به جز اتاق عملیات مقاومت برای مدیریت طوفانالاقصی، یک اتاق عملیات ویژه برای پاسخ آتی محور مقاومت شکل گرفته است که در آن رایزنیها و سفرهای فشرده رهبران عراقی، لبنانی و ... به تهران ادامه دارد.
هر حمله نیاز به طرحی پیچیده دارد زیرا محدود به عراق و سوریه یا مواضع اسرائیل نبوده و منافع آمریکا را هم هدف قرار خواهد داد. ضمن اینکه تدابیر پدافندی مهمی لازم است علیالخصوص در حوزه عراق و مرز عراق و سوریه.
آمادهسازی برای زد و خورد چند روزه مهم است و پدافند غیرعامل و بررسی ذخایر سوختی و غذایی و دارویی کشور اهمیت دارد آن هم در شرایطی که رئیس جمهور جدید ایران هنوز یک هفته نیست که کارش را آغاز کرده و عملا با کابینهای معلق مواجه هستیم.
ضمنا همانطور که قبلا گفته شده، پاسخ اینبار باید متفاوت باشد زیرا هدف نه نمایش قدرت که اصابت قدرت، حداکثر خسارت و تلفاتگیری است.
@Muhalel
پیش از این نکتهای مطرح کرده بودیم که رژیم صهیونیستی در مقطع فوق، روی به حربالاغتیالات(جنگ ترورها) از هوا آورده تا نیروی انسانی مقاومت که مهمترین نقطه قوت آن است را مستهلک و فرسوده کند. به واقع وقایع تهران و بیروت نیز بخشی از همین معادله است.
بنابراین یکی از مهمترین وجوه پاسخ باید شکستن این معادله باشد. تجربه نیز نشان داده که بسیاری از روشها مانع صهیونیستها نشده و به نظر باید از روش نفر به نفر استفاده کرد به عبارتی یا باید در ازای هر فرد، معادل آن فرد در طرف مقابل حذف شود و یا در صورت تاکید بر عملیات نظامی، به طور مثال معادله پایگاه در برابر نفر قرار گرفته و در ازای ترور هر نفر، یک پایگاه دشمن منهدم شود.
@Muhallel
صبح امروز این گزارش عملکرد ۳۰۰ روزه حزبالله منتشر شد. امشب نیز یک حمله راکتی عادی به شهرک بیت هلل انجام شد اما تقریبا در همه کانالها از سرگرمی و ورزشی تا اخبار شهرستانهای کوچک و ... بازتاب داشت.
نکته اینکه این توجه که در واقع به علت زوم رسانهها بر کوچکترین تحولات است را در حالات عادی مشاهده نمیکنیم در حالی که در هفتههای گذشته حزبالله دردناکترین حملات خود را انجام داد اما کمترین بازتاب را داشت. این باگ بزرگ اطلاع رسانی باعث میشود که مثلا وقتی رژیم فردی مثل حاج محسن را ترور میکند، بسیاری در داخل تصور کنند که حزبالله فقط ضربه میخورد و این رژیم است که هر از چند گاهی یک فرد تاثیرگذار را بدون دادن هزینه خاصی حذف میکند. شاید بعدا این مسئله را واکاوی عمیقتری کردیم اما در سپهر رسانهای ایران به معنای واقعی کلمه به جبهه حمایتی لبنان ظلم شد و حتی ۲۰ درصدِ اهمیت، چالشها، اقدامات و تاثیرات راهبردی جبهه لبنان را روایت نکردیم.
@Muhallel
مُحَلِّل
در دفعات قبل، پیشنهادات میانجیها قابل بررسی بود. همین بود که قبل از وعده صادق پیشنهاد شد در ازای پذ
🔴 یک منبع ایرانی به الجزیره:
تهران دو پیام را به الصفدی خواهد رساند، یکی به رهبری اردن و دیگری به آمریکا و اسرائیل.
پذیرش عدم پاسخ یا پاسخ نمادین برای تهران دور از ذهن است و هرگونه پاسخی تند و دردناک خواهد بود. اسرائیل به شدت حاکمیت ما را نقض کرده است و اکنون میانجی هایی را برای مهار آن می فرستد و این موضوع منتفی است.
اسرائیل اکنون در تلاش است با این هدف که ما را کشوری ضعیف و بدون بازدارندگی واقعی نشان دهد، تهران را وادار به عدم پاسخگویی کند.
اسرائیل از همه تابوها تخطی کرده و باید بهای آن را بپردازد و ما شک نداریم که آن را گران خواهد پرداخت.
مُحَلِّل
🔴 یک منبع ایرانی به الجزیره: تهران دو پیام را به الصفدی خواهد رساند، یکی به رهبری اردن و دیگری به آ
مهم ترین نکته اینجاست.
تهران اینبار به فرستادگان پیامها به چشم میانجی و واسطه نگاه نمیکند بلکه آنها را ابزار رژیم صهیونیستی در ادامه سیاست ترورها در راستای انهدام بازدارندگی کشور میداند. اینجا، سیاست، ادامه جنگ است.
@Muhallel
شرایط عجیبی وجود دارد و عجیبتر که در داخل عدهای راه حل و انتقام را در مذاکره با آمریکا میبینند!
این افراد چرا قصد ندارند متوجه شوند چه اتفاقی رخ داده است؟
افرادی که چنین تزی میدهند آیا میدانند مقصر اصلی ترور حاج فواد شکر که منجر به شهادت مستشار کشورمان، شهید بیدی شد آمریکاست؟
آمریکا در پیامهای خود به لبنان گفت اگر حزبالله به جنوب لیتانی برود، پاسخ اسرائیل لغو خواهد شد. با مقاومت حزبالله، آمریکاییها گفتند که برای عدم تنش بیشتر حزبالله پاسخ ندهد یا پاسخ خفیف دهد که حزبالله نیز اول گفت که پاسخ ما کاملا بستگی به ماهیت و اندازه حرکت اسرائیل دارد و اگر آنها بیروت را بزنند(چون این اطلاعات به دست آمد) ما از موشکهای دوربرد خود استفاده میکنیم. نهایتا آمریکاییها با محوریت هوکشتاین در آخرین پیامهای خود گفتند که بیروت، ضاحیه، فرودگاه و اهداف غیرنظامی خط قرمز ماست، آمریکا مانع چنین چیزی شده و اسرائیل صرفا یکسری اهداف نظامی را خواهد زد و این موفقیت دیپلماسی آمریکاست. این مسئله متاسفانه باعث خطا شد زیرا اساسا ساختمانی که حاج محسن در حاره حریک به عنوان قلب امنیتی حزبالله در آن مستقر بود نیز یک دفتر مهم مقاومت بود. در حالی که حزبالله تصور میکرد آمریکاییها توانستهاند مانع هدف قرار گرفتن ضاحیه شوند که اتفاقی که نبایستی رخ میداد، رخ داد. حال بر فرض که جمهوری اسلامی مقصر خروج آمریکا از برجام، سوال این است که دقیقا در شرایط حساس فوق که اینگونه از آمریکا ضربه خوردیم، چرا و چگونه باید به واشینگتن اعتماد کنیم و پاسخ ندهیم؟
@Muhallel
مُحَلِّل
شرایط عجیبی وجود دارد و عجیبتر که در داخل عدهای راه حل و انتقام را در مذاکره با آمریکا میبینند!
چرا دانش آکادمیکِ صرف لزوما کارساز نیست؟
"دیالوگ میان ایران و اسرائیل، مطمئنترین مسیر تامین امنیت کشور است."
@Muhallel
مُحَلِّل
هدف اصلی یک عملیات تاثیر محور، ورود به حوزه شناختی مخاطب و نفوذ در چرخه تصمیمسازی حریف است. @Muha
به طور کلی، همه عملیاتهای نظامی در سه حوزه اصلی قابل بحث هستند: حوزه فیزیکی، حوزه اطلاعاتی و حوزه شناختی. اقدامات عینی مانند انهدام و کشتار، در حوزه فیزیکی رخ میدهند، در حوزه اطلاعاتی ردیابی و پردازش شده و به رده بالاتر گزارش میشوند. در حوزه شناختی نحوه پاسخ به آن اقدامات توسط فرماندهان در سطوح مختلف شکل میگیرد.
مسئله اصلی در نظام تحلیلی اکثریت این است که صرفا بر سطح فیزیکی تمرکز کرده و انهدام فیزیکی را پیروزی تلقی میکنند. در حالی که این حرکت فیزیکی باید توسط سازمان اطلاعاتی پردازش و جمعبندی به سطوح عالی ارائه شود تا فرایند تصمیمگیری که مرتبط با ادراک و شناخت است آغاز شود.
حال تمرکز اصلی عملیاتهای هر طرفی این است که چگونه حرکت فیزیکی باید تاثیر شناختی داشته باشد به گونهای که در تصمیمگیری مقامات حریف موثر بوده و باعث ایجاد، تغییر، تثبیت یا کاهش یک تصمیم شود.
اینجا سرفصلی باز میشود که برای مثال آیا میشود بدون حرکات فیزیکی گسترده، در سطح شناختی تاثیرگذار بود؟(وعده صادق۱). این تحلیل وجود دارد که اکنون برای رسیدنِ سیگنالِ تاثیر به حوزه شناختی، باید سطح اقدام در حوزه فیزیکی را بالا برد.
@Muhallel
صهیونیستها با ترور محمدالضیف و اسماعیل هنیه به عنوان راس نظامی و سیاسی حماس قصد داشتند که حماس را شکست خورده و پایان یافته جلوه دهند و با قرار دادن حماس در موضع انفعال و عدم تعیین شرط و طرح پیشنهادات جدید در مذاکرات، توافق دلخواه خود را شکل دهند.
حملات راکتی سه روز اخیر از نوار به سمت شهرکهای غلاف غزه که همراه با اصابت نیز بوده و هدف قرار دادن سنگین نظامیان صهیونیست در نتزاریم و رفح با راکتهای سنگین در راستای اعلام تداوم حضور حماس و حفظ قدرت آن صورت میگیرد.
@Muhallel
"خنثیسازی در عمق یا عملیات پیشگیرانه" مانند عملیات اوپرا، یکی از ارکان دکترین امنیت ملی رژیم صهیونیستی است که در ۷ اکتبر، برای اولین بار و در وعده صادق برای دومین بار به شدت زیر سوال رفت.
اکنون صهیونیستها به دنبال بازسازی این اصل بوده و به دنبال اطلاعات دقیق از محل شلیک پرتابهها در ایران، عراق، سوریه، لبنان و یمن هستند.
طبیعتاً شیوه غالب عملیات در ایران، تروریستی و در سایر کشورها، هوایی است.
البته پر واضح است که گستردگی و تنوع مبدا شلیک در پهنه کشورهای مقاومت به حدی است که حتی در صورت عملیات موفق صهیونیستها بر علیه برخی سایتها(که بسیار سخت است) نیز برایشان تولید بازدارندگی نکرده و صرفاً شدت پاسخ را افزایش میدهد.
ضمن اینکه اینبار نوع و مبدا شلیک متفاوت از سایر عملیاتهای موشکی است و همین باعث کور و کر شدن آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است.
@Muhallel
مُحَلِّل
"خنثیسازی در عمق یا عملیات پیشگیرانه" مانند عملیات اوپرا، یکی از ارکان دکترین امنیت ملی رژیم صهیونی
البته پلن B صهیونیستها در این خصوص، ضدحمله همزمان با تهاجم مقاومت است.
سابقه این روش به یمن برمیگردد که پس از شلیک یمنیها به سمت کشتیهای تحریمی، آمریکا و انگلیس سکوهای شلیک را هدف قرار میدادند.
چاره کار یمنیها برای این مسئله، شلیک ممتد به سمت ناوگان نظامی آمریکا در منطقه برای درگیر شدن در دفاع از خود و ناتوانی در تشخیص مبدا حمله یا خرید وقت برای تخلیه بود.
ایران در وعده صادق از این تجربه بهره گرفت و یکی از دلایل شلیک بیش از ۱۰۰ پهپاد از ساعتها پیش از موج اصلی موشکی، درگیرسازی دشمن به رهگیری پهپادها و ناتوانی آنها در هرگونه شلیک به سمت مبدا بود.
@Muhallel
حتی قبل از کسب بازدارندگی، هدف اصلی و اول پاسخهای مقاومت، پشتیبانی از مقاومت غزه و وادار کردن سران دشمن در توقف جنگ غزه خواهد بود.
بنابراین پاسخهای تمایز یافته ایران، حزب الله و انصارالله که به صورت یکباره یا دستهای، ترکیبی در یک مرحله یا توزیع دستهای بر اساس جبهات است، مجموعهای از امور را هدف قرار خواهد داد که ترتیب اهداف آن منطقی و بر اساس بهترین راه دفاع از غزه و فشار به دشمن برای توقف جنگ طراحی شده است.
@Muhallel
مُحَلِّل
#تکمیلی 📌اطلاعات جدید از حمله به پایگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی در اریتره ۱. حمله چهارشنبه شب انجام
یمنیها همزمان با تکمیل آمادگی خود برای هجوم به صهیونیستها، اخیرا در سکوت خبری، مجددا پایگاه دهلک را در هم کوبیدهاند. اهمیت این اقدام و پایگاه در حمله قبلی شرح داده شد. اقدامات عملی اخیر عراق و یمن در یک راستا تعریف میشود.
@Muhallel
شرطبندی صهیونیستها مبنی بر حذف شهید اسماعیل هنیه به عنوان میانهیِ نزدیک به مقاومتِ دو یا چند جناح حماس و قرار گیری فردی دور از شاخه نظامی نتیجه معکوس داد و اولین انتقام و پاسخ رسمی حماس به جنایت هفته گذشته است.
خبر بدتر برای صهیونیستها اما آن است که هیچ انتخاباتی برای انتخاب مسئول دفتر سیاسی برگزار نشده و همه اعضا، حتی خالد مشعل و دکتر موسی ابومرزوق نیز بر یحیی سنوار اجماع داشتهاند.
این مسئله را میتوان به مثابه تحولی عظیم در ساختار درونی حماس دانست که پیامدِ مهم آن همگرایی حداکثری تا مرز یکی شدن دفتر سیاسی و شاخه نظامی است.
انتخاب ابوابراهیم نشان داد که بر خلاف تبلیغات روزهای اخیر صهیونیستها، گردانهای قسام در وضعیت خوبی قرار داشته و حتی آماده جنگیدن تا ۴ سال دیگر هم هستند زیرا صهیونیستها که قصد داشتند با ترور همزمان هنیه و ضیف، حماس را وارد موضع انفعالی کنند اکنون با مذاکرات متفاوتی مواجه خواهند شد. همانطور که گفته شد، زنجیره انتقام بر دال محوری پایان جنگ غزه میچرخد.
گفتنی است با حضور یحیی سنوار در راس سیاسی، روحیه رزمندگان مقاومت نیز چند برابر شده و غافلگیری مهمی در اراضی اشغالی رخ داده است.
@Muhallel
🔻 جدای از عذاب وجود ابهام در زمان، مکان و نحوه پاسخ جمهوری اسلامی ایران و همچنین هزینههای بالا در داخل نهاد اشغالگر، دشمن آمریکایی - صهیونیستی مجبور است که تجهیزات و ارتش سنگینش را در بالاترین حالت آمادگی نگه دارد. در این حالت مقاومت عراق و یمن و لبنان هر یک وظایف خاص خود را دارند. مهمترین وظیفه این گروهها نیز اجرای عملیاتهای هموار کننده مسیر است تا ابهام شناختی دشمن تشدید شده و هر روز بیش از گذشته دچار فرسایش روانی - رفتاری - ذهنی و عملی در حوزه تجهیزات شوند. این فشار هر روز بیشتر میشود و باعث دگرگونی محتوایی پیامهای آمریکا به ایران در خصوص زمان عملیات جمهوری اسلامی شده است.
@Muhallel
🔸 هر چند برخی شرکای ما خواستار عدم تلفات غیرنظامیان در اسرائیل و عدم شروع جنگ توسط جمهوری اسلامی ایران شدهاند(که هر دو اصل نیز تصمیم داخلی تهران نیز هست) که بر حمایت قاطع خود از ایران در صورت بروز هرگونه درگیری گسترده تاکید کردهاند. یک متغیر مهم، تکمیل حمایت از سوی شرکا است. پیامها باید کامل منتقل شود نه تحریف شده.
@Muhallel
🔹 وقایع نظامی روز گذشته در جبهه لبنان برای بار nام به رژیم و حامیانش نشان داد که شبکه مقاومت قائل به فرد نیست بلکه مقاومت یک نظام سازمند پیچیده است.
🔹 وقتی در یک ماه، ارکان جبهه حمایتی لبنان ترور میشوند(حاج ابوطالب: فرمانده قطاع شرقی، حاج ابونعمه: فرمانده قطاع غربی، حاج محسن: فرماندهی کل نظامی جبهه پشتیبانی لبنان در کنار ترور ۵ ماه پیش سرلشکر زاهدی به عنوان فرماندهی سپاه لبنان و پیش از آن سید رضی به عنوان قلب لجستیک مقاومت) اما تشدید کمی - کیفی ادامه دارد، یک نشانه این گزاره است. حقیقت این است که صهیونیستها به گزینه ترور اعتیاد پیدا کردهاند و حذف گزینه ترور از میز مقامات صهیونیست، مبانی عملیات تهاجمی رژیم را منهدم میکند.
🔹 گفتنی است جبهه لبنان و اقدامات حزبالله، مهمترین شاخص پاسخ جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
@Muhallel
📌 چرا پاسخ سریعتر داده نمیشود؟
1⃣ وقتی بن گورین دکترین جنگ سریع را تجویز کرده، حتما میدانسته فرسایش از هر لحاظ چه تبعاتی برای رژیم صهیونیستی دارد. فرسایش انتظاری کم هزینه نیست و آمریکاییها پیامی در خصوص این انتظار دادهاند.
2⃣ عملیات آتی تفاوتهای مهمی با قبل دارد. در این خصوص به چند مورد نیاز است:
اول، درگیرسازی و فرسایش آمریکا و کشورهای پشتیبان رژیم،
دوم، فراهم شدن موقعیت متناسب در خصوص اهداف،
سوم، تصمیم به پاسخ مجزا یا ترکیبی کشورهای ایران و لبنان و یمن و عراق: هر یک از این کشورها به گونهای مورد تهاجم واقع شدهاند و پاسخ مخصوصی دارند. آیا این پاسخها تکی خواهد بود یا دو به دو یا ترکیبی چهار کشور؟
چهارم، ارتقای آمادگی پدافندی و آفندی برای سناریوی جنگ چند روزه و کسب و دریافت حمایت از شرکا و اجرای مانورهای آمادگی رزمی،
پنجم، ملاحظات پسا امنیتی هرگونه پاسخ با توجه به ایام خاص پیشرو.
3⃣ بهرهگیری از ظرفیتهای دیپلماسی جهت اقناع و همراهسازی کشورهای خودی و بیطرف.
4⃣ دریافت پیشنهادات موثر و واقعی: در کمپین سیاسی برای تعدیل پاسخ ایران، ارتباطات گستردهای میان مصر، قطر و آمریکا جهت توافق آتشبس در غزه وجود دارد اما آمریکاییها مانند همیشه کلیگویی کرده و آن را به متن روی میز ارجاع میدهند، در حالی که حرکت از سوی ما نیازمند پذیرش کلیه شروط مقاومت و پایان جنگ غزه در خلال چند ساعت است و نه ارجاع به مذاکرات بیثمر و بیهوده دوحه و قاهره. البته هیچ پیشنهاد سخاوتمندانهای نیز در خصوص بازگشت به توافق هستهای ارائه نشده و اکثر
صحبتها حالت شرط و شروط و چه بسا تهدید داشته است.
@Muhallel
مُحَلِّل
📌 چرا پاسخ سریعتر داده نمیشود؟ 1⃣ وقتی بن گورین دکترین جنگ سریع را تجویز کرده، حتما میدانسته فر
🔸 مقامات حزب الله امروز به یک روزنامه لبنانی گفتند که زمان پاسخ به ترور فواد شکر در لحظه ظهور هدف مشخص خواهد شد و به محض این که این اتفاق بیفتد، هیچ تاخیری در تصمیم گیری برای ضربه زدن به وی وجود نخواهد داشت. به گفته آنها، برخی از فرستادگان درخواست می کنند که این پاسخ نمادین باشد و سازمان پاسخ می دهد که پاسخ متناسب با وسعت جنایات رژیم خواهد بود.
● در خصوص پاسخ حزبالله، گزینههایی مطرح بود:
اول، ورود حیفا به دایره آتش.
دوم، انهدام یک مرکز امنیتی یا نظامی رژیم در قلب تلآویو مانند هدف قرار دادن مقر موساد در هرتزلیا.
سوم، حذف شخص همتراز ابوعباس.
● همچنین سناریوهای دیگری مطرح است که آیا اول حزب الله پاسخ دهد و با تشدید احتمالی درگیریها در منطقه، جمهوری اسلامی ایران ورود کند و صهیونیستها آچمز شوند یا برعکس باشد و نقش ابتدایی حزبالله فرسایش و اوت نامبر کردن پدافند رژیم در محدودههای مشخص باشد و غیره. هر سناریو پیامدهایی دارد که بررسی، پیشبینی دقیق و آمادگی برای هر یک مهم است.
@Muhallel