💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾• بسم الله الرحمن الرحیم •✾••┈
💠 گزارشی از مصاحبه ی استاد مهدوی راد ظهر یکشنبه در نشست مطبوعاتی همایش بین المللی «بازاندیشی آرای استاد مطهری در مواجهه با مسائل روز» در بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری
🗓 زمان: ۶ مرداد ۱۳۹۸
🔹استاد مطهری همواره به اصلاح گری می اندیشید و مطالب بسیار نابی در این زمینه در آثار ایشان قابل مشاهده است.
🔹شهید مطهری وظایف حوزه های علمیه در جریان های روز را در یک کتابچه بررسی کرده اند و این نشان دهنده ی جامع نگری شهید مطهری در همه ی مباحث است.
🔹شهید مطهری در آستانه ی پیروزی انقلاب اسلامی جزوه ی وظایف حوزههای علمیه در جهان امروز را تدوین کرد؛ استاد مطهری به معنای واقعی کلمه، مصلح بود و در آثار ایشان نیز این امر به خوبی مشخص است.
🔹باید آثار شهید مطهری توسط پژوهشگران و محققان به نحو احسن مورد استفاده قرار گیرد.
🔹مقالاتی که افراد به این همایش ارائه میدهند باید با مسائل جدید هم سو باشد و همچنین در این موضوعات یک گام به پیش باشند.
🔹در آستانه ی پیروزی انقلاب اسلامی که اندیشههای راست گرایانه، چپ و سوسیالیستی در کشور وجود داشت و حتی برخی طلاب حوزه نیز تحت تأثیر این اندیشهها بودند، استاد مطهری به تبیین اندیشه ی درست پرداخت.
🔹شهید مطهری جریان اصلاح صد سال اخیر را تحلیل کرد و در این زمینه اندیشه ی بیش از ۴۰ دانشمند عرب و غیر عرب را گردآورده است.
🔹شهید مطهری در آثار خود دغدغه ی خلوص تفکر اسلامی و دغدغه ی توانمندی تفکر اسلامی را داشت.
🔹آثار شهید مطهری گنجینه ی عظیمی است که باید از آن بهره ببریم؛ بنیاد علمی استاد مطهری به همین منظور با همت دغدغه مندان جریانات فکری امروزی حادثه ی نو به برپایی این همایش پرداخته است.
🔹استاد مطهری در سالهای پایان عمر خود به مسائل فلسفی در حوزه ی گرایشهای فکری مختلف توجه ویژهای داشته است.
🔹محورهای پیشنهادی همایش پیش رو شامل قرآن و پرسشهای نوپدید، فهم دین، ایمان و عقلانیت، الحاد جدید، علوم دینی و غیره، سنت و مدرنیته، پیشرفت و انحطاط، سبک زندگی، مصلحت، دین و زندگی، شبکههای اجتماعی، اسلام و ایران، تمدن اسلامی، تاریخ اندیشی، جهانی شدن و هویت ملی، انقلاب و اصلاح، تقلید و استقلال فکری، استقلال سیاسی و منافع ملی، مسئله ی خودی، تربیت و جامعه سازی، معنویت و گسست نسلی، آسیب اجتماعی، عدالت اجتماعی، روحانیت، آئینهای دینی و اجتماعی میشود.
🔹از دیگر محورهای همایش میتوان به نظام سرمایه داری، عدالت اقتصادی، ربا و بانکداری، تولید و پول، ذات گرایی و برساخته بودن معنا، من دیگری و گفتگوهای بین فرهنگی، تجرد و تاریخی بودن عقل، اعتبارات و علوم اجتماعی، عقل عملی و عقلانیت انتقادی و ذات گرایی و حکمرانی، حقوق بشر، آزادی، خرافات، زن، خانواده، انتقاد و انتقادپذیری اشاره کرد.
🔹آثار شهید مطهری دو گونه موضوع دارد؛ موضوعات آثار شهید مطهری شامل چگونگی آثار فکری و اندیشههای دین که اولین بار توسط علامه طباطبایی مطرح شد و بخش دوم نیز یا به صورت یادداشت و یا به صورت سخنرانی بوده است.
🔹برخی مصلحان پیرایش گر و برخی آرایش گر هستند، برخی دغدغه ی زدودن تحریف از فکر اسلامی را دارند و برخی توانمند ساختن آن را در رویارویی با پرسشهای زمانه میدانند.
🔹شهید مطهری در سالهای پایانی زندگی خود به مسائل اقتصادی و فلسفی در حوزه ی مطالعات و گرایشات فکری مختلف مانند بحث نظام سرمایه داری، فقه و حقوق و بازشناسی مکتب دینی تمرکزی بیشتری داشته است.
🔹اندیشه های استاد مطهری هنوز شناسایی نشده و برخی از بخش های استاد برای طرح به شجاعت نیاز دارد. عمومی سازی اندیشه مساله ای است که غربی ها سال هاست آن را در پیش گرفته اند ولی ما همچنان از آن غافل هستیم.
💠 برای دسترسی به منبع خبر روی لینک های زیر کلیک نمایید:
➡️ https://www.mehrnews.com/news/4678467
➡️ http://shabestan.ir/detail/News/815119
🦋 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🦋
🆔 @OstadMahdaviRad
نگاهی به خطبه حضرت زینب کبری سلام الله علیها.mp3
17.61M
#فایل_صوتی
🌀 عاشورا و امروز ما
🔷 با سخنرانی استاد مهدوی راد
💠 موضوع: نگاهی به خطبه ی حضرت زینب کبری سلام الله علیها
🕚 19 شهریور ماه 1398
🏢 انجمن اندیشه و قلم
🆔 @OstadMahdaviRad
برنامه ضیافت عاشورایی.mp3
17.06M
#فایل_صوتی
#کامل
🌀 برنامه ی تلویزیونی «ضیافت عاشورایی»
🔷 با حضور استاد مهدوی راد
🕚 شهریور ماه 1398
🆔 @OstadMahdaviRad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_کوتاه
#خاطرات
🌀 مطالعه ی مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) واقعا حیرت آور بود ...
🔷 استاد مهدوی راد
🕚 19 شهریور ماه 1398 - خبرگزاری «حوزه»
🆔 @OstadMahdaviRad
4_5773876504840636162.pdf
369K
#مصاحبه
🔷 گفتگوی خبرگزاری حوزه با استاد مهدوی راد
🔹 برخی از سوابق انقلابی استاد در کنار حضرت آیتالله خامنهای
🔹 وضعیت مطالعات قرآنی کشور و میزان حضور قرآن در زندگی مردم
🔹 برخی توصیهها و درخواستهای استاد از حوزویان
🆔 @OstadMahdaviRad
#معرفی_کتاب
💎 معرفی کتاب توسط استاد مهدوی راد
🌀عنوان کتاب: شرح نهج البلاغه ی آیت الله العظمی خامنه ای
▫️جلد اول: نبوت ها در نهج البلاغه
▫️جلد دوم: منشور حکومت علوی
▫️راه روشن مدیران
💠 تعداد مجلدات: 3 جلد
🔹 انتشارات: انقلاب اسلامی
🆔 @OstadMahdaviRad
معرفی کتاب شرح نهج البلاغه اثر مقام معظم رهبری.mp3
3.23M
#فایل_صوتی_معرفی_کتاب
💎 معرفی کتاب توسط استاد مهدوی راد
🌀عنوان کتاب: شرح نهج البلاغه ی آیت الله العظمی خامنه ای
▫️جلد اول: نبوت ها در نهج البلاغه
▫️جلد دوم: منشور حکومت علوی
▫️جلد سوم: راه روشن مدیران
🆔 @OstadMahdaviRad
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾• بسم الله الرحمن الرحیم •✾••┈
💠 گزارشی از مصاحبه ی استاد مهدوی راد با «باشگاه خبرنگاران پویا» درباره ی مرحوم حضرت آیت الله میلانی (رحمه الله علیه)
🗓 زمان: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸
🔹بنده این توفیق را داشتم که آغاز دوران طلبگیام را در مدرسه ی بسیار پیشرو، تربیت کننده و نقشآفرین آن بزرگوار بگذرانم.
🔹 حضرت آیت الله میلانی از نخستین مراجع بزرگی بود که حرکت امام خمینی (رحمه الله علیه) را تأیید و همراهی کرد، او اعلامیههای بسیاری در حمایت از انقلاب و امام خمینی رحمه الله علیه و برای ترغیب علما و عموم مردم از این نقطه ی شهر به آن نقطه ی شهر ارسال میکرد، حتی قبل از آنکه حرکت امام رقم بخورد، شخصاً در وسط میدان جریانات سیاسی بود و با عدهای در اندیشه ی براندازی حکومت جبّار و ظالمانه ی شاه نیز بود. این ماجراها و بسیاری دیگر، در خاطرات استاد جلال الدین فارسی با عنوان «زوایای تاریک» به تصویر کشیده شده است.
🔹 مرحوم آیتالله میلانی تحصیلات عالیه ی خود را در کربلا و نجف گذراند و از شاگردان ردیف اول مرحوم محقق اصفهانی (آیتالله کمپانی) به شمار میرفت. وقتی او به مشهد آمد، چند کار ابتکاری بزرگ و قابل تقدیر انجام داد، اول اینکه او شبکهای تبلیغاتی پیش از انقلاب و زمان حاکمیت جور راه انداخت تا از این طریق طلبهها، شبهای جمعه به دورترین دههای خراسان بروند و به تبلیغ بپردازند.
🔹 او دارای یک مدرسه ی علمیه بود که از آغاز طلبگی تا دوره ی اجتهاد و درس خارج برای طلّاب برنامههای متعدد و متنوعی داشت. این مدرسه، به قدری منظّم، مرتّب و دقیق بود که هنوز بعد از گذشت سالها، نمونه ی آن مدرسه دیده نشده است. این مدرسه در دهه ی 40، علاوه بر پیگیری دروسی مثل اصول فقه، تاریخ، تفسیر، عقاید و فقه عملی، سه درس: حفظ قرآن کریم ریاضیات، انگلیسی را جزء فوقبرنامههای خود قرار داده بود، اینکه او بر اساس چه اندیشهای به راهاندازی این مدرسه و آن شبکه ی تبلیغاتی برای حوزویان دست زده معلوم نیست، اما هرچه بوده اقدامی بسیار ارزشمند بوده است.
🔹 برنامههای این مدرسه به قدری منظم بود که پنجشنبه ی هر هفته از طلّاب به صورت شفاهی و آخر سال هم امتحانی جامع گرفته میشد و شخص آیتالله میلانی با وجود کهولت سنی که داشت در مراسم جشن حوزویان شرکت و جوایزی به نفرات برگزیده اهدا میکرد و طلاب را خود معمم میکرد.
🔹 این مدرسه یکی از موثرترین جریانات تربیتی حوزوی در آن روزگار بود، برای شناسایی کارکردها و تأثیرات این مدرسه در آن دوران، فقط کافی است تحقیقی میدانی و قوی صورت گیرد که البته بعد از رحلت آیتالله میلانی این مدرسه نیز متوقف شد. مدرسه ی دوم که متأسفانه به دلیل رحلت ایشان در آغاز کار اثر چندانی نداشت، مدرسه عالی حسینی بود، قرار بود در این مدرسه طلبههای فاضلی که دوره ی اجتهاد را میگذرانند با اندیشههای گوناگون کلامی، فلسفی و حدیثی آشنا و مسلط به زبانهای مختلف جهان، جهت حضور پر قدرت برای تبلیغ دین مبین اسلام شوند.
🔹 وقتی کانون نشر حقایق اسلامی مرحوم محمدتقی شریعتی پدر دکتر علی شریعتی توسط ساواک و رژیم شاه بسته و جلوی فعالیتهای تبلیغی این مرکز گرفته شد، آیتالله میلانی آن استاد (محمدتقی شریعتی) را در آغوش محبت خود قرار داد و او را حمایت کرد، پس از آن، در حیاط مرحوم آیتالله میلانی بود که جلسات تبلیغی مرحوم شریعتی برگزار میشد.
💠 مشاهده ی مطلب در سایت اصلی
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/05/16/2069953
🦋 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🦋
🆔 @OstadMahdaviRad
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾•🦋 ﷽ 🦋•✾••┈
❄️ #معرفی_مقاله ❄️
💠 عنوان سرمقاله: یادی از سید فقیهان💠
🔹 نویسنده: دکتر محمد علی مهدوی راد
🌀 استاد مهدوی راد، سردبیر نشریه ی آئینهی پژوهش، سر مقاله ی «دوره ی 23، 137-138، زمستان 1391» را به مطلبی با عنوان «یادی از سید فقیهان»، به محقق و حکیم وارسته، سید محمدکاظم طباطبایی یزدی اختصاص داد.
❄️❄️❄️❄️❄️
🌀 ایشان در این نوشتار از جمله صفات مرحوم سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی را چنین یاد می کند: فقیه ژرف اندیش، عالمی پاکیزه خوی، مجتهدی باریک نگر و استواراندیش، سیاستمداری معاد باور و دنیاگریز.
🌀 بی گمان نمی توان آن فقیه سترگ را برنمود. ابعاد وجودی آن عالم عامل، حقاً و انصافاً بحری است که نگنجد اندر کوزه ای.
•┈┈••✾•❄️•✾••┈┈•
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
ه•┈┈••✾•❄️•✾••┈┈•
فایل کامل سر مقاله 👇👇
🆔 @OstadMahdaviRad
یادی از سید فقیهان.pdf
183.2K
#فایل_PDF_مقاله
💠 عنوان سرمقاله: یادی از سید فقیهان
🆔 @OstadMahdaviRad
۱۷ مهر ۱۳۹۵ این شبها.mp3
21.44M
#فایل_صوتی
💠 به مناسبت ایام سوگواری امام حسین علیه السلام
🌀 برنامه ی تلویزیونی «این شبها»
🔷 با حضور استاد مهدوی راد
🕚 17 مهرماه ماه 1395
🆔 @OstadMahdaviRad