🔶 ضرورت پوشش بیمهای خدمات روانشناسی چیست؟
ميگنا- با پیچیدهتر شدن زندگی و روند سریع تغییرات در جامعه، اغلب افراد در هر سطحی که باشند حداقل برای سر و سامان دادن به امور زندگی و مقابله با تنشها و افزایش کارایی در روابط اجتماعی، خانوادگی و شغلی خود در مقاطعی نیازمند مشاور هستند. زیرا حداکثر 20درصد سلامت انسان به بعد جسمانیاش برمی گردد و 80درصد آن مربوط به سه بعد روانشناختی، اجتماعی و معنوی است. بر همین اساس در کشورهای توسعهیافته، فقط 15 تا 20درصد بودجه سلامت صرف سلامت جسم و حداقل 80درصد صرف سلامت روانی، اجتماعی و معنوی افراد جامعه میشود، در حالی که در کشور ما کمتر از 3درصد بودجهها به سلامت روان اختصاص پیدا کرده و این در حالی است که بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت 5 تا 10 درصد شیوع بیماریهای روانی در کشورمان را افسردگی تشکیل میدهد و با وجود اینکه فرهنگ مشاوره و مراجعه به روانشناسان در بسیاری از مردم جامعه ایجاد شده اما پرداخت هزینههای خدمات مشاوره و روانشناسی، از توان مالی بسیاری از خانوادهها خارج است و بیمه نبودن این خدمات، رغبت آنها را برای مراجعه به مشاور و روانشناس کاهش میدهد.
نکته قابل توجه در این زمینه این است که بسیاری از بیماریهای جسمی که با یکی دو نسخه و در فاصله چند روز بهبود مییابد مشمول بیمه میشوند، اما افراد جامعه زمانی که در تنگناها و سردرگمیهایشان برای غلبه بر افسردگی و اضطراب، بهبود مهارتهای رفتاری ارتباطی و... نیازمند کمک، آموزش و مشاوره روانشناختی هستند، بدون حمایتهای بیمهای به حال خود رها میشوند.
بنابراین با توجه به تأثیر مداخلات روانشناختی در کاهش آسیبهای اجتماعی و کاهش بار هزینههای اقتصادی بر دوش خانوادهها و جامعه، با کمک مداخلات روانشناسی به موقع میتوان از بروز بسیاری از طلاقها، اختلالات خلقی متعدد در کودکی و بزرگسالی- که ابتلا به آنها میتواند منجر به افسردگی، افت تحصیلی، نارضایتی از زندگی، بزهکاری و یا جامعهستیزی شود، پیشگیری کرد.
با توجه به اینکه پرداخت هزینههای خدمات روانشناسي و مشاوره خارج از توان عموم مردم است، اگر بیمههای درمانی این هزینهها را زیر پوشش قرار دهند، با سرمایهگذاری در این حوزه از پرداخت هزینههای سنگین و جبرانناپذیر در سایر حوزهها، از نظام سلامت گرفته تا حوزه خانواده، مدرسه و جامعه پیشگیری خواهد شد. در حالی که برخی مواقع یک مشکل عاطفی کوچک میتواند منجر به بروز مشکلات فراوانی به لحاظ جسمی و خلقی در فرد شود در حالی که میتوان با مراجعه به روانشناس مشکل مورد نظر را ریشهیابی و برطرف کرد و علاوه بر بهبود بهداشت روانی مراجعهکننده از بروز مشکلات روانتنی و آسیبهای اجتماعی احتمالی که ممکن است او، خانوادهاش و حتی افراد جامعه را تهدید کند و از صرف هزینههای متعدد برای درمان و یا جبران بخشی از آسیبها- صرف نظر از آن دسته از آسیبهایی که جبرانناپذیر است- نیز پیشگیری کرد....... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48288/preview/
✍دکتر حسین فکوری حاجی یار؛ روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه
🔶 «اختلال استرس پس از سانحه» خطر سرطان را افزایش می دهد
میگنا-محققان دریافتند زنانی که شش علامت یا علائم بیشتری از اختلال استرس پس از سانحه را در زندگی خود تجربه کرده باشند در مقایسه با زنانی که چنین تجربه ای نداشته اند، با ریسک بیشتر ابتلا به سرطان تخمدان مواجه هستند.
طبق نتایج این مطالعه، رابطه بین PTSD و سرطان تخمدان در مورد تهاجمی ترین نوع سرطان تخمدان وجود دارد.
محققان در این مطالعه، داده های سلامت دهها هزار زن را بین سال های 1989 تا 2015 که از طریق پرسشنامه و گزارشات پزشکی جمع آوری شده بود بررسی کردند.
در هر پرسشنامه از شرکت کنندگان در مورد تشخیص سرطان تخمدان سوال پرسیده شد. در سال 2008، شرکت کنندگان به پرسشنامه تکمیلی مربوط به حوادث آسیب زا و علائم مرتبط با این حوادث نیز پاسخ دادند.
همچنین از آنها در مورد هفت علامت PTSD که در رابطه با پراسترس ترین حادثه تجربه کرده بودند سوال پرسیده شد.
محققان بعد از تطبیق چندین فاکتور مرتبط با سرطان تخمدان، از جمله مصرف قرص های ضدبارداری و سیگارکشیدن، دریافتند زنانی که شش علامت از هفت علامت مرتبط با PTSD را تجربه کرده بودند به شکل قابل توجهی با ریسک ابتلا به سرطان تخمدان روبرو بودند....... مشروح خبر 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48287
🔶 با این رفتارها فریاد میزنید که آدم خوبی نیستید
ميگنا- حتما شما هم دیدهاید افرادی هستند که رفتارهای بیادبانه یا ناپسندی دارند و ترجیح دادهاید کمترین تماس را با آنها داشته باشید. چیزی که این افراد ممکن است ندانند این است که رفتارهای ناپسند، تاثیر ماندگار بر اطرافیان دارند.
خیلی از آدمها آگاهانه دیگران را مسخره میکنند و زخمهای به جا مانده از این ضربه روحی تا مدتها و گاهی برای همیشه باقی میماند. همه انسانها دوست دارند احساس خوبی نسبت به خود داشته باشند و دیگران هم آنها را خوب و زیبا ببینند، اما تحقیر و تمسخر آسیب جدی به این گرایش ذاتی انسان میزند. مسخره کردن کسی بابت ویژگیهای ظاهریاش یا عقاید و طرز فکرش برای هر دو طرف مسئله ساز خواهد بود. وقتی مورد تمسخر قرار میگیرید به سختی میتوانید خشمتان را کنترل کنید، اما به هر حال بهتر است:
تماس چشمی با فرد مقابل برقرار کرده و سکوت کنید
واکنشی نشان ندهید و از او دور شوید
تماسهای بعدیتان را با این فرد به حداقل برسانید
گاهی آدمها نسبت به دست آوردهای دیگران حسادت میکنند، که حتی شامل بهترین دوستشان هم میشود. تئوری تکامل داروین میگوید انسانها حسادت میکنند و از حسادت به عنوان شیوهای برای بقای خود استفاده میکنند. شیوههای گوناگونی برای غلبه بر حس حسادت وجود دارد از جمله:
همیشه خوبیهای خودتان را به خاطر داشته باشید و به خودتان یادآوری کنید
⚪ حواستان را معطوف چیز دیگری کنید
به نظر شما چه رفتارهای یا ویژگیهای دیگری وجود دارد که میتواند باعث شود در نظر دیگران آدم خوبی نباشید؟ با ما در میان بگذارید...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/article/48291/preview/
🔶 مطالعات علمی درباره آثار طلاق بر کودکان چه می گویند؟
میگنا- جدایی والدین از یکدیگر، بیشترین میزان تاثیرات را در کوتاه مدت بر کودکان به جای می گذارد. اما تحقیقات نشان داده اند که فرزندان به خصوص هرچه سن کمتری در زمان طلاق داشته باشند، با سرعت بیشتری وارد مرحله بازیابی روحی روانی خود خواهند شد.
در سال 2002 مطالعه ای توسط یک استاد روانشناسی از دانشگاه ویرجینیا و همکاران وی انجام شد که نتایج جالبی را به همراه داشت. طبق این پژوهش کودکان در کوتاه مدت، با عوارض مختلفی همچون اضطراب، خشم، شوک و حتی بی اعتمادی رو به رو می شوند. اما تمام این عواطف منفی ظرف مدت یک سال نخست جدایی از بین خواهد رفت. تنها درصد بسیار پایینی از کودکان به صورت طولانی مدت با این عوارض ناخواسته درگیر خواهند بود.
تعداد قابل توجهی از کودکانی که طلاق والدین خود را تجربه کرده اند، در دراز مدت چه از نظر تحصیلی و چه اجتماعی موفقیت های زیادی را به دست می آورند. Paul R. Amato جامعه شناس دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، طی یک بررسی کمّی در سال 2001 تاثیرات احتمالی طلاق بر کودکان ظرف گذشت چندین سال پس از جدایی والدین را مورد مطالعه قرار داد.
در این پژوهش کودکان خانواده هایی که با یکدیگر زندگی می کنند و کودکانی که تجربه طلاق را داشته اند، در سنین مختلف مقایسه شدند.
محققان کودکان شرکت کننده را در دوران خردسالی و نوجوانی از نظر دستاوردهای آکادمیک، مشکلات رفتاری و عاطفی، آمار بزهکاری و روابط اجتماعی مورد پیگیری قرار دادند. به طور میانگین تفاوت نامحسوسی میان هر یک از دو گروه فوق از نظر فاکتورهای نام برده رویت شد. همچنین مشخص شده است که درگیری میان والدین چه در دورانی که تصمیم جدایی گرفته شده است و چه پس از آن، می تواند قابلیت خود تنظیمی فرزند را تا اندازه زیادی تضعیف کند و باعث شود آنها دیرتر خود را با شرایط جدید وفق دهند و به آرامش برسند.
Hetherington و همکاران در مطالعه ای دیگر که مربوط به سال 1985 می شود، توصیه کردند که در صورت تصمیم گیری والدین برای جدایی از هم، موضوع بسیار قبل تر با فرزندان در میان گذاشته شود تا پیشگیری حداکثری از آثار منفی طلاق به عمل آید......ادامه مطلب👇👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48300/preview/
در مراکز مشاوره ایدز چه خدماتی ارائه میشود؟
میگنا- سیدعلی دهقان منشاوی در خصوص ارائه خدمات در مراکز درمان و پیشگیری ایدز گفت: ارائه خدمات مشاوره، خدمات دارویی رایگان، خدمات مامایی، ارائه خدمات روان شناسی و انجام آزمایشها و کنترل وضعیت افراد از جمله خدماتی هستند که در این مراکز ارائه میشود همچنین برخی از این بیماران نیازمند واکسنهای خاصی هستند که این واکسنها نیز به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز ایران با بیان اینکه مصرف داروهای این بیماران هیچ عوارضی برای مادر یا جنین ایجاد نخواهد کرد، گفت: با انجام اقدامات صحیح میزان انتقال ویروس از مادر باردار به جنین صفر خواهد بود.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48304/preview/
🔶 عجیب ترین اختلالات روانی؛ از سندروم مردگان متحرک تا آلیس در سرزمین عجایب!
🔸 سندرم کوتارد یا سندرم مردگان متحرک
این سندروم باعث میشود افراد فکر کنند که مرده اند، وجود ندارند یا خون و اندامهای داخلی خود را از دست داده اند.
🔸 پروزوپاگنوزیا یا کوری
افراد در این سندروم نمیتوانند چهره دیگران را به خاطر بسپارند. بسته به این که این بیماری چقدر شدید باشد، ممکن است برای او سخت باشد که چهرههای آشنا را بشناسد، چهرههای غریبهها را از هم تفکیک کند یا حتی چهرهای را جدا از یک جسم تصور کند. برخی از مبتلایان به این اختلال حتی نمیتوانند چهره خود را تشخیص دهند. این بیماری معمولاً در اثر سکته مغزی ایجاد میشود، اما ممکن است حدود ۲.۵ درصد از افراد با آن متولد شوند.
🔸 سندروم سیناستزیا
این اختلال باعث میشود افراد آنچه را که دیگران حس میکنند احساس کنند. برای مثال وقتی فرد میبیند افراد در آغوش گرفته میشوند، احساس میکند که خودش را در آغوش گرفته اند و یا وقتی میبیند کسی صدمه دیده است، در همان مکان احساس درد میکند.
🔸 توهم کاپگراس
افراد مبتلا به این اختلال نادر، فکر میکنند که یک فرد محبوب توسط شخص تحمیلی دیگر جایگزین شده است. این بیماری معمولاً در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی پارانوئید مشاهده میشود، اما در بیمارانی که دارای آسیب مغزی یا زوال عقل هستند هم دیده شده است و در زنان (با نسبت ۳ به ۲) نسبت به مردان بیشتر است.
🔸 سندرم دست بیگانه
در این اختلال مردم اطمینان دارند که دست آنها متعلق به خودشان نیست. یک بیماری عصبی نادر که در آن اندام فرد بدون کنترل خود حرکت میکند و باعث میشود احساس کند متعلق به خودش نیست. این بیماری ممکن است هنگام قطع ارتباط دو نیمکره مغز ایجاد شود، اما میتواند بعد از سکته مغزی یا آسیب دیدگی مغزی هم اتفاق بیفتد. فقط در حدود چهارده مورد از سندرم دست بیگانه تا کنون گزارش شده است.
🔸 اختلال غفلت یک سویه
این اختلال که نیمی از جهان فرد را نامرئی میکند، بر طبق برخی از گزارش ها، ممکن است بعد از سکته مغزی، ایجاد شود. برای مثال، مبتلایان به این بیماری ممکن است باوجود گرسنه بودن، از خوردن نیمی از مواد غذایی در بشقاب خود غافل شود و یا ممکن است یک ساعت را طوری درک کند که فقط اعداد ۱۲ تا ۶ را نشان میدهد.
🔸 سندرم بیت المقدس
این سندروم نامی است که به گروهی از پدیدههای ذهنی شامل ایدههای وسواسی مذهبی، توهمی یا سایر تجارب روانپریشی داده میشود که فرد در بیت المقدس احساس کرده است. به نظر میرسد این بیماری در بیت المقدس ظاهر میشود و بعد از چند هفته از بین میرود. تقریبا همه کسانی که به این سندروم دچار هستند قبلا سابقه بیماری روانی داشته اند........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48305/preview/
🔶 سوالاتی که بیماران «افسردگی عمده» باید از روان شناس خود بپرسند
میگنا- افسردگی از طرق مختلف می تواند اطرافیان ما را تحت تاثیر قرار دهد. اگر تغییر مهمی در روحیه شما ایجاد شده باشد، ممکن است نسبت به دیگران و رفتار آنها تحریک پذیر شوید. همچنین ممکن است شیوه زندگی روزانه شما دچار تغییر شود. شاید شما دیگر از وقت گذراندن در کنار خانواده خود لذت نبرید. اگر این گونه باشد، بهتر است به خانواده در مورد شرایط خود توصیح دهید و از آنها کمک بخواهید.
اگر در محیط کار دچار مشکل شدید یا حتی توانایی کارکردن شما کاهش پیدا کرده، بهتر است با کارفرمای خود گفتگو کنید و یا در صورت نیاز مرخصی بگیرید. اطرافیان در روند درمان می توانند بسیار کمک کننده باشند، در بعضی موارد رابطه زناشویی افراد افسرده دچار مشکل می شود که ممکن درمانگر شما زوج درمانی را نیز پیشنهاد کند. پرسش این سوال از درمانگر بسیار کمک کننده خواهد بود در روابط بیمار با اطرافیانش.
کسانی که افسرده اند، معمولا از خود، دیگران یا شرایط موجود برداشتی منفی دارند. در این شرایط فرد احساس می کند که شرایط از آنچه هست بهتر نخواهد شد و کسی نیز نمی تواند به وی کمک کند و ممکن تصمیم به خودکشی بگیرد. رواندرمان گران می توانند با توجه به خصوصیات شخصیت بیمار روش هایی را برای جلوگیری از خودکشی به بیمار بگویند تا در مواقع ضروری از این روش استفاده کنند مانند جایگزینی افکار مثبت به جای افکار منفی، نوشتن لیست کسانی که با خودکشی کردن به زندگی آنها آسیب میزنید و دیگر روش هایی که رواندرمان گران به بیماران توصیه می کنند....... ادامه مطلب 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48309/preview/
مرجان آقاصادقی
🔶 شعار و روز شمار هفته سالمند اعلام شد
میگنا-مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و جمعیت با بیان این که نهم مهرماه (اول اكتبر) هر سال تحت عنوان روز جهاني سالمند نام گذاری شده است، گفت: امسال شعار این روز جهانی "فرصت های برابر برای تمام سنین"تعیین شده است.
دکتر برکاتی با بیان این که امسال، شعار روز جهانی سالمند "فرصت های برابر برای تمام سنین" تعیین شده است، عناوین هفته جهانی سالمند را به شرح ذیل اعلام کرد:
چهارشنبه 3 مهر ماه 1398: (روز سالمند، سلامت و سبک زندگی سالم)
پنج شنبه 4 مهر ماه 1398: (روز سالمند و همبستگی در بستر خانواده و جامعه)
جمعه 5 مهر ماه 1398: (روز سالمند، سنت های دیرین فرهنگی، دینی و تکریم منزلت آنان)
شنبه 6 مهر ماه 1398: (روز سالمند، رفاه اجتماعی و محیط توانمند ساز)
یکشنبه 7 مهر ماه 1398: (روز سالمند، عدالت، حقوق شهروندی و حمایت های قانونی)
دوشنبه 8 مهرماه 1398: (روز سالمندی فعال و مشارکت اجتماعی)
سه شنبه 9 مهر ماه 1398: (روز سالمند و سازمان های مردم نهاد).....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48308
🔶 احساس امنیت در کدام مناطق تهران بیشتر است؟/ اینفوگرافی
ميگنا- منطقه یک پایتخت در صدر مناطقی قرار دارد که احساس امنیت در آنها بیشتر است. پس از آن مناطق ۲۲ و ۵ به ترتیب در رتبههای دوم و سوم این رتبهبندی قرار دارند و منطقه ۱۳ نیز در رده آخر قرار گرفته است👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48318/preview/
🔶 ارائه خدمات رایگان روان شناسی در مراکز جامع سلامت
ميگنا- معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت بیان کرد: در حال حاضر نزدیک به ۳ هزار مرکز سلامت در شهرها وجود دارد که هر مرکز جمعیتی حدود ۵۰ هزار نفر را تحت پوشش خود قرار میدهد که طبیعتا این کافی نیست و به تدریج در حال گسترش است و از طریق لینک با آموزش پرورش و شهرداری و... بستههای خدماتی ما غیر از این مراکز در اختیار مردم قرار میگیرد.
دكتر علی اسدی افزود: همه مردم با مراجعه به نزدیکترین مرکز خدمات سلامت جامع محل زندگی خود میتوانند از این خدمات بهره ببرند. این خدمات باحضور کارشناسان سلامت ارایه خواهد شد. به طوری که برای هر فرد پروندهای تشکیل و غربالگری سلامت روان انجام میگیرد و به این غربالهای مثبت خدمات خاص درمانی دارویی و غیردارویی ارائه میشود.
وي در رابطه با هزینههای درمان حوزه روانی گفت: مراکز سلامت در سراسر کشور، به هیچ وجه هزینهای ندارد و خدماتی برای مردم داده میشود از طریق این سیستم سلامت همه رایگان است. .....👇👇👇 http://www.migna.ir/news/48325
🔶 روانشناسی تکامل عشق
ميگنا- حالت مغز در هنگام عاشقی، بسیار شبیه حالت آن در هنگام اعتیاد است. عشق مانند اعتیاد است و وقتی عاشق میشویم درست همان نقطه از مغز هنگام معتاد شدن، شروع به فعالیت میکند. وقتی عاشق میشوید، نمیتوانید از فکر کردن به او دست بردارید، میخواهید هر لحظه را در کنار او بگذرانید، بدون او احساس ناآرامی و بیقراری میکنید و حاضر هستید هرکاری بکنید تا به او برسید؛ دقیقا حالتی که افراد دچار اعتیاد تجربه میکنند. دلیلش فعال شدن همان قسمتی از مغز است که اشاره کردیم. این قسمت از مغز ناحیه ونترال تگمنتال نام دارد، ولی برخلاف نامش اصلا پیچیده نیست و جزو نواحی پایهی مغز با کارکرد ساده که مسئول پاداش و برانگیختگی است.
در واقع بهعلت وجود همین سیستم پاداش است که شما معتاد میشوید؛ سیستم پاداش مسئول ترشح دوپامین و ایجاد حس خوب و خوشایند در شما است. به این معنی که چیزی باعث ترشح دوپامین در بدن شما میشود، شما حس خوبی پیدا میکنید، بیشتر آن را میخواهید، دوپامین بیشتر ترشح میشود، حالتان خوبتر میشود، باز هم بیشتر میخواهید و همینطور ادامه پیدا میکند. مسئله فقط ترشح دوپامین نیست، عشق انقلابی در هورمونهای شما ایجاد میکند. چند هورمون اصلی در بدن هستند که نسبت به عشق حساس هستند و وقتی جوانههای عشق در قلب شما شروع به رشد میکند؛ این هورمونها هم از خواب بیدار میشوند و شما را تا جایی میبرند که جز به وصال به چیز دیگری فکر نمیکنید.
🔸 اکسیتوسین که به هورمون عشق معروف است نوعی انتقالدهندهی عصبی قدرتمند در مغز است که در ایجاد رابطه، اعتماد، بخشندگی، فعالیت جنسی و همدلی با دیگران نقش دارد و احساسات ما را در ارتباط با آنها تحتتأثیر قرار میدهد. اکسیتوسین هورمون مادرانه نیز است و در تولد فرزند و مراقبت از او نقش فعالی دارد. وقتی کسی را که دوستش داریم در آغوش میگیریم یا میبوسیم، ترشح هورمون اکسیتوسین شدت پیدا میکند و بههمین دلیل است که نامش را هورمون عشق گذاشتهاند. اکسیتوسین هم مثل دوپامین به شما حال خوش میدهد و باعث پیوند عمیق و حس آرامش و دلبستگی به طرف مقابل میشود....... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48321/preview/
🔶 مدام به بچهها نگویید میتوانند!
ميگنا- مطالعه روی دانشآموزان مدارس ابتدایی در اسکاتلند نشان داد کسانی که سعی در ایجاد انگیزه در کودکان دارند تا آنها سختتر تلاش کنند، بهبودی در نتایج آزمون آنها نیافتند و این انگیزه کاذب موثر واقع نشده بود.
در نهایت مشخص شد که نمرات در سراسر کشور در حال کاهش است و کارشناسان هشدار دادهاند که جملات انگیزشی کمکی نمیکنند.
دکتر تیموتی بیتس، سرپرست این مطالعه گفت: آنچه میبینیم کاهش نمرات در سراسر کشور است، بنابراین گفتن این جمله به دانش آموز که یک ابرقهرمان کارتونی به تو در ریاضی کمک میکند پس عاشق ریاضیات شو، نوعی سرپوش برای مشکلات بزرگی در آموزش است.
این کارشناس روانشناسی از دانشگاه "ادینبرو" به نقل قول یک کودک خردسال اشاره کرد که میگوید به دلیل داشتن یک طلسم احساس بهتری نسبت به یک درس دارد.
یک دختر دبستانی گفت: من الان عاشق ریاضی هستم، چون ابرقهرمانان به من کمک میکنند.
به این دلیل که معلمان آن دبستان دو شخصیت را به بچهها معرفی کردهاند تا آنها را تشویق به درس خواندن کنند، در حالی که ممکن است نتیجه عکس بدهد.
دکتر بیتس میگوید: در حقیقت درسهایی وجود دارند که دانش آموزان به طور طبیعی در آنها خوب نیستند و اینکه تنها به آنها گفته شود که اگر تلاش کنند میتوانند آن درس را با نمره خوب بگذرانند، ایده آل نیست.
اگرچه نگرش مثبت بسیار مهم است، اما زیاده روی کردن در آن ممکن است باعث نادیده گرفتن این شود که هر کس استعداد خاص خود را دارد و قرار نیست همه در یک مبحث خوب باشند...... ادامه خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48331/preview/