♨️تقاضای فزاینده پهپاد در خلیج فارس/ قبضه بازار توسط چین و ترکیه
🔻سفارش گسترده پهپاد در منطقه خلیج فارس نشاندهنده تقاضای رو به رشد انواع پهپاد، بازار رقابتی فزاینده و ظهور بازیگران داخلی است.
🔻ایالات متحده با بکارگیری گسترده چنین سامانههایی در اوایل دهه ۲۰۰۰، توجه و علاقه کشورهای حاشیه خلیج فارس به پهپادها را برانگیخت؛ اما نگرانی واشنگتن درباره احتمال انتقال فناوری، راه را برای ورود چین و ترکیه، و به تازگی ظهور بازار ساخت داخلی در این شیخنشینان باز کرد.
🔻برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس، پس از یک دوره خرید گزینشی، به یکی از فعالترین خریداران پهپاد تبدیل شدهاند.
🔻امارات به تنهایی در سالهای اخیر نزدیک ۵۰۰ پهپاد سفارش داده است؛ که ازجمله قرارداد خرید ۶۰ پهپاد بیرقدار و ۶۰ پهپاد آکینجی از ترکیه را در بر میگیرد.
🔻عربستان سعودی سال گذشته بزرگترین سفارش تاریخ پهپاد ترکیه را در قراردادی به ارزش ۳ میلیارد دلار رقم زد.
🔻دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز به این سامانهها رو آوردهاند؛ تا سال ۲۰۱۷، تنها امارات و عربستان سعودی در این بازار بودند؛ اما از آن پس، کویت، عمان و قطر نیز برای پهپادهای ترکیه یا چین، اگرچه به تعداد کمتر، سفارش خرید دادند.
🔻این الگوهای خرید پهپاد در میان کشورهای خلیج فارس، نشاندهنده تلاش آنها برای خودداری از بازی در زمین بازیگران بزرگ منطقهای و نیز بلندپروازی برای اتکای بیشتر به تجهیزات نظامی است.
🔻در سایه خودداری آمریکا از فروش پهپاد، چین از سال ۲۰۱۰ این خلأ را پر کرده و اکنون به تأمینکننده غالب تبدیل شده است؛ اگرچه به تازگی پای یک بازیگر دیگر نیز به این بازار باز شده است: ترکیه!
🔻با این حال، امارات و عربستان که دیگر به سامانههای وارداتی قانع نیستند، ساخت داخلی را کلید زدند؛ شرکت EDGE امارات در مرحله نهایی ساخت پهپاد Reaech-S خود است؛ که نسخه دیگری از آن با نام Reach-M در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۳ رونمایی شد.
🔻عربستان نیز تلاشهای مشابهی را برای ساخت پهپاد از طریق شرکتهایی مانند Unmanned X، Serb، INTRA و... دنبال میکند. اینترا یک کارخانه ساخت پهپاد در ریاض با توان تولید ۱۲۰ دستگاه در سال راهاندازی کرده است.
#عربستان #امارات #کویت #بحرین #عمان #قطر
🌐 IISS
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️سطح سواد نظامیان سعودی سوژه کاربران فضای مجازی شد
🔺انتشار این ویدئو نظامیان را سعودی را با چالش جدیدی روبرو کرده و آن هم سطح سواد نیروهای مسلح در عربستان است.
🔺برخی کاربران در واکنش به این ویدئو، نداشتن آموزش و انگیزه را عمده دلایل ناکارآمدی نظامیان سعودی عنوان کردهاند.
🔺در ویدئوی فوق، نظامی سعودی از خواندن متن تقدیرنامه ای که وی اعطا شده عاجز است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مصرف بالای دخانیات در میان کودکان و نوجوانان عربستانی
🔻 روزنامه سعودی "الوطن" در گزارشی به آمار مصرف دخانیات در میان کودکان و نوجوانان سعودی پرداخته است. بر اساس این گزارش، 28.5% از کودکان این گروه سنی سیگارهای الکترونیکی، 26% سیگارهای معمولی و 11.4% نیز قلیان مصرف میکنند.
