🤩 سرانجام بعد از چند سال انتظار #رصدخانه کوشیار گیلانی، واقع در #رشت میزبان عموم مردم خواهد بود. 🥳
پیوستن به کانال 👈 آموزش نجوم
◉━━━━─────
📡 #رصدخانه_کوشیار_گیلانی رشت از روز پنجشنبه ۱۰ خرداد میزبان عموم مردم علاقهمند به آسمانشب خواهد بود. 😍
🔮 نمایش ۳۶۰ درجه #آسماننما 🎉
🔭 و بازدید از #رصدخانه 🎈
🕗 هر شب ساعت ۲۰
🗓 ۱۰ الی ۱۳ خرداد
🖌 ثبتنام از طریق پیامک به 👇
📞 09306533253
پیوستن به 👈 آموزش نجوم
◉━━━━─────
image_2024-05-30_23-06-07.png
548.8K
💠 باید سیارکهای خطرناک را بمباران هستهای کنیم!
گروهی از دانشمندان ناسا پیشنهاد کردهاند که برای منحرف کردن سیارکهای خطرناک در حال نزدیک شدن به زمین، آنها را بمباران هستهای کنیم.
ماموریت سال گذشته ناسا برای انحراف سیارک ثابت کرد که انسان میتواند مسیر یک سیارک را با برخورد یک فضاپیما تغییر دهد اما اگر یک ضربه به تنهایی کافی نباشد، حداقل یک گزینه جایگزین داریم و آن گزینه، بمباران هستهای سیارک است...
جزئیات بیشتر در سایت:
https://bigbangpage.com/?p=107084
image_2024-05-30_23-12-06.png
1.28M
◀️ تا حالا چیزی در مورد بزرگترین سازه جهان شنیدین؟
🗣 ابرخوشه «دیوار بزرگ هرکول-کورونا بوریلیس» بزرگترین سازه جهان شناخته شده نامیده می شود. وجود این ابرخوشه اولین بار در سال ۲۰۱۳ گزارش شد و چندین بار توسط همان تیم مورد مطالعه قرار گرفته است. این ساختار به حدی عظیم است که ۱۰ میلیارد سال طول می کشد تا نور تمام آن را بپیماید، برای درک این عظمت یادآوری می کنیم که عمر کیهان فقط ۱۳.۸ میلیارد سال است.
🗣 این ساختار بزرگ توسط نوری که تیم تحقیقاتی (به رهبری استفان هرواث، به همراه دانشگاه ملی لهستان) در حین نقشهبرداری انفجارهای پرتو گامایی مشاهده کرد، کشف شد.
@SpacePassengers 😃
image_2024-05-30_23-14-04.png
1.43M
سیاراتی که «برای همیشه زنده خواهند ماند»؛ اقلیدس هفت سیاره بی ستاره جدید کشف کرد
تلسکوپ فضایی اقلیدس اروپا هفت سیاره سرگردان جدید را کشف کرد که در جهانهای منفرد و در فضایی بین ستارهای، به هیچ ستارهای متصل نیستند. با این حال، دانشمندان بر این باورند که برخی از آنها میتوانند پناهگاهی برای نوعی زندگی باشند و تعداد آنها به میلیاردها میلیارد در هر کهکشان میرسد.
این سیارات بی ستاره که اصطلاحا به آنها سیارات یتیم، میان ستارهای یا سرگردان نیز گفته میشود، بر خلاف سیاره زمین نه روز و شب و نه چرخش ماهها و سالها را میشناسند.
کشف این سیارات سرگردان جدید به دنبال انجام یک مطالعه علمی و یک روز پس از انتشار تصاویر و دادههای اقلیدس در وبسایت تحقیقاتی دانشگاه کرنل آمریکا انجام شد.
این سیارههای سرگردان، غولهای گازی هستند که هر کدام جرمی حداقل چهار برابر سیاره مشتری دارند و در سحابی شکارچی به عنوان درخشانترین سحابی آسمان که در فاصله هزار و ۵۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد، کشف شدند.
