متن کامل مصاحبه ایمنا ـ پیروان امام صادق (ع).docx
38.9K
مربوط به یادداشت بالا
متن مصاحبه "پیروان امام صادق (ع) در مسیر تمدنسازی"
@MohsenAlviri
🔸 مصاحبهای دیگر در باره جایزه جهانی صدر
روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳، مصاحبهای جدید در باره جایزه جهانی صدر با عنوان "جایزه جهانی شهید صدر، پیوندی بین دیپلماسی فرهنگی کشور با نهادهای علمی است" به نشانی زیر منتشر کرده است:
https://www.icro.ir/%D9%85%D8%B5%D8%A7%D8%AD%D8%A8%D9%87/%D8%AC%D8%A7%DB%8C%D8%B2%D9%87-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B5%D8%AF%D8%B1%D8%8C-%D9%BE%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%AF%DB%8C%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
در این مصاحبه به پرسشهایی در باره کم و کیف آثار ارسال شده به کمیته سیره و تاریخ و تمدن اسلامی، چگونگی کمک این جایزه به ارتقای نظریهپردازی در عرصه علوم اسلامی و علوم انسانی، وظیفه نخبگان علوم اسلامی در پیشبرد اهداف فرهنگی کشورمان معطوف به این جایزه، و پیشنهادهایی برای برگزاری فراگیرتر و موثرتر جایزه پاسخ داده شده است.
متن کامل این مصاحبه، به پیوست در دسترس است.
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
@MohsenAlviri
مصاحبه جدید در باره جائزه جهانی صدر.docx
39.9K
مربوط به یادداشت بالا
متن مصاحبه جدید در باره جایزه جهانی صدر
@MohsenAlviri
🔹 ارسال پیام کارگروه تخصصی علوم تاریخی برای نکوداشت آقای دکتر خسروبیگی
روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، آیین نکوداشت مقام علمی و دانشگاهی آقای دکتر هوشنگ خسروبیگی استاد تمام گروه تاریخ دانشگاه پیام نور با عنوان "مرد علم، عمل، پویایی" در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد. در این آیین پیام مکتوبی که به نمایندگی از کارگروه تخصصی علوم تاریخی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و شورای تحول و ارتقای علوم انسانی نوشته و ارسال شده بود، از سوی آقای دکتر مجتبی سلطانی احمدی که مسؤولیت برنامهریزی و اداره مراسم نکوداشت را عهدهدار بودند، خوانده شد. متن این پیام چنین است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ابتکار اعضای محترم گروههای "تاریخ" و "تاریخ و تمدن اسلامی" دانشگاه پیام نور برای نکوداشت استاد گرامی آقای دکتر هوشنگ خسروبیگی، اقدامی ستودنی و شایسته ارج نهادن است. برگزیدن شعار "مرد علم؛ عمل، پویایی" از سوی برگزارکنندگان محترم این نکوداشت ابتکار هوشمندانه دیگری است که ترجمان زیست این استاد گرامی و روایت صدقی از در همتنیدگی دانش و کنش اجتماعی بر پایه کاربست آگاهی در سالهای طولانی حضور ایشان در دانشگاه پیام نور به شمار میرود.
بر پایه آموزههای دینی، علم و عمل و پویایی وقتی با سائقهی اخلاص رنگ الهی به خود بگیرد نه تنها دامنه اثربخشی آن در گستره زیست اینجهانی افزایش چشمگیر خواهد یافت، بلکه پاداشی نیکو و ماندگار در سرای آنجهانی نیز با خود همراه خواهد داشت، از این روست که امیرالمؤمنین علی علیه السلام در سخنی نغز در این باره، چنین گفتهاند:
طُوبى لِمَن أخْلَصَ للّه ِ عَمَلَهُ و عِلْمَهُ ، و حُبَّهُ و بُغْضَهُ ، و أخْذَهُ و تَرْكَهُ ، و كَلامَهُ و صَمْتَهُ ، و فِعْلَهُ و قَولَهُ (تحف العقول، ص ۱۰۰)
خوشا به حال آن که رفتار و دانش خود را، و دوست داشتن و دشمنی ورزیدن خود را، و دریافت و وانهادنهای خود را، و سخن گفتن و خاموشی خود را، و کردار و گفتار خود را برای خداوند خالص گرداند.
بر این پایه اجازه میخواهم به استناد بیش از بیست سال آشنایی با آقای دکتر خسروبیگی و بیش از هشت سال همکاری نزدیک با ایشان در کارگروه علوم تاریخی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، برداشت خود را از شخصیت و خدمات ایشان با اندکی تغییر در شعار برگزیده این نکوداشت، در قالب شعار "مرد اخلاص، علم، عمل و پویایی" بیان دارم.
آقای دکتر هوشنگ خسروبیگی در بیش از هشت سال حضور بسیار مٍؤثر خود در جلسات کارگروه علوم تاریخی، ضمن نمایندگی شایسته و دلسوزانه برای گروههای تاریخ دانشگاه پیام نور، همواره ارائهکننده پیشنهادها و مشاورههایی بسیار ارزشمند، پذیرای مسؤولیتهایی اثرگذار و اجرا کننده طرحهایی پرشمار بودهاند و همچون دیگر اعضای محترم این کارگروه در ثبت تجربهای ان شاءالله درخشان از همدلی و همفکری برای خدمت به خانواده بزرگ تاریخ سهمآفرین بودهاند.
بیتردید، پایان یافتن این مرحله از خدمات علمی و فرهنگی آقای دکتر خسروبیگی در دانشگاه پیام نور، آغاز نقشآفرینی گستردهتر این استاد ارجمند در عرصههای گوناگون دیگر است. افتخار دارم به نمایندگی از دوستان و همکاران عزیزم در کارگروه علوم تاریخی ضمن قدردانی دوباره از برگزارکنندگان این نکوداشت، برای آقای دکتر هوشنگ خسروبیگی در عرصههای نوین خدمت علمی و فرهنگی آرزوی کامیابی روزافزون داشته باشم.
محسن الویری
مدیر کارگروه تخصصی علوم تاریخی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و شورای تحول و ارتقای علوم انسانی ـ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
@MohsenAlviri
🔰 انجمن علمی تاریخ اسلام دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با همکاری انجمن علمی الهیات دانشگاه امام صادق علیه السلام برگزار میکنند:
🔵 نشست علمی تخصصی با عنوان:
🔷 تأثیر وقایع تاریخ اسلام بر تفسیر قرآن کریم
👤با حضور ارزشمند: آقای دکتر محسن الویری
💠 عضو هیات علمی دانشگاه باقر العلوم علیه السلام
⏰ زمان: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲۰
🔗 مکان: بصورت مجازی در اسکای روم به نشانی زیر:
http://online.mazaheb.ac.ir/ch/history
➖➖➖
https://t.me/elahiat_isu
https://ble.ir/theology_isu
http://yun.ir/elahiat_isu
@MohsenAlviri
يا سادَتى وَ مَوالِىَّ اِنّى تَوَجَّهْتُ بِكُمْ اَئِمَّتى وَ عُدَّتى لِيَوْمِ فَقْرى وَ حاجَتى اِلَى اللّهِ وَ تَوَسَّلْتُ بِكُمْ اِلَى اللّهِ
"خواهم شدن به میکده گریان و دادخواه ــ
کز دستِ غم، خلاصِ من آنجا مگر شود
از هر کرانه تیرِ دعا کردهام روان ــ
باشد کز آن میانه یکی کارگر شود"
خاضعانه و با توسل به امام رئوف حضرت رضا علیه السلام از خداوند متعال، سلامت رئیس جمهور محترم و هیأت همراه را مسألت میکنیم.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
@MohsenAlviri
◾️کوچ آسمانی آیت الله رئیسی به دیار جاودانگی بر او مبارک و بر ما تسلیت باد
لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ... (نساء، ۹۵)
شهادت زودهنگام و باورنکردنی مرحوم آیتالله رئیسی اعلی الله مقامه و همسفران همدل و همراه او غمی بزرگ بر دلها نشاند و همه دردمندان ایران عزیز را به خیمه ماتم کشاند. مرحوم آیتالله رئیسی پاک و ساده و فروتنانه زیست، خالصانه به مردم خدمت کرد و سربلند و مظلومانه روی به جانب دیار بقا نهاد.
تشییع جنازه او در این روزها نشان خواهد داد که مردم چگونه خدمتگزاران خود را دوست میدارند و آنان را ارج مینهند. شاید آیه ۹۵ سوره مبارکه نساء در ستایش مجاهدان در راه خدا بیانی سازگار با زیست شهید آیتالله رئیسی و همراهان او باشد که از جهاد در راه خدا کناره نگرفتند و در گوشهای ننشستند و با جان و مال خویش در این راه کوشیدند و خداوند نیز به همین سبب آنان را بر نشستگان برتری داد.
ترجمهای از قرآن به قلم مترجمی ناشناخته که از قرن دهم به یادگار مانده است و به کوشش استاد علی رواقی از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سال ۱۳۸۳ ش. به چاپ رسیده، آیه ۹۵ سوره مبارکه نساء را این گونه ترجمه کرده است:
برابر نباشد نشنندگان از گروندگان جز خداوندان بيچارگى و كوشندگان در راه خداى به خواستههاى خويش و تنهاى خويش. افزونى داد خداى كوشندگان را به خواستههاى خويش و تنهاى خويش بر نشينندگان پايهگاه. و هر يكى را نويد داد خداى نيكويى، و افزونى داد خداى كوشندگان را بر نشينندگان مزدى بزرگ.
نوید نیکو و مزد بزرگ خداوند به این "کوشندگان در راه خدا به خواستههای خویش و تنهای خویش" گوارایشان باد.
این رویداد همچون همه رویدادهای غمبار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کنار همه اندوهباری و تلخیهای خود، درسها و شیرینیهای بسیاری نیز همراه داشت و دارد؛ درسهایی همچون نمایش سرانجام نیکوی خداباوری و مردمدوستی، ارزش و چگونگی ثمربخشی اخلاص، فهم و پختگی و موقعیتشناسی مردم خوب و مظلوم و نجیبمان، جایگاه رهبری معظم انقلاب در راهبری استوار جامعه در بحرانها، بایستگی پاس داشتن معیارها و ضوابط در همه چیز، اراده الهی برای برچیدن پرشتاب مکر ماکران (یونس، ۲۱) و طعم خوش همدلی و همزبانی مردم برای عبور از گردنههای دشوار. افسوس که عادت برخی از ما، درس نگرفتن از رویدادها و پاس نداشتن شیرینیهاست.
اکنون نیز در این گلستان صمیمیت و دلسوزی و کم شدن فاصله میان مردم و مسؤولان، خار غفلت یا سوء نیت برخی افراد و جریانهای سیاستزده و کوشش آنها برای به حاشیه بردن ذهنها نسبت به بزرگی این شهیدان والامقام و فروکاستن دستاوردهای دینی و اجتماعی شهادت آنها به منازعات جناحی، دلها را میخلد.
در سوگ این رویداد، تا مدتها دلها غمناک و چشمها نمناک باقی خواهد ماند؛ به سروده خواجه شیراز:
"تا رفت مرا از نظر، آن چشمِ جهانبین
کس واقفِ ما نیست که از دیده چهها رفت
بر شمع نرفت از گذرِ آتشِ دل، دوش
آن دود که از سوزِ جگر بر سر ما رفت"
۱ خرداد ۱۴۰۳
@MohsenAlviri
مربوط به یادداشت بالا
یادداشت مرحوم آیتالله رئیسی در حاشیه قرارداد حقالتدریس شهریور ۱۳۹۰ در مدرسه مروی: "بسمه تعالی. توفیق حضور در مدرسه برای اینجانب مغتنم است. حق التدریس را به طلاب نیازمند پرداخت فرمایید. با تقدیم احترام و تشکر. رئیسی"
@MohsenAlviri
🔹 انتشار مقاله "گونهشناسی تحلیلی جریان اصلاح در مصر در قرن نوزدهم"
مقاله "گونهشناسی تحلیلی جریان اصلاح در مصر در قرن نوزدهم" به صورت مشترک به قلم آقای دکتر علی الهیتبار (نویسنده مسؤول) همراه با نام بنده در صفحات ۱۳۶ تا ۱۵۳ شماره ۲۸ فصلنامه مطالعات تاریخی جهان اسلام (زمستان ۱۴۰۲) منتشر شده است.
چکیده این مقاله چنین است:
فهم یک اندیشه در قالب جریان و تحلیل گونههای آن ضرورتی شناخته شده در تاریخ اندیشه است که تبار گونه را هویدا میسازد و درک بهتری فراروی پژوهشگران حوزه اندیشه میگذارد. در این میان مصر به عنوان یکی از مهمترین کانونهای تاریخ اندیشه معاصر مسلمین، همواره نقشی محوری به خود اختصاص داده است. در میان پژوهشهای صورت گرفته به زبان فارسی کمتر به شناخت و گونهبندی تحلیلی جریانهای فکری- اجتماعی مصر پرداخته شده است. از این رو پرسش اصلی این تحقیق ماهیت، چرایی و چگونگی جریانهای فکری مصر در قرن نوزدهم است. روش تحقیق این مقاله توصیفی- تحلیلی است. دستاورد این پژوهش نشان میدهد میتوان در قرن نوزدهم سه جریان پیوسته را شناسایی کرد که همگی به تدریج در سیر تاریخی خویش پس از اصلاح ساختاری به اصلاح در اندیشه یا اجتهاد میرسند. در واقع اصلاح دغدغه اصلاح ظاهر و ساختارگرایانه به مرور عمق فکری و ایدئولوژیک پیدا میکند.
متن کامل مقاله به پیوست در دسترس است.
۸ خرداد ۱۴۰۳
@MohsenAlviri
گونه شناسی جریان اصلاح در مصر.pdf
555.6K
مربوط به یادداشت بالا
مقاله "گونهشناسی تحلیلی جریان اصلاح در مصر در قرن نوزدهم"
@MohsenAlviri
دومین روز همایش بینالمللی "خانواده مقاوم؛ چالشهای اخلاقی در جهان متحول" فردا پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ در تالار آیتالله شرعی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار خواهد شد.
@MohsenAlviri