خط آبی مسیر مستقیم فرضی پرواز از سد تا فرودگاه تبریز را نشان میدهد. در صورتی که خطی مستقیم از سد تا محل دقیق لاشه رسم کنیم (خط قرمز) تفاوت فاصله این دو خط مشخص میشود. اگر چه این خطوط فرضا و به شکل مستقیم رسم شدهاند، اما تفاوت فاصله بیش از یک کیلومتری آنها نکاتی را از تصمیمگیری خدمه پرواز در خصوص شرایط جوی با توجه به جغرافیای منطقه روشن میسازد که در ادامه شرح داده خواهد شد.
همچنین تصویر اولیه از لاشه (فلش سفید) نشان میدهد که بالگرد پیش از متلاشی شدن با زمین برخورد اولیه داشته است (دایره سفید). این نکته و محدود بودن محیط پخششدگی، گمانهزنیها از متلاشی شدن بالگرد پیش از سقوط را رد میکند. جهت متلاشی شدن نیز از سمت دامنه کوه به سمت قله میباشد که تقریبا عمود بر مسیر پرواز احتمالی است. این نکته نشان میدهد که بالگرد پیش از برخورد دچار چرخش شده است.
- ۲ از ۴ -
1403.03.06 1055 IRST
✍ژئوپلیتیک
در آمریکا، از سه پرونده مهم منطقهای، مدیریت پرونده آتشبس بر عهده ویلیام برنز، پرونده عادیسازی عربستان و اسرائیل بر عهده جیک سالیوان و پرونده مذاکرات با ایران بر عهده برت مک گورک است.
ویژگی مشترک هر سه اما خارج بودن از چارچوب وزارت خارجه آمریکا (هر چند با همکاری نزدیک) و مدیریت پروندههای فوق توسط تیم امنیتی جو بایدن در کاخ سفید است.
با این تفسیر، سپردن پرونده مذاکرات هستهای به علی شمخانی از سه ماه پیش قابل درک است.
@Muhallel
با توجه به فاصله صفر درگیری در غزه، مقاومت همواره این توانایی را داشت که عملیات اسیرگیری مجدد را اجرا کند.
مسئله اما این است که همه به این نتیجه رسیدهاند که رژیم صهیونیستی، هیچ هیچ و هیچ ابزار و اهرم و راهکاری جز کشتار زنان و کودکان ندارد.
از این رو، مقاومت از برخی ابزارهای خود استفاده دائمی نمیکند(مانند شلیک به تلآویو و ...) تا غیرنظامیان بیشتری در معرض خطر قرار نگیرند.
اما با توجه به تداوم جنایات رژیم، دو عملیات اسیرگیری و شلیک به تلآویو اجرا شد و همانطور که پیشبینی میشد، قدرتمند ترین ارتش منطقه! راهکاری جز کشتار غیرنظامیان بیگناه در رفح نداشت.
@Muhallel
بهمن ۹۳ و آذر ۹۴ و زمانی که با جنایات داعش، چهره اسلام در کشورهای غربی توسط حیلههای دشمن، مخدوش شده بود، ولی امر مسلمین جهان با نامه به جوانان اروپا و آمریکا و دعوت آنها به اسلام، فتح بابی در این زمینه کرده و حرکتی در سطح تمدنی را اجرا کردند.
اکنون بعد از گذشت حدود ۱۰ سال از آن روزها و زمانی که حقایق بیش از پیش آشکار گشته و دانشجویان آمریکایی بر علیه به وجود آورندگان داعش پا به خیابان گذشتهاند، نامه رهبر انقلاب به ایشان، دارای تاثیرات راهبردی در سطوح جهانی و تمدنی است.
@Muhallel
تجربه بزرگ طوفانالاقصی این بوده که روز به روز باید بر قدرت آتش جبهه مقاومت اضافه شده و نفرات، فناوری و آموزش، حجم و میزان و تعداد، کیفیت و برد آتش مقاومت باید هر روز بیشتر از دیروز باشد.
این روندی است که در حال اجرا بوده و بیشتر نیز خواهد شد.
"روز بعد"، نیز چیزی جز ارتقاء جهشی کمی و کیفی سلاح مقاومت نخواهد بود.
تاکیدات و پیشبینیهای چند باره مقام معظم رهبری در خصوص تقویت محور مقاومت در این راستاست.
هدف قرار دادن پیاپی "۴۴۰۰" در روزهای اخیر در حمص و قبلتر "۲۲۵۰"، "۱۸۷۰۰"، "۱۹۰"، "۳۴۰"، "۱۸۰۵۰" و "۴۰۰" در سوریه توسط رژیم تروریستی اسرائیل، واکنشی منفعلانه به این دستور کار اساسیِ جبهه مقاومت است.
@Muhallel
از سر ره تا غبار افشاند جان برخاستم
چون الف در وصل جانان از میان برخاستم
غرق خون هر چند جام روزیام چون لاله بود
از کنار خوان قسمت شادمان برخاستم
مقصد از سامان هستی مهر تابان تو بود
همچو شبنم چهره چون دادی نشان برخاستم
در لگد کوب حوادث جان دیگر یافتم
چون غبار از زیر پای کاروان برخاستم
همچو بلبل با گرانجانان ندارم الفتی
طوطیان تا لب گشودند از میان برخاستم
صحبت شوریده حالان مایه شوریدگی است
با «امین» هر گه نشستم بی امان برخاستم
در طول دوره انتخابات، سعی خواهم کرد برنامههای هر کاندیدا را در حوزههای سیاست خارجی و امنیت ملی بررسی کنم.
عجالتاً صریحترین و مشخصترین موضعگیری سیاست خارجی مربوط به دکتر لاریجانی بوده.
طرح عبارت "منطقه امن و قدرتمند" و همچنین این توئیت به زبان عربی نشان داد که وی همچنان بر ایدههای قبلیاش استوار است.
در این نظریه، دو کشور عربستان و امارات جایگاه ویژهای داشته و مطمئناً در صورت ریاست جمهوری لاریجانی شاهد نقش پررنگ این دو کشور در سیاست خارجی کشورمان خواهیم بود که هم تهدید و هم فرصت است.
بنابراین توافق گسترده امنیتی با سعودی و امارات و سایر کشورهای منطقه، فاصلهگرفتن نسبی از ترکیه و قطر(اخوانیها) و طرح معامله جامع یا دیپلماسی هوشمند با آمریکاییها از موارد نظر دولت احتمالی او خواهد بود زیرا از نظر علی لاریجانی، سیاست خارجی باید در خدمت اقتصاد کشور باشد.
البته این تحلیل بر مبنای دادههای فعلی است و طبعاً با جلو رفتن فضا و طرح ایدههای کاملتر کاندیداها می توان قضاوت بهتری داشت.
@Muhallel
🔸دو جمعبندی رسانهای:
۱. هر سال، یک پلتفرم ارتباطی بستر انتخابات است مثلا در سال ۱۴۰۰، کلاب هاوس بود. در انتخابات ۴۰۳ مشخصاً توئیتر محل تعیین کننده است پس کنشگری در ایتا، ویراستی یا تلگرام و اینستاگرام چارهساز نیست.
۲. در ۴۸ ساعت گذشته، طبیعتاً دوقطبی جلیلی - لاریجانی شکل گرفته است که در این موقعیت، رسانههای جبهه انقلاب اساسا فاقد کنش ایجابی و کلیدواژهسازی و نمادسازی بوده و غالباً با روش سلبی، در حال گافگیری از مواضع لاریجانی با نشر سخنان وی و بازی با کلمات ساخته شده توسط او هستند.
@Muhallel
مُحَلِّل
یک نقطه حسرتآمیز ماجرا، سفرهای بعدی دولت است که قرار بود روز دوشنبه، دکتر امیرعبداللهیان برای هشتمی
دکتر علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه در راستای تداوم خط شهید امیرعبداللهیان، طی روزهای آینده به لبنان سفر خواهد کرد.
@Muhallel