هدایت شده از مشفقون
اگر رهبری با ترویج موسیقی مخالف است، چرا عباراتی از ایشان وجود دارد که گویا از موسیقی تعریف می کنند؟
🔸 رهبری قائل به موسیقی حلال و حرام است و طبیعتا قائل به حذف مطلق موسیقی نیستند. لذا تولید موسیقی حلال را فی نفسه جایز می دانند، و اگر در مواردی از موسیقی تمجید هم کرده باشند، خلاف مبنای خود عمل نکرده اند. (اینجا)
🔸 رهبری در همان موسیقی حلال، قائل به اعتلاء و هدف دار کردن موسیقی هستند و بین انواع موسیقی ایرانی و غربی، معتقدند باید از موسیقی ایرانی حلال استفاده کرد چرا که موسیقی ایرانی را جوابگوی نیاز کشور می دانند.
🔸 رهبری معتقدند اگرچه موسیقی حلال هم داریم، اما طبیعت این کار، آن چنان طبیعتی است که احتمال لغزش در آن زیاد است. (اینجا)
🔸 اکثر قریب به اتفاق فرمایشات اشاره شده در سؤال که عمدتا مورد استناد موسیقی دوستانِ افراطی قرار می گیرد، برای قبل از سال ۸۲ هست و در غالب موارد، در توصیف موسیقی و اثر آن است و نه تمجید از آن!
🔸 البته به نظر حقیر، تعارضی بین صحبت های جدید و قدیم رهبری وجود ندارد؛ چون
وضعیت موسیقی در سال های آغازین انقلاب، بهتر از سال های بعد بوده و این مطلب، در نوع صحبت رهبری مؤثر است؛
گاهی صحبت از موسیقی آوازی است نه سازی؛
گاهی ایشان به عنوان یک رهبر در حال نشان دادن جهت صحیح موسیقی و تأثیر آن به موسیقی دانان و توقعی که از آنان می رود هستند و ... .
🔸 ولی اگر به فرض، کسی اصرار بر وجود تعارض بین فرمایشات رهبری می کند، طبیعتا وظیفه ما عمل به نظرات جدیدتر رهبری است.
🔸 ملاک برای ما رساله و استفتاءات ایشان است که به صورت خیلی روشن در دسترس همه ما است. (بخش غنا و موسیقی رساله رهبری)
🔸 رهبری با توجه به شرایط موسیقی در کشور که غلبه با موسیقی حرام است، معتقدند موسیقی و لو از نوع حلالش را نباید ترویج و عادی سازی کرد. (اینجا)
اولین نشانه های این نظر را در سال ۷۷ در فرمایشات ایشان پیدا کرده ام.
🔸 فارغ از بحث حرام یا حلال، رهبری معتقدند ۱. یادگیری، ۲. تدریس، ۳. ترویج موسیقی و ۴. تشکیل کنسرت (هرچند موسیقی حلال) با اهداف عالیه نظام مقدس اسلامی سازگار نیست. (استفتاء)
🔸 رهبری استفاده از موسیقی و آلات موسیقی در حریم مسائل مقدس مثل ادعیه و مداحی را مطلوب و شایسته نمی دانند و می گویند خیلی چیز بدی است که در جامعه، این چیزها به حریم مسائل مقدس بیاید. (اینجا) و (اینجا)
🔸 رهبری تشکیل نمایشگاه موسیقی و همچنین نشان دادن آلات موسیقی از تلوزیون را مصداق ترویج و در نتیجه حرام می دانند. (اینجا) و (اینجا)
🔸 رهبری معتقدند آموزش موسیقی و نوازندگی به نونهالان و نوجوانان، موجب انحراف آنان و ترتب مفاسد است و جایز نیست. (استفتاء)
🔸 رهبری معتقدند که بهتر است جوانان، وقت با ارزش خود را به جای موسیقی و نوازندگی، صَرف یادگیری علوم و فنون لازم و مفید کرده و اوقات فراغت خود را با ورزش و تفریحات سالم پر کنند. (استفتاء)
🔸 رهبری وضع موسیقی در کشور را مطلوب نمی دانند. (در رساله هم بیان شده است.)
🔸 نظر تربیتیِ رهبری نسبت به نوجوانان این است که حتی المقدور از فضاهای انگیزه ساز برای گرایش نوجوانان به حوزه موسیقی پرهیز بشود. (اینجا)
پ.ن۱: مسؤولین فرهنگی به ویژه انقلابی های مدعی تبعیت از رهبری بزرگوار، نباید سلیقه ی شخصی خود را به اسم نشر فرهنگ و معارف یا به اسم منویات رهبری، در کشور اجرا کنند.
پ.ن۲: حق پذیر باشیم ولو بر خلاف سبک زندگیِ چندین ساله ما باشد.
✅ مسأله «ترویج موسیقی» را جدی بگیریم.
یاعلی🌹
#طلبه_ای_در_قم
محمد صالح مشفقی پور
💎 @Moshfeghoun 💐
جالب است!
سینه چاکان خرافات غربی (بخوانید سکولاریسم و لیبرالیسم)، روحانیت شیعه را متهم به ترویج خرافه می کنند!
✍ محمد صالح مشفقی پور
💎 @Moshfeghoun 💐
ویراستی
مشکل شخصی با کسی نداریم!
البته ساده لوح هم نیستیم!
🔸 بعد از تنفیذ، صادقانه و منصفانه از رئیس جمهور قانونی کشور حمایت (تأیید کارهای درست، انتقاد از کارهای نادرست) خواهیم کرد.
🔸 اما دست و پا زدن برخی رسانه ها و افراد در تطهیر آقای پزشکیان با آن سابقه درخشان! در ایام انتخابات با صفاتی همچون «بی آلایش»، «انس با نهج البلاغه» و ... عجیب است!
🔸 ایشان با عملکردش قضاوت خواهد شد و امیدواریم با عملکردی خوب، سالم و در راستای اهداف انقلاب، بتواند سابقه اش به ویژه در ایام انتخابات را تطهیر کند.
🔸 ما نه مشکل شخصی با کسی داریم!
و نه بر روی آنچه دیدیم و شنیدیم، بی خودی و بی دلیل خاک می پاشیم!
یاعلی🌹
#طلبه_ای_در_قم
محمد صالح مشفقی پور
💎 @Moshfeghoun 💐
ویراستی
سرود ملی با موسیقی در مقابل رهبری.mp3
11.1M
توضیحات مهم در مورد اجرای سرود ملی ج.ا.ا با موسیقی در مقابل مقام معظم رهبری...
✅ مسأله «ترویج موسیقی» را جدی بگیریم.
یاعلی🌹
#طلبه_ای_در_قم
محمد صالح مشفقی پور
💎 @Moshfeghoun 💐
بعد از گوش دادن صوت بالا،
مطالبی که در ادامه به آن ها اشاره میکنم را لطفا ملاحظه کنید.
یکبار حدود بیست دقیقه وقت بگذارید و مطالب رو ملاحظه کنید، مبنا و فرمایشات رهبری برای شما روشن خواهد شد.
و می توانید برای دیگران هم تبیین بفرمایید.💐
چرا حتی «ترویج موسیقی حلال» هم جایز نیست؟
🔸 رهبری معتقدند با توجه به شرایط فعلی موسیقی، ترویج موسیقی حتی از نوع حلالش هم جایز نیست!
🔸 خیلی از بزرگواران تعجب می کنند! و می گویند: «ترویج موسیقی حرام را می فهمیم! اما چرا موسیقی حلال را نباید ترویج کرد!؟»
🔸 با خواندن یک عبارت از رهبری و یک عبارت از علامه جعفری، تا حدود زیادی پاسخ این سؤال برایتان روشن خواهد شد:
🔹 مقام معظم رهبری:
«غناء جزو آن مناطقی از زندگی و از حالات و افعال انسان که احتمال لغزش در آن بسیار زیاد است. خیلی ها درغناء دچار ضلالت عن سبیل الله می شوند. چه ضلالت خود، چه ضلالت غیر. غناء مثل امور دیگر نیست که اضلال آن به ندرت باشد...
غناء از جمله چیزهایی است که زمینه گناه در آن زیاد است. یک مقدار بی توجهی بشود در لحن و در آهنگ، انسان را به گناه می کشاند. واقعا موسیقی این خصوصیت را دارد. اگرچه موسیقی حلال هم داریم، اما طبیعت این کار، آن چنان طبیعتی است که احتمال لغزش در آن زیاد است.»
درس خارج رهبری(۸۸/۳/۱۷)
🔹 علامه جعفری:
«در مواردی که ادای موسیقی را در می آوریم یا به برخی از موسیقی ها که گمان می کنیم جزء موسیقی های ممنوع نیست، گوش فرا می دهیم، اگر هم فرض کنیم این گونه امور ممنوع نباشد، حداقل قدم روی نوار باریکی گذاشته ایم که یک طرف آن قطعاً قلمرو ممنوعیت و حرمت می باشد و چون نفس آدمی لذت طلب است، لذا تدریجاً قانون را پایمال می سازد»
(مبانی فقهی_روانی موسیقی، ص 33)
پ.ن: با ترویج موسیقی، یعنی عادی سازی، و کوچک و سبک کردنش برای مردم آن هم در شرایط فعلی موسیقی، عملا زمینه «به گناه افتادن» را فراهم می کنیم! چه بخواهیم چه نخواهیم!
گرچه برای بعضی ها، قبح گناه شکسته است! اما گناه، کوچکش هم بد است و کوچک شمردنش، بدتر.
✅ مسأله «ترویج موسیقی» را جدی بگیریم.
یاعلی🌹
#طلبه_ای_در_قم
محمد صالح مشفقی پور
💎 @Moshfeghoun 💐
ویراستی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیئتی در تهران...!
خیلی کوتاه و واضح برای بزرگوارانی که خود را ولایت مدار و یا مقلد رهبری می دانند!
🔸 نظر رهبری در مورد استفاده از آلات موسیقی مثل دف در مناسبت ها و جشن های مذهبی
🔺 «استفاده از آلات موسیقی در مناسبت های مذهبی شایسته مجالس اهل بیت (علیهم السلام) نیست، هر چند از نوع حلال باشد، باید قداست و مقام اهل بیت(علیهم السلام) مراعات شود.»
این مطلب مرتبط را هم ببینید👇
در تمام سال مقلدیم الا این سه چهار روز...
یاعلی🌹
#طلبه_ای_در_قم
محمد صالح مشفقی پور
💎 @Moshfeghoun 💐
ویراستی
هدایت شده از مشفقون
آیا اشکی که به دلیل موسیقی جاری بشود، نورانی است!؟
برخی استدلال می کنند که گریه کردن برای امام حسین(ع) خیلی ثواب دارد و چون غناء[آوازه خوانی] به گریه کردن کمک می کند، پس غناء در مراسم عزاداری اشکال ندارد.
🔸 نظر مقام معظم رهبری در درس خارج نسبت به این استدلال:
«غناء لهوی اصلا مُعین [کمک کننده] بر بُکاء[گریه] نیست. آن چیزی که معین بر بکاء است، صوت خوش است. بله، اگر انسان مصیبت را با صوت خوشی، با لحن محزونی بخواند، این به بکاء و حزن انسان کمک می کند و گریه می آورد؛
🔸 اما این، غیر از غناء لهوی است. غناء لهوی یعنی آن آهنگ های ترانه گونهی آن چنانی! آن، اصلا به بکاء کمک نمی کند. ممکن است گاهی گریه هم برای انسان بیاورد، اما گریه ناشی از غناء با گریه ناشی از توجه به مصیبت امامحسین(ع) خیلی متفاوت است.
🔸 برخی از اوقات، احساسات بشری و هیجانات نفسانی انسان را به گریه می آورد. مثلا یک منظره غمانگیز را می بیند، متأثر می شود، یا شخصی با یک آلت موسیقی یک آهنگی می نوازد، اشک انسان جاری می شود، بنا می کند به گریه کردن. این گریه، آن گریه نورانی نیست. این ها اغلب گریه های ظلمانی است، ناشی از آن احساسات و هیجان های نفسانی شیطانی است، غالبا این طور است، هیچ نورانیتی در آن نیست. این، چه طور معینٌ علی البکاء علی الحسین(ع) است؟» (۸۸/۷/۲۰)
پ.ن: امسال در یکی از هیئت های معروف و شلوغ قم که حاضر شدم، هنگام صحبت کردن از شهدا، در هیئت، موسیقی محزونی پخش کردند. آیا چنین کاری درست است؟
✅ مسأله «ترویج موسیقی» را جدی بگیریم.
یاعلی🌹
#طلبه_ای_در_قم
محمد صالح مشفقی پور
💎 @Moshfeghoun 💐
ویراستی