🔶 نوروفیدبک، رویکردی نوین در درمان
نوروفیدبک نوعی فناوری است که به بیمارانی که به روان درمانی و توان بخشی ادراک و شناخت نیاز دارند و یا کسانی که در مهارتهای ذهنی دچار ضعف هستند، کمک می کند. این برنامه در درمان افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از حادثه(PTSD)، اختلالات شخصیتی، اعتیاد و مشکلات هیجانی تاثیر بسزایی دارد. همچنین نوروفیدبک در درمان بیماریهایی مانند بیش فعالی همراه با نقص توجه(ADHD)، ارتقاء توانمندی ها و مهارت های مختلف ذهنی و شناختی مانند بهینه سازی تصمیم گیری، افزایش خلاقیت، تقویت حافظه، افزایش تمرکز، کاهش استرس و اضطراب، افزایش هماهنگی جسم و بدن و ... تاثیر فوق العاده ای دارد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50223/preview/
▪ کاوه خانبلوکی
◽ دکتر علیرضا ملازاده
🔶 تصاوير/ اضطراب ناشی از کرونا
📷 این مجموعه عکس شامل زندگی روزمره و قرنطینه خود عکاس است.👇👇👇
http://www.migna.ir/gallery/50230/1/preview/
🔶 فعالیتهای مربوط به معرفی مشاغل در فضای مجازی ارائه میشود
◽ مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی گفت: در سال جاری به علت شرایط حاکم ناشی از کرونا که به تعطیلی مدارس انجامیده است فعالیتهای مربوطه به " معرفی هفته مشاغل " در فضای مجازی انجام میشود.
♦ مسعود شکوهی تصریح کرد: تهیه و ارسال تراکت و بروشورهای شغلی در فضای مجازی، تهیه بروشورهای تحصیلی ویژه تبیین ضوابط هدایت تحصیلی دانش آموزان، تهیه کلیپهای سخنرانی متخصصان موفق رشتههای گوناگون تحصیلی و دانشگاهی مثل پزشکان ، اساتید دانشگاه، چهرههای موفق کارآفرینی و خوداشتغالی استانها، تهیه پیامهای مناسب تحصیلی-شغلی، معرفی شاخهها و رشتههای تحصیلی دانش آموزان، معرفی رشتههای دانشگاهی، تهیه پویانماییهای شغلی، معرفی مشاغل بومی منطقهای و استانها، بازدید از مراکز و محیطهای شغلی توسط دانش آموزان در فضای مجازی(تور مجازی شغلی)، معرفی سایت h.medu.ir جهت آشنایی اولیاء و دانش آموزان با قوانین و مقررات و سؤالات مربوط به هدایت تحصیلی ازجمله فعالیتهای هفته معرفی مشاغل در فضای مجازی خواهد بود....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50235/preview/
🔶 اضطراب برای ناکامی در فرزند آوری
♦ نیاز به غربالگری روانی پیش از اقدام به بارداری
میگنا- همان طور که از نظر جسمی قبل از اینکه برای بارداری اقدامی از طرف زوج صورت بگیرد، تعدادی آزمایش انجام می شود تا پزشک از سلامت جسمی زن و شوهر مطلع شود، لازم است که قبل از اقدام به فرزند آوری، زوج های جوان به یک روانشناس و یا مشاور خانواده مراجعه کنند و سلامت روانی خود را بسنجند تا مشخص شود که آمادگی های لازم برای فرزند آوری را از لحاظ روحی و روانی دارند.
▪ در واقع؛ همان طور که زوج، فرآیند فرزند آوری را تحت نظر یک پزشک و متخصص زنان و زایمان آغاز می کنند، این نیاز وجود دارد که این گونه افراد با یک مشاور و روانشناس که در زمینه فرزند پروری اطلاعات دارد هم مشورت کرده و تحت نظارت آن نیز قرار بگیرند. با انجام این کار ، زوج ها می توانند مطمئن باشند که در یک راه درست و سالم برای فرزند آوری قرار گرفتند و می توانند ارتباط خود را با یکدیگر تقویت و تحکیم ببخشند و در ادامه نیز ارتباط موثر و مناسبی با فرزند خود داشته باشند.
♦ وقتی پای ناباروری به میان می آید
ناباروری، موجب فشار روانی می شود و استرس دو چندانی را به زوج جوان به خصوص خانمها وارد می کند. به خصوص اگرعلت ناباروری، استرس و اضطراب باشد ، به این معنی است که زن و مرد دچار اختلالات ناشی از اضطراب شدند و نشان دهنده این است که اضطراب این زوج از حالت مفید و سالم خارج شده است و بیش از حد اضطراب را تجربه می کنند. بنابراین لازم است تا این زوج به متخصص سلامت و روان مراجعه کنند تا قبل از اینکه این مشکل بیشتر شده و بر جنبه های دیگر زندگیشان تاثیر بگذارد ، آن را رفع کنند. باید ریشه های این اضطراب پیدا شده و حل شود و تا زوج مورد نظر نتیجه بهتری از اقدامات بارداری بگیرند. استرس و اضطراب زیاد مانع نتیجه درست در این زمینه می شود.
♦ چگونه ریشه استرسمان را پیدا کنیم؟
فردی که در فرآیند اقدام به بارداری ، دچار اضطراب شده است ؛ می تواند یک فهرست از موقعیت هایی که درهیجانات و افکارش، اضطراب و استرس را تجربه می کند، تنظیم کند تا متوجه شود که این اضطراب با چه موقعیت و موضوعی رابطه دارد . به عنوان مثال ، ممکن است یکی از دلایلی که کسانی که ناباروری دارند، دچار اضطراب شدید می شوند، باورهایی باشد که در رابطه با ناباروری وجود دارد. مثلا فرد هربار که قرار است به پزشک مراجعه کند، دچار اضطراب می شود چرا که نگران است پزشک به او بگوید که هیچ وقت نمی تواند بچه دار شود. در اینجا فرد باید با خودش این را بگوید که نتیجه قطعی درباره ناباروری وجود ندارد و همه چیز تحت قدرت و اختیار خداوند است. فرد باید در پاسخ به این سوال با خود صادق باشد تا بتواند ، ریشه اضطرابش را پیدا کند.
♦ من ناتوان نیستم!
برخی از افراد در پاسخ به سوال های ذهنیشان درباره ناباروری به این باور می رسند که کسی که فرزند نیاورد، یک انسان ناتوان است و انسان ناتوان، نه تنها دوست داشتنی نیست بلکه از نگاه اطرافیان، طرد شده است و ممکن است فرد به دلیل ناتوانی در بارداری، همسرش و یا توجه دیگران را از دست بدهد. به این ترتیب، فرد توانسته است، دلیل این اضطراب و ریشه آن را پیدا کند. البته در ادامه روند درمان این اضطراب، باید از یک روانشناس کمک بگیرد..... ادامه مطلب
http://www.migna.ir/news/50237/preview/
🔶 اثرات روانشناختی نامطلوب کرونا بر سلامت روان جامعه
ميگنا- ستاد بحران کرونا از ساختار بالقوه روانشناسی استفاده نکرد
دکتر مجید صفاری نیا، رییس انجمن روانشناسی اجتماعی در خصوص اینکه در حال حاضر چه می توان کرد؟ نقش #روانشناسی و مشاوره های روانشناسی در این بحران را چطور می بینید؟ گفت: کل این داستان یک سیستم است و مشاوره می تواند در این شرایط مسکن باشد، البته وجود مشاوره خوب است و به آن نیاز داریم و می تواند عاملی حمایتی و کمک کننده باشد. به طور مثال در خط درمان و یا در مورد بهبود یافتگان این نیاز دیده می شود. همچنین برای مردمی که مبارزه می کنند امید دهنده خواهد بود ولی نمی توان مشاوره را عاملی کلیدی دانست، این راه در کنار سایر کانال ها اثر گذار خواهد بود؛ از جمله اقدامات ساختاری که حکمرانی در پیش می گیرد اهمیت ویژه ای دارد از جمله وضع قوانین و مقررات و ساعت کاری و حضور در اماکن پرتردد و مشاغل و دور کاری و اجتماعات و حمایت های اقتصادی و مالی و بانکی و حمایت هایی به شکل تعرفه های دارایی و گمرکی راهکار های ساختاری است. در بخش اقتصادی دست حکمرانی به دلیل تحریم ها کوتاه است ولی یک سری ساختار ها و مدل های روانشناسی وجود دارد؛ از جمله مدل سازی و نمایش راهکار های صحیح و ارائه بازخورد و مشاوره های مجازی آنلاین در حوزه پیشگیری راهکار های رفتاری که در اینجا نقش پر رنگ روانشناسی را یادآور می شود.
وی افزود: روانشناسان ما می توانند در حوزه بیماری های تخصصی مشاوره بدهند مثلا در خصوص کسی که به سرطان سینه مبتلاست و یا در مورد کسانی که دیابت دارند توصیه های خاص جسمی ور واین را ارائه بدهند. روانشناسان در این اقدامات رفتاری و رونشناسی می توانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند ولی همانطور که اشاره شد این اقدامات روانشناسی مکمل اقدامات ساختاری است. این دو اقدام لازم و ملزوم هم هستند. شاید در بین دانشجویان و دانش آموزان ما و خانواده های آنها کسانی باشند که امروز به دلجویی ما نیاز داشته باشند. صحبت ما این است که سازمان نظام روانشناسی با ۲۳ هزار آماده به کار دارای پروانه داریم که ۶ تا ۷ هزار مرکز مشاوره دارد و ساختاری منسجم وجود دارد که ستاد بحران کرونا از این ساختار استفاده نکرد. البته این ستاد به سراغ نظام هاي دیگر نیز نرفته و به طور مثال از نظام مامایی و پرستاری و … نیز برای کار منسجم تر بهره نگرفت. به طور مثال در دانشگاه پیام نور ۴۰ روانشناس به طور خودجوش از ۲۵ اسفند به دانشجویان و خانواده های آنها مشاوره رایگان ارائه می دهند. ستاد کرونا می توانست گروههایی کاری درست کند. و به طور مثال در مورد سوگ و داغدیدگی کار کنند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50243/preview/
🔶 لازم نیست در حضور کودکان اخبار کرونایی رد و بدل کنیم
♦ یک اشتباه بزرگ والدین در تربیت کودکان این است که این حق طبیعی کودک را که باید از اتفاقات جهان باخبر باشد را از او پنهان میکنند یا دروغ میگویند و برخی اوقات افراط میکنند و سبب ترس کودک میشوند.
♦ توضیحی که درباره ویروس کرونا به کودک ارائه میشود باید سبب آرامش در کودک شود و او را در مورد رفتارهای مقابلهای با ویروس از جمله در خانه ماندن و روبوسی نکردن قانع کرد.
▪ مرحله بعد از اطلاعات راجع به ماهیت این ویروس، آموزشهای بهداشتی به کودک نظیر شستن دستها و استفاده از ماسک و دستکش است.
♦ از کودک بخواهید از احساساتش نسبت به این ویروس باشما صحبت کند که این امر سبب تشویق کودک به بیان احساساتش می شود که مسئله بسیار مهمی است.
▪ تا حد بسیار زیادی احساسات کودک نسبت به این بیماری به رفتار و اطلاعات بزرگسالان بستگی دارد.
♦ قرار نیست به کودک در مورد خطرات این بیماری دروغ بگوییم صرفا باید به کودکان قوت قلب بدهیم و سعی کنیم مانند خلبانی باشیم که در مواجهه با مشکلات با آرامش به مسافران پیغامی را میرساند.
♦ والدین باید نگران آثار اخبار باشند و لازم نیست تمام اخبار مربوط به این ویروس در خانه گفته شود.
♦ کودکان در ابن ایام در حال پشتسر گذاشتن یک بحران هستند و احساسات مختلفی را از جمله اضطراب، پرخاش، ترس و غیره را تجربه میکنند که در این حالت باید والدین این احوال را بپذیرند و کنترل کنند.
دوستان کودک برای وی اهمیت زیادی دارند و خانوادهها باید امکان تماس غیر حضوری کودک با دوستانش را برای وی فراهم سازند تا کودک متوجه شرایط مشابه خود با دوستانش شود که همین اقدام سبب کاهش استرس و افزایش حس امنیت کودک میشود.
♦ سعی کنید کودکان در معرض اخبار قرار نگیرند، گفت: این اتفاق سبب افزایش اضطراب کودکان میشود و حتی تاثیر منفی بر بزرگسالان دارد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50244/preview/
▫ میترا ابراهیمی-روانشناس کودک
🔶 چند توصیه برای مبتلایان به وسواس فکری-عملی در دوران کرونا
میگنا- افرادی که به اختلال OCD دچارند در شرایط شیوع کروناویروس بیشتر تحت رفتارهای وسواسی و اجباری قرار گرفته و از این رو رنج و سختی بیشتری را نسبت به دیگر افراد متحمل میشوند.
در صورتی که به این اختلال دچار هستید موارد زیر میتواند با توجه به نوع این اختلال در شما به تفکیک برایتان راهگشا باشد:
♦ اگر دچار ترس و وسواس تمیزی هستید
🔹 خود را تنها به عمل کردن به یک برنامه اصولی ایمنی و تمیزی بر اساس توصیههای سازمانهای معتبر بهداشتی ملزم کنید و از انجام اقدامات بیشتر خودداری نمایید.
🔹 سطوح را یک بار در روز تمیز کرده و بیشتر روی سطوحی تمرکز کنید که به طور مرتب در تماس هستند و از تمیز کردن غیرضروری سطوحی که در تماس روزانه نیستند خودداری کنید. برای مثال اگر تمام روز را در خانه بودهاید و هیچ کسی به خانهتان نیامده نیازی به تمیز کردن دستگیرهها وجود ندارد. روند ضدعفونی کردن سطوح نباید بیش از چند دقیقه زمان ببرد.
🔹 دستهای خود را هر بار پس از مواردی چون بازگشت از بیرون و فضاهای عمومی، قبل از غذا خوردن، بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و بعد از عطسه، سرفه یا فین کردن به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. اگر صابون و آب در دسترستان نیست، از ضدعفونیکننده دستی استفاده کنید که حداقل ۶۰ درصد الکل داشته باشد.
🔹 اگر میخواهید بیش از موارد ذکر شده در بالا برای ضدعفونی کردن و شستوشوی دستها و سطوح دیگر زمان بگذارید با یک نفر مشورت کنید تا متوجه شوید آیا رفتارتان معقول و مورد نیاز است یا تنها به دلیل وسوسههای فکری تمایل به انجام آن دارید.
♦ اگر دچار وسواس کمالگرایی هستید
🔹 به خود یادآوری کنید که هیچ کس نمیتواند خود را "کاملاً" در برابر کووید-۱۹ محافظت کند و هیچ کس انتظار ندارد که شما نیز بتوانید این کار را انجام دهید. زمانهایی که دچار چنین وسواسی میشوید سعی کنید به جای رفتارهای افراطی و ناشی از کمالگرایی به عقل و منطق خود رجوع کنید.
🔹 به یاد داشته باشید که سازمانهای بهداشتی معتبر هنگام تنظیم دستورالعملهای بهداشت عمومی به فکر افراد مبتلا به OCD و یا کمالگرایی نیستند، بنابراین بهتر است با یک دوست قابل اعتماد و مطلع از شرایط شما، عضو خانواده یا درمانگر خود مشورت کنید تا دستورالعملهای معقول با شرایط خود را بهتر دریافت کنید. درمانگر شما میتواند به ویژه در فهم نحوه استفاده از این دستورالعملها به روشی که مطابق با استانداردهای بهداشتی باشد بدون اینکه شما را به رفتارهای افراطی سوق دهد، کمک کند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50250/preview/
🔶 نشانههای جسمی که به شما درباره رابطه عاطفی اشتباهتان هشدار میدهند!
▫ میگنا- کسانی که درگیر یک رابطه عاطفی آزاردهنده یا سمی هستند اغلب دچار مشکلات جسمانیای میشوند که هیچ دلیل پزشکی روشنی برای آنها وجود ندارد. این مشکلات در هر کسی شدت متفاوتی دارد، اما اغلب افراد به شکلی از آنها دچار میشوند.
♦ آدمها اغلب به دلیل چیزی که به آن پیوند تروماتیک (Traumatic Bonding) گفته میشود به رابطه با شریک عاطفی آزارگر خود ادامه میدهند. این اتفاق در اصل زمانی رخ میدهد طرف آزارگر رابطه، شریک عاطفی خود را با تنبیهها و محبت کردنهای یکی در میان، درگیر وضعیتی شبیه به ترن هوایی میکند. این شرایط بدن را دچار پریشانی میکند؛ از یک طرف با سیلی از هورمونهای اضطراب، کورتیزول و آدرنالین مواجه شده و از طرفی دیگر، با گرفتن محبت، غرق در دوپامین میشود. اینجا است که بدن به این وضعیت آشفته واکنش نشان میدهد.
♦ تأثیر رابطه اشتباه بر سلامت جسم
1⃣ احساس فرسودگی
یک نشانه رایج اشتباه بودن رابطه، احساس فرسودگی و خستگی دائمی است که این مسأله هم معمولاً همان هدفی است که طرف آزارگر رابطه دنبال میکند، چون وقتی طرف قربانی رابطه خسته و فرسوده شود احتمال آنکه انرژی جنگیدن داشته باشد کمتر شده و بنابراین کنترل او کار راحت تری میشود.
2⃣ مشکلات خودایمنی
این مسمومیت تدریجی میتواند باعث ایجاد مشکلات خودایمنی در بدن مثل بروز التهاب، دردهای بدنی و مشکلات پوستی شود. نکتهی جالب توجه آن است که در اغلب موارد وقتی افراد برای یافتن علت این مشکلات به پزشک مراجعه میکنند، معاینات و آزمایشات هیچ مورد غیر عادیای در بدن آنها نشان نمیدهند.
خوب بودن نتیجه معاینات و آزمایشات معمولاً خبر خوبی محسوب میشود، اما این مسأله میتواند فرد را دچار پریشانی کند، چون او از واقعی بودن مشکلات جسمی خود باخبر است، اما توضیح پزشکیای برای مشکلات او وجود ندارد.
3⃣ مشکلات گوارشی و تغییرات هورمونی
کسانی که در یک رابطه اشتباه هستند اغلب با مصرف بعضی مواد غذایی مشکل پیدا میکنند، در حالی که قبلاً هر چیزی را میتوانستند بدون مشکل بخورند. علت این مسأله داشتن اضطراب و تولید هورمونهای کورتیزول و آدرنالین در بدن است.
3⃣ بروز مشکل در حافظه و گفتار
وقتی دائماً مراقب صحبت هایتان باشید که مبادا چیزی بگویید که باعث بحث و جدل شود، ذهن شما در بالاترین سطح هوشیاری قرار میگیرد؛ در این حالت دیگر فضای زیادی برای چیزهای دیگری مثل حافظه و گفتار در ذهن باقی نمیماند.
5⃣ سفتی عضلات
سفتی عضلات یک نشانه واضح داشتن یک رابطه عاطفی اضطراب آور است. با این حال، ممکن است باز هم به توجیه کردن روی آورید و آن را به حساب عملکرد عصبهای بدن تان بگذارید.
دست از بهانه تراشی بردارید و با خود فکر کنید که چرا وقتی در کنار شریک عاطفی تان هستید بدن تان چنین واکنشی دارد و شاید چیزی در ضمیر ناخودآگاه تان در مورد این شخص وجود دارد که هنوز به ضمیر خودآگاه تان راه پیدا نکرده، اما بدن تان آن را حس میکند.
🔸 نشانههای جسمی یک رابطه اشتباه به مرور از بین میروند، اما گاهی هم باقی میمانند. در اغلب موارد، عوارض جسمی یک رابطه آزاردهنده با ترک رابطه از بین میبرند، اما گاهی هم این مشکلات ادامه مییابند. ...👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50255/preview/
🔶 متن کامل لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی
میگنا- هیئت وزیران لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی را در راستای حمایت از حقوق شهروندی افراد دچار اختلال روانی در ۳۸ ماده در جلسه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ به تصویب رساند.
♦ با توجه به میزان افراد مبتلا به اختلالات روانی در جامعه و هزینههای اجتماعی و اقتصادی سنگین ناشی از این گونه بیماریها برای فرد و خانواده و جامعه و با عنایت به وجود خلأ قانونی در مورد نحوه شناسایی این بیماران و رعایت حقوق آنان در مراحل مختلف بستری، درمان و ترخیص، در راستای ارتقای سلامت روان جامعه و رفع موانع تنش آفرین در زندگی فردی و اجتماعی، ترویج آموزشهای اخلاقی و معنوی و قانون گذاری جامع برای حمایت از این قشر از افراد جامعه، این لایحه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد و در دولت به تصویب رسید.
▪ آخرین وضعیت: اعلام وصول در جلسه ۱۳۹۹/۱/۲۶ مجلس شورای اسلامی.... متن کامل لایحه را در لینک زیر بخوانید:👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50259
🔶 کودکان مضطرب را تنها نگذارید
میگنا- این روزها به دلیل اخبار نگران کننده و همه گیری کرونا، بسیاری از کودکان نیز مانند بزرگسالان نگران و مضطرب هستند، کودکان نیز تحت تأثیر بحران قرار میگیرند ولی ممکن است نتوانند در مورد آن صحبت کنند.
♦ وقتی اخبار بدی در جریان است سن کودک را در نظر بگیرید و ببینید چقدر ممکن است اگر شما صحبت نکنید اخبار را از جای دیگری بشنود.
▪ مسائلی همانند تعطیلی مدارس، سرکار نرفتن پدر و مادر، ندیدن اقوام و نزدیکان و یا حتی تفریح و خرید نرفتن درگیریهای ذهنی متعددی را در ذهن کودکان ایجاد خواهد کرد، بنابراین باید اطلاعات درست و متناسب با سن کودک را در اختیار کودکان و نوجوانانمان قرار دهیم.
♦ این باور که فکر کنیم چون بچه کوچک است خیلی مسائل را متوجه نمیشود، باوری غلط و اشتباه است، حتی برای بچههای کوچک نیز تغییر روند زندگی محسوس است.
▪ ممکن است کودکان در اثر استرس و یا نگرانی بیش از حد دچار علائمی مثل حالت تهوع، استفراغ، اسهال، گریه، بی قراری، پرخاشگری، شب ادراری، کاهش اشتها و یا اختلال خواب شوند، به یاد داشته باشید این علائم چنانچه ناشی از استرس باشد طبیعی است و با کاهش استرس این نشانهها هم کم میشود ولی در صورت تکرار و طولانی شدن این علائم حتماً با پزشک مشورت کنید.
♦ دلیلی وجود ندارد که مدام خبرهای ناگواری مثل پر شدن بیمارستانها، آمار مرگ و میر و بحرانها را در حضور کودکان مطرح کنیم چرا که این موارد بچههای کوچکتر را بیشتر دچار بحران میکند. بچههای کوچک نمیتوانند به صورت کلامی درباره احساساتشان صحبت کنند و بیشترین واکنشهای آنان به صورت رفتار بروز میکند.
♦ گفتگو با کودکان در بحرانها ضرورت دارد، کودکان را تشویق کنید که نگرانیهایشان را با شما در میان بگذارند، به آنان روشهای درست رعایت بهداشت فردی را آموزش دهید و در صورتی که استرس زیادی داشتند از پزشک، روانپزشک یا روانشناس کمک بگیرید....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50262
▪ اجحاف وزارت بهداشت در حق روانشناسان
🔶 نادیده گرفتن خدمات روانشناسان در لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی
میگنا- دکتر حمید پورشریفی، دانشیار روانشناسی سلامت با انتقاد از نادیده گرفتن خدمات روانشناسان در لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی طی یادداشتی نوشت:
اگرچه بیماری، چه جسمی و چه روانی، درد و رنج دارد، اما، تحمل بیماریهای روانی سختتر است؛ چرا که بیماران روانی ضمن کلنجار رفتن با نشانههای طاقتفرسای بیماری و آثار این نشانهها، تحت تاثیر مشکلاتی نظیر انگ بیماری و نیز عدم آگاهی جامعه قرار میگیرند. شرایط زمانی سختتر میشود که برخی از بیماران روانی، سالهای زیاد با بیماری دست و پنجه نرم میکنند، گاهی شغلشان را از دست میدهند، مشکلات مالی پیدا میکنند و اگر همۀ این موارد به هزینههای بالای درمانهای دارویی و غیردارویی افزوده شود، اوضاع بغرنجتر و غیرقابل تحملتر میشود. تک تک این موارد، ضرورت حمایت از بیماران روانی را دوچندان میکند و لزوم تدوین قوانین حمایتی را مطرح میسازد.
اطلاع حاصل شده است که به تاریخ 26 فروردین 1399 «لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی»، توسط مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده است. اگرچه این لایحه اقدامی ارزشمند است اما حاوی نقصی جدی است که در صورت عدم رفع آن، ممکن است بیماران روانی در کنار سودهایی که از این لایحه دریافت میکنند آسیبهایی را نیز متحمل شوند.
♦در این لایحه، به روانشناسان آموزش دیده به ویژه روانشناسان بالینی که به طور مشخص در زمینۀ کمک به بیماران روانی آموزش دیده و تربیت میشوند اشاره نشده است، و این درحالی است که درمان بیماریهای روانی و ارتقای سلامت روان آنها، نیازمند یک اقدام تیمی است و به ویژه روانشناسان بالینی بخش بسیار مهم و تعیین کنندۀ این تیم هستند.
▪ اگرچه در بخشی از این لایحه (ماده 32) که به بیمه اختصاص یافته است علاوه بر روانپزشکان، به عبارت «سایر متخصصین حوزه سلامت روان» اشاره شده است، اما با توجه به اینکه قانون باید صراحت داشته باشد، عدم اشارۀ مستقیم به روانشناسان واجد صلاحیت، به ویژه روانشناسان بالینی، باعث خواهد شد که بیماران نیازمند مشاوره و رواندرمانی، همچنان نتوانند به راحتی از خدمات روانشناختی برخوردار شوند.
♦ در واقع لایحه به گونهای نوشته شده است که حتی ظرفیتِ همکاران هیات علمی شاغل در وزارت بهداشت که دارای تخصص روانشناسی بالینی هستند و در مواردی آموزش دهندۀ روانپزشکان هستند نادیده گرفته شده است.
♦ از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به عنوان سازمان حرفهای روانشناسان انتظار میرود در اسرع وقت در خصوص درج ظرفیت تخصصی روانشناسان واجد صلاحیت در این لایحه اقدام جدی به عمل آورد. البته اگر سازمان نظام همچون قبل بر درج تخصص همۀ روانشناسان اصرار داشته باشد، امری که ناقض مرزبندی صلاحیت حرفهای است، باعث خواهد شد که کل تلاش ره به جایی نبرد و صرفا در حد یک اقدام تبلیغاتی باقی بماند.
▪ امید است در یک اقدام جمعی توسط همۀ ظرفیتهای جامعۀ روانشناسی کشور به ویژه منظومۀ انجمنهای علمی، امکان برخورداری بیماران روانی از ظرفیت روانشناسان آموزش دیده به ویژه روانشناسان بالینی فراهم شود....لینک خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50258
🔶 رواندرمانگران میگویند این روزها داشتن این ١٧ حس کاملاً طبیعی است
▫ میگنا- از زمانی که بحران کروناویروس زندگیام را تغییر داده است، در هر جلسه درمان مجازی که داشتهام، شروع جلسه به نوعی با تکراری از این مفهوم بوده است که، «حتی نمیدانم امروز در مورد چه چیزی حرف بزنم. میلیونها حس مختلف دارم.» هر جلسه، کولهباری از هفته را با خود میآورم که اندازه یک سال سنگینی میکند. چگونه میتوانم تصمیم بگیرم که در مورد چه چیزی حرف بزنم. از احساس تنهایی که در جداسازی (ایزولاسیون) دارم حرف بزنم یا از نگرانیام در مورد خانواده یا احساس گناهی که به دلیل عقبافتادن از کارم دارم و ... .
♦ در رأس حسهای زیاد من، اغلب خودم را مشغول واکاوی آنها میبینم: آیا طبیعی است که فلان حس را داشته باشم؟ آیا اگر فلانجور فکر کنم آدم بدی هستم؟ خوشبختانه، درمانگرم همیشه به من این اطمینان خاطر را میدهد که نه تنها حسهای من بهجا هستند، بلکه او از سایر مراجعانش هم حسهای مشابهی را میشنود. و گرچه دانستن این موضوع که حسهای من به نوعی فراگیر هستند مشکلاتم را حل نمیکند، ولی دانستن اینکه دیگران هم تجربیات مشابهی دارند کمی احساس راحتی به من میدهد.
♦ از آنجایی که نمیخواهم بیان این حسها را محدود به جلسات درمان نگه دارم از درمانگرم و سایر حرفهمندان سلامت روان (تلفنی یا از طریق ایمیل) پرسیدم که در حال حاضر چه احساسات و نگرانیهایی در جلسات آنها با مراجعانشان زیاد مطرح میشود. چنانچه هر کدام از تجربیات هیجانی زیر را دارید، افراد زیاد دیگری حسهای مشابه شما دارند و این حسها ۱۰۰درصد بهجا هستند.
۱ - احساس فرسودگی میکنید
رایان هاوز میگوید «فرسودگی زمانی اتفاق میافتد که میزان انرژی که از دست میدهیم بیشتر از انرژی است که دریافت میکنیم.»
۲- عصبانی هستید
۳- شما ... به گونهای حیرتانگیز آرام هستید
۴- سردرگم هستید که چه اتفاقی ممکن است بیافتد
۵- تلاش میکنید که با دورکاری کنار بیایید
۶- سوگوارِ مناسبتهایی هستید که لغو شدهاند
۷- بین امیدواری و ناامیدی در نوسان هستید
۸- تمایل شدیدی دارید که کسی را در آغوش بگیرید
۹- گیر افتادهاید و نامطمئن هستید
۱۰- در مورد ایمنی، امنیت و امکانات بستگان خود احساس گناه میکنید
۱۱- عمیقا احساس پشیمانی وجودی میکنید
۱۲- سوگواری میکنید
۱۳- احساس میکنید بهرهوریتان ناکافی است
۱۴- با بچههایتان در خانه گیرافتادهاید
۱۵- با بازگشت مجدد آسیبهای غیرمرتبطِ گذشته مواجه هستید
۱۶- بیحس و کرخت شدهاید
۱۷- شما کاملا طور متفاوتی حس میکنید.
جزییات بیشتر در لینک زیر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50271/preview/
▪ نوشته: آنا بورگز
▫ ترجمه: دکتر سمانه کریمان (روانپزشک)
▪ توصیه های ساده برای بهداشت روانی داوطلبان
🔶 راهکار های مقابله با افکار منفی کنکور
میگنا- یکی از راه هایی که مغز برای حمله کردن به درس خواندن در اختیار دارد، افکار منفی و مزاحمی است که در سه مرحله قبل از مطالعه، حین مطالعه و بعد از آن به صورت تکرار شونده و آزار دهنده ای از آن استفاده می کند. افکار منفی و مزاحم قبل از مطالعه برای جلوگیری از شروع درس خواندن، افکار حین درس خواندن برای خسته کردن ذهن و برهم زدن تمرکز و کاهش یادگیری و ایجاد حس بیقراری برای بلند شدن از پشت میز و افکار مزاحم پایان مطالعه برای ایجاد خاطره منفی از آن درس است.
▪ خاطره منفی بوجود آمده در پایان مطالعه باعث می شود که درس بعدی را در همان روز سخت تر شروع کنید و همچنین بار بعدی که این فصل را بخواهید بخوانید، با خاطره منفی دفعه قبلی می تواند باعث آزار بیشترتان شود.
♦ علت موفقیت مغز در تاثیر گذاری به وسیله افکار منفی این است که به صورت شرطی و تکراری به آن دانش آموز حمله می کند. یعنی آنقدر موضوع را تکرار می کند که باورتان شود حتما مشکل جدی وجود دارد و نباید درس بخوانید. اگر مغز فقط یک بار آن فکر منفی را بازگو کند تاثیر زیادی ندارد بلکه وقتی از آن فکر به صورت تکرار شونده استفاده می کند باعث ایجاد باور در وجود آن دانش آموز شده و او را متوقف می کند.
▪ در واقع مغز یک فکر منفی تولید و آن را پخش می کند. اگر به آن واکنش نشان دهید در نتیجه بازخورد مثبت داده اید و مغز آن فکر را تقویت می کند و دوباره منتظر عکس العمل شماست. اگر بیشتر واکنش نشان دهید آن بازخورد مثبت تر می شود و مغز متوجه نقطه ضعف تان شده و از همان جنس افکار را بیشتر تولید می کند.
♦ ریشه افکار منفی از کجا می آید؟
▫ ترس،ترس مهم ترین دلیل وجود افکار منفی است.
▫ ترس و نگرانی از آینده
▫ ترس از شکست در کنکور
▫ ترس از این باور که من ناتوانم ،من بی عرضه ام...
▫ ترس از قضاوت اطرافیان
▫ ترس از دست دادن چیزهایی که داریم و هزاران ترس دیگر…
♦ اگر این افکار کنترل نشوند،چه اتفاقی می افتد؟
این افکار به راحتی باعث شکست ما در زندگی می شوند.یک مثال: من همیشه فکر می کم در کنکور موفق نمی شوم، به مرور این شکست را از لحاظ ذهنی می پذیرم و دست از تلاش برمی دارم. در نتیجه در کنکور شکست خواهم خورد و همین باعث خواهد شد که همیشه فکر کنم یک فرد کاملا ناتوان و شکست خورده هستم.
♦ اولین قدم برای مبارزه با این افکار چی هست؟
این هست که،این افکار و احساسات منفی را بشناسیم و بدانیم که، این افکار منفی در کنکور باعث شکست ما در کنکور خواهند شد. این اولین مرحله مبارزه است ،یعنی شما نسبت به این افکار آگاهی داشته باشد.
♦ دومین مرحله مقابله با افکار منفی ثبت آن ها هست؟
همین الان افکار منفی خود را یاداشت کنید و به آن ها فکر کنید.
خواهید دید که خیلی از این افکار کاملا بی دلیل هستند.خصوصا زمانی که شما تلاش می کنید.
♦ سومین قدم برای مبارزه با این افکار،جایگزینی افکار مثبت هست.
باید به موارد مثبت فکر کنید.و آن ها را در خود تقویت کنید.سعی کنید از امروز به بعد در تمام روز به موارد مثبت فکر کنید.
توجه: حتی اگر مورد مثبتی سراغ ندارید، فکر کنید و پیدا کنید.هزاران فکر مثبت هست،کافی است تمرکز کنید. مثلا آینده خوب،موفقیت در زندگی،موفقیت در کنکور،رتبه عالی
♦ باید حواست باشد که،فکر منفی همیشه خواهد آمد؟
اگر از شما بپرسم کار مغز چیست؟ قطعا اولین پاسخ این است فکر کردن پس نباید توقع داشته باشید ،مغز فکر نکند.مغز ما همیشه در حال تفکر کردن است.روزانه هزاران فکر به مغز انسان خطور می کند. مهم این است که روی افکار منفی تمرکز نکنیم.ذهن ما مثل رودخانه ای است که روان است .این ما هستیم که انتخاب می کنیم چه چیزی از این رودخانه بگیریم.
▪ یک مثال کاربردی در رابطه با کنکور:
غرق در مطالعه هستم،ناگهان این فکر می آید که نکند موفق نشوم؟!
اینجا دوتا کار می توانم انجام دهم؟
⚪1- این فکر را ادامه دهم و بگوبم آره من آدم بدشانسی هستم و همیشه شکست خوردم در زندگی،هیچ کس مثل من بدبخت نبوده ،این از خانواده که درک نمی کنند.
این از شرایط خودم و…. اینقدر ادامه میدید تا گریه می کنید.
⚪2- من داردم تلاش می کنم و حتما موفق می شوم،توکل برخدا من از بچگی خیلی باهوش بودم
▫ متوجه شدید: شاید ورود فکر منفی دست شما نباشد.ولی چگونه مدیریت افکار منفی قطعا دست شماست.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50270/preview/
🔶 منظور از خود آرمانی و خود واقعی چیست؟
▫ میگنا- هر انسانی آرمان ها و آرزوهایی دارد که در صدد دستیابی به آنهاست. به عبارت دیگر ، هر انسانی دارای “خودآرمانی” است که سعی دارد خود را شبیه آن سازد و به آن برساند. خودآرمانی(ideal self) به ما انگیزه تلاش می دهد و اهداف ما را تنظیم می کند، اما گاهی اوقات این خود آرمانی غیر قابل دسترسی است، زیرا دسترسی به آن فراتر از توانایی یک انسان معمولی است. در این حالت، فردی که چنین آرمان هایی دارد، از خود ناخشنود می شود و خود را سرزنش می کند. ناخشنودی از خود به سرزنش خود منتهی می شود. در این صورت عزت نفس آسیب می بیند و سبب می شود که فرد در دام افسردگی بیفتد.
♦ خود واقعی همان چیزیست که اکنون هستید و شامل تمامی نقاط مثبت و منفی تان می باشد. شما می توانید، مستعد اضطراب، مستعد افسردگی، مشتاق برای کمک به دیگران، مهربان، خودخواه، خودبین یا ناتوان در نه گفتن و رفتار قاطعانه باشید. درمقابل، خود آرمانی همان چیزی است که شما آرزوی آن را دارید، یا احساس می کنید که باید باشید، مثل اینکه “من باید صادق باشم” “من باید خیر باشم” “من باید بهترین باشم”و غیره…….
▪ معمولا زمانی که ما خود آرمانی غیر قابل انعطاف و غیر واقع بینانه ای داریم و نمی توانیم به آن برسیم می تواند عذاب دهنده و استرس زا باشد. بعضی افراد خود واقعی بهتری می خواهند. آنها احساس می کنند خود واقعی باید با خود آرمانی آنها مطابق باشد.(کمالگراها) آنها دیدگاه بردبارانه ای نسبت به جهان ندارند. برای آنها انعطاف معنایی ندارد. آنها همه امور جهان را سیاه و سفید یا صفر و صد می ببنند. برای آنها تنها شکست یا پیروزی معنا دارد و هیچ حد وسطی را قائل نمی باشند. معمولا این دسته از افراد اعتماد به نفس و عزت نفس کم و افسردگی دارند و همواره از فاصله بین خود ها رنج می برند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50277/preview/
🔶 اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا OCPD
▫ میگنا- فرد با اختلال شخصیت وسواس اجباری دائما به فکر جزئیات، قواعد، فهرست ها، نظم، سازمان یا جدول های زمانی است تا جایی که هدف اصلی فعالیت مورد نظر فراموش میشود. کمال گرایی در فرد وسواسی باعث میشود در به پایان رساندن پروژه ها اختلال ایجاد شود (چون استاندارد هایش رعایت نشده اند نمیتواند پروژه ها را کامل کند) به شدت خود را وقف کار میکند و شدیدا در تلاش است تا عملکرد خوبی در شغلش داشته باشد تا جایی که فعالیت های تفریحی و دوستی های خود را کنار میگذارد .(درصورت مضیقه مالی ،این معیار درنظر گرفته نمیشود)
▪ اختلال شخصیت وسواس اجباری بیش از حد وجدان کاری دارد، مته به خشخاش میگذارد و درباره رعایت اخلاق، اصول یا ارزش ها انعطاف پذیری ندارد (آداب و رسوم مذهبی جزو این معیار محسوب نمیشود) فرد با شخصیت وسواسی نمیتواند اشیاء کهنه یا بی ارزش را دور بیندازد حتی اگر هیچ ارزش معنوی برایش نداشته باشند.
▪ دوست ندارد قسمتی از کارش را به دیگران بسپارد یا با دیگران همکاری کند، مگر اینکه کارها را دقیقا همانطور که او میخواهد انجام دهند. اختلال شخصیت وسواس اجباری در خرج کردن پول هم برای خود هم برای دیگران خسیس است و اعتقاد دارد که پول را بایدبرای روز مبادا جمع کرد. فرد وسواس در افکار و عقایدش سرسخت است و اصلا حاضر نیست کوتاه بیاید.
♦ ویژگیهای شخصیت وسواسی اجباری
از دیگران مستقل هستند
بیش از اندازه کمالگرا هستند تا جایی که در انجام کارها را دچار مشکل میشوند
رفتارهای رسمی، خشک و بسیار جدی دارد
به سختی احساساتشان را بروز میدهند
به جزئیات بیش از اندازه توجه میکند
قوانین سخت و پیچیده برای بخشهای گوناگون زندگی دارد و از این قوانین پیروی میکند
بیش از اندازه مسئولیتپذیر است
بیش از اندازه وظیفهشناس است به گونهای که خانواده و دوستان را فراموش میکند
کارها را به دیگر نمیسپارد چون بر این باور است که نمیتوانند کار را به درستی انجام دهند
همیشگی با دیگران کشمکش دارد و آنها را برای انجام نشدن کارها آن گونه که او میخواسته سرزنش میکند
بیش از اندازه اقتصادی فکر میکند و از نظر دیگران خسیس است
♦ رابطه با افراد دچار اختلال شخصیت وسواسی اجباری
افراد دچار اختلال شخصیت وسواسی اجباری نیاز شدیدی به تحمیل استانداردهای خود به اطرافیانشان دارند و بههمین دلیل اکثراً با خانواده و دوستان خود دچار مناقشه و تنش میشوند. رابطه آنها با مَراجع قدرتی که به آنها احترام میگذارند، همراه با احترام بوده و در قبال آنها بدون توجه به نتیجهای که ممکن است بهبار آورد، کاملاً مطیع هستند و در برابر مَراجع قدرتی که برای آنها احترام قائل نیستند، بسیار مقاومت و سرسختی بهخرج میدهند.
▪ افراد دچار اختلال شخصیت وسواسی اجباری در ابراز عواطف بسیار ضعیف هستند و ابراز عاطفه در آنها بسیار کنترل شده است و بیان احساسات در حضور دیگران برای آنها بسار سخت است. روابطشان با دیگران جدی و رسمی است و در موقعیتهایی که دیگران میخندند، خوشحال میشوند و ابراز احساسات میکنند، آنها شق و رق هستند. زندگی با آنها دشوار است، زیرا برای فرد دچار این اختلال هیچ کار و رفتاری به اندازه کافی خوب و راضی کننده نیست.
دقیق بودن بیش از حد آنها، استانداردهای سطح بالا، مشخص بودن راه و روش انجام هر کار در ذهن آنها و انعطافناپذیری حتی درباره امور جزئی زندگی با آنها را بسیار سخت می کند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50279/preview/
🔶 فاطمه معتمد آریا، سفیر سلامت روان شد
میگنا- دکتر مریم رسولیان، رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران، مهمترین هدف از انتخاب خانم معتمد آریا را جلب توجه عمومی به موضوع سلامت روان، عنوان کرد.
♦ فاطمه معتمد آریا، با انتشار یک ویدیو به اهمیت سلامت روان در کنار سلامت جسمی تاکید کرد و گفت: صدها میلیون در جهان دچار مشکلات روانپزشکی هستند اما با آگاهی میتوان بر این بیماری فایق آمد. معتمد آریا به ضرورت انگ نزدن به بیماریهای روانپزشکی و نترسیدن از این مشکلات اشاره کرد و گفت از امروز به عنوان سفیر سلامت روان در این خصوص بیشتر صحبت خواهد کرد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50281/preview/
🔶 چگونه با قدرت و اعتمادبهنفس سخنرانی کنیم؟
ميگنا- اشتباه رایج بیشتر افراد این است که وقتی به سخنرانی کردن فکر میکنند، دائماً در مورد مسائل اشتباه نگران میشوند. مسائلی مانند این که چه لباسی باید بپوشند یا نکند موهایشان بد به نظر برسد. بله! ظاهر مهم است، اما چیزهای مهمتری هم وجود دارد. پس در این مواقع باید آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید خودتان باشید، خود واقعیتان.
قبل از این که با افراد خودخواه دیگر یعنی غریبههایی که هیچ کمکی به شما نمیکنند، حرف بزنید با خودتان صحبت کنید. اول نوبت شماست که چند دقیقه استراحت کنید و خطاب به خود حرفهای انگیزشی بزنید. 🔸 بروید و جای آرامی برای ریلکس کردن و تمرکز پیدا کنید. سپس روی موارد زیر تمرکز کنید:
نفسهایتان
چیزی که میخواهید در موردش حرف بزنید
چطور میخواهید حضار را خیره کنید؟
چه نوع سخنرانی میخواهید باشید؟
🔹 به خاطر داشته باشید
این چیزها باعث میشوند که همزمان با این که از تظاهر نکردن و از خودتان بودن لذت میبرید، به میزان زیادی اعتماد به نفستان را دوباره به دست آورید و هر شک و تردیدی که خودتان دارید برطرف کنید. کاری که بیشتر سخنرانان زیاد انجام میدهند تا سخنرانیشان متفاوت به نظر برسد، این است که سعی میکنند آن را پیچیده کنند. در واقع تلاش میکنند چیزهای زیادی را به خود تحمیل کنند و در نهایت میان سیاهچالی از کارهای اضافی گم میشوند. در صورتی که تمرکز اصلی بهتر است روی سادگی و به راحتی قابل فهم بودن سخنرانی باشد. موقع سخنرانی فقط خودتان باشید که دارید ایدههای اصلیتان را با دیگران مراوده میکنید. این روش میتواند شروع بسیار خوبی برای سخنرانی باشد. یعنی وقتی مثل شخصی حرفهای سخنرانی را شروع میکنید: آرام، خونسرد و با اعتماد به نفس.
♦ چطور سخنرانی را شروع کنید: اولین کلمه شما
سعی کنید شروع خوبی داشته باشید، چون وقتی خوب شروع میکنید، درجه اعتماد به نفستان درست مثل انرژی گرفتن بعد از خوردن قهوه افزایش مییابد. این همان نقطهای است که باید ملاحظات دقیقی به خرج دهید. هنگام سخنرانی جملاتی وجود دارند که هرگز نباید آنها را به زبان آورد؛ و وقتی میگوییم هرگز یعنی تحت هیچ شرایطی نباید آنها را بگویید.
این جملات بسیار متداولند و باعث میشوند حضار به محض باز کردن دهانتان برای گفتن این جملات خمیازه بکشند. چند مورد از این جملات فاجعهبار را در زیر میخوانید:
باعث افتخارمه که اینجام. خیلی متشکرم!
حرفهایی که میخواهم بگم زیاد طول نمیکشد.
چند دقیقه زودتر ازم خواستند که این سخنرانی را شروع کنم.
آماده نبودم، ولی با این حال حاضر شدم.
جملاتی مانند این حضار را کسل میکند و باعث میشود نخواهند برای شنیدن بهانهها یا جملاتی که از بچگی شنیدند وقت بگذراند. اگر بیانیهای که با آن شروع میکنید به قدر کافی قوی نباشد و شما هم تمرکز نداشته باشید، مردم با خود نتیجه میگیرند که سخنرانی کسلکننده است و شما هم شانس خود را برای تاثیرگذاری روی آنها از دست میدهید. همچنین باعث میشود کل سخنرانی ناجور به نظر برسد و وقتی هم که نتوانید با حضار ارتباط بگیرید، سطح اعتماد به نفستان با هر دقیقهای که میگذرد، کمتر میشود....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50291/preview/
🔶 انتقاد سازمان نظام روانشناسی از حذف نام روانشناسان در متن لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی
میگنا- رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اعتراض به حذف روانشناسان در متن لایحه تاکید کرد: درمان بیماران مبتلا به اختلالات روانی باید بصورت تیمی و با همکاری روانپزشک و روانشناس صورت پذیرد و می بایست در متن لایحه نظرات کارشناسی سازمان نظام نیز لحاظ گردد.
♦ بطور کلی در ماده (32) وظایفی به روانپزشکان احاله شده که در حیطه مسئولیت آنان نیست هیچ نامی از روانشناسان متصدیان اصلی این امر برده نشده است؛ اکتفا به سایر متخصصان حوزه سلامتروان شده است که صراحت ندارد، خصوصاً روانشناسان بالینی که در بیمارستانها و مراکز نگهداری تمام امور درمانی بیماران به عهده آنان است ،نیاز به اصلاح دارد...... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50297/preview/
🔶 اختلالات خورد و خوراک در DSM5
ميگنا- اختلالات خورد و خوراک (Feeding and Eating Disorders) که با نام اختلال خوردن نیز از آن یاد میشود اختلالاتی مرتبط با خوردن و آشامیدن هستند که ریشه در فرهنگ، سبک زندگی، مسائل روانی و اجتماعی دارند. این اختلالات روانی کمتر از سوی جامعه جدی گرفته میشوند و بسیاری از مردم این رفتارها را بیمارگونه نمیدانند. به همین خاطر است که مرگ و میر ناشی از برنامهی غذایی ناسالم رو به افزایش است. شرکتهای بزرگ تولید کنندهی غذای آماده مردم را به خوردن فستفود و خوراکهای ناسالم تشویق میکنند میل به خوردن این خوراکیها جامعهی جهانی را با خطر چاقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان و حتی مرگ روبرو کرده است. از سوی دیگر رسانههایی مانند تلویزیون، مجلات و اینترنت تصویری خاص را از اندام ایدهآل به بینندگان نشان میدهند که با چاقی در تضاد است. بدنهای بیش از اندازه لاغر یا ماهیچهای و چهرههای استخوانی ایدهآلی است که برخی از رسانهها به ویژه گروههایی که در صنعت مد و زیبایی فعال هستند به تصویر میکشند. کسانی که از این ایدهآلها پیروی میکنند با گرفتن رژیمهای غذایی سخت به دنبال رسیدن به این اندام ایدهآل هستند و با این کار دچار بیماریهای جسمانی و روانی میشوند. در چنین شرایطی جامعه نیازمند آگاهی و شناخت دربارهی اختلالات خورد و خوراک است.
♦ انواع اختلالات خورد و خوراک
اختلالات خورد و خوراک یا خوردن، اختلالات پیچیده ای هستند که ریشه در مسائل روانی ، اجتماعی و فرهنگی دارند. اختلال خوردن انواع گوناگونی دارد و تنها به بیاشتهایی عصبی و پرخوری عصبی محدود نمیشود. در اینجا ما شما را با برخی از اختلالات خوردن آشنا میکنم و در آینده هر کدام از این اختلالات روانی و شیوهی درمان آن توضیح داده خواهد شد.
🔸 اختلال پایکا (Pica)
🔹 اختلال نشخوار (Rumination Disorder)
🔸 اختلال اجتناب / محدودیت غذا (Avoidant-Restrictive Food Intake Disorder) یا ARFID
🔹 آنورکسیا نروزا (Anorexia Nervosa)
🔸 بولیمیا نروزا (Bulimia Nervosa)
🔹 بینج ایتینگ (Binge-Eating Disorder)
♦ تغییرات در DSM5:
▫ اختلال اجتناب/محدودیت غذا (AFRID) قبلا با عنوان اختلال غذایی یا اختلال خورد و خوراک در نوزادی و خردسالی شناخته می شود.
▫ اختلال بینچ ایتینگ، به تازگی به طبقه اختلالات خورد و خوراک در DSA5 اضافه شده است.
▫ آمنوریا(فقدان قاعدگی) از معیارهای تشخیصی آنورکسیا بود اما در DSM5 حذف شده است.
▫ در DSM5 انواع فرعی اختلال بولیمیا (همراه با تصفیه و بدون تصفیه)حذف شده است...... جزييات بيشتر اختلال در لينك زير👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50296/preview/
🍀 #سبک_زندگی_سالم
🍃بیشتر مشکلات زندگی ات
از آنجا شروع میشه که:
تو نه برای خودت، بلکه برای اطرافیانت
زندگی می کنی
لباس می پوشی که مد باشه
در رشته ای درس میخوانی که کلاس داشته باشه، با کسی ازدواج می کنی تا دهان مردم را ببندی
بچه دار میشی که برایت حرف در نیاورند،
جوری زندگی میکنی که فقط دیگرانو راضی کنی، برای مردم زندگی کردن، یعنی برده و غلام بودن.
برای مردم زندگی کردن، یعنی خودتو به حساب نیاوردن.
برای مردم زندگی کردن، یعنی کوچک بودن.
برای مردم زندگی کردن، یعنی مرگ تدریجی خودت باش,
خودت باش
خودتو هر طوری که هستی قبول داشته باش به خودت افتخار کن
چون واقعا گوهری در وجودت هست،
که اگه پیداش کنی باور دارم که
جهان سر تسلیم و تحسین در
برابرت فرود می آورد
فقط کافیه از امروز خودت باشی
در دفترچه حال خوبت بنویس:
من از امروز میخوام خودم باشم و
هر جوری که هستم، خودمو قبول دارم❤️
@Mignair
🔶 ۱۲ گام موثر برای مدیریت اضطراب کرونا
▫ میگنا- دکتر محمد خدایاریفرد - استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران، با اشاره به ماهیت بحران کرونا و ارتباط آن با استرس، اظهار کرد: براساس نتایج پژوهشهای متعدد بین استرس، سلامت روانی، ابتلا به بیماری و کاهش احساس سالم بودن رابطه وجود دارد، هرچند نقش قدرت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از ابتلا به بیماری شناختهشده و مبرهن است، اما باید توجه داشت که در کنار سیستم ایمنی بدن، سیستمهای روانشناختی نیز باید تقویت شود؛ یعنی ترس، اضطراب و تمام مسائلی که سیستم ایمنی روانشناختی را تضعیف میکند، باید تحت کنترل باشد، چراکه اگر ترس و اضطراب بر فرد حاکم شود، قدرت سیستم ایمنی بدن نیز کاهش مییابد و تبعات ناگواری در پی خواهد داشت.
🔹 این روانشناس بالینی با تاکید بر اینکه در بحرانهای ناشی از شیوع بیماری همواره افراد بهدنبال کسب اطلاعات جهت کاهش استرس و اضطراب خود هستند، تصریح کرد: وجود شایعههای پراکنده ممکن است افراد آسیبپذیر را در معرض اخبار نادرست قرار دهد و در نتیجه، مردم برای مقابله با استرس و مدیریت اضطراب باید راهبردهای مناسبی را آموزش ببینند.
🔸 به گفته رییس کارگروه علمی روانشناسی کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی دانشگاه تهران، در این زمینه راهکارهای زیادی وجود دارد که به برخی از آنها اشاره میشود:
۱. توجه آگاهی و شناسایی هیجانات و تمایز آنها
۲. بازسازی شناختی و به چالش کشیدن فکر منفی
۳. رویبرگردانی
۴. خودگویی مثبت
برای بهدست گرفتن کنترل افکار منفی ابتدا باید از آنها آگاه شوید. سپس زمانیکه رخ میدهند، با خودتان فریاد بزنید «بس کن!» و فکر منفی را رها کنید. این تکنیک را میتوان بارها بهکار گرفت.
۶. مثبتگویی
بهجای صحبت کردن در مورد اخبار منفی، از موارد مثبت صحبت کنید.
۷. استفاده از تجسم و تصویرسازی ذهنی
این تکنیک اغلب با تنفس عمیق یا تمرینات آرمیدگی ترکیب میشود.
۸. تنفس عمیق
تنفس عمیق از روشهای مؤثر تنشزدایی است که موجب آرامش زیاد ماهیچهها میشود
۹. تنآرامی یا آرمیدگی
تنآرامی یا تنشزدایی مهارتی است که میتواند موجب کاهش تنیدگی و اضطراب در افراد شود و آنها را در راستای کاهش فشارهای درونی یاری دهد.
۱۰. شوخطبعی و ایجاد اوقات شادی
۱۱. مدیریت رسانه
بیش از دو تا چهار ساعت در روز تلویزیون تماشا نکنید.
۱۲. تمرین و ورزش.....متن كامل در ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50299/preview/
🔶 چگونه کودک مان را با فرایض دینی آشنا کنیم؟
ميگنا- گاهی هرچند برخی از کودکان هنوز به سن تکلیف نرسیده اند اما والدین آنها اصرار دارند تا حتما فرزندشان سر وقت نمازشان را با دقت و حوصله بخوانند. این در حالی است که باید کودکان را پیش از اینکه به سن تکلیف برسند برای انجام این امور آماده کنیم یعنی فضای خانه باید ملکوتی باشد، نه اینکه کودک پنج ساله را مجبور به خواندن نماز کنیم. همین که کودک مشاهده کند پدر و مادرش نماز می خوانند و سایر فرایض دینی را رعایت می کنند، کار بسیار مهمی صورت گرفته است.
♦ والدین مبادا به کودکشان اصرار کنند که نماز بخواند اما خودشان دروغ بگویند و کارهایی را مرتکب شوند که با دستورات دینی منافات دارد. این روش اصلا درست نیست زیرا دین به معنی راه و روش و سلوک است. دستورات دینی تعیین می کنند که انسان ها چگونه زندگی کنند و خودشان را به تعالی و رشد برسانند.
♦ در مورد نماز خواندن کودکان نیز اگر آنها در سنی هستند که می توانند مطالعه کنند، می توانیم به آنها کتاب معرفی کنیم. گاهی ممکن است پسر یازده ساله ای که انجام فرایض هنوز به او واجب نشده یک روز نمازش را بخواند اما روز دیگر نخواند؛ در ابتدا این مساله اشکالی ندارد، همین که او تشویق و ترغیب شود و این نکته را درک کند که اگر خدا دستور نماز خواندن را داده برای این است که انسان به او نزدیک شود و تقرب پیدا کند، به مرور زمان به این نتیجه می رسد که با انجام فرایض دینی از بهداشت روانی بالاتری برخوردار است و آرامش بیشتری پیدا می کند بنابراین قطعا نماز می خواند اما اعمال زور و تهدید، اصلا روشی نتیجه بخش نیست.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50302/preview/
🔹 دکتر سیما فردوسی- روانشناس
🔹 روانشناسان از وضعیت ارائه خدمات روانشناسی میگویند
🔶 بازی روانشناس نماها با روان مردم
▫ ميگنا- دکتر احمد ایزیدی طامه؛ روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه میگوید: یکی از موضوعات جالب در سالهای اخیر در ایران افزایش پدیدههای «بدلی» است که آنها را در اصطلاح با «نما» میشناسیم. مانند تماشاگرنما، دلالنما، روحانینما، دکترنما، خوانندهنما، شاعرنما و سرانجام روانشناسنما. متأسفانه به دلایل مختلف از جمله نقص در نظام روانشناسی و مشاوره کشور، وجود مراکز متعدد صادرکننده مجوز خدمات روانشناختی و در نتیجه نبود نظارت کامل بر این نوع خدمات و در کنار اینها، برخی از ویژگیهای شخصیتی مردم که موجب میشود گاهی شعار را بر عقلانیت و فریب را بر روبهرو شدن با حقیقت ترجیح دهند، فراوانی روانشناسنما رو به افزایش است.