ادواردو مارتین، ستارهشناس اسپانیایی و نویسنده اصلی این مطالعه، به خبرگزاری فرانسه گفت که این سیارات بیستاره فقط «نوک کوه یخ» هستند. وی در عین حال یافتن آنها را به یافتن «سوزن در انبار کاه» تشبیه کرد، چرا که آنها نور ستارهها را منعکس نمیکنند.
هفت سیاره مشاهده شده توسط اقلیدس این مزیت را داشتند که نسبتا داغ بودند و به همین دلیل تشعشعاتی تولید میکردند که کشف آنها را تسهیل میکرد.
اقلیدس که سال گذشته به فضا پرتاب شد، وجود دهها سیاره به اصطلاح یتیم دیگر را که قبلا شناسایی شده بود تأیید کرد. یورونیو
image_2024-05-30_23-14-26.png
974.6K
پلکانی به کهکشان راه شیری
اگر از این پلکان به سمت کهکشان راه شیری بالا بروید چه اتفاقی میافتد؟ قبل از پاسخ به آن، بیایید آسمان زیبایی را که خواهید دید، درک کنیم. چشم نوازترین بخش همان قوس بزرگ کهکشان راه شیری است، نواری که قرص مرکزی کهکشان ما است و مستقیم است اما به دلیل ماهیت زاویه-باز، در این تصویر ترکیبی دارای انحنا شده است. ستارگان زیادی در جلوی راه شیر قابل مشاهده خواهند بود، ستاره سفید درخشان درست در زیر طاق ستارهای Altair و ستاره آبی درخشان بالای آن ونند یا Vega است. هوا در سمت چپ، درست بالای ابر زرد، با رنگ سبز میدرخشد. این تصویر ماه گذشته در جزیره مادیرا پرتغال در اقیانوس اطلس شمالی گرفته شده است. اوه، و رویدادی که پس از رسیدن به بالای این پلهها و تحسین زیباییهای آسمان شگفتانگیز رخ میدهد، احتمالاً این است که از پلههای آن طرف پایین بیایید. #عکس_روز
ترجمه: مهدی اسماعیلی
2024 May 29
Stairway to the Milky Way
© Marcin Rosadziński
https://apod.nasa.gov/apod/ap240529.html
@AstroTech
image_2024-05-30_23-15-00.png
376K
یک ماهواره پیشرفته اروپایی-ژاپنی برای اندازهگیری چگونگی نفوذ ابرها در تغییر اقلیم پرتاب شده است.
میدانیم که برخی ابرهای کم ارتفاع به خنک کردن سیاره زمین کمک میکنند، درحالی که ابرهایی که در ارتفاع بالا هستند مثل پتو نقش گرم کننده دارند.
ماموریت «ارتکر» (Earthcare) از لیزر و رادار برای کاوش در اتمسفر و درک اینکه توازن میان این دو دقیقا چیست استفاده میکند. در مدلهای کامپیوتری برای پیشبینی چگونگی واکنش اقلیم زمین به افزایش گازهای گلخانهای، نمیتوان نقش ابرها را در تغییر اقلیم قاطعانه پیشبینی کرد.
دکتر رابین هوگان از مرکز اروپایی پیشبینی میانمدت آبوهوا به بیبیسی گفت: «بسیاری از مدلهای ما حاکیست که پوشش ابرها در آینده کاهش خواهد یافت، یعنی ابرها مقدار کمتری از نور خورشید را به فضا منعکس خواهند کرد، نور بیشتری در سطح زمین جذب خواهد شد و این به عنوان تقویتکننده گرمایش ناشی از دیاکسیدکربن عمل خواهد کرد.»
@AstroTech
image_2024-05-30_23-15-26.png
450.3K
مراحل تشکیل ستارگان در فضای کهکشانی اولیه و شفاف شدن فضای کیهان تصویر: ناسا
رسوخ تلسکوپ جیمز وب به اعماق سپیدهدم کیهانی با کشف کهکشانهایی با عمر بیش از ۱۳ میلیارد سال
اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، سه کهکشان اولیه کیهان را کشف کردهاند که قدمتشان به تنها ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون سال پس از آغاز شکلگیری جهان بازمیگردد.
در تصویر تلسکوپ جیمز وب، این سهگانههای کهکشانی همچون لکههای کدری دیده میشوند که از گازهای هلیوم و هیدروژن مجاور تغذیه میکنند.
این عناصر گازی در طول میلیونها سال باعث رشد و توسعه این کهکشانها در کیهان میشوند و به شکلگیری آنها در حالتهای بیضی و مارپیچ کمک میکنند.
کسپر الم هاینتز، اخترفیزیکدان مرکز سپیدهدم کیهانی (DAWN) در دانمارک و نویسنده ارشد این مطالعه، در این باره میگوید: «شما میتوانید بگویید این نخستین تصاویر ‘مستقیم’ از فرایند شکلگیری کهکشان است که ما تا به حال مشاهده کردهایم. در حالی که جیمز وب قبلا کهکشانهای اولیهای را در مراحل بعدی تکامل به ما نشان داده بود، در اینجا ما شاهد تولد آنها و ساخت اولین منظومههای ستارهای در جهان هستیم.» یورونیوز
image_2024-05-30_23-16-22.png
874.6K
تصاویر بیسابقه تلسکوپ اقلیدس از کیهان
تلسکوپ اقلیدس که برای کمک به درک بهتر انسان از ماده و انرژی تاریک به فضا فرستاده شده است، ۵ تصویر خیرهکننده جدید به زمین ارسال کرده است. تصاویر جدیدی که اقلیدس فرستاده است خوشههایی متشکل از هزاران کهکشان، گازها و غبارهای کهکشانی ستارهزا و ادغام کهکشانها را نشان میدهد.
پژوهشگران دانشگاه دورام در پروژه تلسکوپ اقلیدس که در ژوییه ۲۰۲۳ به فضا پرتاب شد، با آژانس فضایی اروپا همکاری میکنند.
پروفسور ریچارد مسی از مرکز اخترشناسی فراکهکشانی دورام گفت: «اقلیدس حساسترین تلسکوپ فضایی است که تاکنون ساخته شده است.» او اضافه کرد: «۲۰ سال طول کشید تا آن را جوری طراحی کنیم که بتواند در محیط نامساعد (در فضا) برای حداقل ۶ سال دوام بیاورد.»
تلسکوپ اقلیدس در حال تهیه یک نقشه سه بعدی دقیق از کیهان است که امید میرود به اخترشناسان برای درک بهتر ماده و انرژی تاریک کمک کند.
@AstroTech
image_2024-05-30_23-16-51.png
646.1K
شفق قطبی سبز برفراز سوئد
روشن و سبز و در سراسر آسمان کشیده شده بود. این شفق قطبی چشمگیر در سال ۲۰۱۶ درست در خارج از Östersund، سوئد ثبت شد. شش عکس با هم ادغام شدند تا پانورامای برجستهای را ایجاد کنند که تقریباً ۱۸۰ درجه را پوشش میدهد. از جنبههای برجسته این شفق میتوان به شکل قوس مانند آن اشاره کرد. دریاچه Storsjön در پیش زمینه دیده میشود، در حالی که چندین صورت فلکی آشنا و ستاره قطبی در پس زمینه قابل مشاهده هستند. به طور تصادفی به نظر میرسد که شفق قطبی مانع از دیده شدن ماه در پایین سمت چپ، شده است. شفق یک روز پس از باز شدن حفره بزرگی در تاج خورشید ظاهر شد که به ذرات پر انرژی اجازه میداد به سمت منظومه خورشیدی جاری شوند. رنگ سبز شفق ناشی از ترکیب مجدد اتمهای اکسیژن با الکترونهای ارتفاعات بالای جو زمین است.
ترجمه: مهدی اسماعیلی
2024 May 22
Green Aurora over Sweden
© Göran Strand
https://apod.nasa.gov/apod/ap240522.html
@AstroTech
image_2024-05-30_23-25-05.png
1.13M
🌗نسلهای آینده ممکن است دیگر سیارهای آبی رنگ نداشته باشند.
🔸سیارهٔ زمین تا ۸۰ سال آینده رنگ آبی منحصر به فرد خود را از دست میدهد.تحقیقات جدید MIT نشان میدهد تغییرات جوی و افزایش دمای کرهٔ زمین به شدت روی رشد و تکثیر فیتوپلانکتونها اثر میگذارد.
🔹فیتوپلانکتونها درون اقیانوسها زندگی میکنند و شامل مادهای به نام کلروفیل هستند، این ماده بخش عظیمی از طیف نور آبی موجود در دریا را جذب، و به جای آن نور سبز را انعکاس میدهد.
🔸دانشمندان با استفاده از شبیه سازی، دمای کرهٔ زمین را در مدت ۸۰ سال ۳ درجه افزایش دادند، در کمال ناباوری تغییرات جوی باعث شد بیش از ۵۰ درصد از اقیانوسها تا سال ۲۱۰۰ رنگ آبی خاص خود را از دست بدهند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چندی پیش بود که کاوشگرِ Parker از تاج خورشید رد شد و یک تصویر شگفت انگیز ارسال کرد (ویدیویی که میبینید تصویر واقعیه) بادهای خورشیدی با پس زمینه ی کیهان و ستاره هایی که مشخص هستن.
.
این کاوشگر که مقاومت بالایی در مقابل حرارت دارد به فاصله ی 6 میلیون کیلومتری خورشید ارسال شد، یعنی حتی نزدیک تر از سیاره ی عطارد به خورشید.
.
اهداف این کاوشگر:
• تعیین ساختار و دینامیک میدان مغناطیسی در منابع باد خورشیدی.
• ردیابی جریان انرژی که تاج خورشیدی را داغ میکند و عامل سرعت بخشیدن به باد خورشیدی است.
• تعیین مکانیزم سرعت بخشیدن به حمل و نقل ذرات پر انرژی.
• کاوش پلاسمای غباری در نزدیکی خورشید و تأثیر آن بر بادهای خورشیدی و تشکیل ذرات پر انرژی.
@TheUniverseChannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗آیا می دانید ایستگاه فضایی بین المللی چه مسیری را دور کره زمینطی می کند؟
🔹ارتفاع مداری ISS به طور مداوم در محدوده 340 تا 417 کیلومتر در حال تغییر است.
🔸400 کیلومتر بهینه: همه شرایط برای آزمایش های فضایی وجود دارد، تحویل محموله خیلی گران نیست و منابع زیادی برای حفظ مدار صرف نمی شود. افزایش ارتفاع مدار ایستگاه فضایی بین المللی، مثلاً به 600 کیلومتر و بالاتر، از نظر آزمایشات علمی هیچ سودی به همراه نخواهد داشت، اما هزینه های تحویل محموله به ایستگاه فضایی را افزایش می دهد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
image_2024-05-30_23-17-36.png
1.68M
تصویری از شفق قطبی در ایران ما 😍
عکاس: محمد کریمی
زمان : ساعت سه بامداد شنبه
مکان: سه قلعه خراسان جنوبی
ابزار: گوشی سامسونگ a52s
30 ثانیه نوردهی با ایزو ۱۶۰۰
@haftaseman_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رصد تلسکوپی و تصویر برداری با سی سی دی از چند جرم سماوی عمق آسمان (اجرام خیلی دور)