آموزش#تجوید
آموزش شیوه تلفظ حروف متفاوت بین زبان فارسی و عربی
در ادامه جلسات آموزش تجوید قرآن کریم به کلید دوم لهجه عرب که عملاً بخشی از تجوید هست به نحوه تلفظ حرف «ظا» میرسیم، همانطور که در جلسات گذشته گفته شد ۱۰ حرف متفاوت بین زبان عربی و فارسی وجود داشت که در جلسات گذشته تا حرف «طا» توضیح داده شد.
تلفظ این حرف نیز همانند بچهای که نوک زبانش گرفته میشود، است، همچون حرف «ذال» با این تفاوت که حرف «ظا» از ته گلو ادا میشود، مانند «ظالمین»،«ظلم»، «العظیم» و …، به ادای این حرف از ته گلو و به صورت کلفت «تفخیم» گفته میشود که در فارسی درشت یا پرحجم گفته میشود.
یکی دیگر از حروف متفاوت حرف «عین» است که برای تلفظ صحیح آن حتماً باید بین گلو بچرخد، در فارسی «انعمت علیهم» خیلی عادی و به دور از پیچیدگی تلفظ میشود اما در عربی باید حرف «عین» در گلو بچرخد. مانند «سبحان ربی الاعلی و بحمده»، اگر به شکل ساده این حرف را توضیح دهم باید گفت که شبیه «میو» گفتن گربه حرف «عین» را تلفظ کنیم. مانند «إِیَّاکَ نَعْبُدُ وإِیَّاکَ نَسْتَعِینُ»، «عَلَیهِمْ»، «صِرَاطَ الَّذِینَ أَنعَمتَ عَلَیهِمْ» و …
حرف دیگری که متفاوت است باید یاد بگیریم غین است، در قرائت قرآن وقتی به این حرف میرسیم، باید آن را درشت و پر تلفظ کنیم و آن را در گلو بیندازیم، مانند «غیرالمغضوب»، باید دقت کرد که این حرف شبیه به تلفظ حرف «قاف» نشود. قاف محکم است و همانقدر که قاف محکم است غین شل است.
آخرین حرف متفاوت بین فارسی و عربی حرف «واو» است که فارس زبانها آن را «وَ» ادا میکنند اما عرب زبانها برای تلفظ آن لب را غنچه کرده و آن را تلفظ میکنند.
به این ترتیب کلید دوم داشتن لهجه عربی که حروف بود، آموزش داده شد. هم کلید دوم لهجه عرب توضیح داده شد و هم عملاً مخارج حروف عربی نیز توضیح داده شد. پس تا اینجا کلید حرکات و کلید حروف را یاد گرفتهایم و سومین کلید نیز حجم است که در جلسه آینده آموزش داده خواهد شد.
📜@MosHaf_et
19.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّٰالِحٰاتِ
كٰانَتْ لَهُمْ جَنّٰاتُ الْفِرْدَوْسِ نُزُلاً (١٠٧)
استاد سیدجواد حسینی
مقام:کرد ⬅️ نهاوند
#تلاوت
📜@MosHaf_et
#سخن_بزرگان
#فرمایشات_مقام_معظم_رهبری_مدظله
#انگیزشی
حفظ قرآن یك نعمت بزرگ است. این جوانها و نوجوانها سن توانائی حفظ را قدر بدانند. شماها در سنی هستید كه میتوانید حفظ كنید و در ذهنتان بماند.
از راهبردهای های حفظ قرآن کریم ،تعمیم دادن حفظ درمیان همه ی گروه های سنی (کودکان ،نوجوانان، جوانان وبزرگسالان )است
📜@MosHaf_et
🍃قرآن
🔸سوره #حجر، آیه ۴٢:
إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغَاوِينَ
⚡️ ترجمه :
همانا براى تو بر بندگان (برگزيده) من تسلطّى نيست، مگر بر گمراهانى كه تو را پيروى كنند.
💥توضیح :
وسوسه هاى شيطان، گرچه مؤثر است ولى تصميم نهائى با شيطان نيست، با خود انسانهاست; چرا كه انسان اگر با عبادت و تقوا در مدار بندگان خاص خدا درآید، مى تواند در برابر وسوسه هاى او بايستد و دست ردّ بر سينه او بگذارد.
و بنابراین شیطان حكومت بلامنازعى بر انسانها ندارد.
📜@MosHaf_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مقطع رؤیایی سوره ی مبارکه ی انسان
#استاد_شحات_محمد_انور
📜@MosHaf_et
هدایت شده از قرآندلان
1_3522102479.mp3
7.41M
🎧 ترجمه صفحه 135 قرآن کریم:
▫️ هر شب، جان دادن در خواب، هر روز، زنده شدن در بیداری.
