✳️ #آیت_الله_بروجردی (40)
✔️ آیتالله سید مصطفی خوانساری (قدس سره) نقل می کنند:
🔹 روزی در خدمت آیتالله بروجردی نشسته بودم، عدهای از خدمات و کارهای آن بزرگوار تمجید میکردند و من ساکت بودم و چیزی اظهار نمیکردم، رو به من کردند و فرمودند: شما چرا ساکت هستید؟ یک مطلبی بگویید.
🔸 عرض کردم: در روایت دارد: «خلص العمل فإن الناقد بصیر بصیر» «عمل را خالص کن، آن که عمل را محک میزند، خیلی آگاه و بیناست».
🔹 تا این عبارت را خواندم، اشک از دیدگانشان جاری شد، حالشان دگرگون گردید و به آقایان فرمودند: بله اگر در قیامت شما باشید و من، مسئله حل است، ولی اینگونه نیست، «خلص العمل فإن الناقد بصیر بصیر» پس از آن هرگاه من را می دیدند میفرمودند: «خلص العمل فان الناقد بصیر بصیر» و حالشان دگرگون میشد.
📚 کتاب: مردان علم در میدان عمل
@Nardebane_feghahat
✔️ كتاب الطهارة
باب اول: #باب_طهور_الماء
پاک بودن و پاک کنندگیِ آب
👇👇👇👇👇
✔️ روایت اول:
🔸 قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ اَلْكُلَيْنِيُّ حَدَّثَنِي عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اَلنَّوْفَلِيِّ عَنِ اَلسَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ) قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ (صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ): اَلْمَاءُ يُطَهِّرُ وَ لاَ يُطَهَّرُ .
🔹 سكونى گويد: امام صادق (عليه السّلام) فرمود: رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: آب پاك مىكند، ولى خودش، پاك نمىشود.
◾️ تدریس جلسه اول به صورت نمونه در کانال «نردبان فقاهت» گذاشته میشود. ⬇️⬇️
4_5992504706872641685.mp3
10.45M
✳️ جلسه اول
✔️ «تدریس فروع کافی/ کتاب الطهاره» (1) / باب طهور الماء
🔸 هدف از خواندن فروع کافی (کتاب الطهارة)
🔹 چرا کلینی کتاب کافی را به نواب اربعه عرضه نکرد؟
🔸 الکافی کاف لشیعتنا؟!
🔹 عصر کلینی، عصر تقیه
🔸 اسمهای رمزی در روایات!
🔹 احترام آیت الله بروجردی به کتب روایی/ جامع المقدمات را از روی کفش بردارید
🔸 بررسی «کتاب الطهارة» از حیث ادبی
🔹 معنای لغوی و اصطلاحی طهارت
🔸 اختلاف نظرها در مورد تعریف طهارت
🔹 مراد از طَهور؟!
🔸 چرا در ابتدای سند اسم مرحوم کلینی آمده؟! مگر کتابِ ایشان نیست؟!
🔹 علی بن ابراهیم قمی کیست؟ آیا تفسیرِ قمی واقعا برای اوست؟!
🔸 نظر آیت الله خویی در مورد وثاقت ابراهیم بن هاشم
🔹 آیا نوفلی ثقه است؟
1⃣ نظر حضرات آیات: سید محسن حكيم، سيستانی، شهید صدر، ايروانی در مورد «نوفلی»
2⃣ نظر علامه محمدتقی مجلسی، وحيد بهبهانی، محدث نوری، مرحوم مامقانی، آیت الله خویی، امام خمينی، آیت الله شبيری زنجانی، آیت الله تبريزی، جناب استاد شهیدی در مورد «نوفلی»
🔸 توضیحی پیرامون «سَکونی»
🎤 رضا حسینی
🔹 برای دریافت بقیه صوت ها: ثبت نام دوره آموزشی از طریق آیدی پشتیبانی👇
@Poshtibani_dore
✳️ #آیت_الله_بروجردی (41)
✔️ آیت الله قرهی:
🔹 گفتند: پیرزنی به آیتالله بروجردی، به اندازه خودش که حالا نخریسی و... میکرد، خمس داد. آقا را در راه دیده بود که با درشکه میرفتند، گفته بود: آقا! من میخواهم خمسم را به خود شما بدهم. آقا فرموده بودند: بگذارید بیاید. خمسش را داد و بعد هم ایستاد و به آقا نگاه کرد. آقا فرموده بودند: چیزی شده؟ گفته بود: نه، میخواهم قیافهتان در ذهنم بماند تا فردای قیامت که به من گفتند: خمست را به چه کسی دادی، چهرهی شما در ذهنم باشد.
🔸 گفتند: آقا گریه کردند و فرموده بودند: او خیالش راحت شد که به چه کسی داد، امّا من چگونه خرج کنم!؟ او به ظاهر بیسواد است، امّا به من درس بزرگی داد.
@Nardebane_feghahat
✔️ دوره آموزشی «تدریس فروع کافی، کتاب الطهارة»
🔹 46 باب در 50 جلسه صوتی
🔸 تدریس: رضا حسینی
~~~~
ثبت نام دوره آموزشی از طریق آیدی پشتیبانی👇
@Poshtibani_dore
✔️ آموزشیِ «تدریس فروع کافی، کتاب الطهارة»
◾️ ویژگی هایی که این دوره آموزشی را از سایر دورهها متمایز می کند:
✔️ تمرکز بر متن روایات و بيانِ نکاتِ کلیدیِ آن
✔️ بیان مبانی فقها (قدس الله أسرارهم) و نظریات آنها
✔️ بیانِ مطالب رجالی، فقهی، اصولی و ادبیِ مرتبط با روایات
🔸 46 باب در 50 جلسه صوتی (که در کانال مخصوصی قرار داده شده)
🔸 هزينه ثبت نام: 100 هزار تومان
تدریس: رضا حسینی
~~~~
ثبت نام دوره آموزشی از طریق آیدی پشتیبانی👇
@Poshtibani_dore
✳️ آخرین مهلت ثبت نام: تا پایان امشب
✔️ چرا «فروع کافی، کتاب الطهارة»؟!
🔹 در زمانهای زندگی میکنیم که کتب رواییِ شیعه مهجور مانده است، و جایِ خالیِ کتابِ ارزشمندِ «فروع کافی» در این میان، حس میشود. لذا تصمیم به تدریس آن از ابتدا (یعنی از کتاب الطهارة) گرفتیم.
🔸 تدریس این کتاب، به منزله حکم نهایی در آن مسأله فقهی نیست، بلکه در این موارد وظیفه ما رجوع به فقهاء جامع الشرائط است. قصدِ ما فقط آشنایی با روایات و بررسیِ آنها از حیث رجالی، فقهی، اصولی و ادبی میباشد.
🔸 در قالب 50 جلسه صوتی سعی کردهایم که تدریسِ فروع کافی (کتاب الطهارة) را در اختیار دوستان قرار دهیم.
🔹 شرکت در این «دوره آموزشی» را به همه علاقهمندانِ به مباحثِ فقهی توصیه میکنم.
✍ رضا حسینی
~~~~
✔️ثبت نام از طریق آیدی پشتیبانی👇
@Poshtibani_dore
✳️ درس خارج اصول آیت الله سید احمد #مددی (مدظله العالی)
1397/7/28
🔹 متأسفانه یک حدیثی هست که یک وقتی هم خیلی مشهور بود: «لو لا الخبز ما صلینا» این برای ابوالبختری است.
🔸 دیدم یک آقایی در کتابش این را آورده بود! این ها را چاپ نکنید، نقل نکنید، حدیثی که منحصراً به ابوالبختری برمیگردد!
🔹 یک وقتی مسائل خاصی مطرح بود که این جور مطالب نقل بشود، لکن بحث علمی اقتضا میکند که این ها روشن بشود.
🔸 این حدیثی هم که متاسفانه گاهی یک وقتی مشهور بود که «لو لا الخبز ما صلینا، اگر نان نباشد نماز نمی خوانیم»، این برای همین ابوالبختری است، منحصراً هم از اوست، هیچ کس دیگری هم نقل نکرده، نه در سنی و نه در شیعه.
@Nardebane_feghahat
بدینوسیله از بانویِ هنرمند، «خانم زهرا بیدختی» که زحمتِ طراحیِ پوستر برای دوره معجم رجال الحدیث و دوره فروع کافی را متقبّل شدند، کمال تشکر و قدردانی را دارم.
دوستانی که در مورد طراح از بنده سؤال کرده بودند، میتوانند جهت این امور به آیدی زیر مراجعه بفرمایند.
آیدی ایشان در تلگرام:
@Zahra_bidokhti
✔️ امام خمینی در «شرح چهل حدیث» در وصفِ آیت الله شیخ عبدالکریم حائری (قدس سره) که مؤسس حوزه علمیه قم بودند، مینویسند:
🔹 جناب استاد معظم و فقیه مکرم، حاج شیخ عبدالکریم حائرى یزدى با نوکر و خادم خود همسفره و غذا بود، روى زمین مینشست، با أصغر طلاب مزاحهاى عجیب و غریب میفرمود.
🔹 خود بضاعت خود را از بازار میخرید، براى منزل خود آب از آبانبارها میآورد، اشتغال به کار منزل پیدا میکرد، تواضعشان به طورى بود که مایه تعجب انسان می شد.
@Nardebane_feghahat
✳️ #آیت_الله_بروجردی (42)
✔️ آیت الله شبیری زنجانی (حفظه الله تعالی):
🔸 برای دو جهت حاج آقای والد (نکته: یعنی پدر آیت الله شبیری) مقیّد بود در جایی که آقای بروجردی دعوت می شد، پیش ایشان ننشیند:
1⃣ یکی آن که آقای بروجردی خیلی مؤدّب بود و دو زانو می نشست و حاج آقای والد ناراحتی پا داشت. حاج آقای والد می گفت: اگر بخواهم در کنار آقای بروجردی دو زانو بنشینم، درد پا دارم و برای من خیلی سخت است و اگر دو زانو ننشینم و آقای بروجردی مؤدّبانه دو زانو بنشیند، این خلاف ادب است. لذا ایشان نوعاً در مجالس از مرحوم آقای بروجردی با فاصله می نشست.
2⃣ جهت دوم که عمده همین جهت بود، این بود که پیش آقای برجردی نشستن، مطمع افراد بود. خیلی اشخاص دلشان می خواست پیش آقای بروجردی بنشینند. مرحوم والد می گفت: بگذاریم آنهایی که دلشان می خواهد و هوس این جور چیزها را دارند و دلشان با این خوش می شود، آنجا بنشینند. ایشان به این جهات دقّت داشت.
🔹 البته یک بار خودم دیدم ایشان در روضه شرکت کرد و پیش آقای بروجردی نشست. وقتی خواست بلند شود، آقای بروجردی با این که عمل کرده بود و بلند شدن برای او خیلی سخت بود، به احترام و برای بدرقه حاج آقای والد بلند شد.
🔸 مرحوم حاج آقای والد می فرمود: من از آقای بروجردی هر چه خواهش کردم که برای من بلند نشود، قبول نمی کرد. آقای بروجردی مقید بود در هنگام آمدن یا برای بدرقه لااقل یک بار برایم بلند شود. ایشان خیلی مؤدَّب بود. فقط یک بار قبول کرد که هیچ بلند نشود و آن در سال آخر عمرشان بود که خیلی ناتوان شده بود. من ایشان را قسم دادم که بلند نشود و ایشان هم پذیرفت، چون واقعاً نمی توانست بلند شود.
@Nardebane_feghahat
✳️ #آیت_الله_بروجردی (43)
✔️ استاد رسول جعفریان:
🔹 امروز جمعه 10 اردیبهشت 1395 برای عرض ادب و احترام خدمت آیت الله العظمی صافی (زید عزه العالی) همراه دوست عزیز جناب استاد معراجی، در ساعت یازده و نیم خدمتشان رسیدم.
🔹 به ایشان عرض کردم: «نوّاب» هم جذابیت خاصی داشت. نظر حضرت عالی درباره ایشان و رابطهشان با آقای بروجردی چیست؟ ایشان گفتند: اینها اشتباهاتی داشتند، اما آدم های خوبی بودند. در قم علیه آقای بروجردی کار کردند، اما به هر حال بچههای مسلمانی بودند. ایشان هم آنها را از فیضیه بیرون کرد.
🔸 درباره اعدامشان پرسیدم. ایشان گفتند: که شاه خیلی به سرعت اعدام کرد. گویا اینها را فریب دادند که اعتراض به حکم نکنید، شما را عفو میکنند. وقتی اعتراض نکردند و نوشتند، بلافاصله اعدامشان کردند.
@Nardebane_feghahat