- اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ كَثِّرْ عِدَّتَهُمْ، وَ اشْحَذْ أَسْلِحَتَهُمْ، وَ احْرُسْ حَوْزَتَهُمْ، وَ امْنَعْ حَوْمَتَهُمْ، وَ أَلِّفْ جَمْعَهُمْ، وَ دَبِّرْ أَمْرَهُمْ، وَ وَاتِرْ بَيْنَ مِيَرِهِمْ، وَ تَوَحَّدْ بِكِفَايَةِ مُؤَنِهِمْ، وَ اعْضُدْهُمْ بِالنَّصْرِ، وَ أَعِنْهُمْ بِالصَّبْرِ، وَ الْطُفْ لَهُمْ فِي الْمَكْرِ.
- خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و تعدادشان را بیافزا و سلاحشان را تیز و برّا کن و اطراف و جوانبشان را محکم و نفوذناپذیر ساز و جمعشان را به هم پیوند ده و کارشان را رو به راه کن و آذوقه آنان را پیدرپی برسان و سختیهایشان را به تنهایی کارساز باش و به یاری خود نیرومندشان ساز و به شکیبایی مددشان ده و آنان را در چارهجویی، دقّت نظر عنایت کن.
🔸 شب گذشته ابوعبیده از استراتژی جدید حماس یعنی اعدام اسرا در صورت نزدیک شدن دشمن برای آزادی آنها در قالب عملیات نظامی رونمایی کرد که منجر به مسدود شدن راه سوم نتانیاهو، یعنی آزادی اسرا که هدف دوم وی در جنگ غزه است نیز میشود.
🔸 اکنون نتانیاهو در دو راهی توافق برای آزادی اسرا به صورت زنده یا مرگ آنهاست. البته که به نظر، از هم اکنون راه دوم را انتخاب کرده اما بدون شک در آینده کمی که از موجودیت رژیم جعلی باقی مانده، از وی به عنوان قاتل اسرا یاد خواهد شد.
🔸 در این شرایط نتانیاهو به فکر پاسخ است و به نظر بر دو گزینه جمعبندی شده:
۱. تداوم و تشدید ترور رهبران سیاسی حماس در خارج از فلسطین.
۲. افزایش دو برابری بمباران و جنایت ارتش کودککش در مردم با هدف زدنِ پشتوانه مردمی مقاومت.
🔸 در شرایط فوق، نقش پاسخ جمهوری اسلامی ایران و انصارالله یمن در کشیدنِ ترمز صهیونیستها و سپس شروع فاز جدید جبهه اِسناد، اهمیت محوری دارد.
🔸 بدون شک ایران در زمان و به شکلی ضربه خود را وارد خواهد کرد کث باعث حیرت نه فقط تلآویو که حامیان غربی و عربی رژیم موقت خواهد شد.
@Muhallel
۱. وقتی دو مجموعه در حال جنگاند، بازدارندگی به معنای عدم ضربه خوردن معنا ندارد. پس از طوفانالاقصی، مفهوم بازدارندگی در منطقه تغییر کرده و دیگر نمیتوان گفت بازدارندگی به معنای عدم دریافت هیچ ضربهای است.
۲. بنابراین اساس معادله بازدارندگی به اولویت دوم رفته، و اولویت اول، تلاش برای تحقق اهداف در قالب اجبار طرف مقابل به انجام رفتار مورد خواست ماست. بازدارندگی در وهله دوم موضوعیت دارد و معنای آن نه عدم دریافت هیچ ضربهای، که کاهش کمی و کیفی سطح ضربات وارده است. این کاهش ضربات البته نه با یک عملیات که با چندین عملیات نه فقط در سطح نظامی که در چندین حوزه و سطح رخ میدهد.
۳. در شرایط فعلی، تحقق معادله اجبار حریف به اجرای خواست ما از رهگذر عملیاتهای جبهه پشتیبانی و معادله بازدارندگی از رهگذر پاسخ به ترورها میگذرد.
۴. در فروردین ماه نیز تهران تلاش کرد تا با عملیات وعده صادق، بازدارندگی در نتیجه هدف قرار دادنِ سفارت را بازگرداند و با تشدید در عرصه لبنان و یمن، حلقه محاصره و فشار بر رژیم صهیونیستی را تنگتر کند. رژیم نیز پس از دریافت فشارهای سنگین جبهه پشتیبانی، با ترورهای بیروت و تهران سعی کرد آنها را دور زده و با عملیات امنیتی در خاک ایران، معادله بازدارندگی را به شدت جابهجا کند.
۵. جمهوری اسلامی نیز اکنون میداند که برای ارتقاء سطح بازدارندگی، اولاً نیاز به عملیاتی دقیقتر، موثرتر و معنادارتر است تا حداکثر خروجی و حداقل آسیب حاصل شود، ثانیاً اکتفا به تک عملیات نظامی کافی نیست و اجرای مانورهای دیپلماتیک استراتژیک جهت انزوای رژیم صهیونیستی و برهم زدن نقشههای شوم نتانیاهو، لازم است. ثالثاً پس از پاسخ و بازگرداندن شرایط به قبل از عملیات الحدیده، جبهه پشتیبانی با قدرت، سرعت، ثبات و استحکام بیشتری به خفهکردن اسرائیل در راستای حمایت از غزه، یعنی وادار کردن دشمن به توقف جنگ و حمایت از موضع سیاسی حماس در مذاکرات بپردازد.
■ با این مبنا، عملیات اربعین حزبالله را نیز بررسی خواهیم کرد.
@Muhallel
🏴درس امام رضا(ع) به همه مبارزان
■ درس امام رضا علیهالسلام به همه ما این است که ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو، نخواب چون دشمن همیشه بیدار است و در شکل های مختلف و در لباس ها و نقاب های گوناگون و با آرایش های رنگارنگ ظاهر میشود؛ چشم تیزی داشته باشید ، دشمن را بشناسید و راه مبارزه با دشمن را بلد بشوید و مثل علی بن موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بدهید.
• حضرت امام خامنهای / ۳ آذرماه ۶۳
📌 عملیات اربعین؛ شکست یا پیروزی؟/ ۱
🔹 برای بررسی واقعبینانه عملیات اربعین، اگر ما به ۱۶ مهر ۱۴۰۲ برنگردیم و وقایع را از آن تاریخ تا به امروز بررسی نکنیم، دچار یک اشتباه بزرگ تحلیلی شدهایم.
🔹 وقتی حزبالله جبهه حمایتی لبنان را ایجاد کرد، اساس کار خود را بر ایجاد منطقه حائل به عمق ۱۰ تا ۳۰ کیلومتر و انهدام پایگاههای امنیتی و نظامی حاضر در این منطقه با هدف درگیرسازی یک سوم توان نظامی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی رژیم با تحمیل بیثباتی امنیتی برقرار کرد که بزرگترین نتیجه آن، آوارگی حدود ۲۰۰ هزار نفر از شمال اراضی اشغالی بود.
🔹 طبیعتاً از دیدگاه رژیم صهیونیستی، این جبهه عامل فشاری بود که تداوم داشت و سازگاری با آن دشوار و پرهزینه بود. بنابراین نتانیاهو از راهبرد "بازدارندگی موثر" در مواجهه با حزبالله رونمایی کرد که شامل:
۱. ترور کادر انسانی حزبالله در لبنان و ۲. ضربه به شبکه پشتیبانی حزبالله در سوریه بود. هدف نهایی رژیم ابتدا جداسازی جبهه لبنان از غزه و سپس تن دادن مقاومت لبنان به توافق سیاسی هوکشتاین بود.
🔹 حزبالله اما با حفظِ سرعتِ فزایندهیِ هدف قرار دادنِ دشمن، دامنه رویارویی را بر اساس یک استراتژیِ اندیشیده شده، گسترش داد بنابراین حملات دو طرف در محدودهای سیار در زیرِ چترِ یک جنگ بزرگ و همهجانبه رد و بدل میشد.
🔹 نهایتاً دشمن صهیونیست به این نتیجه رسید که نه امکان جداسازی جبهات لبنان و غزه وجود دارد و نه امکانی برای توافق سیاسی تا پیش از توقف جنگ در غزه. پس، از ابتدای تابستان روند تشدید رژیم در جنوب لبنان از ترور حاج ابوطالب و سپس حاج ابونعمه به عنوان فرماندهان یگانهای عمل کننده حزب الله در جبهه حمایتی(نصر و عزیز) به ترور حاج فواد شکر در ضاحیه جنوبی بیروت رسید. بنابراین ترور سید محسن نه در یک اقدام جدا، که بخشی از همین روند بود. اما این ترور عملاً یک سقف جدیدی در حملات دشمن ثبت کرده و رویارویی طرفین به مرحله جدیدی پا گذاشت. ترجمه ترور بیروت، تصمیم تلآویو برای تشدید تصاعدی و افزایش سنگین هزینههای جبهه پشتیبان با صدای بلند بود.
🔹 در حالی که به دلیل آغاز تهاجم از سوی مقاومت در جنوب لبنان، همواره ابتکار عمل، صحنهگردانی، بازیسازی و تحمیل معادلات بر حریف به سود حزبالله بود و در هر زد و خوردی، این رژیم بود که در دو راهی پذیرش معادله امنیتی از سوی حزبالله و یا جنگ همهجانبه قرار داشت اما با افزایش سقف از سوی تلآویو، این بازی معکوس و حال حزبالله در دو راهی حمایت از غزه یا تداوم ترور فرماندهان ارشد خود در عمق لبنان قرار گرفته بود.
🔹 این مسئله میتوانست معادله جدیدی را بر حزبالله تحمیل کرده و این معادله به مراحل پس از پایان جنگ نیز کشیده شود که در هر صورت فشار زیادی بر مقاومت لبنان و محیط آن وارد میکرد.
🔹 اکنون مراکز تحلیلی حزبالله میبایست در این شرایط خطیر، ابتدا تحلیلی دقیق از فرایندها و روندها داشته و مطابق آن تصمیم به پاسخ بگیرند. تصمیمی با ذهن سرد و قلبی گرم.
@Muhallel
📌 عملیات اربعین؛ شکست یا پیروزی؟ / ۲
🔹 اما تحلیل رهبری حزبالله از شرایط چه بود؟
اول. نتانیاهو علناً اقدام به خراب کردن مذاکرات میکند؛ هر راه حلی که برای گرهها پیدا میشود وی بهانهای جدید مطرح میکند پس وی به دنبال طولانی کردن جنگ تا بهمن ماه ۱۴۰۳ و ورود احتمالی ترامپ به کاخ سفید است. اتکای وی در این مدت بر آمریکایی است که دولت مستقر و حزب دموکرات به دلیل کاهش تمرکز و نیاز به رای لابی یهودی حاضر به امتیازدهی به نتانیاهو بوده و جمهوریخواهان نیز با پشتیبانی کامل به دنبال جنگی هستند. پس در این شرایط نباید جنگی آغاز شود که اولاً نوع، زمان، مکان و سرعت آن را دشمن تعیین کرده و ثانیاً نتیجهاش نامعلوم بوده، کل منطقه را درگیر کرده، غرب و آمریکا را وارد عرصه کرده و نتانیاهو در کناری، این صحنه را تماشا میکند چه بسا، در سایه انحراف از غزه، جنایت در غزه را چند برابر کند. بنابراین باید از این جنگ اجتناب و به سمت حفظ جبهه پشتیبانیای که رفت که ابتکار عمل آن تا قبل از ترور ضاحیه در دست ما بوده، یک سوم کل توان رژیم در هر سطح و عرصه درگیر بوده و تمرکز دنیا و منطقه نیز بر غزه باقی بماند.
دوم. در این شرایط وجود فرسایش سیاسی - نظامی در لبنان و حرکت در بین دو گزینه جنگ و تحمیل هزینه ادامه خواهد داشت با این تفاوت که دشمن قصد دارد شمشیر داموکلسی بسازد که آن، زیر ضرب قرار داشتن ضاحیه و پذیرش این معادله امنیتی از سوی حزبالله است. بنابراین باید توازن بازدارندگی را با انباشت برقرار ساخت زیرا گزینه ترور چیزی نیست که رژیم به این زودی از آن دست بردارد.
سوم. نقش حزبالله حمایت از غیرنظامیان لبنانی است نه ایجاد خطر برای آنها. این دستورالعملی است که از ابتدای تاسیس حزبالله بر آن استوار بوده و بخش جدایی ناپذیر از تصمیمات حزب در جبهه پشتیبانی بوده است.
🔹 بر مبنای این نظام تحلیلی، پاسخ باید مدبرانه و هدفمند بوده و دارای ویژگیهای زیر باشد:
۱. اهداف دشمن را خنثی کند.
۲. منجر به جنگی همهجانبه نشده و البته منجر به مظلومنمایی و کسب حمایت بینالمللی از رژیم نشود.
۳. توازن بازدارندگی را به وضعیت پیش از ترور ضاحیه را بازگرداند.
۴. جبهه پشتیبانی لبنان را حفظ و آن را تثبیت کند.
۵. تاثیرگذاری عملیات در هدف قرار دادن بدنه تصمیمگیر و اجرایی ترور سید فواد شکر باشد.
🔹 بنابراین بعد از جست و جو در بانک اهداف، مقر ۸۲۰۰ در پایگاه گلیلوت و پایگاه عین شیمر انتخاب شد. در اولی در واقع تصمیمسازی و طراحی عملیات ترور انجام و عین شیمر که به نوعی بازوی اجرایی و خط آخر حفاظت هوایی آمان نیز هست، آن را اجرا کرده بود. همچنین قرارگیری در حاشیه تلآویو، معادله ما بَعد حیفا را تثبیت و معادله ضاحیه در برابر تلآویو را برقرار میساخت.
🔹 اما چهار مسئله نیز باعث تاخیر در پاسخ شد:
الف. لزوم ایجاد جنگ روانی و تولید رعب در سرزمینهای اشغالی.
ب. فرصت به مذاکرات آتشبس جهت عدم مقصرنمایی مقاومت.
پ. آمادهباش کامل دشمن و لزوم کاهش آن در طی زمان.
ج. رایزنی با تهران، صنعا و بغداد جهت اجرای یک عملیات هماهنگ و چند جبههای یا پاسخ جداگانه که به دلیل ضوابط حاکم بر پاسخ هر طرف، پاسخ تکی مدنظر قرار گرفت.
🔹 نهایتا با توجه به شکست مذاکرات و مشخص شدن عدم اراده آمریکا برای اِعمال فشار لازم بر نتانیاهو برای انعقاد توافق، عملیات برای ساعت ۵:۱۵ صبح یکشنبه، روز اربعین طراحی شد.
🔹 مطابق همه حملات حزب الله در زدن اهداف راهبردی، ابتدا ۳۰۰ راکت کاتیوشا میبایست ۱۱ پایگاه دفاع و کنترل هوایی که برخی مانند میرون در ترور بیروت نقش داشتند را هدف قرار داده تا گنبدآهنین اوت نامبر شده و سپس پهپادهای اصلی از بقاع به سمت عین شمر و گلیلوت حرکت کنند.
🔹 عملیات قرار بود در شرایطی انجام شود که پیش از آن، کشورهای مختلف انواع پیامهای تهدید آمیز مبنی بر نابودی لبنان را ارسال کرده، سیستم نظامی آمریکا در جنوب غرب آسیا و جنوب اروپا در آمادهباش و حمایت ۱۰۰ درصد از رژیم بودند و البته، چتر جاسوسی فنی و تکنولوژیکی رژیم در محدوده محدود لبنان باز بود.
🔹 به دلیل تحرکات گسترده رزمندگان، قبل از عملیات، دشمن که با انواع سامانههای جاسوسی و حتی فضایی، لبنان را رصد میکرد، متوجه تحرکاتی شد و ۱۰۰ جنگنده رژیم صهیونیستی با پشتیبانی ۲ هواپیمای سوخت رسان و ۲ هواپیمای دارای رادارهای نظارت و ردیابی پیشرفته اقدام به بمباران شدید ۴۰ هدف کردند که ۳۸ هدف یک ماه پیش با تشخیص شهید فواد شکر تخلیه شده و ۲ پرتابگر بدون تلفات منهدم شد.
🔹 در این شرایط سخت اما نیم ساعت بعد عملیات حزبالله آغاز و ۳۴۰ راکت (۴۰ راکت اضافه بر برنامه ریزی) به سمت اهداف در شمال حرکت کرده و پهپادها از شمال لیتانی و دره بقاع به سمت تلآویو حرکت، همگی با وجود پرواز گسترده جنگندههای رژیم از مرز عبور کرده و نهایتا ۶ پهپاد به گلیلوت رسید.
📌 عملیات اربعین؛ شکست یا پیروزی؟/ ۳
🔹 در خصوص مسائلی مانند لو رفتن و عملیات پیشدستانه نکته مهمی وجود دارد که باید بدان توجه کرد. در صورتی که رژیم از زمان و مکان پرتابهها به صورت دقیق خبر داشت، ۳۸ نقطه خالی را هدف قرار نمیداد و به صورت واقعی، سکوهای ۳۰۰ راکت و دهها پهپاد را هدف قرار میداد. وجود تنها ۲ شهید حزبالله که آن هم در نتیجه بمباران پس از عملیات بود، نشانه شکست عملیات پیشدستانه است که در آن صهیونیستهایی که بیش از ۲۰ سال کنترل فنی و جاسوسی کامل بر جنوب لبنان دارند، مطابق بانک اهداف قدیمی خود عمل کرده و اهداف سوخته را در بزرگترین عملیات هوایی پس از جنگ دوم عراق بمباران کردند.
🔹 از حیث زمانی، محاسبه رژیم نیز مبتنی بر اجرای عملیات بعد از روز اربعین بود و ارتش دشمن بر مبنای اطلاعات حاصل از تحرکات رزمندگان حمله خود را آغاز کرد. در خصوص اطلاع از مکان مورد هدف، نمیتوان گفت صهیونیستها هیچ برآوردی نداشتند؛ آنها در واقع حدسهایی میزدند که احتمالاً هدف حزبالله مقری امنیتی در تلآویو است اما باز هم به صورت دقیق نمیدانستند که تصمیم نهایی رهبری حزبالله چیست. غافلگیری اصلی برای صهیونیستها در این عملیات اما این بود که پهپادها دقیقا در زمان حضور یوسی سریل، فرمانده ۸۲۰۰ و چند تن از معاونانش به مقر آمان رسیدهاند. بنابراین این سوال برای سطوح امنیتی رژیم مطرح شده که حزبالله از کجا ساعت و مکان دقیق این حضور را میدانست؟ راز استعفای یوسی شریل را باید در همین نقطه جستجو کرد. ترور رژیم با جنگنده (ترکیب کار اطلاعاتی و ابزار نظامی) نیز دقیقا با هدف قرار دادن قلب چتر امنیتی رژیم با ابزار نظامی(پهپاد) پاسخ داده شد.
🔹 در سطح پدافندی، ما شاهد باگ همیشگی گنبدآهنین بودیم که وقتی با پرتابههای پرتعداد مواجه میشود، اقدام به خودزنی میکند. در این دور نیز چهار هدف، یعنی آن مرغداری معروف و همچنین قایق جنگی رژیم در عکا + دو هدف دیگر در عکا و نهاریا، توسط موشکهای تامیر مورد اصابت واقع شد؛ شکستی که توسط صهیونیستها دست گرفته شد و حمله به مرغداری را به حزبالله منتسب کردند!
🔹 نهایتاً در شرایط آمادهباش نظامی آمریکا و اسرائیل، ارسال تهدیدهای سنگین به بیروت و در سایه جنگ جاسوسی عظیم رژیم در لبنان و اجرای بزرگترین عملیات هوایی منطقه با پشتیبانی ۱۰۰ درصد سنتکام، عملیات اربعین با دقت اجرا شد و سایه جنگ از سر ملت لبنان گذشت. این مسئله باعث خوشحالی و ستایش رهبری حزبالله از سوی ملت لبنان شد که حزبالله هم توانست سایه جنگ را از سر ملت دور کرده تا مردم به خانهها و زندگی عادی خود بازگذاشته و برای فصل زمستان و شروع سال تحصیلی خود را آماده کنند و هم به قلب سیستم امنیتی رژیم تروریستی اسرائیل یورش برد.
🔹 در گذر از برقراری معادله پایتخت - پایتخت، حزبالله تلاش کرد تا پرونده را باز گذاشته و اعلام کند تا زدنِ دوباره تلآویو، کاملا تکرارپذیر است، چه در صورت عدم حصول نتایج مدنظر از عملیات اربعین و چه در صورت تکرار عملیات در بیروت؛ این برعکس چیزی بود که صهیونیستها میخواستند: قرار دادن شمشیر زیر گلوی بیروت تبدیل به قرار دادن شمشیر در بالای سِر تلآویو شد.
🔹 حزبالله نیز وضعیت را به ۸ اکتبر ۲۰۲۳ بازگرداند تا در وضعیتی قرار گیرد که ابتکار عمل در دست او بوده، سرعت جنگ را خود تعیین کرده و البته منتظر پاسخهای یمنی و ایرانی نیز بماند تا نهایتاً دور جدیدی از اقدام جبهه پشتیبانی آغاز شود.
@Muhallel
🔴 پیام خطرناک عملیات اربعین چه بود؟
🔸 در کنار همه ویژگیها و دستاوردهای فوقالذکر، عملیات اربعین در درون خود یک پیام داشت که میتواند بسیار خطرناک باشد و آن ارسال این پیام بود که " حزبالله جنگ گسترده نمیخواهد".
🔸 یک تحلیل مهم که از ابتدا در خصوص جنایات نتانیاهو علیالخصوص در دوره طوفانالاقصی وجود دارد، حساب کردن نتانیاهو بر عدم خواست جبهه مقاومت برای یک جنگ گسترده است تا با بالا بردن سطح ترور، نیروی انسانی مقاومت را در همه سطوح تضعیف کند.
🔸 البته که ذهن سرد تصمیمگیر مقاومت لبنان حاضر به ریسکپذیری در این زمینه نشد تا وارد جنگی که دشمن کیفیت آن را تعیین میکند نشویم.
🔸 همانطور که گفته شد، به نظر میرسد رهبری مقاومت لبنان تصمیم گرفت تا خلاءِ عملیات اربعین، یعنی پرهیز از جنگ گسترده، به وسیله پاسخهای سایر اعضای مقاومت + عملیاتهای جبهه اسناد پُر شده و البته با باز گذاشتن سقف هدف قرار دادن تلآویو در خودِ عملیات اربعین، چارهای برای این مسئله اندیشیده شود.
🔸 اکنون حزبالله به مرور و با سرعتی منطقی مطابق شرایط(بیش از سرعت ۸ اکتبر تا کنون) در حال توسعه کمی و کیفی هدفگیری شمال اراضی اشغالی است.
🔸 الزام اجرای این اقدامات در شرایطی است که صهیونیستها تهدیدات جدیدی را بر علیه دفتر سیاسی حماس در بیروت مطرح ساختهاند.
@Muhallel
🔹 سردار محسن چیذری؛ معاون عملیات نیروی قدس:
● کمتر از یک ساعت از عملیات اربعین، رژیم صهیونیستی اقدام به بمباران برخی از مواضع و اهداف موجود در بانک اطلاعاتی خود کرد و میخواست یک اقدام پیشدستانه انجام دهد و عملیات حزبالله لبنان را که اطلاعاتش برایش آشکار شده بود، در نطفه خفه کند و اجازه ندهد که موشکهای حزبالله بر سرزمینهای اشغالی فرو بریزد.
● رژیم صهیونیستی این عملیات پیشدستانه را انجام داد، اما خوشبختانه از آنجایی که حزب الله بسیار باهوش و زرنگ است همه جابجاییها را از قبل انجام داده بود و صهیونیستها اهدافی را مورد اصابت قرار دادند که جزو بانک اطلاعات قدیمی و سوخته شده بود و حزبالله آنجا را از قبل تخلیه کرده بود؛ این نشان میدهد که حزبالله عملیات خود را با موفقیتِ تمام و حتی با موشکهای بیشتری اجرا و عملیاتی کرد.
● قطعاً واکنش ایران متفاوت خواهد بود و نباید چگونگی این واکنش مشخص شود.
● کیفیت و چگونگی واکنش جمهوری اسلامی ایران بستگی به شرایط و موقعیتی دارد که بتواند اهداف ما را نسبت به جنایت صهیونیستها محقق کند. تا زمانی که اهداف جمهوری اسلامی ایران به وقت خود و با غافلگیری لازم محقق نشود، ممکن است این تأمل و خویشتنداری انجام شود تا شرایط، فضا و موقعیت آن فرا برسد تا پاسخ کوبنده ما در خورِ خونخواهی شهید هنیه باشد.
@Muhallel
ماجرای درخواست روسیه در خصوص دالان زنگزور، به قرارداد استراتژیک میان ایران و روسیه بازمیگردد که روسها خواهان پذیرش زنگزور از سوی ایران پیش از امضای توافقنامه راهبردی شدهاند. تهران نیز این مسئله را از سوی عالیترین مقامات خود رد کرده است. در این بین تنها خطر، پذیرش حاکمیت باکو بر زنگزور از سوی ایروان و صرفنظر کردن ارمنستان از حق حاکمیتی خود است که باید برای آن نیز چارهای اندیشید.
@Muhallel
این روزها و در زیر پوست منطقه، تحولات دیپلماتیک مهمی جریان دارد. فقط یک مورد آن، عزم کشورها برای تعیین تکلیف پرونده ریاست جمهوری لبنان است. به نظر میرسد تهران نیز علاقه دارد تا پیش از ۱۵ آبان(انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) تکلیف کاخ بعبدا روشن شود. در این پرونده، توافق چهار کشور ایران - آمریکا - فرانسه و عربستان + مصر و قطر بسیار مهم است. در این راستا اسامی جدیدی مطرح و به نظر نام جوزف عون و سلیمان فرنجیه نیز فعلا کنار رفته است. تهران تجربه سال ۹۵ را دارد وقتی در مهر آن سال میشل عون به قدرت رسید، اندکی بعد ترامپ وارد کاخ سفید شد و جنگ نابودی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی لبنان را آغاز کرد.
@Muhallel
با توجه به پایان اعتراضات و اعتصابات در سرزمینهای اشغالی و عدم گسترش یا تداوم آن، به نظر نتانیاهو با پافشاری بر خواستههای خود در مذاکرات، خطر دیگری را پشت سر گذاشت. حقیقتاً هیچکس جز نتانیاهو نمیتوانست و نمیتواند رژیم صهیونیستی را تا این حد دچارهای بحرانهای عمیق، متوالی و متعدد کند و هیچکس نیز همانند وی نمیتواند خود را در این بحرانها حفظ کند!
فقدانِ انرژیِ لازمِ اعتراضات داخلی البته پیامد خطرناک دیگری نیز داشته و آن این است که نتانیاهو را به این نتیجه میرساند که میتواند دوره فرسایشی کم هزینهتری را به جلو برده، به مرور، اسرا در داخل غزه در اثر بمبارانها یا دیگر شرایط کشته میشوند و این فضایی به نتانیاهو برای تداوم جنایت میدهد.
به هر روی، فقدان فشار لازم داخلی، عدم فشار جدی آمریکاییها در مذاکرات و یک عامل دیگر، باند جنایتکار حاکم بر تلآویو را این روزها تحریک به دست زدن به ماجراجوییهای تهاجمی جدیدی در سطح منطقه کرده است. چه از سوی ارتش و چه از سوی نهادهای امنیتی.
@Muhallel
🔻 یکی از اصول ثابت در جبهه حمایت از غزه، لزوم توازن در میزان آتشباری بر صهیونیستهاست. خط اول آتش با رژیم صهیونیستی، غزه است اما هرگاه و به هر دلیلی میزان آتش از غزه کاسته شود، جبهات لبنان، یمن، عراق و اخیراً کرانه باختری آن را پوشش میدهند. در روزهای اخیر و به دلیل سیاست خصمانه صهیونیستها که در آن مبداء شلیک راکتها در غزه را به صورت کور بمباران کرده و دستور تخلیه این مناطق را صادر میکنند تا مردم، علت آوارگی خود را سلاح مقاومت بدانند، شلیک راکتی از غزه کاهش یافته اما در مقابل، هم شاهد افزایش تعداد حملات موشکی(کاتیوشا و فلق) و هم افزایش تعداد موشکهای شلیک شده از سوی جبهه لبنان هستیم.
@Muhallel
🔸 پس از چند هفته زمینهسازی در رسانههای صهیونیست در خصوص لزوم بمبارانهای گستردهتر در سوریه، حملات امشب در غرب و مرکز سوریه رخ داد. به نظر میرسد این حملات در مقطع فعلی، دریچهای جدید را به روی مرحلهای نو از رویارویی با سقفی بلندتر و تشدید ارتش رژیم در سوریه و لبنان باز میکند.
@Muhallel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 در روزهای اخیر تقریباً همه مقامات صهیونیست در همه سطوح(نظامی، سیاسی، امنیتی و کارشناسی) بر فرا رسیدن وقت "تغییر در وضعیت شمال" سخن گفتهاند. گفته شده اخیرا طرحهای تهاجمی جدیدی از سوی رژیم صهیونیستی در محورهای سوریه و لبنان تدارک دیده شده است.
🔸 همچنین در جلسه مجازی جیک سالیوان و ران درمر، در خصوص لزوم عقبراندن حزبالله به شمال لیتانی، تضمین عدم بازگشت آن و حمایت آمریکا از گزینه نظامی رژیم در برابر حزبالله توافق شده است.
🔸 به نظر میرسد برنامه رژیم در این زمینه، افزایش تصاعدی سطح، عمق و شدت هدفگیری در لبنان باشد تا به خیال باطل خود، "ساختارهای نظامی حزبالله در جنوب لیتانی برچیده شود" این رویا در تابستان ۲۰۰۶ که توان حزبالله پایینتر و توان رژیم بالاتر از زمان حال بود محقق نشد چه رسد به مقطع فعلی.
🔸 برگ برنده حزبالله اما شیوه اصلی خود یعنی آوارگی ساکنان اراضی اشغالی است. در روزهای اخیر حزبالله با موشکباران گسترده کریات شمونه و زیر ضرب بردن بندر نهاریا با ۶۰ هزار نفر جمعیت، پیامهای محکمی به کریا ارسال کرده است؛ آیا تلآویو توان پذیرش بیش از ۱۰۰ هزار آواره جدید را دارد؟
@Muhallel
📌 یادداشت مهم توماس فریدمن در خصوص روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در شرایط انتخابات ۵ نوامبر
🔘 توماس فریدمن از نزدیکترین افراد به دموکرات و تیم فعلی کاخ سفید است. وی اولین فردی بود که طرح بایدن در تابستان سال گذشته برای عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل را در یادداشتی در نیویورک تایمز فاش کرد. وی در تازه ترین یادداشت خود به روابط آمریکا و اسرائیل، نقش نتانیاهو و وضعیت این روابط پس از انتخاب ترامپ یا هریس پرداخته است که مطالعه آن برای پژوهشگران مفید است.
🔹 اگر رئیس جمهوری بایدن و معاون او یعنی کامالا هریس هنوز نیاز به یادآوری دارند که بنیامین نتانیاهو نه دوست آنهاست، نه دوست آمریکا و از همه بدتر او دوست گروگانهای اسرائیلی در غزه هم نیست، کشته شدن شش گروگان اسرائیلی در غزه در حالی که نتانیاهو مذاکرات را طولانی کرده بود، این موضوع مهم را باید روشن کند که نتانیاهو فقط یک هدف دارد: بقای سیاسی خودش، حتی اگر ماندن در قدرت به بهای آسیب به حیات اسرائیل تمام شود.خانم معاون رئیسجمهوری! تردیدی نداشته باشید، این عشق به قدرت نتانیاهو را وادار خواهد کرد در دو ماه آتی دست به اقداماتی بزند که میتواند به طور جدی به شانس انتخاباتی شخص شما آسیب برساند و ترامپ را تقویت کند ،پس بترسید.
🔹 در همین حال، آقای رئیسجمهوری، اگر می توانید لطفاً بگویید که نتانیاهو شما را فریب نداده است. شما چندین بار با او صحبت کردهاید و هر بار بعد از آن پیشبینیهای خوشبینانهای درباره آتشبس قریبالوقوع در غزه داشتهاید ،اما نخست وزیر اسرائیل چندی بعد به هوادارانش چیز دیگری میگوید.
🔹 نتانیاهو دلیل یکی از قوانینی است که من برای گزارشگری خاورمیانه وضع کردم: در واشنگتن، مقامات بهصورت خصوصی حقیقت را میگویند و در جمع دروغ میگویند. در خاورمیانه، مقامات بهصورت خصوصی دروغ میگویند و در جمع حقیقت را میگویند. هرگز به آنچه در خلوت میگویند، بهویژه نتانیاهو، اعتماد نکنید. فقط به آنچه در جمع به مردم خود و به زبان خودشان میگویند گوش دهید.در تماسهای تلفنی خود، نتانیاهو به زبان انگلیسی به رهبران آمریکا میگوید که به آتشبس و توافق گروگانها علاقهمند است و مقدمات لازم برای چیزی را که من «دکترین بایدن» مینامم، بررسی میکند. اما به محض اینکه تماس را قطع میکند، به زبان عبری به هوادارانش چیزهایی میگوید که بهصراحت با دکترین بایدن در تضاد است، زیرا این دکترین، «دکترین بیبی» (نتانیاهو) را تهدید میکند.
🔹 پس، دکترین بایدن و دکترین بیبی چیستند و چرا مهم هستند؟
🔹 دولت بایدن مجموعهای چشمگیر از ائتلافهای منطقهای با شرکایی از ژاپن، کره جنوبی و فیلیپین در منطقه آسیا و اقیانوسیه تا هند، خلیج فارس و ناتو در اروپا ایجاد کرده است. این ائتلافها امنیتی و اقتصادی هستند و برای مقابله با روسیه در اروپا، مهار چین در اقیانوسیه و تحت فشار قرار دادن ایران در خاورمیانه طراحی شدهاند.با این حال، نقطه عطف این ائتلافها، پیشنهاد بایدن برای ائتلاف دفاعی با عربستان سعودی بود. کلید به تصویب رساندن چنین توافقی در کنگره این بود که عربستان سعودی با عادیسازی روابط با اسرائیل موافقت کند و کلید متقاعد کردن سعودیها برای این کار، این بود که نتانیاهو با بحث درباره امکان راهحل دو کشوری با فلسطینیها موافقت نماید.
🔹 از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر گذشته، تیم بایدن تلاش کرده است تا دکترین بایدن را با آتشبس و توافق گروگانها در غزه تلفیق کند و مزایای مهمی برای هر دو طرف یعنی اسرائیل و آمریکا به دست آورد.به عنوان مثال این کار میتواند به آتشبس دائمی در غزه منجر شود، گروگانها را بازگرداند و به ارتش خسته اسرائیل فرصتی برای استراحت بدهد، زیرا آتشبس در غزه احتمالاً حزبالله را نیز وادار به توقف آتش از لبنان میکند.
🔹 واضح است اگر اسرائیل با آغاز مذاکرات با تشکیلات خودگردان فلسطین درباره راهحل دو کشوری موافقت کند، این امر راه را برای عادیسازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی باز خواهد کرد که این موضوع یک دارایی استراتژیک بزرگ برای اسرائیل خواهد بود و شرایط را برای امارات متحده عربی، مغرب و مصر فراهم خواهد کرد تا نیروهای حافظ صلح خود را به غزه اعزام کنندو با تشکیلات خودگردان فلسطین که تقویت هم شده است ، همکاری نمایند. به این ترتیب، اسرائیل نیازی به اشغال غزه نخواهد داشت و حماس با یک میانهرو فلسطینی جایگزین خواهد شد .
🔹 بایدن به نتانیاهو میگوید که در یک حرکت، اسرائیل میتواند شرکای عربی پایدار برای خروج امن از غزه بیابد و متحدان عربی منطقهای را برای مقابله با ائتلاف منطقهای ایران، شامل حماس، حزبالله، حوثیها(انصارالله) و شبهنظامیان عراقی، پیدا کند.
@Muhallel
پیام بایدن این است: امنیت امروز اسرائیل باید در یک زمینه بسیار گستردهتر از اینکه چه کسی مرز غزه را گشت میزند، دیده شود.اما دکترین بایدن مستقیماً با دکترین بیبی تضاد دارد جون او بر اجتناب از هرگونه فرآیند سیاسی با فلسطینیها که ممکن است نیاز به سازش سرزمینی در کرانه باختری داشته باشد، تمرکز دارد؛ سازشی که اتحاد سیاسی نتانیاهو با راست افراطی اسرائیل را تهدید میکند.
🔹 به همین منظور، بیبی سالها اطمینان حاصل کرده که فلسطینیها دچار تفرقه شدهاند و نتوانند موضعی واحد داشته باشند. او با ترتیب دادن بیش از یک میلیارد دلار کمکهای بشردوستانه مثل سوخت و حقوق دولتی توسط قطر برای حماس از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸،این اطمینان را حاصل کرد که حماس بهعنوان یک نهاد حکومتی در غزه پابرجا بماند. در عین حال، نتانیاهو تمام تلاش خود را برای بیاعتبار کردن و تحقیر تشکیلات خودگردان فلسطین و رئیس آن، محمود عباس، که اسرائیل را به رسمیت شناخته، فرآیند صلح اسلو را پذیرفته و تقریباً سه دهه با سرویسهای امنیتی اسرائیل همکاری کرده است تا آرامش را در کرانه باختری حفظ کند، انجام داد.
🔹 دکترین بقای نتانیاهو پس از اینکه در سال ۲۰۱۹ به اتهام کلاهبرداری، رشوهخواری و خیانت به اعتماد متهم شد، حتی مهمتر جلوه پیدا کرد. اکنون او باید در قدرت بماند تا در صورت محکومیت بتواند از احمل حبس رهایی یابد.بنابراین، زمانی که نتانیاهو با اختلافی بسیار کم در سال ۲۰۲۲ دوباره انتخاب شد، او آماده بود تا با بدترینهای سیاست اسرائیل به توافق برسد و ائتلافی حاکم تشکیل دهد که او را در قدرت نگه دارد. منظورم گروهی از برتریطلبان افراطی یهودی است که یک رئیس سابق موساد اسرائیل آنها را «نژادپرستان وحشتناک» و خیلی بدتر از کو کلاکس کلن(سازمان های مدافع برتری نژاد سفید در آمریکا) توصیف کرده است.
🔹 این برتریطلبان یهودی موافقت کردهاند که نتانیاهو نخستوزیر بماند به شرط اینکه کنترل نظامی دائمی اسرائیل بر کرانه باختری و بعد از ۷ اکتبر بر غزه نیز حفظ شود. آنها به نتانیاهو عملاً اعلام کردند که اگر او با توافق آمریکا،عربستان ،اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین یا یک آتشبس فوری برای بازگشت گروگانهای اسرائیلی و آزادی زندانیان فلسطینی در زندانهای اسرائیل موافقت کند، دولتش را سرنگون خواهند کرد. زیرا این موارد مقدمهای برای اجرای دکترین بایدن و احتمالاً سازشی سرزمینی در کرانه باختری خواهد بود.نتانیاهو پیام را دریافت کرد. او اعلام کرد که جنگ در غزه را زمانی پایان خواهد داد که اسرائیل به پیروزی کامل برسد، اما هرگز مشخص نکرد که دقیقاً این پیروزی کامل چیست و چه کسی قرار است پس از آن غزه را اداره کند. با تعیین چنین هدف دستنیافتنی در غزه ارتش اسرائیل ۵۷ سال است که کرانه باختری را اشغال کرده و همانطور که درگیریهای روزانه نشان میدهد، هنوز به پیروزی کامل بر مبارزان حماس دست نیافته است و این در حالی است که نتانیاهو شرایطی ایجاد کرده که او به تنهایی بتواند تصمیم بگیرد چه زمانی جنگ در غزه به پایان برسد.و آن زمان، وقتی است که با نیازهای سیاسی بقای او هماهنگ باشد؛ مطمئناً این زمان نزدیک نیست.
🔹 چند روز پیش نتانیاهو اعلام کرد که آماده است هرگونه آتشبس با حماس و بازگشت گروگانها را قربانی کند اگر این به معنای آن باشد که اسرائیل باید از پستهای نظامی خود در کریدور حدودا 10 کیلومتری فیلادلفی در امتداد مرز غزه و مصر خارج شود؛ کریدوری که مدتها توسط حماس استفاده میشد، اما ارتش اسرائیل برای هفت ماه اول جنگ حتی آن را مهم ندانسته است که بخواهد این کریدور را اشغال کند.
🔹 ژنرالهای اسرائیلی به طور مداوم به نتانیاهو گفتهاند که راههای جایگزین مؤثری برای کنترل این کریدور وجود دارد و حمایت از نیروهای اسرائیلی که آنجا مستقر هستند، بسیار دشوار و خطرناک خواهد بود. آنها می گویند که میتوانند هر زمان که نیاز باشد، این مسیر را پس بگیرند. ماندن در آنجا مشکلات زیادی با مصریها نیز ایجاد کرده است.مهم نیست کارشناسان چه میگویند چون نتانیاهو علناً اعلام کرده که این کریدور مرکزی است و آینده ما(اسرائیلیها) را تعیین میکند.
🔹 کل این ماجرا یک فریب است. همانطور که «آموس هِرِل»، خبرنگار نظامی هاآرتص، توضیح داده، آنچه واقعاً در جریان است این است که متحدان راستگرای نتانیاهو رویای اسکان دوباره در غزه را دارند، در حالی که نتانیاهو تحت پوشش منافع امنیتی، در درجه اول از موقعیت سیاسی خود محافظت میکند. او برای حفظ یکپارچگی ائتلاف حاکم خود میجنگد، که ممکن است در صورت تأیید توافقی، فرو بپاشد.
🔹 به همین دلیل است که گالانت وزیر دفاع اسرائیل گفته که رای کابینه افراطی نتانیاهو برای اولویت دادن به کریدور فیلادلفی به قیمت جان گروگانها یک رسوایی اخلاقی است.
@Muhallel