▫️ از نقش مشورتی هوش مصنوعی در اجتهاد تا آینده حوزه در بکارگیری فناوریهای نوین
💫 آیتالله محمدمهدی شب زندهدار، عضو فقهای شورای نگهبان در خصوص استفاده از فناوری آی تی:
🔹 استفاده از آی تی نه تنها ضرورت دارد بلکه در حد وجوب است؛ چون بدون آن شرایط استنباط فراهم نمیشود؛ فضلا و بزرگان حوزه نیز نگاه مثبتی نسبت به آن دارند.
🔹 تنها اشکال، در زمینه محاذیر است؛ اگر محاذیر احصا و رفع شود، هیچ صاحب نظر حوزوی با آن مخالفت نمیکند؛ البته نباید هوش مصنوعی جایگزین فقها شود؛ شارع مقدس قول فقها را حجت قرار داده اما ابزار را حجت قرار نداده، مگر اینکه یقین آور باشد.
https://b2n.ir/114089
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️فایل های صوتی جلسات علمی با موضوع "سیر تطور علوم عقلی و آینده آن" با ارائه حجت الاسلام محمد صفر جبرئیلی
🔹هفدهم مرداد سال 1403
🔹مشهد مقدس ، حرم رضوی ، دارالعلم
💫مدرسه تابستانه علوم عقلی توسط حوزه علمیه خراسان رضوی با همکاری آستان قدس رضوی مدرسه علوم عقلی را برگزار گردید.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
استاد جبرییلی جلسه اول هفدهم مرداد ماه.mp3
34.38M
"سیر تطور علوم عقلی و آینده آن" با ارائه حجت الاسلام محمد صفر جبرئیلی -جلسه اول
استاد جبرییلی جلسه دوم هفدهم مرداد ماه.mp3
52.4M
"سیر تطور علوم عقلی و آینده آن" با ارائه حجت الاسلام محمد صفر جبرئیلی - جلسه دوم
▫️کلام مرحوم علامه محمد تقی مصباح یزدی در باب " مصونیت اجتماعی "
🔹اسلام تاکید دارد که افراد همانگونه که در برابر بهداشت محیط خود مسئولیت دارند، در رفتار دیگران هم مسئولاند و همانگونه که کسی حق ندارد آب شهر را مسموم کند، حق ندارد فضای فرهنگی یک شهر اسلامی را مسموم کند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
مقام عقل و... .mp3
14.01M
▫️فایل صوتی سخنرانی حجت الاسلام رضا برنجکار در نخستین سالگرد درگذشت علامه محمدرضا حکیمی با موضوع " مقام عقل و جداسازی معارف وحیانی از شناخت های بشری" موسسه امام صادق (ع)؛ میبد ۱۴۰۱/۶/۱۱
🔹این مراسم از سوی مجموعه فرهنگی امام صادق(ع) میبد و با همکاری موسسه فرهنگی تحقیقاتی سید احمد اخوان دستمالچی یزد، و موسسه فرهنگی هنری الحیات، در تالار علامه حکیمی برگزار شد. در این برنامه دکتر رضا برنکار، و استاد سعید حسینی، مباحثی را پیرامون “ تبیین مقام عقل و جداسازی معارف الهی از سنت های بشری ” از دیدگاه علامه حکیمی(طاب ثراه) ارائه کردند.
🔹سخنران اول نشست، حجتالاسلام دکتر رضا برنجکار، پژوهشگر دینی و استاد فلسفه دانشگاه تهران، مبحث یادشده را از مباحث مهم و چالشبرانگیز در آثار و اندیشههای استاد حکیمی دانست و معتقد بود این مبحث از همان آغازِ طرح از سوی استاد، دارای موافقان و مخالفان زیادی بوده است. وی در ابتدا پیشنهاد کرد یک سیر مطالعاتی از کتابهای استاد حکیمی تهیه شود و این کتابها دستهبندی شوند و به صورت برگزاری دورههای کتابخوانی و مسابقات کتابخوانی به آنها اهمیت داده شود؛ زیرا خواندن کتابهای استاد حکیمی برای فهم مقصود اصلی وی حائز اهمیت است؛ آنچه منتقدین حکیمی به او نسبت میدهند فرسنگها با آنچه او میگفت فاصله دارد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️انتشار نشریه "کرسیهای نظریهپردازی و نوآوری در علوم انسانی" در دانشگاه رازی
🔹نشریه "کرسیهای نظریهپردازی و نوآوری در علوم انسانی" برای نخستین بار توسط دبیرخانه کرسیهای نظریهپردازی دانشگاه رازی منتشر شد.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید:
https://www.msrt.ir/fa/news/87862
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️آیتاللهالعظمی جوادی آملی در پیامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه آمل: حقیقت علم توسعهبخشی است نه تنگنظری / هیچ عالِمی جا را برای دیگری تنگ نمیکند.
🔹 حقیقت علم توسعهبخشی است نه تنگنظری. عالم چون از یک نوری برخوردار شد که خصیصه آن نور، بلندنظری است؛ با دیگران میسازد و دیگران را میپذیرد. این خصیصه علم است.
🔹خداوند که علم را آفرید، میگوید بهترین علم خداشناسی است، علوم ربانی است، اگر کسی در حوزه یا دانشگاه علمی نیاموخت که او را به یاد خدا بیندازد و خدا را فراموش کرد، ذات اقدس اله میفرماید کیفر تلخش این است که خودش را فراموش می کند. اگر کسی خودش را فراموش کرد، هرگز به فکر خودش نیست، آیندهنگر نیست، سعادت خود را نمیطلبد، نمیتواند درست زندگی کند، خیر خود و جامعه را نمیداند. صلح و صفای جامعه را نمی داند. نتیجه تلخش یا جنگ جهانی اول و دوم، یا تلختر از همه، این حوادث تلخ غزه که این صهیونیست تبهکار نه آسمانی را میشناسد و نه آسمان آفرین، بلکه فقط خودش را میشناسد در حالی که در حقیقت خودش را گم کرده است.
https://hawzahnews.com/xd5kr
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
💫انتشار کتاب «درآمدی بر تفسیر اجتماعی قرآن بر اساس احادیث پیامبر و اهل بیت»
▫️«درآمدی بر تفسیر اجتماعی قرآن بر اساس احادیث پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)» اثر فرج الله میرعرب است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۳۰۸ صفحه به چاپ رسید.
▫️تفسیر اجتماعی قرآن از جمله گرایشهای تفسیر موضوعی است که چارچوبی را برای دلالتهای اجتماعی کشف و با روشبندی جامع و متکی بر مبانی و اصول و قواعدی خاص، مفاهیم وحیانی را برای تنظیم امور اجتماعی استنباط میکند.
▫️پژوهش حاضر تلاش دارد به فهمی دقیق از واقعیتهای اجتماعی که بر اساس احادیث پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) تنظیم شده، دست یابد.
▫️این کتاب در شش فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «مفاهیم و کلیات» معناشناسی روش تفسیر اجتماعی، جایگاه مسائل اجتماعی در قرآن و سبب رواج گرایش اجتماعی در تفسیر را بیان کرده و اهمیت مسائل اجتماعی در قرآن بر اساس نمونه آیات، ویژگیهای مفسر اجتماعی و چند نکته درباره ویژگی تفسیر اجتماعی را بررسی میکند.
http://quran.isca.ac.ir/fa/News/Detail/929
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◾️حکمرانی آموزش عالی در ایران▪️
▫️دانشگاه در غرب هم صرفا نهاد دانش نیست و پیوند جدی با قدرت دارد.اساسا علم به تعبیر دکتر داوری، سبب قدرت نیست، عین قدرت است.فرهنگستان اول در ترجمه یونیورسیته، آن را با این فهم که این صرفا نهاد دانش است آن را دانشگاه ترجمه کرد.
دکتر فرزاد جهان بین پژوهشگر و استاد دانشگاه
🔹کتاب "سرگذشت و سوانح دانشگاه در ایران" برای آقای دکتر مقصود فراستخواه، از مهمترین منابع رسمی و غیر رسمی جریان حاکم بر دانشگاه (اصلاح طلب، اصولگرا) و حکمرانی آموزش عالی در کشور است. تفکیک بین مدرنیته مبتذل از مدرنیته موقر و تاکید بر اخذ مدرنیته موقر در دانشگاه و ساده انگاری درفهم مفهوم دانشگاه باعث شده است که دانشگاه بیش از آنکه در خدمت کشور باشد در خدمت گسترش و تثبیت مدرنیته موقر در ایران باشد.فراستخواه، اوج دانشگاه در ایران را بعد از کودتای ۱۳۳۲ می داند.
🔹کتاب رنسانس ایران که دکتر شیخ الاسلام موسس دانشگاه ملی به عنوان دومین دانشگاه ایران تدوین کرده و روایتی متفاوت از فراستخواه ارائه می کند، مورد بی توجهی قرار گرفته است.کتاب رنسانس ایران، انصافا خواندنی است.همچنین تقلیل دانشگاه به نهاد دانش و تعریف خالص از علم، مسیری خاص پیش روی ما گذاشته است و عملا دانشگاه بیرون از حاکمیت و بریده از جامعه تعریف می شود.
🔹دانشگاه در غرب هم صرفا نهاد دانش نیست و پیوند جدی با قدرت دارد.اساسا علم به تعبیر دکتر داوری، سبب قدرت نیست، عین قدرت است.فرهنگستان اول در ترجمه یونیورسیته، آن را با این فهم که این صرفا نهاد دانش است آن را دانشگاه ترجمه کرد.
🔹در کتاب موسسات تمدنی در ایران که دانشگاه تهران چاپ کرده است، نشان می دهد که چگونه بانک، مدرسه و .... بدون توجه به بسترها و اقتضائات وارد کشور شده است.جالب است محیط طباطبایی می گوید ما صد سال از علم عقب افتادیم، چون اولین اعزام ما به فرانسه بود.اینها مهمند.
🔹حکمت می گوید در هیات دولت در خصوص شهرهای تمدنی بحث شد و اینکه تهران هم شهر تمدنی است و شهر تمدنی اونیورسیته می خواهد و گفتیم آن را بیاوریم.
🔹به بیان دکتر داوری، دانشگاه در غرب در خدمت قوام آدم و عالم جدید بوده است و لذا در ایران هم خودش دچار چالش شد و هم در عین خدمات، منشأ چالشهای زیادی شد.اینها بحث های اصلی در حوزه حکمرانی آموزش عالی است و تمرکز روی حواشی، نشانه ضعف است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️مهدی سلطانی (پژوهشگر علوم اجتماعی): چرا گفتگوی علم انسانی و علم پزشکی بسیار حیاتی است؟
🔹علم پزشکی مدرن به واسطه مواجهه متهمتیکال با بدن، موجب معنازدایی از بدن شده است.این امر مسیر را برای سکولاریسم و نیهیلیسم (به معنای نفی زندگی) مهیا ساخته است. به واسطه نفی معنا از بدن، و ریاضیوار ساختن بدن، امکان تفکیک بدن از ساحتهای مختلف زندگی ممکن شده است و ماحصل این امر،تولد بیمارستان است.
🔹بیمارستان، مکانی ایزوله از جریان زندگی است.علم پزشکی از طریق تجربه مرگ و بازتولیدی که از تجربه مرگ فراهم ساخته است، گام نهایی در سکولاریسم را ممکن ساخته است. این تجربه برایمان در کرونا خیلی ملموس شد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️فایل های صوتی جلسات علمی با موضوع "سهم فقیه در موضوع شناسی" با ارائه آیت الله شب زنده دار
🔹13 تا 15 مردادماه 1403
🔹مشهد مقدس ، حرم رضوی ، مدرسه علمیه میرزا جعفر
💫مدرسه تابستانه علوم عقلی توسط حوزه علمیه خراسان رضوی با همکاری آستان قدس رضوی مدرسه علوم عقلی را برگزار گردید.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami