7.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این روزها در جنوب لبنان بوی عطر شهید و شهادت بلند شده است و هر روز دهها نفر از شهدای جنگ اخیر، در شهرها و روستاهای خود به خاک سپرده میشوند. اکثر این شهدا در زمان جنگ به ودیعه در مکانهایی به خاک سپرده شده بودند و اکنون در دیار خودشان دفن میشوند تا این خاک، بزودی فرزندانی را بپروراند که سربازان امام منتقم (عج) باشند.
@Muhallel
۱۷ فروردین
مُحَلِّل
نگاهی به کانالهای گروههای مقاومت غزه نشان میدهد که بیشترین فعالیت نظامی هدف قرار دادن دشمن علیال
بعد از عملیات طوفانالاقصی، شلیک ۱۰ راکت از نوار غزه توسط قسام سابقه نداشته است. این رگبار راکتی باعث رهگیری فقط ۵ راکت شد. تقسیم کار دقیقی در اتاق عملیات مقاومت اسلامی فلسطین وجود دارد. انجام عملیات فوق در زمانی که نتانیاهو در راه کاخ سفید است و موضوع سوم بحث آنها، پرونده غزه است، عملیات کیفی فوق، حاوی پیامهای سیاسی مشخصی است.
@Muhallel
۱۷ فروردین
مُحَلِّل
سلاح پلاسمایی آنطور که برخی میگویند و توصیف میکنند در حال حاضر وجود ندارد اما اینگونه نیست که اساس
امیر سرتیپ «علیرضا صباحیفرد» فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) و نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، درباره انتشار خبرهایی در فضای مجازی درخصوص ساخت سلاح پلاسمایی توسط جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: هر چیزی را که حتی در تصور دشمنان نابکار ما نمیگنجد، تولید کردهایم و در اختیار داریم.
امیر صباحیفرد همچنین درباره دستاوردهای جدید نیروی پدافند هوایی ارتش، گفت: توانمندیهای پدافند هوایی هر روز در حال توسعه است. بسیاری از بخشهای پدافندی طی یک ماه اخیر به پیشرفتهترین سلاحهایی که دشمنان ما تصور نمیکنند، مسلح شدهاند و همرزمان من در پدافند هوایی کشور با آمادگی کامل، قلب سیاه دشمنان را هدف گرفتهاند.
@Muhallel
۱۷ فروردین
۱۸ فروردین
میتوان اقدام کیهان را نقد و بررسی کرد و حتی آن را اشتباه دانست زیرا اساساً وضعیت کشور در سیستم بینالمللی ظالمانه فعلی متفاوت است اما این خط خبری اصلی یک ماه گذشته شبکه تروریستی موساد اینترنشنال است! به هر حال این خط خبری را نباید اتفاقی دانست بلکه باید این خط رسانهای تا سرشاخههای تروریست آن کشف و خنثی شود، علیالخصوص که خط رسانهای فوق محدود به اینترنشنال نیز نبوده است و میتوان آن را در نقاط مختلف مخصوصا برخی پیجهای آلوده اینستاگرامی یافت. لذا لازم است تا توازن تهدید و رعب در حوزه رسانهای نیز به صورت #هوشمندانه، #کمهزینه و #موثر برقرار شود.
@Muhallel
۱۸ فروردین
مُحَلِّل
دشمن آمریکایی با انتقال تجهیزات نظامی، خواه ناخواه حالت دیپلماسی اجبار آمیز یا دیپلماسی قایقهای توپ
ترامپ نشان داد که رویکرد وی این است که همه چیز را با حذف و اضافه و تفسیر به رای، بیان کرده و فشار را به حوزه افکار عمومی منتقل میکند. این را باید مقامات ما توجه کنند.
جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه قدرت ایجاد شده توسط نیروهای مسلح توانسته در یکی دو هفته گذشته به خوبی ابتکار عمل و صحنه را مدیریت و گذشت زمان را علیه آمریکا سازد اما باز هم دو دلیل کاملاً تکراری، باعث شد تا ابتکار عمل لفظی و رسانهای به دست کاخ سفید افتد.
@Muhallel
۱۸ فروردین
مُحَلِّل
ترامپ نشان داد که رویکرد وی این است که همه چیز را با حذف و اضافه و تفسیر به رای، بیان کرده و فشار را
ترامپ فرمان اصلی خبر در موضوع ایران را شخصا به دست گرفته است. او امشب با ادعای مذاکرات مستقیم از شنبه، یک بار دیگر نشان داد خبر میدهد، میسازد و میفروشد.
مواجهه ایران با این وضعیت خاص خبری و مدیریت افکار عمومی، خلاقیت، سرعت و جسارت زیاد میطلبد. سه عنصری که فعلا غایب هستند.
کاش مسئولان بفهمند جنگ خبری و رسانهای بخش عمدهای از رویارویی جاری میان تهران و واشینگتن است. کسی که این عرصه را ببازد، بسیار بعید است در بقیه عرصهها موفق شود.
✍🏻 محمد صرفی
@Muhallel
۱۸ فروردین
مُحَلِّل
ترامپ نشان داد که رویکرد وی این است که همه چیز را با حذف و اضافه و تفسیر به رای، بیان کرده و فشار را
بخش زیادی از معماهای شکل گرفته در ذهنها را میتوان با دو خبر زیر حل کرد:
۱. این خبر ساعتی پیش از شروع دیدار نتانیاهو و ترامپ منتشر شد: باراک راوید: یک مقام اسرائیلی به من گفت نتانیاهو بر این باور است که شانس توافق هستهای ایران و آمریکا بسیار کم است، اما امروز به ترامپ نشان خواهد داد که یک توافق خوب باید چگونه باشد. نتانیاهو خواهان مدل لیبی برای ایران است، برچیده شدن کامل برنامه هستهای.
۲. نتانیاهو در کنفرانس خبری: اگر بتوانیم توافقی با ایران داشته باشیم همانند لیبی، این یک توافق خوب خواهد بود. من و ترامپ موافق هستیم که ایران نباید سلاح هستهای داشته باشد و این پایان سخنان من است.
@Muhallel
۱۸ فروردین
با توجه به ابهامات جاری، تا دقایقی دیگر در متنی تکمیلی و منسجم، سیری با جزئیات از حوادث اخیر ارائه خواهیم کرد.
۱۸ فروردین
#مهم
✅ جزئیات رخدادهای اخیر
🔹 پس از رسیدن نامه ترامپ، تهران با مشورتهای بسیار، یک پروتکل مذاکراتی را طراحی کرد که به شرح زیر بود و در نامه پاسخ نیز آمد؛ این اصول شامل موارد زیر بود:
۱. ایران بار دیگر تاکید می کند که به ویژه تحت سیاست فشار حداکثری مستقیماً با آمریکا مذاکره نخواهد کرد و رویکرد آمریکا را قاطعانه رد می کند. ایران آماده است به سرعت وارد گفتگو های غیر مستقیم و موثر برای کاهش تنش ها میان دو کشور شود. ایران اعلام میکند که «شرایط غیرواقعبینانه» ترامپ را نمیپذیرد و خواستههای آمریکا به قدری گسترده است که حتی به صورت فرضی هم نمیتوان به آنها پرداخت. در صورت پیشرفت و اعتمادسازی در مذاکرات غیرمستقیم، امکان شروع مذاکرات مستقیم وجود دارد.
۲. تمایل تهران برای شرکت در مذاکرات غیرمستقیم بر سر برنامه هسته ای خود، به عنوان مقدمه ای برای انقیاد کامل آن به نظارت بین المللی، مشروط بر اینکه مرجع هر گونه مذاکره در این زمینه، برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ (برجام) و احترام متقابل باشد. ایران تاکید دارد که هیچ یک از شروط هستهای ترامپ را پیش از مذاکرات اجرا نمیکند بلکه این شروط صرفاً در مذاکرات غیرمستقیم بررسی میشود.
۳. ایران هرگونه مذاکره در مورد ماهیت یا برد موشکهای ایران را قاطعانه رد میکند و آن را موضوعی غیرقابل مذاکره دانسته و آن را حق طبیعی، حاکمیتی و دفاعی جمهوری اسلامی میداند.
۴. ایران اعلام میکند که به نمایندگی از هیچ قدرت منطقهای مذاکره نمی کند، استقلال متحدان و دوستان خود در منطقه را تأیید کرده و هرگونه توافقی که توسط این متحدان پذیرفته شود، مورد تأیید تهران خواهد بود، زیرا این تصمیم صرفاً با آنها است و ایران سیاست خارجی ملتها یا گروه های دیگر از جمله انصارالله یمن را که متحد مستقلی است دیکته نمیکند. البته ایران آماده استفاده از ظرفیت خود برای کاهش تنشها در منطقه است.
