هدایت شده از ملاحظات| امین جواهری
👤 یونان ما و یونان غرب مدرن
(چالش ما و غربی ها در روایت از حکمت یونانی)
🔹مدتی است مشغول کار بر کتب مرحوم سهروردی هستم و بسیار شگفت زده شدم و متأسف از این که چرا زودتر مستقیم به کتب ایشان مراجعه نکردم. به نظرم رسید هر از گاهی عباراتی که برای عموم استفاده دارد، با شما مخاطبین محترم کانال ملاحظات و محاکمات در میان بگذارم 👇🏻
♦️مرحوم ملاصدرا ذیل کلامی از شیخ شهید سهروردی (ره) مطلبی را متذکر می شود که بنظرم از جمله مهمترین قله های فلسفی و حکمی در حکمت متعالیه است. ایشان در تعلیقه بر کتاب حکمت الاشراق می فرمایند:
👈🏻قوله: «و الاتحاد الذي بين الأنوار المجردة...». [أقول:] هذه إحدى المسائل الشريفة التي لم يصل إليها أحد من فلاسفة الإسلام بقوّة عقولهم النظرية، بل وقع القدح منهم على من ادّعى ذلك، كبعض من الأوائل و أكابر الصوفية من الأواخر، و هو «الفناء في التوحيد» في اصطلاحهم؛
👈🏻و هو المشار إليه في قوله تعالى: وَ خَرَّ مُوسىٰ صَعِقاً و في الحديث القدسي: «و من قتلته فأناديته» و إليه الإشارة في آخر ما نقل في كلام أرسطاطاليس و هو قوله : «ثمّ ترقّيت بذهني من ذلك العالم إلى العوالم الإلهية و الحضرة الربوبية فصرت كأنّي موضوع فيها معلّق بها؛ فأكون فوق العوالم العقلية». و إلى هذا المعنى يشير ما قال الشارع صلّى اللّه عليه و اله: «لي مع اللّه وقت لا يسعني فيه ملك مقرب و لا نبي مرسل».
♦️همانطور که در عبارت فوق آمده مکاشفه حکیم بزرگ ارسطو را در میان شهود انبیاء -حضرت موسی (ع) و پیامبر اکرم (ص)- ذکر کرده و در ادامه ذیل توصیف و تحلیل این مشاهدات می فرماید:
👈🏻و ليس هذا الفناء - كما زعمه المصنّف و غيره من الحكماء كالشيخ الرئيس و من في طبقته - «فناء علميا و موتا إراديا»؛ لأنّ «الفناء العلمي» و «الموت الإرادي» حاصل للعارفين الذين ليسوا من أرباب «الشهود الحالي» و «الفناء الكوني». و الفرق بين القبيلتين، كالفرق بين من يتصور العشق، و بين من يكون عاشقا. و ذلك لأنّ المقام المذكور ضرب من «الانسلاخ الوجودي» و «اللبس الكوني» و هو حاصل للكل... .
♦️حکمت متعالیه تنها ملجأ فلسفی و معرفتی در توضیح این مرتبه از توحید و فنای ذاتی است. ان شاء الله در آینده بیش تر در این مورد قلم خواهم زد.
〰️〰️〰️〰️
✍️سید مجتبی امین جواهری
ملاحظات و محاکمات
🌐 https://eitaa.com/joinchat/1218904066C99ddcc9bf0
🔰 سالها در تطبیق اندیشه اقتصادی اسلام با نظام های مدرن اقتصادی، قرائت چپ از تاریخ و اندیشه اسلامی فراگیر بود. در سده اخیر و حداقل در فضای ایرانی این جریان به شدت نیرو گرفت و بسیاری از ارزش های اسلامی با صورتی مارکسیستی مشابه انگاشته شد. اما قرائت دیگری نیز درباره نگاه اقتصادی اسلام شکل گرفته است. «بندیکت کُهلر» در کتاب «صدر اسلام و زایش سرمایه داری» (۲۰۱۴) معتقد است اساسا سرمایه داری را اسلام پدید آورده و به جهان معرفی کرده است. او در این کتاب به نظرات شهید صدر هم اشاره کرده و حوزه های علمیه و سازمان وقف اسلامی را الهام بخش دانشگاه های مدرن دانسته است.
فارغ از میزان دقت و صحت این ایده، بررسی نگاهی این چنینی به اسلام جالب و احتمالا مفید است.
حال نظر حقیقی اسلام کدام است؟ ظاهراً آن را خود اسلام شناسان باید پاسخ دهند. پاسخی که فعلا چندان امیدی به ظهور آن نیست.
اگر خدمت و ترویج اسلام واجب باشد آشنایی با این آثار که از مقدمات آن است، دست کم به حکم عقل واجب است.
@ofoqemobin
هدایت شده از | حامد طونی |
.
با خصم کسی چون تو هماورد نشد
یک سینه سپر، برای صد درد نشد
از معجزۀ خلیل بالاتر بود
آن روز اگر آتشِ در سرد نشد
#حامد_طونی
@HamedTooni
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔺 جریان انقلابی و حامی مقاومت ایرانی، پس از رذالت و تعفن شورش ضد زن، ضد زندگی، ضد آزادی و ضد ایرانِ
🔰 بخش زیادی از مردم عرب منطقه پروژه جمهوری اسلامی را که عقلانی ترین و اسلامی ترین پروژه بود نفهمیدند، بهترین و نیرومندترین میانجی انتقال این ادبیات سید شهید عزیز بود که امروز در میان ما نیست.
ترکیه - خائن ترین دولت به اسلام و خادم ترین به اسراییل - تمام تلاشش را برای ساخت رویایی که قابل اشتراک با مردم عرب باشد کرد و توفیق زیادی هم داشته است.
ناکامی ها را باید به فرصتی برای تامل تبدیل کرد.
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 بخش زیادی از مردم عرب منطقه پروژه جمهوری اسلامی را که عقلانی ترین و اسلامی ترین پروژه بود نفهمیدند
🔰 بخشی از بدنه فعال انقلابی ایرانی، نسبت درستی با تحولات جهان اسلام و تحولات عالم ندارد و در حصار «ایتا» محصور است به همین دلیل دائما از اتفاقات پیرامونی غافلگیر میشود.
سیاست گذاریِ منتهی به تجمیع این همه ذهن فعال و درخشان در فضای محدود ایتا ( و فضاهایی مانند آن) بیشک خیانت به انقلاب اسلامی بود.
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 بخشی از بدنه فعال انقلابی ایرانی، نسبت درستی با تحولات جهان اسلام و تحولات عالم ندارد و در حصار «ا
🔰 از دوران کرونا و واکسن تا مسائل مربوط به ارز ترجیحی و بنزین تا انتخابات ۱۴۰۳ و تبعات آن و تا تحولات اخیر منطقه، ذهن بخشی از این بدنه ارزشمند چنان مورد تهاجم جماعتی کج فهم قرار گرفته که امروز در نسبت خود با جمهوری اسلامی نیز دچار بحرانند... یادمان نرفته که در روزهای ابتدایی پس از ۷ اکتبر بخشی از این بدنه حتی سید حسن نصرالله را به مماشات متهم میکرد!
اصلاح این رویه باید بخشی از پروژه فرهنگی انقلاب اسلامی باشد...
@ofoqemobin
🏴 شاید وقایع اخیر اتمام حجت الهی با جهان اهل سنت بود. ۵۰ هزار هم کیش خود را دیدند که در برابرشان سلاخی میشوند ولی گوشه ای نشستند و تماشا کردند که چگونه فقط شیعیان بهترین هایشان را برای آن مظلومان بی پناه غزه می دهند...
مصر ۹۰ میلیون نفر جمعیت...
ترکیه ۸۵ میلیون نفر جمعیت ...
اردن بیش از نیمی فلسطینی تبار...
کرانه باختری همه فلسطینی ...
پرچم حق جز به دست پیروان علی بن ابی طالب علیه السلام بلند نمیشود.
این حرف عین حقیقت است نه یک شعار فرقه گرایانه ...
@ofoqemobin
CIR_Volume 3_Issue 9_Pages 57-77 (1).pdf
567.2K
🔰 مقاله «ایده تمدنی نهضت امام خمینی ره، انقلابی در برابر سوژه مدرن» (آبان ۱۴۰۳)
🖊 پژوهشی در باب ظرفیت فکری انقلاب اسلامی در عصر جدید
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 مقاله «ایده تمدنی نهضت امام خمینی ره، انقلابی در برابر سوژه مدرن» (آبان ۱۴۰۳) 🖊 پژوهشی در باب ظرف
این نقطه عزیمتی است که به نظر رسید مسائل امروز انقلاب اسلامی را هم باید در همان قالب و چهارچوب «فهم» و «حل» کرد.
هدایت شده از أخٌفيالله
چک های کمک به مردم لبنان که خانه هایشان تخریب شده برای اجاره خانه تا زمان بازسازی خانه ها به اونها داده میشه
بالای چک های موسسه قرض الحسن نوشته الی اشرف الناس
این پولها همون محبتهای بی دریغ مردم ایرانه که از بهترین مادیات زندگیشون گذشتن تا مردم لبنان مقاومت کنند و کمتر سختی بکشن
کاش بالای چکها نوشته بود من اکرم الناس الی اشرف الناس...
🔰 کسی را که درخواست های اقتصادی، نظامی، سیاسی یا فرهنگیِ - به زعم خود - عمیقا «انقلابی» از جمهوری اسلامی دارد و بابت آن نظام را شماتت میکند، باید در تریبونی رسمی نشاند و به او گفت اگر توانستی بیش از ۳۵ درصد جامعه را نسبت به خواسته و نظر خودت قانع کنی، احتمالا میتوان به اجرا و تحقق آن فکر کرد در غیر این صورت آن حرف را باید به «دیوار» کوبید.
این کار هم بساط سخن «بی اساس» را جمع میکند و هم به همه تفهیم میکند که انقلاب اسلامی و متعلقات آن، هم در پیروزی نهضت و هم در ادامه آن اولا و بالذات امری فرهنگی بوده و امر فرهنگی بدون «اقناع» بی معناست.
#جهاد_تبیین
@ofoqemobin