♨️سفارت سعودی در الجزایر تهدید به بمبگذاری شد
🔺فرد ناشناسی در تماس با سفارت سعودی در الجزایر، کارکنان سفارت را تهدید به بمبگذاری کرده بود دستگیر شد.
🔺سفارت سعودی در پایتخت الجزایر نیز با صدور بیانیهای در این خصوص از تلاش نیروهای امنیتی الجزایر برای شناسایی و دستگیری این فرد ناشناس تهدیدکرده تشکر و قدردانی کرد.
🔺در بیانیه سفارت ریاض در الجزیره آمده است: سفارت سعودی در الجزایر در سحرگاه چهارشنبه، ۱۵فوریه از سوی فردی که مستقیماً تهدید به انفجار ساختمان سفارت کرده بود، تماس تلفنی دریافت کرد و در نتیجه سفارت، این موضوع را به مقامات ذیصلاح الجزایر اطلاع داد.
🔺به گزارش رسانههای محلی الجزایر، نیروهای امنیتی این کشور روز چهارشنبه فردی را که تهدید به بمبگذاری در سفارت عربستان سعودی در الجزایر کرده بود، دستگیر و تحقیقات درباره انگیزههای این شخص از چنین اقدامی را آغاز کردند.
🔺کشور الجزایر واقع در شمال آفریقا، گرچه در روندهای تاریخی با سیاستهای سعودی همراهی نکرده، اما همسایه تونس، متحد ریاض است و امید زیادی به رشد روابط اقتصادی خود با این پادشاهی دارد؛ امری که باعث شده تا الجزایر خوهان روابط نزدیکتری با سعودی باشد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️"مکعب" نجد را در برابر "کعبه" حجاز!
🔺هنوز انتقادات در مورد بی عملی ولیعهد سعودی و اعلام پی در پی طرحهای کلانِ بحث برانگیزی چون نئوم، قدیه، لاین، تروجینا،داونتاون و... نگذشته که بن سلمان اینبار منتقدان خود را با پروژهای جنجالی، مشابه کعبه به نام "مکعب" غافلگیر کرد.
🔺براساس یک ویدئو تبلیغاتی که صندوق سرمایه گذاری سعودی از این پروژه منتشر کرده، این مکعب 400 متر طول و عرض 400 متر و 400 ارتفاع دارد و مساحت آن بیش از 19 کیلومتر مربع است که در تقاطع خیابان ملک سلمان و ملک خالد در شمال غربی پایتخت واقع شده است.
🔺تشابه ظاهر ساختمان پروژه به "کعبه مشرفه" برخی را کاربران را به ابراز تعجب و نگرانی از اهداف و نیات پشت پرده طرح واداشته است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وزیر انرژی سعودی: اوپک پلاس برنامهای برای افزایش تولید ندارد
🔺با وجود آزادسازی ذخایر استراتژیک نفت آمریکا عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی اعلام کرد، با رد افزایش تولید نفت در اوپک پلاس گفت، این سازمان نمی تواند تولید نفت را صرفا بر مبنای سیگنالهای اولیه افزایش دهد و توافقی که در اکتبر حاصل شد، تا پایان سال ۲۰۲۳ به قوت خود باقی میماند.
🔺اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک و متحدانش نظیر روسیه است، اکتبر گذشته موافقت کرد هدف تولید نفت را به میزان دو میلیون بشکه در روز تا پایان سال ۲۰۲۳ کاهش پیدا کند.
🔺اوپک پیش بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۳ را هفته جاری، با اشاره به تسهیل محدودیتهای کرونایی در چین بالا برد اما شاهزاده عبدالعزیز گفت، تضمین بیشتری نیاز است. مهم نیست به چه روندی نگاه می کنید. اگر رویکرد محتاطانه را دنبال کنید، علاوه بر این که آغاز شکل گیری یک روند مثبت را مشاهده می کنید، لازم است مطمئن شوید که این سیگنالهای مثبت می تواند ادامه پیدا کند. این که به دلیل بازگشایی اقتصاد چین، تقاضا خواهید داشت و چه عرضه ای داریم، اما همه ما سیکلهای گشایش و قرنطینه را سپری کرده ایم و بنابراین چه تضمینی خواهیم داشت که این چرخه تکرار نشود.
🔺 عبدالعزیز همچنین اظهار کرد، هنوز معلوم نیست چه مدت تحکیم سیاست پولی و مالی جهانی ادامه خواهد داشت. هنوز مشخص نیست نرخ تورم تا چه اندازه رشد خواهد کرد و بانکهای مرکزی با توجه به ماموریت خود، چه واکنشی نشان خواهند داد.
🔺به گزارش رویترز، وزیر انرژی سعودی، آژانس بینالمللی انرژی و پیشبینیهای اولیه این آژانس از کاهش تولید روسیه به میزان سه میلیون بشکه در روز را مسبب آزادسازی ذخایر نفت استراتژیک آمریکا در سال گذشته خواند. وی با اشاره به فروش نفت از ذخایر نفت استراتژیک آمریکا در سال گذشته که برای کنترل قیمت نفت و در پی جنگ روسیه در اوکراین انجام شد، گفت، این تصمیم من نیست. من به این تصمیم احترام می گذارم. آژانس بینالمللی انرژی به دلیل جار و جنجالی که درباره میزان کاهش تولید نفت روسیه به راه انداخت، مسئول این تصمیم بود.
🔺چند روز پیش نیز وزیر انرژی امارات تشکیل نشست اوپک پلاس برای بررسی جایگزینی کاهش عرضه روسیه را غیرضروری خواند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️افشاگری دمکراتها و پنهانکاری جمهوریخواهان پیرامون روابط مالی ترامپ-کوشنر و بن سلمان
🔺عربی21: سوال یکی از نمایندگان ارشد دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا در مورد ماهیت رابطه میان جراد کوشنر مشاور ارشد سابق کاخ سفید و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و شراکت تجاری این دو و همچنین میزان تاثیر این شراکت بر روابط ایالات متحده و سعودی و تضاد منافع، در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا، توجه برانگیز شد.
🔺روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت جیمی راسکین، عضو دموکرات کمیته نظارت و مراقبت مجلس نمایندگان، پس از انتشار اسنادی که نشان می دهد کوشنر 2 میلیارد دلار از صندوق سرمایه گذاری سعودی که ریاست آن را بن سلمان به عهده دارد، پول گرفته، سوالات خود پیرامون اینکه "آیا شایسته است از پست دولتی جهت تحقق سود شخصی استفاده کنیم" را مجددا مطرح کرد و افزود کوشنر از پاسخ به این سوال ناتوان است.
🔺به گزارش «واشنگتن پست»، بن سلمان مدت کوتاهی پس از خروج کوشنر از سمت خود در کاخ سفید، در صندوق سرمایه گذاری خصوصی کوشنر موسوم به «Affinity Partners» سرمایه گذاری کرده است.
🔺در اوایل سال 2021، زمانی که ترامپ کاخ سفید را ترک کرد، او و دامادش کوشنر با چالشهای تجاری بیسابقهای مواجه شدند. درآمدهای ترامپ در دوران ریاستجمهوری کاهش یافته بود و حمله هوادارانش به ساختمان کنگره آمریکا و حمایت وی از آنان به برند ترامپ در بخش املاک و بازار بورس آسیب زده بود.
🔺کوشنر به عنوان یکی از دستیاران ارشد ترامپ و شرکت خانوادهای او به یک کمک فوری 1.2 میلیارد دلاری برای نجات شرکت نیاز داشتند، که بن سلمان به سرعت برای نجات کوشنر و ترامپ دست به کار شد.
🔺یک سال پس از پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ، زمین های گلف ترامپ میزبان مسابقات گلف LIV با حمایت صندوق سرمایه گذاری سعودی شد. پس از آن نیز شرکت ترامپ با یک شرکت املاک سعودی برای ساخت "هتل ترامپ" به مبلغ 4 میلیارد دلار به عنوان بخشی از یک زمین گلف در عمان به توافق رسید.
🔺راسکین در ادامه خطاب به کوشنر می نویسد، من عمیقاً از امتناع مداوم شما از ارائه اسناد سرمایه گذاری 2 میلیارد دلاری دولت سعودی در صندوق شما با توجه به گزارش های مهم اخیر مبنی بر اینکه این اتفاق تنها چند ماه پس از ترک پست در کاخ سفید رخ می دهد، ناراحت هستم. راسکین همچنین از کوشنر می خواهد همه سرمایه گذاران خارجی شرکتش را معرفی کند.
🔺این روزنامه به راز روابط نزدیک بن سلمان، ترامپ و کوشنر اشاره کرده و می نویسد، سود کلانی که ترامپ و کوشنر از سعودی به دست آوردند، پس از کمک به بن سلمان برای به قدرت رسیدن وی و حمایت از او در بسیاری از بحران های بین المللی بوده است.
🔺ترامپ و کوشنر بر نقش بن سلمان در ترور جمال خاشقجی سرپوش گذاشتند و این یک لحظه مهم بود که از سقوط ولیعهد جلوگیری کرد. بن سلمان همچنین از سفر ترامپ به عربستان به عنوان کاتالیزوری در کودتای خود علیه محمد بن نایف ولیعهد سابق استفاده کرد.
🔺این روزنامه می افزاید، زمانی که بن سلمان 31 ساله بود، به دنبال رسیدن به تاج و تخت بود، اما اگر کوشنر 35 ساله، که کلید قدرت گیری بن سلمان بود را ملاقات نکرده بود، در این راه به بن بست می خورد. از سوی دیگر، ترامپ و کوشنر از طریق معاملات خرید تسلیحات و عادی سازی میان اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس، حمایت بن سلمان را به دست آوردند.
🔺هنگامی که کوشنر پس از ترک سمت خود در کاخ سفید، میخواست شرکت خود را تأسیس کند، با 5 مشاور صندوق سرمایه گذاری عمومی سعودی در عربستان جلسه ای برگزار کرد که 4 نفر از آنها به دلیل عدم تجربه کوشنر و خطرات مالی متوجه پادشاهی از این سرمایه گذاری، با درخواست وی مخالفت کردند اما در نهایت بن سلمان موافقت کرد که دو میلیارد دلار به کوشنر بدهد.
🔺انتظار می رود شرکت کوشنر علاوه بر سهمی از سود، سالانه 25 میلیون دلار هزینه مدیریت از این سرمایه گذاری دریافت کند.
🔺راسکین نامه خود را در ماه ژوئن به کمیته نظارت که در آن زمان تحت کنترل دموکرات ها بود، برای به دست آوردن این اسناد منتشر کرد اما اکنون که جمهوری خواهان اکنون کنترل مجلس نمایندگان را در دست دارند، جمیز کومر رئیس جدید کمیته در بیانیهای به واشنگتن پست گفت که نامه راسکین را امضا نخواهد کرد، تصمیمی که میتواند کسب اطلاعات از کوشنر را برای دموکراتهای مجلس دشوار کند.
🔺واشنگتن پست اشاره کرد که انتظار می رود درخواست راسکین از طریق تحقیقات همزمان توسط رئیس کمیته مالی سنا، ران وایدن، که در حال تحقیق در مورد روابط مالی خانواده سلطنتی سعودی و خانواده ترامپ است، پذیرفته شود که مسائلی بسیار جدی را برملا خواهد کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تلاش پرهزینه محمد بن سلمان برای میزبانی جام جهانی فوتبال در سال 2030
🔺البیان: به نظر می رسد محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی قصد دارد به هر ترتیب میزبانی جام جهانی فوتبال در سال 2030 را به دست آورد. از این رو سعودی به دنبال جذب شرکتهای بزرگ بینالمللی و جذب دو ستاره پرتغالی و آرژانتینی؛ لیونل مسی و کریستیانو رونالدو است تا بدین وسیله شانس خود را برای کسب میزبانی جام جهانی 2030 بالا ببرد.
🔺به گفته یک مقام مصری در سپتامبر گذشته، سعودی، مصر و یونان در حال تدارک تشکیل پرونده مشترک برای برگزاری جام جهانی 2030 هستند. با این حال، شاهزاده عبدالعزیز بن ترکی الفیصل، وزیر ورزش سعودی گفت که کشورش درخواستی برای نامزدی میزبانی جام جهانی 2030 فوتبال ارائه نکرده اما "همه چیز ممکن است."
🔺اما به گفته افراد آگاه سعودی در حال نهایی کردن همکاری با شرکت های بزرگ برای حمایت از میزبانی جام جهانی از سوی این کشور است و صندوق سرمایه گذاری عمومی مدیریت این پرونده را به عهده دارد و به دنبال جذب شرکت های بین المللی در بخش های «ارتباطات، اینترنت، داده و گردشگری» برای حمایت از پرونده میزبانی است و ریاض در عرض چند هفته آینده قصد دارد اعلام نامزدی کند.
🔺به نظر می رسد فوتبال سعودی اکنون در اوج خود قرار دارد، زیرا AFC اعلام کرد که افتخار میزبانی فینال جام ملت های آسیا 2027 را برای اولین بار در تاریخ پادشاهی به این کشور اعطا می کند.
🔺به گفته یکی از مسولین باشگاه النصر رونالدو علاوه بر قرارد 200 ملیونی برای یکسال بازی در این باشگاه، قرارداد 200 میلیون یورویی دیگری با سعودی ها امضا کرده تا سفیر و تسهیلگر میزبانی مشترک عربستان برای جام جهانی 2030 باشد!
🔺وی می افزاید که ریاض در حال حاضر در حال تشدید مذاکرات خود با مسی آرژانتینی به عنوان قهرمان جام جهانی قطر برای حمایت از نامزدی عربستان در جام جهانی 2030 به همراه رونالدو باشد. این مذاکرات مداوم علاوه بر مسی با دیگر ستاره های بزرگ فوتبال نیز در جریان است.
🔺این درحالیست که در اوایل ماه فوریه، آرژانتین، شیلی، اروگوئه و پاراگوئه به مناسبت صدمین سالگرد برگزاری اولین جام جهانی در مونته ویدئو، پایتخت اروگوئه، رسما پیشنهاد مشترکی را برای میزبانی جام جهانی 2030 ارائه دادند.
🔺علاوه بر پرونده کشورهای قاره آمریکای جنوبی، پیش بینی می شود پرونده مشترکی از اسپانیا، پرتغال و اوکراین با حمایت اتحادیه اروپا نیز برای میزبانی این بازیها ارائه شود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مستشار سفارت سعودی در بیروت به دیدار نبیه بری رئیس مجلس لبنان رفت
🔺النشرة: پس از برگزاری نشست پنج جانبه در پاریس درباره پرونده لبنان و با حضور نمایندگان سیاسی آمریکا، فرانسه، قطر، مصر و سعودی؛ نبیه بری رئیس مجلس لبنان فارس العامودی مستشار سفارت سعودی در بیروت دیدار کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️احداث بندر بزرگ خلیج فارس با هدف تغییر نقشه ترانزیتی منطقه
🔺بهروز آقایی، مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان از تاسیس بندر بزرگ خلیج فارس در مجاورت بندر امام خمینی (ره) خبر داد و گفت، در حال حاضر مراحل نهایی جانمایی احداث بندر بزرگ خلیج فارس به اتمام رسیده و فرآیند کسب مجوزهای لازم برای آن آغاز شده است.
🔺این بندر دارای بیش از چهار هزار هکتار اراضی پسکرانهای است که امکان ایجاد زیرساختها و روساختهای بندری، مراکز لجستیکی و حمل و نقل، استقرار مراکز تولید و ارزش افزوده را با استفاده از سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی فراهم میکند و بندر خلیج فارس از اسکلههایی با آبخور بین ۳۰ تا ۴۰ متر برخوردار خواهد بود که دربرگیرنده مزیت رقابتی نسبت به دیگر بنادر منطقه است
🔺وی افزود: کسب سهم حداکثری از بازارهای کانتینری منطقه به عنوان یکی از اهداف مهم احداث این بندر است. بندر بزرگ خلیج فارس در واقع همان فرصتی است که باید از آن به عنوان راهکاری جهت دستیابی به جایگاه تجارت دریایی ایران و توسعه این جایگاه در نقش آفرینی در راهگذرهای جدید تجارت دریایی از شرق به غرب استفاده کرد.
🔺ضرورت احداث بندر جدیدی در استان خوزستان با عنوان بندر بزرگ خلیج فارس در کانال طبیعی و منحصر به فرد خور موسی، توازن رقابت ایران با دیگر کشورهای دارای برنامه توسعه بندری را فراهم میکند. این بندر میتواند زمینه جذب کالاهای ترانزیتی و تغییر رویههای صادرات و واردات کالاها در رقابت با کشورهای ترکیه و عراق را فراهم کند.
🔺آقایی در پایان با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل رشد و توسعه بنادر، عاملی به نام ضریب دسترسی دریایی به واسطه موقعیت جغرافیایی و جمعیتی است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس، بندر بزرگ خلیج فارس با داشتن پسکرانه جمعیتی، صنعتی و دسترسی به کریدورهای زمینی با فراهم کردن بستر جذب کالا، نه تنها نقش استان خوزستان را در رشد اقتصادی کشور مشهودتر میکند بلکه منشاء تحولات اساسی در مسیر راهگذر شرق به غرب خواهد بود و قطعا شاهد تغییر نقشه ترانزیتی منطقه خاورمیانه به سود ایران خواهیم بود.
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️گفتگوی تلفنی محمد بن سلمان با ولیعهد کویت همزمان با کنفرانس جذب سرمایه گذاران کویتی
🔺همزمان با تحرک اقتصادی سعودی در کویت و برگزاری کنفرانس توجیهی فرصت های سرمایه گذاری در عربستان برای سرمایه گذاران کویتی، با حضور وزیر سرمایه گذاری سعودی، محمد بن سلمان ولیعهد این کشور نیز در تماسی با مشعل الاحمد الجابر الصباح، ولیعهد کویت گفتگو کرد.
🔺وبگاه الجزیره الان سعودی با اعلام این خبر نوشت، در این تماس، روابط برادرانه دو کشور برادر، ابعاد همکاریهای دوجانبه و راههای تقویت آن در زمینههای مختلف و تعدادی از موضوعات مورد علاقه مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
#عربستان #کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دستکاری اسرائیل در 33 انتخابات در 20 کشور.. نقش امارات چه بوده است؟
🔺مجله ميم: هویت چند هکر اسرائیلی که در دستکاری بیش از ۳۰ انتخابات در ۲۰ کشور سراسر جهان از جمله آمریکا، انگلیس و کانادا نقش داشته و دارای دفتری در امارات متحده عربی هستند، فاش شد. این گروه توسط «تل حنان» که مردی ۵۰ ساله است و پیش از این عضو نیروی ویژه اسرائیل بوده اداره می شود. اما حالا با نام مستعار “جورج” و به صورت مستقل فعالیت کرده و گفته میشود که به مدت بیش از دو دهه بر انتخابات کشورهای مختلف جهان اثر گذاشته است.
🔺اکنون یک گروه از روزنامهنگاران بین المللی، هویت واقعی جورج را فاش کرده است. حنان و گروهش که از اسم رمز «گروه جورج» استفاده میکنند با تصویربرداریهای تحت پوشش و اسنادی که به روزنامه گاردین درز پیدا کرده، شناسایی شدهاند.
🔺حنان از ارائه جزئیات درباره این اتهامات خودداری کرد و تنها گفت: هر نوع کار خلاف قانونی را تکذیب میکند.
🔺این تحقیقات جزئیات خارقالعادهای را درباره استفاده تسلیحاتی گروه جورج از تحریف اطلاعات منتشر کرده است. آنها خدمات خود را به صورت عمومی برای مداخله در انتخاباتها ارائه میکنند و ردپایی از خود برجای نمیگذارند. این گروه همچنین برای شرکتهای متقاضی هم کار میکند.
🔺حنان به روزنامه نگاران این گروه محرمانه گفت که خدمات گروهش در اختیار آژانسهای اطلاعاتی، کارزارهای سیاسی و شرکتهای خصوصی قرار میگیرد که به دنبال تحریف مخفیانه افکار عمومی هستند. او گفت که گروهش در آفریقا، آمریکای مرکزی و جنوبی، ایالات متحده و اروپا فعالیت کرده است.
🔺یکی از مهمترین خدمات گروه جورج یک بسته نرمافزاری پیچیده است که «راهکارهای رسانهای موثر پیشرفته» نام دارد. این بسته نرمافزاری هزاران حساب ساختگی را در شبکههای اجتماعی توییتر، لینکدین، فیسبوک، تلگرام، جیمیل، اینستاگرام و یوتیوب کنترل میکند.
🔺در این پروژه که توسط یک سازمان فرانسوی به نام «داستانهای ممنوعه» مدیریت شده، روزنامه نگاران در پوشش مشتری به سراغ اعضای گروه جورج رفته و به شکل مخفیانه، بیش از شش ساعت از مکالمات خود را ضبط کردند.
🔺اطلاعات فاش شده درباره گروه جورج میتواند برای اسرائیل سرافکندگی مضاعفی در پی داشته باشد. رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر به دلیل ارائه تسلیحات سایبری که حقوق بشر و دموکراسی را نقض میکنند، مورد انتقادات شدیدی قرار گرفته است.
🔺رد پای بعضی از پروژههای تل حنان تا وزارت جنگ رژیم صهیونیستی هم قابل مشاهده است. این وزارتخانه تا این لحظه از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.
🔺حنان در جلسات خود با روزنامهنگاران تحت پوشش اعتراف کرد که تاکنون در ۳۳ پروژه انتخاباتی فعالیت داشته که ۲۷ مورد از آنها موفقیتآمیز بوده است. او سپس بیان کرد که دو «پروژه بزرگ» در آمریکا را هم مدیریت کرده، اما مدعی شد که مستقیماً در سیاست ایالات متحده دخالت نمیکند.
🔺به گفته حنان، گروه جورج تاکنون در بیش از بیش از ۲۰ کشور دنیا از جمله انگلیس، آمریکا، کانادا، آلمان، سوئیس، مکزیک، سنگال، هند و امارات متحده عربی فعالیت کرده است.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مسرور بارزانی: از امارات می خواهیم در تامین امنیت غذایی اقلیم کردستان مشارکت داشته باشد
🔺مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان، در توییتی نوشت، در دبی با شیخ محمد بن زاید، رئیس امارات متحده عربی، دیدار داشته و با وی درباره راههای تعمیق بیشتر روابط دوجانبە گفتگو کرده است.
🔺وی در این توییت می افزاید، خواست ما مشارکت امارات در تامین امنیت غذایی و گسترش مبادلات تجاری و سرمایهگذاری است و در این موارد با طرف اماراتی اشتراک نظر داریم و شراکت با امارات متحده عربی را مایە مباهات توصیف است.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تعهد واشنگتن به مقابله جدیتر با ایران پیش شرط سعودی برای گفتگو با رژیم صهیونیستی
🔺با توجه به نگرانی فزاینده رژیم صهیونیستی درباره ایران این رژیم با حمایت ایالات متحده مذاکرات خود با مقامهای سعودی را برای توسعه روابط نظامی و امنیتی افزایش داده و اسرائیل قبل از برگزاری نشست آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض نشستهایی را با طرف سعودی برگزار کرده و انتظار می رود تعامل بیشتری همزمان با کنفرانس امنیتی مونیخ انجام شود.
🔺دانا استراول، معاون دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور غرب آسیا گفته، ما فکر میکنیم اینکه سایر مناطق با هم یکپارچه شوند و با اسرائیل بر سر یک میز بنشینند در راستای ثبات و امنیت منطقه است.
🔺بلومبرگ نوشته حل و فصل اختلافات میان اسرائیل و سعودی باعث تغییر آرایش سیاستهای منطقه خواهد شد. با وجود این، احیای روابط میان ریاض و تلآویو به حصول توافقی بر سر تقاضای سعودی در خصوص تشکیل دولت فلسطینی بستگی خواهد داشت.
🔺منابع مورد استناد بلومبرگ با بیان این خبر گفتهاند که چنین احتمالی با توجه به تشدید خشونتها میان اسرائیل و فلسطینیها در هفتههای گذشته بعیدتر از هر زمان دیگر به نظر میرسد.
🔺تحلیلگران به بلومبرگ گفتهاند سعودی ممکن است پیششرطهای دیگری هم مدنظر داشته باشد که از جمله آن میتوان به تعهد عمیقتر و گستردهتر واشنگتن برای کمک به مقابله با ایران اشاره کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پس از بحرین، امارات دومین کنیسه یهودی در کشورهای حاشیه خلیج فارس را افتتاح کرد
🔺امارات روز گذشته یک کنیسه یهودی را با حضور مقامات رژیم در دبی افتتاح کرد. امارات مدعی شده است که هدف از افتتاح این کنشت، تقویت گفت وگوی ادیان در این کشور حاشیه خلیج فارس است.
🔺محمد خلیفه المبارک رئیس اداره فرهنگ و گردشگری دبی در این باره گفت که مرکزی که افتتاح شده، تریبونی برای گفت وگو و همزیستی خواهد بود.
🔺در کنار این کنیسه یهودی، یک مسجد و کلیسا نیز قرار دارد و ساختمانها همگی مشترک بوده و در ابعاد بیرون و حجم داخلی نیز یکسان هستند.
🔺کاربری در پاسخ به توییت محمد بن زاید رئیس امارات که گفته بود، خانه موسوم به "خانواده ابراهیمی" که دربرگیرنده عبادتگاهها می باشد، کاخی برای گفت وگوی تمدنی و سازندگی است، نوشت زندان های امارات مملو از بی گناهان و زندانیانی است که به دلیل یک توییت یا یک نظر مخالف نظر دولت دستگیر شده اند.
🔺یهودیان ساکن امارات نیز در بیانیهای با تقدیر از این اقدام دولت ابوظبی اعلام کردند که آنها مشتاق به دیدن کنشت یهودی جدید در منطقه خلیج فارس هستند. این دومین کنشت در حاشیه خلیج فارس است، کنشت نخست در بحرین قرار دارد.
🔺تصمیم برای ایجاد این مکان به سال ۲۰۱۹ و پس از سفر احمد الطیب، شیخ الازهر و پاپ فرانسیس دوم به ابوظبی بازمیگردد.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بن سلمان بزرگترین سهامدار خارجی شرکت بازیهای ویدئویی "نینتندو" شد
🔺نشنال نیوز:صندوق سرمایهگذاری دولتی سعودی، بزرگترین سهامدار خارجی شرکت بازی ویدئویی ژاپنی "نینتندو" شد.
🔺این صندوق اکنون ۸.۳ درصد از سهام شرکت نینتندو را در اختیار دارد و به این ترتیب، صندوق سرمایه گذاری دولتی سعودی از نظر میزان سهام در اختیارش، بالاتر از صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی دولت ژاپن و پس از شرکت نینتندو قرار می گیرد.
🔺 سعودی تحت مدیریت محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، به صنعت بازیها و ورزشهای الکترونیکی ورود کرده و گروه بازی سازی رایانه ای "ساوی" را با بودجه ۳۸ میلیارد دلار تاسیس کرده و افراد باسابقه صنعت را جذب کرده است.
🔺"ساوی" هفته جاری، با اعلام سرمایه گذاری ۲۶۰ میلیون دلاری در یک سازمان دهنده بازی رقابتی تحت حمایت شرکت تنسنت هولدینگز، از ورود خود به بخش بازیهای چین خبر داد.
🔺آکیرا تاکاتوریا، مشاوری که با شرکتهای ژاپنی صادرکننده محتوای فرهنگی پاپ به خاورمیانه همکاری دارد، در این باره گفت: خرید سهام نینتندو و سرمایه گذاری در شرکتهای بازی در سراسر جهان، بخشی از پروژه بلندمدت سعودی برای کاهش وابستگی به نفت است.
🔺نینتندو، سومین سرمایه گذاری سعودی در یک شرکت بازی ژاپنی است. این صندوق سهام شرکتهای "نکسون" و "کپ کام" را اوایل سال گذشته خریداری کرده بود.
🔺معارضین بن سلمان معتقدند علاقه وی به سرمایه گذاری در بازیهای ویدئویی به علاقه شدید وی به این بازیها در سالیان نه چندان دور بازمیگردد!
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات روابط با اسرائیل را ازدواجی زیبا توصیف کرد!
🔺وکالة نون الخبریة: عبدالله عبدالعزیز الشامسی، دستیار مدیرکل دفتر سرمایه گذاری ابوظبی که یک موسسه رسمی فعال در حوزه سرمایه گذاری منابع مالی به نمایندگی از دولت ابوظبی است، در مصاحبه با روزنامه عبری «اورشلیمپست» گفت، اندونزی، هند، ترکیه و بسیاری از کشورهایی که امارات با آنها توافقنامه تجارت آزاد دارد را به شرکتهای اسرائیلی برای سرمایه گذاری پیشنهاد کرده است. وی گفت، این بازارهای جدید میتواند مورد استفاده شرکتهای اسرائیلی قرار گیرد.
🔺الشامسی گفت: ما اساساً تلاش میکنیم روابط تجاری میان ابوظبی و تلآویو را تقویت کنیم. ما مستقیماً بعد از توافقنامه ابراهیم (توافقنامههای عادیسازی کشورهای عربی با اسرائیل تحت نظارت آمریکا در سال ۲۰۲۰) دفتری را در تلآویو گشودیم.
🔺وی از گسترش فهرست «دوستان اسرائیلی» صحبت کرد و گفت: همین امر باعث شده تا یکی از بزرگترین هیئتهای تجاری از امارات به اسرائیل اعزام شود. الشامسی گفت، «ازدواج زیبایی» میان ابوظبی و تلآویو وجود دارد.
🔺حجم تجارت میان رژیم اسرائیل و امارات به ۲.۵۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است که نسبت به سال گذشته ۱۲۴% افزایش داشته است.
🔺وی ادامه داد: بعد از گذشت حدود دو سال و نیم از اجرای توافقنامههای ابراهیم تغییر مهمی در ابوظبی و تلاویو از نظر شرکتهایی که با آنها تعامل داریم ایجاد شده است.
🔺الشامسی خاطرنشان کرد: دفتر سرمایه گذاری ابوظبی نسبت به تداوم مذاکراتی که در نشست «OurCrowd» آغاز شد و نیز همکاری با شرکتهای نوآور اسرائیلی برای شناسایی ظرفیتهای نامحدود سرمایهگذاری در ابوظبی امیدوار است.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رونمایی از پهپاد هیدروژنی اسرائیل در امارات!
🔺یک شرکت اسرائیلی تولید پهپاد اعلام کرد که از پهپاد هیدروژنی خود که برای استفاده دفاعی و تجاری طراحی شده در نمایشگاه و کنفرانس بین المللی دفاعی (IDEX) هفته آینده در ابوظبی رونمایی خواهد کرد.
🔺به گزارش المانیتور، مدل جدید H2D55 نسبت به پهپادهای سنتی با باتری لیتیومی کارآمدتر است و می تواند به مدت 100 دقیقه با حمل باری به وزن هفت کیلوگرم پرواز کند.
🔺اولین رونمایی و نمایش این پهپاد در نمایشگاه بین المللی تجهیزات دفاعی در پایتخت امارات متحده عربی خواهد بود. این نمایشگاه یکی از معدود رویدادهای دفاعی و امنیتی خاورمیانه و شمال آفریقا است که از دوشنبه هفته آینده آغاز می شود.
🔺این اولین پهپاد از سه پهپاد است که قرار است طی 9 ماه آینده رونمایی شوند و هر نسخه جدید دارای توانایی حمل بار بیشتر و عمر باتری طولانیتری است و 100 دقیقه در هوا دوام میآورد.
🔺هواپیماهای بدون سرنشین در حال حاضر در فعالیت های مشترک بحرین با نیروی دریایی آمریکا که وزارت دفاع اسرائیل آن را اولین مشارکت منطقه ای در نوع خود نامیده است، به خوبی مورد استفاده قرار گرفته اند. عملیاتی به نام Task Force 59 از شناورهای سطحی بدون سرنشین در خلیج فارس برای یافتن قاچاقچیان یا مقابله با تهدیدات ایران استفاده می کند.
🔺المانیتور در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه در اوایل سال 2022، پایتخت امارات متحده عربی با یک سری حملات پهپادی روبه رو شد این جملات را به حوثیهای همسو با ایران در یمن نسبت داد و نوشت که این حملات منجر به کشته شدن سه نفر شد اما ادامه دار نبود.
🔺پیکربندی دفاعی H2D55 به گونهای طراحی شده است که قابل استفاده در مأموریتهای نظارتی طولانیتر است یا به حمل محمولههایی که مقادیر بیشتری کمک پزشکی، غذا و مهمات را دربرمی گیرند کمک می کند. کاربردهای تجاری آن از اندازه گیری سطوح مواد مغذی خاک برای محصولات تا تحویل تجهیزات در هنگام بلایا را شامل می شود.
🔺این سومین باری است که شرکتهای اسرائیلی در یک رویداد تجارت دفاعی جهانی در ابوظبی که انتظار میرود میزبان بیش از 1350 غرفهدار از بیش از 65 کشور باشد، شرکت خواهند کرد.
🔺فروشهای پهپادی اسرائیل تنها از طریق دولت این کشور انجام میشود و فقط مشتریان دولتی قادر به خرید آنها هستند. برای مثال دو ماه پس از حمله روسیه به اوکراین در سال گذشته، آلمان خرید ۱۴۰ پهپاد اسرائیلی را تایید کرد.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️درآمد 17 میلیارد دلاری قطر از برگزاری جام جهانی 2022
🔺ناصر الخاطر، مدیر اجرایی کمیته اجرای جام جهانی 2022 قطر در گفتگو با سی ان ان دستاوردهای قطر از برگزاری جام جهانی فوتبال را تشریح و اعلام کرد که این برنامه برای قطر ۱۷ میلیارد دلار درآمد ایجاد کرده و بر چندین بخش از جمله بخش گردشگری بازتاب مثبتی داشته است.
🔺الخاطر یکی از مهمترین اهداف میزبانی کشورش از جام جهانی را احیای بیش از پیش بخش گردشگری خواند که از جمله اهداف چشم انداز ۲۰۳۰ قطر بود و درآمد 17 میلیارد دلاری مربوط به درآمدهای قبل و حین برگزاری جام جهانی بوده است.
🔺وی اعلام کرد که تعداد کسانی که برای تماشای رقابتهای جام جهانی وارد قطر شدند، بالغ بر ۱.۲ میلیون نفر بوده و پس از پایان جام جهانی، تقاضای زیادی از سوی گردشگران برای سفر به قطر وجود داشته است. تعداد زیادی از هوادارانی که در جام جهانی به قطر سفر کردند و پس از پایان مسابقات دوباره به این کشور سر زدند و همه این شاخصهای مثبت نشان میدهد که استراتژی قطر برای جذب گردشگران در مسیر درستی است.
#قطر
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️زوایای دیپلماسی اقتصادی سعودی برای نقشآفرینی در قرن 21
1️⃣قسمت اول
🔺مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران گزارشی درباره «دیپلماسی اقتصادی جدید سعودی» منتشر کرده که در آن آمده، چشمانداز 2030 اقتصادی سعودی منجر به شکلگیری رویکــرد کلان اقتصــادی جدیدی در این کشور شد؛ همچنین ایــن ســند مبانی سیاستگذاریهــای کلان دیپلماســی اقتصــادی عربســتان را فراهم آورد.
🔺بسیاری این طرح را بلندپروازانه میدانند که عملیاتیشدن آن در راستای مدرنسـازی و تنـوع بخشـیدن بـه اقتصـاد عربسـتان، عمدتـا از طریـق کاهـش وابسـتگی بـه نفـت، توسـعه منابـع درآمـدی جایگزیـن و افزایـش مشـارکت بخـش خصوصـی در اقتصـاد طراحـی شـده اسـت.
🔺افـزون بـر ایـن، بهبـود کارآمـدی نهـاد دولـت و تبدیـل جامعـه سـعودی بـه جامعـه مـدرن و فراگیرتـر، از دیگـر اهـداف ایـن چشـمانـداز اسـت.
در این گزارش به ترتیب از امارات، چین، سنگاپور و بحرین به عنوان پنج شریک اصلی عربستان در سال 2020 نام برده شده است.
🔺گزارش اداره کل آمار سعودی نشان میدهد در طول یک سال گذشته رشد بخش غیرنفتی این کشور بسیار پرسرعت رقم خورده است؛ به نحوی که با پیشی گرفتن از هند، توانسته سریعترین رشد اقتصادی در جهان را تجربه کند!
🔺رویکرد مهم اقتصادی عربستان
در واقع طرح دیپلماسی اقتصادی سعودی سه رویکرد اصلی را دنبال میکند؛ اولین رویکرد ارتقای جایگاه این کشور به عنوان قلب جهان اسلام و عرب است. دومین رویکرد مهم عربستان هم تبدیلشدن به یک کانون جهانی جذب سرمایه و هدف سوم آن تبدیلشدن به هابی است که آسیا، اروپا و آفریقا را به هم متصل میکند.
🔺همانطور که اشاره شد حوزه اقتصاد مهمترین هدف این طرح برای عربستان است؛ اما این کشور موضوعات مهمی همچون افزایش مشارکت زنان در نیروی کار، ایجاد مشاغل بیشتر در بخش خصوصی برای اتباع سعودی، حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط، افزایــش ســرمایهگــذاری در بخــشهــای غیــرنفتــی و … را نیز دنبال میکند.
🔺در واقع طرح دیپلماسی اقتصادی سعودی در قالب سند چشمانداز 2030، به دنبال رشد صنعت این کشور است؛ البته این رشد بایـد بـر مجموعـهای متنـوع از بخشهایـی متمرکـز شـود کـه دارای مزیـت رقابتـی پایدارنـد. بخـش خصوصـی بایـد رونـد رشـد را رهبـری کنـد و دولـت نقـش توانمندسـاز و ظرفیـتسـاز را ایفـا کند.
🔺عملکرد سعودی در بخش گردشگری
سعودی در این سالها در بخش گردشگری عملکرد قابل قبولی داشته است؛ نقطه عطف این کشور در حوزه گردشگری مذهبی منجر به این نشد که سعودی خود را تنها معطوف به این بخش کند.
🔺احداث دهکده برفی در قلب صحرا را میتوان به عنوان بزرگترین پروژه گردشگری سعودی یاد کرد. بنابه اعلام سعودی در سال 2026 ساخت این پروژه عظیم به پایان میرسد؛ پروژهای که تخمینزده میشود، هزینه ساخت آن به 480 میلیارد دلار برسد.
🔺مساحت این پروژه به 26 هزار و پانصد کیلومتر میرسد و 460 کیلومتر در ساحل دریای سرخ در منطقه تبوک عربستان امتداد خواهد داشت و یک پناهگاه مسکونی خودکفا را فراهم میکند که به طور کامل به انرژی تجدیدپذیر متکی خواهد بود. کشوری که به بیابانهای وسیع و گرمای هوا در جهان شناخته میشد، موفق شد با این پروژه میزبانی المپیک زمستانی آسیا در سال 2029 را تصاحب کند.
🔺یکی دیگر از نکاتی که درباره طرح دیپلماسی اقتصادی سعودی میتوان ذکر کرد این است که این کشور دنبال بـه حداکثـر رسـاندن سـهم پادشـاهی در تجـارت بینالمللـی بـه منظـور تقویـت اقتصـاد ملـی است.
🔺ایـن کشـور بـه دنبـال دسـتیابی بـه ایـن هـدف از طریـق افزایـش دسترسـی بـه بازارهـای بیـنالمللـی بـرای صـادرات کالاهـا و خدمـات غیرنفتـی و از سوی دیگر حمایـت از کالاهـا و خدمــات ملـی در برابــر اقدامــات تجــاری ناعادلانــه در خــارج از کشــور اســت. افــزون بــر ایــن، حمایــت از مشــارکت بیشــتر بخــش خصوصــی در تجــارت خارجــی نیــز از اهـداف کلیـدی در افـق 2030 اسـت.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️زوایای دیپلماسی اقتصادی سعودی برای نقشآفرینی در قرن 21
2️⃣قسمت دوم
🔺جایگاه صادرات در دیپلماسی اقتصادی سعودی
در ادامه این گزارش آمده، تشـکیل سـازمان توسـعه صـادرات عربسـتان بـه عنـوان یـک نهـاد مسـتقل ملـی یکـی دیگـر از تحولات در سـاختار نهـادی دیپلماسـی اقتصـادی ایـن کشـور اسـت. در واقع یکی از مهمترین اهداف اقتصادی این نهاد، تنوعبخشی به صادرات این کشور است که در این راستا به افزایش آمادگی صادراتی شرکتهای کوچک و متوسط کمک میکند.
🔺این نهاد به کسبوکارهایی که آمادگی صادرات کالا یا خدمات را دارند، کمک میکند و زمینه افزایش کارآمدی اکوسیستم تجاری و تسهیل دسترسی به بازارهای بینالمللی را فراهم میآورد. بهرهگیری از مناطق ویژه اقتصادی در دیپلماسی اقتصادی سعودی ایجـاد مناطـق ویـژه اقتصـادی یکـی از مولفـههـای کلیـدی چشـمانـداز 2030 و برنامـه توسـعه صنعتـی و لجسـتیک ملــی سعودی اســت. مناطــق ویــژه اقتصــادی بخشــی از تلاش ســعودی بــرای جــذب ســرمایه خارجـی و تنـوع بخشـیدن بـه اقتصـاد نفتـی را تشـکیل مـیدهنـد.
🔺در واقع این کشور برای جدایی اقتصاد از نفت، مناطق ویژه اقتصادی و گردشگری ایجاد کرده است تا بتواند از منابع متنوعی کسب درآمد کند.
🔺چشمداشت سعودی به سرمایه خارجی
یکــی از اهــداف کلیــدی چشــمانــداز 2030 افزایــش ســرمایهگــذاری مســتقیم خارجــی در کشــور از 8.3 درصــد تولیــد ناخالـص داخلـی در 2021 بـه 7.5 درصـد در 2030 اسـت. از ایـن رو، دولـت فعالانـه بـه دنبـال جـذب پروژههـای سـرمایهگذاری اسـت کـه موجـب توسـعه بخشهـای غیرنفتـی، انتقـال فنـاوری، ایجـاد مشـاغل جدیــد و افزایــش صــادرات میشــود.
🔺بر این اساس، بنا به گفته مقامات سعودی، این کشور موفق شد در حوزه فناورانه جدید و شرکتهای نوپا سرمایه خارجی زیادی جذب کند، طوری که قرار است غولهای فناوری جهان همچون مایکروسافت بیش از ۹ میلیارد دلار در عربستان سرمایهگذاری کنند.
البته در این میان عربستان توجه بسیار جدی به نیروی کار داخلی خود داشته و به کارگیری نیروی انسانی عربستانی از چشم آنها دور نمانده است. دولـت عربسـتان در سـالهای اخیـر محدودیـتهـای جدیـدی بـرای کارگـران خارجـی و بـه سـود بـهکارگیـری نیـروی کار عربسـتانی اعمـال کـرده اسـت.
🔺توجه دیپلماسی اقتصادی سعودی به نیروی کار
بر همین اساس در طرح دیپلماسی اقتصادی عربستان، ســرمایهگــذاران خارجــی ملــزم بــه پیــروی از سیاســت موســوم بــه ســعودیســازی نیــروی کار هســتند. این موضوع بـا هـدف افزایـش نسـبت کارمنـدان بـه ویـژه زنـان در فعالیتهـای اقتصـادی و بـه ویـژه در نیـروی کار شـرکتهـای سـرمایهگـذار خارجـی طراحـی شـده اسـت.
🔺بـر ایـن مبنـا بـر اسـاس ماهیـت کسـبوکار خارجـیهـا در ایـن کشـور، شـرایط کاری و در دســترس بــودن کارمنــدان ســعودی، بیــن پنج تــا ۷۵ درصــد از نیــروی کار شــرکتهــا را بایــد شــهروندان ســعودی تشـکیل دهنـد. شـرکتهـای خارجـی در هنـگام ارائـه طـرحهـای سـرمایهگـذاری خـود و کسـب مجـوز از مقامـات سـعودی بایـد سـطوح سـعودیسـازی نیـروی کار خـود را نیـز مشـخص کنند.
🔺تولید ناخالص داخلی عربستان در یک سال منتهی به سه ماهه دوم سال 2022 میلادی، ۱۲.۲ درصد افزایش یافته است؛ این سریعترین رشد اقتصاد عربستان از سال ۲۰۱۱ محسوب میشود. بخش غیرنفتی اقتصاد این کشور که موتور ایجاد اشتغال محسوب میشود، در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۸.۲ درصد رشد کرد که این نرخ نیز فراتر از برآورد ۵.۴ درصدی بوده است.
🔺این رشد اقتصادی عربستان را در راستای دیپلماسـی اقتصـادی گسـترش شـبکه معاهـدات سـرمایهگــذاری دوجانبــه و موافقتنامههــای چند جانبه با سایر کشورها نمیتوان نادیده گرفت. در حــال حاضــر ســعودی ۲۵ موافقتنامــه ســرمایهگــذاری دوجانبــه بــا کشــورهای دیگــر امضــا کــرده اســت. همچنین، ایــن کشــور ۵۱ موافقتنامـه در مـورد اجتنـاب از مالیـات مضاعـف بـا سـایر کشـورها امضـا کـرده اسـت.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اخبار ضد و نقیض از سفر وزیر خارجه سعودی به دمشق
🔺پس از آنکه روز پنجشنبه، خبرگزاری روسی اسپوتنیک به نقل از یک منبع گزارش داد که وزیر خارجه سعودی طی چند روز آینده به دمشق سفر خواهد کرد، گزارشهای ضد و نقیضی از سوی دو آژانس روسی مبنی بر تایید و تکذیب سفر شاهزاده فیصل بن فرحان به دمشق منتشر شد.
🔺شبکه خبری روسیا الیوم به نقل از یک منبع آگاه در دمشق گفت، در حال حاضر هیچ صحبتی در سوریه درباره سفر وزیر خارجه سعودی به این کشور وجود ندارد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️وزیر خارجه سعودی: نسبت به پهپادهای ایران هشدار داده بودیم/ موضع ما در قبال ایران روشن است و در حال گفتگو باهم هستیم
🔺العربيه: فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت در گذشته نسبت به پهپادهای ایران هشدار دادیم و اکنون از این پهپادها برای ضربه زدن به اوکراین استفاده می شود.
🔺وی افزود که با واشنگتن در برخی موضوعات اختلافاتی داریم و این امر برای همه مشهود است اما در موضوع امنیت و ثبات منطقه همکاری می کنیم.
🔺بن فرحان خاطرنشان کرد که انتشار تسلیحات در منطقه به سود هیچ کس نیست و دستیابی یک کشور متخاصم به سلاح هسته ای باعث می شود که دیگر کشورها تمام گزینه هایشان را بررسی کنند.
🔺وزیر خارجه سعودی در ادامه تاکید کرد که خواهان بازگشت ایران به توافق هسته ای هستیم اما این بازگشت باید با رویکردی جامع و با مشارکت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس باشد.
🔺فیصل بن فرحان همچنین گفت که موضع سعودی در روابطش با تهران روشن است و ما درحال گفت وگو با این کشور هستیم.
✍️هدف قرار گرفتن زیر ساخت های سعودی حساس توسط پهپادهای انصار الله یکی از دلایل اصلی پذیرش آتش از سوی سعودی در جنگ علیه یمن بود.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
❗️فَإِنَّ حِزبَ اللّهِ هُمُ الغالِبونَ❗️
⭕️#انتقام_سخت
💢اخبار لحظه ای جبهه مقاومت
💢تحلیل های امنیتی و سیاسی
💢پیگیری تحولات منطقه و جهان
💢معرفی تسلیحات ، تجهیزات ، مهمات و ادوات
💬این ها و بیشتر از اینها را در کانال سپاه پاسداران بخوانید.
👇👇👇👇👇👇👇
🚩@SEPAHE_PASDARAN🚩
🚩@SEPAHE_PASDARAN🚩
🚩@SEPAHE_PASDARAN🚩
🚩@SEPAHE_PASDARAN🚩
♨️سفیر الجزایر خواستار سرمایه گذاری سعودی در حوزه های کشاورزی، صنعت، گردشگری، معادن و انرژی این کشور شد
🔺الشرق الاوسط: محمدعلی بوغازی سفیر الجزایر در عربستان بر توسعه همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری با سعودی خبر داد و گفت، روابط دو کشور شاهد تحولی چشمگیر است و رایزنی توسط مقامات سطح بالای و همچنین سفرهای متقابل مقامات ارشد دو کشور در حال نتیجه دادن است.
🔺بوغازی در گفتوگو با روزنامه سعودی الشرق گفت، الجزایر و سعودی در مورد بسیاری از پروندههای سیاسی و اقتصادی دیدگاههای مشترکی دارند که به دو کشور اجازه میدهد در مجامع بینالمللی مانند اوپک و اوپک پلاس هماهنگ عمل کنند.
🔺وی با اشاره به حمایت الجزایر از برگزاری نمایشگاه اکسپو 2030، در عربستان از حمایت وزیر امور خارجه سعودی از نامزدی الجزایر برای عضویت غیردائم شورای امنیت سازمان ملل در دورههای 2024 و 2025 خبر داد و از توسعه روابط در آینده سخن گفت.
🔺سفیر الجزائر با برشمردن فرصتهای سرمایهگذاری در این کشور گفت، در این راستا قانون سرمایهگذاری جدید و متون اجرایی آن صادر شد که مزیتهای بسیاری به سرمایه گذاران اعطا میکند و تسهیلات بسیاری را برای آنها فراهم میکند و شرایط برای سرمایه گذارای تجار در بخش های کشاورزی، صنعت، گردشگری، معادن و انرژی بسیار مساعد است.
🔺بوغازی بر تمایل الجزایر برای همکاری در طرح های جدید سعودی مانند اقتصاد سبز، انرژی پاک، محیط زیست و آب و هوا تاکید کرد و افزود که کشورش به انرژی های تجدیدپذیر توجه ویژه ای دارد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سعودی برای فرار از مسولیت جنگ و کاهش ننگ شکست در یمن، به دنبال ایفای نقش میانجی میان گروههای یمنی است!
🔺المسیره: جلال الرویشان، معاون نخست وزیر در امور امنیتی و دفاعی دولت نجات ملی یمن در پاسخ به تلاش سعودی برای ایفای نقش میانجی در مذاکرات میان گروه های یمنی گفت، نه تنها برای شهروندان یمنی بلکه برای ناظران بیرونی نیز قابل قبول یا منطقی نیست که سعودی پس از این همه جنایت خود را میانجیگر میان یمنی ها معرفی کند!
🔺وی افزود، اینکه متجاوز به میانجی تبدیل شود، موضوعی است که نه دین، نه منطق و نه عقل آن را میپذیرد بنابراین سعودی نباید دنبال دست یافتن به چنین نقشی باشد زیرا مناسب او نیست، بلکه سعودی باید دست از محاصره یمن بردارد و برای خروج از این بن بست، نیروهای خود را از یمن خارج کند.
🔺الرویشان ادامه داد، جامعه جهانی از نیاز یمن به کمک های بشردوستانه سوء استفاده کرده و آن را به عنوان کارت برنده در مذاکرات سیاسی بهره میبرد.
🔺ما جدیتی برای صلح در موضع سعودی که جدای از تمایلات آمریکا باشد، ندیدیم و این تعلل به نتیجهای نمیرسد و به نظر میرسد توجه آمریکا به یمن با وجود جنگ در اوکراین و جاهای دیگر منحرف نشده و همچنان به دنبال تجاوز به یمن است اما نیروهای مسلح یمن در صورت تداوم تعلل سعودی - آمریکایی آمادگی اتخاذ تدابیر لازم را دارند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️آموزش و پرورش کویت 1800 معلم خارجی را اخراج میکند
🔺البيان: پس از جهش نفتی دهه 80 میلادی استخدام کارگر از کشورهای شرق آسیا و آفریقا و کارمند از کشورهای عربی برای مشاغل خصوصی و دولتی به یکی از شاخص های رفاه در کشورهای حاشیه خلیج فارس تبدیل شده بود و عمده شهروندان این کشورها با گرفتن سهمی از پول نفت، اساسا قید کار کردن را زده و با همان یارانه دولتی زندگی نسبتا مرفهی می گذراندند.
🔺با کاهش قیمت نفت و پایان پترودلارهای بادآورده، شهروندان این کشورها اکنون با کاهش یا حتی در مورادی با قطع این یارانهها مواجه شده و نسلهای جدید برای تامین مخارج زندگی مجبور هستند در بازار کاری که عمدتا توسط کارگران و کارمندان عرب غیر عرب از کشورهای دیگر به رقابت بپردازند. تخصص، مهارت و بهرهوری بالای نیروی کار خارجی و در مقابل عدم تخصص و به یادگار بردن میراث تن آسایی پدران باعث شده در شرایط عادی این رقابت عمدتا به نفع خارجی ها تمام شود و نرخ بیکاری در میان شهروندان این کشورها روز به روز افزایش پیدا کند.
🔺سعودی پس از روی کار آمدن بن سلمان برای کاهش آمار بالای بیکاری در این کشور، ممنوعیت اشتغال اتباع خارجی در بسیاری از مشاغل این کشور را به تدریج کلید زد و اکنون فهرست بلندی از مشاغل در این کشور صرفا در انحصار عربستانی هاست. پس از سعودی امارات نیز این طرح را به صورت محدودتری اجرا کرد.
🔺اکنون اجازه استفاده از این دوپینگ دولتی به کویت رسیده و وزارت آموزش و پرورش این کشور اعلام کرد در پایان تابستان امسال به خدمت 1800 معلم در مقاطع مختلف تحصیلی پایان خواهد داد و آنان را با معلمان کویتی جایگزین خواهد کرد.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies