▪️استاد محمد قائيني : چرا فتاوای فقهی هوش مصنوعی اعتبار ندارد؟
▫️احتمال دارد یک فقیه برای رسیدن به یک نتیجه در یک مسئله از برخی مقدمات غفلت کند و برای رسیدن به نتیجه، برخی مقدمات لازم و ضروری را نادیده بگیرد. فرض این است برای هوش مصنوعی این غفلت و به کار نگرفتن برخی مقدمات هم مفروض نباشد تا درجه عصمت از خطای این وسیله جدید از مصونیت شخص طبیعی بالاتر باشد.
▫️مثلا فقیه بر اساس مقدمات انتاج به واقع یقین پیدا کند و فرض کنید هوش مصنوعی هم امکان دستیابی به این نتیجه را دارد ولی نتایج حاصل از این دستگاه مثل نتایج اجتهاد فقیه بیش از گمانی نسبت به دیگری ایجاد نمیکند. خود فقیه یقین به واقع دارد ولی یقین او به واقع برای من یقینساز نیست و در بهترین حالت برای من در حد گمان ایجاد میکند چون نظر آن فقیه را با نظر فقیه دیگری در تعارض میبینم. لذا در بالاترین درجه ارزش اینگونه است نظر فقیه برای مقلدش مفید گمان به واقع است.
▫️حالا آیا شارع حجیت نتیجه حاصل از هوش مصنوعی را پذیرفته است؟ خیر، دلیلی به دست ما نرسیده است که نتایج به دست آمده توسط هوش مصنوعی اعتبار دارد. نگویید شارع منعی نکرده است. عدم منع جایی ارزش دارد که معاصر با حضور اصحاب شریعت و امامان معصوم باشد.
http://ijtihadnet.ir/?p=75360
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▪️فایل های صوتی ارائهی آیتالله صادق آملی لاریجانی با موضوع "نسبت علوم انسانی با موضوعشناسی فقهی "
🔹این سه جلسه توضیحی گویا از وابستگی استنباطات فقهی به فهم موضوعات از منظر علوم انسانی است و این در حالی است که علوم انسانی حاضر، از مناشیء مختلف تحت تأثیر بنیانهای نظری و نظام ارزشی دنیای مدرن است.
🔹درک وابستگی اجتهادات فقهی به تحلیلهای علوم انسانی و همچنین عدم امکان وثوق و رکون به علوم انسانی مدرن، یکی از چالشهای اصلی حدود 150 ساله فقاهت شیعی است.
🔹بیتردید فهم دقیق و سدید این وضعیت، مهمترین عامل حل این چالش است؛به قول یک بنده خدایی «تشخیص درست»، مقدمه «تجویز درست» است!
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
01.mp3
24.57M
"نسبت علوم انسانی با موضوع شناسی فقهی" جلسه اول ؛ شنبه 13 مرداد 1403 - مشهد مقدس
02.mp3
28.42M
"نسبت علوم انسانی با موضوع شناسی فقهی" جلسه دوم ؛ یکشنبه 14 مرداد 1403 - مشهد مقدس
03.mp3
21.83M
نسبت علوم انسانی با موضوع شناسی فقهی " جلسه سوم ؛ دوشنبه 15 مرداد 1403 - مشهد مقدس
▪️امام خامنه ای : مفهوم غلبهی اسلام بر دیگر مکاتب
▫️ممکن است بگویید اگر خدا دین را فرستاد که بر سایر ادیان غلبه دهد پس چرا تاکنون چنین نشده است؟ از صدر اسلام تاکنون ادیانی باقی ماندهاند و حتّی در بعضی از مناطق، اسلام را از بین بردهاند؛ مانند اندلس و جاهای دیگری از آفریقا که مسلمانان را رنگ مسیحیّت دادند.
▫️در پاسخ باید گفت معنای آیه این است که خداوند، پیامبر اکرم (ص) را فرستاد و دین و برنامهی هدایت و حجّت و بیّنه به او داد تا آن را بر سایر ادیان غلبه دهد و با این برنامه رنگها را ببَرد و پاک کند و خودش رنگ ثابت شود.
▫️دین خدایی برای این آمده که مردم هر شکل و برنامهای که در زندگی دارند، رها کرده، این دین و شکل را قبول نمایند. نبیّ اکرم (ص) که میآید، حرف حساب او این است که هرطور زندگی میکردید باید کنار بگذارید؛ آن برنامه برود و این برنامهای که من آوردهام، جای آن را بگیرد.
▫️هر حرف تازهای که اسلام آورده، معنایش همین است که بشر هر شکل و قالبی که در زندگی داشته، آن شکل و قالب را به هم بزند و قالب دین را قبول نماید. بنابراین خداوند هر دینی را که میفرستد، شکل زندگیها را عوض میکند؛ شکل اوّل میرود و شکل دوّم میآید. این است معنایِ «لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ».
📖 کتاب تفسیر سورهی برائت، ص 147
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️استاد عبدالحسین خسروپناه : برخی نآگاهانه یا لجبازانه به غلط،علم دینی و علوم انسانی اسلامی را به نقلی سازی علوم تفسیر میکنند؛ علم نافع عقلانی ، حکیمانه و اسلامی است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
🌺آغاز امامت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) بر عاشقان و منتظران فرج مبارک باد🌺
✨امام خامنه ای : از آنجاکه امام زمان (عج) مظهر عدل پروردگار است و انتظار ایجاب میکند که شخص منتظِر خود را نزدیک کند به آنچه منتظَر از او توقع دارد، لذا وظیفه دارد که اولاً خودش عدل و حق را پذیرا باشد و ثانیاً تلاش کند تا عدالت را در جامعه حکمفرما کند، زیرا عدالت در بنای یک جامعه از همه چیز مهمتر است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️فایل صوت حجت الاسلام سلمان رئوفی با موضوع " آشنایی با علوم انسانی و ظرفیت های علوم اسلامی نسبت به آن "
💫عناوین ارائه شده توسط استاد:
🔹ضرورت علوم انسانی
🔹علوم انسانی جزو علوم انبیا علیهم السلام است
🔹فواید علوم انسانی
🔹مشکلات حوزه نسبت به علوم انسانی
🔹مشکلات دانشگاه نسبت به علوم انسانی
🔹ظرفیتهای فقه برای علوم انسانی اسلامی
🔹ظرفیتهای فلسفه برای علوم انسانی اسلامی
🔹ظرفیتهای عرفان برای علوم انسانی اسلامی
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
سلمان رئوفی.mp3
36.62M
فایل صوت حجت الاسلام سلمان رئوفی با موضوع " آشنایی با علوم انسانی و ظرفیت های علوم اسلامی نسبت به آن "
▫️انتشار کتاب"سنت های الهی اجتماعی و پیشرفت " توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه و به قلم حجت الاسلام قاسم ترخان
🔹راز مانایی برخی از تمدنهای سکولار چیست؟ با اینکه مطابق برخی از سنتهای الهی مانند احباط، ابتلا، تدمیر و استیصال و استخلاف، چنین تمدنهایی نباید پایدار باشند....
💫 اطلاعات بیشتر و سفارش کتاب:
🛒 poiict.ir/product/k-13658/
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
🌺 دهم ربیع الاول سالروز پیوند فرخنده پیامبر عظیمالشأن حضرت محمد مصطفی صلواتاللهعلیه و آله و بزرگ بانوی مکه ام المومنین حضرت خدیجه سلامالله علیها مبارک باد.
💫 امام خامنه ای : جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) حقیقتاً مظلوم است؛ بهخاطر اینکه شَرف همسرى پیغمبر در مورد ایشان داراى یک ارزش مضاعف است؛ دیگران مشرّف به شَرف همسرى پیغمبر شدند لکن این رنجهایى را که پیغمبر در عمدهى دوران رسالت به آنها مبتلا بودند ندیدند. ده سال در مدینه بود، خب عزّت بود، احترام بود، و زندگىِ راحت بود نسبت به آن دوره؛ جناب خدیجه (سلاماللهعلیها) دوران رنج پیغمبر را، دوران سختىهاى پیغمبر را تحمّل کردند و دیدند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▪️امام خامنه ای : جامعهی دیندار آن است که دین، برنامهی زندگی افراد آن جامعه باشد.
▫️دین و آیین بشری و طاغوتی، ثبات و دوامی ندارد؛ ولی دین حق، منطبق است با سرشت عالَم و آدم؛ یعنی دینی که باقی میمانَد و اگر مردم آن را بخواهند و قبول کنند، میتواند آنها را به وجه احسن اداره کند. فرق حق و باطل همین است.
▫️جامعهی دیندار آن است که دین، برنامهی زندگی افراد آن جامعه باشد. اگر برنامهی زندگی آنها دین بود، دین دارند. ما باید دین حق را بشناسیم تا مشرک و غیرِ مشرک را بشناسیم؛ یعنی حق از خدا ناشی میشود و بس؛ برنامه مال خدا است.
▫️پس طرفدار دین حق، موحّد است، امّا آن که مایل است زندگیاش طبق خیال و هوس باشد، مشرک است. مخالف دین؛ یعنی مشرک. خداوند دین را آورده تا جایگزین همهی امور شود. این آیه اطمینان و امید به آیندهی بشریّت میدهد.
📖 کتاب تفسیر سورهی برائت، ص 149
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▪️مقاله پژوهشی " درآمدی بر تاثیر تحولاتاجتماعی بر فقهسیاسی شیخانصاری ( باتاکید بر مساله ولایتفقیه ) " ؛ علی آقاجانی، استادیار گروه علوم سیاسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
▫️مجله جامعه شناسی سیاسی انقلاب اسلامی ؛ انتشار آنلاین از تاریخ 22 شهریور 1403
https://www.psirj.ir/article_204998.html
▫️چکیده: چگونگی و میزان تاثیر تحولاتاجتماعی بر اندیشهسیاسی بهویژه فقهسیاسی و بخصوص مسالهای مانند ولایتفقیه امری مهم و بحثانگیز و البته واجد انظار گوناگون، خاصه درباره شخصیتی چون شیخانصاری است. مقاله با هدف بررسی این موضوع(هدف)، براساس هرمنوتیک قصدگرای اسکینر(چارچوب نظری) در پاسخ به پرسش از گستره تاثیر جنگهای ایران و روس بر فقهسیاسی شیخانصاری؛ به طرح و بسط این فرضیه میپردازد که جنگهای ایران و روس بهعنوان بزرگترین تحولاجتماعی و سیاسی آن روزگار که علما نیز در آن حضور مستقیم داشتند در اندیشهسیاسی فقها و نگاه ایشان به حکومت بیتاثیر نبوده است.(فرضیه) پس از این جنگها دو رهیافتکلی را در میان علما شاهدیم. رهیافت صاحبجواهر و ملااحمد نراقی بهصراحت بر ولایتعامهفقیه تاکید دارد و بهطور ضمنی راه جبران شکست در جنگ را در ولایتفقیهان میداند. رهیافتدوم که مبتنی بر عدمورود فقها به مناصبحکومتی است در بیعمکاسب شیخانصاری نمود مییابد. اما با فاصلهگرفتن از زمان پایانجنگها و کمرنگشدن خاطرات و تجربهذهنی شیخ از آن، وی در کتابهای دیگر خود همچون قضاء حکم به ولایتعامه فقیه میدهد و از نظریهاول خود عدول میکند.(یافتهها) شیخانصاری در جنگها حضورمستقیم نداشته است اما با آن معاصرت داشته و شاگرد نراقی(از حاضران در جنگ) بوده است. مقاله با بررسی رویکردهای مختلف به نظریه شیخ، دیدگاه عدول را پذیرفته و آن را متناسب با فرضیه مییابد. عدول نیز از طریق اثبات تقدم بیعمکاسب بر سایر کتابها به ویژه قضا قابل تبیین است.(نتیجه) تلاش اصلی مقاله تبیین فرضیه است ولی درجهت اثبات آن هم گامهایی بر میدارد و آن را به معرکهآرای صاحبنظران میسپرد.
کلیدواژهها
تحولاتاجتماعی، جنگهای ایرانوروس، شیخانصاری، ولایتفقیه، فقهسیاسی
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
1403.-06-15-sh ofogh.mp3
14.35M
▫️فایل صوتی سخنرانی استاد حسن رحیمپور ازغدی با موضوع : حضرت امام رضا (ع) ؛ یک حدیث و ده چالش (عقبات "جامعهپردازی دینی") در جمع دانشجویان البرز
🔹شهادت امام علی الرضا (ع) ، مشهد ، ۱۳۹۸
🔹طرحی برای فردا ؛ شبکه افق ؛ پخش: ۱۴۰۳/۰۶/۱۵
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️دکتر محمدرضا قائمی نیک، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشکدة علوم اسلامی رضوی در واکنش به توئیت محسن حسام مظاهری : هرچند این تعابیر کنایه آمیز آقای مظاهری را می توان به نقد علمی گذاشت، اما از باب اقتضاء رتوریک این تعابیر، می توان به این نکته اندیشید.
🔹در تمام نظریههای جامعهشناسی معتبر، سنخیت میان «مبنا و نظریه و روش» با «موضوع»، یا توضیح داده شده یا قابل توضیح است و همین ویژگی، به تمایز شبه علم و علم کمک میکند و متن خاطره گویی را از متن علمی متمایز می سازد.
🔹اگر در پس عناوین پر طمطراق تاملات جامعهشناختی یا مطالعات انسانشناختی اغلب آثار کتابهای سرو نشر آرما این سنخیت را یافتید، منرا از جهل درآورید وگرنه با انبوهی از شبهعلم یا به بیان ساده تر، خاطره گویی مواجهید که پشت جلدهای زیبا، اغواگرند.
🔹بماند که توسل به گفتار وزیر علوم که یک گفتار سیاسی و حکومتی است، برای بیرون از علم قراردادن مباحث اسلامی، به معنای عدم تعهد به گفتگوی اجتماعی علم و نقض ادعای اجتماعی و غیر حکومتیبودن گفتار آقای مظاهری است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️فایل های صوتی جلسات پرسش ها و پاسخ های علمی با موضوع "کارکردهای کلام و پارادایم های کلامی" با ارائه حجت الاسلام محمد تقی سبحانی
🔹 ۱۳ الی ۱۵ مرداد ساعت ۸:۳۰ صبح
🔹مشهد مقدس ، حرم رضوی ، دارالعلم
💫مدرسه تابستانه علوم عقلی توسط حوزه علمیه خراسان رضوی با همکاری آستان قدس رضوی مدرسه علوم عقلی را برگزار گردید.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
استاد محمد تقی سبحانی سیزدهم مرداد.mp3
35.73M
حجت الاسلام محمدتقی سبحانی " کارکردهای کلام و پارادایمهای کلامی " جلسه اول
استاد محمد تقی سبحانی جلسه دوم چهاردهم مرداد.mp3
98.26M
حجت الاسلام محمدتقی سبحانی " کارکردهای کلام و پارادایمهای کلامی " جلسه دوم
نشست کارکردهای کلام و پارادایم های کلامی- جلسه سوم.mp3
27.82M
حجت الاسلام محمدتقی سبحانی " کارکردهای کلام و پارادایمهای کلامی " جلسه سوم و پایانی
پارادایمهای کلامی.docx
17.8K
فایل چکیده ارائه حجت الاسلام محمد تقی سبحانی مربوط به بحث «پارادایمهای کلامی»
▫️ آیت الله اعرافی (در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه) : علم در حوزه علمیه، شبه علم نیست!
🔹علم در حوزه علمیه، #شبه_علم نیست، گاهی افرادی که عمق لازم ندارند، #علم را با نگاه پوزیتویستی، حسگرایی و تجربهگرایی تفسیر میکنند و اخیراً بعضی هم به این مسئله اشاره کردهاند که امیدواریم نگاهشان به همان خرافات باشد، البته حوزه و نهاد دین از خرافات دور و مصون است؛ اما ما علم را منحصر در علم تجربی و حسی نمیدانیم، بلکه علم حسی و تجربی مبتنی بر علوم الهی، فلسفی و حکمی هستند.
🔹 علوم فقاهت و معارف کلامی، حدیثی و تفسیری نیز علم هستند. همه بشریت به این علم و دانش نیاز دارد، هویت حوزه علمی جامع و بنیان علوم دیگر است، فقه امروز حاوی مهمترین مکاتب حقوقی است که میتواند با مکاتب حقوقی معاصر هماوردی کند، آن همه تحقیقات و پیشرفتهای علمی و نظریات برگرفته از کتاب و سنت و منابع اجتهادی که در فقه عظیم تجلی کرده همگی علم و دانش است.
🔹 تمام آن نازک اندیشیها و نظریهپردازیهایی که در فلسفههای الهی تجلی پیدا کرده، علم است و پشتوانه همه علوم دیگر قرار دارد، هویت حوزه هویت علم، دانش و #معرفت است، طلاب جوان ما بدانند با آمدن به حوزههای علمیه وارد یک جهانی بزرگ از علم و دانش و مبانی علم و دانش بشری شدهاند و وارد دنیایی میشوند که از مشعل کتاب و #سنت و معارف الهی فروزان میشوند و بهره میبرند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
درست فهمیدن اسلام - نسخه چاپ.pdf
888.2K
▫️متن جزوه " درست فهمیدن اسلام " از آیت الله سید علی خامنه ای ؛ سخنرانی معظم له در جمع جوانان حزب جمهوری اسلامی در خرداد ۱۳۵۸
▪️جزوه حاضر متن گفتار استاد ارجمند آقای سید علی خامنه ای است که در کانون فرهنگی اسلامی اهواز در شب 16 خرداد 1358 تحت عنوان "درست فهمیدن اسلام " ایراد شده است.
🔹ناشر: حزب جمهوری اسلامی
🔹تاریخ چاپ: فروردین ماه 1360
🔹مرکز پخش: دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی
💫 این جزوه توسط دوستان بزرگوار مدرسه علوم انسانی اسلامی آیه خدمت تمامی علاقه مندان اندیشه های حضرت آیه الله خامنه ای قرار گرفته است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران همایش حکیم تهران (نکوداشت مرحوم آقاعلی زنوزی): «دعوت جوانان به علوم عقلی و توجه حوزههای علمیه به علوم عقلی و بویژه فلسفه بسیار مهم است.»
🔹همایش ملی حکیم طهران(نکوداشت مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی) طی روزهای 5 و 6 اردیبهشت ماه سال 1397 از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی و با مشارکت 22 مرکز و نهاد علمی، فرهنگی و اجرایی در تهران و قم برگزار گردید.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
جهان آرا - چهارشنبه 14 شهریور 1403.mp3
51.79M
▫️فایل صوتی برنامه تلویزیونی «جهان آرا» با عنوان " بررسی جامعهشناختی اجتماعات دینی"
🔹صوت کامل گفتوگو با:دکتر میثم مهدیار (عضو هیئت علمی دانشگاه)
🔹چهارشنبه ؛ ١۴ شهریور ماه ۱۴۰۳ از شبکه افق
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami