اختلاف نظر در بین فقها مانع دوستی بینشان نبوده است:
، اختلاف زیاد بین فقها در مسائل فقه وجود دارد ، در تهذیب و استبصار بیش از پنج هزار حدیث آوردم و در اکثر آنها اختلاف فقهای شیعه در عمل به آنها را ذکر کردم ، اختلاف فقهای شیعه در احکام کمتر از اختلاف ابی حنیفه ، شافعی و مالک نیست ،
با این اختلاف بزرگ هیج یک رابطه دوستی خود با دیگری را قطع نکرد و یا حکم به گمراهی ، فسق و یا اعلان برائت از مخالفت او نداد
...و قد ذكرت ما ورد عنهم عليهم السلام من الأحاديث المختلفة التي تختص الفقه في كتابي المعروف ب «الاستبصار» و في كتاب «تهذيب الأحكام» ما يزيد على خمسة آلاف حديث، و ذكرت في أكثرها اختلاف الطائفة في العمل بها و ذلك أشهر من أن يخفى، حتى أنك لو تأملت اختلافهم في هذه الأحكام وجدته يزيد على اختلاف أبي حنيفة و الشافعي، و مالك ، و وجدتهم مع هذا الاختلاف العظيم لم يقطع أحد منهم موالاة صاحبه، و لم ينته إلى تضليله و تفسيقه و البراءة من مخالفته....
شیخ طوسی ، العدة في أصول الفقه ( چاپ قم ) ، ج1، ص: 138
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از خبرگزاری فارس
6.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 عاقبت زندگی بی حاصل برخی سلبریتیها
@Farsna
وصف امام در کلام #امام_رضا علیه السلام
1 امام: امين خدا در زمين و در ميان خلق است، بر بندگانش حجت، و در شهرهايش جانشين است، (مردم را) به خدا خواند و از حريم او دفاع كند.
2 امام: پاككننده گناهان، و زداينده عيبهاست، خاصهاش علم و نشانش حلم است، نظام دين، عزت مسلمين، خشم منافقين و نابودى كافرين است.
3 امام: يگانه دوران است، هيچ كس به پايه او نرسد، عالمى همطرازش نباشد، جايگزين و مثل و مانند ندارد، بدون سعى و طلب به فضل خداى وهاب به همه فضائل ممتاز است، چه كسى تواند به معرفت امام نائل شود، يا به كنه وصفش رسد؟ هيهات! هيهات!
(تحف العقول / ترجمه جنتى ؛ متن ؛ ص703)
الْإِمَامُ أَمِينُ اللَّهِ فِي أَرْضِهِ وَ خَلْقِهِ وَ حُجَّتُهُ عَلَى عِبَادِهِ وَ خَلِيفَتُهُ فِي بِلَادِهِ وَ الدَّاعِي إِلَى اللَّهِ وَ الذَّابُّ عَنْ حَرِيمِ اللَّهِ الْإِمَامُ مُطَهَّرٌ مِنَ الذُّنُوبِ مُبَرَّأٌ مِنَ الْعُيُوبِ مَخْصُوصٌ بِالْعِلْمِ مَوْسُومٌ بِالْحِلْمِ نِظَامُ الدِّينِ وَ عِزُّ الْمُسْلِمِينَ وَ غَيْظُ الْمُنَافِقِينَ وَ بَوَارُ الْكَافِرِينَ الْإِمَامُ وَاحِدُ دَهْرِهِ لَا يُدَانِيهِ أَحَدٌ وَ لَا يُعَادِلُهُ عَالِمٌ وَ لَا يُوجَدُ لَهُ بَدَلٌ وَ لَا لَهُ مِثْلٌ وَ لَا نَظِيرٌ مَخْصُوصٌ بِالْفَضْلِ كُلِّهِ مِنْ غَيْرِ طَلَبٍ مِنْهُ وَ لَا اكْتِسَابٍ بَلِ اخْتِصَاصٌ مِنَ الْمُفْضِلِ الْوَهَّابِ فَمَنْ ذَا يَبْلُغُ مَعْرِفَةَ الْإِمَامِ أَوْ كُنْهَ وَصْفِهِ هَيْهَاتَ هَيْهَات (تحف العقول ؛ النص ؛ ص439)
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از KHAMENEI.IR
حضرت آیتالله خامنهای در حکمی آقای سید عباس صالحی را به نمایندگی ولی فقیه در موسسه و روزنامه اطلاعات و مدیر مسئول آن روزنامه منصوب کردند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای سید عباس صالحی دامت توفیقانه
روزنامهی کهنسال اطلاعات در دوران نظام جمهوری اسلامی همواره نماینده و نمایشگر یکی از اضلاع نظام و انقلاب و سخنگوی قشرهائی از مردم عزیز بوده که غالباً سخن آنان بیش از هر جای دیگر در این روزنامه انعکاس مییافته است. چند وجهی بودن نگاهها و سلایق سیاسی در میان نخبگانی که در اعتقاد راسخ به انقلاب و نظام اسلامی مشترکند، وجود روزنامهئی با این خصوصیت را مفید و شاید الزامی میکرده، و اکنون نیز آنچنان است. برادر انقلابی و پسندیده خصال مرحوم حجتالاسلام دعائی، که علاوه بر افتخار نمایندگی از سوی امام عظیمالشأن در آن روزنامه، از سوی اینجانب نیز سالها این مأموریت را بر عهده داشتند، به گونهئی شایسته توانسته بودند جهتگیری مزبور را رعایت کنند. اکنون پس از درگذشت تأسفبار ایشان جنابعالی با سوابق درخشان علمی و مبارزاتی و انقلابی و تصدی مسئولیتهای خطیر در نظام جمهوری اسلامی، در صدر فهرست افراد مناسب برای اجرای این مأموریت میباشید. لذا اینجانب شما را به نمایندگی خود در موسسه و روزنامهی اطلاعات و مدیر مسئول آن روزنامه منصوب میکنم و توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
۱۸ خرداد ۱۴۰۱
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
اصل و محتوای حکم معنادار رهبر معظم انقلاب برای روزنامه اطلاعات
▪️تکریم تنوع سلایق در چارچوب انقلاب و مساله آزادی
🔹رهبر معظم انقلاب امروز در حکمی سید عباس صالحی را به عنوان مدیرمسول موسسه اطلاعات منصوب کردند. انتصابی که در پی رحلت حجتالاسلام دعایی مدیر پیشین این موسسه صورت گرفت و البته معانی مهمی دارد.
🔹کیهان و اطلاعات روزنامههایی هستند که مدیران آنها در کشور توسط ولی فقیه انتخاب میشوند. مرحوم آقای دعایی حدود ۴۲ سال پیش با حکم امام خمینی(ره) به این سمت منصوب شده بود و همچون تمام احکام امام(ره)، آیتالله خامنهای نیز بعد از رهبری، آن حکم را تغییر ندادند.
🔹عنایت به تفاوتهای بسیار میان کیهان و اطلاعات، بعضاً این تحلیل را برای عدهای پیش میآورد که با توجه به تحلیلشان در نزدیکتر بودن موضع کیهان به مواضع رهبر معظم انقلاب، احتمالاً عدم جابجایی آقای دعایی صرفاً به دلیل ملاحظهای ابقای حکم امام(ره) صورت میگیرد وگرنه رهبر انقلاب حتماً فردی نزدیک به سلیقه کیهان را بعنوان مدیر اطلاعات منصوب میکردند.
🔹اما اصل انتصاب آقای سید عباس صالحی به عنوان جایگزین مرحوم دعایی و محتوای این حکم بسیار پرمعنا بود. اولاً اقای صالحی از چهرههای سیاسی هستند که به عنوان اصلاحطلب یا چپ سنتی شناخته میشود و اگرچه فرد مقید و خوشامی است اما سلایق سیاسی او با اصولگرایان متفاوت است و از این جهت با آقای حسین شریعتمداری کیهان اختلاف نظرهای محسوس دارد.
🔹اما غیر از سابقه و کاراکتر آقای صالحی، متن حکم نیز تصریح میکند که آیت الله خامنهای ترجیح میدهد روزنامههای زیر نظر ایشان با سلایق متعدد اداره شوند؛ با این حال یک قاعده و مبنای بسیار مهم وجود دارد و آن تنوع سلایق در چارچوب اعتقاد راسخ به انقلاب اسلامی است.
🔹درواقع اعتقاد به تنوع سلایق نه حالت رادیکال غیراصولی به خود میگیرد که ظلم و اقدام علیه انقلاب را به نام تجویز اختلاف سلیقه توجیه کنیم و نه آنکه در ذیل اصول نیز سلایق را به رسمیت نشناسیم.
🔹ممکن است سلیقه و بعضی اقدامات سیاسی آقای دعایی برای برخی دیگر در درون جبهه انقلاب مصداق خط مقدم و بهترین نوع عملکرد محسوب نشود، اما آنگاه که از دریچه حکمرانی و رشد جامعه به موضوع نگریسته شود، نگهداشتن این سلایق در کنار یکدیگر، اقدامی اصولی و هنرمندانه است.
🔹رهبر معظم انقلاب در تیرماه سال ۸۸ نیز فرموده بودند: «یک وقتی به خود آقای خاتمی هم گفتم که اگر امروز یک جریان چپی در کشور وجود نداشت، من لازم میدانستم یک جریان چپ بهوجود بیاورم تا برآیند این دوتا حرکت -حرکت آقای هاشمی و او- یک برآیند معتدل شود. ۸۸/۰۴/۲۰»
@TasnimNews
۷.توصیف مقام امام در کلام #امام_رضا علیه السلام:
در توصيف شأنى از شئون، يا فضيلتى از فضائل امام، عقلها گمگشته، خردها سرگردان، مغزها حيران، سخنوران فرو مانده، شاعران خسته، اديبان ناتوان، زبان آوران وامانده، دانشمندان درمانده، و همه به عجز و تقصير خويش معترفند. با اين وصف چگونه توان همه فضائل او را بيان كرد، يا او را چنان كه هست به نعت آورد؟ و چگونه كسى تواند جايگزين وى شود، يا از عهده كارش برآيد؟ و كى؟ با اينكه امام چون اختران از دسترس متناولان، و توصيف واصفان بدور است. تحف العقول / ترجمه جنتى ؛ متن ؛ ص703
ضَلَّتِ الْعُقُولُ وَ تَاهَتِ الْحُلُومُ وَ حَارَتِ الْأَلْبَابُو وَ حَصِرَتِ الْخُطَبَاءُ وَ كَلَّتِ الشُّعَرَاءُ وَ عَجَزَتِ الْأُدَبَاءُ وَ عَيِيَتِ الْبُلَغَاءُ وَ فَحَمَتِ الْعُلَمَاءُ عَنْ وَصْفِ شَأْنٍ مِنْ شَأْنِهِ أَوْ فَضِيلَةٍ مِنْ فَضَائِلِهِ فَأَقَرَّتْ بِالْعَجْزِ وَ التَّقْصِيرِ فَكَيْفَ يُوصَفُ بِكُلِّيَّتِهِ أَوْ يُنْعَتُ بِكَيْفِيَّتِهِ أَوْ يُوجَدُ مَنْ يَقُومُ مَقَامَهُ أَوْ يُغْنِي غِنَاهُ وَ أَنَّى وَ هُوَ بِحَيْثُ النَّجْمُ عَنْ أَيْدِي الْمُتَنَاوِلِينَ وَ وَصْفِ الْوَاصِفِينَ
تحف العقول ؛ النص ؛ ص439
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
۸. توصیف امام در روایت #امام_رضا علیه السلام :
اينان پندارند اين مقام در غير آل پيغمبر (ص) يافت شود؟ به خدا، نفسشان به آنها دروغ گفته، و ياوهسرائيها آرمانها (ى غلط) به آنان داده كه پا به نردبانى دشوار نهاده، و راهى لغزنده در پيش گرفتهاند، كه گامها (ى نااستوار)- شان آنها را به پرتگاه افكند، همى خواهند امام را به آراى خود نصب كنند، چگونه حق انتخاب دارند با اينكه امام عالمى خالى از جهل، و سرپرستى خالى از مكر (و به نقل ديگر مناسبتر، خالى از ضعف) است امام معدن نبوت است، در نسب طعنى ندارد و در حسب هماوردى، نژاد از قريش دارد، قله از هاشم، و عترت از پيغمبر (ص)، شرف اشراف است و نسل عبد مناف. علمى فزاينده و حلمى به كمال دارد، در اين امر (امامت) توانا و به سياست داناست، در خور رياست، و واجب الاطاعه است، قائم به امر خدا و خير خواه بندگان اوست تحف العقول / ترجمه جنتى ؛ متن ؛ ص703
أَ يَظُنُّونَ أَنَّهُ يُوجَدُ ذَلِكَ فِي غَيْرِ آلِ رَسُولِ اللَّهِ ص كَذَبَتْهُمْ وَ اللَّهِ أَنْفُسُهُمْ وَ مَنَّتْهُمُ الْأَبَاطِيلُ إِذِ ارْتَقَوْا مُرْتَقًى صَعْباً وَ مَنْزِلًا دَحْضاً زَلَّتْ بِهِمْ إِلَى الْحَضِيضِ أَقْدَامُهُمْ إِذْ رَامُوا إِقَامَةَ إِمَامٍ بِآرَائِهِمْ وَ كَيْفَ لَهُمْ بِاخْتِيَارِ إِمَامٍ وَ الْإِمَامُ عَالِمٌ لَا يَجْهَلُ وَ رَاعٍ لَا يَمْكُرُ مَعْدِنُ النُّبُوَّةِ لَا يُغْمَزُ فِيهِ بِنَسَبٍ وَ لَا يُدَانِيهِ ذُو حَسَبٍ فَالْبَيْتُ مِنْ قُرَيْشٍ وَ الذِّرْوَةُ مِنْ هَاشِمٍ وَ الْعِتْرَةُ مِنَ الرَّسُولِ ص شَرَفُ الْأَشْرَافِ وَ الْفَرْعُ عَنْ عَبْدِ مَنَافٍ نَامِي الْعِلْمِ كَامِلُ الْحِلْمِ مُضْطَلِعٌ بِالْأَمْرِ عَالِمٌ بِالسِّيَاسَةِ مُسْتَحِقٌّ لِلرِّئَاسَةِ مُفْتَرَضُ الطَّاعَةِ قَائِمٌ بِأَمْرِ اللَّهِ نَاصِحٌ لِعِبَادِ الله تحف العقول ؛ النص ؛ صص440 و 441
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
روايت شده كه حضرت امام موسى عليه السلام به پسران خود مىفرمود كه:
اى اولاد من! برادر شما، على بن موسى، عالم آل محمد است، از او سؤال كنيد معالمِ دين خود را. حفظ كنيد فرمايشات او را. همانا شنيدم از پدرم كه مكرّر به من مىفرمود كه عالم آل محمد صلى الله عليه و آله در صلب تو است و اى كاش من او را درك مىكردم.
همانا او همنامِ امير المؤمنين على عليه السلام است
قمی فیض العلام ص ۱۵۰
ففي الخبر عن موسى بن جعفر(عليه السلام)قال سمعت ابي جعفر بن محمد(عليه السلام)غير مرة يقول لي:ان عالم آل محمد(عليه العلام) لفي صلبك و ليتني ادركته فانه سميّ امير المؤمنين(عليه السلام).
قمی ، الانوارالبهیه ص ۱۷۶
#امام_رضا علیه السلام
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
از #امام_رضا علیه السلام :
بخشنده کسی است که از غذای مردم می خورد تا مردم از غذای او بخورند ، و بخیل کسی است که از غذای مردم نمی خورد تا مردم از غذای او نخورند
حَدَّثَنَا أَبِي رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنِي عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنْ يَاسِرٍ الْخَادِمِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا ع قَالَ: السَّخِيُّ يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِيَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِهِ وَ الْبَخِيلُ لَا يَأْكُلُ مِنْ طَعَامِ النَّاسِ لِئَلَّا يَأْكُلُوا مِنْ طَعَامِهِ.
ابن بابويه، محمد بن على، عيون أخبار الرضا عليه السلام - تهران، چاپ: اول، 1378ق. ج2 ص 12
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از جرعه ناب
درس امام رضا ( علیه السلام ) به بزنطی
احمد بزنطی می گوید امام رضا ( علیه السلام) مرکب مخصوص خود را برایم فرستاد ومن سوار شدم ونزدش رفتم مدتی پیشش بودم خواستم بر خیزم فرمود دیر وقت است نمی توانی به مدنیه بر گردی امشب پیش ما بمان وصبح برو بسلامت وبعد بهنگام خواب به کنیزش دستور داد تا تشک مخصوص حضرت را برایم پهن کند وبالش مخصوص حضرت برایم گذاشت در دلم گفتم کسی مثل من که امشب به این نعمت دست یافتم دست نیافته است
حضرت کنارم نشسته بود فرمود ای احمد زیدبن صوحان مریض شد امیر المؤمنین (علیه السلام) به عیادتش رفت وبخاطر این بر مردم افتخار می کرد هرگز به چیزی فخر نکن وخود را دربرابر حق ذلیل کن سپس بر دستش تکیه کرد وبلند شد.
عَنِ الْبَزَنْطِيِّ قَالَ بَعَثَ الرِّضَا ع إِلَيَّ بِحِمَارٍ فَرَكِبْتُهُ وَ أَتَيْتُهُ وَ أَقَمْتُ عِنْدَهُ بِاللَّيْلِ إِلَى أَنْ مَضَى مِنْهُ مَا شَاءَ اللَّهُ فَلَمَّا أَرَادَ أَنْ يَنْهَضَ قَالَ لَا أَرَاكَ أَنْ تَقْدِرَ عَلَى الرُّجُوعِ إِلَى الْمَدِينَةِ قُلْتُ أَجَلْ جُعِلْتُ فِدَاكَ قَالَ فَبِتْ عِنْدَنَا اللَّيْلَةَ وَ اغْدُ عَلَى بَرَكَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قُلْتُ أَفْعَلُ جُعِلْتُ فِدَاكَ فَقَالَ يَا جَارِيَةُ افْرُشِي لَهُ فِرَاشِي وَ اطْرَحِي عَلَيْهِ مِلْحَفَتِيَ الَّتِيأَنَامُ فِيهَا وَ ضَعِي تَحْتَ رَأْسِهِ مَخَادِّي قَالَ قُلْتُ فِي نَفْسِي مَنْ أَصَابَ مَا أَصَبْتُ فِي لَيْلَتِي هَذِهِ لَقَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِي مِنَ الْمَنْزِلَةِ عِنْدَهُ وَ أَعْطَانِي مِنَ الْفَخْرِ مَا لَمْ يُعْطِهِ أَحَداً مِنْ أَصْحَابِنَا بَعَثَ إِلَيَّ بِحِمَارِهِ فَرَكِبْتُهُ وَ فَرَشَ لِي فِرَاشَهُ وَ بِتُّ فِي مِلْحَفَتِهِ وَ وُضِعَتْ لِي مَخَادُّهُ مَا أَصَابَ مِثْلَ هَذَا أَحَدٌ مِنْ أَصْحَابِنَا قَالَ وَ هُوَ قَاعِدٌ مَعِي وَ أَنَا أُحَدِّثُ فِي نَفْسِي فَقَالَ ع يَا أَحْمَدُ إِنَّ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ أَتَى زَيْدَ بْنَ صُوحَانَ فِي مَرَضِهِ يَعُودُهُ فَافْتَخَرَ عَلَى النَّاسِ بِذَلِكَ فَلَا تَذْهَبَنَّ نَفْسُكَ إِلَى الْفَخْرِ وَ تَذَلَّلْ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ اعْتَمَدعلی يَدِهِ فَقَامَ
(بحارالانوار ج ۴۹ ص ۳۸)
می گویم سلام ودرود خداوند بر روح مطهر امام رضا ( علیه السلام ) باد که برای تربیت یکی از یارانش چقدر مقدمه چینی نمود.
https://eitaa.com/jorenab
ولادت شيخ مفيد (محمد بن محمد بن نعمان )
در اين روز، سنۀ ٣٣٦، ولادت شيخِ اجلِّ سعيد، ابوعبداللهِ مفيد واقع شد. و در سوم رمضان ٤١٣ وفات يافت
و اين شيخ بزرگوار به كثرت فضائل و مناقب معروف است و عامه و خاصّه به فضل او معترف و از بحر علم او مغترفند. قريب به دويست كتاب تأليف فرموده.
ابن حجرِ عسقلانى گفته كه شيخ مفيد را منّتى است بر هر يك از اماميه و خطيب بغداد گفته كه خداوند به موت او اهل سنت را راحت داد.
شيعه و سنّى براى تشييع او اجتماع كردند و چندان جمعيت بود كه ميدان «اشنان» بر مردم تنگ شد و به غير از جماعت اهل سنت، هشتاد هزار نفر شيعه جمع شده بود و تمامى براى آن جناب مىگريستند و مانند چنان روزى ديده نشده بود. قمي فيض العلام ١٥١ ؤ ٤٥
https://eitaa.com/MohammadGelayeri