🔻 در این کشور، کودکان استان ریاض با ۷۹٪ مصرف سیگارهای الکترونیک در جایگاه اول قرار دارند. کودکان استانهای جازان و الجوف نیز با ۵۰٪ بیشترین مصرف قلیان را ثبت کردهاند. استان عسیر همچنین با رقم ۸۶٪ در صدر آمار مصرف سیگار توسط کودکان و نوجوانان قرار دارد. در این زمینه استان تبوک با ۸۱٪ در رتبه دوم است.
🔻 در این گزارش، ضعف خانوادهها در توجه و تربیت فرزندان، وجود دوستان ناسالم و عدم مراقبت اخلاقی و روانی از کودکان، مهمترین عوامل گرایش آنها به استعمال دخانیات دانسته شده است.
#عربستان
🌐 الوطن
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
♨️عربستان؛ بیشترین بودجه نظامی خاورمیانه
🔻بر اساس آمارها، عربستان سعودی، اسرائیل و ترکیه بیشترین هزینههای نظامی را در سال 2023 داشته اند.
🔻عربستان با تخصیص ۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار نه تنها در منطقه خاورمیانه در رده نخست قرار دارد، بلکه در جهان هم بعد از ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه و هند در جایگاه پنجم ایستاده است.
🔻بعد از عربستان، اسرائیل با صرف ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در جایگاه دوم در منطقه خاورمیانه و پانزدهم جهان ایستاده است. ترکیه نیز با ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در رده بیست و دوم دنیا قرار دارد.
🔻 توجه: در پرتو درگیریهای منطقهای شامل جنگ غزه و همچنین تحولات دریای سرخ و تنگه بابالمندب، کشورهای غربی به ویژه آلمان، فرانسه و انگلیس، فروش تسلیحات به عربستان را افزایش داده و یا از سر گرفتند (تعدادی از کشورها از جمله انگلیس پس از فاجعه قتل خاشقچی، از فروش تسلیحات به پادشاهی سعودی خودداری کرده بودند). در همین راستا به نظر میرسد با وجود تمرکز عربستان بر تامین هزینههای پروژه ۲۰۳۰، بودجه نظامی از اولویت بسیار بالایی برخوردار بوده است. همچنین شرط عربستان برای عادیسازی روابط با اسرائیل مبنی بر امضای توافقنامهی امنیتی مشابه ناتو با امریکا، نشان میدهد که بودجه هنگفتتری در این حوزه را نیز میتوان انتظار داشت.
🔻 در مجموع میتوان گفت نزدیکی بیشتر عربستان به غرب، تسلیحاتیتر شدن منطقه را در پی خواهد داشت.
#عربستان
🌐 Statistica
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
♨️ناخرسندی کویتیها از جاماندن از پروژه جاده توسعه
🔻"حذف" کویت از پروژه «جاده توسعه» که دوشنبه گذشته در بغداد به امضای عراق، ترکیه، امارات و قطر رسید، ناخرسندی نمایندگان پارلمان کویت را برانگیخته است.
🔻شماری از نمایندگان با انتقاد از دولت، بیثباتی سیاسی و خلأ برخی سمتهای اجرایی را باعث کوتاهی در پروژههای عمرانی کشور و زیان گسترده به اقتصاد کویت دانستند.
🔻بدر العنزی، نماینده پارلمان کویت در شبکه X نوشت: درحالی که دولت مشغول ایجاد بیثباتی سیاسی در کشور و بیچشماندازی است، کشورهای منطقه توافقات اقتصادی امضا میکنند..
🔻وی پرسیده: دولت چه اقداماتی درباره پروژه جاده توسعه انجام داده؟ و موضع کویت درباره این پروژه چیست؟ چه منافع اقتصادی و امنیتی از دست میدهیم و چه تأثیری بر بندر "مبارک" دارد؟
🔻عبدالله المضف، دیگر نماینده کویتی نیز نوشت: بیثباتی سیاسی و کوتاهی در توسعه کشور، به ازدسترفتن بیشتر فرصتها میانجامد؛ و دولت جدید باید همه این پروندهها را حل کند.
🔻عبدالکریم الکندری نوشت: ..دیروز بورس، امروز بندر مبارک، و فردا معلوم نیست چه بر سرمان خواهد آمد..
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️زخم دیرین بین دو همسایه
🔻گذرگاه آبی خورعبدالله همواره در کانون اختلافات مرزی کویت و عراق بوده است؛ مشکل خورعبدالله از سال ۲۰۱۰ و زمانی که عراق تصمیم گرفت با هزینهای نزدیک به ۴.۶ میلیارد یورو، یکی از بزرگترین بنادر منطقه را در منطقه فاو تأسیس نماید، شدت گرفت. کویتیها در واکنش به این اقدام عراق، پروژه بندر بزرگ مبارک را در جزیره بوبیان در دستورکار خود قرار دادند.
🔻این دو بندر در مقابل یکدیگر واقع شدهاند؛ و اکنون فاو به یکی از ایستگاههای کلیدی پروژه بزرگ جاده توسعه تبدیل شده؛ که عراق با کمک و حمایت امارات، قطر و ترکیه، درپی توسعه بیشتر آن است؛ تا بازارهای آسیایی و اروپایی را به هم پیوند دهد.
🔻از دیگر سو اما، روند ساخت بندر مبارک که قرار بوده با دهها اسکله، یکی از بزرگترین بنادر خلیج فارس شود، به کندی پیش رفته؛ که عمدتاً ریشه در بحران سیاسی داشته است؛ چنان که برخی نمایندگان پارلمان، عدم توسعه این بندر -علیرغم اختصاص میلیونها دینار بودجه به آن- را یکی از عوامل اصلی کنار گذاشته شدن کویت از پروژه جاده توسعه دانستهاند.
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️انتقاد کنشگر کویتی از تردید اعراب در بکارگیری سلاح نفت علیه اسرائیل
🔻عبدالله النفیسی، کنشگر کویتی و استاد علوم سیاسی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
اسرائیل در بکارگیری آب آشامیدنی به عنوان یک سلاح سیاسی برای فشار به مردم غزه، هیچ تردیدی به خود راه نداد؛ پس چرا اعراب در بکارگیری نفت به عنوان سلاح سیاسی برای فشار بر اسرائیل و حامیان آن تردید دارند؟
🔻یکی از کاربران در واکنشی جالب به این پُست، نوشته: چه کسی گفته کشورهای عربی و به ویژه کشورهای خلیج فارس، به عنوان بزرگترین صادرکنندگان نفت، ضد اسرائیل هستند؟
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ راهاندازی پرواز دمام - نجف از ابتدای ژوئن
🔻شرکت هواپیمایی عربستان از برقراری پرواز مستقیم میان شهرهای دمام و نجف اشرف خبر داد.
🔻شرکت هواپیمایی عربستان امروز جمعه در بیانیهای، گفته در چارچوب افزایش ظرفیت مسافری خود به ۳۳۰ میلیون مسافر در سال و بیش از ۲۵۰ نقطه جهان و در راستای روابط تنگاتنگ عراق و عربستان، پروازهای تازهای میان دو شهر دمام و نجف راهاندازی کرده است.
🔻این بیانیه همچنین از راهاندازی خط پرواز به بغداد و اربیل خبر داده است.
🔻بر اساس این بیانیه، پروازها از اول ژوئن برقرار خواهد شد.
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ بلینکن به عربستان سفر خواهد کرد؛ آیا عادیسازی روابط سعودی_اسرائیلی در دستور کار است؟
🔻 تارنمای آکسیوس از سفر قریب الوقوع آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، به پادشاهی سعودی خبر داد. بلینکن قرار است پس از بازگشت از چین، برای شرکت در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد عازم ریاض شود.
🔻این سفر از این بابت حائز اهمیت خواهد بود که آخرین تلاشهای بایدن برای دستیابی به توافقی منطقهای با محوریت عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی میباشد.
🔻 بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی امیدوارند به توافقی دوجانبه با سعودیها برسند و آن را به نتانیاهو ارائه کنند؛ توافقی که شامل تعهد به راه حل دو کشوری است.
🔻 سعودیها به صراحت اعلام کردهاند که برای پیشبرد عادیسازی با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به مسیری غیرقابل بازگشت برای راهحل دو کشور متعهد شود.
🔻 بنابراین نتانیاهو با یک انتخاب روبرو میشود: اگر موافقت کند، می تواند به یک توافق صلح تاریخی با عربستان سعودی دست یابد. اگر نه بگوید، ممکن است به عنوان فردی شناخته شود که هرگونه پیشنهاد صلحی را رد کرده و تمام حمایت ایالات متحده را دارد از دست بدهد.
🔻 به عقیده این خبرگزاری، به نظر نمیرسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند. او نه تنها با راه حل دو دولتی مخالف است، بلکه حتی این ایده را که تشکیلات خودگردان فلسطین اجازه ایفای نقش در اداره غزه پس از جنگ را داشته باشد، رد میکند.
#عربستان
🌐 Axios
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
♨️واکنش مفتی اعظم عمان به اعتراضات در دانشگاههای غرب
🔻مفتی اعظم کشور عمان امروز شنبه در واکنش به تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاههای آمریکا و اروپا، به کسانی که شتابان درپی سازش با اشغالگران هستند توصیه کرد عبرت بگیرند.
🔻احمد الخلیلی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
ما به خیزش دانشجویان و استادان دانشگاههای آمریکا و اروپا در محکومیت نسلکشی اشغالگران در نوار غزه درود میفرستیم و امیدواریم که این قیام همه دانشگاهها را فرا گیرد.
🔻الخلیلی افزود:
این عبرتی است برای کسانی که طرفدار سیاست دونپایگی بوده و شتابان دنبال عادیسازی با دشمن اشغالگر هستند.
#عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تداوم فتنهانگیزی امارات در آفریقا؛ سودان دست به دامن شورای امنیت شد
🔻ادامه دخالتهای امارات در جنگ داخلی سودان، خشم این کشور آفریقایی را برانگیخته است.
🔻در تازهترین رویداد، نماینده دائم سودان در سازمانملل روز جمعه (۷ اردیبهشت) با ارائه درخواستی به شورای امنیت، خواستار تشکیل جلسه اضطراری جهت بررسی "تجاوز امارات به خاک سودان" و حمایت ابوظبی از نیروهای واکنش سریع شده است.
🔻«الحارث ادریس» تأکید کرده حمایت ابوظبی از شبهنظامیان جنایتکار واکنش سریع که علیه این کشور و ملت جنگ راه انداختهاند، ناقض معاهدات و قوانین بینالمللی، و به منزله شراکت امارات در این جنایات است.
🔻تنشها میان سودان و امارات بهویژه در ماههای گذشته بالا گرفته است؛ پیشتر نماینده سودان در سازمانملل، امارات را به جنگافروزی در سودان از طریق حمایت از نیروهای واکنش سریع متهم کرده بود؛ اما امارات در نامهای به این سازمان، اتهامات را رد کرد.
🔻جنگ داخلی سودان از آوریل ۲۰۲۳ با شورش نیروهای واکنش سریع تحت حمایت امارات علیه ارتش سودان شعلهور شد.
🔻این درگیری که سازمانملل آن را بزرگترین بحران آوارگی در جهان دانسته، به آواره شدن ۷.۱ میلیون سودانی انجامیده است.
🌐 الجزيرة
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بازهم امارات به کمک اسرائیل شتافت؛ تلاش گسترده ابوظبی برای فرونشاندن موج ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
🔻همزمان با بالاگرفتن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاههای آمریکا و اروپا، برخی چهرههای اماراتی مانند «امجد طه» و «لؤی شریف» با برگزاری نشستهایی در این دانشگاهها، تلاش میکنند دانشجویان را متقاعد سازند تا دست از اعتراض و حمایت از غزه بردارند.
🔻آنها ازجمله طوفانالاقصی را نسلکشی و جنایت علیه بشریت دانسته و میگویند حماس گروهی تروریستی است که مردم را گمراه میکند.
🔻با اینحال، حضور آنها در دانشگاهها، خشم دانشجویان معترض را برانگیخته است؛ بهگونهای که برخی انجمنهای دانشجویی صفحه آنها را مسدود کردهاند.
🔻لؤی شریف در پستی خطاب به معترضان نوشته من با دیگر کنشگران صلح عرب وارد دانشگاه کلمبیا شدم و اعلام کردیم که بچههای خوب، ما هستیم زیرا بر این باوریم که اسرائیلیها و فلسطینیها با هم لایق زندگی عزتمندانه هستند و هیچکدام نباید محروم شوند.
🔻مصاحبه با رسانههای غربی و فعالیت گسترده در شبکههای اجتماعی، از دیگر برنامههای این مزدوران #امارات برای فرونشاندن اعتراضات است.
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️وزیر خارجه امارات هم وارد خط تخریب دانشجویان حامی غزه شد
🔻درحالی که اعتراضات گسترده دانشجویان آمریکا و اروپا به نسلکشی اسرائیل در غزه، لرزه بر اندام صهیونیستها و حامیان آنها انداخته؛ عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات نیز شخصاً پا به میدان تخریب معترضان گذاشت.
🔻کاربران صهیونیست و همسو با دولت ابوظبی روزهای گذشته با بازنشر ویدئویی مربوط به سال ۲۰۱۷ از عبدالله بن زاید، تلاش دارند معترضان را افراطگرا و تروریست جلوه دهند.
🔻عبدالله بن زاید در این ویدئو میگوید:
روزی میرسد که به دلیل عدم تصمیمگیری، شاهد خروج افراطگرایان و تروریستهای تندروتر، از اروپا خواهیم بود..
آنها برای نزاکت سیاسی تلاش میکنند، یا تصور میکنند خاورمیانه را، اسلام را، و دیگران را بسیار بهتر از ما میشناسند.
متاسفم اما این حماقت محض است.
🔻این ویدئو که اوایل جنگ غزه نیز بازنشر شد، در روزهای اخیر و همزمان با تشدید تظاهرات آمریکا و اروپا نیز بار دیگر منتشر شده است؛ تا جایی که خود عبدالله بن زاید نیز در واکنش به آن نوشته:
من به شما [غربیها] گفتم
#امارات
⭕️ویدئو به زبان انگلیسی
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
توضیح:
🔻سال ۲۰۱۷ همزمان با سفر دونالد ترامپ رئیس جمهوری وقت آمریکا به عربستان سعودی، کنفرانسی با عنوان «العزم یجمعنا» با حضور ۵۵ تن از رهبران و نمایندگان کشورهای عربی و اسلامی، در ریاض و با محوریت مبارزه با تروریسم برگزار شد.
🔻این رویداد با چندین نشست، ازجمله نشست سران سعودی-آمریکا با حضور ترامپ و ملک سلمان، و نیز نشست سران کشورهای خلیج فارس با ترامپ و... همراه بود.
🔻یکی از این فعالیتها نیز «مغرّدون ۲۰۱۷» با حضور عبدالله بن زاید و رکس تیلرسون، وزیران خارجه امارات و آمریکا، دونالد ترامپ، ملک عبدالله دوم و... بود؛ که ویدئو بالا نیز مربوط به همین نشست است.
🔻عبدالله بن زاید در بخشی از سخنان خود، به زبان انگلیسی به سران غربی هشدار میدهد که اگر تصمیمگیری بهموقع و درست نداشته باشند، روزی خواهد رسید که تروریستها و افراطگرایانی تندروتر از داعش، از غرب سر بر خواهند آورد.
🔻در واقع بازنشر این ویدئو همزمان با موج خیزش دانشگاهیان آمریکا و اروپا، با هدف القاء این تصور انجام میشود که این معترضان، همان تروریستها و افراطگرایانی هستند که ۷ سال پیش وزیر خارجه امارات درباره آنها هشدار داده بود.
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: دولت مصر نمیگذارد به غزه برویم
🔻علی قرهداغی، رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان (مستقر در قطر) در پاسخ به پرسشی درباره تلاشهایش برای سفر به غزه گفت:
دو سه ماه است تلاش بسیاری کردیم؛ به وزیرخارجه مصر، سفارت مصر در قطر، وزیر همکاری بینالملل قطر، و رهبران حماس نامه رسمی فرستادیم؛ تصمیم گرفته بودم به غزه بروم؛ اگر شهید شوم خونم رنگینتر از خون شهدای غزه نیست؛ اما متأسفانه تاکنون گوش شنوایی نیافتهایم.
🔻قرهداغی در پاسخ به این پرسش که مانع اصلی دقیقاً کدام مسئول یا نهاد است، گفت:
مانع اصلی، صدور مجوز از سوی دولت مصر است؛ هیچکس، حتی مصریها بدون مجوز نمیتوانند به این کشور بروند؛ اما دولت مصر تاکنون پاسخ نداده است. ما به شیخ الازهر (احمد الطیب) هم نامه فرستادیم؛ اما او هم هیچ پاسخی نداد.
🔻رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان همچنین از مشارکت این نهاد در آمادهسازی و سازماندهی «ناوگان آزادی» خبر داد که قرار است روزهای آینده برای شکستن محاصره، از ترکیه راهی غزه شود.
#قطر
⭕️ ویدئو بهزبان عربی
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ وزیر دارایی سعودی: کیفیت اجرای چشمانداز ۲۰۳۰ مهم است؛ برای تضمین موفقیت آن، از بعضی پروژههای آن صرف نظر میکنیم.
🔻 نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد با حضور بیش از هزار شرکتکننده از سراسر جهان روز گذشته در شهر «ریاض» آغاز شد. رویدادهای این نشست دوروزه که با شعار «همکاری بینالمللی، رشد و انرژی برای توسعه» در حال برگزاری است، بر تحولات اقتصاد جهانی و مقابله با چالشهای انسانی و منطقهای تمرکز دارد.
🔻 محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان در این نشست، بر نقش اساسی چشمانداز 2030 در شکلدهی به برنامههای اقتصادی پادشاهی عربستان سعودی تاکید کرد. وی خاطرنشان کرد که چشم انداز همچنان بر تنوع بخشیدن به اقتصاد به دور از نفت متمرکز است و رشد کیفی را بر رشد کمی ترجیح میدهد.
🔻 او همچنین اعلام کرد که پادشاهی سعودی برنامه چشم انداز 2030 خود را با توجه به نیازهای در حال تحول، که شامل کاهش برخی پروژه ها و در عین حال سرعت بخشیدن به برخی دیگر است، تنظیم میکند. الجدان بر اهمیت تضمین کیفیت رشد اقتصادی و اذعان به نیاز به انعطاف پذیری برای رسیدگی به چالشهای پیش رو تاکید کرد.
#عربستان
🌐 العربیه
🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
♨️آغازبهکار نمایشگاه کتاب ابوظبی/ از بزرگترین مشارکت چین تا حضور کشورهای آسیای میانه برای نخستینبار
🔻سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب ابوظبی امروز دوشنبه (۲۹ آوریل) با شعار «اینجا.. داستانهای جهان گفته میشود» در محل نمایشگاههای ملی ابوظبی آغازبهکار کرد.
🔻افزون بر ۳۷۵ ناشر داخلی، ۱۳۵۰ ناشر نیز از ۹۰ کشور جهان، ازجمله ۱۴۰ ناشر برای نخستینبار، در این نمایشگاه حضور دارند.
🔻در این میان، نکته قابلتوجه، حضور کشورهای آسیای میانه (تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان) است که به همراه سریلانکا، یونان، مالزی، پاکستان، ، قبرس، موزامبیک و برزیل برای نخستینبار در این نمایشگاه شرکت میکنند.
🔻روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و آسیای میانه، در سالهای اخیر گسترش چشمگیری داشته است.
🔻همچنین چین نیز با ۹ غرفه و ۸۰ ناشر بزرگترین مشارکت خود در نمایشگاههای کتاب جهان را در این نمایشگاه رقم زده است؛ ۲۳ ناشر نیز از هند حضور دارند.
🔻کشور مصر میهمان افتخاری و «نجیب محفوظ» نویسنده سرشناس مصری نیز به عنوان «چهره سال» معرفی شدهاند.
#امارات
🌐 الخليج أونلاين
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies