما با پوشش مصلحتگرایی و پیشگیری از "سوءاستفادۀ رژیم" روی مشکلات خاک میریختند و تمام بدسگالیها را به "فشار زندان" نسبت میدادند. به همین دلیل، پس از آنکه درهای زندان گشوده شد، مردم عادی، تک تک زندانیان سیاسی را بر دوشهای خود گرفتند و با شور و شوق آنان را در شهر چرخاندند، غافل از آنکه چند ماه بعد، برخی از همین "قهرمانان" از شدت جاهطلبی شخصی و گروهی، به روی هم اسلحه خواهند کشید و به جای آزادی و دمکراسی و عدالت، جامعه را غرق خشونت و خونریزی خواهند کرد.
خانم هاشمی باید منتظر تندترین حملههای لفظی از هر سو علیه خود باشد، اما شجاعت اخلاقی و سیاسی او که "صدای بیصدایان واقعی" شده است، نزد خداوند بیاجر نخواهد ماند.
#احمد_زیدآبادی
ahmadzeidabad
توصیفی که فائزه هاشمی از زشتی رفتار زندانیان می کند را نباید سیاسی یا خیانت فهمید.
باید از منظر #روانشناسی_زندان به آن نگریست.
سرخوردگی، افسردگی، بی قراری، کم حوصله گی،کم آوردن ، بدخلقی و از همه مهمتر تولید شایعه مثبت و منفی از خصایص زندانی است که در کنش و تعاملات او هویدا می شود
@dr_a_ganji
آیا دین با آزادى انسان سازگارى دارد؟ (بخش اول)
🔸این پرسش تاکنون به صورتهاى مختلفى طرح شده است، که مجموع آنها را به دو شکل: درون دینى و برون دینى، مىتوان تقسیم کرد.
🔸...[در شکل درون دینی این شبهه می گویند] اسلام براى آزادى انسان احترام زیادى قائل شده است و بر اساس آیات متعدّدى انسان موظّف به اطاعت از کسى نیست. به عنوان نمونه:
🔸در سوره مبارکه غاشیه آیه 22 خطاب به پیامبر آمده است: «لَسْتَ عَلَيْهِمْ بِمُصَيْطِر؛ اى پیامبر، تو بر مردم سیطره و تسلّط ندارى» پس مطابق این آیه پیامبر نباید درامور دیگران دخالت کند.
🔸وقتى پیامبر که بالاترین انسان است حق تصرّف در امور دیگران را ندارد قهراً امام معصوم(علیه السلام) و فقیه، و هیچ شخص دیگرى نیز چنین اجازهاى ندارد.
🔸آیه ۹۹ سوره مائده: «وَ مَا عَلَى الرَّسُولِ اِلاَّ الْبَلاَغ؛ بر پیامبر وظیفهاى جز ابلاغ نیست؛» یعنى پیامبر تنها بایدپیامهاى الهى را به مردم برساند و مردم اگر خواستند عمل مىکنند، و اگر نخواستند عمل نمىکنند.
پاسخ:
🔸اوّلاً، باید توجه داشت که اینگونه شبهات در زمان ما جهت تضعیف تئورى ولایت فقیه القاء مىشود تا به این وسیله اطاعت از ولى أمر و حاکم دینى را مخالف با آزادى انسان، و حتّى خود دین جلوه دهند.
🔸ثانیا: آیات مذکور بر حسب بیانى که این عدّه دارند با برخى آیات دیگر قرآن تناقض دارد زیرا در آیه شریفه 36 سوره احزاب مىفرماید: «وَمَا كَانَ لِمُؤْمِن وَلاَ مُؤْمِنَة اِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْراً اَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ»؛ یعنى وقتى خدا وپیامبر(صلى الله علیه وآله) چیزى را براى مردم مقرّر کردند، هیچکس حق اختیار و انتخاب در مقابل آنها را ندارد.»
🔸...اینجا یا باید قائل به وجود تناقض در آیات الهى شویم ـ در حالى که ساحت قرآن منزّه از این پندار است ـ و یا باید آیات را با توجّه به آیات دیگر و بهرهگیرى از احادیث معتبر معصومین(علیهم السلام) معنا کنیم.
🔸با بررسى صدر و ذیل و سیاق آیات معلوم مىشود که مورد [برخی از] آیات، کفّار هستند و خداوند، پیامبر گرامى اسلام (صلى الله علیه وآله) را دلدارى مىدهد که...از اینکه عده اى جهنّمى مى شوند، نگران مباش. وظیفه تو ابلاغ و بیان حق است. ایمان آوردن مردم تکلیف تو نیست. در این جهت ما به انسان ها اختیار دادهایم و در آینده به اعمال آنها رسیدگى مىشود.
🔸بنابراین نتیجه این دو دسته از آیات چنین مىشود که ابتدائاً وظیفه پیامبر ابلاغ دین است و خواه ناخواه جمعى مىپذیرند و جمعى انکار مىکنند. اما دستهاى که پذیرفتند باید بدون چون و چرا از دستورات الهى و دینى پیروى کنند.
🔸...پس در اصل پذیرش اسلام، اجبارى نیست «لا اکراه فى الدین» و اعتقاد به خدا و پیامبر (صلی الله علیه و آله) و قیامت قابل تحمیل بر دیگران نیست؛ اما بعد از پذیرش اسلام باید به احکام و فرامین آن عمل نمود و بعنوان مثال باید نماز خواند، باید روزه گرفت، و باید از اوامر پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) و امام (علیه السلام) پیروى کرد و همین طور باقى مقرّرات دینى را بدون استثنا باید رعایت نمود.
🔸در این زمینه (لزوم پیروى از تمامى دستورهاى دینى) در سوره مبارکه نساء، آیه ۱۵۰ و ۱۵۱ با صراحت مىفرماید: «اِنَّ الَّذِینَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ يُرِیدُونَ أَنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَ رُسُلِهِ وَ يَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْض وَ نَكْفُرُ بِبَعْض وَ يُرِیدُونَ أَنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَلِكَ سَبِیلاً اُولَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ حَقّاً وَ أَعْتَدْنَا لِلْكَافِرِینَ عَذَاباً مُهِیناً؛ یعنى آن کسانى که مى خواهند دین را تجزیه کنند و بگویند که یک بخش را قبول داریم و یک بخش را قبول نداریم، این ها حقیقتاً دین را قبول ندارند و کافر هستند زیرا همه احکام از طرف خداوند است و از این جهت میان آن ها فرقى نیست. پس انکار بعضى از دین بمنزله انکار جمیع دین و مستلزم کفر و عذاب الهى است.»
📚 پرسشها و پاسخها، جلد۲، صفحه ۲۱۶ - ۲۱۹
#آزادی
#اجتماعی
#مصباح_اندیشه
آیا دین با آزادى انسان سازگارى دارد؟(بخش دوم)
🔸این پرسش تاکنون به صورتهاى مختلفى طرح شده است، که مجموع آنها را به دو شکل: درون دینى و برون دینى، مىتوان تقسیم کرد.
🔸...[در شکل برون دینی،] شبهه گاهى به این صورت مطرح مىشود که...فرق انسان با سایر حیوانات در این است که آنها مجبورند طبق غریزه عمل کنند، اما انسان موجودى مختار است که بر طبق انتخاب خود عمل مىکند.
🔸حال اگر دین با یک سلسله احکام و مقرّرات بخواهد مردم را ملزم کند که کارهایى را انجام دهند یا از انجام اعمالى بپرهیزند یا از افراد بخواهد که از پیامبر(صلى الله علیه وآله) و امام(علیه السلام) و نایب امام اطاعت کنند، با اساس انسانيّت انسان مخالفت کرده است. به عبارت دیگر قوانین و احکام دینى مستلزم سلب انسانیت و آزادى انسان است.
🔸ما با دو مقام روبرو هستیم یکى مقام تکوین و هستها و واقعیتها، و دیگرى مقام تشریع و بایدها و ارزشها.
🔸اشکال کنندهای مىگوید: درک کننده «هستها» عقل نظرى، و درک کننده «بایدها» عقل عملى است و این دو کاملا از یکدیگر مستقلّند. از راه هستها و دانشها به بایدها و ارزشها نمىتوان گذر کرد و این راه منطقاً بسته است. و مثلا نمىتوان گفت چون انسان تکویناً مخلوق خداوند هست، پس باید از احکام الهى تبعيّت کند.
پاسخ این شبهه بطور مختصر این است که:
🔸اولا، این اشکال با مبناى خودتان در تناقض است. زیرا، شما، خود، در صددید از هست به باید برسید. مىگویید انسان موجود مختارى است پس«باید» او را آزاد گذاشت و «نباید» او را ملزم به اطاعت کرد.
🔸ثانیاً، طبق گفته شما به هیچ کس در هیچ جا و هیچ حکومتى نمىتوان الزام کرد و باید هر کس هر کارى که خود خواست بتواند انجام دهد چون قانون و الزام، سلب آزادى انسان و سلب آزادى هم سلب انسانیت انسان است. و نتیجه این سخن چیزى جز توحّش، بربریت و قانون جنگل نیست که هیچ انسان عاقلى آن را نمىپذیرد.
🔸اگر هر کسى در جامعه هر طور دلش مىخواهد رفتار کند، هر کس را خواست کتک بزند، و هر سخنى را ـ هر چند اهانت و ناسزا به دیگران باشد ـ بتواند بر زبان بیاورد، و...، آیا دیگر از زندگى بر پایه خرد و هوشمندى خبرى خواهد بود؟ فصل مقوّم و مميّز انسان عقل اوست و لازمه عقل داشتن مسئولیت داشتن و پذیرش قانون است. اگر قانون نباشد مدنيّتى نیست و اگر مسئولیتى نباشد انسانيّتى نخواهد بود.
بنابراین پاسخ اصلى شبهه این است که:
🔸معناى آزادى و اختیار انسان، بعنوان فصل مميّز، داشتن قدرت تکوینى بر اختیار و انتخاب است، اما از بُعد تشریعى باید مسئولیت و قانونپذیر باشد و حدودى براى اعمال و گفتار خویش قائل شود و الاّ از انسانیت خارج خواهد شد. البته بحث از محدوده قانون و چگونگى آن سخن دیگرى است که در جاى خود باید بررسى شود.
📚 پرسشها و پاسخها، جلد۴، صفحه ۲۱۹ - ۲۲۱
#آزادی
#اجتماعی
#مصباح_اندیشه