دعای ماه رجب
در دعاى وارد شده براى هر روز ماه رجب مى خوانیم که «خابَ الوافِدُونَ عَلى غَیرِكَ»؛ هرکس به سراغ غیر تو برود اشتباه کرده است و ناامید خواهد شد. آیا ما نیز این باور را داریم؟ اگر باور داشته باشیم که هیچ موجودى غیر از خدا ارزش بندگى و دل بستن ندارد، رفتار ما عوض مى شود. بسیارى از کارهاى شیطانى انسان براى این است که به مقام یا شهرتى برسد. اگر باور داشته باشد که کارها به دست خداست و امور دنیوى اصلا ارزش ندارد که انسان به دنبال آنها باشد، رفتار او تغییر مى کند. حتى اگر انسان باور داشته باشد که در امور دنیوى نیز کارها به دست خداست و بدون اذن او هیچ چیز در عالم تحقّق پیدا نمى کند، ابتدا به سراغ کسى مى رود که کارهایش به دست اوست. باید با کمک تعالیم پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و ائمه اطهار(علیهم السلام) بخصوص کلمات نهج البلاغه و فرمایشات امام راحل(قدس سره) که همه برخاسته از همان تعالیم بوده، خود را بسازیم و روحى آزاد و بى اعتنا به همه جهان داشته باشیم، چون همه زر و زیورهاى این جهان در نظر انسان بابصیرت مثل تلّى از خاکستر بى ارزش است.
علامه مصباح یزدی ،مباحثی در باره حوزه ص 210
@MohammadGelayeri
امام باقر علیه السلام
قمی: در سوم صفر سال ۵۷ در مدینه متولد شد ، و گفته شد اول رجب تولد آن حضرت است.
قمی ، الانوار البهیه ص۱۱۵
از امام باقر علیه السلام:
در تمام قضای خداوند خیر برای مومن است
فی کل قضاءالله خیر للمومن
تحف العقول ص ۲۹۳
از پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله نیز نقل شده است
عیون اخبار الرضا ج۱ص،۱۴۱
@MohammadGelayeri
هدایت شده از حوزه علمیه استان مازندران
6.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 گزارشی از خانواده پرجمعیت یک روحانی ۹۴ ساله!
▫️خانواده ای ۷۵ نفره با ۲۵ روحانی!
🔹حاج آقای ایزدی که اکنون ۹۴ سال سن دارد و در ۲۵ سالگی ازدواج کرده است، ۱۱ فرزند دارد.
https://eitaa.com/howzehmazandaran
هدایت شده از حوزهعلمیهشهرستانبابل
#اطلاعیه
📌دومین همایش ملی دارالمومنین
( پیشینه و هویت تاریخی ـ مذهبی ) برگزار می گردد.
📅زمان: پنج شنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ ساعت ۸/۳۰ صبح
🕌مکان: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
💠 دبیرخانه دومین همایش ملی دارالمومنین شهرستان بابل 💠
در ولادت امام هادی علیه السلام
درسال۲۱۲ واقع شد و در روز آن اختلاف است:
۱نیمه ذیحجه
۲گفته شد ۲ رجب
۳گفته شد ۵ رجب
ولد بصريا من المدينة للنصف من ذي الحجة سنة ٢١٢ اثنتي عشرة و مئتين و قيل يوم الجمعة ثاني رجب و قيل خامسه من تلك السنة.
قمی ، الانوار البهیه ص ۲۲۶
@MohammadGelayeri
از امام باقر علیه السلام
کسی که در راه (رضای) خدا با شخصی پیوند برادری ببندد خانه ی در بهشت برای خود به دست آورده است
قال من استفاد اخا في اللّه فقد استفاد بيتا في الجنة
قمی ، الانوار البهیه ص۲۲۱
کنایه از این است که پیوند برادری یکی از راههای رستگاری است
⏺ترجمه روایت بر اساس این است که فی الله متعلق به استفاد است اما اگر ظرف مستقر و صفت برای اخ باشد ترجمه آن این است:
کسی پیوند برادری با شخصی ببنند که اهل ایمان به خدا باشد ....
@MohammadGelayeri
هدایت شده از جرعه ناب
#دوستی_حقیقی
" اَلْأَخِلاّٰءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ اَلْمُتَّقِينَ "
۱ـ كلمه" اخلاء "جمع" خليل "است كه به معناى دوست است. و اگر دوست را " خليل "گفتهاند، بدان جهت است كه آدمى" خلت "يعنى حاجت خود را به او مىگويد، و او حاجت وى را برمىآورد. و ظاهرا مراد از" اخلاء "مطلق كسانى است كه با يكديگر محبت مىكنند، چه متقين و اهل آخرت كه دوستيشان با يكديگر به خاطر خدا است، نه بخاطر منافع مادى، و چه اهل دنيا كه دوستىهايشان به منظور منافع مادى است.
۲ـ اين را بدان جهت گفتيم كه متوجه شوى استثناء" الا المتقين "استثناء متصل است، نه منقطع چون متقين در گروه " اخلاء "داخل هستند، و كلمه" الا "آنها را استثناء مىكند.
۳ـ و اما اينكه چرا همه دوستان، به استثناء متقين دشمن يكديگرند، براى اين است كه لازمه دوستى طرفينى اين است كه يك طرف، طرف ديگر را در مهماتش كمك كند، و اين كمك وقتى در غير رضاى خدا باشد، در حقيقت كمك به بدبختى و شقاوت و عذاب دائمى آن طرف است، هم چنان كه در جاى ديگر در حكايت گفتار ستمگران در قيامت فرموده: " يٰا وَيْلَتىٰ لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلاٰناً خَلِيلاً لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ اَلذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جٰاءَنِي"
به خلاف دوستىهاى متقين كه همه مايه پيشرفت آنان در راه خدا است، و در روز قيامت همه به سود ايشان خواهد بود.
۴ـ و در خبرى از رسول خدا هم آمده كه: چون قيامت به پا شود، پيوند ارحام قطع، و همه نسبها گسيخته مىگردد، و برادرىها همه باطل مىشود، مگر برادرى در راه خدا، و اين فرموده خداست كه مىفرمايد: " اَلْأَخِلاّٰءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ اَلْمُتَّقِينَ " و اين روايت را الدر المنثور در تفسير اين آيه از سعد بن معاذ نقل كرده است.
(المیزان ج۱۸ص۱۲۰)
@jorenab
شهادت امام هادی علیه السلام
قمی : در اين روز (روز سوم رجب)، سنۀ ٢٥٤، به قول ابن عيّاش و على بن ابراهيم قمى، وفات حضرت هادى عليه السلام واقع شده و به گفته مسعودی وفات آن حضرت چهار روز از جمادی الثانی باقیمانده سال ۲۵۴ است
قمی ، فیض العلام ، ص۴۳۹ و قمی ، الانوار البهیه ص ۲۴۷
@MohammadGelayeri
سنجه دو جهان
امام #هادی علیه السلام:
ملاک ارزیابی مردم در دنیا به مال ها است و در آخرت به عمل ها
( پس اشتباه نکنیم و با مشغول شدن به جمع اموال در ارزیابی آخرت مردود نشویم)
و قال:الناس في الدنيا بالاموال و في الآخرة بالاعمال.
قمی ، الانوار البهیه ص۲۳۶
@MohammadGelayeri
هدایت شده از KHAMENEI.IR
❤️ رویش جهادی
🌷 به مناسبت سالروز درگذشت دکتر کاظمی آشتیانی
✏️ رهبر انقلاب: سعید کاظمی آشتیانی شخصیت ارزشمند کانون امید و ابتکار و نوآوری بود. افسوس خوردم. وی یکی از فرزندان صالح انقلاب و از رویشهای مبارکی بود که آیندهی درخشان علمی در کشور را نوید میدهند. ۱۳۸۴/۱۰/۱۵
👈 بدون مبالغه باید بگوییم نخبگان دانشگاهیِ ما مایهی آبروی ایران شدند. در هر مسئلهای که دانشمندان ما ورود کردند و متمرکز شدند، کاری کردند که در محافل علمیِ جهان مورد تحسین واقع شد.
🧬 مثلاً تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان، نه فقط در مسئلهی سلّولهای بنیادی، که در شبیهسازی حیوان زنده، در دنیا یک چیز کمیابی بود؛ این اتّفاق افتاد. آن حیوان زنده را خود من دیدم؛ این نقل نیست، بنده رفتم از نزدیک آن حیوان زندهی تولیدشده را [دیدم]. یکی هم نبود چند تا بودند؛ اینها را ما دیدیم؛ این خب کار کوچکی نبود. رحمت خدا بر کاظمی آشتیانی که این پایه را او گذاشت و بعد هم این برادرانی که الان هستند دنبال کردند، به اینجا رسیدند؛ این یک نمونه.۱۴۰۱/۷/۲۷
🔍 مجموعه مطالب درباره دکتر کاظمی آشتیانی👇
https://farsi.khamenei.ir/tag-content?id=6552
دوره ی طلائی شیعه در شعاع مجاهدت امام جواد ، امام هادی و امام عسکری علیهم السلام
1.کم کاری در حق این سه امام
در تاریخنگاری ما، در کتابنویسی ما، حتّی در منبرهای ما، از این سه بزرگوار خیلی کم یاد میشود و تحقیق میشود و کار میشود. خیلی بجا است اگر چنانچه کسانی در زمینهی زندگی این سه بزرگوار کار کنند، تحقیق کنند، بنویسند. البتّه یک کتاب رمانی من اخیراً دیدم که معجزهی حضرت جواد را آنجا آورده بود؛ هست، [امّا] کم است؛ بیشتر از این باید بنویسند و کارهای هنری باید بکنند انشاءاللّه
2.دوره ی طلایی
در هیچ دورهای ــ از دورهی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) تا آخر ــ در سرتاسر دنیای اسلام، شیعه به قدر دورهی حضرت جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری، نه از لحاظ کمّیّت، نه از لحاظ کیفیّت، گسترش نداشته؛ [این گسترش،] کار این سه بزرگوار است.
بغداد در دورهی حضرت هادی و حضرت جواد اصلاً مرکز شیعه است. فضلبنشاذان میگوید من اوّل که وارد بغداد شدم، داخل این مسجد پُر بود از محدّثین شیعه که حلقههای روایتی داشتند و [روایت] نقل میکردند؛ یعنی یک چنین وضعی بود؛ بغداد یک جور، کوفه یک جور. این بزرگوارها تلاش خیلی زیادی کردند.
3. منبع شناسی تاریخ ائمه علیهم السلام :
بعضی تاریخ خواندهاند، [امّا] حدیث نخواندهاند و از کلمات ائمّه در این روایات مطّلع نیستند؛ عیب بزرگ کار اینها این است. تاریخ ائمّه را هم بیش از همه، از درون خود این احادیث میشود فهمید که در زندگی اینها، در جابهجایی اینها، در اعلام وصایت اینها، در هر کدامشان چه اتّفاقی افتاده. خود همین اعلام وصایت حضرت هادی یک داستان عجیبی دارد که لابد در کافی ملاحظه کردهاید که احمد بن محمّد بن عیسی آنجا نقش دارد و کار دارد و حرف دارد و بحث به مباهله میکشد و مانند اینها. اینها خیلی مهم است.
رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۳/۱۰/۱۵، منبع : http://Farsi.Khamenei.ir
امام #هادی علیه السلام
@MohammadGelayeri