▫️ فرشتگان، همراه انسان برای حفاظت از حوادث و ثبت کارها.
▫️ ماموریت دیگر فرشتگان، گرفتن جان در هنگام مرگ.
▫️ لزوم شکرگزاری از ناجی جانهایمان در حوادث ناگوار طبیعت.
▫️ توجه به مجالس ذکر خدا و ترک مجالس تمسخر آیات خدا.
قرآندلان
ترجمهای برای پرواز
انتشار، مجاز فقط بصورت⏪ فوروارد.
رسول خدا" ص" فرمودند:
💚 قرآندلان،
همثواب پیامبرانند.
بما بپیوندید 😊🖐️🌺👇
https://eitaa.com/joinchat/3347251394Cd8846c59bb
✅
https://rubika.ir/qurandelan
#فضیلت_سوره #لقمان
💠الباقر (علیه السلام)- مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ لُقْمَانَ فِی کُلِّ لَیْلَهًٍْ وَکَّلَ اللَّهُ بِهِ فِی لَیْلَتِهِ مَلَائِکَهًًْ یَحْفَظُونَهُ مِنْ إِبْلِیسَ وَ جُنُودِهِ حَتَّی یُصْبِحَ فَإِذَا قَرَأَهَا بِالنَّهَارِ لَمْ یَزَالُوا یَحْفَظُونَهُ مِنْ إِبْلِیسَ وَ جُنُودِهِ حَتَّی یُمْسِیَ؛
💠امام باقر (علیه السلام)- هرکس سورهی لقمان را در هر شب بخواند، خداوند فرشتگانی را مأمور میکند که در آن شب از وی در مقابل ابلیس و سربازانش تا صبح حمایت کنند. امّا اگر روز آن را تلاوت کند، تمام روز تا شب از وی محافظت میکنند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۵۰۴/بحار الأنوار، ج۸۹، ص۲۸۷
📜@MosHaf_et
636673463721516478.mp3
1.5M
✅تلاوت ترتیل
جزء بیست و یک/سوره مبارکه لقمان
🎙استاد شهریار پرهیزگار
#پرهیزگار
#ترتیل
#جزء_بیست_و_یکم
📜@MosHaf_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرازی زیبا و دلنشین، از #تلاوت سوره بلد، با صوت حزین استاد
عبدالفتاح طاروطی
🎼 مقام حجاز
📜@MosHaf_et
آموزش#تجوید
🔰تأثیر توجه به حجم حروف؛ سومین کلید یادگیری لهجه عربی
در جلسات گذشته گفته شد که چگونه لهجه عربی در قرائت قرآن پیدا کنیم و همانطور که میدانید سه کلید معرفی شد، کلید اول کلید «حرکات» بود که در نماز و قرائت تمرین شود. کلید دوم کلید «حروف» بود که گفته شد ۱۰ حرف متفاوت بین عربی و فارسی وجود دارد و آموزش داده شد.
🔺تفاوت حجم حروف در زبان عربی
در این جلسه کلید سوم لهجه عرب را که کلید «حجم» است آموزش خواهیم داد. این موضوع در زبان فارسی با عنوان «حجم صداها» مطرح است. در زبان عرب حجم صداها و حجم حروف با هم متفاوت هستند که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
در زبان عرب، حجم حروف و حجم صداها متفاوت هستند، به این ترتیب عملاً این کلید حجم که گفته خواهد شد چگونه است، در زمره قواعد تجوید قرار خواهد گرفت، بنابر این عملاً هم لهجه عرب را آموزش میدهیم و هم اینکه افرادی که میخواهند مکالمه عربی یاد بگیرند میتوانند از این سه کلید استفاده ببرند.
💠حجم به چه معناست؟
عربها همانند فارسزبانها حروف کلماتشان هم حجم نیست، حروف در زبان فارسی همه، هم حجم هستند و همه حروف را همانگونه که هستند، ادا میکنیم مانند تَ، بَ، رَ، شَ و …، عربها حروفشان دارای حجم متفاوت است، بعضی صدای حروف آنها درشت است بعضی از آنها نازک است و این درشتی و نازکی در کنار هم زیبایی میآفریند. مثل یک ارکستری که سازهای آن صدای بم و صدای زیر تولید بکند.
📜@MosHaf_et
⚜سبک زندگی قرآنی :
🍂 مثبت نگر باشید. 🍂
🔶.... وَقَدْ أَحْسَنَ بَي إِذْ أَخْرَجَنِي مِنَ السِّجْنِ وَجَاء بِكُم مِّنَ الْبَدْوِ مِن بَعْدِ أَن نَّزغَ الشَّيْطَانُ بَيْنِي وَبَيْنَ إِخْوَتِي....
(#یوسف /١٠٠)
⚡️ترجمه :
به راستى كه پروردگارم به من احسان كرد آنگاه كه مرا از زندان آزاد ساخت، و شما را پس از آنكه شيطان ميان من و برادرانم را بر هم زد، از بيابان (كنعان به مصر) آورد.
❌در هنگام برخورد با يكديگر، از تلخى هاى گذشته چيزى نگوييد. اولين سخن يوسف با پدر، شكر خدا بود، نه نقل تلخى ها.
💥بجای یادآوری رنجها و سختی ها، به زیباییها و نکات مثبت حوادث، توجه کنید.
🍁در شدائد هم الطاف و احسان خداوند وجود دارد. فقط باید به آنها توجه نمود.
🍂ما رَأیتُ إِلاّ جَمیلا🍂
📜@MosHaf_et
#خادمان_قرآن
سید محمد حسینی موحد در سال 1337 در شهر قم دیده به جهان گشود. پس از آنکه او تحصیلات خود را در قم و تهران به پایان رساند، به مدّت 19 سال در قم و تهران به تعلیم هنرچویان در خطوط نسخ نستعلیق و ثلث پرداخت. در این مدت آثاری از خطوط نسخ و ثلث را در ابعاد کتیبه در اماکن مذهبی و فرهنگی از خود به جا گذاشته که نشان دهندة تبحر و توانایی او در این زمینه است. از آثارش میتوان به کتابت کتیبههعای دهگانة او اشاره کرد: 1. مسجد جمکران 2. مسجد بلال 3. کتابخانه و موزة ملک 4. حرم حضرت عبدالعظیم (ع) 5. مدرسة فیضیه 6. سردر جامة الزهراء (س) 7. حرم حضرت رضا (ع) 8. لوح مزار حضرت رضا (ع) 9. ضریح حضرت رضا(ع) 10. مصلای امام خمینی تهران 11- حرم امیر المومنین 12- کاظمین 13- حرم حضرت زینب همچنین صدها قطعه خوشنویسی به منظور استفاده روی جلد کتابهای علمی، فرهنگی، ادبی و دینی و دهها پوستر به مناسبتهای گوناگون.
او نزد استادان به نام هنر خوشنویسی به فراگیری این هنر پرداخت و در زمینة خط نستعلیق از محضر استاد خروش و در خط نسخ از استاد صمدی کسب فیض کرد. شرکت او در بیشتر نمایشگاههای داخلی و خارجی نیز از فعالیت او در این زمینه در سالهای اخیر خبر میدهد. وی در سال 1376 به دریافت لوح افتخار از دست مبارک ریاست جمهوری اسلامی ایران به عنوان خادم قرآن دست یافت.
📜@MosHaf_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آشنایی با مقام بیات
✳ قرار
✳ جواب
✳ جواب الجواب
استاد مصطفی اسماعیل
📜@MosHaf_et
هدایت شده از قرآندلان
1_3533595222.mp3
6.03M
🎧 ترجمه صفحه 136 قرآن کریم:
▫️ از برکات خود مراقب بودن، شریک جرم انکارکنندگان و مسخرهکنندگان، نشدن است.
▫️ قیامت، عذابی جوشان، بدون حامی و شفاعت، برای سرگرم شدههای به بازی زرق و برق دنیا.
▫️ خلقت هستی، بر اساس حکمت الهی. فرمانروای صاحباختیار، خداست. دانای پنهان و پیدا خداست.
@qurandelan
🔻 انتشار، بلامانع فقط بصورت فوروارد.
رسول خدا" ص" فرمودند:
💚 قرآندلان، یک بهشتی ناباند.
https://eitaa.com/joinchat/3347251394Cd8846c59bb
✅
https://rubika.ir/qurandelan
🔘اهمیت قرائت قرآن از روی صفحات آن
عن الصادق علیه السلام : قِرَاءَةُ الْقُرْآنِ فِي الْمُصْحَفِ تُخَفِّفُ الْعَذَابَ عَنِ الْوَالِدَيْنِ وَ لَوْ كَانَا كَافِرَيْنِ.
امام صادق علیه السلام:
خواندن قرآن از روی صفحات آن عذاب را از پدر و مادر سبک کند اگر چه آن دو کافر باشند.
📚الکافی ج ۲، ص۶۱۳
📜@MosHaf_et
#فضیلت_سوره #سجده
🔸الصّادق (علیه السلام)- مَنْ قَرَأَ سُورَهًَْ السَّجْدَهًِْ فِی کُلِ لَیْلَهًِْ جُمُعَهًٍْ أَعْطَاهُ اللَّهُ کِتَابَهُ بِیَمِینِهِ وَ لَمْ یُحَاسِبْهُ بِمَا کَانَ مِنْهُ وَ کَانَ مِنْ رُفَقَاءِ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه و آله) وَ أَهْلِ بَیْتِه (علیهم السلام).
