مطمئنا اکنون نگرانترین فرد از حملات احتمالی آمریکا و انگلیس به یمن شخص محمد بن سلمان است. در ماههای گذشته نیز وی چند باری از ترس شعلهور شدن مجدد درگیری میان یمن و عربستان و بر باد رفتن طرحهای چند سالهاش برای عدم حمله به کاخ سفید فشار آورد. البته یمن مانند دشمن کارتها را مخلوط نمیکند و به حساب هر کس در جای خود میرسد. درگیری عربستان نیز بستگی به رفتار وی در نبرد فعلی دارد.
@Muhallel
مُحَلِّل
مطمئنا اکنون نگرانترین فرد از حملات احتمالی آمریکا و انگلیس به یمن شخص محمد بن سلمان است. در ماهها
پایگاه اصلی اسکادرانهای انگلیسی در چشم شیطان، پایگاه آکروتیری قبرس است. عصر دیروز چندین تن از خلبانان و فرماندهان انگلیسی جنگندههای یوروتایفون وارد پایگاه ملک فهد شهر طائف شدند. میزان مشارکت سعودی در هر حملهای، در حساب آنها نوشته میشود. شاید ریاض روی وساطت تهران حساب کرده است؟!
@Muhallel
برخی منابع از احتمال حمله به وسیله موشکهای کروز تاماهاوک به یمن میدهند.
این همان شیوهای است که دشمن آمریکایی سال ۹۶ و ۹۷ به سوریه حمله کرد.
این شیوه شلیک انبوه تاماهاوک از دور، طرحی است که برای غالب حملات تهاجمی آمریکا در منطقه حتی برای ایران روی میز بوده است اما یکی از ویژگیهای این حملات کشف شیوهها و کور کردن آنها است.
@Muhallel
یک مسئله مهم که قبل از هر ضربه به دشمن، پیشبینی و آمادگی دفاعی و هجومی برای حرکات دومینویی بعدی از سمت آنها است.
وقتی یمنیها وارد درگیری گسترده و چند ساعته با چندین ناو آمریکایی و انگلیسی شدند، پیشبینی و آمادگی حرکات بعدی را داشتند.
اما اکنون یکی از گزینههای قوی یمن برای هر پاسخی، توقیف و هدف قرار دادن نفتکشها و کشتیها آمریکایی و انگلیسی در دریای سرخ از هر مبدا و مقصدی است.
آیا غرب و علیالخصوص آمریکا توانایی پذیرش تبعات اقتصادی این مسئله را دارد؟
@Muhallell
حقیقت این است که سانسور گستردهای درباره رخدادهای بامداد چهارشنبه در دریای سرخ و بابالمندب شده است.
در روایتی که آمریکاییها منتشر کردهاند، یمنیها صرفا چندین موشک و پهپاد به سمت یک کشتی آمریکایی شلیک کردهاند و همه هم سرنگون شدهاند.
این در حالی است که یک کوچکنمایی وسیع صورت گرفته است.
آنچه در آن شب طوفانی رخ داد شامل حمله ترکیبی موشکی - پهپادی یمنیها به ناو هواپیمابر آیزنهاور و ناوشکنهای گراولی، میسون و لابون بوده است.
آمریکاییها سردرگم و دستپاچه در حالی که دهها تیر موشک پدافندی شلیک میکنند اما با ادامه حملات از ناو دیاموند انگلیسی کمک میخواهند! این ناو نیز برای کمک به منطقه درگیری میرود اما آن هم زیر آتش میرود و مجبور به عقبنشینی میشود! از این رو آیزنهاور مجبور به بلند کردن F18 ها میشود. این درگیری ۷ ساعته نهایتا خاتمه مییابد و با رسیدن گزارشها به لندن و واشینگتن عصبانیت جنابشان را ملاحظه میکنید!
@Muhallel
🔻میدانید یکی از دلایل این فداکاری یمنیها در قبال مسئله فلسطین چیست؟
🔹 آن یکپارچگی جغرافیایی و تاریخی است.
از حیث جغرافیایی، بسیاری از جغرافیدانان یونانی، رومی، فرانسوی(مانند گوستاو لوبون)، عرب(مانند همدانی) مرز شمالی و جنوبی شبه جزیره عربستان را از شهر غزه یا شام آغاز کرده و به عربستان خوشبخت(یا یمن) میرسند.
🔹 بسیاری از مورخین همچنین داستان ایمان آوردن ملکه سبا توسط حضرت سلیمان(ع)، انتقال شبانه حضرت محمد (ص) از مسجدالحرام به مسجدالاقصی توسط خداوند و بازگشت ریشه کنعانیها به یمن را نشانهای روشن بر این یکپارچگی جغرافیایی و تاریخی میدانند.
🔹 حتی در تاریخ نزدیکتر نیز شاهدیم که انگلیس خبیث ابتدا با حمایت از محمدبنعبدالوهاب و توافق درعیه و معاهده دارین، رژیمی در عربستان تاسیس کرد که اگر نگوییم کل ولی یکی از اهداف اصلیاش تسلط بر یمن بود. مدتی بعد همان انگلیس رژیم غاصب و جعلی در فلسطین ایجاد کرد که هدف آن هم مشخص بود!
🔹 این پیوستگی جغرافیایی و تاریخی و تمدنی تا امروز حفظ شده است و اکنون شاهد تبدیل یمن به سیاهچاله نابودگر راهبردهای آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم.
@Muhallel
📌 سرانجام حمله مشترک دشمن غربی با هدف قرار دادن ۱۲ نقطه (که چندتایشان فرودگاه بودند و غالب فرودگاههای یمن هم غیرفعال است) به پایان رسید. برای فهم دقیق سیر حوادث، تلفات، پاسخ یمن و نقاط هدف قرار گرفته باید منتظر بیانیه ساعات آتی سخنگوهای نیروهای مسلح یمن بود اما عجالتاً چند نکته به ذهن میرسد:
۲. در حالی که نقاطی از یمن با پراکندگی زیر آتش بود و مثلا آمریکا میخواست توان موشکی یمن را بزند، اما رگبارهای موشک بالستیک به سمت کشتیهای جنگی آمریکا و انگلیس با موفقیت انجام شد که این اولاً نشانه سطح آمادگی و اختیار بالای یگانهای تهاجمی ارتش یمن هنگام حمله دشمن و ثانیاً نشانه اراده فعال شلیک در هر لحظه در صنعا است. برای مثال سهشنبه شب شاهد بودیم که ناوهای متعدد آمریکایی و انگلیسی فقط درگیر دفاع شده بودند و توان حمله متقابل را نداشتند.
@Muhallel
۳. به نظر جنبه حیثیتی این حمله برای واشینگتن مهمتر از هر چیز است. انجام حمله ساعاتی پس از صدور قطعنامه ضدیمنی ۲۲۷۲ و اعلام اینکه استرالیا، بحرین، کانادا و هلند در این حمله همراهی کردهاند، نشانهای است بر اینکه آمریکا میخواهد ابزارهای ظالمانه خود در سازمان ملل را فعال و موثر نشان داده و مثلا "توان اجماعساز" خود را به رخ بکشد؛ این بازی بایدن حتی نمایشی از سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ هم نیست.
@Muhallel