مُحَلِّل
شعار عملیات وعده صادق، یعنی "محمد رسولالله(ص)" ، تجلی وحدت امت اسلامی در عملیات ضد دشمن صهیونیستی ا
آیا نمیشد عملیات، ناگهانی و در ساعات بامداد بوده و اخبارش فقط هنگام اصابت برسد؟
چرا باید خبر شلیک پهپادها از ابتدا منتشر و همه تا رسیدن به اهداف آنها را رصد کنند؟
هدف، شکست اقتدار پوشالی است که رژیم تلاش میکرد با "حداکثر تخریب، خشونت و جنایت" در غزه برای خود دست و پا کند + نابودی افسانه سیستمهای آمریکایی.
@Muhallel
مُحَلِّل
رژیم در پیامهای خود تهدید کرده بود مبداء حمله را میزند. تصورشان این بود که باز هم از یک یا دو شهر
موج سوم شلیک موشک از اصفهان، شیراز، ملارد، کرمانشاه، تبریز و ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
که ترور آلارم! گفته بود موشکهای ایرانی به مسجدالاقصی میخورند؟
@Muhallel
یکی از دلایل شلیک انبوه و زمان طولانی عملیات(حداقل تا ۷ صبح ادامه دارد) در مرحله اول پاسخ، خالی کردن سامانههای پدافندی رژیم و ایحاد بازدارندگی برای جلوگیری از پاسخ متقابل صهیونیستها بوده است.
به عبارتی در صورتی که دشمن تروریستی پاسخ دهد، پاسخ دوم ما از امشب سنگینتر خواهد بود و در آن زمان اصابتهای امشب باید ضرب در ۲ شود!
@Muhallel
الحق و الانصاف حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت، نبرد چندعرصهای ۶ ماهه را بر علیه رژیم به راه انداخته و باعث روی آوردن آنها از سر انفعال به ترور شده بود.
اکنون اما جمهوری اسلامی در این عرصه مستقیماً و راساً وارد شده و این محبوبیت کشورمان در جهان اسلام و بینالملل را جهشی افزایش خواهد داد.
این مسئله به جز سود برای کشور ما به مثابه فرار چند پلهای تهران است و رقبای منطقهای ما همچون سعودی، ترکیه و ... برای جا نماندن از این قافله به انحای مختلف و در حد خود وارد عرصه شده و این کمکی بزرگ به ملت فلسطین است.
@Muhallel
یکی از انتقادات به کشور که گاهی هم درست مینمود، این مسئله بود که "ایران پیشبینیپذیر رفتار میکند".
این در محاسبات بسیاری از تحلیلگران بیشتر خارجی نیز ساری و جاری بود که پس از جنایات آمریکا یا رژیم، در سناریوهای خود میگفتند که ایران از "نیروهای نیابتی" خود استفاده خواهد کرد.
کیفیت حمله امشب علاوه بر بازطراحی خطوط قرمز، نشان داد که ایران همیشه هم پیشبینیپذیر نیست و دیگر نمیتوان پاسخش را با معادلات ساده و خطی قبل سنجید که این، محاسبات دشمن را چند مجهولی خواهد کرد.
@Muhallel
در عملیات شهید سلیمانی سال ۹۸، مهمتر از هدف قرار دادن پایگاه عینالاسد، انهدام تاسیسات راداری و جاسوسی در پایگاه الحریر به عنوان تقاطع پایگاههای سیا و در نتیجه کور شدن سیا در منطقه برای حداقل ۳ ماه و پایان فتنههای عراق و لبنان در آن سال بود.
در عملیات وعده صادق نیز به نظر مهمتر از زدنِ نواتیم و رامون، تهاجم به پایگاه مستحکم اطلاعاتی رژیم در ارتفاع ۲۱۰۰ متری جبلالشیخ بود. این پایگاه علاوه بر هدایت اطلاعاتی ترورهای اخیر رژیم مخصوصا حمله به سفارت، وظیفه استراق سمع و تحلیل آنها و کمک به نیروی هوایی رژیم را برعهده داشت(در این پایگاه تجهیزات متعدد نیروی هوایی وجود داشت).
در این پایگاه همچنین واحد ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی ماموریتهای خاصی داشت. با توجه به اینکه موشکها برای رسیدن به نواتیم و رامون با حرکتی طولی، از شمال به جنوب فلسطین اشغالی حرکت کرده و برخی نیز رهگیری شدند، جبلالشیخ اما در شمال ارتفاعات جولان قرار داشته و قطع به یقین اصابات دقیق و متعددی صورت گرفته است.
@Muhallel
هدف مهم بعدی پایگاه رامون بود که نقش مهمی در حملات رژیم به سوریه ایفا میکرد(مانند حمله به حلب). به جز اهمیت وجود ۳ اسکادران جنگنده و بالگرد، این پایگاه مقر لشکر ۹۸ ارتش رژیم صهیونیستی نیز بود. لشکر ۹۸ نقش مهمی در جنایات ارتش کودککش در غزه ایفا میکرد و همان لشکری بود که چند روز قبل از خانیونس عقبنشینی کرد.
پایگاه نواتیم همچنین مقر اصلی جنگندههای F35 رژیم صهیونیستی بود. صهیونیستها این پایگاه را امن میدانستند زیرا در آن رادار باند X قرار داده بودند که قادر به کشف تهدیدات از ۵۰۰۰ کیلومتری است.
اما همانطور که قبلا هم گفته شده بود، مسیر بسیاری از موشکها طولی و شمال به جنوب طراحی شده بود تا همه عبور موشکها را دیده، رعب و وحشت در سرزمینهای اشغالی حاکم شده و البته صحنههای بینظیری در کرانه باختری و قدس خلق شود. بنابراین این مسئله با علم به وجود چترهای پدافندی گسترده در مسیر صورت گرفت در غیر این صورت، امکان دور زدن سامانههای پدافندی نیز وجود داشت.
@Muhallel
پاسخ به ایران، گزینه محتوم رژیم صهیونیستی است.
هر کس جز این فکر کند، عمق، اهمیت و تاثیر حمله ما را درک نکرده است.
بحث آنها صرفا بر نوع، کمیت و کیفیت اقدام است.
اما در طول دو هفته گذشته، آمادگی کشور بیش از طراحی و پشتیبانی مرحله اول عملیات، برای مرحله دوم و سوم عملیات بوده است و معنای این جمله را دشمن درک میکند.
رژیم صهیونیستی در یک چرخه خودتخریبگر خطای محاسباتی افتاده و با هر تصمیم غلط خود، یک گام به سمت فروپاشی نزدیکتر خواهد شد.
@Muhallel
از دستاوردهای بسیار مهم درگیری سه هفتهای اخیر که همچنان ادامه خواهد داشت، کاهش بیسابقه فشار از نوار غزه و فرصت رزمندگان مقاومت برای بازسازی و ترمیم برخی ضربات دریافت شده و بازیابی توان خود خواهد بود و این یک جنبه راهبردی اما پنهان از حمایت جمهوری اسلامی ایران از مقاومت مردم فلسطین است که عملاً یک فرصت آتشبس بدون اعطای امتیازی راهبردی به مقاومت داده شده است.
متاسفانه در برخی مواقع، برخی تحلیلگران از پشت گود میگفتند "نتانیاهو باید در باتلاق غزه بماند" گو اینکه مردم غزه و رزمندگان مقاومت را ابزاری برای ما تصور میکردند که "باید زیر سنگینترین وغیرانسانیترین فشارها بمانند تا ما در تله تنش نیفتیم؟" البته که اکنون نتانیاهو هنوز هم در باتلاق غزه گرفتار است و چیزی در این زمینه هم تغییر نکرده است.
@Muhallel
📌 سه محور عملیات ادراکی رژیم پس از عملیات "وعدهصادق"
🔸 پس از عملیات وعده صادق، ما شاهد سه رویکرد رسانهای در جنگ ادراکی از سوی دشمن هستیم:
۱. برجستهسازی و خبرسازی در خصوص نقش اردن، عربستان و امارات در رهگیری پرتابههای ایرانی:
🔸 هر چند که این مسئله مخصوصا در خصوص اردن صحت دارد اما مانور سنگین و انتشار برخی خبرهای فیک، مشخصاً نشانه سرمایهگذاری دشمن برای ایجاد اختلاف میان ایران و کشورهای عربی، تحریک تهران و متحدسازی آنان در برابر جمهوری اسلامی ایران است.
🔸 این در راستای استراتژی اولیه رژیم پس از حمله که "ایجاد اجماع بینالمللی علیه ایران" است، پیش میرود.
۲. تخطئه در عملیات بزرگ ایران با جنگ تصویر:
🔸 مطابق معمول آنها تلاش میکنند که با انواع اقدامات رسانهای، دستاوردهای عملیات ۲۶ فروردین را زیر سوال ببرند که در این بین انتشار تصاویر جهتدهی شده نقش مهمی دارد.
🔸 ادعای رهگیری ۹۹ درصدی و اصابت به مناطق باز، القای تصاویر سقوط بدنه موشکها به عنوان سقوط و فیل شدن کل موشکها و انتشار فیلمهای مدیریت شده از پایگاه نواتیم، تلاش برای القاء خبر داشتن از زمان و مکان حمله و حتی خبر خندهداری مانند "بدون کلاهک و مواد منفجره بودن موشکها" گامهای اصلی این عملیات رسانهای است.
🔸 نکته مهم شباهت این موارد به گامهای آمریکا در سانسور حقایق پس از عملیات عینالاسد است.
۳. تولید رعب و خروجیگیری اقتصادی و اجتماعی در خصوص پاسخ متقابل رژیم صهیونیستی:
🔸 یکی از ویژگیهای نتانیاهو این است که وی استراتژی خود را علناً بیان میکند. وی چندی پیش رسما گفت که هدف از توافق آتش بس برای او، آزادی اسرا و خرید زمان برای حمله به رفح است.
🔸 شب گذشته نیز وی صراحتاً تاکید کرد که برای پاسخ به ایران نباید هیجانزده شویم و باید مانند ایرانیها ابتدا آنها را در انتظار و جنگ روانی نگه داریم. بنابراین ذکر چند نکته لازم است:
اول، آمادگی پدافندی و آفندی کاملی در کشور وجود دارد پس ایران تهدیدات را دستکم نگرفته است زیرا احتمال عملیات متقابل دشمن بالاست اما این لزوما حمله مستقیم نظامی نیست و طیفی از تهدیدات وجود دارد.
🔸 آنها خود نیز در یک دو راهی قرار دارند. از سویی در صورت پاسخ مستقیم نظامی، با موج دوم کوبندهتر مواجه میشوند و در صورت حرکاتی در قالب "هزار زخم" یا "جنگ بین جنگها" نیز مطابق معادله اعلامی تهران یعنی "پاسخ مستقیم در ازای هدف قرار دادن منافع ایران" باز هم سناریوی اول تکرار شده و حتی معادله ایران تثبیت میشود پس به دنبال راهی میانه هستند.
دوم، رژیم بر روی خروجی گرفتن از فیک نیوزها در حوزه اقتصادی و اجتماعی ایران حساب ویژهای باز کرده است تا التهاب اقتصادی و اجتماعی را با هم ایجاد و بهم پیوند دهد و هزینه مرحله دوم عملیات تهران را بالا ببرد. بنابراین نه باید خوشخیال بوده و مکر دشمن را دستکم بگیریم و نه باید نسبت به تهدیدات ترسید و التهاب کاذب ایجاد کرد.
@Muhallel
📌حفظ ابتکار عمل؛ دستاورد نادیدنی عملیات وعده صادق
🔸 یک دستاورد مهم و نادیدنی عملیات ۲۶ فروردین، حفظ ابتکار عمل در دست محور مقاومت است.
🔸 برای فهم ملموس این موضوع، باید نگاهی به روندهای جاری در طوفانالاقصی کرد. برای مثال بعد از هدف قرار دادن ساختمان کنسولی سفارت ما در دمشق روندها و رویدادهای منطقهای تحت تاثیر قرار نگرفته و اتفاقا فضای منطقه در انتظار پاسخ ایران بود.
🔸 اما بعد از حمله موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی، تقریبا تمام روندها و رویدادهای منطقهای از یمن تا عراق و لبنان و غزه تحت تاثیر حمله ایران قرار گرفته و باعث تغییر برخی رویکردها شده است که در ادامه تاثیرات آن بر هر جبهه را بررسی خواهیم کرد.
🔸 بنابراین دشمن صهیونیستی از این پس هر حرکتی کند در زمین ابتکاری ما قرار گرفته و در موضع واکنشی قرار میگیرد. آنها پس از ۷ اکتبر نیز بارها تلاش کردند که مقاومت را از حالت تهاجم و کنش خارج کرده که تا کنون موفق نبودهاند. حمله ۲۶ فروردین نیز پس از ۱۵ مهر، صفحه جدیدی در رویدادهای منطقه ورق زد که آن نیز توسط مقاومت صورت گرفت.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌حفظ ابتکار عمل؛ دستاورد نادیدنی عملیات وعده صادق 🔸 یک دستاورد مهم و نادیدنی عملیات ۲۶ فروردین، حفظ
🔹 یکی از مهمترین تغییرات رخ داده پس از حمله ایران، تشدید کمی و کیفی توسط حزبالله در جبهه شمال است.
🔹 عملیات پیچیده و ماهرانه اطلاعاتی مینگذاری بر سر راه کاروان تیپ گولانی در تل اسماعیل، سه موج تهاجم کوبنده به سامانههای گنبدآهنین در بیت هلیل و هدف قرار دادن پایگاه میرون، همگی در ۲۴ ساعت گذشته نشان میدهد که در سایه تغییر استراتژی سرفرماندهی جبهه مقاومت، سایر اجزا نیز ورود جدیتر و تهاجمیتری به عرصه خواهند داشت. به عبارتی در حالی که رژیم مشغول طراحی پاسخ برای حمله ایران است، باید با پیامدهای موجی عملیات وعده صادق در سطوح مختلف مواجه شود.
🔹 لازم به ذکر است که در سناریوهای پاسخ ایران در مرحله اول، حرکت گروههای مقاومت حتی روی #زمین و شلیک مشترک نیز مطرح بود که این دو اهرم به ترتیب برای احتمالات حمله مستقیم رژیم به ایران و ورود آمریکا به عرصه حفظ شده است.
@Muhallel
📌عملیات وعده صادق؛ تلاشی برای دور کردن سایه جنگ از کشور
🔹 دیده شد که برخی افرادی که کلا در لیگ دیگری بازی میکنند بیانیه "نه به جنگ طلبی" ! دادهاند و البته برخی رسانههای معاند نیز سعی دارند ایران را "جنگ طلب" جلوه دهند.
🔹 فارغ از شروع حمله توسط رژیم به کنسولگری ما، اما عملیات وعده صادق اساسا عملیاتی برای دور کردن جنگ از کشور بود.
🔹 زیرا از یکسو در صورت فقدان یک پاسخ متوازن، معادلهساز و بازدارنده، محاسبات غلط در ذهن سران دشمن تثبیت شده و ما شاهد وقوع رخدادهای تلخ بعدی بودیم. این رخدادها ممکن بود به جایی برسد که در آنجا دیگر ما فرصت نداشتیم که تصمیم بگیریم پاسخ بدهیم یا ندهیم بلکه تنها گزینه پیش پای ما منجر به یک جنگ فراگیر میشد.
🔹 از سوی دیگر طراحی خود عملیات نیز به گونهای بود که هم کارتهای ما حفظ شود، هم کارتهای حریف بسوزد و هم طوری نشود که دشمن، به ته خط رسیده و به این نتیجه برسد که چیزی برای از دست ندادن نداشته و باید یک حمله همهجانبه را ترتیب دهد. سرگشتگی و سردرگمی تصمیمگیران رژیم برای مدل پاسخ نیز ناشی از طراحی هوشمندانه عملیات فوق است.
@Muhallel
این فرد تئودور هرتزل بنیانگذار جبنش صهیونیسم است و از همین رو بسیاری وی را به عنوان پایهگذار رژیم صهیونیستی میدانند.
وی در کتاب "دولت یهود" خود استدلال میکند که "دولت یهود در فلسطین، قلعه اروپا در برابر آسیای وحشی است".
حال بعد از گذشت بیش از ۷۶ سال از تاسیس غده سرطانی منطقه، روندها تغییر کرده و بیش از ۴ کشور غربی برای دفاع هوایی از رژیم صهیونیستی کل توان ممکن خود را پای کار میآورند و در آخر هم به موفقیت کامل نائل نمیشوند.
وظیفه رژیم اسرائیل که بر اساس ذات خود میبایست مدافع غرب باشد معکوس شده و حالا غرب باید هزینههای گزاف سیاسی، اجتماعی، نظامی، راهبردی و مالی بپردازد تا از #موجودیت این "قلعه" دفاع کند.
هر چند با شکلگیری مقاومت اسلامی در منطقه رژیم صهیونیستی از راهبرد "نیل تا فرات" به راهبرد "حصار در حصار" به معنای کشیدن دیوارهای بتنی در چهار طرف مرز، در زیر آب و حتی در داخل سرزمینهای اشغالی، شیفت کرد اما از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ رژیم به طور کامل وارد فاز واکنشی و انفعالی شد که برای رفع تهدیدات یومیه خود نیز باید متکی بر سایرین باشد. این "مرد بیمارِ خمیده" اما با حمله ۲۶ فروردین زمین خورد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔹 یکی از مهمترین تغییرات رخ داده پس از حمله ایران، تشدید کمی و کیفی توسط حزبالله در جبهه شمال است.
🔻 همانطور که روز گذشته بررسی شد، مقاومت اسلامی لبنان تصاعد کیفی در برابر سیاست ترور رژیم تروریستی اسرائیل را در پیش گرفته که هدف قرار دادن میرون و مقر تیپ و لشکرهای ارتش رژیم در کنار تهاجم ترکیبی امروز به پایگاه سری اطلاعات رژیم در شمال در ۲۴ ساعت گذشته بخشی از آن است. این تغییر تاکتیک حزبالله، اثرات راهبردی دارد.
🔻 در حالی که تمرکز تلآویو در سه روز اخیر بر مدیریت پیامدهای عملیات ایران و البته یافتن راهی برای پاسخ به آن بود، مشغول واقعیتی در جبهه شمال شده است.
🔻 برای درک بهتر نقشه کلی جبهه مقاومت، مطالعه مجدد مطلب فوق توصیه میشود:
https://eitaa.com/Muhallel/1250
@Muhallel
رژیم طیفی از حماقت را مدنظر داشت و دارد.
گزینه حمله مستقیم مطرح بود و آنطور که آکسیوس گفته قرار بود دوشنبه شب عملی شود اما توسط آمریکا لغو شد.
حملات غیرمستقیم در اطراف برخی تاسیسات هستهای و نظامی، ترور برخی افراد بلندپایه در مقاومت و نیروهای مسلح، یک عملیات دریاپایه و ضدِ کشتیهای ما، حملات به عراق و سوریه و یا حملات سایبری با تمرکز بر اختلال اقتصادی از جمله گزینههای روی میز رژیم در این مدت بوده است.
مهمترین مسئله آنها اما همچنان این است اگر مستقیم حمله کنند، با پاسخی ده برابر ویرانگرتر مواجه میشوند و اگر به گزینههای قدیمی جنگ بین جنگها و منطقه خاکستری روی بیاورند، با معادله اعلامی ایران مواجه خواهند شد.
بنابراین تلاش آنها بر یافتن راهی برای یک پاسخ میانه، نمایشی و با هدف اقتدارنمایی و شکست اقتدار ما در رسانهها است.
ایران نیز اشراف راهبردی خود را حفظ کرده و برای همه سناریوها از جمله سناریوهای فریب و جنگ روانی تسلط دارد.
@Muhallel