بگذار تا بگرییم چون ابر در بهاران
کز سنگ گریه خیزد روز وداع یاران
هر کو شراب فرقت روزی چشیده باشد
داند که سخت باشد قطع امیدواران
با ساربان بگویید احوال آب چشمم
تا بر شتر نبندد محمل به روز باران
بگذاشتند ما را در دیده آب حسرت
گریان چو در قیامت چشم گناهکاران
ای صبح شب نشینان جانم به طاقت آمد
از بس که دیر ماندی چون شام روزه داران
چندین که برشمردم از ماجرای عشقت
اندوه دل نگفتم الا یک از هزاران
سعدی به روزگاران مهری نشسته در دل
بیرون نمیتوان کرد الا به روزگاران
چندت کنم حکایت شرح این قدر کفایت
باقی نمیتوان گفت الا به غمگساران
هم برای مسئولان ارشد، هم کاندیداها و هم رایدهندگان، متغیرهای منطقهای و بینالمللی تاثیر بسیار زیادی در انتخابات ۸ تیر دارد.
انتخابات ۱۴۰۳ باعث میشود که انتخابات ریاست جمهوری ایران چند ماه قبل از انتخابات آمریکا واقع شود.
همچنین در شرایط فعلی، سه پرونده مذاکرهای مهم روی میز است.
پرونده اول، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان است که آمریکا خواستار توافقی گسترده شده که شامل توقف حرکات مقاومت نیز باشد که تهران همه چیز را منوط به پایان جنگ در غزه کرده است.
پرونده دوم و سوم، مذاکرات آتشبس و عادیسازی است که آمریکا علاقه دارد با توجه به زمان محدود تا آبان ماه، این دو را یک کاسه کند.
در سفر جیک سالیوان به تلآویو، وی مفاد توافقنامهای جامع را به شرح زیر به نتانیاهو پیشنهاد داد که البته نتیجهای نداشت:
۱. عادیسازی با عربستان
۲. اتحاد امنیتی گسترده آمریکا، اسرائیل و کشورهای منطقه علیه تهدید ایران
۳. سرمایهگذاری چندین میلیارد دلاری در غزه و اعطای اختیارات به اسرائیل برای مدیریت روز بعد اما در این چارچوب که یک مدیریت غیرنظامی فلسطینی با همکاری کشورهای منطقه بدون حضور حماس صورت گیرد.
۴. توافق آزادی همه اسرا و پایان جنگ در غزه
۵. پیشبرد توافق با لبنان برای توقف حزبالله در شمال
۶. دولت اسرائیل رسما اعلام کند که در حال برداشتن گامهای برگشت ناپذیر برای طرح یک افق سیاسی برای راه حل دو کشوری است.
لازم به ذکر است که اعطای مجوز کابینه جنگ برای مذاکره مجدد در قطر که به دلایل داخلی(تهدیدات گانتز، انتشار فیلم سربازان زن و اعتراضات داخلی) و خارجی(فشارهای آمریکا و احکام لاهه) صورت گرفته با سفر ویلیام برنز به منطقه همراه خواهد بود.
سفر مقامات حماس به تهران و جلسه مشترک گروههای مقاومت و علنی کردن آن پیامی به این طراحی است.
@Muhallel
دغدغه برخی عزیزان به دلیل شوکزدگی ناشی از حادثه بالگرد رئیس جمهور و انتساب آن به عملیات ترور قابل درک است.
اما در این خصوص فقط تحلیل وجود دارد و نه دیتا.
مسئول پرونده سقوط بالگرد، وزارت اطلاعات است اما مطابق همه بررسیها چه در نهادهای امنیتی و چه در سازمانهای مسئول برای یافتن علت حادثه، هیچ شاهدی برای انواع عملیات ترور(بمب داخلی، پرتابه خارجی، جمینگ و ...) وجود ندارد.
در خصوص ماجرای آقای بذرپاش نیز همانطور که در پستهای قبلی گفته شد، صرفا شهید امیرعبداللهیان به بذرپاش میگوید جایت را به من بده چون فردا به لبنان میروم و با حاج آقای رئیسی کار دارم و این دلیل تغییر لحظه آخری جای دو وزیر است.
دامن زدن به ترور و یا حتی توطئه داخلی که توسط ضدانقلاب مطرح میشود، بازی مستقیم و ۱۰۰٪ در زمین رژیم صهیونیستی و نفاق است.
@Muhallel
خط آبی مسیر مستقیم فرضی پرواز از سد تا فرودگاه تبریز را نشان میدهد. در صورتی که خطی مستقیم از سد تا محل دقیق لاشه رسم کنیم (خط قرمز) تفاوت فاصله این دو خط مشخص میشود. اگر چه این خطوط فرضا و به شکل مستقیم رسم شدهاند، اما تفاوت فاصله بیش از یک کیلومتری آنها نکاتی را از تصمیمگیری خدمه پرواز در خصوص شرایط جوی با توجه به جغرافیای منطقه روشن میسازد که در ادامه شرح داده خواهد شد.
همچنین تصویر اولیه از لاشه (فلش سفید) نشان میدهد که بالگرد پیش از متلاشی شدن با زمین برخورد اولیه داشته است (دایره سفید). این نکته و محدود بودن محیط پخششدگی، گمانهزنیها از متلاشی شدن بالگرد پیش از سقوط را رد میکند. جهت متلاشی شدن نیز از سمت دامنه کوه به سمت قله میباشد که تقریبا عمود بر مسیر پرواز احتمالی است. این نکته نشان میدهد که بالگرد پیش از برخورد دچار چرخش شده است.
- ۲ از ۴ -
1403.03.06 1055 IRST
✍ژئوپلیتیک
در آمریکا، از سه پرونده مهم منطقهای، مدیریت پرونده آتشبس بر عهده ویلیام برنز، پرونده عادیسازی عربستان و اسرائیل بر عهده جیک سالیوان و پرونده مذاکرات با ایران بر عهده برت مک گورک است.
ویژگی مشترک هر سه اما خارج بودن از چارچوب وزارت خارجه آمریکا (هر چند با همکاری نزدیک) و مدیریت پروندههای فوق توسط تیم امنیتی جو بایدن در کاخ سفید است.
با این تفسیر، سپردن پرونده مذاکرات هستهای به علی شمخانی از سه ماه پیش قابل درک است.
@Muhallel
با توجه به فاصله صفر درگیری در غزه، مقاومت همواره این توانایی را داشت که عملیات اسیرگیری مجدد را اجرا کند.
مسئله اما این است که همه به این نتیجه رسیدهاند که رژیم صهیونیستی، هیچ هیچ و هیچ ابزار و اهرم و راهکاری جز کشتار زنان و کودکان ندارد.
از این رو، مقاومت از برخی ابزارهای خود استفاده دائمی نمیکند(مانند شلیک به تلآویو و ...) تا غیرنظامیان بیشتری در معرض خطر قرار نگیرند.
اما با توجه به تداوم جنایات رژیم، دو عملیات اسیرگیری و شلیک به تلآویو اجرا شد و همانطور که پیشبینی میشد، قدرتمند ترین ارتش منطقه! راهکاری جز کشتار غیرنظامیان بیگناه در رفح نداشت.
@Muhallel
بهمن ۹۳ و آذر ۹۴ و زمانی که با جنایات داعش، چهره اسلام در کشورهای غربی توسط حیلههای دشمن، مخدوش شده بود، ولی امر مسلمین جهان با نامه به جوانان اروپا و آمریکا و دعوت آنها به اسلام، فتح بابی در این زمینه کرده و حرکتی در سطح تمدنی را اجرا کردند.
اکنون بعد از گذشت حدود ۱۰ سال از آن روزها و زمانی که حقایق بیش از پیش آشکار گشته و دانشجویان آمریکایی بر علیه به وجود آورندگان داعش پا به خیابان گذشتهاند، نامه رهبر انقلاب به ایشان، دارای تاثیرات راهبردی در سطوح جهانی و تمدنی است.
@Muhallel