💠🔹در اين گفتار نورانى امام عليه السلام، سخن از برادرى است كه داراى يازده صفت برجسته از فضايل مهم انسانى است؛ فضائلى كه در قرآن مجيد و روايات اسلامى با اهميت فراوان ذكر شده است. در اينكه آيا اين برادر دينى يك شخص معين خارجى بوده و يا ازقبيل تمثيل است مختلف سخن گفتهاند. گروهى از شارحان نهج البلاغه معتقدند كلام امام عليه السلام اشاره به شخص خاصى است؛ اما در اينكه اين شخص چه كسى بوده اختلاف نظر دارند. بعضى او را ابوذر غفارى و برخى عثمان بن مظعون، عدّهاى مقداد و گروهى حتى رسول خدا پيغمبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله ذكر كردهاند. جمعى ديگر معتقدند اين بيان ازقبيل تمثيل است
#حکمت_289
🔶 @Nahj_Et
💢 تفاوت اهل دنیا و اهل آخرت
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 النَّاسُ فِي الدُّنْيَا عَامِلَانِ؛ عَامِلٌ عَمِلَ فِي الدُّنْيَا لِلدُّنْيَا...وَ عَامِلٌ عَمِلَ فِي الدُّنْيَا لِمَا بَعْدَهَا
🔹گروهی در دنيا، براى دنيا كار مى كنند... چنين افرادی عمر خود را براى سود ديگران تباه مى كنند؛ گروهی ديگر در دنيا براى آخرتش كار مى كنند... چنين افرادی نصيب خود از دنيا و آخرت فراهم آورند و مالك هر دو سراى شوند.
📚 #حکمت_269 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹در اين گفتار نورانى امام عليه السلام، سخن از برادرى است كه داراى يازده صفت برجسته از فضايل مهم ا
💠🔹امام عليه السلام براى اينكه الگو و اسوهاى جهت شناخت انسانهاى بافضيلت و والا مقام ارائه دهد، شخصى را فرض كرده كه واجد اين صفات عالى است. و قرائنى در كار است كه نظر دوم را تأييد مىكند كه بعداً به آن اشاره مىكنيم. ولى هركدام از اين دو نظر واقعيت داشته باشد، در اهميت گفتار حكيمانۀ مزبور تفاوتى ندارد و انسانى بافضيلت و واقعى در اين كلام ترسيم شده است تا طالبان فضيلت و پويندگان راه قربِ پروردگار از او سرمشق بگيرند. نخست مىفرمايد: «در گذشته برادرى الهى و دينى داشتم (كه وصفش چنين بود)»؛ (كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ)
#حکمت_289
🔶 @Nahj_Et
💠 حقیقت زهد
#نامه_66
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی: وجود مبارک حضرت امیر در نامه 66 نهج البلاغه فرمود: «... أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّ [الْعَبْدَ] الْمَرْءَ لَیفْرَحُ بِالشَّیءِ الَّذِی لَمْ یكُنْ لِیفُوتَهُ»؛ گاهی انسان به چیزی حتماً می رسد دیگر خوشحالی ندارد، یک امر قطعی و قضا و قدر الهی است که برای آن بی تابی کردن و شادمانی کردن وجهی ندارد، روزی ای است که ذات اقدس الهی برای شما مقرر کرده و حتماً می رسد. «وَ یحْزَنُ عَلَی الشَّیءِ الَّذِی لَمْ یكُنْ لِیصِیبَهُ»؛ چون ما برنامه ای داریم یک حساب و کتابی داریم، حظّی داریم، بعضی از چیزها نصیب ماست بعضی از چیزها نصیب ما نیست. آنچه نصیب ماست ما نباید خوشحال باشیم. آنچه نصیب ما نیست نباید به ما برسد، به ما نمی رسد ما هم به آن نمی رسیم، نباید نگران باشیم. 🔸 این دو جمله «جلّ لولا الکل»، این نامه ها متّخذ از قرآن کریم است. در سوره مبارکه «حدید» شما این مضمون را مطالعه می کنید و خود حضرت امیر (سلام الله علیه) هم این آیه را به عنوان #سند_زهد ذکر کرده است. فرمود به اینکه حقیقت زهد در این دو جمله قرآن کریم جمع شده است: ﴿لِكَیلا تَأْسَوْا عَلی ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ﴾، فرمود #حقیقت_زهد این است که اگر چیزی به شما رسید، خوشحال نشوید طوری که از مرز و از وظیفه جدا بشوید و اگر چیزی از شما گرفته شد نگران نباشید طوری که از وظیفه جدا بشوید. هر چیزی حسابی دارد، چون ذات اقدس الهی فرمود: ﴿كُلُّ شَیءٍ عِندَهُ بِمِقْدَارٍ﴾؛ هر چیزی به مقدار؛ نظمی هست، قَدَری هست. ﴿وَ إِنْ مِنْ شَیءٍ إِلاَّ عِنْدَنا خَزائِنُهُ وَ ما نُنَزِّلُهُ إِلاَّ بِقَدَرٍ مَعْلُوم﴾؛ هر چیزی با هندسه و اندزه و اینها حساب شده است. 🔸 بنابراین اگر چیزی به آدم رسید، باید #شاکر باشد و اگر نرسید، باید #صابر باشد. این طور نیست که تمام نشاطش را صرف کند در جایی که چیزی به او رسید و تمام حُزن و اندوه خود را صرف کند در جایی که چیزی به او نرسید یا از او گرفته شد. آن دو جمله قرآن کریم که در یکی از بیانات نورانی حضرت امیر در نهج البلاغه آمده است که ذات اقدس الهی #حقیقت_زهد را در این دو جمله جمع کرد، آن به صورت یک اصل حاکم در جمله های نورانی این نامه و نامه های دیگر می تابد... . مطالعه بیشتر: 🌐 esra.ir #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 درس اخلاق تاریخ: 1396/07/27 🔶 @Nahj_Et
🌸 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌞 وَ قَالَ (عليه السلام): وَ الطِّيبُ نُشْرَةٌ وَ الْعَسَلُ نُشْرَةٌ وَ الرُّكُوبُ نُشْرَةٌ وَ النَّظَرُ إِلَي الْخُضْرَةِ نُشْرَةٌ
💐 آنچه نشاط آور است :
و درود خدا بر او فرمود: بوی خوش درمان و نشاطآور، عسل درمان و نشاطآور، سواری درمان و نشاطآور، و نگاه به سبزه زار درمان و نشاط آور است.
#حکمت_400
🔶 @Nahj_Et
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«نماز برای چيست؟
يک بيان نورانی وجود مبارک حضرت امير سلام الله علیه در نهجالبلاغه دارد که آن قبلاً به يک مناسبتی خوانده شد، همان بيان را مرحوم مفيد(رضوان الله عليه) در أمالی خودشان ذکر کردند که به يک مناسبتی خوانده شد. آنها که در خانه شان نهر روان است حالا از قنات ميآيد يا از چشمه ميآيد يا از جای ديگر ميآيد يک حوضی هم داخل منزل دارند که اين نهر از يک طرف وارد اين حوض ميشود و از طرف ديگر از اين حوض خارج ميشود، آب اين حوض هميشه تازه و با حلاوت و خوردنی است. آن که طبق نقل مرحوم شيخ مفيد در أمالی دارد و قبل از آن وجود مبارک حضرت امير سلام الله علیه در نهجالبلاغه داشت، يکی تشبيه به چشمه است يکی تشبيه به نهر[۱].حضرت فرمود: اصلاً نماز برای اين است که انسان شبانه روز پنج بار شست و شو کند، آدم يک نهر روانی داشته باشد که شبانه روز پنج بار شست و شو بکند باز بدن او چرکی باشد! اين شدنی نيست! فرمود:#نماز برای طاهر شدن است»
درس خارج فقه ۹۸/١٠/١٨
[۱]نهج البلاغة، خطبه ۱۹۹
الأمالی(للمفيد)، ص۱۸۹
🔶 @Nahj_Et
💠🔹آنگاه امام عليه السلام يازده صفت بسيار ممتاز دربارۀ اين برادر دينى الهى بيان مىكند: نخست مىفرمايد: «آنچه او را در نظرم بزرگ جلوه مىداد كوچكى دنيا در نظر او بود»؛ (وَ كَانَ يُعْظِمُهُ فِي عَيْنِي صِغَرُ الدُّنْيَا فِي عَيْنِهِ) . اين مسئلهاى مهم است كه دنيا در نظر انسان كوچك باشد و خداوند، بزرگ. اين كوچكى سبب مىشود كه براى رسيدن به مال و مقام و ثروت و شهوت به سراغ گناه نرود و براى رسيدن به آن زياد دست و پا نزند
#حکمت_289
🔶 @Nahj_Et
*💥 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :*
🌟 وَ اعْلَمُوا أَنَّ مَا كُلِّفْتُمْ بِهِ يَسِيرٌ وَ أَنَّ ثَوَابَهُ كَثِيرٌ وَ لَوْ لَمْ يَكُنْ فِيمَا نَهَي اللَّهُ عَنْهُ مِنَ الْبَغْيِ وَ الْعُدْوَانِ عِقَابٌ يُخَافُ لَكَانَ فِي ثَوَابِ اجْتِنَابِهِ مَا لَا عُذْرَ فِي تَرْكِ طَلَبِهِ
*✨ اخلاق اجتماعی كارگزاران اقتصادی :*
بدانید، مسوولیتی را كه به عهده گرفته اید اندك اما پاداش آن فراوان است، اگر برای آنچه كه خدا نهی كرد (مانند ستمكاری و دشمنی)، كیفری نبود، برای رسیدن به پاداش در ترك آن نیز عذری وجود نداشت.
#نامه_51
🔶 @Nahj_Et
استاد شهید مطهری; مینویسد:
«یک پختگی و پویایی وجود دارد که جز در پرتو ازدواج و تشکيل خانواده پيدا نمیشود، در مدرسه پيدا نمیشود، در جهاد با نفس پيدا نمیشود، در نماز شب پيدا نمیشود.
اين کمالات را فقط در تشکيل خانواده میتوان به دست آورد».
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴#تلنگر
🏷جهانگردی به دهکده ای رفت تا زاهد معروفی را زیارت کند و دید که زاهد در اتاقی ساده زندگی می کند. اتاق پر از کتاب بود و غیر از آن فقط میز و نیمکتی دیده می شد. جهانگرد پرسید: لوازم منزلتان کجاست؟... زاهد گفت: مال تو کجاست؟ جهانگرد گفت: من اینجا مسافرم. زاهد گفت: من هم!
🌹🌹حضرت امام علی (علیه السّلام):
«دنیا خانه ی آرزوهایی است که زود نابود می شود، و کوچ کردن از وطن حتمی است. دنیا شیرین و خوش منظر است که به سرعت به سوی خواهانش می رود، و بیننده را می فریبد، سعی کنید با بهترین زاد و توشه از آن کوچ کنید و بیش از کفاف خود از آن نخواهید و بیشتر از آنچه نیاز دارید طلب نکنید.»
📚نهج البلاغه، #خطبه_45
🔶 @Nahj_Et
🌷دعاهاى امیر المومنین علیه السلام
#نهج_البلاغه
◽️اللَّهُمَّ إِنَّا نَعُوذُ بِکَ أَنْ نَذْهَبَ عَنْ قَوْلِکَ، أَوْ أَنْ نُفْتَتَنَ عَنْ دِينِکَ، أَوْ تَتَابَعَ بِنَا أَهْوَاؤُنَا دُونَ الْهُدَى الَّذِي جَاءَ مِنْ عِنْدِکَ!
🌕خدایا ما به تو پناه مى بریم از آن که از فرموده تو بیرون شویم، یا از دین تو خارج گردیم، یا هواهاى نفسانى پیاپى بر ما فرود آید، که از هدایت ارزانى شده از جانب تو سرباز زنیم.
📘 #خطبه_215
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
#نهج_البلاغه 💠کسی که از خدا بترسد ایمن باشد 📘 #حکمت_208 🔶 @Nahj_Et
#شرح_حکمت۲۰۸
❣امیرالمومنین علیهالسلام می فرماید:
✨وَ مَنْ خَافَ أَمِنَ
💠کسی که از خدا بترسد ایمن باشد
✍امام اشاره مى کند که اگر کسى خواهان امنیت و آرامش است باید خائف باشد; همیشه خوف سپرى است در برابر حوادث خطرناک و راز این که خداوند آن را در وجود انسان قرار داده، این است که اگر ترسى در کار نباشد خیلى زود انسان خود را به پرتگاه ها مى افکند و در چنگال حوادث سخت گرفتار مى سازد و به مرگ زودرس مبتلا مى شود.
البته اگر این خوف در حد اعتدال باشد به یقین سپرى در برابر بلاهاست و اگر به افراط بینجامد انسان را از تلاش و کوشش باز مى دارد و به محرومیت منجر مى شود و اگر به تفریط گراید و از موجودات خطرناک نترسد گرفتار انواع حوادث مرگبار خواهد شد.
🔹خوف از خدا یعنى خوف از عدالت و مجازات هاى عادلانه اوست. کسانى که داراى چنین خوفى باشند از عذاب الهى در دنیا و آخرت در امانند و به عکس آنها که تنها به رحمت او امیدوار گردند و اثرى از خوف در وجود آنها نباشد آلوده انواع گناهان شده و گرفتار مجازات خداوند در این سرا و آن سرا مى شوند.
✔️ به همین دلیل در تعلیمات دینى ما کراراً آمده است که انسان باایمان باید با دو بال خوف و رجا پرواز کند.
🔶 @Nahj_Et
🧡 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌸 فَأَنْصِفُوا النَّاسَ مِنْ أَنْفُسِكُمْ وَ اصْبِرُوا لِحَوَائِجِهِمْ
🌼 اخلاق اجتماعی كارگزاران اقتصادی :
در روابط خود با مردم انصاف داشته باشید، و در برآوردن نیازهایشان شكیبا باشید.
#نامه_51
🔶 @Nahj_Et
20.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«در يكی از جبهه ها يكی از اصحاب حضرت به حضرت عرض كرد: كه ای كاش برادر من در اين صحنه و جبهه حاضر بود و ثواب مبارزه و جهاد را ميبرد! حضرت يك جمله فرمود، ما اين جمله را مكرّر از ديگران شنيديم، خودمان هم ميگفتيم؛ ولي معنايش برای ما روشن نبود.
حضرت فرمود: «أَ هَوَي أَخِيكَ مَعَنَا»؛ آيا در خطّ فكری ماست؟ عرض كرد: بله يا اميرالمؤمنين، فرمود:در تمام ثوابهای ما شريك است.[١]
بعد از انقلاب اين تفسير به وسيله خود انقلاب برای ما روشن شد. شما ميبينيد دو نفر روحانی يا دانشگاهی يا دو نفر كه كار آزاد دارند، اينها در خطّ امام و رهبری و نظام هستند، با هم درس خواندند با هم بحث كردند،با هم بالا آمدند يكی سِمتی پيدا كرد ديگری به او سِمت ندادند و پيدا نکرد، اگر...»
[١] نهج البلاغة، #خطبه_12
درس اخلاق ۹۵/١٠/٩
🔶 @Nahj_Et
🍄 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌿 وَ لَا تَبِيعُنَّ لِلنَّاسِ فِي الْخَرَاجِ كِسْوَةَ شِتَاءٍ وَ لَا صَيْفٍ وَ لَا دَابَّةً يَعْتَمِلُونَ عَلَيْهَا وَ لَا عَبْداً وَ لَا تَضْرِبُنَّ أَحَداً سَوْطاً لِمَكَانِ دِرْهَمٍ
💐 اخلاق اجتماعی كارگزاران اقتصادی :
و برای گرفتن مالیات از مردم، لباسهای تابستانی یا زمستانی، و مركب سواری، و برده كاری او را نفروشید، و برای گرفتن درهمی، كسی را با تازیانه نزنید.
#نامه_51
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين كلام شريف خود به نكتۀ دقيقى در مسائل مربوط به اطاعت و ترك معصيت اشاره مىكند، مىفرمايد: «اگر خداوند تهديد به عذاب در برابر عصيان نكرده بود باز واجب بود كه به پاس نعمتهايش نافرمانى او نشود»؛ (لَوْ لَمْ يَتَوَعَّدِ اللّٰهُ عَلَى مَعْصِيَتِهِ لَكَانَ يَجِبُ أَلَّا يُعْصَى شُكْراً لِنِعَمِهِ) . متكلمان، در علم كلام، نخستين مسئلهاى را كه مورد بحث قرار مىدهند مسئلۀ وجوب معرفة اللّٰه است؛ يعنى ما بايد به دنبال اين مسئله برويم كه خالق اين جهان كيست و صفاتش چيست؟ چراكه وجود خود را مشمول نعمتهاى فراوان مادى و معنوى مىبينيم و مىدانيم اين نعمتها از ما نيست
#حکمت_290
🔶 @Nahj_Et
🔴روش برخورد با دنيا
#نهج_البلاغه
💥 فَلْتَکُنِ الدُّنْيَا في أَعْيُنِکُمْ أَصْغَرَ مِنْ حُثَالَةِ الْقَرَظِ وَ قُرَاضَةِ الْجَلَمِ
🌎اى مردم بايد دنياى حرام در چشمانتان از پر كاه خشكيده، و تفاله هاى قيچى شده دام داران، بى ارزش تر باشد
#خطبه_32
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
◽️وقد قال له طلحه والزبیر: نُبایِعُکَ عَلى أَنّا شُرَکاؤُکَ فی هذَا الاَْمْر:لاَ، وَلکِنَّکُمَا شَرِیکَانِ فِی الْقُوَّهِ وَالاِْسْتِعَانَهِ، وَعَوْنَانِ عَلَى الْعَجْزِ وَالاَْوَدِ.
💠امام علیه السلام در پاسخ طلحه و زبیر آنجا که به امام پیشنهاد خلافت شورایى کردند و گفتند با تو بیعت مى کنیم به این شرط که در حکومت شریک باشیم، فرمود: نمى شود (زیرا شرکت در خلافت معنا ندارد) شما شریک در تقویت و کمک و یار و یاور به هنگام ناتوانى و سختى و مشکلات باشید.
📘#حکمت_202
🔶 @Nahj_Et
💠🔹؛ از لحظۀ انعقاد نطفۀ ما در رحم مادر، تا لحظهاى كه چشم از اين جهان فرو مىبنديم نعمتهايى به سوى ما سرازير است كه بسيارى از آنها را حتّى يك گام براى تحصيلش برنداشتيم. وجدان آدمى قضاوت مىكند كه به دنبال آفرينندۀ اين نعمتها برويم و شكر منعم به جا بياوريم. از اينجا مسائل مربوط به خداشناسى و معارف دينى شكل مىگيرد. در مسائل عملى كه مربوط به اطاعت و ترك عصيان است نيز همين معنا صادق است. به فرض كه خداوند مجازاتى براى معصيتكاران قرار نداده بود باز هم وجدان ما قضاوت مىكرد كه از باب شكر منعم عصيان او را ترك كنيم.
#حکمت_290
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹؛ از لحظۀ انعقاد نطفۀ ما در رحم مادر، تا لحظهاى كه چشم از اين جهان فرو مىبنديم نعمتهايى به سوى
💠🔹اينجا روشن مىشود كه مسئلۀ اطاعت فرمان خدا و ترك عصيان او مسئلهاى عقلى است كه از مسئلۀ شكر منعم، سرچشمه مىگيرد. برخلاف كسانى كه تصور مىكنند اينها تنها جنبۀ شرعى و قرارداد الهى دارد. ازاينرو در حديثى از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىخوانيم كه شبى از شبها عايشه (هنگامى كه تلاش و كوشش پيامبر صلى الله عليه و آله را در عبادت پروردگار ديد) گفت: چرا اينقدر خود را به زحمت و رنج مىافكنى در حالى كه خداوند گذشته و آيندۀ تو را بخشيده است؟ پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: «اى عايشه! أَلا أَكُونُ عَبْداً شَكُوراً؟؛ آيا بندۀ شكرگزار خدا نباشم؟»
#حکمت_290
🔶 @Nahj_Et
🌹🌹امیرالمومنین علی علیه السلام:
💢خدا را ستايش مي كنيم بر آنچه گرفته و بخشيده، بر نعمتهايي كه عطا كرد و آزمايشهايي كه انجام داد، خداوندي كه بر هر چيز پنهاني آگاه و در باطن هر چيزي حضور دارد، به آنچه در سينه هاست آگاه و بر آنچه ديده ها دزدانه مي نگرد داناست
💢و گواهي مي دهم كه خدا يكي و جز او خدايي نيست و گواهي مي دهم كه حضرت محمد (ص) برگزيده و فرستاده اوست، آن گواهي كه با او درون و بيرون، قلب و زبان، هماهنگ باشد.
💢به خدا سوگند! اينكه مي گويم بازي نيست، جدي و حقيقت است، دروغ نيست و آن چيزي جز مرگ نيست، كه بانگ دعوت كننده اش رسا و به سرعت همه را ميراند، پس انبوه زندگان و طرفداران، تو را فريب ندهند،
💢همانا گذشتگان را ديدي كه ثروتها اندوختند و از فقر و بيچارگي وحشت داشتند و با آرزوهاي طولاني فكر مي كردند در امانند و مرگ را دور مي پنداشتند، ديدي چگونه مرگ بر سرشان فرود آمد؟ و آنان را از وطنشان بيرون راند؟ و از خانه امن كوچشان داد؟ كه به چوبه تابوت نشستند و مردم آن را دست به دست مي كردند؟ و بر دوش گرفته و با سرانگشت خويش نگاه مي داشتند؟
💢آيا نديديد آنان را كه آرزوهاي دور و دراز داشتند، و كاخهاي استوار مي ساختند و مالهاي فراوان مي اندوختند؟ چگونه خانه هايشان گورستان شد؟ و اموال جمع آوري شده شان تباه و پراكنده و از آن وارثان گرديد؟ و زنان آنها با ديگران ازدواج كردند؟ نه مي توانند چيزي به حسنات بيفزايند و نه از گناه توبه كنند!
💢كسي كه جامه تقوا بر قلبش بپوشاند، كارهاي نيكوي او آشكار شود و در كارش پيروز گردد، پس در به دست آوردن بهره هاي تقوا فرصت غنيمت شماريد و براي رسيدن به بهشت جاويدان رفتاري متناسب با آن انجام دهيد، زيرا دنيا براي زندگي هميشگي شما آفريده نشد، گذرگاهي است تا در آن زاد و توشه آخرت برداريد، پس با شتاب، آماده كوچ كردن باشيد و مركب هاي راهوار براي حركت مهيا داريد.
📚نهج البلاغه، #خطبه_132
🔶 @Nahj_Et
💢 حکم سرقت از بیت المال
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🔹روايت شده: دو مرد را به حضورش آوردند كه از بيت المال دزدى كرده بودند: يكى از آن دو نفر بنده اى بود از بيت المال، و آن ديگرى غلام مردم. فرمود:
اين عبد از بيت المال است و او را حدّى نيست، مال خداوند برخى از آن برخى ديگر را خورده. و امّا غلام را حدّ الهى مقرر است. پس دست او را بريد.
📚 ح#کمت_271 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💠امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
🔹به زودی دو گروه درباره من هلاک میشوند: دوست افراطی که محبتش او را به غیر حق میکشاند و دشمن افراطی که از سر دشمنی، قدم در غیر طریق حق مینهد. بهترین مردم درباره من گروه #میانهرو هستند، از آنها جدا نشوید و همیشه همراه جمعیتهای بزرگ (اکثریت طرفدار حق) باشید که دست خدا با جمعیت است و از جدایی بپرهیزید (جدایی از تودههای عظیم و مۆمن)، زیرا افراد تنها و جدا، نصیب شیطانند همانگونه که گوسفند تکرو، طعمه گرگ است.
خطبه 127، فراز 5
«وَ سَیَهْلِکُ فِیَّ صِنْفَانِ مُحِبٌّ مُفْرِطٌ یَذْهَبُ بِهِ الْحُبُّ إِلَی غَیْرِ الْحَقِّ وَ مُبْغِضٌ مُفْرِطٌ یَذْهَبُ بِهِ الْبُغْضُ إِلَی غَیْرِ الْحَقِّ وَ خَیْرُ النَّاسِ فِیَّ حَالًا النَّمَطُ الْأَوْسَطُ فَالْزَمُوهُ وَ الْزَمُوا السَّوَادَ الْأَعْظَمَ فَإِنَّ یَدَ اللَّهِ [عَلَی] مَعَ الْجَمَاعَةِ وَ إِیَّاکُمْ وَ الْفُرْقَةَ فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّیْطَانِ کَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئب»
#خطبه_127
🔶 @Nahj_Et