🔶باکتری جالبی که خلق و خوی نوزادان را تعیین میکند!
میگنا- محققان دانشگاه تورکو، ارتباطات جالبی را بین ترکیب باکتریایی روده نوزاد در سن ۱۰ هفتهای و برخی از خصوصیات خلق و خوی در سن شش ماهگی کشف کردهاند. برخی از مطالعات ارتباط بین شرایط سلامت روان مانند افسردگی یا اسکیزوفرنی و میکروبیوم را نشان میدهد و شواهد و مدارک موجود در مورد این ارتباط درهم تنیده بین روده و مغز، قطعاً حاکی از یک رابطه جالب دوطرفه است.
تحقیقات کمی وجود دارد که ارتباط بین میکروبیوم روده و رفتار در نوزادان را بررسی کند و مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۵ این رابطه را در کودکان نوپا بین ۱۸ تا ۲۷ ماه بررسی کرده است.
◽️ماههای ابتدایی زندگی برای رشد عصبی بسیار مهم است
اما مطالعه جدید به بررسی این گروه سنی جوانتر پرداخته است. فرضیه این است که ماههای ابتدایی زندگی برای رشد عصبی بسیار مهم است و باکتریهای روده ما اساساً با مغز در ارتباط هستند، بنابراین ترکیب میکروبیوم ما میتواند در رشد صفات اساسی رفتاری موثر باشد. در این مطالعه ۳۰۳ نوزاد شرکت داشتند. نمونه مدفوع در سن دو و نیم ماهگی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و پس از آن در حدود شش ماهگی، مادران پرسشنامه رفتاری را پر کردند که خلق و خوی کودک را ارزیابی میکرد...... ادامه
http://www.migna.ir/news/48111
🔶آیا مردها واقعا شلخته بودن را دوست دارند؟
میگنا- احتمالا شما هم دیدهاید که یک مرد وارد اتاقی میشود و «ظاهرا» نمیتواند گرد و خاک روی وسایل و لباسهایی را که همه جا پراکندهاند ببیند، بنابراین روی مبل مینشیند و از گرد و خاک و وسایل ریخته شده روی زمین لذت میبرد!
به نظر میرسد این باور فقط و فقط بهانه آقایان برای شانه خالی کردن از جمع و جور کردن ریخت و پاشهای اطرافشان است و بس!
نتایج یک پژوهش انجام شده در این باره مطالعهای جدید نشان داده که آقایان درست به اندازه خانمها میتوانند نامرتبیها را ببینند، فقط نسبت به خانمها حساسیت و توجه کمتری به شلوغی و ریخت و پاش ها دارند. در مطالعه اخیر که در نشریه Sociological Methods and Research منتشر شده، از چند صد زن و مرد در سنین گوناگون خواسته شد عکسی از یک اتاق نشیمن کوچک و به هم ریخته و یک آشپزخانه با ظروف نشسته در سینک و روی کانتر را ببینند و ارزیابی کنند و به میزان نامرتبی و آشفتگی این عکسها امتیاز منفی بدهند.
محققان میخواستند بدانند آیا مردها و زنها امتیازهای متفاوتی به این عکسها میدهند یا نه. برخلاف باور عمومی، مردها و زنها امتیازهای منفی یکسانی به این عکسها داده بودند. در ضمن و طبق نتایج این تحقیق، مشخص شد بعضی مردها از این بی توجهی به شلختگی، لذت هم میبرند!
حالا سوال اینجاست که اگر آقایان هم به اندازه خانمها به هم ریختگیها را میبینند، چرا کمتر از خانمها اهل تمیز و مرتب کردن هستند؟..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48098
🔶 روان شناسی اجتماعی شناختی در مقابل همدلی عاطفی
میگنا- همدلی به ارتباط افراد کمک می کند، آنها را در ظرفیت کمک و یا بهبودی به سمت یکدیگر سوق می دهد. وقتی شما نسبت به دیگران ابراز همدردی می کنید، انرژی دفاعی آنها کم می شود و انرژی مثبت جایگزین آن می شود. این در شرایطی است که می توانید در حل مشکلات خلاقیت بیشتری را کسب کنید. همانطور که به طور مداوم در زندگی و محل کار خود درحال تعامل، تعادل و پویایی روابط هستیم. وقتی فاقد همدلی شویم، قادر به ایجاد و پرورش ارتباطات بین فردی نیستیم که این امرمنجر به ایجاد روابط کم رنگ تر، از بین رفتن اعتماد به نفس و انزوا می شود.
کار مشارکتی یاحل مشکلات در هنگام عدم همدلی، مشکل تر می شود. جامعه ما برای تسهیل ارتباطات و حرکت رو به جلو به همدلی متکی است. هنگامی که عنصرهمدلی از دست می رود، ما در بهره وری و نوآوری ایده های جدید از هم جدا می شویم. همدلی (شناختی و عاطفی) راه هایی را نشان می دهد که ما می توانیم با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده در زمان بحران در ارتباط باشیم. بین دو نوع همدلی تفاوت های مشخصی وجود دارد.
⚪ یادگیری اجتماعی
نظریه یادگیری اجتماعی توسعه یافته، ترکیبی از عناصر نظریه یادگیری شناختی و نظریه یادگیری رفتاری است. پیشنهاد می شود که افراد با استفاده از الگوسازی و تجربه همدلی دیگران می توانند ظرفیت خود را برای همدلی افزایش دهند. همدلی به بستن شکاف عاطفی بین افراد، ایجاد ارتباط و یک تجربه مشترک کمک می کند. وقتی نمی دانیم تجربه عاطفی مشترک با شخصی چه احساسی دارد، دانستن چگونگی انجام این کار با دیگران دشوار است....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48116/preview/
🔶 زوجها سواد برقراری ارتباط ندارند
میگنا- مسئله ارتباطات و برقراری ارتباط در جامعه، امروزه مبحثی است اجتناب ناپذیر که به هیچ عنوان نمیتوان از آن صرفنظر کرد و باید در تمامی رفتارهای که یک فرد از خود بروز میدهد این موضوع رعایت شود.
در مبحث زندگی مشترک و ازدواج نیز برقراری ارتباط به عنوان اصلی ترین مولفه باید مورد توجه قرار گیرد تا شاکله اصلی رابطه ای پایدار را به وجود آورد، اما متاسفانه بر اساس آمارهایی که در خصوص طلاق در کشور ما وجود دارد شاهد هستیم که این موضوع نادیده گرفته می شود و هیچ گونه ارتباطی مابین زوج ها برای برقراری یک ارتباط منسجم رعایت نمی شود و اگر بخواهیم به صورت مستقیم در این خصوص اظهار نظری داشته باشیم باید بگوئیم سواد برقراری ارتباط بین زوج ها وجود ندارد و افراد بدون هیچ آموزشی به دنبال ایجاد روابطی هستند که دوامی ندارد و نهایتا پس از طی بازه ای زمانی به طلاق ختم می شود.
