13.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آقای دکتر عزتی،معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز از دایر شدن کمیته نمادراین شهرداری خبر دادو افزود:دستورالعمل طراحی،کنترل واجرای نماهای شهری تبریز تدوین وازطریق کمیسیون ماده ۵ استان تصویب شده است.استفاده نکردن از نماهای رومی و بیگانه با فرهنگ ملی از سیاست های این دستورالعمل است.
✍️شایان ذکراست طبق ماده ۵ این دستورالعمل که درسال ۱۳۹۶ تصویب شده است،استفاده از سبکهای تقلیدی (نماهای رومی) ممنوع بوده و وفق تبصره ماده ۳۲،به لحاظ سنگین بودن مصالح سنگی ووجودخطرات احتمالی،استفاده از اینگونه مصالح درنمای ساختمانهای بیش از ۵ طبقه از کد مبنا مجاز نبوده است.امادرواقع برخی مواد این دستورالعمل اجرایی نمی شودوشهرداری تبریز ممانعت های لازم را جهت توقف اجرای این نماها به عمل نمی آورد.
حال،آیا هدف واقعی از تدوین دستورالعمل نما،ارتقاکیفیت سیماومنظر شهرو انسجام بخشی به طراحی واجرای نمای مطلوب بوده یامثل سابق پس از اخذ تاییدیه نمااز ناظرین،گواهی عدم خلافی صادر خواهد شد؟بعد از اعلام تخلفات نما توسط ناظرین،عملکرد شهرداری محترم چه خواهد بود؟!
✍️س. پناهی
لینک دانلوددستورالعمل طراحی،کنترل واجرای نمای شهری تبریز
#آذربایجانشرقی
هدایت شده از ✅ فرهنگ در شهر👌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝ این درد مشترک دوا نمیشود مگر با ورود جدی روحانیت آگاه به این گفتمان در عرصه تصمیم سازی و مدیریت میدانی...
مردم همچنان اعتماد و اعتقاد به روحانیت دارند و این خود ما بودیم که مملکت را به کسانی سپردیم که ظرف علم را از مظروف آن تشخیص ندادند..
اگر منتظریم که مافیای علم در وزارت علوم و بهداشت، اجازه تغییر متون درسی و ساختار علمی کشور را بدهند، سخت در اشتباهیم!
امام هم یکسال داشگاه ها را تعطیل کرد انقلاب فرهنگی را محقق بکند نشد !
انقلاب فرهنگی در میدان عمل و ارائه نمونه های عینی، محقق خواهد شد.
🆔 @FarhangDarShahr ☘️
هدایت شده از ✅ فرهنگ در شهر👌
نکاتی درباره تندیس یا نقاشی عرفا و دانشمندان ایران👇👇👇
#بابا_طاهر
#شیخ_الرئیس
#میر_سیدعلی
(تحلیلی با ارائه حدود ۱۵ پست و ۲۰ تصویر)
🆔 @FarhangDarShahr ☘️
"نما رومی" در کرمانشاه ممنوع است/ "نظام مهندسی" مسئول نظارت بر اجرای نمای ساختمانها است - ایسنا
https://www.isna.ir/news/1402090502928/%D9%86%D9%85%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%87-%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85-%D9%85%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%B1
هدایت شده از ✅ فرهنگ در شهر👌
به عنوان یک کارشناس معماری و شهرسازی عرض میکنم که این همه دقت نظر و نکته سنجی رهبر انقلاب حقیقتا هم جای تحسین دارد و هم جای حیرت! به ویژه آنکه این نوع نکته سنجیهای ایشان، منحصر به معماری نیست و در بسیاری از تخصصهای دیگر نظیر شعر و سینما و ... نیز همین نوع تیزبینی را از ایشان شاهد بوده و هستیم. ای کاش مدیرانی که دائم شعار ولایت مداری سر میدهند در مقام عمل (و نه صرفا شعار) حداقل به نیمی از چنین نکاتی که بارها از طرف ایشان گوشزد شده است التزام عملی خود را نشان میدادند.
🌻@baladetayyeb
🆔 @FarhangDarShahr ☘️
#فرهنگ_در_شهر👌🌿
هدایت شده از ✅ فرهنگ در شهر👌
25.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلوه ای از هویت منازل همدان قدیم:
حیاطهای بزرگ و درختان مو که از دیوار آویزان میشدند
18.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
موقعیت فیزیکی و نحوه کارکرد مساجد متناسب با مبانی تمدنی، آموزه های اسلامی و متناسب با سبک زندگی ایرانی اسلامی نیاز به تجدید نظر دارند.
🎙دکتر محمدمنان رئیسی(مدیر پژوهشکده معماری و شهرسازی اسلامی): در شهر ایرانی اسلامی تا قبل از نفوذ مدرنیسم به ایران، مساجد رکن کالبدی و محتوایی شهرها و محلات ما بوده اند.
💠 متاسفانه در دهه های اخیر در کشور #مساجد به حاشیه رفته و از متن شهر رانده شدند و فضاهای اصلی #شهر معمولا تحت سیطره مال ها و #مراکز_تجاری در آمده اند.
💠 نمونه دیگر مکانیابی مساجد در گوشه پارک ها، محل قرارگیری ورودی آنها و حتی ساعات باز بودن آن ها اشاره نمود که این رفتار، ترجمان سکولاریسم است. #سکولاریسم میگوید دین فقط برای نماز و روزه آمده و با مناسبات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شهر کاری ندارد.
💠 این مساجد دیگر مانند مساجد شهر اسلامی قلب تپنده شهر، رکن کالبدی شهر و منبع تزریق انرژی شهر نیستند.
با ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی همراه باشید🔻
https://eitaa.com/setad_memari
هدایت شده از ✅ فرهنگ در شهر👌
چند جمله از رهبر معظم: ☝
#مسجد_پایگاه_همه_کارهای_نیک
#مسجد_زمینه_ساز_تمدن_اسلامی
🆔@FarhangDarShahr 🌿👌
هدایت شده از ✅ فرهنگ در شهر👌
15.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نکته طلایی
🔹جامعه باید دانشی اداره شود، دین می گوید دانشمندان باید جامعه را اداره کنند...
🔸دین رقابتهای حزبی راقبول ندارد...
🔹جامعه ای که توسط احزاب اداره بشه اندیشمندان دچار خفقان میشوند...!!!
🔸چرا مسئولین ضعیف در جامعۀ ما روی کار میآیند؟
🆔 @FarhangDarShahr 👈☘️
🔷🔹حجت الاسلام ناصر #صفری_افلاکی نایب رییس شورای شهر همدان:
🔵 ایمنسازی مساجد وظیفه حاکمیت است
🔵 مسجد جامع همدان در حال از بین رفتن است
↩️ نایب رییس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه ایمنسازی مساجد بر عهده حاکمیت است، گفت: مسجد جامع همدان با این قدمت و این اثر فاخر معماری در حال از بین رفتن است و یکی از ستونهای زیر گنبد نشست نامتقارن دارد.
👈 لینک خبر
@hamedan_shoraa
-------------------------------
🔅 روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان
عشق و شهر!
🔹مطالعات اخیر علمی نشان میدهد اصطلاح «عشق آدم را کور میکند» تا حد زیادی حقیقت دارد. دانشمندان میگویند برای اولین بار توانستهاند دریابند که عاشق بودن به همان اندازه که به احساسات مربوط میشود، با تغییر رفتار در انسان نیز مرتبط است و مغز انسان، معشوق را در مرکز توجه قرار میدهد و او را به اولویت اصلی بدل کند. به گفته آنان، «سیستم فعال ساز رفتاری مغز» (BAS) سامانهای است که رفتارهای انسانی را هدایت میکند و نقش آن در زمانی که عاشق میشویم باعث تغییر رفتار ما میشود. این سیستم در حقیقت کاری میکند که معشوق را در مرکز جهان ببینیم و تفاوتی اساسی میان او و دیگران قائل شویم. اما جالب آنجاست که این عشق و محبت میتواند ترجمان شهرسازانه نیز داشته باشد!
🔹شهری که بر مدار عشق و محبت الهی ساخته شود، شهری است که در آن کلیه رفتارهای مربوط به سبک زندگی حتی معماری و شهرسازی، بر مدار محبت الهی شکل میگیرد. در چنین شهری، ابنیه منتسب به ذات اقدس الهی، به اولویت اصلی شهر تبدیل میشوند و تغییر رفتار انسانها نسبت به این ابنیه چنان است که آنها را هم به لحاظ فرم و هندسه و هم به لحاظ خط آسمان و هم به لحاظ رنگ، از سایر ابنیه متمایز ساخته و به نقطه اوج شهر تبدیل میکند تا چنین شهری، مصداق شهرعبودیتی باشد که بر مدار عشق و محبت الهی شکل گرفته است. برخلاف شهرثروت و شهرقدرت معاصر که در آن صدها رقیب اعم از مالها و سیتیسنترها و بانکها و ... در مقابل مساجد و بقاع متبرکه خودنمایی میکنند. حال چنین شهر بیادبی چقدر میتواند بستر مناسب برای تربیت شهروندان مبادی آداب الهی باشد؟!
@baladetayyeb
این نمای آجری و قدیمی دو ویژگی مثبت _غیر از نمای آجری برجسته و فاخر آن_ دارد:
۱. اجرای پیش فضای ورودی و پله خوردن درب اصلی، به هیبت خانه و حرمت ساکنین آن افزوده است
@Nama_Sima_Hamedan
همان
۲. پنجره ها کمی عقب و قاب دور پنجره ها کمی جلو آمده است تا حریم و حجابی برای پنجره درست کند
این سبک از پنجره ها بیننده را دعوت به حیا و چشم پوشی و ساکنین را هم دعوت به حجاب و عفت میکند.
@Nama_Sima_Hamedan
برخلاف شکل قبل، متاسفانه نماهایی در کشور و به ویژه در تهران باب شده است که هیچ حجابی نداشته بلکه مخاطب را به ویژه در شب، دعوت به چشم چرانی میکند!
@Nama_Sima_Hamedan