مُحَلِّل
ضمن عرض تبریک خدمت جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان ایشان اکنون رئیس جمهوری اسلامی ایران هستند و ما وظیف
۱. شب انتخابات از لزوم حرکت رئیس جمهور منتخب در خط رهبری گفتیم. دکتر پزشکیان اکنون و پس از جلسه ۵ ساعته شنبه با رهبر معظم انقلاب، مجموعهای از توصیههای عملیاتی پیش روی خود دارد. اکنون تقابل گفتمانی مهمی وجود دارد که خروجیاش در کابینهیِ معرفی شده خواهد بود. در واقع از کابینه میتوان سرنوشتِ اصلیترین نگرانی از دولت بعد را تعیین تکلیف کرد.
۲. همچنین گفتنی است، معرفی سیدعباس عراقچی به عنوان وزیر امور خارجه به مجلس تقریبا قطعی است. مهمترین ویژگی وی، تعامل خوب با نظام است. محمدجواد ظریف نیز احتمالا جایگزین دکتر جمشیدی در معاونت سیاسی خواهد شد.
@Muhallel
این روزها بسیاری در حال ستایش دکتر محمد مخبر هستند. مدتها پیش البته قصد داشتم مطلبی را در این خصوص قلمی کنم اما کارکنان نهاد ریاست جمهوری باید شهادت دهند که در روزهایی که فکر و ذکر برخی معاونین شهید رئیسی و یا مسئولین نهاد، انتخابات ریاست جمهوری بود چه کسی کار میکرد و البته غمگینتر از همه این شعر از دهانش نمیافتاد:
از دوست به یادگار دردی دارم
کان درد به صدهزار درمان ندهم
گفتنی است دکتر مخبر همانند نامزدی ریاست جمهوری، شخصاً تمایلی به معاونت اولی دولت چهاردهم ندارد و مجموعه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، بنیاد مستضعفان، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله گزینههای انتصاب رفیق واقعی شهید جمهور است.
@Muhallel
مُحَلِّل
۱. شب انتخابات از لزوم حرکت رئیس جمهور منتخب در خط رهبری گفتیم. دکتر پزشکیان اکنون و پس از جلسه ۵ سا
همانطور که صبح امروز اشاره شد، دکتر پزشکیان توصیههای مهمی از مقام معظم رهبری دریافت کرده که اتخاذ رویکردها، راهبردها و کابینه دولت جدید مطابق آن توصیهها، مسیر به کلی متفاوتی رقم خواهد زد.
نامه رئیس جمهور منتخب به سیدحسن نصرالله و اعلام تداومِ قدرت حمایت از مقاومت، در همین راستا تعریف میشود. این رویکرد باید در جلسات تصمیمگیری از سوی رئیس جمهور و تیمش تداوم یابد.
اکنون افرادِ در حاشیه قرار گرفته، سعی دارند با عملیات روانی و حاشیهسازی از پایین مانند خبر خالی شدن سدها توسط دولت مستقر، در بالا، امتیازگیری کنند.
@Muhallel
🔘سرنوشت بند ۱۴ چه خواهد شد؟ بذلالجهد، ضمان یا تعهد؟
🔹 یکی از اختلافات اصلی مذاکرات آتشبس اکنون روی بند ۱۴ پیشنویس است که اشاره به پایان جنگ داشته و این بحث مطرح است که اگر در مرحله انتقالی ۴۲ روز اول به مرحله دوم، توافق حاصل نشد چه باید کرد؟ اسرائیل بر از سرگیری جنگ عقیده دارد و حماس بر تداوم مذاکرات بدون محدودیت زمانی تکیه دارد.
🔹 اما خطی وجود دارد که میگوید آمریکا، مصر و قطر بیشترین تلاش خود را میکنند(بذل کل الجهد) که این مذاکرات با توافق پایان یابد و تا زمانی که مذاکرات ادامه دارد، آتشبس نیز ادامه خواهد داشت.
🔹 حماس میگوید به جای عبارت بذل کل الجهد، باید آورده شود: #ضمان یعنی سه کشور میانجی تضمین کتبی کنند که چنین میشود که آمریکا گفته به جای ضمان میآوریم، #تعهد که از ضمان الزامآوری کمتری دارد اما نسبت به بیشترین تلاش الزامآورتر است.
🔹 گفتنی است حماس همچنین تاکید کرده که اسامی اسرای کلیدی فلسطینی که قرار است آزاد شوند را خود تایید خواهد کرد که باز هم با مخالفت رژیم مواجه شده.
🔹 به طور کلی سیستم امنیتی و نظامی رژیم بر امتیازدهی و پایان سریعتر جنگ به دلیل روند فرسایشی و منفی جنگ در غزه تاکید دارد ولی نتانیاهو همچنان استراتژی تعلل برای بقای سیاسی را در دستور دارد.
@Muhallel
مُحَلِّل
۵. راه اما فقط یک چیز است و آن اجرای عملیاتهای متوالی و #انباشتی در طول زمان تا اتمام کارتهای حریف
🔸 اکنون برای لحظهای خود را جای تصمیمساز و تصمیمگیر دشمن صهیونیستی قرار میدهیم: ما در حال هزینه - فایده برای چارهجویی در جبهه لبنان هستیم و این پیشفرض را در ذهن خود دارند که "یکی از مزیتهای برتریساز در مقابل حزبالله، سیستم پدافندی قوی مبتنی بر آخرین تکنولوژی روز از شمال تا جنوب است. پس اگر مقاومت به دنبال یورش متقابل باشد، پرتابههایشان را با این سیستم میزنیم البته اگر درگیری منطقهای صورت گیرد و پرتابهها از عراق، سوریه، یمن و ایران وارد عرصه شود، باید پدافند ما اولویتبندی کرده و ابتدا پایگاههای نظامی، بعد زیرساختهای حیاتی ملی و بعد از اماکن غیرنظامی دفاع کند".
🔸 حال عملیاتهایی مانند #هدهد ۱ و ۲ که تا عمق سرزمینهای اشغالی رفته و با کیفیتترین تصاویر را از وسط پایگاههای حساس نظامی میگیرد، این پیشفرض که "ما میتوانیم به پدافند خود اتکا کنیم" فروپاشیده و کیست که نداند، در محاسبات برای حمله به نقطهای، اگر حتی یک ساعت پیش از حمله، حتی یک مسئله تغییر کند چه متغیر جدیدی وارد شود یا اشتباهی رخ دهد، کل نقشه بهم خورده و از اول باید همه چیز را نوشت.
@Muhallel
⭕️ دعمًا للشعب الفلسطيني الصامد في قطاع غزّة وإسنادًا لمقاومته الباسلة والشريفة، نفّذت المقاومة الإسلامية عددًا من العمليات ضد مواقع وانتشار جيش العدو الإسرائيلي عند الحدود اللبنانية الفلسطينية بتاريخ الثلاثاء 09-07-2024، وفقًا للآتي:
1- الساعة 12:56 استهداف موقع المرج بقذائف المدفعية وإصابته إصابة مباشرة.
2- الساعة 15:05 استهداف سلّة التجهيزات التجسسيّة المستحدثة المرفوعة على ونش في موقع حدب يارين بصاروخ موجّه أصابها إصابة مباشرة ما أدى إلى تدميرها واشتعال النيران فيها.
3- استهداف مبنى يستخدمه جنود العدو الإسرائيلي في مستعمرة المنارة بالاسلحة المناسبة واصابته إصابة مباشرة، كردٍ على اعتداءات العدو على القرى الجنوبية الصامدة والمنازل الامنة وخصوصاً بلدة رب ثلاثين.
4- استهداف مقر قيادة فرقة الجولان 210 في قاعدة نفح على دفعات، بعشرات صواريخ الكاتيوشا، كردٍ على الاعتداء والاغتيال الذي نفذه العدو الإسرائيلي في الصبورة على طريق دمشق بيروت.
5- استهداف مبنى يستخدمه جنود العدو الإسرائيلي في مستعمرة أفيفيم بالأسلحة المناسبة، كردٍ على اعتداءات العدو على القرى الجنوبية الصامدة والمنازل الآمنة وخصوصاً بلدة كفركلا.
#على_طريق_القدس
#حزب_الله
#الإعلام_الحربي
مُحَلِّل
⭕️ دعمًا للشعب الفلسطيني الصامد في قطاع غزّة وإسنادًا لمقاومته الباسلة والشريفة، نفّذت المقاومة ا
🔸 یکی از تفاوتهایی که در روزهای اخیر در بیانیههای حزبالله ایجاد شده این است که بعد از هر حمله، آن را در پاسخ به یک تجاوز مشخص اسرائیلی معرفی میکند (با عبارت: و خصوصا بلده...) در حالی که قبلتر حملات صرفا در پاسخ به اعتداءات و یا دفاع از مردم غزه مطرح میشد.
🔸 به نظر میرسد این شیوه جدید اعلامی حزبالله با هدف مشخصسازی پاسخ هر یورش برای جاانداختن این گزاره در ذهن تصمیمگیران صهیونیست است که تصاعد پاسخها در زیرآستانه جنگ وجود دارد و هر اقدام اشتباه صهیونیستها که قوانین درگیری در شمال را نقض کند، به پاسخی متفاوت منجر خواهد شد، اینگونه آنها نیز برای هر حرکت باید بیشتر فکر کنند.
@Muhallel
مُحَلِّل
#خیلی_مهم
مسئله سهمخواهی یک جریان خاص از پزشکیان جدی است و ما این مسئله را روز دوشنبه مورد تاکید قرار دادیم. دلیل ناراحتی اخیر دو نفر همین است.
در مقابل، توصیههای حکمیانه مقام معظم رهبری وجود دارد که یکی از مهمترین آنها، عدم استفاده از عناصر خسته و تکراری دولتهای قبلی است.
پست معاونت اولی، پستی استراتژیک است و جدیترین عرصه است حتی برای دولت آیتالله رئیسی.
چه بسا برای ضرورت هم که شده، سه نفر، باید تن به توافقی کوتاه مدت دهند.
در مقابلِ تلاش برای هضم، تاکید برای جذب مهم است.
@Muhallel
به طور کلی، فضای مذاکرات دوحه جدی است و فضا به گونهای است که اجازه میدهد که چشمانداز مثبتی وجود داشته باشد.
در حال حاضر پیشرفتهایی هر چند اندک اما در حوزههای اسرا، تعیین تکلیف گذرگاه رفح، بازگشت آوارگان به غزه و سرنوشت پایان کامل جنگ وجود دارد و طرفها در حال آمادهسازی برای حرکت به سمت نگارش عملیاتی کلیات توافق شده هستند.
اکنون چند عامل باعث شده تا فضای مثبت نسبت به آینده وجود داشته باشد:
۱. تلاش شدید سیستم امنیتی و نظام رژیم برای انعقاد توافق ولو به قیمت امتیازدهی
۲. تبدیل جبهههای پشتیبان علیالخصوص لبنان و کرانه باختری به یک متغیر اصلی در محاسبات
۳. فضای متفاوت ناشی از انتخابات آمریکا
در این بین موانعی نیز وجود دارد که مهمترین آنها، تعلل نتانیاهو به دلیل نگرانی از خالی کردن زیر پای وی توسط اسموتریچ و بنگویر است هر چند محاسبات خاص و پیچیدهای حتی در این زمینه هم وجود دارد.
یک متغیر جدی دیگر تعیین تکلیف روز بعد برای خود طرف اسرائیلی است که اخیرا با سفر مک گورک و باربارا لیف به منطقه و مذاکرات قاهره، تلاش برای طرح یک چارچوب روز بعد ادامه دارد.
@Muhallel
دلیل حملات مجدد رژیم صهیونیستی به الشجاعیه در شرق و تلالحوا و ... در جنوب غربی غزه، علاوه بر نیاز به تصویر پیروزی و کسب اطلاعات مبنی بر بازسازی حماس در محلههای فوق، با دو هدف دیگر نیز صورت میگیرد:
اول، کسب سرپل در محلات حاشیه غزه برای حملات سریع به عمق غزه در مرحله سوم جنگ.
دوم، دورکردن برد آتش مقاومت علیالخصوص از محور نتزاریم.
این روند البته معکوس عمل میکند و ۱۱ روز نبرد در الشجاعیه جز بقایای زرهی منهدم شده رژیم در خیابانها چیزی به همراه نداشته است. بزودی در متنی فنی، ساختار خودسامانده حماس در بازسازی خود بررسی خواهد شد.
@Muhallel