🖤 إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ 😭
وَسَيَعۡلَمُ ٱلَّذِينَ ظَلَمُوٓاْ أَيَّ مُنقَلَبٖ يَنقَلِبُونَ
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا
إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُركُم وَيُثَبِّت أَقدامَكُم
◾️سخنگوی امداد و نجات غزه:
بیمارستان معمدانی دیگر زخمی ندارد
دیگر هیچ کسی در بیمارستان غزه رنج نمی کِشد ، همه راحت شدند...
🖤 🕊 بِأَيِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ... 🕯💔
▪️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس▪️
@OlomEnsaniEslami
◾️کنفرانس خبری بیمارستان غزه ...
این قاب در تاریخ بی سابقه است😭
▪️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس▪️
@OlomEnsaniEslami
▫️«طوفان الاقصی»؛ تجلی پایبندی نسل سوم فلسطین به آرمان قدس
▪️حجتالاسلام آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با ایکنا:
🔹عملیات «طوفان الاقصی» گام اول مقاومت فلسطین در نبرد با دشمن صهیونیستی است.
🔹نکته مهم این است که اکثر رزمندگان امروز مقاومت نسل سوم فلسطینیها هستند که همچنان بر آرمانهای نسل اول برای آزادی فلسطین و قدس پایبند مانده و در راه آن مجاهدت میکنند.
🔹جنایات دهشتناک صهیونیستها نشانه شکست آنهاست. وقتی یک حکومت و رژیمی خیلی شکست میخورد دست به هر جنایتی میزند و امروز صهیونیستها در این وضعیت قرار دارند و این اتفاقات قطعاً موجب بیداری بیشتر مردم دنیا و افشای ماهیت ضد انسانی صهیونیستها برای جهانیان خواهد شد.
iqna.ir/00HWC8
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
هدایت شده از تمدن نوین اسلامی
◾️منطق و مبانی فکری و تمدنی غرب◾️
🔹بسیاری از اندیشمندان مسلمان در مواجهه با مکتب غرب، به سمت آنها تمایل پیدا کرده اند. نباید صرفا با عنوان غربگرا و ضد انقلاب و ... با این افراد مخالفت کرد.
🔹علاوه بر منطق و فکر، تمدن غرب، دارای چند صدسال تجربه در زمینه های مختلف است. آنها فقط به فکر و منطق اکتفا نکردن، بلکه بر اساس نگاه خود وقتی که در نظریات به مشکلی برخورد کردن، سعی کردن راه حلی برای برون رفت از آن مشکل به دست آورند.
شیخ محسن ابراهیمی استاد حوزه
▫️رهبری در دیدار با مبلغین و طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور که در ۲۱ تیرماه ۱۴۰۲ انجام گرفت؛ جمله مهمی را فرمودند: «طرفِ مقابل مبانی فکری دارد، باید به آن حمله کرد؛ طرفِ مقابل حرف دارد، فکر دارد، منطق دارد؛ مبانیِ این منطق، مبانیِ غلطی است؛ ما باید اینها را بشناسیم.» که در ادامه به تحلیلی از این گفتار ایشان می پردازیم.
🔸در مورد این مطلب این نکته به نظر می رسد که ما در کنش ها و واکنش های تبلیغی باید این نکته را در نظر داشته باشیم که هرچند منطق اسلامی منطقی صحیح و کامل است و اگر خوب شناخته و اجرا شود، سعادت دنیا و آخرت را در پی دارد، اما....
🔸اما ما با یک تمدنی با چند صدسال قدمت مواجهیم. تمدنی که هر چند مبانی آن غلط و بر اساس مادی گرایی و نگاه ناصحیح به انسان شکل گرفته است، اما همین تمدن، دارای پشتوانه فکری زیادی است. سالهاست که کتابها نوشته شده و در جوانب مختلف #واقعا فکر صورت گرفته. صرفا نباید با اینکه آنها کافر هستن و یا خدا را قبول ندارن و یا صهیونیست پشتوانه آنهاست، حرفهای آنها را کنار گذاشت و فک کنیم که آنها را جواب داده ایم. بلکه باید مبانی و منظومه و نتایج حرفها را به خوبی شناخت تا بتوانیم، ریشه اصلی حرفها را نقد کنیم. گاهی نقدی که به آنها می شود و اشکالی که به آنها می شود، را آنها سالهاست پاسخ گفته اند و از آن عبور کرده اند، لذا نقد ما جوابگو نیست.
🔸این مسئله را نباید دست کم گرفت که بسیاری از اندیشمندان مسلمان در مواجهه با مکتب غرب، به سمت آنها تمایل پیدا کرده اند. نباید صرفا با عنوان غربگرا و ضد انقلاب و ... با این افراد مخالفت کرد. البته آنها اگر منطق قوی اسلام را می شناختند، هیچ وقت منحرف نمی شدند، اما این را هم باید در نظر گرفت که منطق طرف مقابل هم ضعیف نیست. آن منطق اگر پوچ و باطل بود، امروز بخش عمده ای از دنیا را آن هم در چند صد سال در سیطره خود نمی داشت.
🔸علاوه بر منطق و فکر، تمدن غرب، دارای چند صدسال تجربه در زمینه های مختلف است. باید این را در نظر داشت که آنها (چه فقط برای حفظ این تمدن پوشالی و برای نابودی انسانیت و چه به هر دلیل دیگری.....) فقط به فکر و منطق اکتفا نکردن، بلکه بر اساس نگاه تجربه محور، وقتی که در نظریات خود به مشکلی برخورد کردن، سعی کردن راه حلی برای برون رفت از آن مشکل به دست آورند و همینطور نتایج تصمیمات خود را در عمل مشاهده کردن و اصلاح کردن.
🔸تجربه مسئله بسیار مهمی است. انقلاب خودمان را که نگاه می کنیم، می بینیم که هر چه که تجربه حکومت داری ما بیشتر شده و در شرایط متفاوتی قرار گرفته ایم، امور بیشتری را یادگرفته ایم، که هیچگاه به صرف کتاب و اندیشه، این مسائل به دست نمی آمد. حتی تجربه حکومت داری در روش و منابع استنباط ما از ادله اثرگذار بوده است.
🔸تمدن غرب چند صد سال در شرایط مختلف خوشی و ناخوشی، تجربه دارد و سعی کرده است خود را ترمیم کند. هرچند که به تعبیر رهبری، امروز از همیشه آسیب پذیر تر هستند، اما به این معنا نیست که پس همین فردا از بین می رود و تمام حرفهای آنها نقش بر آب است.
🔸لذا باید بدانیم که با حریف قَدَری در حال مبارزه هستیم. قطعا پیروزی با جبهه حق است، اما زمان پیروزی را میزان آمادگی ما مشخص می کند.
🔸طلبه ای که در تمام طول تحصیل خود، هیچ چیزی از تمدن غرب نمی خواند و آن مکتب را نمی شناسد، چگونه میخواهد به مقابله با او برود. در جنگ هم یک مرحله به نام شناسایی وجود داشت. امروز چه مقدار غرب را میشناسیم؟
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@TamadonEN
▪️سردار دلها ، سید الشهدای مقاومت ، حاج قاسم سلیمانی :
▫️امروز پیچیدهترین و حساسترین دوره فلسطین است. فلسطین خط مقدم ما و همه جهان اسلام است. از خداوند سبحان برای مجاهدین صحنه فلسطین موفقیت و پیروزی و اجر الهی را خواستارم...
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️انتشار کتاب « جهان شناسی کلامی » نوشته محمدحسن قدردان قراملکی
▪️کتاب پیش رو درقالب چهارفصل نگاشته شده است :
فصل اول : کلیات و مفاهیم
فصل دوم : عالم مجردات تام عالم انوار
فصل سوم : عالم مثال اشباح و ازله
فصل چهارم : عالم طبیعت
▫️در چکیده پشت جلد کتاب آمده است :
🔹وحدت یا تکثر جهان و گستره آن از مسائل مهم علوم کیهانی، فیزیکی، فلسفی و دینی است که تحولات عظیمی را نیز درپی داشته است.
🔹کتاب حاضر با تامل در منابع نقلی و عقلی به تبیین مراتب جهانشناسی از منظر دانش کلام و به تفصیل از سه مرتبه عالم عقول و انوار، عالم مثال و اشباح و عالم مادی پرداخته است.
🔹این کتاب توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با حمایت دبیرخانه حمایت از پژوهشهای دینی معاونت پژوهش حوزه های علمیه به چاپ رسیده است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی:
🔹من تعجب میكنم از كسانی كه خيال میكنند تنها اگر زهد فردی را تبليغ كنيم و به مردم بگوييم انسانهای خوبی باشند تمام مشكلات و ناهماهنگیها حل میشود.
