در آمریکا، از سه پرونده مهم منطقهای، مدیریت پرونده آتشبس بر عهده ویلیام برنز، پرونده عادیسازی عربستان و اسرائیل بر عهده جیک سالیوان و پرونده مذاکرات با ایران بر عهده برت مک گورک است.
ویژگی مشترک هر سه اما خارج بودن از چارچوب وزارت خارجه آمریکا (هر چند با همکاری نزدیک) و مدیریت پروندههای فوق توسط تیم امنیتی جو بایدن در کاخ سفید است.
با این تفسیر، سپردن پرونده مذاکرات هستهای به علی شمخانی از سه ماه پیش قابل درک است.
@Muhallel
با توجه به فاصله صفر درگیری در غزه، مقاومت همواره این توانایی را داشت که عملیات اسیرگیری مجدد را اجرا کند.
مسئله اما این است که همه به این نتیجه رسیدهاند که رژیم صهیونیستی، هیچ هیچ و هیچ ابزار و اهرم و راهکاری جز کشتار زنان و کودکان ندارد.
از این رو، مقاومت از برخی ابزارهای خود استفاده دائمی نمیکند(مانند شلیک به تلآویو و ...) تا غیرنظامیان بیشتری در معرض خطر قرار نگیرند.
اما با توجه به تداوم جنایات رژیم، دو عملیات اسیرگیری و شلیک به تلآویو اجرا شد و همانطور که پیشبینی میشد، قدرتمند ترین ارتش منطقه! راهکاری جز کشتار غیرنظامیان بیگناه در رفح نداشت.
@Muhallel
بهمن ۹۳ و آذر ۹۴ و زمانی که با جنایات داعش، چهره اسلام در کشورهای غربی توسط حیلههای دشمن، مخدوش شده بود، ولی امر مسلمین جهان با نامه به جوانان اروپا و آمریکا و دعوت آنها به اسلام، فتح بابی در این زمینه کرده و حرکتی در سطح تمدنی را اجرا کردند.
اکنون بعد از گذشت حدود ۱۰ سال از آن روزها و زمانی که حقایق بیش از پیش آشکار گشته و دانشجویان آمریکایی بر علیه به وجود آورندگان داعش پا به خیابان گذشتهاند، نامه رهبر انقلاب به ایشان، دارای تاثیرات راهبردی در سطوح جهانی و تمدنی است.
@Muhallel
تجربه بزرگ طوفانالاقصی این بوده که روز به روز باید بر قدرت آتش جبهه مقاومت اضافه شده و نفرات، فناوری و آموزش، حجم و میزان و تعداد، کیفیت و برد آتش مقاومت باید هر روز بیشتر از دیروز باشد.
این روندی است که در حال اجرا بوده و بیشتر نیز خواهد شد.
"روز بعد"، نیز چیزی جز ارتقاء جهشی کمی و کیفی سلاح مقاومت نخواهد بود.
تاکیدات و پیشبینیهای چند باره مقام معظم رهبری در خصوص تقویت محور مقاومت در این راستاست.
هدف قرار دادن پیاپی "۴۴۰۰" در روزهای اخیر در حمص و قبلتر "۲۲۵۰"، "۱۸۷۰۰"، "۱۹۰"، "۳۴۰"، "۱۸۰۵۰" و "۴۰۰" در سوریه توسط رژیم تروریستی اسرائیل، واکنشی منفعلانه به این دستور کار اساسیِ جبهه مقاومت است.
@Muhallel
از سر ره تا غبار افشاند جان برخاستم
چون الف در وصل جانان از میان برخاستم
غرق خون هر چند جام روزیام چون لاله بود
از کنار خوان قسمت شادمان برخاستم
مقصد از سامان هستی مهر تابان تو بود
همچو شبنم چهره چون دادی نشان برخاستم
در لگد کوب حوادث جان دیگر یافتم
چون غبار از زیر پای کاروان برخاستم
همچو بلبل با گرانجانان ندارم الفتی
طوطیان تا لب گشودند از میان برخاستم
صحبت شوریده حالان مایه شوریدگی است
با «امین» هر گه نشستم بی امان برخاستم
در طول دوره انتخابات، سعی خواهم کرد برنامههای هر کاندیدا را در حوزههای سیاست خارجی و امنیت ملی بررسی کنم.
عجالتاً صریحترین و مشخصترین موضعگیری سیاست خارجی مربوط به دکتر لاریجانی بوده.
طرح عبارت "منطقه امن و قدرتمند" و همچنین این توئیت به زبان عربی نشان داد که وی همچنان بر ایدههای قبلیاش استوار است.
در این نظریه، دو کشور عربستان و امارات جایگاه ویژهای داشته و مطمئناً در صورت ریاست جمهوری لاریجانی شاهد نقش پررنگ این دو کشور در سیاست خارجی کشورمان خواهیم بود که هم تهدید و هم فرصت است.
بنابراین توافق گسترده امنیتی با سعودی و امارات و سایر کشورهای منطقه، فاصلهگرفتن نسبی از ترکیه و قطر(اخوانیها) و طرح معامله جامع یا دیپلماسی هوشمند با آمریکاییها از موارد نظر دولت احتمالی او خواهد بود زیرا از نظر علی لاریجانی، سیاست خارجی باید در خدمت اقتصاد کشور باشد.
البته این تحلیل بر مبنای دادههای فعلی است و طبعاً با جلو رفتن فضا و طرح ایدههای کاملتر کاندیداها می توان قضاوت بهتری داشت.
@Muhallel
🔸دو جمعبندی رسانهای:
۱. هر سال، یک پلتفرم ارتباطی بستر انتخابات است مثلا در سال ۱۴۰۰، کلاب هاوس بود. در انتخابات ۴۰۳ مشخصاً توئیتر محل تعیین کننده است پس کنشگری در ایتا، ویراستی یا تلگرام و اینستاگرام چارهساز نیست.
۲. در ۴۸ ساعت گذشته، طبیعتاً دوقطبی جلیلی - لاریجانی شکل گرفته است که در این موقعیت، رسانههای جبهه انقلاب اساسا فاقد کنش ایجابی و کلیدواژهسازی و نمادسازی بوده و غالباً با روش سلبی، در حال گافگیری از مواضع لاریجانی با نشر سخنان وی و بازی با کلمات ساخته شده توسط او هستند.
@Muhallel
مُحَلِّل
یک نقطه حسرتآمیز ماجرا، سفرهای بعدی دولت است که قرار بود روز دوشنبه، دکتر امیرعبداللهیان برای هشتمی
دکتر علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه در راستای تداوم خط شهید امیرعبداللهیان، طی روزهای آینده به لبنان سفر خواهد کرد.
@Muhallel
مطابق بررسیها در حمله هوایی پنجشنبه شب به یمن، جنگندههای آمریکایی از مبداء پایگاه العدید قطر پرواز کردهاند.
به نظر میرسد که دولت بایدن همچنان به دنبال ادغام ترکیبی سنتکام، اعراب و رژیم صهیونیستی در مقابل جبهه مقاومت است.
امری که از مقابله با وعده صادق جدی شده و اخیرا با برگزاری جلسات فرماندهان سنتکام در ریاض و برخی تحرکات دیگر ادامه دارد.
@Muhallel
۲/ سیاست خارجی دکتر سعید جلیلی بر سه محور استوار است؛
اول، تهدیدزدایی: خلاصه این راهبرد، پیشنهاد ایشان برای مذاکرات احیای برجام دولت سیزدهم بود. پیشنهاد آقای جلیلی این بود که به جای مذاکره بر سر احیای برجام، آنقدر از لحاظ هستهای و اقتصادی خود را تقویت کنیم تا خود آمریکا بیاید و با ما مذاکره کند. تقریبا مشابه این شیوه در مذاکرات هستهای خود دوره جناب جلیلی نیز اجرا شد.
دوم، نگاه اقتصاد محور: به دلیل فقدان کار عملی ایشان در این حوزه نمیتوان ارزیابی دقیقی ارائه داد اما جلیلی به شدت بر فعالسازی بخشهای اقتصادی وزارت خارجه تاکید دارد. لذا اگر در دولت احتمالی سعید جلیلی، دکتر مهدی صفری وزیر خارجه شد و نه علی باقری، هیچ تعجب نکنید.
سوم، ارتباط با کشورهای دارای ظرفیت در حال توسعه: این تقریبا مشابه هملن رویکرد شهید رئیسی است. البته آقای جلیلی بر آمریکای لاتین و مخصوصا ونزوئلا به شدت تاکید دارند.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔹 پس از فشار آمریکا به رژیم صهیونیستی برای طراحی برنامهای برای "روز بعد"، طرحهایی برای غزه پساجنگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻رهبر انقلاب، در حرم مطهر امام خمینی:
✅ حمله #طوفان_الاقصی نقشههای دشمن را بر باد داد
🗓 ۱۴ خرداد ۱۴۰۳؛ سیوپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی
@Muhallel
مُحَلِّل
تجربه بزرگ طوفانالاقصی این بوده که روز به روز باید بر قدرت آتش جبهه مقاومت اضافه شده و نفرات، فناور
شهادت حاج سعید آبیار را باید در زمینه فوق تحلیل کرد.
تشدید اخیر صهیونیستها و آمریکاییها با این محاسبه است که ایران به عنوان رهبری مقاومت درگیر مسائل داخلی است؛ محاسبهای غلط که نتیجه معکوس میدهد.
@Muhallel
مُحَلِّل
دادههای میدانی و سیاسی(دیپلماتیک) حاکی از احتمال حماقت و دیوانگی رژیم صهیونیستی در لبنان با توجه به
🔹 باید مدل بازی رژیم صهیونیستی علیالخصوص با ریاست نتانیاهو را شناخت.
🔹 رژیم غالباً پس از ناکامیهای راهبردی دست به تحرکات تاکتیکی میزند تا با تغییر زمین بازی، شکستهای راهبردی خود را پوشش دهد.
🔹 این شکست راهبردی همواره در سه سطح بینالمللی، منطقهای و داخلی رخ میدهد و هنگامی که ناکامیهای اسرائیل در این سه سطح همپوشان شود، باید انتظار یک حرکت ایذایی را از رژیم داشت.
🔹 اکنون نیز رژیم در این سه سطح دچار بحران است.
۱. در سطح بینالمللی در ادامه رخدادهای گذشته، اعتراضات جهانی ضدصهیونیستی با محوریت دانشگاهها و کمپینهای فضای مجازی به بالاترین سطح خود رسیده، درخواست احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت و توقف حمله به رفح از سوی دیوان کیفری بینالمللی صادر شده و همزمان با اعلام بایدن برای آتشبس و حمایت کشورها از آن، چندین کشور اروپایی نیز رسماً کشور فلسطین را به رسمیت شناختهاند.
۲. در سطح منطقهای، حزبالله عملاً بیش از ۵۰ درصد توان و تمرکز تلآویو را به #آتش_شمال معطوف کرده، یمنیها هدفگیری کشتیهای عازم سرزمینهای اشغالی را تصعید کرده و مقاومت عراق نیز روی به حملات کیفی آورده است.
🔹 در نوار غزه نیز عملا عملیات در محورهای جبالیا و الزیتون به بنبست رسیده و با شکست مواجه شد، شلیک راکتی به تلآویو از سر گرفته شده و سطح تلفات در رفح و نتزاریم دو برابر شد تا نیروهایی که برای آزادی اسرا رفته بودند، خود اسیر شوند!
۳. در سطح داخلی اما نتانیاهو مانند همیشه در دوراهی بنبستی قرار دارد؛ از سویی وی خود توافقی را به آمریکا پیشنهاد داده که بایدن با اعلام عمومی آن فشار را بر تلآویو افزایش داد و اکنون همه منتظرند نتانیاهو طرحی که خود پیشنهاد داده را بپذیرد!
🔹 در این بین بنگویر و اسموتریچ تهدید میکنند که در صورت توقف جنگ، ائتلاف و دولت فروپاشیده که این به معنای پایان عمر نتانیاهو است و از آن سو، مخالفان همچون آیزنکوت و گانتز تهدید میکنند در صورت عدم توافق مبادلهای، از کابینه خارج خواهند شد اما همزمان لاپید گفته، مخالفان پوشش سیاسی لازم را به نتانیاهو میدانند تا در صورت توافق، دولت فرونپاشد اما خود نتانیاهو نیز میداند این حمایت موقتی است و با پایان جنگ دولت وی عملا منهدم خواهد شد.
🔹 تجربه همپوشانی این بنبستها به یکدیگر آن هم در میانه مذاکرات به ما میگوید که در چنین شرایطی، یکی از تاکتیکهای رژیم صهیونیست، توسعه درگیریها به منطقه برای فرار از شرایط حاد و خرید زمان است.
🔹 زمان به سرعت برای آمریکا در حال اتمام است. اجرای مصوبات جلسات ۳،۴،۵ و ۶ خرداد تهران میتواند بار دیگر صحنه را بالکل تغییر دهد. هر چند هر اهرم به تنهایی جنگ را پایان نمیدهد اما #فرسایش_خونین خیلی زود دشمن را به امتیازدهی خواهد کشاند.
@Muhallel
🔸 در مسئله حمله به لبنان دو متغیر راهبردی، تصمیمگیری در کریا را به بنبست کشانده:
اول، حزبالله تسلیحاتی و امکاناتی دارد که هنوز از آنها رونمایی نکرده اما اسرائیل میداند که این تسلیحات در زرادخانه حزبالله وجود دارد. تا اینجا همه چیز عادی است اما مسئله اینجاست که حزبالله تسلیحاتِ رونمایی نشدهای دارد که حتی رژیم نیز از وجود آنها آگاه نیست و از آن بدتر، تسلیحاتی است که هر روزه به مقصد میرسند و این کابوسی بزرگ برای تلآویو است.
دوم، تصمیمگیران در رژیم صهیونیستی این سوال دائمی را پیش روی خود دارند؛ آیا آتش صرفا در یک عمق ۱۰ کیلومتری و عرض ۸۰ کیلومتری باشد یا آتش به عمق ۴۰۰ کیلومتری سرایت کند؟
🔸 این دو موضوع عملاً دشمن را به فضای ابهام و عدم تصمیم کشانده است.
@Muhallel
🔹 سه عملیات برجسته مقاومت فلسطین در روزهای اخیر شامل اسیرگیری از سربازان اشغالگر، شلیک و اصابت موفق به تلآویو و نفوذ رزمندگان قسام از حصار مرزی به اراضی اشغالی، در راستای مقابله با هدف شکست ذهنی و فیزیکی حماس برای برنگشتن به وضعیت ۷ اکتبر است.
🔹 به عبارتی فراتر از پیگیری هدف آزادی اسرا و نابودی حماس، صهیونیستها با اجرای مدل #حداکثر_خشونت و مجازات دستهجمعی در غزه به دنبال القای این گزاره در ذهن مردم و مسئولان مقاومت بودند که حتی در صورت حفظ مقاومت، تکرار ۷ اکتبر مساوی با ویرانی حداکثری است. این هدف گسترده و مهم برای دشمن، صرفاً به بمباران کور خلاصه نشده و شامل حرکات سیاسی و رسانهای نیز میشود.
🔹 مقاومت اما در یک هفته اخیر عملاً هر سه حرکت اصلی طوفانالاقصی یعنی شلیک به تلآویو، عبور از مرز و اسیرگیری را اجرایی کرده تا نشان دهد نه اراده مقاومت برای تکرار ۷ اکتبر شکسته شده و نه حتی بازدارندگی حداقلی برای دشمن صهیونیست به وجود آمده است.
@Muhallel
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَا وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ.
🏴 فرارسیدن سالروز شهادت امام محمدتقی(ع) بر پیروان و عاشقان آن حضرت تسلیت باد.