هدایت شده از المرسلات
#معرفی_کتاب| تقریرات فلسفه امام خمینی ج۳
اخیرا به مناسبت نوشتن برخی مباحث انسان شناسی از منظر امام خمینی، توفیق الهی یار شد که جلد سوم از کتاب تقریرات فلسفه امام خمینی را با دقت بیشتری مطالعه کنم.
این کتاب شامل تقریر دروس امام خمینی در شرح بخش هایی از مباحث نفس و معاد از جلد ۸ و ۹ اسفار است که به قلم مرحوم آیت الله سید عبدالغنی اردبیلی نگارش یافته.
در این کتاب به موضوعات مهم انسان شناسی همچون: جسمانیه الحدوث بودن نفس انسان، ذومراتب بودن نفس، وحدت شخصیه نفس در عین کثرت مراتب و قوا، تناسخ، رجعت، معادجسمانی و روحانی پرداخته شده است.
از آنجایی که این مباحث از موضوعات متاخر علم فلسفه می باشند و ریاضی بودن این علم ایجاب می کند که مباحث آتی بر دوش مباحث سابق تولید شود، حضرت امام به مناسبت استفاده از مباحث گذشته همچون: اصالت وجود، تشکیک، وجودربطی، جنس و فصل، ماده و صورت، حرکت جوهری، اینکه حقیقت شی به صورت است نه ماده، آنها را بر اساس مختار خود تبیین میکنند.
از ویژگیهای کتاب، بیان بسیار شیوا و روان آن است.
همچنین ایشان در برخی موارد با صدرا مخالفت میکنند و نظر خود را بیان می دارند و در مواردی نیز ابتکارات خود را ذکر میکنند. همچون برهان بر معاد جسمانی که ایشان علاوه بر تبیین برهان صدرا، خودشان نیز برهانی را بدون نیاز به مقدماتی که صدرا بیان کرده، اقامه میکنند.
از دیگر ویژگیها میتوان به گریزهای اخلاقی، عرفانی و سلوکی اشاره کرد که بسیار مهم و اثربخش هستند.
یکی دیگر از امتیازات این اثر پرداختن به برخی مسائل عرفان نظری است
خلاصه اینکه این کتاب، بسیار ارزشمند و حاوی نکات مهمی از اندیشه فلسفی و عرفانی حضرت امام است که متاسفانه چندان مورد توجه نیست.
استاد فرحانی در جلسات تبیین هماهنگی نظام انسان شناسی امام و علامه از این کتاب استفاده زیادی بردند و برخی مباحث آن را تبیین کردند.
انشالله منتخباتی از این کتاب را در کانال قرار خواهیم داد.
✍محسن ابراهیمی
#در_مدرسه_امام_خمینی #فلسفه #عرفان
@almorsalaat
🔺 یکی از آثار کم نظیر در دفاع از امامت امیرالمومنین (ع) و عقاید شیعه کتاب «احقاق الحق و ازهاق الباطل» نوشته سید شهید، قاضی نورالله شوشتری عالم بزرگ قرن دهم و یازدهم است. ایشان که مدتها در هند زندگی می کرد جان خود را پای این کتاب گذشت و به دلیل نگارش همین اثر شهید شد.
🔺 این کتاب نقدی بر نوشته یکی از علمای شافعی در رد کتاب #نهج_الحق علامه حلی است. این کتاب با ملحقات مفصلی که مرحوم آیت الله مرعشی نجفی ببه آن افزوده در 33 جلد به چاپ رسیده است که 3 جلد مشتمل بر بیانات مرحوم قاضی نورالله است.
🔺 کتاب با جزییات و دقت بسیار بالایی تحریر شده است.
🔺 یکی از نکات جالب و بسیار قابل استفاده کتاب این است که مرحوم قاضی نورالله ابتدا عین کلمات علامه حلی را نقل می کند، سپس کلام فضل الله بن روزبهان عالم شافعی در نقد علامه حلی را عینا ذکر می کند و بعد از آن نظر نهایی خود را ابراز می کند.
🔺 از آنجا که بخش زیادی از مباحث پیرامون آیات قرآن و احادیث است علاوه بر مباحث کلامی جنبه های مختلف دیگر علمی در این کتاب موجود است و از این جهت بسیار قابل استفاده است.
#غدیر_خم
@ofoqemobin
🔰 چند روزی در خدمت بسیج دانشگاه شهید چمران در دوره صافات بودیم ان شاء الله صوت جلسات در کانال قرار میگیرد.
@ofoqemobin
هدایت شده از المرسلات
006-emamvallameh.1rooh.dar2badan@almorsalat.mp3
1.83M
🔊#نگاهی_به_دریا| نگاهی مختصر به مساله تشکیک در نگاه حضرت امام و مرحوم علامه
🎙استاد علی فرحانی
♨️ متن پیاده بیانات استاد👇👇👇 https://uupload.ir/view/6_4muo.pdf/
#در_مدرسه_امام_خمینی
#پای_درس_استاد
@almorsalaat
🔺 یکی دیگر از آثار بی بدیل در حوزه دفاع از امامت امیرالمومنین (ع)، معتقدات شیعه و مساله غدیر، کتاب «عبقات الانوار فی امامة الائمة الاطهار» تالیف مرحوم #میر_حامد_حسین_لکهنوی از علمای شیعه قرن سیزدهم هندوستان است.
🔺 این کتاب نیز نقدی بر نوشته یکی از علمای اهل سنت هند در مخالفت با مکتب اهل بیت است. عبدالعزیز دهلوی کتابی با عنوان «تحفه اثنی عشریه» نوشت. او به زعم خود دلالت آیات و یا دلالت و سند روایاتی که شیعه بر امامت بلافصل حضرت امیر (ع) استفاده می کرد را به نقد کشانده است.
🔺در این کتاب نیز عین کلمات دهلوی نقل شده و سپس مرحوم میرحامد حسین شروع به نقد کرده است. نگارنده تلاش کرده سند تمام روایات را بر منهج حدیثی اهل سنت تصحیح و تواتر آن را اثبات کند.
🔺 این کتاب بسیار مفصل و بالغ بر صد جلد و هر بخش آن یک پروژه بزرگ علمی است و ارزش آن بسیار فراتر از نقد بر کتاب «تحفه اثنی عشریه» است، این کتاب را میتوان یک دائره المعارف بزرگ عقیدتی برای شیعه دانست.
🔺 نکته جالب این است که کتاب به زبان #فارسی نوشته شده است.
#غدیر_خم
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 چند روزی در خدمت بسیج دانشگاه شهید چمران در دوره صافات بودیم ان شاء الله صوت جلسات در کانال قرار م
🎙 صوت جلسات قرآن شناسی دوره صافات
مرداد ۱۴۰۰ 👇
🔰 در این دو جلسه نگاهی کوتاه به حقیقت قرآن و فرآیند فهم آن ارائه شده است:
https://eitaa.com/ofoqemobinsupport/718
@ofoqemobin
🔰 غرب شناسی و انقلاب اسلامی
⭕️ در جلساتی به صورت فشرده و ساده نگاهی به غرب و تحولات آن داشتیم و ضمن پرداخت به عناصر اصلی این فرهنگ و تمدن، از دوران میانه تا پدیده استعمار و موقف فعلی انقلاب اسلامی را بررسی کردیم.
🔸 دوره بینش ناب فعالان فرهنگی بیرجند
🎙 سه جلسه:
https://eitaa.com/ofoqemobinsupport/722
@ofoqemobin
🏴 با خبر شدم دوست و برادر عزیز جناب حجت الاسلام و المسلمین رضایی مدیر سابق حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دار فانی را وداع گفته اند.
توفیق همکاری با ایشان در آن مجموعه در سالهای ۹۳ تا ۹۵ و ابتکار و دغدغه و تلاش جدی آن مرد عزیز، برایم فراموش نشدنی است. حقیقتا خبری سهمگین و دردناک بود.
خدا ایشان را با اهل بیت طاهرین محشور و در آن دنیا نیز وی را در امتداد همان مسیر نورانی که در حیات خود طی کرد، قرار دهد.
🏴 برای شادی روح ایشان فاتحه ای قرائت کنیم.
قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ
آل عمران: ۱۱۹
@ofoqemobin
📕 نظام اندیشه استاد شهید مطهری
🔸 در سال 97 در مجموعه ای از جلسات برای جمعی از طلاب فاضل، تلاش کردیم نمایی کلی از نظام اندیشه استاد شهید مطهری ارائه کنیم.
🔸بعد از آن جناب حجت الاسلام حسینی کوهساری - از طلاب سخت کوش همان جلسه - مجموعه این جلسات را پیاده و تنظیم و آدرس دهی کردند و دیروز اطلاع دادند که چاپ کتاب با همین عنوان به پایان رسیده است.
🔸 طبیعتا هنوز نکات بسیاری از اندیشه شهید مطهری وجود دارد که در این جلسات به آن اشاره نشد اما تلاش بر این بود که هندسه فکر ایشان صورت بندی شود. ضمن تشکر از جناب حجت الاسلام کوهساری بزرگوارانی که مایلند نسخه ای از این کتاب داشته باشند به آی دی یا شماره زیر اطلاع دهند:
@Koohsar30
0911 861 6130
@ofoqemobin
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
✳️نگاهی به کتاب المراقبات (اثر عارف بزرگ، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی)
🖊 سید محمد هاشمی
💠💠💠💠💠
✅شجره ی طیبه ی نجف
🔺در کنار مضجع سید الشهداء علیه السلام بزرگمردی به خاک سپرده شده که روزی فضلا و طلاب از شدت سوز و گداز و خوف و مهابت درسش سرگشته و مجنون در کوچه های نجف اشرف انگشت نما می شدند. جوهره ی اخلاق و معنویت و عرفان حوزه های شیعی ده ها سال است که مرهون علم و عمل و روح صعود کرده ی اوست. این مرد بزرگ الهی مرحوم ملاحسینقلی همدانی است.
🔺از ثمرات نورانی و قدسی حیات این مرد، عارفِ واصلِ رسته ی از دنیا و رسیده ی به محبوب، مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی است. او کسی است که سوغات معنویت سلسله ی نجف را به قم آورد و بساط کیمیاگری روح مومنین را در جوار دختر موسی بن جعفر علیهما السلام بر پا کرد.
🔺او علاوه بر تربیت شاگردانش در زمان حیات، آثار گرانبهایی به یادگار گذاشت تا توفیق شاگردی او تا زمان ما از کسی که همت و عزمی دارد سلب نگردد. آثار اخلاقی او مانند اسرار الصلوه، رساله ی لقاء الله و المراقبات هر کدام ساختار و نظام معنوی انسان و مسیر او را ساخته و روحش را جلا می دهد. در این نوشته تلاش می کنیم به قدر وسع، نگاهی به کتاب المراقبات ایشان بیندازیم.
✅هادی ایام سال
🔺کتاب المراقبات، راهنمای سلوک و مراقبه ی سالانه ی یک مومن است. این کتاب پس از مقدمه، دوازده بخش دارد که به مراقبات و اعمال ماه های دوازده گانه ی قمری می پردازد. می توان گفت مهمترین اعمال هر ماه و مراقبات آن در فصول مختلف این کتاب گنجانده شده است.
🔺 این اثر به شهادت علامه ی طباطبایی در تقریظ ابتدایی کتاب، از بهترین آثاری است که در باب مراقبه و توجه به معنویات نوشته شده است. این کتاب در کنار محتوای بسیار عمیق، متنی ساده، صادق و صمیمی دارد.
✅مربی مشفق
🔺مولف عظیم القدر کتاب در تمامی مراحل در کنار خواننده حضور دارد و در موارد زیادی خود را خطاب قرار می دهد. برای مثال مرحوم میرزا در پاسخ به ملک داعی که طبق روایت نبوی هر شب در ماه رجب ذاکرین و تائبین را ندا می دهد با سوز و گدازی صادقانه از زبان خود می فرماید:
« قد انعمت و اکرمت و دعوت الی السعاده العظمی و المحله الکبری فما ابعد محلنا الخسیس و مقامنا الارذل و حالنا الخبیث و مکاننا الاخس من ذکر ربنا ...»
🔺مولف تقریبا در سرتاسر کتاب با ضمیر مخاطب و به طور مستقیم با قلب و دل خواننده سخن می گوید و در تمامی مواقف و مراقبات سال دست مخاطب خود را مانند پدری مهربان می گیرد و خواننده را رها نمی کند. برای مثال در مقدمه ی کتاب، دلسوزانه و البته با انذار خواننده را مخاطب قرار می دهد و میفرماید:
🔹«فتامل فی هذا التوانی لامر الاخره هل هو من ضعف الایمان بها؟ فاحذر ان ینصرم هذا الایمان الضعیف عند شدائد الاهوال، لا سیما عند سکرات الموت، و یختم لک بسوء العاقبه»
🔺و درهمانجا پس از ذکر حدیث قدسی پیرامون شوق و محبت خداوند به بندگانش، می فرماید:
🔹«و ان لم تکن اهلا لهذه الهمه فلامحاله من السعی الجمیل و ترک التضییع و التعطیل بالرفق و المداراه ... و ایاک و ایاک ان تتمحض للغفله فی کل حالاتک»
🔺این صداقت بی نهایت و رفق مشفقانه در زمانه ی ما که بازار مکاره ی معنویت فروشی رونق گرفته، متاعی بی نظیر است. مولف بزرگ این کتاب با وجود تمامی قوت های روحی و توانمندی های معنوی و تمحض دائم در ذکر و فکر و مراقبه، هرگز فخری نمی فروشد و دعوت به خود نمی کند بلکه به تبعیت از اهل بیت علیهم السلام، به مومنین درس تذلل و خشوع در برابر پروردگار می آموزد. چنین عرفان و معنویتی در دنیای مسخ شده ما بی نظیر است. به این فقرات از مناجات ایشان در مراقبات ماه رجب دقت کنید:
🔹« ... و ان لم یدرکنا توفیقک و لم یجد بنا عنایتک فلنا الویل ثم الویل الطویل و العناء العویل نحن الاشقیاء المحرومون و اللئام المعذبون بالعذاب الالیم ... »
🔺مولف در تلاش برای امر هدایت، اسوه ی خود را پیامبر اسلام قرار داده و به معنای واقعی کلمه «حریص علیکم» است. ایشان در کنار ذکر اعمال و ثواب آن، هرگاه احساس می کند خواننده با شنیدن ثوابی عظیم برای عملی به ظاهر کوچک استبعاد خواهد کرد به سرعت دست به تصحیح مبادی معرفتی او می زند و او را از مهلکه ی انکار کلمات اهل بیت علیهم السلام دور می سازد. برای مثال پس از ذکر غسل شب اول ماه مبارک رمضان می فرماید:
🔹« اقول: ولعل بعض الناس یثقل علیه تصدیق امثال هذه الاخبار مما لا طریق للعقول الی حکمها، و وجهه الجهل بخواص الافعال و الحرکات لا سیما فیما لیس یری کثیرا ...»
📌ادامه دارد...👇👇👇👇
@ofoqemobin
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
ادامه 👆👆👆👆👇👇👇👇
💠💠💠💠💠
✅تعادل در میزان اعمال
🔺همانگونه که در ابتدا اشاره شد مولف این کتاب، یک مربی بزرگ در انسان سازی است. از همین رو کتاب به گونه ای نوشته شده که عارف و عامی و مبتدئین و سالکین بتوانند از آن بهره ی کامل ببرند.
🔺ایشان دائما به لزوم نشاط در عمل و تنظیم میزان کمیت و کیفیت آن توجه می کند و در عین حال راه را برای ارتقاء باز می گذارد. به همین جهت اگر کسی چند سال با توجه و دقت و همت، مراقبات و اعمال این کتاب را پیگیری کند در هر سال همت و توفیقی در انجام اعمال احساس می کند که در سال قبل وجود نداشته است و به انجام اعمالی نائل می شود که پیش از این به علت کسالت و تنبلی یا غفلت موفق به آن نشده است.
🔺جالب آنکه اگر کسی تمامی اعمال موجود در این کتاب را نیز انجام دهد هنوز مسیر بالاتر رفتن برای او موجود است زیرا بخش عظیمی از کتاب نه به تشریح اعمال بلکه به تصحیح امر قلب و نیات اختصاص دارد.
🔺به طور مشخص مولف در ماه رجب و رمضان پیش از ذکر اعمال به تفصیل به شناخت این دو ماه و نحوه ی مهیا کردن قلب برای ورود به آن می پردازد. همه ی این ویژگی ها نشان می دهد که این کتاب باید در کنار مفاتیح الجنان در خانه ی هر یک از پیروان اهل بیت علیهم السلام موجود باشد.
✅عارف مجتهد
🔺مرحوم میرزا جواد ملکی با استفاده از حوزه ی پررونق درسی نجف مقام بلندی در اجتهاد و دین شناسی دارد. ایشان این قوه ی قدسیه را نه فقط در ابواب مختلف فقهی بلکه در نظام آیات و روایات عرفانی و اخلاقی نیز اعمال کرده است. به همین سبب او در جمع ادله و تعارض احتمالی آن ها و تنظیم برنامه ی مراقبه بر اساس صدها روایت، کاری بزرگ و نو انجام داده است.
🔺مرحوم ملکی با اتکا به همین توان، گاه کلمات سایر بزرگان را نیز بررسی و نقد می کند. برای مثال گرچه شخصیت و کتب ایشان به وضوح تحت تاثیر عارف و فقیه نامی، سید بن طاووس قرار دارد، اما در نقاطی از کتاب حتی کلمات سید در کتاب اقبال را نیز مورد بررسی و مداقه قرار می دهد.
🔺این تبحر و دقت ایشان را می توان در بخش های ابتدایی رساله ی لقاء الله نیز به وضوح مشاهده کرد. ایشان در مراقبات ماه ذی حجه نیز با همین رویکرد بین روایاتی که برخی ایام ذی حجه را از رمضان بالاتر می داند و روایات فضل ماه مبارک جمع می کند. از این رو در هنگام مطالعه و استفاده از کتاب المراقبات می توان اطمینان داشت که این تحفه ی ارزشمند معنوی نه از ذهنی لغزان و پر استحسان بلکه از ضمیری دقیق و مجتهد عبور کرده است و تمام ابعاد سندی و دلالی منابع آن با همان سنجه های سنتی محکم اصولی و فقهی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
🔺همین رهارود نشانه ی دیگری است برای کسانی که همواره وجود معارف بلند الهی در آیات و روایات را به امور محسوس مادی یا به قول خود مرحوم ملکی در رساله ی لقاء الله به سیب و گلابی بهشت تقلیل داده اند و از طرف دیگر بینه ی محکمی است برای کسانی که سلوک و وصول را از مسیر شرع بر نمی تابند و سه گانه ی متباین حقیقت و شریعت و طریقت را فریاد می کنند.
✅سلوک در سلک اهل بیت علهیم السلام
🔺مولف کتاب، سوز و گداز و توسلی عاشقانه به اهل بیت علیهم اسلام دارد. ایشان در تمامی ایام و ماه های بزرگ اختتام و نتیجه گیری انسان را منوط به توسل به اولیاء طاهرین می کند.
🔺اندوه متراکم مولف در ابتدای مراقبات ماه محرم و شوق عاشقانه او نسبت به ولی عصر در مراقبات ابتدای ماه شوال و عید فطر شاهد صادقی بر محبت و اندکاک شخصیت او در حقیقت معصومین است.
📝آنچه نوشته شد در برابر عظمت مولف این کتاب حتی «هیچ» نیست. کتاب المراقبات ابعاد بسیار دیگری دارد که توضیح آن فراتر از توان این قلم است. آنچه نگاشته شد تنها طرحی اولیه برای آشنایی خوانندگان است. امید که موثر افتد و با فرا رسیدن ماه رجب، جمع بیشتری به این اثر رو آورند و ما را از دعا فراموش نکنند.
🔰سید محمد هاشمی 10خرداد97
#عرفان_شیعی
#المراقبات
#مرحوم_ملکی_تبریزی
💠💠💠💠💠
@ofoqemobin
هدایت شده از از تبیین تا جهاد
کتاب «درآمدی بر نظام اندیشه شهید مطهری »
📝فهم نظام فکری شهید مطهری
📝کسب آمادگی برای مطالعه تمام آثار شهید مطهری
📝تقویت تدریس آثار شهید مطهری
برای سفارش کتاب، از طریق زیر پیگیری کنید:
شماره تماس:۰۹۱۱۸۶۱۶۱۳۰
آیدی: Koohsar30@
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
☀️ پیشنهادی برای مطالعه در ایام محرم
🔺 یکی از آثار بسیار معتبر که از مجموعه ای از احادیث اهل بیت شکل گرفته و در اواسط قرن چهارم هجری نوشته شده، کتاب کامل الزیارات تالیف مرحوم ابن قولویه قمی است.
🔺 مطالعه این کتاب - مخصوصا بخشی از آن که به سیدالشهداء مرتبط است - بسیار به فهم معارف اهل بیت، لزوم زیارت و شور و حال ایام محرم کمک می کند و دنیایی از زیباییِ نهضت سیدالشهداء در برابر چشم انسان می گذارد. این کتاب حقیقتا اثری فوق العاده است. البته «کامل الزیارات» بیشتر پیرامون مساله زیارت و مقامات معنوی اهل بیت است و چندان به مساله فلسفه قیام سیدالشهداء و ... نمی پردازد. ان شاء الله موفق به مطالعه آن شویم..
🔺 یک پیشنهاد بر اساس تجربه شخصی این است که دهه اول محرم را با این نوع کتابها بگذرانیم و متوجه مقام و منزلت سیدالشهداء و البته فلسفه قیام او باشیم و چندان به شبهات و سوالات تاریخی در این حوزه مشغول نشویم و آثار خوبی که پیرامون تحریفات عاشورا و نقد و نظرهای اساسی پیرامون نهضت کربلا است را به اوخر محرم و ایام ماه صفر یا سایر ایام سال موکول کنیم.
🔸 البته حس و حال افراد متفاوت است و حساب مبلغان و محققانی که در ایام دهه اول هم برای مجالس و محافل خود به آن نوع مطالعه نیاز دارند جداست.
☀️ یک روایت بسیار زیبا از همین کتاب پیرامون اندکاک وجودی عاشقان سیدالشهداء در حقیقت نورانی ایشان در روز محشر:
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَیْهِ السَّلامُ : وَ هُمْ حُدَّاثُ الْحُسَيْنِ علیه السلام تَحْتَ الْعَرْشِ وَ فِي ظِلِّ الْعَرْشِ لَا يَخَافُونَ سُوءَ يَوْمِ الْحِسَابِ يُقَالُ لَهُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ فَيَأْبَوْنَ وَ يَخْتَارُونَ مَجْلِسَهُ وَ حَدِيثَهُ وَ إِنَّ الْحُورَ لَتُرْسِلُ إِلَيْهِمْ أَنَّا قَدِ اشْتَقْنَاكُمْ مَعَ الْوِلْدَانِ الْمُخَلَّدِينَ فَمَا يَرْفَعُونَ رئُوسَهُمْ إِلَيْهِمْ لِمَا يَرَوْنَ فِي مَجْلِسِهِمْ مِنَ السُّرُورِ وَ الْكَرَامَة
✏️ این کتاب توسط آقای ذهنی تهرانی به فارسی نیز ترجمه شده است.
#محرم
@ofoqemobin
🔆 سیدالشهداء و نظاره به زوارش از عرش الهی
وَ إِنَّهُ (الحسین علیه السلام) لَعَلَى يَمِينِ الْعَرْشِ مُتَعَلِّقٌ يَقُولُ يَا رَبِّ أَنْجِزْ لِي مَا وَعَدْتَنِي وَ إِنَّهُ لَيَنْظُرُ إِلَى زُوَّارِهِ وَ هُوَ أَعْرَفُ بِهِمْ وَ بِأَسْمَاءِ آبَائِهِمْ وَ بِدَرَجَاتِهِمْ وَ بِمَنْزِلَتِهِمْ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ أَحَدِكُمْ بِوَلَدِهِ وَ مَا فِي رَحْلِهِ وَ إِنَّهُ لَيَرَى مَنْ يَبْكِيهِ فَيَسْتَغْفِرُ لَهُ رَحْمَةً لَهُ وَ يَسْأَلُ أَبَاهُ الِاسْتِغْفَارَ لَهُ وَ يَقُولُ لَوْ تَعْلَمُ أَيُّهَا الْبَاكِي مَا أُعِدَّ لَكَ لَفَرِحْتَ أَكْثَرَ مِمَّا جَزِعْتَ فَلَيَسْتَغْفِرُ لَهُ كُلُّ مَنْ سَمِعَ بُكَاءَهُ مِنَ الْمَلَائِكَةِ فِي السَّمَاءِ وَ فِي الْحَائِرِ وَ يَنْقَلِبُ وَ مَا عَلَيْهِ مِنْ ذَنْبٍ.
کامل الزیارات ص 329
🏴 سلام بر محرم
@ofoqemobin
🔰 آفت شبهه محوری در تبلیغ دین
🔸 یکی از آفات مهم تبلیغ و تربیت دینی #شبهه_محوری است. شبهه محوری و توجه تام به پرسش و پاسخ هایی که تمامی ندارد، ذهن مخاطبان تربیت دینی را درگیر جزیره های متعدد و بی ربط می کند و قدرت پاسخگویی به مسائل جدید را هم از آنان می گیرد.
🔸 این روش شاید قدری در مواجهه با اهل سنت و برخی مذاهب و جریان های انحرافی کارساز باشد اما در برابر اندیشه های پیچیده تر واقعا ناکام است. نمی شود دانشجو را در برابر «شبهات»! غرب تقویت کرد. اساسا این تعبیر در آن موضع غلط است. وقتی ذهن مخاطب ما با یک مجموعه پیچیده ی اندیشه ای مواجه است نمی توان تنها با گزینش بخش هایی از آن به اصطلاح «شبهه» را پاسخ داد.
🔸 به همین دلیل است که وقتی با دقت بیشتری به مجموعه ای از سوالات امروز جوانان در حوزه های «آزادی»، «عدالت»، «مساله حجاب»، «حاکمیت دینی» و ... بنگریم خواهیم دید اساس این سوالات به یک هویت و واقعیت برمی گردد و پاسخ های ضعیف و موضعی و موقت به آنها دردی از جامعه دوا نمی کند. برای مثال بررسی تاریخ 10 سال اخیر تبلیغ در مساله حجاب یکی از نمادهای شکست در این نوع از تبلیغ دینی است.
🔸 بسیاری از نهادها و مجموعه های تبلیغ دینی در کشور به شدت از این معضل رنج می برند و اکنون هم پی برده اند که نتیجه این مسیر موفقیت نیست.
🔸 جالب این است که هیچ کدام از اندیشمندان تاریخ نهضت اسلامی از امام #خامنه_ای تا شهید #بهشتی و شهید #مطهری و #مفتح و #باهنر هرگز چنین رویه ای در تبلیغ و تربیت دینی پی نگرفته اند و معلوم نیست ما از کجا این زره پاره را یافته و به زور بر تن دین کرده ایم؟؟
🔸 شاید اگر در کشور به جای توجه بیش از حد به مراکز پاسخ گویی به «شبهه» نگاه دیگری به تفکرات رقیب می داشتیم، دین داری وضعیت بهتری داشت البته هنوز هم فرصت برای این کار وجود دارد.
✏️ سید محمد هاشمی
#تبلیغ_دینی
#آفات_تربیت_دینی
@ofoqemobin
هدایت شده از البیان
با توجه به درخواست مکرر طلاب محترم
📚 صوت جلسات درس خارج فقه موسیقی آیت الله فرحانی جهت دانلود در پایگاه نشرآثار استاد بارگذاری شد.
🌐 جهت دانلود صوت ها به تفکیک جلسات لینک ذیل را انتخاب نمایید:
http://farhani.net/feqh-ghena/
👈انشاءالله در ادامه جلسات روزانه در کانال دروس خارج استاد بارگذاری خواهد شد.
@albayann
هدایت شده از KHAMENEI.IR
27.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فیلم کامل پیام تلویزیونی رهبر انقلاب درباره وضعیت بیماری کرونا