یکی از دلایل کاهش آشکار حملات رژیم صهیونیستی به سوریه، به جز سردرگمی راهبردی ایجاد شده در محاسبات سران تلآویو ناشی از عملیات وعده صادق، به انهدام پایگاه جاسوسی و نظارتی هرمون(شلاخیم) با اصابت قطعی ۱۲ پهپاد شاهد ۱۳۶ و ۱۵ موشک دزفول و قیام ۲ برمیگردد که عملاً این پایگاه را از رده خارج کرد.
رژیم گفته بود آسیب به این پایگاه در حد چالههای آسفالت اطراف پایگاه است در حالی که خود این روایت، دلیلی برای دروغ بودن آن است زیرا اگر چنین بود آنها به وضوح با تصاویر ماهوارهای و ارسال دوربینهای زاویه بسته این چالهها را ثبت میکردند تا ما را هم تحقیر کنند در حالی که چنین نشد. انتشار فیلم و عکس از نواتیم هم فقط به دلیل انتشار فیلمهای محلی لحظه اصابت بود وگرنه همین را هم انکار میکردند.
پس از حمله موشکی گسترده به مواضع اطلاعاتی رژیم در جولان در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ نیز اشراف و پوشش دشمن در جنوب سوریه از دست رفته و عملیات آزادسازی استان درعا با موفقیت اجرا شد هر چند حدود دوماه بعد نیز دشمن با روشهای مختلف پوشش را برگردانده و حملات را از سر گرفته و این بار هم چنین خواهد بود اما هدف مورد حمله بعدی حاوی پیامهای مهمی از درون رژیم خواهد بود.
@Muhallel
زنجیره رخدادهای دیروز نشان میدهد که هر چند دشمن در جنگ روایتها ضعیف و ناشیانه عمل کرده است اما روی جنگ قرائتها حساب ویژهای کرده است.
جنگ روایتها، از سوی طرف مقابل است که با ساخت و پرداخت روایت، سعی در تحقق اهداف خود دارد. روایت اخیر اما به طرز فاحشی ناشیانه و دچار ایرادات عمیق بود نه در سطح شماره و تاریخ نامه، که اصل روایت.
اینکه عدهای باز هم آن را باور کرده و از آن دفاع میکنند نشاندهنده اهمیت بیشتر جنگ قرائتهاست که باید روی آن کار کرد. نشانه آن هم اینکه بعد از روشن شدن تناقضها و ایرادات فاحش روایت، هنوز هم برخی میگویند "خب برای هواپیمای اوکراینی هم همین را میگفتید! پس این قصه هم مثل آن درست است!"
@Muhallel
🔴 متن آخرین پیشنهاد توافق به حماس در روز جمعه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
● اصول اساسی برای توافق بین طرف اسرائیلی و فلسطینی در غزه در مورد تبادل زندانیان بین دو طرف و بازگشت آرامش پایدار.
● هدف از این توافقنامه آزادی تمامی اسرای اسرائیلی در نوار غزه، اعم از غیرنظامی یا سرباز، چه زنده و چه مرده، در هر دوره و زمان و بازگشت به آرامش پایدار، از جمله اتخاذ تدابیر لازم برای دستیابی به آتش بس است.
• چارچوب توافق شامل ۳ مرحله است که به شرح زیر است:
1⃣مرحله اول (۴۰ روز
با امکان تمدید):
■ توقف موقت عملیات نظامی متقابل بین دو طرف و عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و به دور از مناطق متراکم پرجمعیت به منطقهای نزدیک به مرز در تمام مناطق نوار غزه (به جز وادی غزه).
■ توقف هوانوردی (نظامی و شناسایی) در نوار غزه به مدت ۸ ساعت در روز و به مدت ۱۰ ساعت در روزهای آزادی بازداشت شدگان.
■ بازگشت غیرنظامیان آواره به مناطق سکونت خود:
■ در روز هفتم (پس از آزادی همه زنان)، نیروهای اسرائیلی از خیابان الرشید به سمت شرق در امتداد خیابان صلاحالدین عقبنشینی میکنند، به نحوی که کار ورود کمکهای بشردوستانه و آغاز بازگشت غیرنظامیان آواره غیرمسلح به مناطق زندگیشان و حرکت آزادانه مردم غیرنظامی در تمام مناطق نوار را تسهیل میکند.
■ در روز بیست و دوم (پس از آزادی دو سوم بازداشت شدگان)، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتزاریم و محور دوربرگردان کویتی) در شرق جاده صلاحالدین به منطقهای نزدیک به مرز، جایی که غیرنظامیان آواره، مجاز به بازگشت به محل زندگی خود در شمال نوار غزه هستند، عقبنشینی میکنند.
■ تسهیل ورود مقادیر فشرده و مناسب کمکهای بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (۵۰۰ کامیون در روز، از جمله ۵۰ کامیون سوخت + ۲۵۰ کامیون به شمال) + سوخت مورد نیاز برای راهاندازی ایستگاه برق و تجاری و تجهیزات مورد نیاز برای جمعآوری آوار و بازسازی و راهاندازی بیمارستانها، مراکز بهداشتی و نانواییها در هر نقطهای از نوار غزه و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.
✅ مبادله زندانیان و اسرا بین دو طرف:
● حماس حداقل ۳۳ زندانی مرد و زن را آزاد می کند که شامل تمامی زنان (غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر ۱۹ سال)، سالمندان (بالای ۵۰ سال) و بیماران و مجروحان میشود.
● حماس تمامی زندانیان زنده اسرائیلی، از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر ۱۹ سال) را آزاد میکند. در مقابل، اسرائیل به ازای هر زندانی اسرائیلی که آزاد میشود، ۲۰ کودک و زن را بر اساس لیستهای ارائه شده توسط حماس بر اساس قدیمیترین بازداشتها آزاد میکند.
● حماس تمام اسرای زنده اسراییلی اعم از افراد مسن (بالای ۵۰ سال)، بیماران و مجروحان را آزاد میکند و در مقابل، اسرائیل ۲۰ زندانی مسن (بالای ۵۰ سال، بیماران و مجروحان) را بر اساس لیست های ارائه شده توسط حماس، بر اساس قدیمی ترین بازداشت ها به شرطی که باقیمانده مدت محکومیت آنها بیش از ۱۰ سال نباشد، آزاد میکند.
● حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را که در قید حیات هستند و در تاریخ ۷ اکتبر در خدمت سربازی فعال بودند، آزاد میکند. در عوض، اسرائیل به ازای هر سرباز زن اسرائیلی که آزاد میشود، ۴۰ زندانی را از زندان آزاد میکند (۲۰ نفر محکوم به حبس ابد و ۲۰ نفر دیگر باقیمانده به شرطی که باقیمانده محکومیت آنها بیش از ۱۰ سال نباشد، بر اساس لیست های ارائه شده توسط حماس، با حق امتناع اسرائیل برای حداکثر ۲۰۰ نام.
همچنین هر یک از زندانیان که به حبس ابد محکوم شدهاند و قرار است آزاد شوند ممکن است در خارج از کشور یا در غزه آزاد شوند.
✅ برنامه مبادله بین دو طرف در مرحله اول:
۱. حماس ۳ زندانی اسرائیلی را در روز اول توافق آزاد میکند، پس از آن حماس هر سه روز یکبار ۳ زندانی دیگر را آزاد میکند تا تمام زنان (غیر نظامی و سرباز) اسرائیلی آزاد میشوند. در مقابل اسرائیل تعدادی از اسیران فلسطینی را که طبق فهرستی که قرار است تا روز هفتم مورد توافق قرار گیرد، آزاد کند.
۲. حماس لیستی از تمامی بازداشت شدگان باقیمانده (علاوه بر ۳۳ نفر) از دستههای فوقالذکر را حداکثر تا روز هفتم ارائه خواهد کرد، مشروط بر اینکه تا روز ۳۴ ام آزاد شوند. همچنین روزهای آتشبس بسته به تعداد باقیمانده بازداشت شدگان (یک روز اضافی برای هر زندانی دیگر آزاد شده) تمدید میشود. در مقابل، طرف اسرائیلی طبق لیستهایی که مورد توافق قرار خواهد گرفت، همان تعداد اسرای فلسطینی مورد توافق را آزاد خواهد کرد.
● مبادلات به میزان رعایت شرایط توافق، از جمله توقف عملیات تهاجمی، استقرار مجدد نیروها، بازگشت آوارگان و ورود کمکهای بشردوستانه مرتبط است نه دستگیری اسرای آزاد شده فلسطینی به همان اتهاماتی که قبلاً به خاطر آنها دستگیر شده بودند.
● کلیدهای مرحله اول مبنایی برای مذاکره مرحله دوم را تشکیل نمیدهند.
۳. حداکثر تا شانزدهمین روز از مرحله اول (و پس از آزادی نیمی از بازداشت شدگان) گفتگوهای غیرمستقیم بین دو طرف در خصوص توافق بر سر تمهیدات لازم برای بازگشت آرامش پایدار آغاز خواهد شد.
● سازمان ملل متحد، آژانسهای مربوط به آن و سایر سازمانهای بینالمللی کار خود را در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه انجام میدهند و این امر در تمام مراحل توافق ادامه دارد.
● آغاز بهسازی زیرساختها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جادهها) در تمام مناطق نوار غزه و معرفی هماهنگ تجهیزات لازم برای دفاع مدنی و آواربرداری و ادامه این امر در تمام مراحل.
● تسهیل معرفی تدارکات و ملزومات لازم برای ایجاد اردوگاههای سرپناهی برای اسکان آوارگانی که در طول جنگ خانههای خود را از دست داده اند.
از روز چهاردهم، تعداد توافق شدهای از پرسنل نظامی مجروح اجازه عبور از گذرگاه رفح برای دریافت خدمات درمانی را خواهند داشت.
2⃣ مرحله دوم (۴۲ روز):
● تکمیل توافقنامه در مورد تمهیدات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اعلام لازمالاجرا شدن آن قبل از شروع مبادله زندانیان و اسیران بین دو طرف - همه مردان اسرائیلی زنده (غیر نظامی و سرباز) در ازای توافق بر سر تعداد آزادی زندانیان در زندانهای اسرائیل و اردوگاههای کار اجباری و خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه.
● آغاز تمهیدات لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات و زیرساختهای غیرنظامی که در اثر جنگ ویران شدهاند.
3⃣ مرحله سوم ( ۴۲ روز):
● مبادله کلیه اجساد دو طرف پس از کشف و شناسایی.
● اجرای طرح بازسازی ۵ ساله نوار غزه شامل خانهها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساختها.
● طرف فلسطینی از بازسازی زیرساختها و تأسیسات نظامی خودداری میکند و هیچ گونه تجهیزات، مواد خام یا سایر اجزای مورد استفاده برای مقاصد نظامی وارد نمیکند.
✅ ضامنین توافق: قطر، مصر و ایالات متحده.
@Muhallel
🔹 روز گذشته، رهبر معظم انقلاب اسلامی به دو نکته مهم در خصوص مسائل فلسطین اشاره کردند:
اول، بینتیجه بودن عادیسازی و قیام ملتها علیه دولتهای عادیساز
دوم، لزوم افزایش روزافزون فشار به رژیم صهیونیستی
🔹 امروز اما مقاومت اسلامی بحرین از حمله پهپادی به بندر ایلات در روزهای قبل خبر داد.
🔹 حکام سعودی باید بدانند؛ عادیسازی در ازای خرید امنیت، معادلهای پوچ بوده و باید پیام اقدام سریاالاشتر را متوجه شوند.
@Muhallel
مُحَلِّل
● کلیدهای مرحله اول مبنایی برای مذاکره مرحله دوم را تشکیل نمیدهند. ۳. حداکثر تا شانزدهمین روز از م
🔸 دو خواسته عینی حماس برای انعقاد توافق آتشبس:
اول، خروج کامل و ۱۰۰٪ ارتش اشغالگر از تمام نقاط نوار غزه مانند محور نتزاریم و مرزهای شرقی تا پایان مرحله اول با هدف تسهیل عبور و مرور شهروندان و حذف تمایز میان غیرنظامیان و نظامیان در عبور و مرور شمال و جنوب: اسرائیل در متن آورده که از مناطق جمعیتی عقبنشینی میکند که اکنون نیز همین کار را کرده و وضعیت فعلی را به عنوان امتیاز میفروشد.
دوم، در متن توافق به صراحت و با کلمات روشن ذکر شود که ضامنین توافق که ترکیه نیز باید به آن اضافه شود، تعهد میدهند که اسرائیل پس از پایان آتشبس مجددا به غزه حمله جدیدی نمیکند: این مسئله نیز با مخالفت شدید نتانیاهو مواجه شده زیرا عملاً به معنای نابودی وی و دولت او است. آمریکا و مصر نیز به صورت ضمنی و غیررسمی ضمانت پایان جنگ را میدهند که قابل قبول نیست.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔸 دو خواسته عینی حماس برای انعقاد توافق آتشبس: اول، خروج کامل و ۱۰۰٪ ارتش اشغالگر از تمام نقاط نو
🔹 همزمان با فشار سیاسی هیئت حماس در مذاکرات برای خروج کامل اشغالگر از کل نوار غزه و علی الخصوص محور نتزاریم، یگانهای مقاومت در میدان نیز دستور کار جدیدی برای خود تعیین کرده و روی به گلوله باران و انهدام هدفمند مواضع ارتش اشغالگر در این محور با استفاده تسلیحات جدید آوردهاند هر چند خمپاره از ابتدای جنگ ابزار مقاومت برای جلوگیری از تثبیت حریف بود.
🔹 اکنون رژیم که با ادعای انهدام تیپهای حماس از غزه و خان یونس عقب نشینی کرده و در محور نتزاریم نیز همان سیاست جزیرهسازی مناطق فلسطینی را با جدایی شمال و جنوب دنبال میکند، از همین مناطق ضربات هدفمند خورده و بالطبع، حضور طولانی مدت در این مکان نیز همراه با تلفات گستردهای خواهد بود و آنها بزودی چه در میز سیاسی و چه در رزم نظامی مجبور به عقب نشینی از این منطقه هستند.
🔹 گفتنی است ارتش اشغالگر در این منطقه، تجهیزات مهندسی خود برای ساخت دیوارهای چند لایه در دو طرف جادههای الرشید و صلاح الدین را قرار داده و سنگرهایی برای استراحت و استقرار تروریست ها در نظر گرفته است که مکان خوبی برای کمین های دقیق مقاومت است زیرا ارتش اشغالگر با این آرایش اصطلاحاً پهلو داده است.
مُحَلِّل
🔸 دو خواسته عینی حماس برای انعقاد توافق آتشبس: اول، خروج کامل و ۱۰۰٪ ارتش اشغالگر از تمام نقاط نو
آمریکا، اسرائیل، فرانسه و انگلیس تصور میکنند طرف مقابل مانند خودشان از مرحله پرت است!
جدای از اینکه نتانیاهو با توافق مبادله به دنبال ربودن کارت اسرا از مقاومت و سپس یورش مجدد به غزه است یک مسئله عینی و قطعی است.
اما این طرح مکملی دارد و آن در لبنان است.
این روزها بیروت مجدد به عرصه رد و بدل متنهای تکراری آموس هوکشتاین از آمریکا، فرانسه و بریتانیا تبدیل شده.
بین این سه اختلاف وجود دارد اما طرف لبنانی متحدتر است و مقاومت حرف آخر را میزند.
مقاومت هم میداند در طرف مقابل برتری با آمریکاست تا سایرین.
هوکشتاین نیز میداند که تا در غزه آتشبس نشود، امکان آتشبس در لبنان وجود ندارد.
از این رو آنها در این مدت طرحهایی را آماده کردهاند و قصد دارند موافقت حداقل لفظی لبنان را جلب کرده اما اجرای آن را به بعد از توافق غزه منوط کنند.
در این مرحله طرحهای رسیده به بیروت همگی به شکلی است که در طول آتشبس احتمالی بیش از ۱۰۰ روزه در غزه اساس زیرساختهای مقاومت تا عمق ۱۰ کیلومتری مرز برچیده شده تا در صورت یورش مجدد ارتش اسرائیل به غزه، مقاومت ظرفیت باز کردن جبهه جدید را نداشته باشد!
از همین رو حزبالله سیاست ابهام را در پیش گرفته یعنی سکوت کامل و عدم حتی صحبت کردن درباره جزئیات طرحها تا توقف کامل جنگ در غزه.
بعد از توقف کامل جنگ در غزه، حزب نیز فقط حاضر میشود در خصوص جزئیات طرحها مذاکره کند.
@Mhallel
🔸 اخراج رهبران حماس از قطر به عنوان یک اهرم فشار بر مقاومت برای امتیاز دادن در مذاکرات استفاده میشود زیرا در تقسیمبندی، وظیفه فشار بر حماس بر عهده مصر و قطر است و از همین رو در هنگامه نقاط حساس مذاکرات این تهدید رونمایی میشود.
🔸 البته به نظر میرسد رسانههای صهیونیستی نیز به دنبال برجسته کردن اختلافات میان حماس و این دو کشور هستند، هر چند به طور واقعی نیز اختلافاتی وجود دارد.
🔸 ضمناً اگر روزی اخراج حماس از قطر تحقق یابد، اولاً کشورهای مختلفی برای میزبانی از رهبران حماس وجود دارند زیرا شرایط با پیش از ۷ اکتبر فرق میکند.
🔸 ثانیاً جایگاه قطر در پروندههای میانجیگری منطقهای و بینالمللی نه تنها در حوزه فلسطین که در پرونده ایران و آمریکا نیز دستخوش تغییر خواهد شد؛ امری که به اطلاع دوحه نیز رسیده است.
@Muhallel
🔴 سفر سردار قاآنی به عراق در آستانه پایان آتشبس
🔸 موعد توافق سه ماهه مقاومت عراق با دولت جهت توقف حملات به پایگاههای آمریکایی حدوداً سه روز دیگر به اتمام میرسد.
🔸 در این بین گروههای مقاومت به هیچ وجه از موضع و عملکرد دولت در مذاکرات راضی نیستند و برخی از آنها معتقد به از سرگیری حملات به آمریکا هستند.
🔸 برخی گروهها مانند کتائب حزبالله اعلام آمادگی کردهاند تا حملات خود را پس از موعد توافق از سر گرفته تا پیامی به دولت و واشینگتن ارسال شود هر چند شاهد حملاتی به پایگاههای العمر، کونیکو، خرابالجیر و عینالاسد در هفتههای گذشته بودیم.
🔸 در همین راستا مطابق اعلام برخی منابع عراقی، سردار حاج اسماعیل قاآنی روز گذشته وارد عراق شده تا جلسات متعددی را با سران احزاب، گروهها و شخصیتهای عراقی برگزار کند.
🔸 السودانی نیز همچنان خواهان آتشبس برای آرام نگه داشتن اوضاع است.
🔸 مسائل پارلمانی اخیر از جمله ریاست جدید پارلمان از متغیرهای مهم داخلی عراق در روزهای اخیر است.
🔸 حمله رژیم صهیونیستی به رفح و برخی مذاکرات منطقهای دو متغیر اثرگذار خارجی بر مسئله از سرگیری حملات مقاومت به آمریکا است.
@Muhallel
مُحَلِّل
دو تحول کیفی مقاومت غزه در روزهای اخیر اول، ورود راکتهای رجوم به عرصه بوده که اولین بار در روز ۱۵ مهر از آنها استفاده کرده بود و دوم، تهاجم هدفمند به مواضع ارتش اشغالگر با اتکا بر اشراف اطلاعاتیِ کسب شده پیش از عملیات.
امروز و پس از حمله دقیق حماس به مواضع ارتش در محور نتزاریم، رگبار راکتی رجوم اینبار اتاق عملیات شاباک را هدف قرار داد جایی که افسران صهیونیست در حال برنامهریزی برای حمله به رفح بودند.
گفتنی است که مطابق رصدهای صورت گرفته توسط مقاومت فلسطین، دو محور گذرگاه کرم ابوسالم و صوفا، محورهای اصلی یورش رژیم صهیونیستی به رفح خواهد بود.
همانطور که قبلا ذکر شد، رفح دودمان ارتش رژیم صهیونیستی را به باد خواهد داد؛ کشته و زخمی شدن بیش از ۷ افسر رده بالای صهیونیست، پیش از حمله به رفح، نمایی جزئی از رخدادهای آتی است.
@Muhallel
مُحَلِّل
با تذکر دوستان، یک توضیح در این خصوص اینکه سامانه راکتی رجوم برای اولین بار در ۷ اکتبر رونمایی شد(در متن قبل به اشتباه ذکر شد آخرینبار) و بعد از آن مقاومت استفاده گستردهای از آن داشت اما به دلیل مشکلات تاکتیکی لجستیکی ایجاد شده در نتیجه هجوم زمینی رژیم به نوار غزه، از ۲۱ آذر ماه شلیک این راکت متوقف شد اما با بازیابی گسترده توان مقاومت در هفتههای اخیر، شلیک این سامانه از هفته قبل مجددا آغاز شده و تلفات شدیدی از ارتش کودککش گرفته است.
@Muhallel
قبلتر، به دلیل ردِ کردن دیدار مسعود بارزانی با رهبر معظم انقلاب اسلامی، سفر وی به ایران لغو شده بود زیرا حجم بالای دروغگویی و نفاق وی عملا هیچ دری را در تهران برای او باز نگذاشته است. نچیروان البته اندک تفاوتهایی دارد اما او هم باید پیام استقبال از وی در اتاق جلسات رهبر انقلاب با مسئولان داخلی و نه اتاق معروف دیدار با مقامات خارجی را دریافت کند زیرا "اضاعهالفرصه، غصه".
@Muhallel
متن اصلی و کامل توافق آتش مورد تایید امروز حماس
اصول اساسی توافق طرف اسرائیلی و فلسطینی در غزه درباره تبادل اسرا بین دو طرف و بازگشت آرامش پایدار
هدف از این توافقنامه آزادی تمامی زندانیان اسرائیلی در نوار غزه اعم از غیرنظامیان و سربازان، مرده و زنده، و از همه دوره ها و زمان ها، در ازای تعداد توافق شده از زندانیان فلسطینی است+ بازگشت به آرامش پایدار به نحوی که آتش بس دائمی حاصل شود، نیروهای اسرائیلی از نوار غزه خارج و بازسازی نیز آغاز شود.
چارچوب توافق شامل 3 مرحله به هم پیوسته است که به شرح زیر است:
@Muhallel
مرحله اول (42 روز):
1- توقف موقت عملیات نظامی متقابل بین دو طرف و عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و دور از مناطق پرجمعیت به منطقه ای در امتداد مرز در تمام مناطق نوار غزه، از جمله وادی غزه (محور نتزاریم و دوربرگردان کویتی)
2- توقف هوانوردی (نظامی و شناسایی) در نوار غزه به مدت ده ساعت در روز و به مدت 12 ساعت در روزهای آزادی بازداشت شدگان و اسرا.
3- بازگشت آوارگان به مناطق سکونت خود و عقب نشینی از غزه (محور نتزاریم و دوربرگردان کویت):
- در روز سوم (پس از آزادی 3 نفر از بازداشت شدگان) نیروهای اسرائیلی به طور کامل از خیابان الرشید تا خیابان صلاح الدین عقب نشینی کرده و اماکن و تأسیسات نظامی در این منطقه را برچیده و آوارگان به محل سکونت خود (بدون حمل سلاح در هنگام بازگشت) بازگشته و آزادی رفت و آمد ساکنان در همه جای مناطق نوار تضمین شده و کمک های بشردوستانه از خیابان الرشید از روز اول و بدون مانع وارد میشود.
- در بیست و دومین روز (پس از آزادی نیمی از زندانیان زنده از جمله سربازان زن)، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتزاریم و میدان کویت) در شرق جاده صلاح الدین به منطقه ای نزدیک در امتداد مرز عقب نشینی کرده، و سایت ها و تاسیسات نظامی به طور کامل برچیده شده، بازگشت آوارگان به محل سکونت خود در شمال نوار غزه و آزادی رفت و آمد ساکنان در تمام مناطق نوار غزه ادامه دارد.
- از روز اول با معرفی مقادیر فشرده و کافی از کمک های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (600 کامیون در روز، شامل 50 کامیون سوخت، از جمله 300 کامیون برای شمال)، از جمله سوخت مورد نیاز برای راه اندازی ایستگاه برق و تجارت و تجهیزات مورد نیاز برای آواربرداری، بازسازی و راه اندازی بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و نانوایی ها در تمام مناطق نوار غزه وارد شده و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.
@Muhallel
4. مبادله زندانیان و اسرا بین دو طرف:
در مرحله اول، حماس 33 زندانی اسرائیلی (زنده یا مرده)، از جمله زنان (غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر 19 سال، غیر از سربازان)، افراد مسن (بالای 50 سال) و غیرنظامیان بیمار و مجروح را در ازای تعدادی از زندانیان در زندان ها و بازداشتگاه های اسرائیل را با توجه به موارد زیر آزاد میکند:
- حماس تمام زندانیان زنده اسرائیلی از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر سن 19 و غیرنظامی) را آزاد می کند. اسرائیل به ازای هر زندانی اسرائیلی، 30 کودک و زن فلسطینی را آزاد می کند.
- حماس تمام اسرای سالخورده (بالای 50 سال)، غیرنظامیان بیمار و مجروح را آزاد می کند، در مقابل، اسرائیل 30 زندانی مسن (بالای 50 سال) و بیمار را بر اساس لیست هایی که حماس ارائه می دهد، آزاد می کند و این طبق قدیمی ترین دستگیریهاست.
- حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را آزاد می کند در عوض، اسرائیل به ازای هر سرباز زن اسرائیلی آزاد شده (30 نفر حبس ابد، 20 حبس معمولی)، مجموعا 50 زندانی فلسطینی را از زندان های خود آزاد می کند.
5- برنامه ریزی مبادله زندانیان و اسرا بین دو طرف در مرحله اول:
- حماس 3 زندانی اسرائیلی را در روز سوم توافق آزاد می کند و پس از آن حماس هر هفت روز یکبار 3 زندانی دیگر را آزاد می کند و در صورت امکان از زنان شروع می شود. در هفته ششم، حماس تمامی زندانیان غیرنظامی باقی مانده را که در این مرحله گنجانده شده اند، آزاد می کند. در مقابل، اسرائیل تعداد مورد توافق اسیران فلسطینی در زندان های اسرائیل را بر اساس لیست هایی که حماس ارائه خواهد کرد، آزاد می کند.
تا روز هفتم (در صورت امکان)، حماس اطلاعاتی درباره تعداد اسرای اسرائیلی که در این مرحله آزاد خواهند شد، ارائه خواهد کرد.
در روز بیست و دوم، طرف اسرائیلی تمامی اسرای قرارداد شالیت را که مجدداً دستگیر شده بودند، آزاد می کند.
- در هفته پنجم، اگر تعداد زندانیان زنده اسراییلی که قرار است آزاد شوند به 33 نفر نرسد، تعداد اجساد همین دسته ها برای این مرحله تکمیل می شود و در مقابل، اسرائیل همه زنان و کودکان زیر 19 سال فلسطینی را که بعد از 7 اکتبر از نوار غزه دستگیر شده اند، آزاد می کند.
روند مبادله به میزان تعهد به مفاد توافقنامه از جمله توقف عملیات نظامی متقابل، خروج نیروهای اسرائیلی، بازگشت آوارگان و ورود کمکهای بشردوستانه مرتبط است.
@Muhallel
6- انجام مراحل قانونی لازم برای اطمینان از عدم دستگیری اسرای آزاد شده فلسطینی بر اساس همان اتهاماتی که قبلاً بر اساس آن دستگیر شده اند.
7- کلیدهای مرحله اول که در بالا نشان داده شده است مبنایی برای مذاکره مرحله دوم نمی باشد.
8 - رفع تدابیر و مجازاتهایی که پس از 7 اکتبر 2023 علیه زندانیان و بازداشتشدگان در زندانها و بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی اتخاذ شد و بهبود شرایط آنها از جمله افرادی که پس از این تاریخ دستگیر شدهاند.
9- حداکثر تا روز شانزدهم مرحله اول، مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف در خصوص توافق بر سر جزییات مرحله دوم این توافقنامه با توجه به کلید تبادل اسرا و بازداشت شدگان از طرفین (سربازان مرد) آغاز خواهد شد؛مشروط بر اینکه قبل از پایان هفته پنجم این مرحله نهایی و توافق شود.
10- سازمان ملل متحد و آژانس های آن از جمله آنروا و سایر سازمان های بین المللی کار خود را در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه انجام می دهند و این امر در تمام مراحل توافق ادامه دارد.
11- آغاز بازسازی زیرساخت ها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده ها) در تمام مناطق نوار غزه، معرفی تجهیزات لازم دفاع مدنی و آواربرداری و ادامه این امر در تمام مراحل توافق.
12- تسهیل در معرفی تدارکات و ملزومات لازم برای اسکان و پناه دادن به آوارگانی که در جریان جنگ خانه های خود را از دست داده اند (حداقل 60000 خانه موقت و 200000 چادر).
13- از روز اول این مرحله، تعداد مورد توافق (حداقل 50 نفر) از مجروحان نظامی مجاز به تردد از گذرگاه رفح برای درمان و تعداد بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح خواهند بود. ظرفیت گذرگاه رفح افزایش می یابد، محدودیت ها برای مسافران برداشته می شود و تردد کالا و تجارت بدون محدودیت باز می گردد.
14- آغاز تمهیدات و برنامه ریزی های لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات و زیرساخت های غیرنظامی که در اثر جنگ ویران شده اند و جبران خسارت آسیب دیدگان، تحت نظارت تعدادی از کشورها و سازمان ها از جمله مصر، قطر و... ملل متحد.
15- کلیه اقدامات در این مرحله اعم از توقف موقت عملیات نظامی متقابل، امداد و پناه دادن، عقب نشینی نیروها و ... در مرحله دوم تا اعلام آرامش پایدار (قطع عملیات نظامی و خصمانه) ادامه خواهد داشت.
مرحله دوم (42 روز):
اعلام بازگشت آرامش پایدار (قطع عملیات نظامی) و اعمال قبل از مبادله بازداشت شدگان و اسیران بین دو طرف - همه مردان اسرائیلی زنده (غیر نظامی و سرباز) - در مقابل تعداد مورد توافق زندانیان در زندانهای اسرائیل و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه.
مرحله سوم (42 روز):
1- معاوضه اجساد با دو طرف پس از رسيدن و شناسايي آنها.
2- شروع اجرای طرح بازسازی نوار غزه برای مدت 3 تا 5 سال شامل منازل، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت ها و پرداخت غرامت به همه آسیب دیدگان تحت نظارت تعدادی از کشورها و سازمان ها از جمله مصر و سازمان ملل متحد.
3- پایان محاصره کامل نوار غزه.
ضامنان توافق:
قطر، مصر، ایالات متحده و سازمان ملل متحد
@Muhallel
مُحَلِّل
6- انجام مراحل قانونی لازم برای اطمینان از عدم دستگیری اسرای آزاد شده فلسطینی بر اساس همان اتهاماتی
کلید توافق فوق که باعث سرگشتگی تلآویو شده، در مرحله دوم است، جایی که باید جنگ اتمام یابد اما این قبل از آزادی سربازان مرد رژیم صهیونیستی خواهد بود.
حماس آزادی اکثر زندانیان خود را منوط به مذاکرات در مرحله اول کرده. این کلید، یکی از اهداف اصلی طوفان الاقصی بوده و نتیجه آن مهم است.
کلید پرداخت غرامت به آسیب دیدگان جنگ و رفع حصر کامل نوار غزه هم از موارد جدید نسبت به متنهای قبلی است.
همچنین به جای درخواست ضمانت ترکیه و روسیه، سازمان ملل به عنوان ضامن بعدی انتخاب شده است.
@Muhallell
متن آتش بس نسخه 5 می 2024.pdf
96.4K
متن کامل آتش بس مورد تایید حماس؛ ارائه شده در 5 می 2024
یکجا، جهت بهره برداری پژوهشگران.
@Muhallel
تخریب سردار رادان به دلیل طرح نور منصفانه نیست.
قدر و ارزش ایشان را بیش از هر کس در این کره خاکی، #سید_عبدالملک_بدرالدین_الحوثی میداند...
@Muhallel