اجرای دو حمله تروریستی در محله سیده زینب دمشق، افزایش حملات ایذایی داعش و تحرکات اخیر آمریکاییها نشان میدهد واشنیگتن در تلاش است تا مجددا گروهکهای تروریستی را در سوریه احیا کرده تا علاوه بر ثباتزدایی سیاسی و امنیتی از سوریه، با هدف قرار دادن مناطق گردشگری، پازل فشار اقتصادی به دمشق را تکمیل و برای تداوم حضور غیرقانونی خود مشروعیت بخرد.
پس از وضع تحریمهای سزار بر علیه سوریه آنها همواره تلاش کردند که یک پیوست و مکمل امنیتی برای آن طراحی کنند که شاهد افزایش حملات موشکی رژیم صهیونیستی بودیم اما ناکارامدی این حملات آنها را به فکر ایجاد یک درگیری کنترل شده با مقاومت انداخت که نشانههای آن را از ابتدای امسال شاهد بودیم اما عدم توانایی آنها در کنترل نبرد، دشمن را وادار به تلاش برای احیای تروریسم کرده است.
البته آمریکا در سالهای پیش هم چندین بار تلاش کرد تا داعش را علیالخصوص در سوریه احیا کند اما اقدامات پیشگیرانه متحدین همواره مانع شده است که انشاالله اینبار هم همین خواهد بود.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔸حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها: "دشمن منصرف نشده و پیش
🔸سرلشکر حسین سلامی: دشمن قصد دارد در سالگرد حوادث پاییز ۱۴۰۱ بار دیگر فتنه انگیزی کند و با آمادگی و هوشیاری ما دشمن نمیتواند کاری انجام دهد و راهکار مقابله با آن، پیشگیری است.
@Muhalle
✅بندهای غروب برجام در مهر ۱۴۰۲
۱. برداشتن محدودیتهای سازمان ملل در زمینه تحقیق و توسعه (R&D) و تولید موشکهای بالستیک ایران که قابلیت حمل کلاهک اتمی دارند.
۲. سازمان ملل ممنوعیت واردات و صادرات فناوری مرتبط با صنایع موشکی نظیر موشک و پهپاد با برد ۳۰۰ کیلومتر (۱۸۶ مایل) یا بیشتر را برمیدارد.
۳. آمریکا طبق برجام ملزم به درخواست قانونی از کنگره (لایحه) برای پایان دادن به تحریم بخشهای اقتصادی است که به عنوان بخشی از توافق هستهای آن را تعلیق (Suspend) کرده بود.
۴. ایالات متحده ملزم به حذف (Remove) تحریم برخی از افراد و نهادهای مرتبط با برنامه هستهای ایران است.
۵. اتحادیه اروپا باید تحریمهای باقیمانده خود علیه برنامه هستهای ایران را بردارد.
@Muhallel
یکی از اتفاقات بسیار مهم روزهای گذشته که در میان خبرها گم شد، سفر وزرای امور خارجه، اقتصاد و تجارت، و ارتباطات سوریه به ایران با هدف اجرایی کردن تفاهمات سفر اردیبهشت رئیس جمهور به سوریه بود.
واقعیت این است که پس از موج عادیسازی کشورهای عربی با دمشق، برخی وعدهها، تفاهمات، و حتی قراردادهایی علیالخصوص از سوی امارات و عربستان برای بازسازی سوریه صورت گرفت اما تا این لحظه به دلیل تحریمهای سزار و فشارهای سیاسی آمریکا، میزان آورده اقتصادی عملی این کشورها برای سوریه 0 بوده است. از سویی روسیه نیز به دلیل فشار جنگ با ناتو امکان حضور گسترده اقتصادی ندارد و این یک پنجره طلایی برای ماست تا از این فرصت در حد توان خود استفاده کنیم زیرا به علت مشکلات اقتصادی کشور، ما نیز توانایی بازسازی کامل سوریه را نداریم. از سویی عراق نیز که همواره از تحریمهای آمریکا معاف بوده وارد کار شده و تلاش دارد در زمینه مشتقات نفت و گاز و مسائل آبی و تجاری و مرزی با دمشق همکاری کند. این هم قابل توجه آن دسته که با یک سفر سران اعراب به دمشق غش کرده و میگفتند سوریه پشت ما را خالی کرد و با اعراب بست!
@Muhallel
مُحَلِّل
از جنین تا اصفهان، قدم به قدم با یک طرح سوخته در این گزارش هشت صفحهای، تلاش کردیم دید نسبتا جامعی
اخبار روزهای اخیر حاکی از تجمع گسترده نیروهای مقاومت در اطراف پایگاه التنف با هدف خلق و تثبیت معادله بوکمال - تنف است. به عبارتی هر گونه فشار و حمله به البوکمال = با هدف قرار دادن التنف.
البته برخی منابع خبری تاکید دارند که مقاومت حتی برای یورشِ زمینیِ پیشدستانه و یا اجرای یک حمله هیبریدی پهپادی - موشکی برای انهدام تاسیسات دشمن آمادگی دارد. هر چند استراتژی ضربه دوم غالب است و از همین رو هر گونه حمله آمریکاییها، قرار دادن پایگاههایشان در سوریه در یک سینی و تحویل آن به مقاومت است!
ما نیز در بهمن ماه پارسال در گزارش جنین تا اصفهان تاکید کردیم غده سرطانی سوریه، التنف است و تا زمانی که این تومور بدخیم وجود دارد، نمیتوان پایانی برای فتنهنگری آمریکا در سوریه متصور بود. لجستیک داعش در حملات اخیر به درعا، دمشق و نفتکشها در جاده سلیمه - رقه تماما از مبدا تنف است.
@Muhallel
این بحث ارتباطی با محتوای کانال ندارد اما چندان نباید به دنبال تقابل مستقیم با چنین افرادی بود زیرا فرد مزبور حتما مطلع شده است که احتمالا از فیلتر امسال عبور نخواهد کرد و از این رو با این اقدامات به دنبال این است تا در صورت عدم احراز صلاحیت آخر سال، همه چیز را به ماجراهای اخیر ربط دهد! در این موارد باید هیئت نظارت بر نمایندگان ورود کند.
@Muhallel
دوش وقتِ سَحَر از غُصه نجاتم دادند
واندر آن ظلمتِ شب آبِ حیاتم دادند
بیخود از شَعْشَعِهٔ پرتوِ ذاتم کردند
باده از جامِ تَجَلّیِ صفاتم دادند
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی
آن شبِ قدر که این تازه براتم دادند
بعد از این رویِ من و آینهٔ وصفِ جمال
که در آن جا خبر از جلوهٔ ذاتم دادند
من اگر کامروا گشتم و خوشدل چه عجب؟
مستحق بودم و اینها به زکاتم دادند
هاتف آن روز به من مژدهٔ این دولت داد
که بِدان جور و جفا صبر و ثباتم دادند
این همه شهد و شکر کز سخنم میریزد
اجرِ صبریست کز آن شاخِ نباتم دادند
همّتِ حافظ و انفاسِ سحرخیزان بود
که ز بندِ غمِ ایّام نجاتم دادند
الهی و ربی من لی غیرک
خدایا زمانی که من را در قبر می گذارند کی به فریاد من می رسد همه می روند همه اقوام، دوستان، همسایگان تلاش می کنند بلکه زودتر روی قبر من خاک بریزند و بروند عجله می کند برای رفتن و من را تنها می گذارند من هستم با اعمال زشت خودم من هستم با آن قبر تاریک و تنگ و نمسار من هستم با بدیهایی که در این دنیا انجام دادم من هستم با اعمال بدم من هستم با آن همه گرفتاری من هستم با آن همه دوست داشتنی دنیا خدایا تنم در عالم خاکی می رود و روحم را در عالم برزخی می رود خدایا این دنیا عین آن خوابی بود که من بیدار نشدم
-فرازی از وصیتنامه سردار شهید عبدالله اسکندری که پس از شهادت، سر از تن ایشان توسط تکفیریهای اجناد الشام جدا و در شهر گردانیده شد.
هر چند دوستان در زیر این توییت به خوبی از خجالتش درآمدند اما ذکر دو نکته در خصوص اعزام تفنگداران قابل توجه است.
از ابتدای ۹۸ یک کارزار عظیم رسانهای همزمان با اعزام ناوهواپیمابر آبراهام لینلکن به خلیج فارس شکل گرفت که این ناو دارد میآید تا کار را تمام کند!
یادم میآید آن جنگ رسانهای آنقدر سنگین بود که مادری نگران مراجعه کرد که "آیا قرار است جنگ شود؟ ترخدا بگویید اگر جنگ میشود من پسرم را به سربازی نفرستم! " در آن مقطع خاص، تهران اجازه داد همه عِده و عُده آمریکا به منطقه بیاید تا در لحظه مناسب بندر الفجیره در هم کوبیده شده، دود از کله نفتکشها در دریای عمان بلند شود،گلوبال هاوک سرنگون شده و آرامکو منهدم شود و آمریکاییها حتی یک تیر اخطار هم شلیک نکنند! حالا هم حکایت، همین است و سرنوشت جالبی در انتظار این جوسازیها خواهد بود.
البته در پرانتز ما این سوال را از دستگاه دیپلماسی داریم که سفر علی آقای باقری به مسقط و اعلام آمادگی برای تداوم مذاکرات زیر سایه ایرانهراسیهای مداوم کاخ سفید چه معنایی دارد؟! آیا باز هم آمریکا در پیامهای خود پالس مذاکره و خواهش و تمنا میفرستد و روی زمین آن کار دیگر میکند؟!
همانطور که پیش از این گفته شده بود، به نظر میرسد ناتو در روزهای اخیر یک جنگ کشتیها بر علیه روسیه به راه انداخته است که شباهت زیادی به جنگ نفتکشها بر علیه ایران در بازه ۹۷ - ۹۹ دارد. در مقابل روسها تلاش میکردند تا با هدف قرار دادن زیرساختهای ناتو در اودسا از این حملات جلوگیری کنند اما ظاهرا این حملات علیرغم وارد آوردن خسارات سنگین به آنها آوردهای برای روسیه نداشته است. یکی از دلایل این امر نیز کیفیت پاسخهای روسیه است. از ابتدای جنگ اوکراین، مسکو تلاش میکند حدالامکان زمینِ پاسخ به انواع اقدامات ناتو از اوکراین فراتر نرود و از همین رو پس از هر حمله نسبت به سرکوب مواضع ناتو و زیرساختهای اوکراین در خودِ اوکراین اقدام میکند از این رو به نظر میرسد تا زمانی که روسها برای مثال نفتکشها و ناوهای وابسته به ناتو را هدف قرار نداده و جنگ را از زمین اوکراین فراتر نبرند، نتوانند برای خود بازدارندگی کاملی ایجاد کنند زیرا اکنون ناتو صرفا در حال تلاش برای کسب یک برگ برنده یا اهرم فشار برای مذاکرات صلح آینده است.
@Muhallel
📌تحرکات اخیر آمریکاییها و غفلت از نقش چین در تحلیلها
🔹یک نکته تحلیلی مغفول مانده در خصوص تحرکات پر سر و صدای اخیر آمریکاییها در منطقه، نسبتِ این اقدامات در برابر روسیه و مخصوصا چین است. قبلا در خصوص مقابله آمریکا و روسیه در زمین سوریه نوشتیم و اینبار قصد پرداختن به نقش ضدچینی را داریم.
🔹باید توجه کرد که در ماههای گذشته منطقه شاهد روندها و تحولاتی با نقشآفرینی چین بود که حتی برخی از تحلیلگران از این وقایع با عنوان "نظم چینی خاورمیانه" یاد میکردند، به عبارتی آمریکایی که برای مهار چین نیروهایش را در منطقه کاهش داده بود ناگهان با بازیسازی چین در غرب آسیا مواجه شد!
🔹از این رو و با توجه به تاکید سند امنیت ملی آمریکا بر اولویت مهار چین و عدم امکان عدول دولت از سند امنیت ملی، به نظر میرسد بخش مهمی از اهداف آمریکاییها مقابله با چین باشد تا با ایجاد سر و صدا ناشی از حضور مجدد در خلیج فارس و توافق جامع امنیتی با عربستان و ... مجددا نقش از دست رفته خود را احیا کنند. هدفی که حداقل در رسانه موفق بوده و در روزهای اخیر تیتر اول اخبار منطقه اختصاص به حضور آمریکاییها دارد.
🔹این مهم در جایی معنا مییابد که نسبت به سرمایهگذاری چین در خلیج فارس و تاکید شی به محمدبن سلمان و آقای رئیسی در خصوص اهمیت امنیت خلیج فارس برای سرمایهگذاری امن چین در شمال و جنوب کرانه توجه کنیم که این امر یکی از پایههای توافق ایران و عربستان شد. جالب است که در گزارش توماس فریدمن آمده که یکی از خواستههای آمریکا از سعودی، کاهش روابط با چین است!
🔹از سویی زمزمههایی شنیده میشد که تشکیلات خودگردان برای کنترل مقاومت و احیای نقش خود و پیشبرد طرح دو دولتی به اژدهای زرد روی آورده که سفر ابومازن به چین و دیدار با شی در خرداد امسال در همین چارچوب تعریف میشود؛ امری که واشینگتن را به تکاپو انداخته که در توافقی که به دنبال آن است سعودی و آمریکا طرح دودولتی را با تشکیلات خودگردان دنبال و مقاومت کرانه را مهار کنند.
🔹از این رو لازم است تا ما در این زمینه با پکن و مسکو همگرایی لازم را داشته باشیم. در ماههای گذشته برخی میگفتند چین به دنبال عربستان رفته و ما را رها کرده و ...، این ادعاها هر چند فاقد عمق تحلیلی است اما شرایط اخیر منطقه و تلاش آمریکا برای کُند کردن برخی روندها، اتفاقا برای ما یک پنجره طلایی است تا از آنها استفاده کنیم.
🔜این روزها منطقه جنوب غربی آسیا تبدیل به تقاطع تحولات شرق آسیا، اوکراین و خود منطقه تبدیل شده است. جایی که هر طرفی به دنبال افزایش آمادگی خود برای روزهای سرنوشتساز پیشرو است. جایی که هر طرفی گلوله اول را شلیک کند، اثری پروانهای تولید کرده است!
@Muhallel