اصغر کیهاننیا، روانشناس و مشاور خانواده، در این خصوص گفت: انسان نیاز به رفع تنهایی خود دارد، و به دنبال فردی می گردد که همزبان و همدل او باشد تا بتواند ارتباطی را با وی برقرار سازد و همچنین انسان موجودی اجتماعی و رابطه گراست و نیاز به گفتگو و مراوده دارد در نتیجه به دنبال فردی خواهد رفت که تمامی معیارهای مورد نظر را برای همسان سازی با خود داشته باشد.
وی ادامه داد: در نتیجه انسان ها با پیدا کردن چنین فردی حاضر به ازدواج می شوند و پس از آن زندگی مشترکی را آغاز می کنند، در صورتیکه تا قبل از ازدواج سعی نکرده اند ارتباطی را برقرار سازند که موثر باشد و فقط براساس معیارهایی همچون همدلی و همزبانی تن به ازدواج داده اند، در این زمان است که دیگر زوج ها قادر نیستند مشکلاتی که گریبانگیر زندگیشان می شود را حل و یا حتی راه چاره برای آن پیدا کنند، چون هنر مذاکره درون خانواده را نمی دانند و هیچ سعی و تلاشی نیز برای یادگیری آن انجام نداده اند.
این مشاور خانواده در ادامه نیز به عدم ایفای نقش خانواده ها و آموزش و پرورش در این رابطه پرداخت و بیان کرد: متاسفانه چون در گذشته هیچ آموزشی در این رابطه وجود نداشته است این موضوع به درون خانواده ها راه نیافته است و در شرایط حال حاضر نیز که مسئله ارتباطات به عنوان یکی از اصلی ترین موضوعات درون یک جامعه از آن یاد می شود نیز مورد استقبال عموم خانواده ها قرار نمی گیرد و خانواده ها تمایلی به به فراگیری آن ندارند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48120/preview/
🔶اگر هیچ دوستی ندارید، بخوانید
میگنا- برای برخی از افراد دوست پیدا کردن ظاهرا کار سادهای است، اما برای عدهای دیگر برقراری رابطه دوستانه حتی با یک نفر هم میتواند بسیار سخت باشد.
شما چه احساس کنید هیچ دوستی ندارید و یا فقط مشکلتان این باشد که مثلا در دانشگاه یا در محل کارتان دوست صمیمی ندارید، به هر حال نباید اجازه دهید باور کنید که آدم دوست داشتنی نیستید. فقط باید دلایل اینکه هنوز با کسی به طور واقعی دوست نشدهاید را پیدا کنید تا به دنبال راه حل آن باشید.
اولین قدم این است که به زندگی خودتان نگاهی بیندازید، ولی پیش از آن باید بدانید که شما تنها نیستید. شاید فکر کنید همه آدمها حداقل یک دوست خیلی نزدیک دارند که میتوانند هر وقت لازم شد با او تماس بگیرند و درد دل کنند، اما واقعا این طور نیست. واقعیت تلخ این است که بیشتر آدمها تنها هستند و احساس تنهایی هر روز با آنهاست. پس یادتان باشد اگر هیچ دوستی ندارید، آدم عجیب و غیرعادی نیستید و این مشکل خیلیهاست.
دوستی نعمتی است که به ما امید و انگیزه میدهد و به همین دلیل وقتی از آن محروم میشویم احساس بدی پیدا میکنیم. اگر کسی را در زندگی ندارید که بتوانید او را دوست صمیمی خطاب کنید، احساس تنهایی ناشی از آن فشار زیادی به شما وارد میکند، اما خوشبختانه مشکل شما بدون راه حل نیست و راهکارهایی برای بهتر کردن موقعیت خود دارید.
آیا راه ارتباطات جدید را بر خود میبندید؟
اگر در حال خواندن این مطلب هستید پس به احتمال زیاد از نداشتن یک دوست صمیمی رنج میبرید یا اینکه اغلب احساس میکنید تنها هستید. پس بد نیست از خودتان بپرسید آیا این خود شما نیستید که راه دوستیهای جدید را بر خود میبندید؟.... ادامه👇👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48121/preview/
🔶 نتایج نهایی کنکور دکتری ۹۸ اعلام شد+ لینک
میگنا- فهرست اسامی ۲۲ هزار و ۴۴۴ نفر پذیرفته شدگان نهایی آزمون دکتری (نیمه متمرکز سال ۹۸) دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی امروز پنجشنبه ۷ شهریورماه ۹۸ در
لینک زیر منتشر شد👇👇
http://result2.sanjesh.org/noetrphdfinal9806/
✨ پایگاه خبری میگنا👇
http://www.migna.ir/news/48127/preview/
🔶 خبرهای بد حال خانمها را خوب میکند؟!
میگنا- با وجود آنکه فناوری، شبکه ها و رسانههای اجتماعی میتوانند تنشهای درونی را کاهش دهند، اما در واقع ممکن است استرسی را که فرد منابع بیرونی احساس میکند، افزایش دهد. محققان به این مسئله، استرس اجتماعی میگویند.
جالب است بدانید، هرچه خانمها بیشتر، اخبار ناخوشایند بشنوند یا از مشکلات مالی یک همکلاسی قدیمی مطلع شوند، در مورد زندگی خودشان، احساس بهتری خواهند داشت و دلیلش این است که به آنها یادآوری میشود، چه زندگی خوبی دارند..... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48129
🔶 اگر عاشق بوی چسب و بنزین هستید، بخوانید
میگنا- فرد مبتلا به سندروم پیکا، بر خوردن چیزهایی که ارزش غذایی ندارند و غیر خوراکی هستند پافشاری می کند. مبتلایان ممکن است هر چیزی، از سکه گرفته، تا لباس و ته سیگار را بخورند و هنگامی که این امر به طرز نامناسبی توسعه یابد ( مثلا در کودکان زیر دو سال تشخیص داده نمی شود) و یا هنگامی که در سنن و فرهنگ (مثلا طب سنتی، مناسک مذهبی یا موضوعی عمومی مثل خوردن خاک رس در جورجیا) یک کشور نباشد، تشخیص داده می شود.
علاقه مندی به بوییدن محصولهای شیمیایی که بوی تند و قوی دارند یکی از اختلالهای شایع در عصر کنونی است که بیشتر میان نوجوانان و به میزان کمتر میان بزرگسالان مشاهده میشود و نشان دهنده ابتلا به نوعی بیماری روانی است.
برای کودکان زیردو سال این رفتار تا زمانی که زیاد نشود، نامناسب تلقی نمی شود؛ کودکان به کرات اشیای مختلفی را در دهان خود می گذارند یا می مکند.
اختلال پیکا معمولاً بین یک یا چند عضو خانواده مشاهده میشود و پزشک با مطالعه سابقه خانوادگی و بررسی عادتهای رفتاری فرد میتواند این اختلال را در فرد شناسایی کند، انجام آزمایش خون هم میتواند وجود عفونت یا کمبود آهن و روی را در بدن مشخص کند و به این ترتیب با مصرف مکملهای دارویی و اصلاح رژیم خوراکی اختلال پیکا برطرف میشود.
گاهی اوقات فرد مبتلا به اختلال پیکا به دلیل مصرف مواد غیرخوراکی آلوده و حاوی مواد سمی نیازبه بستری در بیمارستان پیدا میکنند.
نوع خاصی از وسواس اجباری کندن موی سر هم به نام سندرم راپونزل وجود دارد که در آن فرد مبتلا موهای کنده شدن را جویده و قورت میدهد که میتواند سبب ایجاد توده در معده، خونریزی معده و حتی مرگ درصورت تاخیر در درمان شود...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48136/preview/
🔶 تاثیرات روانی ابتلا به ایدز در زنان
ميگنا- در این پژوهش در ارتباط با حمایت نکردن خانواده و نزدیکان از این بیماران آمده است:« در بسیاری از موارد خانواده و نزدیکان افراد اچ آی وی مثبت به آنان بی مهری میکنند. ممکن است از تماس آن ها با اطرافیان و نزدیکان جلوگیری کنند که این امر ممکن است از ناآگاهی اطرافیان از راه های انتقال ویروس و ترس از سرایت بیماری ناشی باشد. بیشتر این بیماران با حمایت ضعیف خانواده مواجه می شوند و زمانی که حمایت خانواده، دوستان و نزدیکان خود را از دست می دهند، آسیب پذیرتر می شوند؛ چون زمانی که ببینند در خانواده به آنان انگ می زنند و با طرد شدن و تبعیض مواجه می شوند، ترس انگ خوردن از جامعه و طرد شدن در آنها تقویت می شود. در نتیجه، به دلیل ترس از انگ و طرد و پیامد های اجتماعی ناشی از ابتلا به این بیماری، از مزایای زندگی سالم محروم و با معضلات جدیدی روبرو می شوند؛ زیرا بسیاری از آنان به علت از دست دادن حمایت های خانواده مجبورند به تنهایی بار بیماری و زندگی را به دوش بکشند که این خود زمینه ساز آسیب های روانی و اجتماعی زیادی در آنان می شود.»
در ادامه این مقاله آمده است:« به دلیل ترس از عواقب آگاهی دیگران و ترس از انگ بیماری، این بیماران سعی می کنند بیماری خود را مخفی کنند. به خفا رفتن بیماری، همه جامعه را در معرض آسیب قرار می دهد. پنهان کردن وضعیت ابتلا از دیگران سایر افراد را نیز در معرض خطر ابتلا قرار می دهد. زنان مبتلا به عفونت اچ آی وی تا آنجا که ممکن است آلوده شدن خود به بیماری اجتماعی را مخفی می کنند تا داغ ننگ و برچسب های ناهنجاری نخورد و از جامعه و دیگران او را تحریم و طرد نکنند.»...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48139/preview/
📚 حاصل عمر #گابریل_گارسیا_مارکز (نویسنده بزرگ کلمبیایی) از زبان خودش:
در ۱۵ سالگی آموختم كه مادران از همه بهتر میدانند، و گاهی اوقات پدران هم.
در ۲۰ سالگی یاد گرفتم كه كار خلاف فایدهای ندارد، حتی اگر با مهارت انجام شود.
در ۲۵ سالگی دانستم كه یك نوزاد، مادر را از داشتن یك روز هشت ساعته و پدر را از داشتن یك شب هشت ساعته، محروم میكند.
در ۳۰ سالگی پی بردم كه قدرت، جاذبه مرد است و جاذبه ، قدرت زن.
در ۳۵ سالگی متوجه شدم كه آینده چیزی نیست كه انسان به ارث ببرد؛ بلكه چیزی است كه خود میسازد.
در ۴۰ سالگی آموختم كه رمز خوشبخت زیستن، در آن نیست كه كاری را كه دوست داریم انجام دهیم؛ بلكه در این است كه كاری را كه انجام میدهیم دوست داشته باشیم.
در ۴۵ سالگی یاد گرفتم كه ۱۰ درصد از زندگی چیزهایی است كه برای انسان اتفاق میافتد و ۹۰ درصد آن است كه چگونه نسبت به آن واكنش نشان میدهند.
در ۵۰ سالگی پی بردم كه كتاب بهترین دوست انسان و پیروی كوركورانه بد ترین دشمن وی است.
در ۵۵ سالگی پی بردم كه تصمیمات كوچك را باید با مغز گرفت و تصمیمات بزرگ را با قلب.
در ۶۰ سالگی متوجه شدم كه بدون عشق میتوان ایثار كرد اما بدون ایثار هرگز نمی توان عشق ورزید.
در ۶۵ سالگی آموختم كه انسان برای لذت بردن از عمری دراز، باید بعد از خوردن آنچه لازم است، آنچه را نیز كه میل دارد بخورد.
در ۷۰ سالگی یاد گرفتم كه زندگی مساله در اختیار داشتن كارتهای خوب نیست؛ بلكه خوب بازی كردن با كارتهای بد است.
در ۷۵ سالگی دانستم كه انسان تا وقتی فكر میكند نارس است، به رشد وكمال خود ادامه میدهد و به محض آنكه گمان كرد رسیده شده است، دچار آفت میشود.
در ۸۰ سالگی پی بردم كه دوست داشتن و مورد محبت قرار گرفتن بزرگترین لذت دنیا است.
در ۸۵ سالگی دریافتم كه همانا زندگی زیباست.
👉 @Mignair
🔶 چه عواملی باعث دورشدن همسر میشود؟
ميگنا- زهرا زینالدینی با بیان اینکه دور شدن از همسر در ازدواج یک شبه اتفاق نمیافتد، افزود: این مورد به مرور زمان و به دلایل متفاوت ممکن است رخ میدهد، علاوه بر این هر رابطه عاطفی یک سیری را طی میکند و در اوایل رابطه همه چیز شیرین و قشنگ است و هیچ تعارضی وجود ندارد.
این روانشناس ادامه داد: همه زوجین باید بدانند که خیلی زود وارد مرحله بعدی میشوند که مرحله تعارض و اختلاف نظر است که اگر زوجین نتوانند از این مرحله به خوبی عبور کنند باعث دورشدن آنها از یکدیگر میشود. اگر زوجین بتوانند با داشتن یکسری از مهارتها و یا گرفتن کمک تخصصی، از این مرحله با کمترین آسیب عبور کنند و وارد مرحله سازگاری و تفاهم بشوند به احتمال خیلی زیاد جلوی خیلی از آسیبها را توانستهاند بگیرند.
زین الدینی با اشاره به اینکه عبور از این مراحل، صرف نظر از اینکه چقدر عاشق همسرتان هستید اجتناب ناپذیر است، اضافه کرد: مدت زمانی که هر زوج در گذر از این مراحل سپری میکنند کاملا متفاوت است و با توجه به مهارتهای زوجین این مدت زمان میتواند از چند روز تا چند سال متفاوت باشد.
زوجین باید بدانند که امکان ندارد که مرحله تعارض را تجربه نکنند، اما این بدین معنی نیست که ازدواج آنها اشتباه بوده و یا انتخابشان درست نبوده، بلکه باید بدانند که این مسئله کاملا طبیعی است و هیچ راه گریزی از آن نیست همچنین آنها در این مرحله باید یاد بگیرند، چطور بتوانند راجع به مشکلاتشان حرف بزنند، همدیگر را به خوبی درک کنند و راهحل مناسب برای مسائلشان پیدا کنند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48145/preview/
🔶دلایل خیانت جنسی در زنان چیست؟
میگنا- مردها باید بدانند که از نظر عاطفی و روحی، یک زن همیشه از ترس خیانت مردها و قربانی نشدن، به روابط زناشویی خود پایبند و همواره با تمام قوای به تداوم و تأمین همسر خود اهمیت می دهند. در مقابل اگر مرد نیز به عدم بروز خیانت از جانب زن خود اهمیت دهد، و به تعهد خود پایبند باشد، ناخودآگاه موجب ایجاد رابطه ای عاشقانه و سالم در زندگی مشترکشان می شوند. در این حالت، حتّی مرد با این طرز فکر، همان قدر که به تداوم زندگی خود بها می دهد، با دیدن مردی دیگر که قصد فریب زنی را دارد، به سرزنش و کنترل وی می پردازند.
مردی که به وفاداری و تعهد زن خود ایمان داشته باشد و از این نظر، خیالش آسوده باشد، از لحاظ عاطفی و روحی، دست به خیانت و ارتباط با زنی دیگر نخواهد زد.
در اینجا به دلایل کشیده شدن یک زن به راه خیانت می پردازیم:
۱- از نظر مالی به اندازه کافی تأمین نشود.
۲- به دلایلی چون، عدم هم صحبتی و وقت گذاشتن همسرش برای وی، نیازهای عاطفی خود را از دید مردش نادیده انگارد.
۳- روابط همسرش با وی صمیمی نباشد.
۴- از نظر زناشویی و رابطه جنسی، ارضا نشود.
۵- تنهایی مطلق و حس بی کسی در منزل.
۶- عدم بروز احساسات مرد نسبت به مزیت های همسرش، مثل، زیبایی، تغییرات ظاهری و .. ، در این حال زن احساس بی ارزشی می کند.
۷- در صورت اعتیاد مرد به الکل یا اعمال خشونت و بددهنی.
۸- در صورت اطمینان از خیانت مرد.
۹- عدم درک عواطف و آرزوهای زن.
۱۰- در صورتی که مرد، همسر خود را خانه نشین یا از شرکت در جمع منع نماید.
۱۱- اعتیاد یا قمار و ….
۱۲- نقض عضو یا اختلال در ارتباط جنسی یا دیگر اعضاء بدن.
البته طبق آمار، زنها به سه دلیل عمده دست به خیانت می زنند، در غیر اینصورت مطمئناً به تعهد خود پایبندند......ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48147/preview/
🔶شكل و قیافه خود را قضاوت نکنید
میگنا- دكتر فائزه غلامیان، روانپزشک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران، در خصوص این اختلال گفت: ریشه اختلال زشت انگاری به سالیان قبل باز می گردد و در حال حاضر نیز بر اساس طبقهبندیهای انجام شده است این موضوع در زمره اختلالات وسواسی اجباری طبقه بندی میشود.
وی در خصوص دلایلی در این رابطه وجود دارد نیز بیان کرد: حساسیت هایی که برای افراد به وجود می آید عامل اصلی به وجود آمدن این اختلال است، برای مثال افراد در خصوص وزن و وضعیت ظاهری خود رضایت ندارند و در نتیجه حساسیتهایی برای آنان به وجود می آید در این زمان است تبدیل به معضلی در ذهن و فکر فرد می شود، همچنین این حساسیت های نشات گرفته از جامعه ای است که افراد در درون آن زندگی می کنند و همواره سعی در مقایسه خود با دیگر افراد اجتماع و الگوهای بیرونی دارند.
غلامیان ادامه داد: در شرایط فعلی نیز با توجه به وسعت فضای دسترسی به شبکه جهانی اینترنت و ابزارهای استفاده از آن، افراد در شرایطی قرار می گیرند که با دیدن تصاویر افراد مشهور و معروف سعی دارند تغییراتی را در خود به وجود آورند.
این روانپزشک در خصوص تمایل به تغییر ظاهر در افراد نیز بیان کرد: تمایل تغییر ظاهر در یک فرد به عدم تایید درونی است که از سوی خود دریافت می کند، اگر فرد در رابطه اولیه با الگوهایی همچون مادراحساس امنیت داشته باشد این امنیت در قسمت ها و شکل های مختلف خود را نشان می دهد که یکی از این قسمت ها رضایت از ظاهر و وضعیت خود فرد است، اما اگر در این رابطه احساس امنیت و تایید درونی به وجود نیاید، فرد به دنبال دریافت تایید از محیط پیرامون است اما چون تایید درونی وجود ندارد نمی تواند آن را دریافت کند، در نتیجه متمایل به موضوعی همچون تغییر در ظاهر می شود و آن را نیز انجام می دهد.
غلامیان در ادامه نیز در رابطه با راهکارهایی که در این خصوص وجود دارد گفت: بسیاری از متخصصان زیبایی زمانی که با افرادی مواجه می شوند که بدون دلیل این احساس را دارند و هیچ نقصی را ندارند، آن هارا به روانپزشک ارجاع می دهند تا بر اساس دوره های روان درمانی تایید درونی خود را دریافت سازند و نیازی به انجام جراحی هایی که باعث تغییرات در ظاهر آن ها می شود را انجام ندهند....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48144
🔶 کمبود قابل توجه مشاور و مربی بهداشتی در مدارس
میگنا- دكتر حبیب الله مسعودی فرید درباره آسیبهای اجتماعی در جمعیت دانشآموزی گفت: جای اقدامات پیشگیرانه برای کودکان و نوجوانان خالی است. فراگیری مهارتهای اجتماعی و سبک زندگی ایرانی اسلامی به گونهای که منجر به تغییر رفتار شود بسیار مهم است.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب آسیبهای اجتماعی گفت: ۵۰ درصد اختلالات روانی در سنین زیر ۱۴ سالگی شروع میشوند، ولی مطالعات شیوع شناسی ما سنین بالای ۱۵ سال را در نظر دارد. اگر طرح نماد (نظام مراقب اجتماعی دانش آموزان) فراگیر شود میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه درس سواد رسانهای در پایه دهم تدریس میشود ولی خوب است که چنین آموزشهایی از سنین پایینتر آغاز شود اظهار کرد: شمار مشاوران مدارس نیز باید افزایش یابد. ما در ائتلاف نماد، تربیت افراد چندظرفیته و ایده مددکار مدرسه را مطرح کردیم.
مسعودی فرید با بیان اینکه هشت درصد گزارشات اورژانس اجتماعی مربوط به کودک آزاری است گفت: باید بیشترین نیرو و توان را در حوزه پیشگیری قرار دهیم. آموزش و پرورش و مدرسه جایی است که به ۹۵ درصد بچهها در آنجا دسترسی داریم و فرصتی است که همه دستگاهها باید از آن استفاده و به آموزش و پرورش در راستای رویکردهای پیشگیرانه کمک کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا وضعیت آسیبهای اجتماعی در کشور نگران کننده است؟ گفت: بله قطعا همینطور است. به عنوان مثال فردی که دست به خودکشی میزند ازمدت ها قبل علائمی چون افسردگی و اضطراب داشته و یا اعتیاد همینطور است. ما باید نشانگان آسیبها را رصد کنیم. مثلا اگر ۱۵ عامل خطر اعتیاد داریم که در سن دانشآموزی در حال افزایش است باید هوشیار بشویم. در ائتلاف نماد همه دستگاههای ذیربط عضو هستند و میتوان با نگاه ارتقایی قبل از بروز آسیب مداخلات لازم را داشته باشیم.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به کمبود قابل توجه مشاور و مربی بهداشتی در مدارس عنوان کرد: معتقدم آموزش و پرورش راهبردیترین وزارتخانه است. باید مجوز نیروی مشاور برای آموزش و پرورش صادر شود. ما اکنون ۳۵۸ مرکز اورژانس اجتماعی در تمام شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر داریم که همه آنها روانشناس و مددکار دارند. ۴۵۰۰ مددکار، روانشناس و مشاور حقوقی و بیش از ۲۰۰۰ مرکز مشاوره داریم. خط ۱۴۸۰ خط مشاوره تلفنی و خط ۱۲۳ هم برای اورژانس اجتماعی است. این مراکز طبق پروتکل نماد با آموزش و پرورش متصل اند و اگر دانش آموزی نیازمند مداخله باشد پیگیری ها انجام می شود...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48158/preview/
🔶 اختلال یادگیری با عقبماندگی ذهنی تفاوتهای اساسی دارد
میگنا- «سمیه غنی زاده» با اشاره به اینکه برخی از دانشآموزان دچار اختلالهای یادگیری مفاهیم و دروس درسی هستند که قابل درمان است، اظهار داشت: دانش آموز مبتلا به اختلال ویژه یادگیری ممکن است به صورت کلی در حوزه های خواندن، یادگیری ریاضی و نوشتن دیکته و به صورت جزئی تر در شناسایی کلمه، ادراک خواندن، حساب کردن، استدلال کردن، هجی کردن و یا کلمه بندی در نوشتن دچار مشکل باشد.
اختلالات ویژه یادگیری ممکن است با حالت های مختلف اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه و اختلالات رفتاری نیز همراه شود. در این شرایط والدین افزون بر اینکه با مسائل تحصیلی کودک دست و پنجه نرم می کنند، با رفتارهای پرخطر، بی نظمی، پرخاشگری، مقاومت در برابر پذیرش قانون و رفتارهای افراطی توجه طلبی رو به رو هستند، در واقع مشکل یادگیری کودک در درجه دوم اهمیت قرار گرفته و پدر و مادر از این رفتارها خسته و نگران می باشند.
غنی زاده خاطرنشان کرد: بهترین راه کمک به کودک و والدین ارجاع به متخصص اختلال یادگیری است. دلسوزی، ترحم، تنبیه بدنی، محروم سازی، توهین و تحقیر هیچ کمکی به کودک نخواهد کرد و تمام دارایی او که اعتماد بنفس اوست از او گرفته خواهد شد.
این روانشناس حوزه کودک و نوجوان خطاب به والدین گفت: سعی کنید واقع بین باشید و شرایط کودک را به همان شکل ابتدا قبول بکنید و بعد انتظارات خود را با توانایی کودک هماهنگ کنید تا او را از زیر این اتمسفر روانی خارج و جوی مطلوب را برای یادگیری او ایجاد کنید.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48162/preview/
🔶 افزایش آگاهی عمومی هدف طرح ترویج علم است
میگنا- رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه تهران گفت: تعریف ترویج علم براساس اولویت این پژوهش شامل افزایش آگاهی عمومی جامعه نسبت به علم و کاربرد آن در زندگی روزمره، گسترش تفکر علمی و انتقال مفاهیم علمی به زبان ساده و قابل درک برای آحادجامعه، ارتقای سواد علمی- فناورانه شهروندان و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان بر اساس یافتههای پژوهشی و دخالت دادن نظرات عموم مردم در تصمیمگیریهای علمی است.
دکتر الهه حجازی گفت: بر اساس یافتههای این پژوهش، از جمله ابزارهای ترویج علم میتوان به برگزاری رویدادهای علمی با حضور عموم شهروندان، برگزاری نشستهای تخصصی، فعالیتهایی رسانهها و فعالیتهای جنبی ترویج علم اشاره کرد........ 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48178/preview/
🔶کاهش مشکلات روانی اجتماعی با روشهای درمانی روان شناسی
میگنا- مهری داوری درخصوص مهمترین و کاربردیترین روشهای درمانی که بیشتر مورد توجه است میگوید: دو روش رفتار درمانی و طرحواره است که روش رفتار درمانی چنان گسترده است که برای انواع اختلالات روانی از آن استفاده میکنند. رفتار درمانی به دنبال شناسایی رفتارها خودمخرب و ناسالم افراد و کمک به تغییر آنهاست.
داوری اظهار داشت: رفتار درمانی بر این باور استوار است که تمام رفتارهای انسان «آموخته شدهاند» و به همین علت میتوان رفتارهای ناسالم را تغییر داد. بنابراین «رفتار درمانی» عمدتاً بر مشکلات فعلی بیماران و چگونگی تغییر این مشکلات متمرکز است.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی درخصوص طرحواره (Schema) گفت: روش جدیدی که امروزه به روشهای درمانی در این رشته اضافه شده و تاکید بر رسیدن به جواب مطلوب را دارد روش طرحواره است و منظور از آن مجموعهای از باورهای بنیادین و الگوهای فکری است که حول یک موضوع در ذهن فرد شکل گرفتهاند و منجر به بروز رفتارهای خاص میشوند. در «طرح واره» درمانی ناسازگار اولیه که در زبان عامیانه به آنها تلههای زندگی ” lifetraps” نیز گفته میشود مورد توجه قرار میگیرد.
بنا به گفته این کارشناس: طرحواره درمانی، نوع جدید از روان درمانی است که برای کمک به کسانی که دچار اختلالات شخصیتیاند و دریافتهاند که قالبهای دیگر روان درمانی برایشان کار ساز نبوده است. تمرکز طرحواره درمانی بیشتر روی درک آنچه موجودیت ما را برمیانگیزد است و میتواند به مسائلی از قبیل افسردگی، مشکلاتی در رابطه و خودآگاهی عمومی کمک کند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48180
🔶 اختلال مرموزی که در دوران بلوغ نمایان میشود
میگنا- دکتر زهرا عراقی، روانپزشک گفت: بی اشتهایی را هرگز نباید نادیده گرفت، دلایل مختلفی میتوانند موجب بیاشتهایی و احساس خستگی شوند که از مسائل جسمانی و روانی تا مصرف دارویی خاص را شامل میشود و برای تشخیص دقیق شاید به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشد.
او درباره علائم و نشانههای این نوع مشکل بیان کرد: افراد مبتلا، به هیچ غذایی میل ندارند و در اوج گرسنگی هم با کمی نان سیر میشوند. حتی اگر فرد دیگری برایشان غذا آماده کنند، نمیخورند. اندامی لاغر و ریز نقشی دارند؛ از لاغری بیش از اندازه ناراحت هستند و هرکاری میکنند؛ اشتها به غذا برایشان به وجود نمیآید.
عراقی در ادامه گفت: نشانههای فیزیکی و علائم عصبی با گرسنگی کشیدن در ارتباط است. بی اشتهایی عصبی شامل مشکلات احساسی و رفتاری از جمله درک نادرست از وزن بدن و ترس بسیار شدید از افزایش وزن یا چاق شدن میشود.
این روانپزشک درباره علل بروز این عارضه تصریح کرد: پزشکان احتمال میدهند که برخی از این عوامل شامل تعارضات خانوادگی و تعارضات جنسی، ترس بیمارگونه از اضافه وزن، اپیدمی لاغری به عنوان مُد روز و مظهر زیبایی یا به عنوان یکی از علائم افسردگی یا اختلال شخصیتی هستند......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48183/preview/
🔶 تشخیص علائم هشدار دهنده اختلالات روانی در کودکان
میگنا- به گزارش مجله لايوساينس، متخصصان خاطرنشان كردند: از آمارهاي ثبت شده چنين برميآيد كه از هر 4 كودك مبتلا به اختلالات رواني سه كودك از جمله آنهايي كه به اختلال نقص توجه ناشي از بيشفعالي (ADHD)، اختلال دو قطبي و اختلالات تغذيهاي مبتلا هستند، بيماريشان تشخيص داده نميشود و مراقبتهاي پزشكي مورد نيازشان را دريافت نميكنند.
به اين ترتيب با در اختيار داشتن اين فهرست، والديني كه متوجه هر يك از اين علايم در فرزندان خود ميشوند موظف هستند كودك خود را نزد يك روان شناس یا متخصص روانپزشكي اطفال ببرند و هر چه زودتر براي درمان، اقدام نمايند.
دكتر پيتراس.جنسن. استاد روانپزشكي در مركز تخصصي مايوكلينيك در اين باره تصريح كرد: شناسايي يك اختلال رواني در سالهاي نخست زندگي امكان درمان زودتر را فراهم ساخته و در نتيجه موجب ميشود كه نتايج درمان، موثرتر شود.
اين 11 نشانه هشداردهنده كه فهرست آنها در مجله اطفال منتشر شده عبارتند از:
ـ احساس غمگيني خيلي زياد و درونگرايي و كمحرفي به مدت دو هفته يا بيشتر .
ـ تلاش جدي براي آسيب رساندن به خود يا اقدام به خودكشي و يا برنامهريزي براي اين اقدام.
ـ بروز ناگهاني ترس بدون دليل كه گاهي با تند شدن ضربان قلب يا سريع شدن تنفس همراه است.
ـ شركت در درگيريها و زد و خوردهاي متعدد با استفاده از اسلحه يا گرايش به زدن آسيب جدي و خطرناك به ديگران .
ـ رفتارهاي شديد، تند و غيرقابل كنترل كه به خود كودك يا ديگران آسيب برساند.
ـ نخوردن غذا يا پرت كردن آن و يا مصرف زياد ملينها با هدف كاهش وزن .
ـ نگرانيها و ترسهاي شديد كه فعاليتهاي روزانه را مختل كند .
ـ دشواري شديد در تمركز يا بروز بيقراري كه ممكن است كودك را به خطر بيندازد و يا روي بازده تحصيلي او تاثير منفي بگذارد.
ـ گرايش به مصرف دارو يا الكل.
ـ نوسانات خلقي شديد كه موجب بروز مشكلات در روابط شود .
ـ تغييرات فاحش و شديد در رفتار يا شخصيت كودك .
تشخیص بیماری های روانی در کودک بسیار مشکل است، چرا که اغلب کودکان در ابراز احساسات خود دچار مشکل هستند و رشد و نموشان با یکدیگر فرق دارد. بنابراین با مشاهده هر يك از اين علائم و نشانهها، والدين بايد براي تشخيص صحيح اختلال رواني هر چه زودتر به روان شناس كودكان مراجعه نمايند چون هرگونه اهمال و بيتوجهي عواقب شديد و جبرانناپذيري را در پي خواهد داشت.....ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48192/preview/
🔶نشانههایی که به شما میگویند، عزتنفستان پایین است:
▪️ مقصر نیستید اما مدام در حال عذرخواهی از زمین و زمانید.
▫️ از نظر شما همه چیز به شانس بستگی دارد و همه موفقیتها و اتفافات خوب زندگیتان را فقط به شانس نسبت می دهید.
▪️ از خود یا بدنتان متنفر هستید.
▫️ فکر می کنید خوشحال کردن دیگران وظیفه شماست.
▪️ بیش از اندازه به تایید انتخاب هایتان توسط دیگران اهمیت می دهید.
▫️ از کسی متنفرید اما او را به مهمانی تان دعوت می کنید، یا کاری را نمی خواهید انجام دهید اما توانایی رد کردن آن را ندارید.
▪️نمیتوانید غذا انتخاب کنید. «چی میل داری؟ نمیدونم هرچی شما سفارش بدی!»، سناریوی رایجی است که طرف دوم آن معمولا فردی است که بهدلیل عزت نفس پایین از اتخاذ سادهترین تصمیمها نیز ترس و ابا دارد.
🆔 @Mignair
🔶 دسترسی به خدمات سلامت روان، خودکشی را کاهش می دهد
میگنا- مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: در کشورهای با درآمدکم، میزان سطح اقتصادی و اجتماعی پایین و متوسط، میزان خودکشی بانوان بیشتر و به میزان 40 درصد است اما در کشورهای با درآمد بالا زنان 25 درصد موارد فوت را تشکیل می دهند.
عباسی نژاد با بیان اینکه میزان خودکشی در جوانان بالا است اظهار داشت: بالاترین میزان اقدام به خودکشی در گروه سنی 15 تا 24 سال است و میزان فوت ناشی از خودکشی در هر 100 هزار نفر با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه خودکشی در ایران با شیب ملایم در حال افزایش است اظهار داشت: هر سال بیش از پنج درصد این آمار در حال رشد است که این وضعیت موید ضرورت انجام فعالیت های پیشگیرانه است بنابراین برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کاهش 10 درصدی این داده ها است.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت بیان کرد: 100 هزار مورد اقدام به خودکشی سال گذشته ثبت شده که بیشتر کارشناسان عنوان می کنند این آمار بخشی کمی از واقعیت یا همان نوک کوه یخ را نشان می دهد.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت ادامه داد: با وجود اینکه روند خودکشی در همدان رو به رشد بوده اما اطمینان می دهم که در 2 تا سه سال آینده این آمار روند نزولی داشته باشد.
عباسی نژاد با ذکر آماری از وضعیت اقدام به خودکشی در ایران پرداخت و گفت: سال ۹۴ اقدام به خودکشی ۹۴ در صد هزار، سال ۹۵ این آمار ۹۹.۴۷ در صد هزار، سال ۹۶ حدود ۱۰۹.۸۲ در صد هزار بوده که این آمار در سال گذشته به ۱۲۵.۲۴ در یکصد هزار رسیده است.
وی بیان کرد: استان های پرخطر که میزان فوت ناشی از خودکشی در آنها بالاتر از میانگین کشوری بود شامل ایلام، کهکیلویه بویراحمد، کرمانشاه، لرستان، گیلان، زنجان، همدان، فارس، آذربایجان شرقی، قزوین، چهارمحال بختیاری، اردبیل، خوزستان، مازندران، تهران، بوشهر، کردستان و مرکزی ثبت شده است.
وی ادامه داد: جوانی که الکل مصرف می کند به علت نداشتن ساختار مغزی تکامل یافته، هنگام مستی در صورت داشتن زمینه ناامیدی و همنشین شدن با افرادی که در حال بیان مشکلات هستند، به سمت خودکشی می رود.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عوامل محیطی نظیر تجاوز به جوانان و زنان و ضرب و شتم که موجب ناامن شدن محیط برای فرد می شود را در گرایش به سمت خودکشی موثر دانست............👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48200/preview/
🔶 جاسوسی از طریق پرسشنامههای آنلاین روان شناسی!
میگنا- پرایوسی اینترنشنال در این گزارش، کنترل دادههای کاربران در وبسایتهای سلامت روان را مورد بررسی قرار داده است. این موسسه غیرانتفاعی مربوط به حقوق دیجیتال، 136 وب سایت مربوط به سلامت روان را در گوگل فرانسه، آلمان و انگلستان بررسی کرده است. وب سایتها، بر اساس لینکهای تبلیغاتی، نتایج جستجو در مورد افسردگی در این کشورها و پر بازدیدترین سایتها انتخاب شدهاند.
وب سایتهای مورد نظر، در روز هشتم از ماه ژوئیه سال جاری و با کمک یک نرمافزار متنباز موسوم به "وب ایکسری"(webxray)، مورد ارزیابی قرار گرفتند و مشخص شد که 97.78 درصد آنها، توسط یک شخص سوم نیز بازدید میشوند. پرایوسی اینترنشنال، عامل اصلی وجود شخص سوم را تبلیغات دانست.
تحلیلهای وب ایکسری نشان میدهد که 76.04 درصد صفحات وب، ردیابهایی برای اهداف مربوط به بازاریابی دارند. این میزان در فرانسه 80.49 درصد، در آلمان 61.36 درصد و در انگلستان 86.27 درصد وب سایتها بود. در میان ردیابهای شخص سوم، خدمات تبلیغاتی شرکتهایی از جمله گوگل، فیسبوک و آمازون نیز به چشم میخوردند که در این میان، گوگل رتبه نخست و فیسبوک و آمازون به ترتیب رتبههای بعد را به خود اختصاص دادهاند.
بررسی دقیقتر این وبسایتها، برخی از روشهای ویژه ردیابها را در دستیابی به شخصیترین دادههای کاربران مشخص کرد. برای مثال، بررسیها نشان دادند که برخی از وب سایتهای بررسی افسردگی، پاسخهای کاربر را ذخیره میکنند و آنها را در اختیار شخص سوم میگذارند. همچنین مشخص شد که دو وب سایت بررسی افسردگی، از یک ابزار آنلاین بازخورد موسوم به "هاتجار"(Hotjar) استفاده میکنند که میتواند موضوعاتی که کاربران روی آنها کلیلک میکنند، ثبت کند......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48208
🔶 یک موفقیت تاریخی برای روانشناسی ایران
میگنا- دکتر حسین ناصری روانشناس پیشگیری نوشت: روانشناسی، مطالعه علمی رفتار و ذهن تعریف میشود. این علم که تاریخی طولانی، ولی تاریخچهای نسبتا کوتاه دارد، در نزدیک به دو قرن فعالیت تلاش کرده است با درک پیچیدگیهای روان، به شکل مستقیم یا غیرمستقیم به افزایش آسایش آدمی کمک کند. همه گرایشهای روانشناسی از روانشناسی بالینی گرفته که مشخصا به شناخت و درمان انواع اختلالات روانشناختی میپردازد تا روانشناسی تطبیقی (comparative psychology) که بر مطالعه رفتار در حیوانات تمرکز دارد، در چهار هدف اشتراک دارند: ۱. توصیف رفتار، تبیین رفتار، پیشبینی و تغییر.
درباره پیشبینی، وقتی روانشناس درباره یک پدیده یا اتفاق درک عمیقتری کسب کند، میتواند پیشبینی کند در آینده چگونه، چرا و چه موقع آن اتفاق یا پدیده رخ خواهد داد؟ مثلا وقتی یک محقق به شکل اختصاصی به پیامدهای روانشناختی حاصل از سیل یا زلزله بپردازد، با کسب شناخت عمیقتر از افرادی که دچار اختلال استرس پس از حادثه (PTSD) شدهاند، با شناسایی عوامل خطر، با دقت و سرعتی بهمراتب بیشتر، میتواند پیشبینی کند که احتمالا چه افرادی در معرض خطر این دست از حوادث خواهند بود.
درباره تغییر هم بهعنوان مهمترین هدف، روانشناسی درصدد است با تغییر آن دسته از ویژگیها و رفتارهایی که افراد به واسطه آنها به خود یا دیگران آسیب میزنند یا با کمک به ایجاد تغییرات مثبت و پایدار در زندگی آنان، به «بهزیستی» جامعه کمک کند. بهاینترتیب در همه گرایشها و رویکردهای موجود در روانشناسی، تمرکز بر تغییر امری مسلط محسوب میشود، حال چه این گرایش، روانشناسی سلامت باشد که به شکلی مشخص معطوف به مداخلات روانشناختی در حفظ و ارتقای سلامت است و چه رویکرد روانشناسی مثبت که برخلاف روانشناسی بالینی بر شناسایی قابلیتها، تواناییها و ارزشهای آدمی و تقویت آنها تأکید دارد.
نکته مهمی که درباره اهداف روانشناسی مطرح میشود، این است که روانشناسی، علمی است که فقط از سوی روانشناسان به کار گرفته نمیشود؛ بلکه هر فرد دیگری نیز میتواند از اهداف ذکرشده در زندگی بهره ببرد؛ مثلا والدین میتوانند در مواجهه با کودک خود چهار هدف اشارهشده را به کار گیرند: ۱. او چه کار میکند؟ (توصیف) ۲. چرا آن کار را انجام میدهد؟ (تبیین) ۳. اگر منِِ والد در برابر رفتار کودک، فلان رفتار را انجام دهم، او چه کار خواهد کرد (پیشبینی) ۴. اگر آن رفتار منفی باشد، منِ والد چه رفتاری در پیش بگیرم؟ (تغییر).
شاید اگر از روانشناسی فقط همین یک مطلب در اذهان همه جای بگیرد که «رفتار علت دارد»، بخشی از مسائل و مشکلات بینفردی حل شود. درباره وضعیت روانشناسی در ایران باید گفت: با وجود آنکه این رشته علمی تا رسیدن به جایگاه مطلوب خود در بین عموم مردم و سیاستگذاران، راهی نسبتا طولانی در پیش دارد، وضعیت روانشناسی در ایران در بین کشورهای منطقه درخور توجه است. مهمترین دلیل این موضوع نیز سابقه دانشگاهی روانشناسی در ایران است که از دهه ۴۰ شمسی بهعنوان یک رشته دانشگاهی ابتدا در دانشگاه تهران و در ادامه در دیگر دانشگاهها شروع به تربیت دانشجو کرد؛ ضمن اینکه از همان دوران، با اعزام دانشجو به دانشگاههای طراز اول دنیا و بازگشت آنان به دانشگاههای کشور، زمینه روزآمدشدن این علم در کشور فراهم شد. بزرگانی مانند علیاکبر سیاسی، محمدباقر هشیار، محمود صناعی، سعید شاملو و... هریک به نوبه خود، نقشی مؤثر در شکلگیری روانشناسی ایفا کردند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48215/preview/
🔶 رویارویی با خودکشی از ارتفاع؛ چه کسی متولی است؟
میگنا- جلال ملکی از مواقعی میگوید که عدهای با دلایل متفاوت اقدام به خودکشی در خیابان میکنند؛ «مواردی بوده که یکی عاشق یک دختری بوده و چون با ازدواجش با آن دختر موافقت نشده، میخواسته خودش را بکشد. یا حتی مورد داشتیم که میگفته پدرم باید برای من موتور بخرد. برای همین هم تهدید به خودکشی کرده است. اما برخی موارد مثل مورد چند روز گذشته (پل طبیعت)، طرف بلافاصله که تماسهای اولیه گرفته میشود و نیروها به محل میرسند، خودش را پایین میاندازد. این موارد هم باز جای بررسی دارد که آیا در حالت عادی بوده یا خیر.»
ملکی خلوت کردن خیابان را زمانی که کسی دست به خودکشی میزند، ضروری می داند؛ «من خودم چند سال قبل که در عملیات بودم، یک زن تهدید به خودکشی میکرد، دو یا سه نفر از این جوانان بیکار از بین جمعیت داد میزدند که اگر راست میگویی خودت را پایین بینداز! همان موقع من به بچههای انتظامی میگفتم که تو رو خدا اینها را متفرق کنید؛ ما مدام سعی میکنیم با صحبت کردن فرصت بخریم و طرف را آرام و از لب پل دور کنیم. اگر شرایط مهیا بود مامورها او را میگیرند اما اگر مهیا نبود کسی ریسک نمیکند.»
رضا جعفری رییس اورژانس اجتماعی با بیان اهمیت انجام مداخلات تخصصی، فوری و هماهنگ در حوزه اقدام به خودکشی میگوید: «تلاش سازمان ایجاد همسویی بین دستگاههای متولی مانند نیروی انتظامی، اورژانس پزشکی و آتش نشانی و اورژانس اجتماعی از طریق ایجاد تفاهم نامههای استانی با هدف کنترل و کاهش خودکشی ها است. طبق این تفاهمنامه مقرر شده که اگر با هر یک از خطوط تلفنی ۱۲۳، ۱۱۰ ، ۱۱۵ و ۱۲۵ درباره خودکشی و یا موارد مربوط به خشونتهای خانگی تماس گرفته شد، سایر دستگاههای همکار در جریان قرار گیرند تا حضور بصورت تیمی و با صرف کمترین زمان ممکن صورت گیرد.»
او ادامه میدهد: «بدیهی است بدلیل فقدان سامانه مشترک الکترونیکی در این زمینه، احتمال خطای انسانی بالاست که باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود که البته چند طرح پیشنهادی در این ارتباط مطرح است از جمله اینکه تمامی تماسهای اورژانسی تحت مدیریت یک سامانه مشترک قرار گیرد و بعد از ان به تناسب نوع و موضوع تماس ها به اپراتورهای تخصصی هر دستگاه انتقال یابد. مهمتربن حسن این طرح آن است که اولا شهروندان مجبور نیستند شمارههای مختلف را به ذهن بسپارند ضمن آنکه تعدد شماره ها سبب فراموشی و محرومیت از خدمات و ایجاد هزینه های جبران ناپذیر انسانی، بروز و تشدید آسیبها و مالی میشود.»..... ادامه گزارش👇👇
http://www.migna.ir/report/48224
🔶 روان شناسی «گریه» و آثار گریستن بر سیدالشهدا
میگنا- چرایی و چگونگی گریستن همواره یکی از رازهای پیچیده زندگی انسان بوده است. گریه در زندگی و رشد افراد عملکردهای متفاوتی دارد و در همراهی با موقعیتهای گوناگون اجتماعی و شرایط احساسی متغیر و گاه متضاد به چشم میخورد. به ندرت پیش میآید که کسی از روی افسردگی و اندوه بخندد ولی گریستن در هنگام شادی و خوشحالی غیرمعمول نیست. ما با تعبیرات گوناگونی مانند اشک شادی، اشک شوق، اشک ماتم و اشک اندوه آشناییم. همین سیمایههای متناقض است که شناخت گریه و گریستن را دشوار میکند.
گریستن مجموعهای از نمایههای رفتاری مانند اشک ریختن، هقهق کردن و آه کشیدن است که توسط برخی مؤلفههای فیزیولوژیک و جسمانی همراهی میشود. گریه نیز مانند خنده بهگونه انسان تعلق دارد. البته تحریک چشم در حیوانات نیز مانند انسان موجب ترشح اشک میشود ولی گریستنی که ناشی از تأثر احساسی باشد منحصر به انسان است و در سایر گونههای جانوری دیده نمیشود.
در مورد تأثیرات گریستن و جنبههای مثبت و منفی آن یافتههای قابل اعتنایی وجود دارد. گریستن بهعنوان یک رویداد رفتاری تحت تنظیم و کنترل دستگاههای سمپاتیک و پاراسمپاتیک صورت میگیرد. گریه در عین حال که با تسهیل بهبودی فرد نقشی تعادل آفرین ایفا میکند، حالت برانگیختگی اجتنابی بالایی بهوجود میآورد که موجب انگیزش رفتارهایی میشود که به گریستن خاتمه میدهند. به عبارت دیگر همراه گریه آمیزهای از احساسات و حالات مثبت و منفی تجربه میشود. پژوهشهای آزمایشگاهی اثرات فیزیکی گریستن را روشن کرده است. گریه با آهستهتر کردن تنفس اثرات آرام بخش دارد ولی تعریق و افزایش ضربان قلب همراه گریه مشابه تجارب ناخوشایند ناشی از استرس، تهییج وبرانگیختگی است امّا جالب است که این اثرات منفی زود گذرند و تأثیرات جسمانی آرامکننده دیرپاتر هستند و بیشتر طول میکشند.
توانایی بر گریستن فضیلتی خاص شمرده میشد و نشانهای از شوق دینی و تفضّل الهی بود: «نه هر طالب تواند اشک ریزی». گفته میشود گریستن خاشعانه توفیقی از جانب خداوند است که هیچ بندهای بدون رخصت پروردگار قادر به آمیختن اشک خود با عبادت خویش نخواهد بود، در این باره نقل شده است
کارشناسان حوزه روانشناسی معتقدند گریستن موجب تقویت روابط انسانی و بین فردی نیز میشود و بهعنوان مکانیسمی مبتنی بر مبانی تکاملی در جهت نزدیکتر کردن افراد به یکدیگر عمل میکند. گریه اطلاعات قابل اعتنایی درباب نیازها و تعلقهای اجتماعی در اختیار ما قرار میدهد. گریستن، تعلق، دلبستگی و دوستی را افزایش میدهد و ارتقا میبخشد. گریه عاطفی درمیان خانواده، دوستان و اعضای یک گروه در هنگام ماتم با تسلی، تسکین و نیاز به تعلق پاسخ داده میشود...... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48172