💠 جهانگردی، معروف یا منکر؟
🔹 در این سی سال اخیر حاکمیت تفکر توسعه غربی پس از جنگ تحمیلی آن قدر رسانه ها پیدا و پنهان در فواید و آثار مثبت جهانگردی و گردشگری کتاب و مقاله و فیلم و گزارش و مستند و کلیپ تبلیعی پخش کرده اند که کسی جرائت طرح این گونه پرسش ها ندارد.
❓ راستی گردشگری و جهانگردی اصولا معروف است یا منکر؟
❓ مفید است یا مضر؟
❓ آثار مثبت و منفی آن چیست؟
❓یک نوع است یا چند نوع؟
❓سفرهای گردشگری ایرانیان به کجا مفید است و به کدام مقصد زیان بخش و خطرناک؟
❓کدام نوع گردشگری و نمونه هایش حلال است و کدام نوع آن حرام و منکر؟
❓آیا همه انواع آن و هرگونه رفت و آمد به خارج و داخل فارع از هر هدف و انگیزه و نتیجه و وسیله و لباس و آداب و روشی اقدامی مبارک و مفید است؟
❓فرهنگ و آداب گردشگران و مقصد و مقصود آنان هیچ نقشی در خوبی و بدی و ارزشیابی گردشگری ندارد؟
❓رابطه گردشگری با دیگر روش ها و شیوه های کسب درآمد ملی چیست؟
❓چرا گردشگری صدها برابر کشاورزی و صنعت و معدن و دامداری و دانش و فن ، تبلیغ و ترویج و حمایت می شود؟
❓آیا می دانیم چه میزان ارز کشور صرف حمایت از سفرهای خارجی و تفریحات مرفهان بی درد شده است و روابط بی مرز با کفار چه دستاوردهای اخلاقی و سیاسی و فرهنگی داشته است؟
❓آیا بر پایه تبلیعات بی اندازه در ترویج توریسم و جهانگردی ورود گردشگر به کشور بیشتر بوده است یا خروج ایرانیان گردشگر از کشور؟
❓چرا صادقانه اعلام نمی شود؟ هزینه و بودجه تخصیص یافته برای جذب گردشگران چقدر بوده و چه دستاورد اقتصادی و فرهنگی داشته است؟
❓چرا همیشه از ارز آوریِ گردشگری، گفتگو می شود ولی از میزان ارز بری و هزینه های تخصیص یافته برای جذب گردشگران گفتگو نمی شود؟
❓آیا سفرهای فراوان و گردشگری ایرانیان به خارج ارز آور است یا برعکس یا هردو و یا هیچکدام؟
❓آیا می دانید سالانه چه هزینه های از بیت المال برای جذب گردشگر انجام شده و می شود؟
❓آیا می دانید که بی ثبات ترین درآمدها و بودجه ها که از سوی کشورهای مقصد و مبدا هر دو تهدیدپذیر است تکیه بر درآمدهای حاصله از جهانگردی است؟
▫ چه خوب است نگاهی به زندگی مدیران و مسئولان نهاد گردشگری در سال های پس از انقلاب اسلامی داشته باشیم و معروف و منکرهای مربوط به این نهاد و نهادهای مشابه را بهتر بشناسبم.
❓راستی مبانی فقه گردشگری و حلال و حرام آن چیست؟
❓آیا فتوای فقهای بزرگی همچون امام خمینی قدس سره که نجاست کفار و اهل کتاب را ذاتی می دانستند، در پیشگیری از سلطه اجانب بر بلاد اسلامی و کنترل جهانگردی اثر گذار نبود؟
❓آیا کشورهای حامی اسرائیل در شمار کفار حربی و دشمن مسلمانان اند یا دوست و بی طرف محسوب می شوند؟
❓آیا گردشگری بین بلاد اسلامی و کشورهای بلاد کفر و دشمنان پیدا و پنهان فرقی ندارد؟ چرا تبلیعات گردشگری همیشه در پی جذب گردشگران کشورهای غربی است و برای جذب مسلمانان برنامه ریزی بیشتری انجام نمی شود؟
چرا همیشه به جیب گردشگران چشم دوخته ایم و درباره قلب ومغز آنان
برنامه ای نداریم؟
⁉ و ده ها پرسش دیگر ؟؟؟
والسلام علیکم
✍ محمود مهدی پور ۱۳۹۸/۹/۲۶ ش.
#جهانگردی
#گلشن_معروف
#فرهنگ_کوثر
@haramqom_kosar
💠 مقدمه کتاب چهل حدیث «رفق و مدارا»
🔹 حمد و ستایش خداوند بینظیر را که مهربانترین است و فاصله مهربانی او با مهربانی بندگان قابل سنجش نیست و حد و اندازه مهربانی او ناپیداست و درود و سلام بر آخرین فرستاده او که خلق نیکو و مهربانی برجستهترین صفات اوست و خاندان مهربان او که پس از خدای تعالی آناناند که همه مردم را دوست دارند، سعادت و خوشبختی دنیا و آخرت مردم را میخواهند و دوست دارند تا مردم سعادت ابدی را در سایه تلاش و کوشش همراه با مهربانی به دست آورند.
🔹 در حقیقت کلام خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام روح و جان آدمی را صفایی پاکیزه و معنوی میبخشد و نورانیت میآورد، یکی از موضوعاتی که در کلام خاندان رسالت بسیار بر آن تأکید شده است.
🔹 مدارا و مهربانی و خلق حسن و آسانگیری با بندگان خداست، جملات و کلماتی که از لسان حقیقتگوی معصومین علیهم السلام درباره رفق و مدارا و مهربانی صادر شده برای عالم و عامی سودمند است؛ هر که آن را نشنود خود را از خزانههای حکمت محروم کرده است و بسیاری از فرصتها را از دست خواهد داد، احادیث وارده در خصوص رفق و مدارا آنچنان دقیق و درست است که هر انسانی را با هر گرایش و مکتبی میتواند تا قلههای موفقیت رهنمون سازد.
🔹 سخن و سیره معصومین علیهم السلام بسیار به رفق و مدارا فرا میخواند ولی گاهی هم در برابر زورگویی و لجاجت ستمگران داخلی و خارجی، شدت و صلابت و قاطعیت را لازم میشمرد و چنین است که همیشه رفق و مدارا، ثمربخش باشد، همانطور که در نامه ۴۶ نهج البلاغه آمده است.
🔹 مدیران، معلمان، مسئولان و همه آنهایی که در گوشه و کنار دنیا زندگی میکنند، میتوانند با عمل به همین روایات رفق و مدارا به بهترین مدیران، معلمان و مسئولان تبدیل شوند.
🔹 حقیقتاً باید این روایات را بارها و بارها بخوانیم تا حفظ کنیم و تلاش کنیم تا در عمل هم بدانها پایبند باشیم. آنگاه که عامل شدیم میبایست منتظر آثار و برکات آن باشیم اهمیت رفق و مدارا تا آنجاست که پیامبر صلی الله علیه و آله میفرماید که به مدارا کردن با مردم مبعوث شدهام و در کلمات سایر معصومین علیهم السلام هم چقدر خوب و زیبا رفق و مدارا ترسیم شده است.
🔹 بخش زیادی از روایات این مجموعه از کلمات امیر مؤمنان علی علیه السلام و از کتاب گرانسنگ حدیثی غررالحکم و دررالکلم اثر دانشمند گرانمایه عبدالواحد بن محمد تمیمی آمدی است که به حسب شماره ارجاع داده شده است.
🔹 شما را به مطالعه این مجموعه فخیم و دیگر کتب حدیثی سفارش میکنیم و توفیق فهم و عمل به گفتار معصومین علیهم السلام را از خداوند خواهانیم.
✔ در پایان از برادر گرامی حجت الاسلام و المسلمین مهدیپور که با نظارت و اهتمام ایشان مجموعههای فراوان حدیثی و به سرانجام رسیده، تشکر مینمایم.
✍ اسماعیل محمدی
#رفق_مدارا
#گلشن_حدیث
#کانال_فرهنگ_کوثر
@haramqom_kosar
💠 فرق های نماز و روزه
🔻 بین نماز و روزه چند تفاوت وجود دارد:
1⃣ کسی که مریض یا در سفر است نباید روزه بگیرد ولی با سفر و مرض نماز از انسان ساقط نمی شود.
2⃣ کسی که نماز قضا بر عهده اوست می تواند نماز مستحبی بخواند ولی کسی که روزه قضا بر عهده اوست نباید روزه مستحبی بگیرد.(۱)
3⃣ خانمها در حال حیض و نفاس نباید روزه بگیرند و نباید نماز بخوانند ولی بعد از پاک شدن، قضای روزه ها را باید بگیرند اما قضای نمازها لازم نیست.(۲)
4⃣ گر چه ترک نماز و روزه بدون عذر گناه زیاد دارد ولی ترک نماز کفاره ندارد اما ترک روزه کفاره دارد.
5⃣ خوابیدن حتی برای یک لحظه نماز را باطل می کند ولی روزه را باطل نمی کند حتی اگر شب قبل تصمیم داشته باشد فردا را روزه بگیرد و روز بعد تمام روز را خواب باشد روزه اش صحیح است.(۳)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- توضیح المسائل محشی ، ج ۱، ص ۸۸۵.
۲- همان، ۲۶۷.
۳- نجاة العباد، ص ۱۵۲.
✍ سید جعفر ربانی
#نماز_روزه
#گلشن_احکام
#کانال_فرهنگ_کوثر
@haramqom_kosar
💠 فرق های حج و نماز
🔻 گرچه حج و نماز هر دو از عباداتند ولی بین این دو فرق هایی وجود دارد:
1⃣ برای نماز باید یک نیت کنیم آن هم در اول نماز. پس هنگام رکوع یا سجده و بقیه کارهای نماز نباید نیت جدا گانه بکنیم. ولی در حج، هنگام احرام باید نیت احرام کنیم. و در هنگام طواف باید نیت دیگری برای طواف کنیم. و در هنگام نماز طواف نیت خاصی برای نماز طواف و همین طور تا آخر اعمال (۱) ....
2⃣ از اول نماز تا آخر نماز باید با وضو باشیم. اما در حج بسیاری از اعمال آن وضو لازم ندارد مثل احرام، سعی بین صفا و مروه، رمی جمرات، وقوف در عرفات و مشعر. بله بعضی اعمال حج وضو لازم دارد مثل طواف و نماز طواف.
3⃣ در حج استطاعت شرط است ولی در نماز استطاعت شرط نیست. یعنی انسان به هر صورتی که قدرت دارد باید نماز را بخواند.
4⃣ حج واجب فوری است یعنی همین که کسی مستطیع شد باید برای ثبت نام یا بقیه مقدمات حرکت اقدام نماید. اما در نماز در بیشتر موارد فوریت ندارد مثلا وقت نماز ظهر که داخل می شود چند ساعت فرصت داریم که نماز مان را بخوانیم. بله مستحب است که نماز در اول وقت خوانده شود آنهم به جماعت. (۲)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱- این مطلب با مراجعه به کتب فقها مشخص می شود زیرا در ابتدای هر عملی از اعمال حج، نیت آن را ذکر فرموده اند.
۲- الروضة البهیه، ابتدای کتاب الحج.
✍ سید جعفر ربانی
#حج_نماز
#گلشن_احکام
#کانال_فرهنگ_کوثر
@haramqom_kosar
💠 منکرهای پنهان در قالب گزارش و خبر
🔹 در زندگی بسیاری از ما گزارش نویسی مکتوب و یا ارائه گزارش شفاهی کاری روزانه و هفتگی و ماهانه و دست کم سالانه است این کار یکی از فعالیتهای مرسوم و معمول و مداوم همه ادارات و نهادها و شرکت هاست:
▫ گزارش نیازها؛
▫ گزارش پیشرفت پروژه ها؛
▫ گزارش مشکلات و موانع طرح ها و برنامه ها؛
▫ گزارش در آمدها و هزینه ها؛
▫ گزارش اهداف و آرمانها؛
▫ گزارش کار اشخاص و ادارات و نهاد ها، گزارش کار واحدها بخش ها و عاملان واقعی و دروغین و عناصرمباشر و مؤثر اقدامات مثبت و منفی؛
▫ گزارش کیفیت و میزان وجود مواد مختلف در فرآورده ها و کالاها؛
▫ گزارش تفریغ بودجه کشورها،
▫ گزارش حضور و غیاب کلاسها و پرسنل ادارات؛
▫ گزارش ارزیابی کارایی نیروها و میزان استحکام محصولات صنعتی؛
▫ گزارش میزان قصور و تقصیر اشخاص و نهادها در حوادث و اتفاقات گوناگون برای تصمیم گیری قصایی و سیاسی
▫ گزارش فعالیتهای اقتصادی و میزان تولید توزیع و مصرف و صادرات و واردات کالاها؛
🔹 همه این اقدامات نوعی خبر است که می تواند مصداق دروغ گویی دروغ نویسی عمدی و سهوی و اظهارنظر بدون آگاهی باشد گزارش دروغ در هر موضوع و به هر شخص و مقام اجتماعی منکر است و به هر میزان مخاطبانی گسترده تر و مؤثرتر داشته باشد؛ منکری بزرگتر و خطرناکتر و سبب ضرر و زیان بیشتر شناخته می شود.
🔹 اصلاح فرد و جامعه و ملت و دولت بدون اصلاح خبرگزاری ها رسانه ها و مطبوعات و انواع رسانه ها امکان پذیر نیست. دست ها و زبانها و قلم ها باید بر مدار صداقت بچرخد تا شریعت اجرا شود و حقیقت نمایان گردد و ملت سیمای زیبای عدالت را تماشا کند.
🔻 به این چند حدیث توجه کنید.
▫ قال الصادق علیه السلام :
🔸 «من صدق لسانه زکی عمله»
🔹 هرکس زبانش راست بگوید عملش پاکیزه خواهد بود.
📚 الکافی، ج ۲، ص۱۲۰.
▫ قال علی علیه السلام:
🔸 «الصدق امانه و الکذب خیانه»
🔹 صداقت نماد امانت و دروغگویی نشان خیانت است.
📚 غررالحکم، ص ۱۵.
▫ قال علی علیه السلام:
🔸 «الصدق اخو العدل»
🔹 صداقت برادر عدالت است.
📚 میزان الحکمه، ج۲، ص۱۵۷۲.
🔹 از امام سجاد علیه السلام پرسیدند مجموعه شرایع دین چیست؟
▫ حضرت در پاسخ فرمود :
🔸 «قول الحق و الحکم بالعدل و الوفا بالعهد
🔹 یعنی عصاره دین در این سه اقدام نهفته است.
▫ سخن حق و حق گویی.
▫ داوری و ارزیابی عادلانه .
▫ وفاداری نسبت به عهد و میثاق.
📖 الخصال ص۹۰ ح ۱۱۲
والسلام علیکم
✍ محمود مهدی پور ۱۳۹۸/۱۰/۲ ش.
#منکرهای_پنهان
#گلشن_معروف
#فرهنگ_کوثر
@haramqom_kosar
🔻 شهید آیه الله حسین غفاری آذرشهری
🔻
(۱۳۵۳-۱۲۹۵ش)
🔻 تولد
🔹 مقارن عید قربان سال ۱۲۹۵ش. در روستای دهخوارقان (آذرشهر) تبریز و خانه محقر مرحوم عباس؛ کشاورز فقیر و متدین دومین پسری که به دنیا گام نهاد، او را «حسین» نام نهادند.
🔹 چند روزی از تولد این کودک نگذشته بود که پدرش از دنیا رفت و برادر بزرگِ حسین سرپرستی خانواده را به عهده گرفت و در همان روستا شغل پدر را ادامه داد.
🔻 تحصیل
🔹 حسین که مقداری بزرگ شد، ضمن کمک به برادرش در کار کشاورزی، خواندن و نوشتن را در ساعات استراحت و فراغت فراگرفت. عشق به تعلیم و تحصیل او را وادار کرد تا دروس و علوم مقدماتی حوزوی را نزد «حاج شیخ علی» و «میرزا محمدحسن منطقی» در زادگاهش بیاموزد و خود را برای سطوح علمی بالاتر مهیا کند.
🔹 زمانی که برادر بزرگش برای بهبود وضع معاش خانواده و گذران زندگی عازم تبریز شد، حسین به همراه او به تبریز رفت و در آنجا نیز علاوه بر کمک به برادر بزرگ درس و بحث را رها نکرد؛ بلکه به مدرسه علمیه طالبیه که آن زمان پذیرایی و آماده برای جوانان مستعدی همچون او بود، رفت و سالیانی را به تحصیل پرداخت.
🔹 وی این بار مصمم تر از قبل به کار کشاورزی مشغول شد و در کنار آن تحصیل علوم حوزوی را نزد داییاش حضرت آیتﷲ حاج سید محسن میرغفاری آذرشهری ادامه داد.
🔻 استادان
🔹 شهید غفاری در آستانه 30 سالگی بود که تصمیم گرفت برای کسب بهره های علمی بیشتر و کمالات معنوی به قم مهاجرت کند. لذا برای اجرای این تصمیم با خانواده خود خدا حافظی کرد و راهی قم شهر علم و اجتهاد گردید و در آن حوزه پربرکت بطور جدی دروس سطح عالی را نزد آیات عظام فیض قمی و سید محمدتقی خوانساری و خارج فقه و اصول را نزد مراجع بزرگ آیات عظام حجت کوه کمری، نجفی مرعشی، بروجردی و امام خمینی گذراند و به دریافت اجازه اجتهاد از آن بزرگواران نایل آمد.
🔻 خدمات
🔹 آیتﷲ غفاری پس از یازده سال سکونت در قم و کسب معارف و کمالات در حدود چهل سالگی به تهران مهاجرت نمود و برای همیشه در آنجا ساکن گردید. ابتدا در نزدیکی میدان شاهپور (وحدت اسلامی) خانه محقری را اجاره کرد و در مسجد خاتم الاوصیای تهران نو به امامت جماعت و تبلیغ و ارشاد مشغول شد پس از چند سال بنا به درخواست یکی از نمازگزاران محل سکونت را به خانه ای که جنب مسجدالاوصیا قرار داشت، نقل مکان داد و از آن زمان به بعد علاوه بر امامت جماعت و وعظ و ارشاد مسئولیت امور عمرانی، فرهنگی و اجتماعی محل را به عهده گرفت و منشأ آثار و خدمات بسیار مفیدی گردید.
🔹 در سال ۱۳۴۰ ش. که نخست وزیر وقت طرح انجمنهای ایالتی و ولایتی را برای تصویب و اجرا مطرح کرد، شهید غفاری با سخنرانی های خود ضمن مخالفت شدید مردم را از عواقب سوء آن مطلع ساخت.
🔹 از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ به خاطر سخنرانی های روشنگرانه هرچندگاه به ساواک احضار و مورد اذیت و آزار جسمی و روانی قرار می گرفت که یک نمونه آن زمانی است که رژیم به وارد کردن گوشت های یخی منجمد از کشورهای غیر مسلمان برای مصرف داخلی اقدام کرد.
🔹 به دنبال تحریم خرید و فروش و مصرف آن از سوی امام، شهید غفاری علناً در سخنرانیها و مجامع عمومی آن حکم را بیان میکرد. آخرین دستگیری او در تیر ماه ۱۳۵۳بود که منجر به شهادتش گردید که خاطرات زیادی از این دوره به جامانده است.
🔻 شهادت
🔹 آخرین ملاقات خانواده شهید با او در زندان قصر انجام شد، در روزهای آخر زندان شهید غفاری در اثر شکنجه قادر نبود با پای خودش برای ملاقات حاضر شود و دو نفر مأمور زیر بغل او را گرفته، در حالی که روی زمین می کشیدند، برای ملاقات آوردند. سر و صورت او نیز به شدت مضروب شده بود.
🔹 غروب روز ۱۳۵۳/۱۰/۶ به منزل شهید تلفن می شود که اعضای خانواده فردا صبح در دادستانی حاضر باشند. خانواده شهید روز بعد در دادستانی حاضر می شوند.
🔹 پس از معطلی مأموران برگه ای که روی آن نوشته بود: زندانی حسین غفاری فرزند عباس به شماره شناسنامه... صادره از تبریز به دلیل پیری و بیماری در بیمارستان فوت کرده است را آورده، از خانواده او خواستند که زیر آن برگه را امضا کنند، آنها خودداری می کنند مأموران چندین بار تهدید کردند ولی اعضای خانواده برگه را امضا ننمودند آن روز آنها را از دادستانی بیرون کرده و جنازه را تحویل ندادند. مجدداً بعد از ظهر تلفن کردند و آنها را احضار نمودند.
🔹 این بار مأموران خانواده شهید غفاری را مخاطب قرار داده، با حالتی خشمگین گفتند: «ما پدرتان را در زندان کشتیم، جیکتان اگر دربیاید، شما را هم می کشیم برای ما هیچ مهم نیست. جنازه را تحویل بگیرید و تنها با اقوام نزدیک خود به بهشت زهرا ببرید و او را در آنجا دفن کنید و بعد از آن به خانه تان رفته و ساکت بمانید».
🔹 در روز ۷ دی سال ۱۳۵۳ پیکر خون آلود او توسط خانواده اش به قم آورده شد. پس از غسل و کفن آن پیکر پاک را برای تشییع به مدرسه حقانی بردند.
🔹امیرالمؤمنین عليه السلام:
🍃ثلاثٌ يُمتَحَنُ بِها عُقولُ الرِّجالِ، هُنَّ: المالُ، وَالوَلايَةُ، وَالمُصيبَةُ
💥با سه چيز، خرد مردان، سنجيده مى شود:
🍃دارایی
🍃مقام
🍃و حوادث ناگوار
📚غررالحكم حدیث 4664
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
⚠️راههای نفوذ شیطان
🌸امام صادق عليه السّلام فرمود:🌸
قالَ الشَّيْطانُ:
☘إذا اسْتَمْکنْتُ مِنْ ابْنِ آدَمَ فِي ثَلاثٍ لَمْ اُبالِ ما عَمِلَ فَإِنَّهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ مِنْه
🌸 إذا اسْتَکثَرَ عَمَلَه
🌸 و نَسِيَ ذَنْبَهُ
🌸ودَخَلَهُ الْعُجْبُ.
👌شيطان (به يارانش) گفت:
🍀از راه سه چيز بر بني آدم #غلبه مي کنم و در اين صورت باکي ندارم که او چه اعمال (نيکي) انجام مي دهد
☘ زيرا #اعمال_نيک وي در نزد خدا پذيرفته نمي شود.
و آن سه عبارتند از:
🍁هنگامي که #عمل خود را «بيش از واقع» آن ارزيابي کند!
🍁و گناهان خود را #فراموش_کند!
🍁و داراي #عجب و خودپسندي باشد!
📚سفينة البحار، ج۲، ص۱۶۱
🌹 گلشن معروف 🌷
درس هفتادو سوم
⛳️ بصیرت کیمیای آفرینش ⛳️
🌱 بصر و بصیرت از یک خانواده وهر دو از مقوله روشن بینی وآگاهی است.
بصر چشم ظاهری انسان است و بصیرت چشم باطنی او .
✳️انسان به هردو گونه نور و فروغ اسمانی و زمینی نیاز دارد. مشاهدات. آگاهی از عناصر محسوس ونامحسوس جهان هردو شیرین ودلنشین است. بصر وبصیرت دو ابزار شناخت و آگاهی از جهان غیب و شهود است..
هم چشم ظاهری می خواهد هم چشم باطنی .
✳️ به کمک چشم و دیگر حواس ظاهری انسان می تواند در آفاق پیدا و پنهان جهان به تماشا بایستد. حواس پنج گانه دریچه های ورود نور به فضای روح وروان انسان ها ودیگر جانوران است ولی شناخت بخشی دیگر از حقایق عالم
یعنی شناخت وجود خدا وصفات کمال وجلال الهی ، شناخت انبیا و وحی آسمانی شناخت وایمان به فرشتگان ،جنیان ،، روح ، بهشت، جهنم وافاق گسترده عالم غیب،گوهری دیگر به نام ایمان و بصیرت اعتقادی نیاز دارد..،
مهر وقهر انسانها و ولایت وبرائت آنان واقدامات وعواطف دوستانه وخصمانه آدم ها ورفتار خوب وبد آنان، تابعی از نوع نگاه و میزان بصیرت ایشان است '
.ندیدن خدا ویگانگی او ندیدن پیامهای خدا و پیامبران او وندیدن فرشتگان و انکار نقش انان در جهان غیب وشهود ندیدن عالم بزرگ وبی انتهای بهشت وجهنم بزرگترین محرومیت انسانها است .
نشناختن روابط اثر گذار بین افکار و اخلاق و رفتار ادمها وحوادث جهان سبب محرومیت معرفتی، اخلاقی واجتماعی فراوان فرد وجامعه است.
ایمان دریچه ای به عالم غیب است.
چشمی نامرئی در جان است که نوعی بصیرت و آگاهی از عالم غیب محسوب می شود.
می توان بصیرت را به سه بخش
بصیرت عقیدتی
بصیرت سیاسی
وبصیرت فقهی تقسیم کرد.
بصیرت عقیدتی افاق گسترده و نوینی از عالم را به انسان نشان می دهد.
بصیرت سیاسی نطام احتماعی مطلوب و رژیم مدیریتی بر تر وشایسته برای اداره جهان وانسان را نشان می دهد . وانسان را به سوی امامت هدایت می کند.
"بصیرت فقهی" حق وباطل در رفتاز انسانها وروابط معروف و منکردر زندگی اجتماعی را نشان می کند
.خدا شناسی وخدا باوری وخداگرایی وتسلیم در برابر اراده الهی مهم ترین گام در بصیرت انسانها ست.
به قول حافظ
وجه خدا گرت بشود منظر نظر
زین پس شکی نماند
که صاحب نظر شوی .
چشم وگوش وهوش اولیه وهمه سخت افزار ها و نرم افزار های درونی برای راه اندازیکامپیوتر روح انسان است. تاانسان دو نرم افزار قرآن وسنت را با اختیار وتلاش در روان خود وفرزندانش نصب کند با نصب نرم افرار کلام و پیام خدا در جان انسان
کارآیی روح انسان هزاران برابر می شود
انسان بیش از آنچه به بصر نیاز دارد به بصیرت یعنی چشم وافع بین محتاج است حواس پنج گانه شمعی است تا در پرتو آن کلید مرکزی نیروگاه سزاسری جهان را پیدا کنیم.
✳️بصیرت سه شاخه مهم
اعتقادی
سیاسی
وفقهی دارد.
✅شناخت حق و باطل در نطام جهان "هست ها ،" بصیرت اعتقادی و
وشناخت باید ها در روابط مردم ودولت ها، بینش سیاسی و شناخت باید ها ونباید ها در رفتار افراد مصداق بصیرت فقهی است. بصیرت عقیدتی در پرتو توحید و بصیرت سباسی درسایه امامت وبصیرت در رفتار وسبک زندگی فردی در سایه فقاهت به دست می آید،
✅ تعطیل حواس
✅ و تخریب آن
✅عدم بهره برداری از تجارب
عدم بهره گیری ازعبرتها
✅تعطیل وتخریب نیروی عقل
✅غفلت از تلاوت قرآن
✅غفلت ازتدبر درکلامالهی
اعراَص ومتروک گذاشتن احادیث عترت علیهم السلام
✅انکار حقایق جهان
✅تکذیب آیات الهی
و پذیرش حاکمیت شرک و کفر و
غرق شدن در لهو ولعب ومسابقات فراوان ورزشی از بزرگترین موانع بصیرت و بینش درست بشریت است .بصیرت همان کیمیای ایمان است که انسان موقت وفانی را جاودانه می کند دراندیشه واخلاق ورفتار انسان تحولی بنیادی پدید می آورد..
✍محمود مهدی پور
۷/۱۰/۱۳۹۸ ش.
@Mkosary