🔸امام صادق (علیه السلام)- هرکس سورهی سجده را در هر شب جمعه تلاوت کند، خداوند [در روز قیامت] نامهی اعمال او را به دست راستش میدهد و بابت کارهایش از او بازخواست نمیکند و او از دوستان محمّد (صلی الله علیه و آله) و اهل بیتش (علیهم السلام) خواهد بود.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۵۹۴/بحار الأنوار، ج۷، ص۲۰۴
📜@MosHaf_et
636673463871044213.mp3
1.13M
✅تلاوت ترتیل
جزء بیست و یک/سوره مبارکه سجده
🎙استاد شهریار پرهیزگار
#پرهیزگار
#ترتیل
#جزء_بیست_و_یکم
📜@MosHaf_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳ تلاوت قاری نوجوان و همراهی استاد حامد شاکر نژاد
💌 بسیار عالی
#محفل
📜@MosHaf_et
آموزش#تجوید
🔰تأثیر رعایت حجم حروف بر زیبایی تلاوت
در زبان قرآن و زبان عرب که به طور اصولی داریم رعایت میکنیم هر کدام از حروف دارای حجم متفاوتی هستند که زمانی که در کنار هم قرار میگیرند صدای خواندن قرآن ما را قبل از اینکه آهنگین بخوانیم موسیقایی و زیبا میکند.
اگر کلید حجم را رعایت نکنیم و آیات قرآن را به صورت فارسی تلفظ کنیم این گونه خواهد شد؛ «الْحَمْدُللّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ مَالِکِ یَوْمِ الدِّینِ». همه این آیاتی که تلاوت شد نازک بود در حالی که عرب این کار را نمیکند بلکه میگوید «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ، الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ إِیَّاکَ نَعْبُدُ وإِیَّاکَ نَسْتَعِینُ و …».
📜@MosHaf_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💌تلاوتی ناب
✳استاد شحات محمد انور
🚩امیرالنغم
💢 نساء -۹
#تلاوت
📜@MosHaf_et
#سخن_بزرگان
⏱ حتی یک دقیقه!
🙏🏼تمرین کنیم با یک قرآن جیبی، انس خود را با قرآن بیشتر کنیم...
📜@MosHaf_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ قاری: استاد محمود شحات
🔰 آیه ۸۷، انبیاء
«وَ ذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنادى فِي الظُّلُماتِ أَنْ لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ …»
بسیار فنی و دلنشین
#تلاوت
📜@MosHaf_et
#خادمان_قرآن
شهریار پرهیزگار در سال 1343 در تهران دیده به جهان گشود. قرائت قرآن را در 9 سالگی و به تشویق والدین خود نزد آقای دکتر ادیب در مسجد محل (مسجد توحید واقع در خیابان جمهوری اسلامی) و در ماه مبارک رمضان آغاز کرد و در پایان دوره یک ماهه مقام اول روخوانی را به دست آورد. در این دوره یک ماهه، روخوانی و نیز تا حدودی تجوید مقدماتی و اندکی الحان قرآنی را فراگرفت. سپس نزد استاد مروت و استادپور فرزیب به فرا گرفتن قرائت قرآن پرداخت. از یازده سالگی به تشویق پدر به حفظ قرآن پرداخت و یک دوره آموزش دستور زبان عربی (صرف و نحو) را نزد آقای محمد رضایی مؤلف کتاب «گامی به سوی قرآن» گذراند. نخستین بار در سال 1356 در مسابقاتی که در مسجد لالهزار برگزار شد به عنوان قاری و حافظ نوجوان مقام اول را به دست آورد. در همین سال در مسابقات سراسری برنده عنوان اول شد و در نوروز 1357 همراه پدر و کاروانی از قاریان برگزیده کشور به مکه و مدینه مشرف شد. او پس از دریافت دیپلم، در دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته نرمافزار کامپیوتر تحصیل خود را آغاز کرد و مدرک کارشناسی را دریافت نمود.
پرهیزگار درباره اهمیت قرآن در زندگی خود چنین میگوید: «خاصیت قرآن درباره من این بود که من همیشه امیدوار بودم و هیچگاه پژمردگی به من دست نداد و گرنه ما خیلیها را میبینیم که وقتی در مسائل اعتقادی مشکل پیدا میکنند، زندگی هم برایشان دشوار میشود و بحمدالله این قسمت از مشکلات برای من نبود و این به برکت قرآن بود».
📜@MosHaf_et