مُحَلِّل
حملات رژیم صهیونی به زیرساختهای سوریه اکنون مسلحین را در برابر پرسشهای جدی قرار داده است. به نظر
رژیم صهیونیستی قصد دارد حتی در شرایط ابهام نیز فرصت طلبی کرده و ابتکار عمل در حوزه سوریه را به نفع خود تثبیت کند.
به عبارتی حتی با فرض عدم اطلاع رژیم از حملات تحریرالشام و سقوط نظام سوریه، آنها سعی دارند با اتکا بر نقاط قوت خود پیشروی کرده و معادله را به در سوریه نیز به نفع خود برقرار سازند.
البته دشمن نیز قطعا با ورود ترامپ به دنبال الحاق اراضی فوق اقدام خواهد کرد.
دشمن صهیونی به دنبال ساخت و یک تحمیل معادله جدید است که هر کس علیه آن اقدام کند، بهایش را خواهد پرداخت، حتی گزینه مقابله با صهیونیست یا قوی شدن در منطقه نباید در فهرست حاکمان منطقه باشد. آنها به دنبال ساخت یک تصویر جدید از خودشان هستند. چه با انهدام کامل و چه با برگزاری دادگاه.
از سوی دیگر و به جز تهدیدات لفظی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه یمن، شواهد حاکی از تشدید تلاشهای آمریکا برای جمع آوری اطلاعات از مقرها و اماکن و افراد مقاومت اسلامی عراق است. بنابراین اجرای یک طرح بمباران مشارکتی آمریکا و اسرائیل در عراق هیچ بعید نیست.
@Muhallel
هر چند مسلحین موفق شدند با ریبرند خود، تا حد زیادی تصویرشان را اصلاح کنند و با تلاشهای سنگین بینالمللی نیز از وقوع برخی فجایع احتمالی جلوگیری شد اما با گذشت زمان، تروریستها خوی واقعی و ذاتشان را نشان میدهند و این را در تصاویر مخابره شده از ساعات اخیر سوریه میتوان دریافت کرد.
این تازه ابتدای کار است و به نظر روزهای سیاهتری در انتظار این کشور است، روزهایی که سوریه تبدیل به هاب تروریسم شود. تلاشهای تهران نیز بر مبنای مهار بحران و در صورت لزوم، استفاده از بحران فعلی و آتی است.
@Muhallel
نیروهای دفاع وطنی سوریه(ابتکار شهید همدانی و سلیمانی) که حدود ۱۲۰ هزار نفر بودند، توسط اسد تحدید و به ۱۱ هزار نفر آن هم به شکل ضعیف شده و بی امکانات رسیدند. سوال این است که این ۱۲۰ هزار نفر اکنون چه خواهند کرد؟
#جوانان_غیور_سوری
@Muhallel
📌 غافلگیر شدیم یا نشدیم؟
🔸 اکنون و مخصوصا پس از سخنرانی رهبر معظم انقلاب، بحثی وجود دارد که آیا ایران از سقوط سوریه غافلگیر شد یا با توجه به اطلاعات قبلی، آمادگی داشت؟
🔸 پاسخ به این سوال هم مثبت است و هم منفی. در واقع ایران از جهتی غافلگیر نشد زیرا به طور کلی ارزیابیهایی وجود داشت که با توجه به شیوه مدیریت اسد بر پروندههای جاری (ادلب، ترکیه، قسد، آمریکا، اسرائیل، اقتصادی، اصلاحات سیاسی) بالاخره وی از ناحیه یکی از این پروندهها ضربه خواهد خورد. اکثر پیشبینیها نیز بر ضربه از ناحیه اسرائیل به وسیله ترور وی بود. همچنین تحرکات مسلحین در ادلب از تابستان ۴۰۲ تحت رصد و بررسی بود و مشخص بود که قرار است اتفاقات سختی رخ دهد.
🔸 اما چیزی که ما را غافلگیر کرد، آغاز عملیات از جانب تحریر بلافاصله پس از آتشبس در لبنان و سرعت فروپاشی ارتش سوری و بالتبع، سقوط تصاعدی شهرها و روستاها از شمال و جنوب و سرنگونی ۱۱ روزه حکومت وقت بود.
🔸 در واقع آن چیزی که ارزیابیاش سخت بود، سقوط دومینووار شهرها بدون هیچ مقاومت خاصی از سوی ارتش سوریه بود در حالی که در ابتدا تصور میشد هدف دشمن، سقوط حلب یا ضربه سخت به مقاومت و تنبیه دمشق است.
@Muhallel
📌 جزئیاتی از مراسم تشییع شهیدان نصرالله و صفیالدین
🔹 حزبالله تصمیم دارد تا مراسم این دو شهید همزمان برگزار شود. این تشییع باید از حیث تاثیرگذاری حداقل در سطح تشییع حاج قاسم باشد.
🔹 میان مقامات حزب اختلاف نظر وجود دارد که آیا مراسم در روزهای آینده برگزار شود یا به بعد از ۶۰ روز آتش بس موکول شود تا تمرکز کل کشور بر تشییع بوده و عامل برهم زنندهای وجود نداشته باشد.
🔹 مراسم تشییع شهیدان دو بخش رسمی و مردمی خواهد داشت، بخش رسمی با دعوت و حضور مقامات سیاسی داخلی و خارجی و بخش بزرگ مردمی.
🔹 بخش مردمی در ضاحیه جنوبی برگزار میشود لذا با توجه به پیشبینی جمعیت زیاد، لازم است تا کار آواربرداری، باز کردن جادهها و ... در ضاحیه به طور کامل انجام شود تا ضاحیه ظرفیت استقبال هزاران نفر را داشته باشد.
🔹 موضوع مهم بعدی بحث مکان دفن شهیدان است که سه مکان در ضاحیه جنوبی و جاده فرودگاه تعیین شده است. حزب قصد دارد تا مقبرهای ساخته لذا این مکانی دائمی است پس کارهای تحقیقاتی جهت جانمایی زیارتگاه و ظرفیت پذیرش جمعیت زیاد ادامه دارد.
@Muhallel
📌 چه خواهد شد؟
🔹 هیچکس نمیتواند بگوید که از سقوط رژیم بشار اسد غافلگیر نشده است؛ حتی اگر کسی چنین ادعایی کند، قطعا نمیتواند تضمین دهد که چه حکومتی در سوریه بر سر کار خواهد آمد.
🔹 حتی تحلیلگران خوشبینی وجود دارد که عقیده دارند که تلآویو نیز یکی از غافلگیر شدگان است که با فرصت طلبی، به دنبال انهدام هر منشاء تهدید بالقوه و بالفعل است زیرا آنها نیز نمیدانند که چه خواهد شد پس میخواهند با نابودی همه چیز، بعد از سالها از لاک دفاعی خارج شده و همانند دهها سال قبل توسعه طلبی ارضی، خارج از مرزهای مشهور آن باشند؛ ساخت معادلاتی مانند ۱۹۷۳.
🔹 اکنون سوریه کیکی شده که هر کشوری به دنبال جدا کردن قطعهای از آن است. در این مسیر هر کس جز منافعش به چیزی فکر نمیکند.
🔹 جمهوری اسلامی ایران قطعا در این راند از نبرد ضربه سختی خورده است و کسی نیز نمیتواند منکر این حقیقت شود. اما مهم است که بدانیم رویکرد تهران در روزهای آتی چیست.
@Muhallel
✅ در حال حاضر تحلیلهایی وجود دارد:
🔹 در هر کشوری که تغییر حکومت رخ دهد، حداقل ۲ سال هرج و مرج حاکم است؛ این در جنوب غربی آسیا نه تنها صادق که وخیم تر است. سوریه نیز با توجه به ویژگیهایی که دارد بالاخص رها شدن دفعی فضا، این هرج و مرج را دارا خواهد بود. دلایل زیادی برای این مسئله وجود دارد:
۱. هیچ یکپارچگی و انسجامی در مسلحین وجود ندارد. اختلاف نظر در سطوح عملیاتی، تاکتیکی و راهبردی در هر موضوعی از مسائل عقیدتی تا سیاسی جاری و ساری است. حضور دروزیها، علویان، شیعیان، اکراد، مسیحیان و ... نیز بر این چند دستگی دامن میزند.
۲. هیچ کشوری به راحتی از منافع خود دست برنخواهد داشت. نمونه آشکار آن رژیم صهیونی است که با حملات انهدامی و اشغال خاک، به دنبال کسب سهم خود از این ماجرا است. این موضوع برای آمریکا، امارات، عربستان، کشورهای اروپایی، روسیه، قطر و ترکیه نیز صادق است. به نظر نمیرسد که ورود این کشورها برای برداشت سهم خود، به صورت مسالمت آمیز حل شود.
۳. در شهرهای مختلف، از مسلحین استقبال کردند و امروز در میادین مختلف نیز به جشن و شادی پرداختند. دیری اما نخواهد پایید که ذات واقعی آنها رو خواهد شد. آنها برای حفظ حکومت مجبور به چنین حرکات مثلا صلح آمیزی هستند اما ذات برخی را نمی توان با زدن ریش وپوشیدن لباسهای نو و ... تغییر داد. نباید فراموش کرد که یکی از تبلیغات مهم معارضین این بوده که ما باید با اسرائیل مبارزه کنیم اما ابتدا باید رژیم اسد را سرنگون کرد و سپس به سراغ اسرائیل رفت. سکوت محض در برابر حملات وحشیانه صهیونیستها و اشغال خاک سوریه به طور طبیعی مردم را ساکت نگه نخواهد داشت. نه تنها در میان مردم که در میان مسلحین نیز رویکرد ثابتی در مقابله با آمریکا و اسرائیل وجود ندارد. هستند کسانی که عقیده دارند پس از اخراج ایران و حزب الله و اسد، اکنون فرصت مقابله با رژیم صهیونیستی است. جمهوری اسلامی ایران بنای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها را ندارد و به خواست مردم احترام میگذارد اما همین مردم بزودی با حقایق مواجه خواهند شد. اولویت امروز مردم سوریه قطعا غزه نیست و مشکلات خودشان است.
@Muhallel
✍🏻 چه باید کرد؟
۱. رفتار تهران با دولت آینده سوریه بستگی به رفتار آنها دارد. تهران جهت حفظ امنیت اعتاب مقدسه و شیعیان سوریه و برخی نفرات حاضر، نیاز به حداقلی از تعامل با دولت آتی دمشق دارد؛ هر چند سطح ارتباط بسته به نوع رفتار آنها خواهد بود.
۲. در این درگیری منافع، جمهوری اسلامی نیز بیکار نبوده و حتماً جهت پیشبرد اهداف مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین، مقابله با رژیم صهیونی و آمریکا و همچنین ساخت آلترناتیو، به دنبال دوستانی خواهد بود. تلآویو به خوبی میداند که هم عبور سلاح و هم شلیک سلاح به سمت آنها، در شرایط آشوبناک چه بسا راحت تر از قبل باشد، از این رو هر زیرساخت احتمالی که شاید علیه رژیم مورد استفاده قرار گیرد را هدف قرار میدهد. تهران نیز میداند که مهم ترین نقش سوریه اسد، لجستیکی و پشتیبانی بود چون دولت کلاسیک بر سر کار بود. تجربه مبارزه جهادی ما با رژیم اشغالگر به خوبی این نکته را به ما ثابت میکند که مقابله موفق با صهیونیسم با گروهها و جنبشهای مقاومت رخ میدهد نه دولت کلاسیک. نقش دولت پشتیبان است. اسد نیز پشتیبانی میکرد اما گروه مقاومتی در کلاس بقیه مقاومت در سوریه نبود و پشتیبانی آنها محدود به حزب الله، جهاد اسلامی، سپاه پاسداران و برخی گروههای عراقی میشد. ساخت یک گروه مقاومت سوری با هویت ضد اسرائیلی آن هم وقتی خاک سوریه رسماً اشغال شده، فرصت بزرگ جمهوری اسلامی است که بخشی از پلن گسترش مقاومت خواهد بود.
۳. در باتلاق احتمالیِ سوریهیِ لیبی شده، مقاومت فلسطین و لبنان بازسازی خواهد شد. بازسازی در سطح راهبرد، تاکتیک و عملیات که اصلی ترین ویژگی آن، رفع نقاط ضعف قبلی است. هستهای شدن، رادیکال شدن، چریکیتر شدن، ساختارمحوری به جای کارگزار محوری، بخشی از اصلاحاتی است که باید انجام داد.
۴. گسترش جبهه مقاومت در پهنای منطقه و جهان: آنها جلو میآیند و ما از جناحین و پشت آنها دورشان میزنیم.
۵. جمهوری اسلامی ایران باید قوی شود. مهار و حل مسائل اقتصادی و اجتماعی، پیشرفتهای هستهای و نظامی خاص جهت برقراری معادله بازدارندگی در برابر آمریکا و غرب و تحول ماموریتی - ساختاری - فردی در نیروهای مسلح بخشی از این برنامه جامع قوی شدن است. لزوم بازدارندگی مستقیم در برابر آمریکا به دلیل تحولات اخیر منطقهای بیش از پیش ضروری شده است.
۶. در برابر اروپا، با توجه به تلاش آنها جهت اعمال اسنپ پک به هر شکل ممکن تا مهر ۲۰۲۵، لزوم حفظ کانالهای ارتباطی جهت مدیریت روابط، تخلیه انرژی و مدیریت و فریز کردن حریف لازم به نظر میرسد.
۷. از نظر ایران، احتمال حمله رژیم کاملا وجود دارد زیرا فاصله حدودا یک ماهه باقی مانده ورود ترامپ به کاخ سفید حساس و شرایط نیز خاص است. از دو هفته پیش دستورات آماده باش برای مجموعههایی صادر شده که همان موقع نیز گفته شد. بر سر وعده صادق ۳ نیز همچنان بحث بر سر حداکثر استفاده از کارت فوق است تا زمانی که لازم باشد یا پاسخها ادغام شود. در صورت حمله به تاسیسات ما، کل منطقه گرفتار خواهد شد. اعتبار تهدید نزد مخاطبان اما مهمتر است.
۸. "اخراج آمریکا از منطقه توسط رزمندگان جبهه مقاومت"
۹. ما نیاز به تهاجم اطلاعاتی داریم.
@Muhallel
دولت عراق قصد دارد بغداد به مرکز گفتگوهای کشورهای منطقه و جهان در خصوص آینده سوریه تبدیل شود. لذا یک دیپلماسی فعالی را پیش گرفته و با تمام کشورها و گروهها و ... رایزنی دارد. عراق به شدت از ورود تروریستها به این کشور واهمه دارد. بلینکن نیز که در سفری از پیش اعلام نشده وارد بغداد شد حامل پیام دونالد ترامپ به بغداد بود که در آن وی از سودانی خواسته بود که در سوریه مداخله نکرده و از ورود مقاومت عراق به پروندهها نیز جلوگیری کند.
@Muhallel
اکنون تاریخ جدید تعیین کنندهای در تحولات لبنان وجود دارد؛ پنجشنبه ۲۰ دی.
در این روز قرار است بالاخره جلسه پارلمان برگزار و رئیس جمهور تعیین شود.
موضع حزب الله گزینه اجماعی است.
آمریکا و گروه ۵ همچنان بر ژنرال جوزف عون تمایل دارند.
سعودی نیز انعطاف نشان داده است.
آتشبیار معرکه اما سمیر جعجع است و تلاش دارد یک بشیر جمیل دوم روی کار بیاورد در حالی که در این مسیر تنها به نظر میرسد.
قطعا معادلات منطقه و لبنان دیگر به شکلی نیست که انتظار قطعیت سلیمان فرنجیه را داشته باشیم اما قطعاً وی از یک لحاظ مناسبترین گزینه است اما اگر حزب بخواهد در دوره بازیابی و بازسازی، حداقل از ویترین سیاسی لبنان خارج گردد و فردی باشد که علیه موجودیت مقاومت اقدام نکند، شاید عون میانه باشد.
@Muhallel
الگوسازی، شیوه جدید پیامرسانی دشمن است.
به حزب گفتند اگر عقب نشینی نکنی، لبنان را به غزه دوم تبدیل خواهیم کرد.
بعد به اسد گفتند اگر مقاومت را اخراج نکنی سرنوشتت مانند سیدحسن نصرالله خواهد بود.
اکنون به سودانی میگویند اگر گروههای مقاومت را منحل نکنی، سرنوشتت مانند بشار میشود!
این نشان میدهد در دوره تلاش برای تعیین نظم جدید منطقه، دشمن عملاً و علناً راه قلدری را مانند قرنهای قبل در پیش گرفته است.
@Muhallel
مُحَلِّل
اکنون تاریخ جدید تعیین کنندهای در تحولات لبنان وجود دارد؛ پنجشنبه ۲۰ دی. در این روز قرار است بالا
اما این بشیر جمیل دوم چه کسی است؟ خودِ سمیر جعجع!
در حال حاضر مخالفان مقاومت و در راس آن جعجع، استدلال میکنند که حزبالله در نتیجه جنگ ضربات سختی خورده و سقوط سوریه، حزب را در تنگنای شدیدی قرار داده است. ورود ترامپ به کاخ سفید و احتمال حمله به ایران نیز معادلات را بیش از پیش تقویت کرده و میتوان به راحتی جعجع را به ریاست جمهوری رساند تا خلع سلاح مقاومت را آغاز کند پس تاریخ ۲۰ دی نیز زود است ک باید صبر کرد تا معادلات بیش از پیش علیه مقاومت شود. این طرح البته واقعگرایانه نیست و نیاز به پیوست و متحد داخلی و خارجی دارد؛ امری که بسیار برای آنها دشوار است. حزب نیز با رهبری شیخ نعیم قاسم روند تازهای را در عرصه سیاسی آغاز کرده که اجرای آتشبس، بازسازی، انتخاب رئیس جمهور و اصلاحات در چارچوب طائف، از آن جمله است که در صورت لزوم بیشتر بررسی خواهیم کرد. به هر روی در سایه توجهات به سوریه، تحولات لبنان مهم است و باید بدانها پرداخت.
@Muhallel
🔴هشدار اغتشاشات و دو آسیب عمده
🔸 نقش شناختی سازمان اطلاعاتی، یکی از نقشهای سهگانه هر دستگاه است. یکی از مهمترین اقدامات در این نقش، تولید هشدار برای مشتریان(تصمیمسازان و تصمیمگیران است) است.
🔸 این تولید هشدار اما همواره با دو معضل اساسی مواجه است:
۱. تولید مکرر هشدار باعث لمس شدن سیستم میشود.
۲. گزارش هشدار تبدیل به برآورد جامع نمیشود.
🔸 اکنون مشاهده میشود که تقریباً همگی بر اساس قراین موجود، پیشبینیهایی دارند مبنی بر احتمال وقوع ناآرامیهای داخلی کشور. البته این درست است زیرا هر فردی با کنار هم قرار دادن پازلها، به نتیجه مشابهی دست مییابد اما دو خطر در این بین وجود دارد:
اول. هشدار ممتد و مکرر باعث غافلگیری میشود؛ زیرا در صورت افزایش کمیت هشدارها در طی زمان و عدم وقوع رخدادی، سیستم نسبت به هشدارهای فوق اصطلاحاً لمس میشود و هشدار به مثابه روتین روزانه است.
دوم. اگر هشدار تبدیل به برآورد هشداردهنده نشود و صرفاً در حدس و گمان باقی بماند، غافلگیری و متعاقباً شکست رخ خواهد داد.
🔹 در برآورد مشخص میشود چه نوع تهدید یا آسیبی، در کجا، چگونه، از چه منبعی، از چه طریقی و چه وقت ظهور یافته و تحقق مییابد. این نه بر اساس ظن و گمان و مدلهای ظنی و ذهنی و شهودی که بر اساس یک فرایند جدی، عقلانی، بیطرفی، فعالیت دقیق، قرائن و دادهها و شواهد و تجزیه و تحلیل عینی صورت میگیرد.
🔺 آسیبِ "میدانیم قرار است یک اتفاقی بیفتد اما چه اتفاقی؟ معلوم نیست" برای پیش از بحران و آسیبِ "میدانستیم قرار است اتفاقی رخ دهد ولی نمیدانستیم از این ناحیه ضربه میخوریم" در پسابحران، از همین جنس است.
@Muhallel
اصلیترین نقطه قوت رزمندگان یمنی تحت زعامت ابوجبریل استقبال از تهدیدات است. این باعث میشود تا همواره ابتکار عمل در دست صنعا باشد زیرا پازل دشمن بهم خورده و متغیرهای جدید وارد میشود. به محض افزایش تهدیدات از سوی دشمن اسرائیلی، پهپادها و موشکهای یمنی به عسقلان و تلآویو رسید.
در آستانه ورود ناوگروه ضربتی هشتم هری ترومن به دریای سرخ نیز باز هم انبوه موشکهای و پهپادی به استقبال تهدید رفتند.
@Muhallel
🎥تیراندازی نظامیان اسراییل به مردم سوریه!!!
اهالی یک روستا در اطراف استان درعا سوریه در اعتراض به اشغال خاک سرزمینی سوریه توسط ارتش اسراییل، نزدیک یکی از مقرهای ارتش رژیم دست به تظاهرات زدند که با شلیک مستقیم نظامیان ارتش اسراییل مواجه شدن
مُحَلِّل
🎥تیراندازی نظامیان اسراییل به مردم سوریه!!! اهالی یک روستا در اطراف استان درعا سوریه در اعتراض به ا
این تازه شروع داستان است.
بله؛ اینکه رژیم صهیونیستی پس از حدود 30 سال از لاک دفاعی خود خارج شده و به ذات اصلی اش، یعنی اشغال خاک سرزمین های دیگر بازگشته، قطعا برای جبهه مقاومت که ماموریت اصلیاش، مهار و محاصره رژیم صهیونی در درون خود با حلقه آتش بود، ظاهرا مطلوب نیست اما آنها با برداشتن هر گام، چه به سوی بقاع و چه به سوی التنف، خود را وارد باتلاق جدیدی میکنند.
اساس مقاومت نیز از همین برخوردها و مقابله با اشغالگری برمیخیزد.
در سوریه، به دلیل بی تصمیمی دولت نسبت به مقابله با اسرائیل، نیروهای ارتش عملاً هویت مبارزه نداشتند و گروه مقاومتی منسجمی نیز شکل نمیگرفت.
اکنون رژیم با پهن کردن ارتش خود در گستره سوریه، صرفاً آسیب پذیریاش را افزایش میدهد و جرقه مبارزه مسلحانه را خواهد زد.
و این تازه شروع داستان سوریه است.
@Muhallel
مُحَلِّل
حقیقت این است که اگر جبهه مقاومت را به یک ارکستر تشبیه کنیم، این سردار حاج قاسم سلیمانی بود که به مث
نتانیاهو در مصاحبه با وال استریت ژورنال: تصمیم گرفتم نصرالله را حذف کنم زیرا او فرماندهی ماموریت نظامی را بر عهده گرفت. چیزی که من را نگران کرد فهمیدن این بود که او رئیس محور شده است. او جایگزین قاسم سلیمانی شد.
@Muhallel
اینکه نتانیاهو گفته ایران به کمک حزبالله نشتافت دارای اشکالاتی است.
اولاً سیدحسن نصرالله خود در یک دیدار غیرعلنی با هیئتی پیش از طوفانالاقصی، گفته بود که حتی اگر موجودیت حزبالله نیز در خطر بود، ایران نباید وارد جنگ شود.
ثانیاً قبلاً نیز گفتیم که در میانه نبرد و در شرایطی که رژیم بیمحابا و بدون هیچ خط قرمزی از سردار قاآنی(رژیم تصور کرد ایشان در جلسه با سیدهاشم است) تا نیلفروشان و سیدحسن را هدف قرار داد، جمعی از برترین فرماندهان ایرانی در قلب نبرد حاضر بودند؛ این را نیز مقام معظم رهبری تصدیق کردند جایی که فرمودند عده زیادی از فرماندهان نیروهای مسلح جهت اجازه برای رفتن به لبنان به ایشان نامه نوشتند. ابعاد فنی جنگ حزبالله و رژیم بسیار وسیع است و روزی شاید بتوان آنها را بررسی کرد.
@Muhallel
پازل دشمن جهت ایجاد بیثباتی داخلی نیاز به قطعاتی دارد. قطعاً بحث بازار ارز یکی از این قطعات است که هم از لحاظ وضعیتی اثرگذار بوده و هم به دلیل جهش، باعث فضای منفی(ناامیدی و انگاره از دست رفتن کنترل امور توسط دولت) در اذهان میشود.
البته آنچه مشخص است، مسئله ارز با مُسَکِّن حل نمیشود اما تزریقات ارزی ساعات آینده بانک مرکزی مطابق اخبار (۳۰۰ میلیون دلار کَش، ۱.۵ میلیارد درهم و ۳۰ میلیون تتر) به صورت اسکناس و حواله در تهران و دوبی میتواند از تکمیل یکی از قطعات این پازل، موقتاً ممانعت کند.
@Muhallel