♨️ترس و دلهره در حاشیه خلیجفارس؛ شیخنشینان به آمریکا: ما نیستیم!
🔻تبوتاب پاسخ تلافیجویانه ایران به رژیم صهیونیستی، شیخنشینان حاشیه خلیج فارس را نیز به تکاپو انداخته است تا خود را از هرگونه درگیری احتمالی دور نگاه دارند.
🔻بنابه گزارش رسانهها، این کشورها به آمریکا نسبت به استفاده از خاک آنها برای انجام عملیات علیه ایران هشدار دادهاند؛ و حتی درصدد بستن حریم هوایی خود به روی جنگندههای آمریکایی هستند.
🔻به گفته یک منبع مسئول آمریکایی، این وضعیت تصمیمگیری درباره واکنش به حمله ایران را برای دولت بایدن پیچیده کرده است.
🔹از دیگر سو، رسانههای عبری گزارش دادند که امارات، قطر، بحرین و عربستان سعودی از اتباع خود خواستهاند فوراً فلسطین اشغالی را ترک کنند.
✍🏻 ۱.طنز ماجرا آنجاست که اساساً استقرار این نیروها و پایگاههای آمریکایی در کشورهای منطقه، بیش از هرچیز، مقابله با ایران عنوان شده است.
✍🏻۲. پیش از این حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در تماس تلفنی با همتایان خود در ۵ کشور امارات، قطر، عربستان، عراق و ترکیه گفتوگو کرده بود؛ که برخی با توجه به اشتراک این کشورها در میزبانی نیروهای آمریکایی، آن را اتمام حجت تهران با این دولتها دانستند.
✍🏻۳. به نظر میرسد نگرانیای که اکنون بسیاری کشورها را فراگرفته، بیش از هرجایی در میان شیخنشینان خلیج فارس احساس میشود؛ که شلیک هر تک تیر به سمتشان، برابر با نابودی آنهاست.
#عربستان #امارات #کویت #قطر #بحرین #عمان
🌐 Middle East Eye
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ رسوایی العربیه در پی شهادت پسران اسماعیل هنیه
🔻 شبکه سعودی العربیه چندی پیش در گزارشی، اخباری گمراهکننده و دروغین راجع به رهبران حماس منتشر کرده بود. در این گزارش ادعا شده بود اسماعیل هنیه برای فرزندانش در ترکیه «یک امپراطوری تجاری» به راه انداخته و به نقل از یک شبکه خبری اسرائیلی افزود؛ در حالی که ساکنان نوار غزه در محاصره و زیر آتش جنگ اسرائیل هستند، رهبران جنبش حماس و فرزندانشان از جمله حازم اسماعیل هنیه در ترکیه و قطر در عیش و نوش زندگی میکنند.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
مطالعات خلیج فارس
♨️ رسوایی العربیه در پی شهادت پسران اسماعیل هنیه 🔻 شبکه سعودی العربیه چندی پیش در گزارشی، اخباری گم
🔻این همسویی با رسانههای اسرائیلی پس از اعلام خبر شهادت پسران هنیه در غزه، برملا شده و موجب رسوایی این شبکه سعودی شد. این خبرگزاری بدون اشاره به گزارش کذب پیشین، خبر شهادت تعدادی از فرزندان و نوههای هنیه را نیز منتشر کرد.
🔻 العربیه که به نوعی بازوی رسانهای دولت سعودی به حساب میآید، در گزارشهای متعددی در ماههای اخیر، به انتقاد و نکوهش جریان اخوانی و اسلام سیاسی پرداخته است. علاوه بر این، این شبکه رویکردی منتقدانه نسبت به برخی شخصیتهای دینی شناخته شده اسلام وهابی مانند ابنتیمیه نیز داشته است.
🔻در مجموع میتوان ردپای سکولاریسم را در این رسانه سعودی، مانند آنچه در متن حاومیت سیاسی این کشور در جریان است، دید.
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️کمکرسانی چراغ خاموش امارات به رژیم صهیونیستی در ششمین هفته جنگ غزه؛ اینبار از راه دریا
🔻رسانهها امروز شنبه از توقیف یک کشتی متعلق به «ایال اوفر» میلیاردر اسرائیلی در شمال شرقی بندر فجیره امارات خبر دادند.
🔻بنابه گزارشها این کشتی کانتینری، MSC Aries نام داشته و با پرچم پرتغال در حرکت بوده است.
🔻این کشتی آخرینبار روز گذشته (جمعه) در نزدیکی دبی دیده شده و به سمت تنگه هرمز میرفته است.
🔻کشتی MSC Aries همچنین مانند همه کشتیهای مرتبط با اسرائیل، سامانه ردیابی خود را هنگام حرکت در این منطقه خاموش کرده بود.
🔻این رویداد در بُعد دیگر خود، از تداوم کمکرسانی چراغ خاموش امارات به رژیم صهیونیستی از راه دریا نیز پرده بر میدارد.
🔻از آغاز جنگ غزه تاکنون که شش ماه گذشته، امارات نه تنها در سازش با صهیونیستها تردیدی به خود راه نداده، بلکه پیدا و پنهان به کمک به این رژیم شتافته است.
🔻هفته گذشته تنها چند ساعت پس از آنکه برخی رسانهها از تعلیق روابط دیپلماتیک ابوظبی-تلآویو درپی کشته شدن ۷ نیروی یک بنیاد خیریه خبر داده بودند، اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل تصاویری از ضیافت افطار در محل اقامت خود منتشر کرد؛ که محمد الخاجه، سفیر امارات نیز در کنار او دیده میشد.
🔻همچنین خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به نقل از منابع دیپلماتیک در ابوظبی و تلآویو، تعلیق روابط امارات با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد.
🔻اوایل فوریه گذشته نیز رسانهها و مقامات اسرائیلی از گشایش بیسروصدای گذرگاه زمینی کمکرسانی به این رژیم از دبی به سعودی و سپس اردن، در سایه حملات یمن در دریای سرخ خبر داده بودند.
#امارات
🟩 مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ نخستین واکنش کشورهای خلیج فارس به حمله ایران به رژیم صهیونیستی: خویشتنداری کنید!
🔻 شورای همکاری خلیج فارس در نخستین واکنش به حملات امشب ایران به سرزمینهای اشغالی، از همه طرفها خواست برای جلوگیری از هرگونه تنش بیشتر که ثبات منطقه و امنیت مردم آن را تهدید میکند، حداکثر خویشتنداری را داشته باشند.
🔻جاسم البدیوی، دبیرکل این شورا همچنین بر اهمیت حفظ امنیت و ثبات منطقهای و بینالمللی در پرتو تحولات اخیر و پرشتاب در خاورمیانه تأکید کرد.
🔻وی همچنین بر لزوم تلاش همه طرفها برای اتخاذ رویکرد دیپلماتیک به عنوان راهکار تأثیرگذار جهت حل درگیریها و تضمین امنیت و ثبات منطقه تأکید کرد.
🔻البدیوی همچنین بر نقش جامعه بینالمللی در حمایت از تلاشها برای صلح و ثبات، جهت جلوگیری از تنش بیشتر تأکید کرد.
🌐 العربیة
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ابراز نگرانی عربستان سعودی از تحولات جدید منطقه
🔻وزارت خارجه سعودی با ابراز نگرانی شدید از تحولات و تنش نظامی در منطقه، و خطر تبعات آن، خواستار حداکثر خویشتنداری همه طرفها شد.
🔻 وزارت خارجه سعودی همچنین بر لزوم پایبندی شورای امنیت به مسئولیت خود در حفظ امنیت و صلح بینالمللی، به ویژه در این منطقه بسیار حساس برای امنیت و صلح جهانی، و نیز جلوگیری از تشدید بحران و گسترش دامنه آن، تأکید کرد.
#عربستان
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️واکنش قطر به پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی
🔻وزارت خارجه قطر با صدور بیانیهای با ابراز نگرانی عمیق از تحولات منطقه، و خواستار تنشزدایی، آرامش و نهایت خویشتنداری همه طرفها شد.