🔹خب اين كار در آمريكا هم قابليت شكلگيری دارد! يعنی آن جا كه نظام هم در دست شما نباشد و اندكی هم دموكراسی حاكم باشد، اينگونه میتوان عمل كرد. به نظر ما كسی كه این حرف را میزند به معنای توسعه قدرت توجه نكرده است.
🔹بايد توجه داشت كه اگر مشکلات با اکتفاء به زهد فردی و تبشير و تنذير روحانيون قابل حل بود، تاسيس حكومت نه تنها در زمان فعلی، بلكه در زمان حضرت نبی اكرم (صلی الله علیه و آله) نيز لازم نبود!
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
🔰کتاب «نقش سیاق در تفسیر قرآن و فقه» به چاپ دوم رسید
🔹کتاب «نقش سیاق در تفسیر قرآن و فقه» اثر عباس کوثری است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۲۳۸ صفحه تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه به چاپ دوم رسید.
🔹گستره علوم قرآنی همانند دیگر علوم میتواند بسترساز بسیاری از قواعد و مسائل مستحدثهای باشد که در روشنگری برخی از ابعاد قرآن نقش آفرین است. از مسائل جدید علوم قرآنی میتوان به موضوع سیاق و نقش آن در استنباط فقهی و تفسیر قرآن اشاره کرد. کلمه سیاق در کلمات پیشینیان کاربرد داشته است و حتی برخی مفسران همانند علامه طباطبایی آفاق جدیدی از معارف قرآنی را بر اساس آن ترسیم نمودهاند؛ اما حقیقت سیاق، حجیت آن، ابعاد و آثار مختلف آن، عناصر کاربردی و چگونگی تحقق و شکلگیری سیاق و... به صورت خاص بررسی نگردیده است.
🔹در اثر پیش رو این مسئله با عنوان نقش سیاق در تفسیر قرآن و فقه به تحقیق درآمد و به جایگاه آن در فقه، اصول، تفسیر و ادبیات پرداخته شد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▪️فایل های صوتی نشست هماندیشی «بررسی راهکارهای علمی و نظری مواجهه با رژیم صهیونیستی»
▫️دوشنبه 1 آبان 1402
▫️ساختمان آموزشی علامه طباطبایی(ره)، سالن نشست ها
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◾️اولین فصل از«درسگفتار عدالت اجتماعی» با ارائه : حجت الاسلام استاد احمد واعظی
🔹مهلت ثبت نام: ۱۵ آبان ۱۴۰۲
🔹لینک ثبت نام: B2n.ir/k77456
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▪️در شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی؛ «جایزه عماد افروغ» به آثار برتر در حوزه نقد اهدا میشود.
🔹«جایزه عماد افروغ» به آثار برتر در حوزه نقد اهدا میشود. شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی با موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس جشنواره، «جایزه عماد افروغ» را به آثار پژوهشی برتر در حوزه «نقد و سیاستگذاری فرهنگی» اهدا میکند.
🔹بنا به اعلام روابط عمومی جشنواره، هدف از این جایزه، تجلیل از جایگاه علمی و تکریم تلاشهای فکری زندهیاد عماد افروغ بهعنوان متفکر و جامعهشناس متعهد و بومی و تقویت گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه پژوهش فرهنگی و تثبیت تحقیقات «نقد درون گفتمانی» با جهتگیری متعهدانه نسبت به انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است. اهتمام به تربیت و پرورش پژوهشگر بومی و دغدغهمند نسبت به مسائل خاص جامعه ایران و حمایت از پژوهشهای حوزه آسیبشناسی فرهنگی جامعه ایران از دیگر اهداف این جایزه است.
🔹پژوهشگران و نویسندگان میتوانند آثار پژوهشی خود در حوزه نقد و سیاستگذاری فرهنگی را از طریق سایت شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش فرهنگی (به نشانی IFCR.IR) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. مهلت ارسال آثار، نیمه مهر 1402 است.
https://ifcr.ir/files_site/pooster_file/r_5_230918145437.jpg
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
🇵🇸 اگر تمام کودکان غزه را هم بکُشند ...
▫️باز هم مادری کودکش را در سبدی خواهد گذاشت و خدا او را بزرگ میکند ...
▪️آنقدر بزرگ که کاخ فرعونیان را فرو بریزد...
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️متن کتاب «درآمدی بر فقه جمعیت» نوشته حجت الاسلام محمدحسن شفیعی شاهرودی
🔹این کتاب توسط نشر میراث نبوت - قم مقدسه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ (رمضان ۱۴۴۳) منتشرشد.
🔹حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن شفیعی شاهرودی متولد ۱۳۵۴ در خراسان رضوی می باشند.
تخصص ایشان کلام، تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
درآمدی بر فقه جمعیّت.pdf
3.75M
متن کتاب «درآمدی بر فقه جمعیت» نوشته حجت الاسلام محمدحسن شفیعی شاهرودی
♦️ویژگی های عقل ورزی وحیانی♦️
🔹بر اثر نگاه عقل ورزی وحیانی ، بینش ساماندهی میشود و رفتار هم در آن مسیر قرار میگیرد و بعد از شناخت و ایجاد عشق و علاقه و تمایل ، این گرایش عقلانی، در رفتار جامعه هم اثر خواهد کرد.
🔹در آیه لا ینال عهدی الظالمین نشان میدهد که عقل ورزی وحیانی معصوم است استدلال همانست که بنیاد فلسفه سیاسی اسلام بر عصمت است پیامبر معصوم است عقل و قرآن هم معصوم است.
حجت الاسلام علی اصغر سام دلیری بخش اول
▫️دویست و شصت و دومین جلسه گروه علمی کلام مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع “ویژگی های عقل ورزی وحیانی از منظر قرآن و حدیث” با ارائه حجت الاسلام علی اصغر سام دلیری (هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان) سه شنبه ۰۴ مهرماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
🔸حجت الاسلام دلیری در ابتدای بحث خاطر نشان کردند : موضوع مدنظر بحث مفصلی دارد لذا از بحثهای مقدماتی میگذرم.یک سوال آنست که ویژگیهای عقل ورزی وحیانی از منظر قرآن و حدیث چیست ؟ در بررسی منابع و کتب حدیثی خصوصاً در بحث کتاب العقل و الجهل به این میرسیم که عقل ورزی میتواند وحیانی باشد ، ما باید توجه کنیم که اصلاً ضرورت بحث چیست چون رویکرد ما در این امر، تربیتی است ، در تحقیق خود، ضرورت بحث را هم در چند حیطه گرایشی و تمایلاتی و عملی مورد بحث قرار داده ایم.
🔸در بحث ضرورت پژوهش در بعد بینشی این مسئله اهمیتش روشن است و علاقه و عقل ورزی وحیانی ، هم از جهت ایجاد بینش درست، حاصل میشود ، بر اثر این نوع نگاه، بینش ساماندهی میشود و رفتار هم در آن مسیر قرار میگیرد و بعد از شناخت و ایجاد عشق و علاقه و تمایل ، این گرایش عقلانی، در رفتار جامعه هم اثر خواهد کرد.
🔸موانعی هم در این بحث هست ازجمله نداشتن رویکرد کاربردی به این مسئله عقل ورزی است و یافته ما آنست که تلاش کنیم با بازشناسی آن در حیطه های رفتاری و عملی عاطفی و تمایل آنها را هم درگیر کنیم و سعی میکنیم که عقل را به مرز عصمت نزدیک نماییم.
🔸عقل در فرهنگ لغت فارسی به معنی دانش، دریافت، و آنچه است که تمیز دهنده بین خیر و شر است .
🔸عقل از نگاه اندیشمندان مسلمان هم مورد بررسی قرار گرفته ، واژه وحی در فرهنگ فارسی به معنی همان پیام خداوند متعال از طریق رسول است و به گفته آیت الله سبحانی، هر نوع ادراک سری و پنهانی را هم وحی گفتهاند .
🔸وحی از حقایقی است که هنوز بشر پرده از اسرار آن برنداشته است آقای سعیدیمهر هم گفته وحی نوعی ادراک خاص است که از راه حس، حدس و تفکر ظاهری حاصل نمیشود بلکه خدا از این راه ادراک ویژه حقایق را منتقل میکند و دریافت آنهم معصومانه است قرآن وحی را چگونه معنا میکند؟ قرآن وضع قوانین تکوینی در خلقت را وحی میداند.
🔸در آیه لا ینال عهدی الظالمین نشان میدهد که عقل ورزی وحیانی معصوم است استدلال همانست که بنیاد فلسفه سیاسی اسلام بر عصمت است پیامبر معصوم است عقل و قرآن هم معصوم است و رهبر جامعه برای هدایت انسان ها هک معصوم باید باشد انسان نمیتواند هر کس را معصوم بداند ، پس به نوعی، این مفهوم، به معنی خود نبوت و رسالت است .
🔸نمیتواند پیامبر عقل ورزی را تأکید کند ولی عقل ورزی معصوم نباشد این عقل معصومانه است و ناشی و متأثر از قدرت و ثروت و اغراض و شهوات و غیره نیست ما میگوییم اگر عقل این ویژگیهای منفی و چنین نقایصی را نداشته باشد معصومانه است و الا همان عقل ظاهری ، شیطنت و نکراء می شود.
🔸اینکه در روایات آمدهاست العقل ما عبد به الرحمن، معلوم است که عقل آلوده ، با عبودیت جور درنمیآید پس این عقل به معصوم میرسد و نزدیک میشود خدای تعالی هیچ بنده ای را به تعقل امر نمیکند درحالیکه این تعقل دارای گمراهی و ضلالت باشد، گاهی در جامعه افرادی را عاقل میدانند که بهسرعت تولید پول میکنند و به هر شکلی درمیآیند تا سود ببرند جامعه اینگونه افراد را عاقل میدانند ولی ما عقل را جور دیگری مطرح میکنیم.
🔸امامت بهمعنای منصبی است که در شئون مختلف مثل قضاء و اخلاق تربیت و غیره میتواند مدیریت کند خدا که میفرماید عقل ورزی حجیت دارد پس باید معصوم باشد والا حجیت ندارد.
ادامه دارد ...
https://hekmateislami.com/?p=14553
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی : اهمیت مطالعه و خواندن در فرآیند تفکر
🔹«تفکر» و «تعمق»، بدون «علم» و «آگاهی»، «تخیل» است؛ و راه تحصیل «علم» هم «خواندن» است و «خواندن» است و «خواندن».
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◾️آغاز ثبتنام دوره جدید «طرح صراط» (ویژه طلاب پایه های ۴ ، ۵ و ۶)
1⃣ طرحی برای آمادگی ورود به سطح عالی
2⃣ پاسخ به سوالات شما راجع به:
🔸 انتخاب رشته تخصصی
🔸 تولید علوم انسانی اسلامی
🔸هویت و معیشت
🔸 تبلیغ داخلی و خارجی
3⃣ به همراه تست استعدادسنجی و معرفی مراکز و مؤسسات مطرح سطح عالی قم
▫️امکان استفاده از دوره به صورت حضوری، آنلاین و آفلاین
▫️توضیحات تکمیلی طرح و ثبت نام: @Admin_serat1402
▫️مهلت ثبت نام : ۴ آبان تا ۱۳ آبان
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▪️برگزاری چهارمین نشست علمی معرفی اسلام شیعی به عرصه بین الملل در جهان معاصر
🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به همت بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، چهارمین نشست علمی معرفی اسلام شیعی به عرصه بین الملل در جهان معاصر با تکیه بر اندیشه های حضرت علامه جوادی آملی حفظه الله، روز پنجشنبه 18 آبان ماه در محل بنیاد اسراء برگزار می گردد.
◾️سخنرانان:
▫️جناب استاد محمد مهدی ایمانی پور؛ (رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی)
▫️جناب استاد حمید پارسانیا؛ (استاد حوزه و دانشگاه)
▫️جناب استاد مرتضی جوادی آملی؛ (استاد حوزه و دانشگاه)
🔹زمان: پنجشنبه 18 آبان ماه ساعت 10 – 12
🔹مکان: قم ـ بلوار75 متری عمار یاسر ـ نبش خیابان شهید قدوسی ـ بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء
لینک پخش زنده :
🌐 el.esra.ir/ch/hamaishesra
🌐 https://esra.ir
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◾️ویژگیهای استاد تراز در تولید علم◾️
🔹اطلاعات مناسبی از داشتهها و ظرفیتهای خودی دارند و از ذخایر فرهنگی و اقتصادی و علمی و اجتماعی و تاریخی ملت خود آگاهی نسبتاً دقیقی دارند.
🔹اینان هم در رفتار و هم در گفتار، خودباوری را به مخاطبان خود به ویژه دانشجویان تزریق میکنند.
احمدحسین شریفی استاد حوزه و دانشگاه
▫️یکی از مهمترین ارکان «تولید علم»، استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها هستند. اما سوگمندانه باید گفت که چنین انتظاری از بخش نه چندان کمی از اساتید، انتظاری واقعبینانه نیست. کم نیستند اساتیدی که حتی در انجام وظایف ابتدایی خود، یعنی تدریس موفق و رضایتبخش و تلاش در جهت گرفتن پایه ترفیع سالیانه، دچار مشکلاند! و بعضاً احساس میشود که اساساً از ابتدا مسیر درستی برای زندگی خود انتخاب نکردهاند!
🔹از طرف دیگر هم کم نیستند استادانی که حقیقتاً بار اصلی رشد و توسعه و ارتقاء علمی کشور را بر دوش میکشند. اینان از ارکان اصلی تولید علماند.
▫️اینان کسانی هستند که :
1⃣ سرشار از «عشق به اسلام و انقلاب و عزت ملی»اند؛ [کسانی که در این ویژگیها ضعفی داشته باشند، اگر هم توانایی علمی داشته باشند، ترجیح میدهند خادم ظالمان و مستکبران و مدافعان دروغین لیبرالیسم باشند، تا در خدمت اسلام و انقلاب و ایران؛]
2⃣ به شدت علاقمند به «خلاقیت و نوآوری»اند؛ همواره در اندیشه انجام کارهای جدید و تولیدات نو و ابداعیاند؛
3⃣ نه تنها از «مرزهای دانش» آگاهی دارند؛ بلکه خود در مرز دانش حرکت میکنند؛ و بلکه در تلاشاند تا خود از «خطشکنان دانش» شوند؛
4⃣ روحیه «دانشجوپروری» دارند؛ برای دانشجویان وقت میگذارند؛ به ساعات متعارف کلاس بسنده نمیکنند؛ دانشجویان را واقعاً همچون فرزند خود میدانند؛ یعنی نه تنها نسبت به وضعیت آنها بیاعتنا نیستند؛ که همه همّ و غمشان رشد و تعالی علمی و معنوی دانشجویان است؛
5⃣ «خودآگاه»اند؛ یعنی اطلاعات مناسبی از داشتهها و ظرفیتهای خودی دارند و از ذخایر فرهنگی و اقتصادی و علمی و اجتماعی و تاریخی ملت خود آگاهی نسبتاً دقیقی دارند؛
6⃣ «خودباور»ند؛ با تمام وجود به شعار «ما میتوانیم» و «باید بتوانیم» اعتقاد دارند. مدافع غیرت و عزت علمیاند؛
7⃣ «مروج خودباوری» هم هستند؛ اینان هم در رفتار و هم در گفتار، خودباوری را به مخاطبان خود به ویژه دانشجویان تزریق میکنند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▪️فایل صوتی سخنرانی حجت الاسلام احمدحسین شریفی در افتتاحیه هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
🔹مکان: تهران، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران
🔹زمان: ۲۲ آبان ۱۴۰۲
▫️هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی با حضور وزیر علوم، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، رئیس فرهنگستان علوم، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، رئیس مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و جمعی از اندیشمندان حوزه علوم انسانی اسلامی در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی برگزار شد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
سخنرانی افتتاحیه هفتمین کنگره علوم انسانی اسلامی.mp3
12.97M
فایل صوتی سخنرانی حجت الاسلام احمدحسین شریفی در افتتاحیه هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
♦️انسان شناسی حلقه مفقوده♦️
🔹انقلاب اسلامی یک انقلاب تحولگرا به خصوص در علوم انسانی بوده و ما قصد تولید علوم انسانیای را داریم که برطرف کننده مسائل بشر باشد و به نوعی هوای تنفس انسان باشد.
🔹انسانی که مخلوق خدا و به تعبیر فلسفه اسلامی عین ربط به حق است، این انسان مورد مطالعه علوم انسانی اسلامی است. تفسیر از انسان باید تغییر کند.
احمدحسین شریفی رئیس دانشگاه قم
▫️هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی با حضور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری،رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، وجمعی از اندیشمندان حوزه علوم انسانی اسلامی در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی برگزار شد.
🔸احمد حسین شریفی دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و دبیر کنگره بیان کرد: درود و سلام میفرستیم به همه شهدا به ویژه شهدای غزه که یک ماه است تحت وحشیانهترین جنایتها قرار دارند و مظلومانه و مقتدرانه پوچی همه شعارهای زیبای دنیای غرب را نشان دادند. همه دنیای غرب با همه داشتهها جمع شدهاند که این مردم بیدفاع را از میان بردارند ولی انشاالله اینطور نخواهد شد و پیروزی با حق است.
🔸مدتهاست عدهای از گوشه کناردنیا و از جمله ایران سخن از محتضر بودن علوم انسانی به میان میآورند؛ سخن از تعطیلی علوم انسانی و سخن از مرگ علوم انسانی. این اصطلاحات در ادبیات برخی اندیشمندان، رایج است. به هر حال دهههاست این سخنها گفته میشود. بنده هم موافق این ایده هستم که علوم انسانی موجود؛ علوم انسانیای که توجیهگر جنایات صهیونیستها است، مرده است.
🔸متأسفانه بعضی که در گوشهوکنار کشور مرگ یک نفر را بهانه قرار میدادند الان قفل بر دهان زدهاند. مردم غزه این خدمت را داشتند که یک تنه ناکارآمدی علوم انسانی غربی را نشان دادند. الان در دانشگاههای بزرگ نام شهدای فلسطینی را ذکر میکنند و مینویسند. قبلاً این همه آگاهی وجود نداشت و کسی جرئت نمیکرد از این موضوعات حرف بزند، کسی جرئت نداشت هلوکاست را زیر سؤال ببرد و خیلیها به خاطر چنین اظهاراتی اخراج میشدند. به همین دلیل هم میگویم علوم انسانی موجود برای جامعه ما راهگشا نیست. بنابراین فلسفه ما این است که راه دیگری نشان بدهیم که پیام جمهوری اسلامی را به بشر بنمایاند و قوت این ایده در حوزه نظر و عمل را نشان بدهد.
🔸خبرنگاری، در زمان تبعید امام خمینی از او میپرسد که آینده بعد از شاه را چگونه میبینید و ایشان میگویند مسئله ما شاه نیست. ما میخواهیم ریلگذاری را تغییر دهیم و میخواهیم سازمان ملل بر بنیان توحید باشد و علم و حقوق بشر بر بنیان توحید باشد.
🔸 انقلاب اسلامی یک انقلاب تحولگرا به خصوص در علوم انسانی بوده است. ما قصد داریم علوم انسانیای را تولید کنیم که برطرف کننده مسائل بشر باشد و به نوعی هوای تنفس انسان باشد. انسان به تفسیر اومانیستی و خداگونهاش، انسان نیست. تفسیر از انسان بر اساس داروینیسم نیز حقیقت انسان نیست بلکه نهایتاً درباره یک حیوان ارتقا یافته است. روانشناسی و اخلاق و حقوقی که بر آن بنیان شده باشد متعلق به انسان نیست.
🔸انسانی که مخلوق خداست و به تعبیر فلسفه اسلامی عین ربط به حق است، این انسان مورد مطالعه علوم انسانی اسلامی است. تفسیر از انسان باید تغییر کند. آرمان این بشر بر اساس بنیانهای غربی یعنی سودگرایی، لذت گرایی و یلهگی است. این علم کجا و آن علم که در خدمت تعالی انسان باشد کجا. فکر میکنم خلأ رشتههای علوم انسانی ما همین مطالعات انسانشناسی است. در دانشگاههای ما مثلاً دو واحد درس برای علوم انسانی انتقادی نیست. نگاه انتقادی مطالعه نشده و برداشت عمیقی از علوم قرآنی صورت نگرفته است.
🔸این کنگره برکات خوبی داشته است و تا کنون ۷۰۷ مقاله را تولید کردهایم که در مجلدات مختلف منتشر شده است. شبکه ای از ۳۳۰۰ اندیشمند دغدغهمند و ناقد را از کشورهای مختلف مانند افغانستان و اندونزی و سوریه و … تشکیل دادیم. افزون بر این ابتکاری که در دوره هفتم صورت گرفت این بود که این کنگره در این دوره برای اولین بار در ۱۰ روز برگزار میشود. ما در ۱۵ مرکز دانشگاهی و علمی کمیسیونهای مختلف کنگره را خواهیم داشت. برخی از کمیسیونها بیش از ۱۰۰ مقاله داشتند که بخشی از آن ارائه میشود. پژوهشگاهها نیز کمک خوبی به کنگره کردهاند.
🔸کنگره از همان ابتدا گارد خودش را نسبت به مدعیان و منتقدان علم دینی و علوم انسانی باز کرد و حتی از مخالفان دعوت کردیم که مناظره و گفتگو کنند. این فضا یک فضای تقلیدی و تعصبی نیست و برای هر کسی که در حوزه تحول علوم انسانی حرفی برای گفتن دارد، آماده است.
تحولی هم که در وزارت علوم آغاز شده انشاالله مستمر باشد و ما هم بتوانیم رسالتمان را انجام دهیم.
ibna.ir/x6ggx
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
📙 انتشار کتاب «نظریه اعتباریات امام خمینی (ره) و نقش آن در استنباط» اثر حجت الاسلام سید محمد هاشمی
▪️این اثر در حقیقت تلاشی برای تبیین نظریه امام خمینی ره در باب اعتباریات و لزوم تفکیک این ادراکات از ادراکات حقیقی، در علوم اعتباری است.
▪️ از این رو اندیشه ایشان در این باب که در آثار مختلفشان مطرح شده، صورت بندی منظمی پیدا کرده و اثر توجه به آن در علم اصول و فقه نیز روشن گشته است.
▪️ همچنین مقایسه ای در همین رابطه، میان نگاه های امام خمینی ره و محقق عراقی ره - از نمایندگان برجسته مکتب نجف - صورت گرفته است.
▫️برای تهیه حضوری کتاب به آدرس زیر مراجعه کنید: قم، مجتمع ناشران، طبقه همکف، پلاک 13، کتاب فردا
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◾️فایل صوتی نشست بصیرتی-روشنگری مدرسه علمیه خاتم الانبیاء قم ،(به مناسبات سالگرد ارتحال علامه طباطبایی)
با محوریت
🔹بررسی افکار توحیدی-اجتماعی علامه طباطبایی (رحمة الله علیه)
با سخنرانی
🔹 حجةالاسلام والمسلمین سید مهدی موسوی
🔸چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / ساعت ۹ صبح
🔸سالن جلسات مدرسه علمیه خاتم الانبیاء
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
توحید اجتماعی در اندیشه علامه طباطبایی .mp3
35.29M
بررسی افکار توحیدی-اجتماعی علامه طباطبایی (رحمة الله علیه) حجةالاسلام سید مهدی موسوی
◾️علوم اجتماعی غیرانسانی غربی!◾️
احمدحسین شریفی استاد حوزه و دانشگاه
🔹بنده بارها گفته و نوشتهام که تصویر و تفسیر عالمان علوم انسانی غربی از «انسان»، تصویر و تفسیری سراسر مخدوش و مغشوش و نادرست است.
🔹برخی از آنان متأثر از انسانشناسی اگوست کنتاند، که در واقع گونهای از «خداانگاری انسان» است و برخی دیگر متأثر از انسانشناسی داروینیستیاند که «حیوانانگاری انسان» است.
🔹هیچ کدام تصویر و تصور درستی از انسان ندارند!به عنوان مثال، هربرت اسپنسر (1820-1903)، جامعهشناس مشهور انگليسي، و یکی از خداوندگاران علوم اجتماعی غربی و لیبرالی است.
🔹انسانشناسی داروینیستی وی را میتوان در این جملات غیرانسانی و غیراخلاقی او مشاهده کرد: «نگهداری از آدمهای بهدردنخور به بهای آدمهای خوب ستمی است بزرگ؛ ایجاد عمدی گرفتاری برای نسلهای آینده است. برای آیندگان ستمی بزرگتر از این نیست که جمعیت رو به افزایشی از آدمهای کودن و تنبل و مجرم را برای آنها بهجا گذاشت. ... تمام هموغم طبیعت خلاص شدن از شر اینچنین آدمهایی و پاک کردن جهان از وجود آنها و جا باز کردن برای بهتران است. اگر آنها برای زنده ماندن بهاندازه کافی کامل نیستند میمیرند و چهبهتر که میمیرند.»
🔹این در حالی است که برخی از جامعهشناسان ما بدون توجه به مبانی فکری و بنیانهای انسانشناختی اسپنسر و امثال او، سخنان اینان را «علم» و به مثابه وحی منزل تلقی کرده و نقدهای جامعهشناسان مسلمان و مدافعان علوم انسانی اسلامی به این سخنان را «نقدهای ایدئولوژیک» میپندارند!
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◾️سلسله نشست های
ایده های علوم انسانی اسلامی
اندیشمندان جهان اسلام
🔹نشست دوم : «علوم انسانی اسلامی در منظومه فکری آیت الله خامنه ای» با ارائه حجت الاسلام مهدی موسوی
▫️مکان : دانشگاه قم/ تالار اندیشه
▫️زمان : چهارشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵/۳۰
▫️پخش آنلاین
https://app.bigbluebutton.me/join/o5wzq07yyt
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami