💫 معرفی کتاب «بیست پرسش درباره علم دینی» حجت الاسلام حمید پارسانیا ( انتشارات پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی)
🔹«علم دینی به طور عام و علوم اجتماعی اسلامی به طور خاص، مفاهیم نوینی هستند که کاربرد آن در دوران معاصر به پنج دهۀ اخیر باز میگردد و استفاده از این مفاهیم، مربوط به سومین مقطع از مقاطع مواجهۀ جهان اسلام با جهان مدرن است.
🔹ورود ادبیاتی که عقلانیت و علم اسلامی را از موضع سوژه و عقلانیت مدرن به نقد میکشید، سنت فکری اسلامی را جهت دفاع از هویت علمی و عقلی خود، ناگزیر به عرصۀ منازعات علمِ دینی و عقلانیت اسلامی وارد ساخت و بدینترتیب در دهههای پس از انقلاب مسئلۀ علم دینی و اسلامی مستقل از مباحثی که در جهان اسلام شکل گرفته بود، فعال شد.
🔹ویژگی جریان علم دینی و اسلامی در ایران، در مقایسه با جریانهای دیگری که پیش از آن در جهان اسلام شکل گرفته بود، تغذیه آن از سنت عقلی و فلسفی شیعی است. مباحثی که حضرت آیتالله جوادی آملی در سه دهۀ اخیر در این زمینه مطرح کردهاند، نمونهٔ برجسته از ورود بنیانهای فلسفی صدرایی به مباحث علم دینی و عقلانیت اسلامی است.»
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️فایل صوتی نشست علوم اسلامی در مسیر تحول تمدنی (گام نخست گونه بندی و شبکه شناسی) با ارائه حجت الاسلام محمدتقی سبحانی
🔹 فرهنگستان علوم اسلامی
🔹 یکشنبه ۲۹ بهمن 1402
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی با دانشجویان ، فردای بهتر از امروز را مقصود اصلی کشور و نظام خواندند و با فراخوان دانشجویان و تشکلهای دانشجویی به ارائه راهکارهای نو به نو برای تحقق این هدف اساسی و پیشرفت بدون عقبگرد مادی و معنوی کشور گفتند: تربیت عالم، تولید علم و جهت دادن به این دو مقوله سه وظیفه اصلی دانشگاه است.
🔹دانشگاه ۳ وظیفۀ اصلی داردگر بخواهیم دانشگاه را تعریف کنیم، رکن اصلی تعریف دانشگاه علم است. دانشگاه ۳ وظیفۀ اصلی دارد. اول عالم تربیت کند، دوم علم تولید کند، سوم به تربیت عالم و تولید علم جهت بدهد.
🔹دانشگاههای دنیا عالم تربیت میکنند، علم هم تولید میکنند، اما در این رکن سوم لنگند. نتیجه چه میشود؟ نتیجه این میشود که محصول تربیت علم و تولید علم و تربیت عالم میشود ابزار دست قدرتهای صهیونیستی و قدرتهای استکباری دنیا.
🔹همۀ ارکان دانشگاه باید به این ۳ نقطه توجه کنند. مدیر، استاد، دانشجو، متن درسی، فرایندهای آموزشی، همه باید در خدمت این ۳ جهت باشند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
🌕 اَللَّهُمَّ أَهْلَ الْكِبْرِيَاءِ وَ الْعَظَمَهِ 🌕
🌺 عید سعید فطر را تبریک میگوییم.
📃 قال الامام الرضا علیهالسلام:
إنَّما جُعِلَ يَومُ الفِطرِ العِيدَ لِيَكونَ لِلمُسلِمينَ مُجتَمَعاً يَجتَمِعُونَ فيهِ و يَبرُزونَ لِلّهِ فَيُمَجِّدُونَهُ عَلي ما مَنَّ عَلَيهِم.
روز فطر از اين رو عيد قرار داده شد تا روز گردهمايی مسلمانان باشد، و در اين روز گرد هم آيند و برای خدا به صحرا (فضايی باز) درآيند و خداوند را بر منّتي كه بر آنها نهاده است ستايش و به بزرگی ياد كنند.
🏷 من لايحضره الفقيه ، ج ۱ ، ص ۵۲۲ .
🔹گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس🔹
@OlomEnsaniEslami
▫️برگزاری همایش «ظرفیتهای اندیشۀ شهید صدر در تحول علوم انسانی»
🔹 شروع همایش از یکشنبه، ۲ اردیبهشت
🔹 مکان: حرم مطهر، صحن امام حسن مجتبی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ساختمان شماره ۱، سالن شهید سلیمانی
🔹کانال اطلاعرسانی همایش:
@hamayesh_ShahidSadr
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◼️ علوم انسانی و تجربه وعده صادق ◼️
🔹قطعاً اگر علوم انسانی مدرن به دنبال فهم درست و دقیق تجربه وعده صادق باشد؛ باید به سراغ لایه های معنوی آن برود. واگذاری این کار به متخصصان صنعت موشک سازی سودی برای آنان ندارد. چون آنچه که به این عملیات جان داده است، جهان بینی است که با ولایت الله پیوند وثیق دارد.
🔹این شوک وارده بر ذهنیتِ ذهنیت سازان غرب گرا خیلی عمیق تر از آن است که آنان بتوانند با سرعتی بالا به تحلیلی واقعی و دقیق دست یابند. آنان در چنین حالتی یا صرفاً به ابراز شگفتی رو می آورند یا مجبور به سکوت و گذر زمان و خود فراموشی می شوند. چون علوم انسانی که آنان را تغذیه فکری می کند هیچ تحلیل و نظریه ای برای پدیده عملیات وعده صادق ندارد.
داود مهدوی زادگان استاد حوزه و دانشگاه
▫️عملیات وعده صادق در نوع خود بی نظیر است. چون دستاورد این عملیات فراتر از موشکباران چند پایگاه نظامی و مرکز جاسوسی رژیم جنایتکار صهیونیستی بود. چنانکه این مطلب از تحلیل های چند روز اخیر دوست و دشمن کاملاً پیدا است.
🔸به همین خاطر، لازم است صاحب نظران منصف این واقعه عظیم را نه فقط در قاب عملیات نظامی و مطالعات استراتژیک بلکه از جهات فلسفی، جامعه شناختی، فرهنگی و نظام بین الملل و حتی از بعد آینده پژوهشی بدان توجه عمیق پیدا کنند.
🔸پیش از این عملیات، حجم گسترده تبلیغات غربی و نظام سلطه علیه ایران انقلابی نه فقط افکار عمومی بلکه حتی اندیشه ورزان غربزده را دچار توهم بزرگی کرده بود. تمام تحلیل های آنان مبتنی بر آموزههای علوم انسانی مدرن بر این باور کاذب متصلب شده بود که طرف غربی برنده بازی و غالب و برتر مطلق است و طرف مقابل یا همان اسلام سیاسی، بازنده و مغلوب و مرعوب مطلق است. در نتیجه مغلوب در برابر غالب چاره ای جز تسلیم و رضا ندارد. در غیر این صورت، محکوم به فنا و نیستی است.
🔸بیش از چهل سال است که این آگاهی کاذب توسط رسانه های نظام سلطه و روشنفکران غربزده و مرعوبین رسانه ای و خوارجی مسلکان و ستون پنجمی ها در قالب های مختلف در افکار عمومی تزریق شده است. حتی حجم این تبلیغات در روزهای منتهی به عملیات وعده صادق بسیار گسترده تر شده بود.
🔸اما همه این تلاش های ایدئولوژیک چندین ساله علیرغم سختی و استواری کاذب رسانه ای شان یک شبه دود شد و به هوا رفت. بطوری که اردوگاه داخلی و خارجی جبهه معارض با خلاء ایدئولوژیک مواجه شده است. آنان بالاخره، امروز یا فردا از خود می پرسند که این چه تجربه ناشناخته ای بود که رخ داده است؟
🔸این شوک وارده بر ذهنیتِ ذهنیت سازان غرب گرا خیلی عمیق تر از آن است که آنان بتوانند با سرعتی بالا به تحلیلی واقعی و دقیق دست یابند. آنان در چنین حالتی یا صرفاً به ابراز شگفتی رو می آورند یا مجبور به سکوت و گذر زمان و خود فراموشی می شوند. چون علوم انسانی که آنان را تغذیه فکری می کند هیچ تحلیل و نظریه ای برای پدیده عملیات وعده صادق ندارد.
🔸قطعاً اگر علوم انسانی مدرن به دنبال فهم درست و دقیق تجربه وعده صادق باشد؛ باید به سراغ لایه های معنوی آن برود. واگذاری این کار به متخصصان صنعت موشک سازی سودی برای آنان ندارد. چون آنچه که به این عملیات جان داده است، جهان بینی است که با ولایت الله پیوند وثیق دارد. همانطور که ولایت طاغوت به موشکهای آمریکایی - صهیونیستی جان شیطانی می دهد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
◻️ به یاد پدر اقتصاد اسلامی ایران : دکتر پرویز داودی
🔹مرحوم دکتر پرویز داودی را باید پدر اقتصاد اسلامی ایران نامید، او در دهه ۶۰ با اندیشمندانی همچون آیت الله هاشمی شاهرودی شروع به تدوین آثار برجسته اقتصاد اسلامی همچون مبانی اقتصاد اسلامی و پول در اقتصاد اسلامی در دفتر همکاری حوزه و دانشگاه کرد.
🔹ایشان به عنوان معاون اقتصادی دکتر نمازی تحقیقات اقتصادی گستردهای را پایهریزی کرد و از عوامل موثر در کنترل تورم سال ۱۳۷۴ بود.
🔹 دکتر داودی در همکاری با علامه مصباح گروه اقتصاد موسسه امام خمینی را تأسیس کرد و رشته فلسفه اقتصاد اسلامی را در موسسه پایهگذاری کرد.
🔹 هنگامیکه معاون اول رئیس جمهور دولت نهم شد، از ظرفیت محققان اقتصاد اسلامی در تدوین برنامه پنجم توسعه استفاده کرد. در ادامه به عنوان رییس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری در دولت دهم زمینه تدوین کتابهای متعدد شاخصهای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را فراهم کرد.
🔹ایشان در نقش معاون اقتصادی قوه قضاییه و رئیس دفتر ریاست مجمع تشخیص مصلحت همواره حامی صیانت از معیشت مردم در مقابل سیاست های اقتصاد لیبرالی بود، در ادامه ایشان به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نیز مردانه جنگید.
🔹 دکتر داودی شیفته اقتصاد اسلامی بود، خط قرمزش سفره مردم و آرمانش مقابله با سیاستهای مخرب نئولیبرالهای داخلی بود، در این مسیر حتی از آبروی خود مایه گذاشت حیف که بسیاری قدر ایشان را ندانستند و به هشدارهای مشفقانه اش گوش ندادند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️برگزاری همایش علمی با موضوع " تجربه کاوی کارآمدی و چشم انداز شغلی در علومانسانی " تدبیر و تصویر
🔹فرصتها و چالشهای پژوهش در اندیشکدهها و پژوهشکدهها
- دکتر علیپور؛(مسئول طرحهای ویژه حوزه وزارتی، وزارت کشور)
🔹حضور بانوان در عرصههای علوم انسانی
- دکتر کیخا؛(هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)
🔹 امکانهای سنت در جهت کارآمدی علوم انسانی
- دکتر جبارنژاد؛(استاد دانشگاه و مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کهکیلویهوبویراحمد)
🔹 شایستگی و بایستگیهای شغلی در علومسیاسی
- پویا یگانگی؛(دانشآموخته علومسیاسی و کارشناس دادهکاوی)
▫️سهشنبه ۴ اردیبهشت ، ساعت ۱۳
▫️ سالن کنفرانس دانشکده اقتصاد و علومسیاسی
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️نشست علمی با موضوع " فلسفه و علوم اجتماعی " با ارائه حجت الاسلام استاد حمید پارسانیا
🔹چهارشنبه ، 5اردیبهشت 1403 ، ساعت 15 الی 17
🔹بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ، سالن کنفرانس
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
💫چگونه میشود بین وحی قطعی و عقل قطعی تعارض پیش بیاید؟
▫️آیت الله احمد بهشتی، عضو هیئت مؤسس مجمع عالی حکمت اسلامی:
🔹مبدأ فلسفه عقل و مبدأ دین وحی است؛ هم وحی الهی است و هم عقلی که خدا داده الهی است؛ «إنّ الله علی النّاس حجّتین حجةٌ ظاهرة و حجةٌ باطنة»، عقل حجت الهی است و در باطن انسان است؛ چگونه میشود بین وحی قطعی و عقل قطعی تعارض پیش بیاید، با آنکه هر دو یک مبدأ و سرچشمه دارند، چگونه میشود وحی قطعی که واقعاً قطعی است و لسان وحی است و همچنین عقل قطعی که از نظری قطعیت آن ثابت است با یکدیگر در تعارض و اختلاف باشند.
🔹بنابراین نباید اختلاف پیدا شود، امّا ممکن است در جایی اختلاف باشد؛ آنجا که برداشتی از وحی میشود که مثلاً ظاهر ظهور این کلمه، یعنی اینطور که ما میفهمیم، اینطور برداشت میشود، در اینجا ممکن است بین عقل قطعی و برداشتی که روی زمینههایی از وحی میشود، اختلاف وجود داشته باشد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️فایل صوتی نشست علمی با موضوع " مبانی فلسفی تعالی علوم انسانی در منظومه معرفتی امام خمینی: با ارائه استاد عبدالحسین خسروپناه
🔹این نشست در روز دوشنبه شانزدهم خردادماه 1401 در محل سازمان «سمت» با حضور سرپرست سازمان و اعضای هیأت علمی «سمت» و با سخنان حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه برگزار شد.
🔸در ابتدای این نشست دکتر مهدویزادگان سرپرست سازمان «سمت» در سخنان خود ضمن خیر مقدم به دکتر خسروپناه، تبیین ابعاد منظومه معرفتی امام (ره) و شناساندن آن به جامعه علمی کشور را از جمله وظایف سازمان «سمت» دانست و بر اهمیت انجام اقدامات جدی در این راه، تأکید ورزید.
🔸استاد خسروپناه در سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره استاد فقید دکتر احمدی (طاب ثراه)، از خدمات ایشان در عرصههای علمی حوزه و دانشگاه تجلیل کرد و وی را از علاقمندان و فعالان مبحث کرسیهای نظریهپردازی دانست.
🔸ایشان در سخنان خود، علم و مبانی فلسفی را بنیانی اثر گذار و اساس علوم انسانی دانست و در این راه امام خمینی (ره) را شخصیتی حوزوی امّا متفاوت از سایر بزرگان دانست که فقط به فقه بسنده نکرده بلکه به علوم عقلی و عرفانی به معنای واقعی کلمه تسلط داشت.
🔸پیش از سخنان آقای دکتر خسروپناه، دکتر خادمی عضو هیأت علمی و مسئول بسیج اساتید سازمان مطالعه و تدوین (سمت)، در سخنان کوتاهی ضمن خیرمقدم به سخنران مراسم، برگزاری این نشست را از جمله اقدامات تبیینی بسیج اساتید سازمان «سمت» برشمرد.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
مبانی فلسفی تعالی علوم انسانی در منظومه فکری امام خمینی .mp3
37.38M
" مبانی فلسفی تعالی علوم انسانی در منظومه معرفتی امام خمینی " عبدالحسین خسروپناه
هدایت شده از هنر اسلامی
▫️نشست علمی - تخصصی با موضوع "تحلیل چند وجهی تحولات معماری معاصر ایران در نسبت با سبک زندگی اسلامی" با ارائه دکتر محمدمنان رئیسی
🔹جمعه ۷ اردیبهشت ساعت ۱۶، اصفهان، مدرسه چهارباغ
🔹خیابان چهار باغ عباسی ، مدرسه چهار باغ
پخش آنلاین
https://www.skyroom.online/ch/nosazibehsazi/bazafarini
▪️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس▪️
@HonarEslami
💫طی این مرحله بیهمرهی خضر مکن،ظلمات است، بترس از خطر گمراهی!
🔹ارادت مرحوم دکتر پرویز داودی نسبت به علامه مصباح یزدی
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
▫️ ظاهر و باطن دانشگاه ؛ اسلامی سازی علوم و دانشگاه
🔹مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) : برخی فکر میکردند که اگر ظاهر دانشگاه اسلامی شود و نماز جماعت در آن برگزار شود و شعائر اسلامی بهطور پررنگ مطرح شود، دانشگاه اسلامی شده است اما منظور از تحول در علوم انسانی، تحولی عمیق در نوع نگاه به انسان است.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami
💫 فایل صوتی سخنرانی حضرت استاد محمد حسین نائیجی در بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی با موضوع "نقش خواجه نصیرالدین طوسی در احیاء علوم عقلی"
🔹قم ؛ مدرسه میرزا جهانگیرخان
🔹سه شنبه ؛ 4 اردیبهشت 1403
▫️استاد محمد حسین نائیجی از اساتید و محققین و از صاحب نظران مبرز در علوم معقول حوزه به شمار میآیند که سالیانی متمادی به تدریس تمامی کتب معقول ، عرفانی ، ریاضی ، هندسه ، نجوم ، فقه و اصول در حوزه علمیه مشغول هستند و در این مدت شاگردان بسیاری را در این رشته تربیت نمودهاند.
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami