🔶 ۲ تله خطرناک در کمین زوجها
▪ تلههای زندگی تکرار مداوم دردها، رنجها، افکار و احساسات ما در کودکی هستند یعنی ما به شکل بیاختیار همان الگویی را که در دوران کودکی تجربه کردهایم در سراسر عمر خود به ویژه در زندگیمشترک تکرار میکنیم. به طور مثال اگر والدین بیمحبت و طردکنندهای داشتهایم، به شکل ناخودآگاه جوری با دیگران رفتار میکنیم که ما را مورد بیمهری قرار دهند و طرد کنند، یا اصلا عاشق کسانی میشویم و با کسانی ازدواج میکنیم که طردکننده و بیمحبت هستند تا همان الگوی دوران کودکیمان را دوباره تجربه کنیم و به این نتیجه برسیم که «من دوستداشتنی نیستم»!....
♦ زنی تشنه محبت و شوهری بیعاطفه
▪ زن با ناراحتی و دلخوری، همان حرفی را گفت که پیش از این بارها از زبان زنان دیگری هم در جلسه مشاوره شنیده بودم: «شوهرم اصلا منو دوست نداره!» پرسیدم: «چرا فکر میکنید دوستتون نداره؟» اخمهایش را در هم کشید و گفت: «هیچوقت بهم ابراز علاقه نمیکنه، حسرت به دلم مونده چهار تا کلمه عاشقانه به من بگه و ... بدتر از اون، وقتی طبق میلش نباشی و ناراحتش کنی، بدون اینکه یک کلمه حرف بزنه و بگه از چی ناراحت شده، دو روز تمام قهر میکنه! همیشه آرزو داشتم با مردی ازدواج کنم که من رو غرق در عشق و محبت بکنه اما کنار این مرد بیعاطفه به هیچکدوم از آرزوهام نرسیدم!». رو کردم به شوهرش و پرسیدم: «نظر شما راجع به صحبتهای همسرتون چیه؟» مرد سرش را پایین انداخت و گفت: «همسرم اشتباه میکنه، من بهش علاقه دارم...». گفتم: «پس چرا به گفته خانمتون، هیچوقت این علاقه رو ابراز نمیکنین؟»، بعد از چند ثانیه سکوت گفت: «ابراز علاقه که فقط به گفتن نیست، من صبح تا شب کار میکنم تا خانوادهام در رفاه زندگی کنند، یخچال خونه ما هیچوقت خالی نبوده، اینها علاقه نیست؟ فقط آدم باید زبونش رو بچرخونه و چهار تا کلمه حرف بزنه تا دیگران باور کنن که توی قلبش عشق و علاقهای وجود داره؟» جواب دادم: «بله. انگار حرف زدن راجع به احساساتتون برای شما کار سختیه. نه تنها ابراز عشق و علاقه، بلکه حتی بیان ناراحتی و رنجش و خشمتون هم برای شما سخته. چرا وقتی از دست همسرتون ناراحت هستین، راجع به این ناراحتی صحبت نمیکنین؟ چرا به جای حرف زدن راجع به دلخوری، ترجیح میدید قهر کنید؟» مرد با صدایی آهسته و اقرارگونه گفت: «بله... برای من سخته که راجع به احساساتم صحبت کنم... اما نمی دونم چرا... دست خودم نیست...».
▪ به مرد نگاه کردم و در سکوتش، پسر بچه شکنندهای را دیدم که از ابراز هیجانات خود میترسد، شاید به این دلیل که والدین سرد و کم عاطفهای داشته است، شاید در خانوادهای بزرگ شده که هرگونه ابراز هیجان، منع و سرکوب میشده است و ... . من در اتاق مشاورهام پسربچه زخم خوردهای را دیدم که به مرهمی برای زخمهایش نیاز داشت و در کنار او، دختربچه غمگینی که علاوه بر احساس «دوستداشتنی نبودن» از خلأهای عاطفی بیشماری که در درون خود داشت، رنج میبرد.....👇
https://www.migna.ir/news/53642/preview/
🔶 این علامت ها درمردان یعنی افسرده شدند
▪ مردانی که دچار افسردگی هستند، به جای آن که گرفته و غمگین به نظر برسند، اغلب از خودشان نشانههای کج خلقی بروز میدهند. اگر آنها بخواهند درباره یک مولفه عاطفی صحبت کنند، آن مولفه ممکن است ناراحتی یا کج خلقی باشد.
▪ افکار منفی نیز جنبه شایعی از افسردگی هستند. مردان احساس کج خلقی از خود نشان خواهند داد، چون مدام افکار منفی در سر دارند.
▪ بعضی از مردان افسردگی را از طریق خشم، عصبانی، یا پرخاشگری بروز میدهند. مردی که میفهمد مشکلی وجود دارد ممکن است لازم باشد این نقص و مشکل را با تظاهر به قوی و توانا بودن جبران کند. عصبانیت و خشم با کج خلقی متفاوت هستند.
▪ خشم احساس قویتری است اما کج خلقی، نوعی ناسازگاری است. مردانی که در نتیجه افسردگی منزوی شدهاند و از سوی دوستان یا خانواده برای برگشتن به جامعه احساس فشار کردهاند، خشمگین تر میشوند....👇
https://www.migna.ir/news/53645/preview/
🔶 دولت آینده در زمینه ارتقای سلامت روان اقدام کند
▪ دکتر مجید صفاری نیا، رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی ایران گفت: انتظاری که از حکمرانی و دولت آینده داریم این است که مهمترین دغدغه باید نگاه و رویکرد علمی به مشکلات روانی، اجتماعی و ارتقای سلامت روان و اجتماعی مردم باشد.
▪ او افزود: دیدگاه ارتقاء دهنده سلامت روانی میتواند با ارتقای استاندارهای سلامت اجتماعی تعامل برقرار کند. دولت آینده برای اشتغال، کاهش تورم، بهزیستی، رفاه، نشاط، تندرستی، سلامت، کاهش فساد، ادراک عدالت و کرامت متخصصان مقابله با رانت، رشوه، قومگرایی و توانگرایی برنامه داشته باشد که از طریق آن مردم بتوانند پیش بینی پذیری و کنترل پذیری در رویدادهای زندگی داشته باشند.....👇
https://www.migna.ir/news/53653
🔶 علائمی که خبر از اختلال وسواس فکریتان میدهند!
▪ داشتن یک سری رفتارهای تکراری (سه، چهار، یا حتی ۲۰ بار سر زدن به اجاق برای اطمینان از اینکه خاموش است یا نه) شایعترین وسواسهای مرتبط با OCD هستند و نزدیک به ۳۰ درصد از افراد مبتلا به این اختلال را تحت تاثیر قرار میدهند.
▪ میتوان گفت که دو بار بررسی کردن چیزی که به نظرتان میرسد، طبیعی است. اما اگر وارسی مداوم چیزها در زندگی روزانه تداخل ایجاد کند (مثلا باعث شود که دیر سر قرار برسید)، یا تبدیل شود به مراسمی که بدون انجام آن حال شما خوب نیست، احتمالا مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی هستید و از نشانههای وسواس فکری عملی است. جنیک بیمارانی دارد که مجبور هستند به عنوان مثال اجاق را دقیقا سه بار وارسی کنند.
▪ کسانی که مبتلا به OCD هستند، میتوانند سازماندهی را در سطح کمال بر عهده بگیرند.
رزیمانسکی میگوید: از نظر این افراد همه چیز باید درست و مناسب باشد، همه چیز باید درست و مناسب به نظر برسد، متقارن باشد، اعداد اقلام به درستی ترتیب داده شده باشد و همین رفتار از نشانههای وسواس فکری عملی است.....👇
https://www.migna.ir/news/53652
🔶 زنان به چه دلایلی بیشتر از مردان به مراکز درمانی مراجعه می کنند؟
▫ نویداله نوری
▪ خیلی از وقتها چون خانم ها بیشتر به اطراف توجه دارند بیشتر تحت اثر فشارهای محیطی قرار میگیرند و از این رو شیوع افسردگی در خانمها بیشتر از آقایان است. از سوی دیگر زنان بیشتر تحت تاثیر محرکهای منفی و مثبت قرار میگیرند.
▪ خانم ها درک هیجانی و عاطفی بیشتری نسبت به آقایان دارند و بیشتر به مراکز درمانی مراجعه میکنند و خود افشایی آنها بالاتر از مردان است.
▪ از جمله عوامل موثر بر ایجاد افسردگی در مردان از دست دادن شغل و یا توانایی فیزیکی است در حالی که از دست دادن زیبایی زنان را مستعد افسردگی میکند. شرطی سازی و نسبت دادن برخی ویژگی ها بی دلیل به خانمها نیز منجر به ایجاد افسردگی در آنها میشود.....👇
https://www.migna.ir/news/53657/preview/
🔶 تکذیب توافق سازمان نظام روانشناسی با سازمان بهزیستی در رابطه با صدور مجوز مراکز مشاوره روانشناسی
▪ رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به لزوم کسب پروانه از سازمان نظام روانشناسی، گفت: این موضوع را به سازمان بهزیستی تفهیم کردیم که باید روانشناسان این سازمان برای فعالیت از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره پروانه داشته باشند.
▪ به گفته محمد حاتمی، طبق قانون هر شخصی بخواهد فعالیت روانشناسی و مشاوره انجام و یا کلینیک و مرکز روانشناسی و مشاوره تاسیس کند باید پروانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره را داشته باشد.
▪ وی با اشاره به ماده ۵۷ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور، تصریح کرد: سازمان بهزیستی طبق ماده ۵۷ قانون احکام دائمی اختیاراتی را در برنامه ششم توسعه جهت تاسیس مراکز مشاوره اجتماعی، کلینیکهای اجتماعی و اورژانسهای اجتماعی دارا است. طبق این ماده قانون گذار گفته است بهزیستی میتواند این مراکز را تاسیس کند اما نگفته است که باید سازمان بهزیستی مجوز را صادر کند و یا ضوابط عمومی و تخصصی را رعایت نکند بلکه باید طبق ضوابط از متولی اصلی یعنی سازمان نظام روانشناسی مجوز گرفته شود.....👇
https://www.migna.ir/news/53663
🔶 آیا مشاوره روانشناسی راهی برای تسکین یا نصیحت های بی پایان است؟
▪ مشکل بسیاری از از مردم جامعه ما این است که هرکدام یک پزشک نهفته در وجودشان دارند و گوششان از نصیحت های مختلف پر است درحالی که کار یک روانشناس یا مشاور، نصیحت کردن نیست. او مادامی که محرم اسرار شما است، باتوجه به طرز رفتار شما، صحبت های شما، حالت چهره شما و حتی طرز نشستن شما تشخیص میدهد که از چه مشکل روحی رنج میبرید و به شما نشان میدهد که مانند بیماری های جسمی، بیماری های روحی هم منشأی دارند که میتوان آن را شفا بخشید. همچنین یک روان شناس نمیتواند مانند پزشک عمومی حال شما را با قرص و دارو خوب کند و بسیاری از روش های درمانی آن به نوعی آموزشی هستند که فرد باید با یادگیری یک سری مهارات و انجام آنها مانند تکلیف، در درمان خود نقش فعال داشته باشد.
▪ به گفته روانشناسان، بسیاری از بیماری های روحی با گفت وگو و مشاوره قابل رفع و درمان است؛ اما انکار و کتمان بیماری سبب تشدید آسیب و ماندگاری آن می شود. مراجعه شما به روانشناس، نشاندهنده ضعف یا ناتوان بودن شما در مدیریت زندگی نیست! بلکه نشاندهنده اهمیتی است که شما برای درست زندگی کردن قائل هستید و این خود به نوعی بازتاب شعور و قدرت شما است....👇
https://www.migna.ir/news/53667/preview/
🔶 حمایت اساتید و دانشآموختگان روانشناسی و مشاوره کشور از رئیسی
✅ ما اساتید و دانش آموختگان روانشناسی و مشاوره کشور مطلعیم که اکثر شما مردم فرهیخته ایران، همگام با نخبگان و عموم صاحبنظران عرصههای مختلف کشور، پیشتر و بیشتر مراتب حمایت خودتان را از جناب آقای سید ابراهیم رئیسی، به عنوان نامزد اصلح انتخابات، ابراز کردهاید، اما در حال ما نیز در کمال خرسندی و همگام با شما، بدینوسیله حمایت قاطعمان را از جناب آقای رئیسی به عنوان مدیری توانمند و پاکدست اعلام میداریم و امید آن داریم که ایشان در کسوت ریاست جمهوری اسلامی ایران، با برخورداری از رای حداکثری شما ملت شریف ایران و با تشکیل "دولتی مردمی برای ایرانی قوی" به توفیق خدمت به شما مردم صبور، برای خلق آیندهای درخشان و امیدبخش، نایل شود و تمامی همت و توان خود و دولتش را برای درخشش بیشتر ایران در عرصه جهانی و در عین حال زندگی آبرومندانه و امیدوارانه همه ایرانیان به کار گیرد.
✅ آری ما خوب میدانیم که میتوانیم با هم و دوباره برای ایرانمان افتخار و عظمت بیافرینیم. همراه شو ای عزیز تنها نمان به درد که این درد مشترک، هرگز جدا جدا درمان نمیشود.
ما روانشناسان و مشاوران چون گذشته با افتخار خدمتگزارتان هستیم و باور داریم همه ما ایرانیان، در سایه سلامت همه جانبه و به خصوص تامین سلامت روان میتوانیم فردایی بهتر و پرنشاطتر داشته باشم. برایتان آرزوی شادی و سلامتی داریم.
✨ خداوند متعال همیشه یار و یاورتان.
👤 اسامی:
▪ دکتر عباس مسجدیآرانی، دکتر مریم بختیاری، دکتر علیاصغر اصغرنژاد فرید، دکتر محمدرضا پیرمرادی، دکتر معصومه اسمعیلی، دکتر علی فتحیآشتیانی، دکتر مهدی هرمزپور، دکتر سیدہ اسماء حسینی، دکتر جواد خدادادی سنگده، دکتر محمدعلى اسلامی، دکتر سیده الناز موسوی، دکتر مجتبی طغیانی، دکتر اکبر عبدی، دکتر عباس رحیمینژاد، دکتر آسیه شریعتمدار، دکتر آتوسا کلانتر هرمزی، دکتر توران علیزاده، دکتر بنفشه مهاجرین، دکتر سمیه زارع، دکتر فاطمه جوادزاده، دکتر زهرا هاشمی، دکتر مسعود نویدی مقدم، مهدیه صادقی، زینب بابایی، عادل خالقی، مریم کاکاوندی، امید محمدی، مجتبی حقانی، موسی خوبی، فاطمه محمدپور، جواد خوبی، داود نودهئی، مرتضی بخشایی، مریم تاجیک، دکتر رقیه کیانی، فهیمه رسولی، علی شهرکی، مریمالسادات انجو، رضوان یوسفی، جواد شادی، الهام تقیزاده جدیکار فرشی نوروزی، بهزاد شالچی، قمر قربانی، طیبه قاریزاده، معصومه راشد، مریم معادی، رقیه بحری، زینب اصغری، غلامعلی ابوالفتحی، سعید رجبی، زهرا جلالی، فرشاد علیاری، سجاد حسینی، لیلا اختیاری اسلامی، دکتر سمیرا هاشمی، دکتر سمیه کاظمیان، دکتر جواد خدادادی، دکتر ابراهیم نعیمی، دکتر غلامحسین نوروزی نژاد، دکتر محمد هادی صافی، دکتر الهام آبنیکی، دکتر رضا پورحسین، دکتر ابراهیم نعیمی، دکتر فاطمه جوادزاده، دکتر محمود شیخپور، دکتر مصطفی پرهیزگار، دکتر امیرسام کیانی مقدم، سوسن سالاری، مهسا عبداللهپور کهریز پهلوانی، روحالله مشایخ، اعظم زارع، مریم محمدی، مریم نجومیصافی، دکتر سیامک طهماسبی، دکتر مریم صفآرا، دکتر مژگان اسمعیلنیا، دکتر زینب دکامی، دکتر نسیم سهیلی، دکتر کامران شیوندی،.... ادامه اسامی 👇
https://www.migna.ir/news/53669/preview/
▫ اگر از مادرتان شاکی هستید، این مطلب را بخوانید
🔶 آینده دخترانی با مادران بداخلاق؛ از بیماری روانی تا فرار
▪ آدم وقتی که بچه است و دنیاش محدوده به خانواده و اطرافیانش، فکر میکنه همه همینن. همه آدمها همینجوره روابطشون و تجربیاتشون؛ و همینها درسته. من تو دوره نوجوانی شدیدا OCD داشتم. مدام فرمش عوض میشد. زندگیم رو مختل میکرد. ولی فکر میکردم لابد همین درسته دیگه. پوست دست من الان مثل پوست دست یه آدم ۵۰ ساله است. انقدر که شستم و شستم و شستم تو اون سالها. وسواس تمیزی، نجسیپاکی، وسواس اینکه دروغ نگم، وسواس سر رکعت نماز (که آخرش هر نمازم ۲ ساعت طول میکشید). این وسواسها درواقع بروز اضطرابهایی بود که داشتم.
▪ اما خب نه خودم میفهمیدم که یه جایی مشکل هست و نه مادرم توجهی نشون میداد. فکر کردن به اون دورههای OCD هنوز نفسم رو میگیره. تمام مدت تحت یه اضطراب و فشار روانی بودم و هیچ کمکی هم از جایی نمیرسید..... ادامه در لینک زیر👇
https://www.migna.ir/news/53671
🔶 تاب آوری، رسانه و اضافه بار اطلاعاتی
▫ طاهره عزیزپور
▪ آیا پرشماری و نامحدود بودن اطلاعات به سلامت روان آسیب می رساند؟ دسترسی بی نهایت به اطلاعات در دوران بیماری کووید-۱۹ می تواند آفت تاب آوری بوده و حتی اوضاع را بدتر کند.
▪ کارشناسان پیش بینی می کنند که با توجه به بحران کووید-۱۹ و رکود اقتصادی که با آن رو به رو هستیم، اپیدمی بعدی، فراگیری اختلالات و بیماری های روانی خواهد بود.....👇
https://www.migna.ir/news/53680/preview/
🔶 والدین به تفاوت های ذهنی بچه ها احترام بگذارند
▫ حمیدرضا غلامی بورخیلی
▪ انتقادگری، سرزنش و مقایسه و تنبیه و تهدید راه مناسبی برای کنترل بچهها نیست. سرزنش، مخرب روان و همچنین نصیحت، مخدر آن است. باید توجه داشت که سرزنش و مقایسه گری با هم خویشاوندند به همین دلیل از این نوع ادبیات در مواجهه با اشتباهات بچهها نباید استفاده کرد.
▪ برخی والدین برای کنترل و به زیر سلطه کشاندن فرزندان خود از این ابزارهای بسیار مخرب استفاده میکنند. ابزارهایی که تا آخر عمر با بچهها خواهند ماند، یعنی در آینده زمانی که والدین نقش کمرنگتری در زندگی فرزندان خواهند داشت.
▪ مقایسه گری یک ظلم بزرگ در حق فرزندان است، همانطور که اثر انگشتان دو انسان در دنیا شبیه به هم نیستند، روان دو انسان هم در دنیا وجود ندارد که شبیه به هم باشند. این انتظار بی مورد است که والدین فکر کنند بچههایشان باید دقیقاً مثل آنها باشند.
▪ سبک فرزند پروری و محیط زندگی انسانها با هم فرق میکند، با این همه تفاوت بین ظهور و رشد انسانها باید به این نتیجه رسید که مقایسه کردن آنها، یک نوع بیعدالتی و ظلم در حق بچهها است.
▪ مقایسه کودک با گذشته خودش مانعی ندارد، اگر کودک نسبت به گذشته خودش پیشرفتی داشته باید مورد تشویق قرار بگیرد و اگر ثابت و یا پسرفت داشت مشکلاتش مورد برسی قرار گیرد. همچنین به آنها تا حد توانمان باید قدرت انتخاب داد.....👇
https://www.migna.ir/news/53694/preview/
🔶 رابطه اثربخش در مشاوره
▫ روحاله عظیمی
▪ همدردی بهصورت خودکار اتفاق میافتد و در نوع بشر نیز وجود دارد، ولی همدلی مهارتی است که به دانش اولیه و تمرین نیاز دارد. مشاوری که فقط همدردی میکند، از لاک حرفهای خود خارج میشود و در اثر تماس مستقیم با عواطف درمانجو، بعد از مدتی دچار فرسایش شغلی میشود. همدردی درمانجو را آرام نمیکند و باعث تسکین او نمیشود، چون دقیقاً همین کار را خاله، عمه، دوست، همکلاسی و ... هم انجام میدهند.
▪ #همدردی مانند شخصی میماند که با شنیدن فریادهای کمکخواهی فردی که دارد غرق میشود، بدون اینکه از مهارت شناکردن برخوردار باشد، به کمک او میشتابد. نهتنها کمکی به او نمیکند، بلکه خود نیز غرق میشود! اما همدلی به معنای درک دقیق احساسات و افکار درمانجو، ضمن حفظ جدایی از اوست! همین موضوع است که همدلیکردن را به هنر تبدیل میکند. به اعتقاد راجرز، همدلی نقش مهمی در غنیسازی ارتباط و پویایی رابطه دارد. در مثالی که گفتیم، فردی که همدلی بلد است، به شناگر ماهری میماند که با شنیدن صدای فرد در حال غرقشدن در آب، به کمک وی میشتابد و او را از مرگ نجات میدهد؛ ضمن اینکه جان خود را نیز حفظ میکند.
▪ مشاوران مدرسه برای کسب #همدلی باید به سه مؤلفه اساسی آن توجه کنند: مؤلفه اول این است که مشاور از خود بپرسد: «مراجع (دانشآموز) چه احساس یا احساساتی دارد؟» (شناسایی احساسات طرف مقابل.) مؤلفه دوم این است که مشاور به دنبال پاسخگویی به این سؤال باشد که: «چرا دانشآموز این احساس یا احساسات را تجربه میکند؟» (تبیین احساسات.) و بالاخره مؤلفه سوم، بازتابدادن آن احساس یا احساسات به دانشآموز است. در اینجا مشاور مدرسه همچون آینه به انعکاسِ احساسات دانشآموز میپردازد.....👇
https://www.migna.ir/news/53701