♦ برگزاری «شوهای شبه روانشناسی»
دکتر ایزدی طامه میافزاید: یکی از عوامل تأثیرگذار بر این روند، نحوه استفاده صدا و سیما از متخصصان است. برای مثال فردی غیرمتخصص بدون برخورداری از حداقل صلاحیتهای علمی در زمینه روانشناسی و مشاوره، صرفاً به دلیل خوش بیان بودن و استفاده از رانت رسانهای، در اوج ساعات استفاده مردم از تلویزیون «شوهای شبه روانشناسی» برگزار میکند و همزمان درباره انواع و اقسام مشکلات مردم از مدیریت استرس، ازدواج، طلاق، روابط همسران تا تربیت فرزندان اظهار فضل میکند.
▪ به گفته این روانشناس، بدیهی است در این مسیر که توسط مراجع رسمی همچون صدا و سیما باز میشود، گروهی دیگر از سوءاستفادهکنندگان نیز بدون هیچ پشتوانه علمی و نداشتن حتی مدرک تحصیلی در زمینه روانشناسی و صرفاً به دلیل خوش تیپ بودن و شیوایی بیان و آشنایی با روشهای تأثیرگذاری بر مخاطب، به کار آموزشهای شبه روانشناسی و مشاوره بپردازند. متأسفانه این گروه، درآمد و پرستیژ اجتماعی خود را از طریق ارائه اطلاعات غلط و سوءاستفاده از مشکلات مردم بدست آورده و در شرایطی که اصولاً بحث نظارت و کنترل در تمام عرصههای اجتماعی ضعیف است، آنها نیز در حال بافتن کلاه برای خود از نمد دردها و رنجهای مردم هستند. به طوری که هم اکنون عدهای با مدرک تحصیلی پزشکی عمومی، مهندسی مکانیک، کارشناس ارشد زیست شناسی و حتی فوق دیپلم الکترونیک و با جعل عنوان دکترای روانشناسی، خدمات شبه روانشناختی به مردم ارائه میدهند.
♦ نسخههای از پیش نوشته شده
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، روانشناس و درمانگری که در طول هفته از ۷ صبح تا ۱۱ شب در حال ارائه خدمات است، تقریباً نمیتواند هیچ کمکی به شما کند و احتمالاً خودش بهزودی به دریافت همین خدمات نیاز پیدا خواهد کرد. امروزه حکایت برخی از روانشناسان شبیه داستانی است که در گذشته برای برخی پزشکان ساخته شده بود، مبنی بر اینکه از پیش نسخه بیمار را نوشته و بدون معاینه او، آن را تجویز میکردند؛ غافل از اینکه درمانگری، علم و هنری است که علاوه بر دانش نظری، تجربه نیز در آن بسیار مؤثر است.
▪ متأسفانه نظام تربیت روانشناس در ایران مانند بسیاری دیگر از رشتهها عمدتاً بر موضوعات نظری استوار است و در نتیجه کسب تجربه درمانی، بیشتر پس از دانشآموختگی از دانشگاه آغاز میشود، به همین دلیل در بیشتر موارد درمانگران میانسال، مجرب و آگاه بر درمانگران جوان ارجحیت دارند.....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50303/preview/
🔶 ۴ شیوه عملکرد افراد در شرایط اضطرار
میگنا- عضو هیئتعلمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه افراد در شرایط اضطرار مانند شیوع بیماری کرونا به چهار شیوه عمل میکنند، ادامه داد: برخی افراد بیتفاوتاند، برخی شاکی هستند و مدام به اطرافیان و مسئولان غر میزنند، برخی صبورند و با اینکه از رعایت پروتکلهای بهداشتی خوششان نمیآید اما تحمل میکنند و به آن عمل میکنند و بهترین نوع برخورد هم سبک مأموریت است، به این معنی که فرد خود را مأمور بداند که از خودش مراقبت کند و کاری به این ندارد که دیگران چه میکنند.
♦ دکتر راضیه ایزدی خاطرنشان کرد: در شرایط اضطرار هنوز نمیتوانیم از مشکل عبور کنیم و هرکدام باید خود به ضروریاتی مانند رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و غیره عمل کنیم. در نشستهای بعدی به ۱۲ نوع زندگی در شرایط اضطرار میپردازیم، اما میخواهیم در نهایت به این نتیجه برسیم که افراد در هر سنی میتوانند نوع زندگی خود را انتخاب کنند و اگر نوع زندگی اطرافیان خود را بشناسیم میتوانیم آنها را بهتر درک کنیم....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50307/preview/
🔶 از مسائل روانی تهدیدکننده کادر درمانی تا شایعترین اختلالات مردم در دوران کرونا
▫ دكتر فریبرز درتاج معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به مناسبت روز جهانی روانشناس و درباره وضعیت روانی مردم و کادر درمانی پس از شیوع کروناویروس بیان کرد: یافتهها و مطالعاتی که روی مردم عادی انجام شده است نشان میدهد که راهکارهایی مانند قرنطینه بلندمدت، در خلق پیامدهای آسیبزای روانشناختی مانند سردرگمی و عصبانیت، ناامیدی، فرسودگی و ناراحتی از شکستهای مالی، وحشتزدگی، اضطراب، افسردگی و ترس اثرگذار بوده و تمام گروهها را درگیر کرده است. بر همین اساس، باید توجه داشت هم بیماریهای اپیدمیک و هم راهکارهای این چنینی به سبب داشتن آسیبهای روانشناختی مورد غفلت قرار نگیرند.
♦ شایعترین اختلالات روانی و وضعیت روحی و روانی پس از بروز ویروس کرونا
بنابر اظهارات معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و طبق آخرین آماری که از نظرسنجیهای انجام شده توسط انجمنهای روانپزشکی و اورژانس بهداشت روانی در سراسر دنیا منتشر شده اضطراب، افسردگی، وسواس و استرس پس از سانحه (PTSD) از جمله شایعترین اختلالات پس از بروز ویروس کرونا هستند.
♦ تاثیر سطح سلامت معنوی بر کنترل اضطراب ناشی از کرونا
بنابر اظهارات درتاج، نتایج پژوهشهای دکتر شیوندی و دکتر حسنوند (روانشناس) نیز نشان داد که اضطراب فراگیر ناشی از بحران کرونا بسیار بیشتر از میانگین این متغیر در حالت طبیعی بود و این اضطراب فراگیر به شدت با سطح پرخاشگری افراد رابطه مثبت و با کیفیت رابطه خانواده و نگرش مثبت به آینده رابطه منفی داشت. همچنین افرادی که سطح سلامت معنوی بالایی داشتهاند نیز توانسته بودند تا حد زیادی اثرات اضطراب فراگیر بر نگرش مثبت خود نسبت به آینده و کیفیت رابطه با خانواده را کاهش دهند؛ البته این نوع سلامت توان تعدیل میزان پرخاشگری را نشان نداد؛ این عدم تاثیر احتمالا به این دلیل است که پرخاشگری و خشونت موجود بیشتر حالت موقعیتی دارد و به سبب دگرگونیهای جسمی و وضعیت خلقی نابه هنجار افراد، امکان تسلط بر تکانههای پرخاشگرانه کمتر است.
♦ مسائل روانی پزشکان و پرستاران در دوران شیوع کرونا
وی در ادامه درپاسخ به این سوال که کادر درمانی از جمله پزشکان و پرستاران در این شرایط با چه مشکلات روانی دستو پنجه نرم میکنند، توضیح داد: مطالعاتی که در رابطه با اختلالات شایع در میان پرستاران و کادر درمانی انجام شده نشانگر آن است که پرسنل و کادر خدمات درمانی مشکلات گسترده مرتبط با سلامت روان مانند پریشانی روانی و ترس آسیبزای عمیق ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را تجربه کردهاند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/50313