در این صد روز شاهد رخدادهای عجیبی بودیم اما اینکه آمریکا از طریق یک کشور عربی به سوریه پیام دهد و درخواست وساطت میان محور مقاومت کند از همه جالبتر است.
در این پیام آمریکاییها گفتهاند سوریه میان عراق، لبنان و یمن میانجیگری کرده تا سطح اقدام را پایین بیاورند و در ازای آن، آمریکاییها از میدان نفتی العمر خارج خواهند شد.
پاسخ دمشق هم مشابه بقیه ارکان محور بوده است؛ هر کس مستقل تصمیم میگیرد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔹خبر: جمعبندی و تصمیم بر قطع چرخه تنش است. 🔸تحلیل تجویزی: باید از راههای سوم و چهارم پیگیری
هر چند صبح دیروز و حتی قبل از اینکه ما از خواب بیدار شویم و خبر حملات را متوجه شویم، پرونده تنشهای فعلی با پاکستان از دست نیروهای مسلح خارج و به وزارت کشور، وزارت امور خارجه و صدا و سیما واگذار شد اما یک راه سوم که در بالا عرض شد، تشدید مجدد در طوفانالاقصی بر علیه آمریکا و اسرائیل در میدانهای نبرد فعلی برای جلوگیری از شکلگیری محاسبه سوء در اذهان دشمنان است.
همان استراتژی اصلی یعنی تمرکز بر رژیم و تشدید در چارچوب طوفانالاقصی اکنون نیز کارآمدترین، کمهزینهترین و متناسبترین گزینه برای ماست.
@Muhallel
مُحَلِّل
۲/ رد زنی اهداف انتخابی کمپین ترور صهیونیستی - آمریکایی نشان میدهد افراد هدف قرار گرفته هر کدام یک
✍🏻 اکنون تحلیلهایی مشاهده میشود که بعضاً با نفی اهمیت حملات موشکی سپاه در عراق و سوریه، نسخه لزوم صبر بیشتر استراتژیک و اجازه دادن به گروههای مقاومت به تشدید را میدادند. در این تحلیلها استدلال این است که با حملات ایران، تمرکز منطقهای و جهانی از جنایات رژیم در غزه برداشته شده و به سمت اقدامات ایران رفته است. در این اما بین چند نکته بسیار مهم وجود دارد:
۱. اساس این تحلیل صحیح است و به طور کلی یکی هدف اصلی رژیم از ترورهای زنجیرهای صورت گرفته هم این بود تا با عقبنشینی از شمال غزه، فشار بر محور را افزایش دهد و واکنش ایران هم به گونهای باشد که زمین جدیدی در منطقه طراحی شده و از تمرکز شدید فعلی بر رژیم کاسته شده و آنا در جنوب نوار غزه چارچوب جدیدی از جنایت را پیگیری کنند. در تحلیل اقدامات رژیم پس از کرمان هم این را مورد واکاوی قرار دادیم.
۲. پس از حملات ایران، عیناً تلاشهایی برای تحقق این هدف صورت گرفت. حقیقت هم همین است که اگر حملات اخیر تهران در چارچوب چرخه فشارِ طوفانالاقصی بر علیه رژیم قرار نگیرد و اتفاقاً راه تنفسی برای تلآویو ایجاد کند، متاسفانه باید گفت این حملات هر چند دستاوردهای تاکتیکی و راهبردی مهمی داشتند (که قبلاً آنها را برشمردیم) اما در میانه حساسترین نبرد منطقه بر آن تاثیری نداشته یا حتی تاثیر معکوس داشتند.
۳. اما حقیقت این است که حتی اگر چنین اتفاقی رخ دهد، هم عملیات اخیر سپاه در عراق و سوریه و همچنین وقوع یک خطای راهبردی در بحث اطلاعرسانی عملیات پیشدستانه در پاکستان، یک حُسن بزرگ خواهد داشت و آن افزایش بصیرت جامعه است. سال ۹۴ و پیش از اجرای برجام، رهبر معظم انقلاب در آن نامه معروف به رئیس شورای عالی امنیت ملی وقت، چند شرط اساسی برای امضا و اجرای برجام ذکر کردند شروطی که هیچیک نه در متن وارد نشد و نه اجرا شد. رهبری اما در شرایطی که عموم مردم و حتی برخی نخبگان انقلابی بر امضای برجام اصرار داشتند آن را پذیرفتند(البته دلایل دیگری هم مطرح بود). نتیجه هر چند مطلوب نبود اما برای بسیاری روشن ساخت که تهِ راهِ مذاکره و توافق با آمریکا حتی با اعطای امتیازات فراوان به آنها چیست؟!
۴. اساس انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی با مردم فهم میشود. در هفتههای گذشته مطالبه جریانات متعدد انقلابی و حتی ضدانقلاب به نحو خود، انتقامگیری آن هم با موشک و سر و صدای بسیار بود و نه برای مثال اجرای یک عملیات امنیتی در سکوت. این خواست مردمی که به طرز عجیبی فراگیر شده بود باید اجرا میشد ولو اگر نتایج عکس میداشت. اکنون حتی اگر نتایج مطلوب حاصل نشود، چند دستاورد مهم و راهبردی در سطح جامعه حاصل شده است:
اول، بسیاری متوجه شدند که برای تهران آسانترین کار، شلیک انواع موشک و پهپاد و اعلام رسمی آن است اما اگر از سوی برخی مقامات بر زمان و مکان مناسب در پاسخ تاکید میشود حتما حکمتی وجود دارد لذا حتی به صبر راهبردی نظام نیز باید اعتماد کرد.
دوم، اثبات شد که خواستههای جریان ضدانقلاب اساسا نه با هدف رفع مشکل که با هدف مچگیری از نظام است. همین بود که پس از حملات عراق و سوریه و اعلام خبر پاکستان، همین جریانی که تا هفته پیش نظام را به ترس و انفعال تمسخر و تحقیر میکرد اکنون آن را سرزنش کند که چرا کشور را به ورطه جنگ کشاندید و پس از پاسخ نمایشی پاکستان در برابر حمله پیشدستانه ایران، مجددا مسخره کند که حتی پاکستان هم به شما حمله کرد!
از این رو معتقدم که مجموع رخدادهای هفتههای اخیر چه در میدان به نفع ما باشد یا نباشد، تاثیر مهمی داشته و آن ارتقا بینش خصوصا جریانات انقلابی از حوادث و رویدادهاست. الحمدلله جمهوری اسلامی ایران در خصوص سیاستهای منطقهای و بینالمللی خود حساس است و هر جا احساس کند کوچکترین خطایی کرده هم آن را میپذیرد، هم آن را اعلام میکند و هم در جهت اصلاح و رفع مشکل گام برمیدارد.
@Muhallel
قابل توجه مدعیان، ترور حاج صادق (رضوان الله تعالی علیه) نشان داد که ضربه اربیل برای دشمن تا چه حد کاری و دردناک بوده است. که فقط منزل یک تاجر کرد عراقی هدف قرار گرفته؟
هنوز حتی پیکر شهدای اعلامی زیر آوار است، آقایان در کف توییتر در حال تز دهی برای حمله موشکی به باکو هستند.
گاهی انسان به خیلی موارد شک میکند.
📰 منابع اسرائیلی: فرماندهان ایرانی 48 ساعت پیش وارد سوریه شده بودند و تنها 2 ساعت پس از اینکه از زینبیه وارد ساختمان مستشاری ایران در المزه شده بودند، ترور شدند
منابع رسانهای مدعی شدند سردار یوسف امیدزاده با نام جهادی «حاجی صادق» فرمانده سپاه پاسداران ایران و مستشاران همراه وی 48 ساعت قبل از اینکه صبح امروز در مزه هدف حملات اسرائیل قرار گیرند، از عراق وارد زینبیه شده بودند
این منابع گفتند که حاج صادق و همراهانش تنها دو ساعت قبل از هدف قرار گرفتن توسط موشک های اسرائیلی، از شهرک سیده زینب در حومه دمشق وارد ساختمان شدند.
این منابع با بیان اینکه ساختمان مورد نظر مکانی موقت برای جلسات نظامی و امنیتی بود و نه برای سکونت دائم، افزودند: این منطقه هر از گاهی شاهد حضور نیروهای غیر سوری در میان آماده باش امنیتی در اطراف ساختمان بود.
به گفته این منابع آمار اولیه تلفات در نتیجه حمله اسرائیل به هشت شهید و دست کم ده زخمی رسیده است.
این منبع اعلام کرد مستشاران سپاه پاسداران ایران و کارکنان سفارت ایران در دمشق ، به همراه تجهیزات ساختمانی و مهندسی و تیم های امداد و نجات سوری در بیرون آوردن افراد گرفتار از زیر آوار این ساختمان مشارکت دارند
شبکه اطلاعاتی اسرائیل اینتل تایمز اعلام کرد که هدف اصلی این عملیات حاج صادق بود که اخیراً قصد داشت با جمعآوری دادههای مربوط به پایگاههای نظامی آمریکا در سوریه، حملات خشونتبارتری را علیه پایگاههای نظامی آمریکا در سوریه انجام دهد
روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت گزارش داد که در میان شهدا، فرماندهان سپاه پاسداران ایران هستند که با عملیات حمل و نقل و انتقال اسلحه و مهمات از ایران به سوریه و لبنان مرتبط بودند.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست تایید کرد که حاج صادق مغز متفکر حملاتی بود که طی ماه های گذشته پایگاه های آمریکایی در شرق سوریه را هدف قرار داد.
این منابع اعلام کردند که اسرائیل در این حمله از موشکهای هوشمند اسپیس 1000 استفاده کرده است که توسط سامانههای پدافند هوایی قدیمی و سیستمهای هشدار اولیه شناسایی نمیشوند و این همان سناریویی است که در 25 دسامبر در ترور فرد دوم ایران در سوریه، سید رضی موسوی، بکار گرفته شد
@SyrianToPersian
مقایسه طرحریزی تاکتیکی عملیات امروز دمشق حاکی از شباهتهایی معنادار با عملیات اربیل است که خود نشانهای است بر ارسال پیام پاسخ به اربیل.
۱. معادله اربیل - دمشق سالهاست برقرار شده است.
۲. حمله به ساختمان جلسات امنیتی - نظامی در منطقهای امنیتی از محله المزه بود و چندین سفارتخانه خارجی مانند سفارت لبنان و دفتر سازمان ملل آن اطراف بودند که با حمله به مقر موساد که در منطقهای سری و بسیار نزدیک به کنسولگری آمریکا در اربیل بود شباهت دارد. هر چند پایگاه اربیل به شدت دارای کارکردها و وظایف بیشتر بود.
۳. شهدای ما ۱ فرمانده و جانشین و دستیاران ایشان در حوزه اطلاعاتی بودند + برخی نیروها از یگانی دیگر که مشابه افراد هدف قرار گرفته در اربیل است: ۱ فرمانده موساد و ۳ نفر دیگر + زدن دو فرد موثر در لجستیک شمال عراق
۴. حمله ساعاتی پس از ورود شهدای ایرانی به ساختمان بوده است که با هدف پیام اشراف اطلاعاتی رژیم صورت میگیرد. در اربیل نیز افسران موساد دقایقی بعد از ورود به مقر هدف قرار گرفتند.
۵. حمله با ۸ موشک به یک آپارتمان عادی بود در حالی که کاربرد ۸ موشک برای یک آپارتمان چندان منطقی نیست مگر اینکه هدف، پاسخی به هدف قرار گرفتن دژ نظامی موساد با ۱۱ موشک و ۲ پهپاد باشد.
۶. در میان شهدا یک مجاهد عراقی نیز حضور دارد ضمن اینکه اصل عملیات ترور همزمان در لبنان هم صورت گرفت و خودروی شهید علی محمد حدرج از همکاران در لبنان هدف قرار گرفت.
۷. منابع غربی و عبری گزارش دادهاند حاج صادق در حال برنامهریزی برای حملات شدیدتر به نیروهای آمریکایی در سوریه بودهاند. گفته شده بود که تروریستهای موساد نیز در حال طراحی برای عملیاتهای ناامنساز جدید در جمهوری اسلامی ایران بودهاند.
هر چند این تشابهات وجود دارد اما عملیات جمهوری اسلامی ایران در عراق و سوریه از چند وجه دیگر همچون اهمیت برخی افراد هدف قرار گرفته، طرحریزی عملیاتی و اجرا شدن آن، مقر هدف قرار گرفته و ... سطح بالاتری از عملیات تروریستی امروز بوده است.
در عرصه پاسخ، آن چه برای همگان مشخص است این امر است که پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران میبایست چند پله بالاتر بوده تا دشمن را وادار به قطع چرخه کند. حمله امروز سطح آستانه تحمل و آستانه ضربهپذیری رژیم را نشان میدهد. محاسبات حریف باید تغییر یابد. البته قبلا نکاتی در خصوص پاسخ متناسب گفته شده بود که با تاکید بر لزوم اتخاذ آرایش جدید همچنان جاری است (https://eitaa.com/Muhallel/1680)
@Muhallell
در روزهای اخیر رسانههای غربی و عبری تمرکز زیادی بر نقش ایران در یمن و حضور مستشاران کشورمان در این کشور داشتهاند. از این رو باید در این حوزه نیز مراقب بود.
حقیقت این است که در روزهای گذشته آمریکا و انگلیس برنامهریزیهای گستردهای جهت تصاعد بحران و گسترش درگیری در سطح منطقه داشتهاند که این با اراده تلآویو همراه شده و روزها و ساعات آتی از جهت اجرای این طرحها بسیار حساس است که حملات دیروز به دمشق و یمن نیز در همین راستا بوده است. با توجه به عملیات رسانهای دشمن، گسترش ترور و خرابکاری و عملیاتهای تاکتیکی در سطح منطقه علیالخصوص در یمن، لبنان و عراق بعید نیست.
البته محور مقاومت به هیچ وجه دست بسته نیست و غافلگیریهای راهبردی در مشت خود دارد. پیامهای رد و بدل شده در ساعات اخیر پرتنش بوده است. انتظار میرود با توجه به مواضع دو طرف این تنش در سطح سیاسی به میدان نیز برسد.
@Muhallel