۵. ایران از منافع و امنیت ملی خود به شکل قاطع دفاع خواهد کرد. ایران به صراحت هشدار می دهد که هرگونه اقدام نظامی یا خصمانه، چه از سوی ایالات متحده و چه از سوی هر یک از متحدان آن، با پاسخ بدون مرز ایران مواجه خواهد شد که تمامی دارایی های نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را در بر می گیرد. ایران به دنبال جنگ نیست و اگر آمریکا به دنبال صلح در منطقه است، باید مشکلات منطقه و در راس آن پرونده فلسطین را حل کند.
۶. حفظ محرمانگی جزئیات مذاکرات تا پیش از رسیدن به توافق بر همه چیز.
۷. تفکیک پروندهها برای رسیدن سریعتر به توافق.
۸. هدف و خواسته اصلی ایران، رفع تحریمهای اقتصادی است.
۹. دو طرف باید پایبندی خود به اصول فوق را پیش از شروع مذاکرات تصدیق کنند.
🔹 نهایتا پاسخ نامه، در یک سفر دو ساعته و پیش از روز قدس توسط دکتر عراقچی به طرف عمانی تحویل داده شد. هدف این بود که پاسخ نامه، یک پوشش مردمی با حضور عظیم ملت در روز قدس نیز داشته باشد تا جایی که حضرت آقا نیز برای دعوت مردم ایستاده سخنرانی کردند.
🔸 مسقط همان روز، محتوای کلی را به کاخ سفید و رابط آمریکایی در عمان منتقل کرد. واکنش اولیه آنها بسیار سرد بود و گفتند این یعنی رد همه خواستههای رئیس جمهور ترامپ! عمان تعهد داد که تا ۴۸ ساعت بعد اصل نامه را به کاخ سفید میرساند.
🔹 در این زمان، کار در دو سطح تداوم یافت. در سطح دیپلماتیک، آمریکا در حال بررسی بود و رایزنیهایی توسط دیپلماتهای ما در چند کشور در سطح پایین انجام میشد که مثبت بود. تهران پیشنویس اولیهای آماده کرده و برای نیمه فروردین اعلام آمادگی کرد و واشینگتن در حال بررسی بود.
🔸 از آخر هفته قبل، مشخص شد که تاریخ شنبه ۱۲ آوریل، قرار است سرنوشتساز شود. لذا آمریکا اقدام به تسریع و تشدید ارسال تسلیحات آفندی و پدافندی به منطقه کرد. در مقابل نیز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که از اسفندماه آمادگیهای خود را به نزدیک سطح جنگی رسانده بودند، به آمادگی سطح جنگ در نیروهای مختلف هوایی، پدافندی و موشکی رسیدند و همزمان نیز اقدام به بازآرایش، متناسب با تهدیدات جدید کردند. ارتش آمریکا که دستپاچه شده بود، حتی حاضر شد داراییهای نظامی خود را از نقاط استراتژیکی مانند کره جنوبی سریعا به خاورمیانه منتقل سازد زیرا زمان به ضد آنها میگذشت.
🔹 در عرصه رسانهای نیز دشمن به دنبال بیثباتسازی داخل از طریق معتبرسازی تهدید بود؛ از این رو شخص حضرت آیتالله خامنهای و سرلشکر باقری پا به عرصه گذاشتند تا خط رسانهای فوق را بشکنند.
@Muhallel
۱۸ فروردین
مُحَلِّل
#مهم ✅ جزئیات رخدادهای اخیر 🔹 پس از رسیدن نامه ترامپ، تهران با مشورتهای بسیار، یک پروتکل مذاکراتی
#مهم
✅ تحلیل رخدادهای اخیر
اول. در عمل، مشخص است که نه تنها ایران از اصول خود عقبنشینی نکرده که این آمریکاست که مذاکره غیرمستقیم در موضوع هسته ای را پذیرفته است. ترامپ با سخنان امشب خود ۵ هدف داشت:
الف. به دست گرفتن کنترل صحنه حداقل در سطح رسانهای و وارد کردن ایران در مسیر و چارچوب مذاکراتی دلخواه خود (اصطلاحاً نوعی شرمندهسازی ایران).
ب. سفیدسازی آمریکا و زمینهسازی جهت اجرای بازی سنگین مقصرنماییِ ایران در صورتی که مذاکرات در هر مرحله شکست بخورد(ما آماده مذاکره بودیم ولی ایران رد کرد پس باید اقدام نظامی کرد).
پ. تمایلات ترامپ جهت مطرح ساختن شخص خود به عنوان چهره مرکزی توجهات و رخدادها.
ت. انتقال فشار از عرصه نظامی به افکار عمومی و انسجام داخل ایران که این، پیوند وثیقی با مورد "ب" دارد.
ث. انحراف اذهان از جنگ تعرفهای که ترامپ اخیراً به راه انداخته و تلاش برای دستاوردسازی برای خود در عرصه بینالملل با توجه به شکست سیاستهای وی در غزه و اوکراین.
دوم. آمریکا شروع نشده نقضهای خود را آغاز کرده است. علنی ساختن بخشی از روند مذاکرات آن هم به شکل کاملاً تحریف شده باید درس مهمی باشد.
سوم. ترامپ فرمان اصلی خبر در موضوع ایران را شخصا به دست گرفته است. او امشب با ادعای مذاکرات مستقیم از شنبه، یک بار دیگر نشان داد خبر میدهد، میسازد و میفروشد. مواجهه ایران با این وضعیت خاص خبری و مدیریت افکار عمومی، خلاقیت، سرعت و جسارت زیاد میطلبد. سه عنصری که فعلا غایب هستند. کاش مسئولان بفهمند جنگ خبری و رسانهای بخش عمدهای از رویارویی جاری میان تهران و واشینگتن است. کسی که این عرصه را ببازد، بسیار بعید است در بقیه عرصهها موفق شود.
چهارم. اگر آمریکا با پیروی از تلآویو به دنبال توافق لیبی سازی ایران باشد، احتمال انعقاد یک توافق زیر ۱۰ درصد ارزیابی میشود. در این صورت یک درگیری اجتناب ناپذیر تلقی خواهد شد. اولین بازه زمانی پیشبینی آن نیز اردیبهشت ماه پیشبینی میشود.
پنجم. نوع واکنش رژیم صهیونی در میدان مهم است. آیا ترامپ امشب واقعا افسار نتانیاهو را کشیده یا در تقسیم کاری، بازی پلیس خوب(مذاکره آمریکا) و بد(فشار رژیم) بین این دو اجرا میشود و یا حتی در صورت پیشرفت گفتگوها به شکلی که تلآویو را راضی نکند آنها دست به اقدام تنشزا خواهند زد؟ پاسخ در میدان است.
ششم. حفظ آمادگی و ارتقاء نیروهای مسلح در عین عدم فرسایش مهم است. باید همواره نسبت به مکر و کید و فریب دشمن غدار هوشیار بود.
هفتم. باید دید واکنش در عمل جمهوری اسلامی ایران به این اقدام مکارانه امشب ترامپ چیست.
@Muhallel
۱۸ فروردین
🔻 فرمت عراقچی - ویتکاف، جایگزین باقری - مک گورک شد.
🔹 همانطور که در خبرها آمده، مدیریت مذاکرات با وزارت امور خارجه و شخص سیدعباس عراقچی است که ایشان برای این کار اختیارات ویژهای نیز گرفته است. احتمالا مارک روبیو نیز در زمان مذاکرات به منطقه سفر خواهد کرد.
🔹 همچنین هیئتی از تخصصهای مختلف نیز جهت بررسی جزئیات همراه وزیر خارجه کشورمان است و آقایان دکتر تخت روانچی به عنوان مذاکره کننده ارشد و دکتر غریب آبادی نیز در سطوح پایینتر دیپلماتیک رایزنیهای فنی را با کشورهای مختلف علی الخصوص روسیه و چین و الجزایر و خود آمریکا انجام میدهند.
🔹 شیوه مذاکرات به شکل غیرمستقیم اما به گونه ای است که آمریکاییها تلقی مستقیم از آن دارند. در واقع هر دو طرف تلقی خود را میگویند. یعنی هیئتها در یک محل، مذاکراتی دارند اما واسطه گفتگوها عمان است تا اینکه نتیجهای حاصل شود و در آن صورت به شکل مستقیم تداوم یابد.
🔹 نکته اینجاست که راهبرد شکلی مذاکراتی ایران تغییر چشمگیری نکرده. در دولت شهید آیتالله رئیسی نیز برای چند روز پس از ۷ اکتبر قرار بود که دکتر علی باقری و برت مک گورک در عمان چنین مذاکراتی داشته باشند که با عملیات طوفان الاقصی، این نشست توسط طرف آمریکایی لغو شد. همچنین زمزمههایی مبنی بر دور جدید گفتگوهای فوق در اوایل ۴۰۳ نیز شنیده میشد که شهادت دکتر رئیسی بار دیگر همه چیز را برهم زد.
@Muhallel
۱۹ فروردین