اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ اَعْدائُهُمْ اَجْمَعینْ
🔴 عمل صالح به چه عملی اطلاق میشود؟
آیا اگر فقط ايمان داشتيم كافی است؟
قرآن می فرماید « وَ عَمِلُوا الصَّالِحات» يعنی اعمال صالح، یعنی همه اعمال انسان باید درست باشد...
بعضی افراد یک كارشان خوب است، نماز میخوانند، ولی مثلاً به فقرا كمک نمیكنند، خمس و زکات نمیدهند...
چکار باید کرد؟ باید در مقابل عمری كه از تو كم میشود به ايمانت اضافه شود، قرآن میفرماید افرادی هستند كه هر آيهای از قرآن كه برای آنها تلاوت میشود «زادَتْهُمْ إيمانا» (انفال/۲)
بر ایمانشان افزوده میشود، ممكن است علم آدم اضافه شود ولی ايمان آدم اضافه نشود...
❌ اسلام مكتب عدل و اعتدال است و امت اسلامى امت میانه و وسط، نظام آن عادلانه است، اسلام اگر نماز دارد زكات هم دارد، اگر تولى و دوستى اولیاى خدا را دارد، تبری و دورى از دشمنان هم دارد، اگر از علم طرفدارى مىكند از عمل هم پشتیبانى مىنماید، اگر ایمان را مطرح مىكند عمل صالح را هم در كنار آن لازم مىداند، اگر توکل به خدا را سفارش مى كند، دستور فعالیت و تلاش هم مىدهد...
❌ در قیامت، همه واسطهها و شفیعها بیاثر میشوند، تنها خلوص و عمل صالح و عبادات همراه با تقوا و اخلاص به داد انسان میرسد...
🔸و در آن روز، هر كس به فكر خود است و از این و آن كه در دنیا به محبت هایشان دل مىبندیم، كارى ساخته نیست و هر فردى نتیجه كار خود را مىبیند و محصول خویش را درو مى كند، راهپیمایی در حمایت از نظام اسلامی و ولایت فقیه هم عمل صالح است «لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِی سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَّيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُم بِه عَمَلٌ صَالِحُ»
(توبه/۱۲۰)
هیچ تشنگی و خستگی و گرسنگی در راه خدا به آنها نمیرسد و هیچ گامی که موجب خشم کافران میشود برنمیدارند، و ضربهای از دشمن نمیخورند، مگر اینکه به خاطر آن، عمل صالحی برای آنها نوشته میشود...
این راهپیماییها و هر حرکتی که دشمن از آن عصبانی شود و موجب خشم و غیظ وهابیها و آمریکا و اسراییل گردد، در قرآن به عنوان عمل صالح شمرده شده است، در قرآن، معمولاً ایمان و عمل صالح در كنار هم مطرح شده، ولى ایمان بر عمل صالح مقدم قرار گرفته، ایمان درون انسان و قلب را نورانى میکند، تمام كارهاى انسان را نورانى مىكند، بركات ایمان و عمل صالح بسیار است كه در آیات قرآن به آنها اشاره شده...
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
✍️ حبیبالله یوسفی
حکمت۱۳.mp3
3.08M
✍ حکمت ۱۳
✅ قَالَ امیر المومنین لیه السلام:
إِذَا وَصَلَتْ إِلَيْكُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ، فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّكْرِ.
✅ امیر المومنین علیه السلام:
زمانى كه مقدمات نعمتها به شما رسيد، نهايت آن را با كمى شكر از خود مرانيد.
#نهج_البلاغه
#حکمت13
❇️حجت الاسلام حامد محقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
#حکمت_13
قَالَ (علیه السلام): إِذَا وَصَلَتْ إِلَيْكُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ، فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّكْرِ.
فرمود: زمانى كه مقدمات نعمتها به شما رسيد، نهايت آن را با كمى شكر از خود مرانيد.
🌺
نعمت ها غالباً به صورت تدریجى بر انسان وارد مى شود و وظیفه انسان هوشیار این است که به استقبال نعمت برود و استقبال از آن راهى جز شکرگزارى ندارد. هرگاه با آغاز روى آوردن نعمت به شکر قلبى و زبانى و عملى بپردازد ادامه خواهد یافت و تا پایان آن نصیب انسان مى شود و به تعبیر دیگر به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه، نعمت ها مانند گروه هاى پرندگان است که وقتى تعدادى از آنها بر شاخه درختى نشستند بقیه تدریجا به دنبال آنها مى آیند و شاخه ها را پر مى کنند; ولى اگر گروه اول صداى ناهنجار و حرکت ناموزونى بشنوند یا ببینند فرار مى کنند و بقیه هم به دنبال آنها مى روند و صحنه از وجودشان خالى مى شود.
همچنین بسیارى از نعمت ها به صورت تدریجى زوال مى پذیرند; هرگاه انسان در آغاز زوالش هوشیار باشد و به شکر قلبى و زبانى و عملى بپردازد مانع بازگشت و زوال تدریجى آن مى شود.
این سخن در اصل برگرفته از قرآن مجید است که مى فرماید: «(وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لاََزیدَنَّکُمْ وَلَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابی لَشَدیدٌ); به خاطر بیاورید زمانى که پروردگارتان اعلام داشت اگر شکرگزارى کنید (نعمت خویش را) بر شما خواهم افزود و اگر ناسپاسى مجازاتم شدید است».
قرآن مجید سرگذشت بسیار عبرت آموزى از قوم سبأ نقل مى کند که خداوند نعمت بسیار وافرى به آنها داد و فرمود: «(کُلُوا مِنْ رِزْقِ رَبِّکُمْ وَاشْکُرُوا لَهُ بَلْدَةٌ طَیِّبَةٌ وَرَبٌّ غَفُورٌ); ازروزى پروردگارتان بخورید و شکر او را به جا آورید; شهرى پاک و پاکیزه در اختیار شماست و پروردگارى آمرزنده».
ولى آنها به کفران پرداختند و سد عظیمى که سبب آبادى کشور آنها شده بود بر اثر سیلاب و عوامل دیگر در هم شکست و تمام آبادى و باغ ها و مزارع ویران شد به گونه اى که نتوانستند در آنجا بمانند و ناچار در اطراف متفرق شدند.
قرآن در اینجا مى افزاید: «(ذلِکَ جَزَیْناهُمْ بِما کَفَرُوا وَهَلْ نُجازی إِلاَّ الْکَفُورَ); این کیفر را بر اثر کفرانشان به آنها دادیم و آیا جز کفران کننده را کیفر مى دهیم».
روایات فراوانى درباره اهمیت شکر از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و امامان معصوم(علیهم السلام)به دست ما رسیده که اهمیت این فضیلت انسانى را آشکار مى سازد.
امام صادق(علیه السلام) مى فرماید: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ أَنْعَمَ عَلَى قَوْم بِالْمَوَاهِبِ فَلَمْ یَشْکُرُوا فَصَارَتْ عَلَیْهِمْ وَبَالاً وَابْتَلَى قَوْماً بِالْمَصَائِبِ فَصَبَرُوا فَصَارَتْ عَلَیْهِمْ نِعْمَةً; خداوند متعال به گروهى از مردم نعمت داد، اما آنها شکرش را به جا نیاوردند در نتیجه آن متاع مایه وبالشان شد و گروهى از مردم را به مصائبى گرفتار کرد لکن آنها صبر کردند و (شکرگزار بودند) در نتیجه مصیبت ها به نعمت ها تبدیل شد».
در اینجا دو سؤال باقى مى ماند: نخست این که حقیقت شکر چیست؟
شکر سه مرحله دارد: مرحله قلبى که انسان از نعمت هاى خدا خشنود و راضى و سپاسگزار باشد و مرحله زبانى که آنچه را درون قلب اوست بر زبان جارى سازد; ولى از همه مهم تر مرحله عملى شکر است و آن به طور شفاف این است که از نعمت هاى الهى درست بهره بردارى کند و اهداف این مواهب را در نظر گیرد و به سوى آن اهداف حرکت کند; اگر خدا عقلى براى درک نیک و بد به او داده از این عقل در مسیر شیطنت استفاده نکند و اگر او را مشمول موهبت آزادى کرده از این آزادى براى پیشرفت و تکامل بهره گیرد نه در مسیر بى بند و بارى و گناه و فساد همچنین در مورد اعضاى بدن که هر کدام موهبتى عظیم است و در مورد مال و ثروت و فرزند و همسر. بسیارند کسانى که شکر قلبى و زبانى دارند; ولى در مرحله شکر عملى مقصرند.
اگر در مفهوم شکر به آن گونه که در بالا گفته شد دقت کنیم فلسفه آن نیز روشن مى شود، زیرا این مواهب مال ما نیست، از سوى دیگرى است و آن را براى اهداف خاصى آفریده و اگر در غیر آن اهداف به کار گرفته شود خیانت در آن نعمت است.
از اینجا پاسخ سؤال دیگرى نیز روشن مى شود که خدا چه نیازى به تشکر و سپاسگزارى ما دارد. ممکن است انسان ها با سپاسگزارى تشویق شوند و آرامش روحى پیدا کنند. خدا که نیازى به اینها ندارد.
ولى از آنچه در بالا گفته شد فهمیدیم که سخن از نیاز خدا در میان نیست; سخن از نیاز من است که اگر نعمت ها و مواهب الهى را که براى اهداف خاصى است در غیر آن به کار گیرم طبیعى است که از آن محروم خواهم شد، زیرا خداوند حکیم است و حکیم این مواهب را به افراد لایق و وظیفه شناس مى دهد.
May 11
222.4K
🛑سوال کاربر
سلام
١)درتکبیرةالاحرام و قنوت باید الله اکبر گفته شود بعد دستها بیاد پایین، یا برعکس؟؟
2)اگر موقع خواندن نماز نامحرمی توخونه نباشه، زیر چادر بدون روسری، و لباس راحتی داشته باشیم، چادر هم کمی نازک باشه، و یک گیره زیر چادر بزنیم، ک چادر باز نشه، نمازمون اشکال داره؟؟
#احکام
#نماز
💢حجت الاسلام حامد محقق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سلام_امام_زمانم_عج
اگرچه فیض وصلت را بجویم
نمی دانم تو را دیدم چه گویم
جفا کردم وفا بسیار کردی
خطا کردم تو دادی آبرویم
الهی هر کجا منزل نمودی
نگاه لطف تو باشد به سویم
السَّلامُ علیکَ
یا بقیَّةَ اللهِ
یا اباصالحَ المهدی
یاخلیفةَالرَّحمنُ
و یاشریکَ القران
ایُّها الاِمامَ الاِنسُ والجّان
ّسیِّدی ومَولایْ الاَمان الاَمان
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لوالیک_الفرج💚
سلام میکنم از دور بر تو و حرمت
سلام من به بلندای بیرق و علمت
سروده اند فراوان برای تو اما
هنوز نقش کتیبه است شعر محتشمت
#صلی_الله_علیک_یا_ابا_عبدالله
#اللهم_ارزقنا_کربلا_بحق_الحسین_ع
صبحتون حسینی🌱
حاج آقا دارستانی_5953855863838998772.mp3
6.15M
#دلت رو آزاد کن رفیق...
#امام_زمان
حکمت۱۴.mp3
3.46M
✍ حکمت ۱۴
✅ قَالَ امیر المومنین علیه السلام:
مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ، أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ.
✅ امیر المومنین علیه السلام:
آن را كه نزديك واگذارد، يارى بيگانه بسيار دور را دريابد.
#نهج_البلاغه
#حکمت14
✳️حجت الاسلام حامدمحقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
#حکمت14
قَالَ (علیه السلام): مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ، أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ.
كسى را كه نزديكانش واگذارند، بيگانگانش دست گيرند
نتيجه بى مِهرى بستگان:
امام(عليه السلام) در اين جمله به کسانى که بستگان نزديکش نسبت به او بى مهرى مى کنند و رهايش مى سازند دلدارى و اميدوارى مى دهد که نبايد از اين جريان مايوس گردند; خداوند راه ديگرى به روى او مى گشايد و مى فرمايد: «کسى که نزديکانش او را رها سازند آنها که دورند براى (حمايت از او و يارى اش) آماده مى شوند»; (مَنْ ضَيَّعَهُ الاَْقْرَبُ أُتِيحَ لَهُ الاَْبْعَدُ).
در واقع اين حکمت و رحمت الهى است که انسان ها به وسيله بستگان و دوستان نزديک حمايت شوند; ولى اگر آنها به وظيفه خود عمل نکردند و به صله رحم و مسئوليت هاى دوستى پشت پا زدند اين مسئوليت را بر عهده ديگران مى گذارد تا بنده اش در ميان توفان حوادث تنها نماند.
مثلا پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) طائفه قريش که نزديک ترين نزديکان او بودند نه تنها حمايتش نکردند بلکه به دشمنى او برخاستند; اما خداوند دورافتاده ترين قبائل را از قبيله قريش يعنى اوس و خزرج را به حمايت او برانگيخت که از جان و دل او را حمايت کردند و آئين او را پيش بردند و جالب اين که اوس و خزرج با هم عداوت و دشمنى ديرينه اى داشتند ولى در حمايت از پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) متحد و متفق بودند و امثال اين موضوع در طول تاريخ بسيار ديده شده است.
در حديث پرمعنايى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم که براى دلدارى و تسلى خاطر مى فرمايد: «کُنْ لِمَا لاَ تَرْجُو أَرْجَى مِنْکَ لِمَا تَرْجُو; نسبت به آنچه اميدى به آن ندارى از آنچه اميد به آن دارى اميدوارتر باش» و جالب اين که در ذيل اين حديث اشاره به داستان موسى(عليه السلام) شده و مى فرمايد: «موسى براى به دست آوردن شعله آتشى به دنبال نورى که از درخت برمى خواست روان شد ولى در آنجا پيام نبوت را دريافت داشت».
احتمال ديگرى که در تفسير اين کلمه حکمت آميز وجود دارد اين است که امام مى خواهد بفرمايد: در صورتى که نزديکان و بستگان از نيروهاى يکديگر استفاده نکنند و نسبت به هم بى اعتنا باشند اى بسا دورافتادگان آنها را مى ربايند و از وجود آنان بهره مى گيرند.
نمونه اين مطلب مسئله اى است که در اين ايام کشور ما و بسيارى از کشورها با آن روبرو هستند که به نام فرار مغزها معروف است; هنگامى که ما از مغزهاى لايق و آماده و افکار بلند و استعدادهاى سرشار جوانانمان استفاده نکنيم آنها از ميان ما فرار کرده و دورافتادگان از نيروهاى آنها استفاده مى کنند که اين ضايعه اى است بزرگ و غير قابل جبران.
در واقع تفسير اول دلدارى و تسلى خاطرى است به تضييع شدگان و تفسير دوم سرزنشى است نسبت به تضييع کنندگان. البته تفسير اول مناسب تر به نظر مى رسد، هرچند جمع ميان دو تفسير نيز امکان پذير است.
«أُتيحَ» از ماده «تَيح» (بر وزن شَىء) در اصل براى مهيا شدن براى انجام کارى است و هنگامى که به باب افعال مى رود به معناى مهيا کردن است و گاه به معناى مقدر ساختن نيز آمده که آن هم نوعى مهيا کردن است.
#نهج_البلاغه
May 11
#موضوع_مسابقه_قرانی_🔰🔰🔰
از امام زمان چه می دانید ؟ 😊🌱
۱.در روایات آمده که برای آن حضرت خانه ای است، نام آن خانه چیست؟
🪴بیت الحمد
۲.نام شمشیر آن حضرت چیست؟
🪴سیف الله المنتقم
۳.اولین شخصی که در زمان ظهور با آن حضرت بیعت میکند،کیست؟
🪴فرشته وحی جبرئیل
۴.یاران نخستین امام زمان(عج) هنکام ظهور در کجا با ایشان بیعت می کنند؟
🪴درخانه خدا بین رکن و مقام
۵.یاران حضرت مهدی(عج) چند نفرند؟
🪴۳۱۳ نفر بیعت میکنند
۶.محل حکومت ایشان پس از ظهور کدام شهر است؟
🪴مسجد کوفه
۷.حضرت مهدی(عج)از کجا ظهور خواهد کرد؟
🪴مکه
۸.اولین آیه ای که حضرت هنگام ظهور تلاوت می فرمایند، کدام آیه است؟ "
🪴یَّت اللَّهِ خَیرٌ لَّکُمْ إِن کنتُم مُّؤْمِنِینَ وَ مَا أَنَا عَلَیْکُم بحَفِیظٍ
۹.ازجمله مواریث[ ارثیه ها] انبیاء(ع) که حضرت می آورند، چیست؟
🪴منبر حضرت سلیمان
۱۰ . کدام معصوم فرموده :«زمان ظهور مربوط به خداوند است و هرکس آن را معین کند،دروغ گفته است»؟
🪴خود امام زمان عج الله
۱۱ . امام زمان(عج)در چه روزی ظهور خواهند کرد؟
🪴جمعه
۱۲. نمایندگان امام زمان(عج)در غیبت کبری چه کسانی هستند؟
🪴مراجع، علما، فقها و مجتهدین
۱۳. اولین نشانه ظهور حضرت مهدی(عج) چیست؟
🪴طلوع خورشید از مغرب
۱۵ . غیبت کبری امام زمان(عج)از چه سالی شروع شد؟
سال قمری مدنظر است
۳۲۹🪴
۱۶. حضرت مهدی(عج)در چند سالگی به امامت منصوب شدند؟
🪴۵ سالگی
۱۷. غیبت صغری امام زمان(عج)چند سال طول کشید؟
🪴۶۹ سال
۱۸.پس از ظهور جایگاه قضاوت و حکمرانی امام زمان(عج) کجاست؟
🪴مسجد کوفه
۱۹. هنگام ظهور چه تعداد زن همراه حضرت ولی عصر(عج)هستند؟
🪴سیزده نفر
۲۰. کدام پیامبر هنگام ظهور با ایشان نماز می گذارند؟
🪴حضرت عیسی علیه السلام
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج🤲
48.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم| شهیدی که بابالحوائج شد
شهیدی که بعد از شهادت، منزلش به حسینیه بابالحوائج تبدیل شد و مردم برسر مزارش حاجت میگیرند.