🔻وزارت خارجه قطر همچنین از جامعه بینالمللی خواست برای مهار تنشها در منطقه اقدام فوری انجام دهد.
🔻در این بیانیه همچنین بر تعهد دوحه به حمایت از همه تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای تحقق امنیت و ثبات در منطقه و جهان تأکید شده است.
#قطر
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بیانیه وزارت خارجه کویت در واکنش به پاسخ ایران
🔻وزارت خارجه کویت با ابراز نگرانی شدید از تداوم تنش نظامی در منطقه، و پیامدهای منفی فزاینده آن بر امنیت و ثبات کشورهای منطقه و همه جهان، خواستار خویشتنداری و دور نگاه داشتن منطقه و ملتهای آن از خطرات این تنشها شد.
🔻وزارت خارجه کویت همچنین بر موضع این کشور درباره اهمیت احساس مسئولیت شورای امنیت در قبال امنیت و صلح بینالمللی و جلوگیری از جنگ تأکید کرده و افزود این امر با پایبندی همه جامعه بینالمللی به قوانین و معاهدات بینالمللی محقق میشود.
🔻کویت درعین حال بر لزوم بررسی عوامل این تنش، و اتخاذ رویکرد دیپلماتیک در حل درگیریها جهت تضمین امنیت و ثبات منطقه تأکید کرده است.
#کویت
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️واکنش عمان به پاسخ ایران؛ با نگرانی دنبال میکنیم/ جنگ غزه متوقف شود
🔻وزارت خارجه عمان با صدور بیانیهای اعلام کرد تحولات و تنش نظامی در منطقه و تبعات آن را با نگرانی شدید دنبال میکند؛ و بر اهمیت خویشتنداری برای دور نگاه داشتن منطقه و ملتهای آن از خطرات جنگ تأکید دارد.
🔻وزارت خارجه عمان همچنین بر موضع این کشور مبنی بر لزوم پایبندی به قوانین بینالمللی و مسئولیت شورای امنیت در قبال حفظ امنیت و ثبات بینالمللی تأکید کرد.
🔻عمان در این بیانیه بار دیگر بر لزوم آتشبس فوری در نوار غزه و گشایش گذرگاههای بشردوستانه و امدادرسانی به سرتاسر غزه تأکید کرده است.
#عمان
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ امارات هم خواستار خویشتنداری شد
🔻وزارت خارجه امارات در بیانیهای خواستار نهایت خویشتنداری برای جلوگیری از پیامدهای خطرناک و کشیده شدن منطقه به سطح جدیدی از بیثباتی شد.
🔻وزارت خارجه امارات همچنین خواستار حل اختلافات از طریق گفتوگو و کانالهای دیپلماتیک، پایبندی به حاکمیت قانون، احترام به منشور ملل متحد شده و از سازمان ملل و شورای امنیت نیز خواست به مسئولیت خود در تقویت امنیت و ثبات بینالمللی از طریق حل مسائل و درگیریهای دیرینه در منطقه که به تهدیدی برای امنیت و ثبات جهان تبدیل شده، عمل کند.
#امارات
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سوگلی آمریکا و رژیم صهیونیستی در خلیج فارس هم از نگران پاسخ ایران شد!
🔻وزارت خارجه بحرین اعلام کرد با نگرانی تشدید نظامی در منطقه، که تهدیدی در جهت افزایش تنشها، گسترش دامنه جنگ در منطقه و تهدید امنیت و ثبات منطقه است را دنبال میکند.
🔻وزارت خارجه بحرین همچنین خواستار آرامش، خویشتنداری و تنشزدایی برای دور نگاه داشتن ملتهای منطقه از پیامدهای این تنش خطرناک شد.
🔹بحرین تنها "کشور"ی بود که آشکارا به پیمان آمریکایی دریای سرخ برای حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر یمن پیوست.
#بحرین
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️استقبال مفتی اعظم عمان از پاسخ «شجاعانه و مسرتبخش» ایران
🔻مفتی اعظم عمان با ابراز خرسندی و حمایت از پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی آن را اقدامی «جسورانه» و «بسیار شادیآفرین» دانست؛ و ابراز امیدواری کرد به زودی به ثمر بنشیند.
پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی که در رسانهها منتشر شده، حقیقتاً مسرتبخش بود
🔻احمد الخلیلی افزود ما از این اقدام استقبال میکنیم و چشم به چنین اقداماتی داریم که هیبت صهیونیستها و حامیان آنها را بشکند و مسلمانان را از شر آنها رهایی بخشد... و خداوند را بابت این توفیق شاکریم.
#عمان
🌐 X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️۳۵۰ میلیون تومان؛ جریمه انتشار فیلم دوربینهای مداربسته در عربستان
🔻 خبرگزاری "السعودیةوب" اعلام کرد از این پس کسانی که بدون کسب مجوز از مراجع ذیصلاح اقدام به انتشار فیلم دوربینهای مداربسته کنند، مشمول جریمه ۲۰ هزار ریالی (معادل ۳۴۵ میلیون تومان) میشوند.
🔻 این تصمیم برای حفظ حریم شخصی افراد و جلوگیری از سوءاستفاده از دوربینهای نظارتی اتخاذ شده است.
🔻به گفته این خبرگزاری، این اقدام پادشاهی سعودی نشاندهنده تعهد دولت به خفظ خریم خصوصی افراد و جلوگیری از سوءاستفاده از تصاویر و فیلمهای آنهاست.
🌐 السعودیةوب
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️ عربستان هم پشت اسرائیل ایستاد؛ پادشاهی سعودی در هدف قرار دادن پهپادهای ایرانی نقش داشته است.
🔻 به گزارش اکونومیست، رویکرد سعودی در عملیاتهای آفندی امریکا برای کمک به رژیم صهیونیستی همراه با نقشی حیاتی و غیرمستقیم بوده است زیرا هواپیماهای سوخترسان، و برخی سامانههای نظارتی و دفاع هوایی امریکا در این پادشاهی قرار دارد.
🔻دویچه وله نیز به برخی روایتهای فراگیر از کمکهای مستقیم سعودی به رژیم صهیونیستی برای سرنگونی موشکها و پهپادهای ایران نیز اشاره کرد و افزود، حتی اگر چنین روایتهایی صحیح نباشد نیز دلایلی نظیر رقابت نیابتی برای تمایل سعودی به سرنگونی موشکهای ایران وجود داشته است.
🔻پس از انتشار اخبار همکاری عربستان در رهگیری موشکها و پهپادهای ایرانی، سایت "هوس آو سعود" (خبرگزاری رسمی خاندان آل سعود) نوشت: چندین کشور عربی از جمله پادشاهی سعودی در پاسخ نظامی اخیر ایران علیه رژیم صهیونیستی طی همکاری مخفیانه با امریکا به ارائه اطلاعات عملیاتی برای رهگیری پهپادها و موشکهای ایران پرداختند.
🔻این گزارش تأکید دارد، تلاش برای برقراری همکاریهای نظامی و دفاعی میان رژیم صهیونیستی و کشورهایی نظیر پادشاهی سعودی یک برنامه بلندمدت امریکایی است که ایجاد ائتلافی غیررسمی در برابر ایران را دنبال میکند. در این گزارش همچنین عنوان شده است که قرار بوده این همکاری، مخفی باقی بماند.
🔻 عربستان سعودی پیش از حمله اکتبر با سرعت بالایی پروژه عادیسازی روابطش با رژیم صهیونیستی را به پیش میبرد و در این مسیر، امتیازات مهمی را از امریکا به عنوان میانجی این توافق، طلب کرده بود. با آفاز عملیات طوفان الاقصی، عادیسازی نیز به حاشیه رفت اما پس از اندک زمانی، مقامات اسرائیلی و سعودی بر ادامه مسیر عادیسازی تاکید کردند و آن را در حال پیشروی دانستند.
🔻هر چند اخبار گوناگونی مبنی بر همکاریهای اطلاعاتی، اقتصادی و تجاری میان عربستان و اسرائیل منتشر شده است، اما این اقدام عربستان به وضوح این کشور را در مقابل جمهوری اسلامی قرار میدهد. از ۷ اکتبر تا کنون عربستان سعی کرده علاوه بر جلب رضایت طرف غربی، خود را حامی آرمان و حقوق فلسطین جلوه دهد. اکنون باید دید اشکار شدن این حقیقت چه تاثیری بر روابط ایرانی_سعودی خواهد گذاشت؟
#عربستان
🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️تداوم تنش پنهان سعودی و امارات در سایه جنگ غزه و تحولات منطقه
🔻درحالی که نگاهها همه به فلسطین و غزه است؛ سعودی اما پرونده دیگری را به دور از چشم رسانهها پیش میبرد.
🔻بنابه گزارشها، عربستان سعودی در اعتراض به اعلام منطقه «الیاسات» بهعنوان منطقه حفاظتشده دریایی از سوی امارات، در نامهای به تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۴ به سازمان ملل، از دولت ابوظبی شکایت کرده است.
🔻دولت سعودی گفته این تصمیم امارات را هرگز به رسمیت نمیشناسد و فاقد هرگونه اثر قانونی میداند.
🔻سعودی افزوده تمام حقوق و منافع خود را برپایه توافق مرزی سال ۱۹۷۴ بین دو کشور دنبال خواهد کرد.
🔻گفتنی است عربستان حاکمیت امارات بر منطقه الیاسات را به رسمیت نمیشناسد.
🔻اگرچه سعودی و امارات متحدانی قوی دیده میشوند اما یک رقابت پنهان و ریشهدار منطقهای بین آنها در جریان است.
🔻پیش از این، در گزارشی از والاستریت ژورنال آمده بود که روابط بین دو کشور تا جایی پرتنش شده که بنسلمان گفته «آنها (اماراتیها) از پشت به ما خنجر زدند».
#عربستان #امارات
🌐 UN
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️منطقه الیاسات کجاست؟
🔻الیاسات یک منطقه دریایی شامل ۴ جزیره نزدیک به آبهای سرزمینی امارات و عربستان است؛ که دو کشور بر سر حاکمیت آن اختلاف دارند.
🔻این منطقه دارای اهمیت تاریخی، فرهنگی و زیستمحیطی منحصربهفرد است.
🔻در سال ۲۰۰۵، خلیفه بن زاید رئیس وقت امارات، در فرمانی، برای نخستینبار الیاسات را منطقه حفاظتشده دریایی اعلام کرد؛ و درپی آن اقداماتی برای پرورش مرجان و گردآوری گونههای ماهی در آن آغاز شد.
🔻بنابه گزارش روزنامه The National امارات در سال ۲۰۰۹، دولت ابوظبی درحال بررسی قانونی است که، گستره منطقه حفاظتشده الیاسات را از ۴۲۸ کیلومتر مربع، بیش از ۴ برابر میکند و مرزهای خود را به سمت خلیج فارس گسترش میدهد.
🔻امارات سال ۲۰۱۹ فرمان دیگری صادر کرد که بر گسترش مرزهای الیاسات (به ۲۲۵۶ کیلومتر مربع) تصریح داشت.
🔻دو کشور همچنین سالهاست بر سر این منطقه اختلاف مرزی دارند؛ که هر از گاهی سر بر میآورد؛ به ویژه که دارای ذخایر نفتی نیز است.
🔹ریشه اختلاف؟
🔻برخی از این تنشها و رقابتها ریشه در درگیریهای منطقهای و سیاستهای دو خاندان حاکم، پیش از استقلال امارات دارد.
🔻منطقه مرزی البریمي در زمان اشغال انگلیس، میان عمان و ابوظبی تقسیم شده بود؛ درحالی که عربستان نیز ادعای مالکیت آن را داشت؛ و لذا از به رسمیت شناختن امارات خودداری کرد.
🔻سال ۱۹۷۴ دو کشور توافق جده را امضا کردند که برپایه آن، عربستان کشور امارات را به رسمیت شناخت؛ و در مقابل، مالکیت مجموعهای از مناطق نفتخیز در مرزهای دو کشور را به دست آورد.
🔻عربستان همچنین در ازای واگذاری بخشی از منطقه البریمی که ادعای آن را داشت، به یک خط ساحلی ۵۰ کیلومتری در فاصله بین قطر و امارات، و نیز جزیره الحویصات، و میدان «شیبه» که بخشی از آن تا داخل امارات امتداد دارد، دست یافت.
🔻اما امارات همچنان درپی تناقضات بین توافق شفاهی و متن نهایی، ناراضی بود؛ و از همینرو اختلافات ادامه یافت.
🔻ابوظبی سپس تلاش کرد آن مناطق را بازپس گیرد اما با مخالفت قاطع سعودی مواجه شد؛ تا این که امارات سال ۱۹۹۹ با حمایت عمان، نشست وزیران خارجه و نفت شورای همکاری در ریاض را تحریک کرد.
🔻سال ۲۰۰۴ خلیفه بن زایدِ تازه به قدرت رسیده، این توافق را ظالمانه خوانده و در پی اصلاح آن برآمد؛ او گفت کشورش در شرایطی استثنایی مجبور به امضای توافق شده است.
🔻سال ۲۰۰۹ درپی جلوگیری سعودی از ورود اماراتیها به خاک امارات، بحران به اوج خود رسید؛ آن زمان، کارت شناسایی شهروندان اماراتی دارای نقشهای بود که برخی مناطق سعودی را بخشی از خاک امارات نشان میداد.
🔻سال ۲۰۲۰ نیز اقدام سلطان بن خلیفه، فرزند رئیس امارات، با انتشار نقشهای که منطقه خورالعدید تحت کنترل سعودی را بخشی از امارات میدانست، جنجال به پا کرد.
#امارات #عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️شریک دزد و رفیق قافله!؟
👤مهدی کمالی
🔻تنها چند ساعت پس از پاسخ گسترده و بیسابقه جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی، اخبار ضد و نقیضی در رسانههای غربی، عربی و عبری درباره مشارکت و کمک امارات و عربستان در رهگیری پهپادها و موشکهای ایرانی منتشر شده است.
🔻روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داده بود که امارات و سعودی اطلاعاتی را با آمریکا و اسرائیل برای مقابله با حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، به اشتراک گذاشته بودند.
🔻برپایه گزارش این روزنامه، اسرائیل به دلیل دخالت کشورهای عربی توانست تقریباً تمام پهپادها را رهگیری کند.
🔻مقامات آمریکایی در گفتوگو با WSJ افزودند که موشکها و پهپادهای ایرانی از همان لحظه پرتاب، با رادارهای هشدار اولیه در کشورهای خلیج فارس مرتبط با مرکز عملیات آمریکا در قطر ردیابی شدند.
🔻مرکز عملیات این اطلاعات را به جنگندههای چندین کشور در حریم هوایی اردن و دیگر کشورها، و همچنین به کشتیهای جنگی در دریا و پدافند موشکی در اسرائیل مخابره کرد؛ این گزارش را رسانه «جروزالم پست» اسرائیل نیز بازتاب داد.
🔻همچنین رسانه اسرائیلی «کاننیوز» گزارش داد سعودی به کمک به اسرائیل، آمریکا، انگلیس، فرانسه و اردن برای رهگیری موشکها و پهپادها اذعان کرده است.
🔻با این حال، تارنمای شبکه دولتی العربیه سعودی به نقل از منابع آگاه، گزارش داده که این پادشاهی هیچگونه مشارکتی در فرآیند رهگیری موشکها و پهپادها نداشته است؛ این گزارش افزوده هیچ رسانه رسمی سعودی نیز چنین خبری منتشر نکرده است.
🔻همچنین رسانه تایمز اسرائیل به نقل از یک مقام بلندپایه این رژیم، گزارشها درباره نقش داشتن امارات در رهگیری موشکها و پهپادهای ایرانی را رد کرد.
🔻مقامات سعودی و امارات تاکنون به این گزارشها واکنش نشان ندادهاند.
🔻هرچه باشد باتوجه به تهدید شدید و مستقیم ایران و نیز انصارالله یمن، بعید -و چه بسا- محال است سعودیها و اماراتیها رسماً این گزارشها را تأیید کنند؛ و بلکه به احتمال زیاد تکذیب نیز خواهند کرد.
🔻چنانکه این دو کشور تاکنون نیز از بیم حملات انصارالله از هرگونه مشارکت علنی و رسمی در حمایت از رژیم صهیونیستی خودداری کردهاند؛ اگرچه بنابه گزارشهای متعددِ اغلب غیررسمی، واقعیت چیز دیگری است.
🔻امارات و سعودی پس از حملات انصارالله یمن در دریای سرخ، از مسیر زمینی (دبی-سعودی-اردن) و دریایی به کمکرسانی پنهانی به رژیم صهیونیستی ادامه دادند.
🔻با این حال، ایران روز شنبه (۲۵ فروردین) با توقیف یک کشتی اسرائیلی از مبدأ دبی، در شمال شرقی بندر فجیره امارات، ضمن پیام هشدار قاطع عملی، این مسیر دریایی کمکرسانی به رژیم صهیونیستی را بست؛ یا دستکم با چالش جدی مواجه کرد.
🔻ایران پیش از این حمله، به چند کشور منطقه، ازجمله امارات، عربستان و قطر اطلاع و البته هشدار داده بود که تبعات هرگونه بکارگیری خاک یا حریم هوایی آنها برای اقدام اسرائیل یا آمریکا علیه ایران، دامنگیر این شیخنشینان خواهد بود.
🔻همچنین چند روز پیش از این نیز علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگویی با المیادین، حضور اسرائیل در امارات را، نه اقتصادی، بلکه با ابعاد امنیتی و نظامی دانست و افزود چنین چیزی نباید رخ دهد.
🔻ذکر این نکته نیز ضروری است که اگرچه بحرین میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است؛ و همچنین-بر خلاف سعودی و امارات- علناً به حمایت از رژیم صهیونیستی برخاسته، اما گویا در معادلات ایران و انصارالله اصلا به شمار نمیآید.
🔻در واقع، سعودیها و اماراتیها تاکنون به خوبی نقش «شریک دزد و رفیق قافله» را ایفا کردهاند.
#امارات #عربستان #بحرین
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️عربستان، امارات و عمان روز ملی سوریه را تبریک گفتند
🔻پادشاه و ولیعهد سعودی امروز چهارشنبه در پیامهایی به بشار اسد، روز استقلال جمهوری عربی سوریه را شادباش گفتند.
🔻سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان در این پیامها، همچنین بهترین آرزوها را برای رئیسجمهوری سوریه و پیشرفت و شکوفایی را برای دولت و ملت این کشور ابراز داشته است.
🔻محمد بن زاید، رئیس امارات محمد بن راشد و منصور بن زاید معاونان او نیز پیامهایی به این مناسبت فرستادند.
🔻همچنین شب گذشته نیز هیثم بن طارق، سلطان عمان در پیامی به بشار اسد این روز را شادباش گفته بود.
#عربستان #امارات #عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️عربستان، امارات و عمان روز ملی سوریه را تبریک گفتند 🔻پادشاه و ولیعهد سعودی امروز چهارشنبه در پیام
♨️پرونده سوریه و سایه چنددستگی در شورای همکاری خلیج فارس
🔻کشورهای عربی خلیج فارس در پیوند با ازسرگیری روابط با سوریه، دچار نوعی چنددستگی هستند.
🔻امارات و بحرین پیش از همه اواخر سال ۲۰۱۸، ازسرگیری روابط را، با بازگشایی سفارتهای خود در دمشق کلید زدند.
🔻سعودی نیز که روزی یکی از بزرگترین حامیان سرنگونی اسد بود، سرانجام تسلیم شد، و سال گذشته با اذعان به بیهودگی تلاش برای انزوای سیاسی سوریه، همان راه ابوظبی و منامه را رفت.
🔻قطر اما سرسختی نشان داده و اگرچه مخالف ایده ازسرگیری روابط نیست اما پیش از آن، خواهان تعیین تکلیف و گامهای عملی در پرونده معارضان سوری است.
🔻کویت اگرچه موضعی متعادلتر نسبت به قطر داشته، اما برخی ملاحظات و محافظهکاریها مانع از گام عملی در این مسیر شده است؛ از همین رو، این پرونده به موضوعی بحث برانگیز در افکار عمومی این کشور تبدیل شده است.
🔻در این میان، عمان از همان آغاز موضعی بیطرفانه درباره جنگ سوریه در پیش گرفت و از راهبرد پراگماتیک تمرکز بر ابعاد انسانی ماجرا پیروی کرد.
#عربستان #امارات #عمان #بحرین #قطر #کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️توافق امارات و عراق برای اداره مشترک بندر فاو
🔻خبرگزاری رسمی عراق امروز پنجشنبه به نقل از محمد شیاع السودانی، نخست وزیر این کشور از توافق با شرکت بنادر ابوظبی، برای اداره مشترک بندر فاو خبر داد.
🔻این شرکت اماراتی و شرکت بنادر عراق، دو هفته پیش (۴ آوریل)، یک توافقنامه اولیه برای توسعه بندر بزرگ فاو و منطقه اقتصادی مجاور امضا کرده بودند. این همکاری همچنین به سرمایه گذاری های بالقوه، مدیریت و عملیات بنادر، مناطق اقتصادی و زیرساخت های مرتبط در سراسر عراق گسترش می یابد.
🔻تمرکز اصلی این توافق اولیه، ارائه مدلهای پیشرفته مدیریت و عملیاتی برای بندر فاو و منطقه اقتصادی عنوان شد. این توافقنامه همچنین شامل مطالعه سازوکار توسعه، تامین مالی، مدیریت، عملیات و نگهداری پروژه است.
🔻حجم مبادلات تجاری امارات و عراق به ۲۶ میلیارد دلار میرسد.
🔻به گفته کارشناسان اگرچه سرمایهگذاری های خلیجی در عراق اکنون عمدتاً در بخشهای انرژی، املاک و گردشگری است، اما انتظار میرود آینده نزدیک، بخشهای مختلف صنعتی این کشور را نیز در بر گیرد.
🌐 الحـرة | Forbes ME | سبوتنيك
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تبعات مشارکت کشورهای عربی در مقابله با حمله ایران
🔹روزنامه Haaretz اسرائیل، در یادداشتی نوشته کشورهای عربی (ازجمله کشورهای خلیج فارس) که در حمله ایران، به کمک اسرائیل شتافتند، اکنون در توضیح این رفتار خود برای ملتهایشان، دچار دردسر شدهاند:
🔻برخی کشورهای عربی که در مقابله با نخستین حمله ایران به اسرائیل مشارکت داشتند، احتمالاً با تبعات و واکنشهایی از سوی مردم خود روبرو خواهند شد.
🔻اگرچه ایران تنها اسرائیل را هدف قرار داد، اما برخی کشورهای عربی، تصمیم گرفتند در کنار اسرائیل بایستند؛ به گونهای که اکنون در توضیح این موضع به ملتهای خود، با دشواری روبرو هستند؛ به ویژه که هیچ تهدید مستقیمی متوجه منافع آنها نبود که بخواهند اجباراً این تصمیم را بگیرند.
🔻شیوه و میزان مشارکت این کشورها در مقابله با حمله ایران متفاوت بود؛ برخی، دادههای اطلاعاتی را به اشتراک گذاشتند؛ و برخی نیز اقدامات محرمانه انجام دادند.
🔻درک این مشارکت، تا چند ماه پیش آسانتر بود؛ اما جنگ غزه، باعث شده رهبران عرب به سختی بتوانند رفتارها و اقدامات خود را به گونهای متقاعدکننده برای ملتهای خود تشریح کنند.
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies