💬 #تحلیل_و_تبیین | با یک درصد جمعیت دنیا، دو درصد علم جهان را تولید میکنیم
🔺 گفتگو با دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره بررسی تحولات علم و دانشگاه پس از انقلاب اسلامی
🔹 روزگاری در این کشور، حدود ۲۷ دانشگاه و مرکز علمی وجود داشت. در سال ۵۷ و زمانی که انقلاب پیروز شد، این دانشگاهها ۱۷۰ هزار دانشجو را میتوانست در خود جای بدهد و ۴۰ درصد دانشجو هم در خارج وجود داشت؛ حدود ۴ هزار عضو هیئتعلمی فعال بودند. امروز حتی با موج کاهش جمعیتی که در دهه اخیر با آن مواجه بودیم، چیزی حدود ۲۵۰ دانشگاه بزرگ و جامع در کشور داریم.
🔹 انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو تحویل گرفت، امروز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاهها در حال تحصیل هستند. تا ۷ – ۸ سال اخیر، حدود چهار میلیون دانشجو داشتیم اما بهتدریج تعداد آنها کاهش یافت. امروز با طراحی و دقتی که صورت گرفته است ۱۰۰ هزار عضو هیئتعلمی داریم. این آمارها همه نشان از حرکت پرشتاب علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی دارد.
🔹 حرکت صعودی حضور زنان در دانشگاه در بعد از انقلاب هم با قبل از انقلاب قابلمقایسه نیست. پیش از انقلاب ۱۵ درصد از اعضای هیئتعلمی دانشگاهها در اختیار زنان بود اما اکنون ۳۰ درصد اعضای هیئتعلمی خانمها هستند. در کشور ما زنان حاضر و فعال در حوزههای فرهنگی، علمی و اجتماعی بسیار بیشتر از کشورهایی است که مدعی دموکراسی و دفاع از حقوق زنان هستند. نیمی از جامعه دانشجویی داخل را زنان تشکیل میدهند.
🔹 سه یا چهار سال پیش، دانشگاه استنفورد گزارشی را با عنوان «کمیت، کیفیت و فساد در علم ایران» درباره علم و تولید علم در ایران منتشر کرد که البته یک پروژه سیاسی بود. با این حال در این گزارش آمده بود ایران در سال ۱۹۹۷ در تولید علم ۱۰۰۰ مقاله داشته است تا سال ۲۰۱۸ به ۵۰ هزار مقاله رسیده یعنی ۵۰ برابر شده است، با بررسی این مقالهها متوجه شدیم که حدود ۷۲ درصد مقالات منتشرشده در ژورنالها و مجلات بینالمللی معتبر هستند.
🔹 رهبر انقلاب سال ۷۹ در دانشگاه امیرکبیر در جمع دانشجویان فرمودند جنبش نرمافزاری و تولید علم در کشور شکل بگیرد. بعد خود ایشان این مسئله را پایش و پیگیری کردند. بعد از آن موجی در جریان علم کشور به وجود آمد و در جستجوی آن برآمدند که نهضت نرمافزاری چیست و ویژگیهای آن چیست و چگونه میتوان آن را محقق کرد، دانشگاه چه نقش محوری میتواند در این نهضت ایفا کند. بعد از مدتی ایشان فرمودند اکنون کشور باید دارای نقشه جامع علمی باشد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://khl.ink/f/51614
🔰 لوح | آتشی در دل من
🔻رهبر انقلاب: جرقههای انگیزش انقلاب اسلامی به وسیلهی نواب صفوی در من به وجود آمده و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را مرحوم نواب در دل ما روشن کرد.
🗓 بازنشر به مناسبت ۲۷ دیماه، سالروز شهادت سیدمجتبی نواب صفوی و یارانش
📎 روایتی از دیدار رهبر انقلاب در دوران نوجوانی با شهید سید مجتبی نواب صفوی را در آدرس زیر مطالعه نمایید.
https://khl.ink/f/31990
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | روایتی از دیدار رهبر انقلاب در دوران نوجوانی با شهید سید مجتبی نواب صفوی
🔻او پرشور ، با اخلاص، پر از صدق و صفا، شجاع و صریح بود
📎 گفتگو با حضرت آیتالله خامنهای درباره شخصیت شهید نواب صفوی را در آدرس زیر ببینید:
https://khl.ink/f/32008
💥رئیس دانشگاه بینالمللی مذاهب گلستان:
🔹️«ایسنا» خلأ جشنواره رسانهای در حوزه تقریب را پُر کرد
🔸️ رئیس دانشگاه بینالمللی مذاهب گلستان با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی رسانهای تقریب مذاهب اسلامی به همت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: ایسنا بهعنوان رسانه پرچمدار جامعه دانشگاهی چنین مسؤلیت خطیری را به دوش کشید.
🔗جزئیات بیشتر خبر در لینک زیر:
isna.ir/xdN8J6
مروری بر راهبرد و جهاد پنجاهساله امام خامنهای برای تقریب مذاهب اسلامی
پنجدهه جهاد برای «وحدت»
💬#تحلیل_راهبردی | نهضت اسلامی ملت ایران بهرهبری عبد صالح خدا، امام امت، خمینی کبیر تازه به میانه خود رسید بود که همگام با پیشبرد این نهضت رهاییبخش، یک ضرورت حیاتی و انکارناپذیر پیش روی رهبران و پیشگامان نهضت قرار گرفت؛ ضرورتی که برگرفته از حقایق ناب قرآنی و رسالت تاریخی انبیای الهی برای غلبه بر باطل بوده و در ادامه این مسیر تاریخی و تمدنساز هم، همواره راهگشای پیروان جبهه حق خواهد بود. «وحدت» و اعتصام به حبلالله، همان اکسیر حیاتبخش و ضرورت اعجازبخشی است که از سالهای اوجگیری نهضت اسلامی بهصورت زنده و بالنده در لسان و عمل رهبر کبیر انقلاب و یاران ناب ایشان جای گرفت و تا امروز همچنان فصل مشترک همه دلدادگان مسیر جهاد و شهادت است.
🔍 ادامه👇
ادامه #تحلیل
شیعه و سنی؛ ید واحده علیه دشمن مشترک
🔻امروز و در گام دوم انقلاب اسلامی که دشمنان این ملت و مسلمانان جهان بیش از هر زمان دیگری، بر طبل تفرقه و تشتت میان پیروان پیامبر خاتم(ص) میکوبند و تلاش میکنند تا هر رویداد یا مسئله کوچکی را به یک حادثه بزرگ برای تضعیف قدرت مسلمانان و نابودی جهان اسلام تبدیل کنند، توجه به ابعاد پیچیده و چندلایه این توطئه شوم و خنثیسازی آن، بیش از هر زمان دیگری برای جوامع اسلامی واجب و حیاتی است. «وحدت و اتّحاد مسلمانها یک امر تاکتیکی نیست که حالا بعضی خیال کنند به خاطر شرایط خاصّی ما بایستی با همدیگر متحد باشیم؛ نه، یک امر اصولی است؛ همافزایی مسلمانها لازم است؛ اگر مسلمانها متّحد باشند، همافزایی میکنند و همه قوی میشوند؛ وقتی که این همافزایی وجود داشته باشد، حتّی آنهایی که مایلند ــ و مانعی هم نیست ــ که تعامل با غیر مسلمانها داشته باشند، با دست پُر وارد این تعامل میشوند» ۱۴۰۰/۸/۲ و این پیوند مبارک، زمینهساز رشد و تعالی مسلمانان و دستیابی به تمدن نوین اسلامی است که در آن، آحاد مسلمین در عین اعتقاد به مقدسات خود، بر مشترکات حیاتبخش اسلام در مقابل دشمن مشترک پافشاری کنند.
🔻«یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی و اهداف انقلاب اسلامی، ایجاد تمدن نوین اسلامی است: تمدّن اسلامی با نگاه به ظرفیتهای امروز و حقایق و واقعیّات امروز. این کار جز با اتّحاد شیعه و سنّی امکانپذیر نیست؛ این را تنها یک کشور و یک فرقه نمیتواند انجام بدهد؛ برای این بایستی همه با هم همکاری کنند» ۱۴۰۰/۸/۲
🔻سیاهه جنایات دشمنان جهان اسلام، وقتی سیاهتر میشود که خون فلسطینی سنیمذهب با ایرانی شیعه را همزمان بر زمین میریزند و این، یعنی برای دشمنان اسلام، سنی و شیعه اساساً موضوعیت ندارد و آنچه مهم است، هدم و نابودی تفکر توحیدی و نجاتبخش اسلام، با کمک شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی است. «امروز مانند همیشه و بیش از همیشه، مصلحتِ الزامی امّت اسلامی، در وحدت است؛ وحدتی که ید واحده در برابر تهدیدها و دشمنیها پدید آوَرَد و بر سر شیطان مجسّم، آمریکای متجاوز و غدار و سگ زنجیریاش رژیم صهیونیستی، رعدآسا فریاد کشد و در برابر زورگوییها، شجاعانه سینه سپر کند. این معنی فرمان الهی است که فرمود: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» ۱۳۹۹/۵/۷
ادامه #تحلیل
وحدت در میانه تبعید
🔻یکی از جلوههای برجسته پیگیری این راهبرد حیاتبخش در سالهای مبارزه علیه رژیم ستمشاهی، فعالیتهای مستمر حضرت آیتالله خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی بوده است که در میانه غربتِ تبعید، تهدیدهای تبعید را به فرصتی برای اتحاد و همدلی اقوام و مذاهب تبدیل کرده و ظرفیتها و زیرساختهای فرهنگی غلبه بر رژیم باطل را در منطقه تاریخی سیستان و بلوچستان فراهم کردند.
🔻در آن سالها، آن طلبه سیدِ جوان، دور از خانه و خانواده و دوستان، در میانه تبعید به بدآبوهواترین مناطق ایرانشهر، با حضور در جمع علمای اهلسنت آن منطقه و حشرونشر صمیمانه با مردم نجیب و خونگرم آن دیار، ضمن رسیدگی به احوال آنان، توطئه شوم و پیچیده دشمن برای اختلاف و دشمنی میان پیروان مذاهب اسلامی را تبیین میکرد و با یادآوری مشترکات ارزشمند مذاهب اسلامی همچون خدای واحد، پیامبر واحد، کتاب واحد و قبله واحد، تلاش میکرد تا زمینههای انسجام و تقویت مردمان آن منطقه را فراهم کرده و آن را الگویی متعالی برای دیگر نقاط کشور و حتی جهان اسلام قرار دهد. جلوه عملی «جهاد تبیینِ» آن سید جوان، حضور فعالانه و مسئولانه برای امدادرسانی به سیلزدگان ایرانشهر و مناطق اطراف آن بود که بدون توجه به پیرایههای قومیتی، باعث تخفیف آلام مصیبتزدگان و دلگرمی آنان برای عبور از سختیها و مصایب میشد. «فکر وحدت اسلامی یک فکر زودگذرِ تازهپا نیست، بلکه از اعماق دل ما میجوشد. سنّی برای خود سنّی است، شیعه هم برای خود شیعه است، هرکدام عقاید و مناسکی دارند و هیچ کدام دیگری را مجبور نمیکند که مثل من وضو بگیر یا اعمال دیگر را مثل من انجام بده. حقیقت این است که هر دو به خدای واحد، قبله واحد، پیامبر واحد، اهداف و ارزشهای واحد و به اسلام واحد معتقدند. چرا اینها را فراموش کنیم؟! من در همان روزهایی که تبعید بودم - آقای مولوی قمرالدّینی اینجاست - پیغام دادم، خودم به مسجد ایشان رفتم و گفتم بیایید این یک هفته میان هفده ربیع - که ما شیعهها هفده ربیع را روز ولادت پیغمبر میدانیم و جشن میگیریم - و دوازده ربیع را - که شما سنّیها روز ولادت پیامبر میدانید - جشن بگیریم. ما بگیریم، شما هم بگیرید. ایشان هم قبول کرد. اتفاقاً در همان روزهای اوّل و دوم در ایرانشهر سیل آمد و بساط همه چیز را به هم زد و ما در کار امداد مردم افتادیم...» ۱۳۸۱/۱۲/۲
چتر ولایت بر سر همه مذاهب اسلامی
🔻مروری بر راهبردها و اقدامات رهبر معظّم انقلاب در سالهای پس از انقلاب اسلامی تاکنون هم، نشاندهنده دغدغه و اهتمام ویژه ایشان به موضوع «وحدت» است. حضرت آیتالله خامنهای از سال ۱۳۶۹ و در اوایل زعامت امت اسلامی، با فرمان تشکیل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی – که پس از چند سال برگزاری کنگره سالیانه وحدت اسلامی صورت گرفت – اقدامی ماندگار برای تألیف قلوب مسلمانان از طریق همنشینی و همفکری علمای بلاد انجام دادند و این شجره طیبه که حالا ۳۲ ساله شده، بستری کمنظیر برای وحدت شیعه و سنی علیه دشمن مشترک شده است. ایشان در تمام این سالها، علاوه بر تعامل مستمر با علمای اهلسنت از کشورهای مختلف، با چند اقدام تاریخی تلاش کردند تا بیش از پیش زمینههای خصومت و بددلی پیروان مذاهب اسلامی را – که با فعالکردن گسلهای اختلاف و دشمنی توسط سرویسهای جاسوسی دشمن و افراد جاهل دنبال میشود – کمتر و کمتر کنند. فتوای حرمت اهانت به مقدسات اهلسنت، نمونه ماندگار این تدابیر دلسوزانه و تمدنساز بوده است؛ «اهانت به نمادهای برادران اهلسنت، از جمله اتهامزنی به همسر پیامبر اسلام، عایشه حرام است. این موضوع شامل زنان همه پیامبران و بهویژه سیدالانبیاء پیامبر اعظم حضرت محمد (ص) میشود» ۱۳۸۹/۷/۸ علاوه بر این فتوای تاریخی، سفرهای تاریخی ایشان به مناطق سنینشین همچون سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۸۱ و کردستان در سال ۱۳۸۸ و دیدارهای صمیمانه با مردم مناطق مختلف و سران اقوام و علمای اهلتسنن، همگی نشاندهنده اهتمام ویژه و دغدغه راهبردی ایشان، برای وحدت مسلمانان در ایران و جهان اسلام بوده است. «یکی از ابزارهای همیشه مورد استفاده دشمنان ملتهای مسلمان برای اختلاف، مسئله اختلافات مذهبی، شیعه و سنی و از این قبیل بوده. دعوا درست کنند، اختلاف ایجاد کنند، برادران را به جان هم بیندازند، اختلافات را بزرگ کنند، برجسته کنند، موارد اشتراک و اتحاد را ضعیف کنند ... من خودم در بلوچستان تبعید بودم. از آن زمان تا حالا با علمای سنی حنفی شهرهای بلوچستان - ایرانشهر و چابهار و سراوان و زاهدان - با آنهائی که بحمدالله زنده هستند، رفیقیم، نزدیکیم، صمیمی هستیم. من آنجا تبعیدی بودم، دستگاهها نمیخواستند بگذارند تلاشی از سوی ما انجام بگیرد...» ۱۳۹۰/۷/۲۵
🔸 https://eitaa.com/PISICSR
🔸 https://t.me/PISICSR
🔸 https://rubika.ir/PISICSR
🔸 http://taghrib.ihu.ac.ir/fa/
🖼 #عکس_نوشت | تمدن نوین اسلامی و تقریب مذاهب
👤 حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحسین_خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیات علمی گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔺 برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی قطعا تقریب مذاهب شرط لازم است ولی این تقریب مذاهب یک حکمرانی میخواهد. الگوی این حکمرانی تقریب مذاهب در تمدنسازی نوین اسلامی چیست؟ این الگو یکسری مبانی دارد، یکسری اصولی دارد که باید به آن مبانی و اصول و ارکان الگوی حکمرانی توجه شود. اگر میخواهیم به الگوی حکمرانی برسیم باید مبانی و اصول الگوی حکمرانی مورد بررسی قرار بگیرد.
🔺 سالهاست درباره تقریب مذاهب سخن گفته شده ولی از ظرفیت تقریب مذاهب در تمدنسازی نوین اسلامی استفاده نکردیم یعنی مجمع تقریب مذاهب، نباید تقریب مذاهب را در گفتوگو و همایش خلاصه کند، ما باید حکمرانی تقریب مذاهب را داشته باشیم. بنابراین ادعای بنده این است که تمدنسازی نوین اسلامی بدون تقریب مذاهب امکان ندارد و تقریب مذاهب هم الگوی حکمرانی میخواهد و این الگوی حکمرانی یکسری مبانی دارد.
#تمدن_نوین_اسلامی
نقشه راه تقریب مذاهب اسلامی و کاربست آن در تمدن سازی اسلامی.mp3
32.82M
🎙 صوت کامل سخنرانی استاد محمد حسن زمانی در نشست تخصصی
🔹معاون اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه کشور
🔺با موضوع:
👈«نقشه راه تقریب مذاهب اسلامی در گام دوم انقلاب و کاربست آن در تمدن سازی نوین اسلامی»
📚۲۴ دی ۱۴۰۱
🔴همایش ملی تقریب مذاهب اسلامی و تمدن سازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب.
🔸 https://eitaa.com/PISICSR
🔸 https://t.me/PISICSR
🔸 https://rubika.ir/PISICSR
🔸 http://taghrib.ihu.ac.ir/fa/
💥برگزیده جشنواره ملی تقریب مذاهب اسلامی:
🔹️دوره آموزشی سواد تقریب مطالبه خبرنگاران گلستانی است
🔸️برگزیده نخستین جشنواره ملی رسانهای تخصصی تقریب مذاهب اسلامی خواستار برگزاری دورههای آموزشی سواد تقریب ویژه اهالی رسانه شد.
🔗جزئیات بیشتر خبر در لینک زیر:
isna.ir/xdN9yT
🇮🇷 #دستاورد
امام خامنهای مدظله العالی: هرجایی که به جوانهایمان اعتماد شد و از ایشان کار خواسته شد، واقعاً درخشیدند در همه بخشها از واکسن کرونا بگیرید تا موشک نقطهزن.
🗓 ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
📝 #گزیده_بیانات | نقاط قوت ایران اسلامی
👈 «این کسانی که آمدند وارد اغتشاشات شدند و اینها را راه انداختند، هدفشان برطرف کردن ضعفهای کشور نبود؛ هدفشان از بین بردن نقطههای قوّت کشور بود. اینها میخواستند نقاط قوّت ما را از بین ببرند.» ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
🔻 بازخوانی بیانات رهبر انقلاب دربارهی «نقاط قوت جمهوری اسلامی»
🔹️ «پیشرفت در شرائط تحریم. یکی از نقاط مهم قوت کشور این است. در سختترین شرائط تحریم، کشور پیشرفت کرده. در چه چیزی پیشرفت کرده؟ یکی در مقولهی علم و فناوری... ما در زمینهی هستهای پیشرفت کردیم، در زمینهی فناوری زیستی پیشرفت کردیم، در فناوری نانو پیشرفت کردیم، در فناوری انرژیهای نو پیشرفت کردیم، در صنایع هوافضا پیشرفت کردیم، در ساخت ابررایانهها پیشرفت کردیم، در مسئلهی بسیار مهم سلولهای بنیادی پیشرفت کردیم، مسئلهی شبیهسازی همین جور، در رادیوداروها همین جور، در نانوداروهای ضد سرطان همین جور؛ اینها همه جزو دانشهای سطح بالای دنیاست.» ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
🔍 متن کامل را بخوانید👇
https://khl.ink/f/51779
🔻علامه مصباح یزدی (ره):
🔸جمله معروفى که همه شما شنیدید که امام (ره) فرمود اگر سپاه نبود کشور نبود. این مسأله همچنان به اهمیت خود باقى است و روز به روز نقش سپاه در حفظ انقلاب و دستاوردهاى انقلاب بیشتر روشن میشود.
🔹در میان وظایفى که سپاه به عهده دارد، بنده عقیدهام این است که مهمترین وظیفه حفظ ارزشهاى انقلاب است؛ یا بفرمایید حفظ فرهنگ انقلاب.
🔺چون آنچه انقلاب اسلامى را از سایر انقلابهاى دنیا ممتاز میکند همان فرهنگ اسلامى است و اصولاً انقلاب براى همین انجام گرفته است. ۱۳۷۸/۰۵/۲۵
#جهاد_تبیین
#تمدید_شد
✅ چهارمین رویداد تولیدمحتوای #عهد_میبندم
📍به مناسبت سومین سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی
🔺️بخش های رویداد:
ادبی، چندرسانهای،گرافیک، فضای مجازی، بازی و نرمافزارهای موبایلی
🔻به فاخرترین اثر سکه تمام بهار آزادی
🔹️به نفرات اول تا سوم هر بخش جوایز نقدی اهداء می گردد.
📲 راه ارتباطی و ارسال آثار از طریق پیام رسان های داخلی :۰۹۳۰۲۴۹۳۹۹۷
📅 مهلت ارسال آثار: ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱
#جانفدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | آغاز ماه دعا
🔻 حضرت آیت الله خامنهای: « باید همه به یکدیگر تبریک عرض کنیم [این] توفیق الهی را که توانستیم بار دیگر وارد #ماه_رجب بشویم. ماه رجب یک فرصت تقرّب به ارزشهای الهی و تقرّب به ذات مقدّس پروردگار و فرصت خودسازی است. این ایّامی که در روایات ما بهعنوان ایّام برجسته معرّفی شدهاند، اینها همه فرصتند؛ هر فرصتی هم نعمت است و هر نعمتی هم نیازمند شکر و سپاس است. شکر و سپاس نعمت هم این است که انسان نعمت را بشناسد، بر طبق اقتضای این نعمت رفتار کند، از آن بهره ببرد، نعمت را از خدا بداند و آن را در راه خدا به کار ببرد؛ ماه رجب از این نعمتها است.» ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
📥 سایر کیفیتها👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=41906
🌷 مجموعه لوح | بهار عبادت
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: «ماه رجب، بهار عبادت و تضرّع و توسل الى الله است.» ۸۷/۴/۲۶
🏷 #بازنشر به مناسبت ایّام #ماه_رجب
📥 از آدرس khl.ink/f/47398 دریافت کنید.
⭐️لوح | مبارزه علمی
🌹 انتشار بهمناسبت سالروز ولادت #امام_باقر علیهالسلام
💻 Farsi.Khamenei.ir
#گزارش
💢 بررسی تطبیقی اشتراکات دیدگاه امامیه و اهل سنت در تقریب مذاهب
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین حسن ضیاء توحیدی
استاد حوزه و دانشگاه
🔰 دیدگاههای مشترک:
1️⃣ شهادتین به عنوان مرز ورود به اسلام
2️⃣ محفوظ بودن جان و مال گویندگان شهادت
3️⃣ وجود کفر در آیات قرآن و استعمال واژه کفر در غیر کفر خروج از اسلام
4️⃣ ایمان باور قلبی
5️⃣ مسئله عدم تنازع
6️⃣ تأکید بیشتر بر مشترکات
7️⃣ عدم اهانت به مقدسات یکدیگر
8️⃣ عدل و انصاف
9️⃣ تبیین حقایق با زبان حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن
🔟 تبیین غیرمتنازعانه حقایق از باب عمل به آیه «وَ ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْكِتابَ إِلَّا لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُوا فِيهِ»
⏸ رعایت مراحل به پیروی از سنت پیامبر (ص) و سنت الهی در نزول تدریجی قرآن
🔗 متن گزارش: rbo.ir/__a-3284
🌐 پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) | www.rbo.ir
🔴همایش ملی تقریب مذاهب اسلامی و تمدن سازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب.
🔸 https://eitaa.com/PISICSR
🔸 https://t.me/PISICSR
🔸 https://rubika.ir/PISICSR
🔸 http://taghrib.ihu.ac.ir/fa/
💬 #گزارش_نشست | برگزاری نشست علمی با موضوع «بررسی تطبیقی اشتراکات دیدگاه امامیه و اهل سنت در تقریب مذاهب»
🔸حجتالاسلام والمسلمین حسن ضیاء توحیدی استاد حوزه و دانشگاه به بررسی تطبیقی اشتراکات دیدگاه امامیه و اهل سنت در تقریب مذاهب و تمدنسازی نوین اسلامی پرداخت و از دیدگاههای مشترکی سخن گفت که سبب وحدت و همگرایی مسلمانان میشود.
🔸حجتالاسلام والمسلمین حسن ضیاء توحیدی استاد حوزه و دانشگاه به بررسی تطبیقی اشتراکات دیدگاه امامیه و اهل سنت در تقریب مذاهب و تمدنسازی نوین اسلامی پرداخت و از دیدگاههای مشترکی سخن گفت که سبب وحدت و همگرایی مسلمانان میشود.
🔸نشست تخصصی بررسی تطبیقی اشتراکات دیدگاه امامیه و اهل سنت در تقریب مذاهب و تمدنسازی نوین اسلامی که از سلسله نشستهای همایش ملی تقریب مذاهب اسلامی و تمدنسازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب به شمار میرود، دیماه ۱۴۰۱ به صورت حضوری و مجازی در پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام قم برگزار شد.
🔸 در این نشست تخصصی که حجتالاسلام دکتر احمد کوثری مدیر گروه علمی امت و تمدن پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام دبیر علمی آن را به عهده داشت، حجتالاسلام والمسلمین حسن ضیاء توحیدی استاد حوزه و دانشگاه به بررسی تطبیقی اشتراکات دیدگاه امامیه و اهل سنت در تقریب مذاهب و تمدنسازی نوین اسلامی پرداخت و از دیدگاههای مشترکی سخن گفت که سبب وحدت و همگرایی مسلمین میشود.
🔍 ادامه👇
ادامه #گزارش_نشست
🔸وی با بیان اینکه مسلمانان اعم از همه مذاهب شیعه و سنی، مشترکات و دیدگاههایی دارند که در تقریب مذاهب بسیار تأثیرگذار است و برخی دیدگاههای مشترک نیز در تمدن سازی و ایجاد تمدن نوین و جدید مؤثر خواهد بود، در ابتدای سخنان خود برای مشخص شدن دیدگاههای مؤثر در تقریب، به بیان معنای واژه «تقریب» پرداخت و گفت: تقریب واژهای عربی به معنای نزدیک کردن است.
🔸این استاد حوزه و دانشگاه گفت: هرچند از تقریب المذاهب سخن گفته میشود اما مقصود این نیست که خود مذهبها را به هم نزدیک کنیم چراکه اختیار مذاهب را نداریم و هر مذهبی برای خود تعریف، چهارچوب و ساختار خاصی دارد؛ مقصود از تقریب این است که پیروان مذاهب اسلامی به ویژه علما، دانشمندان و فرهیختگان آنها با یکدیگر نزدیک شوند.
🔸حجتالاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی با بیان اینکه نزدیکی علمای اسلام آثار و برکات فراوانی دارد، افزود: وقتی فرهیختگان و بزرگان امت اسلامی با هم مرتبط شدند، عموم مردم هم به پیروی از آنها با هم یکی و متحد میشوند؛ زمانی که مردم با هم متحد شدند، قدرت بزرگ ایجاد میکنند که برای رسیدن به هر هدف بزرگ اجتماعی تأثیرگذار خواهد بود.
🔸وی با اشاره به وجود بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون مسلمان در جهان، تصریح کرد: اگر همه مسلمانان ید واحده شوند، قدرتی را در جهان ایجاد میکنند که هیچ قدرت دیگری توان مقابله با او را نداشته باشد؛ اما متأسفانه این اتحاد وجود ندارد و دولتی مانند اسرائیل هر روز عدهای از مسلمانان را به خاک و خون میکشد، در حالی که اگر این تعداد مسلمانان ید واحده بودند، هرگز دشمن جرئت نمیکرد که به مسلمانان در هیچ جای دنیا ظلم، تعدی و تجاوز کند.
🔸استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آیه «اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّة» که خدای متعال بر اساس آن خطاب به مسلمانان میفرماید هرچه میتوانید برای مقابله با دشمن توان و نیرو آماده کنید تا دشمنان خدا را که همان دشمنان دین و دستورات الهی و دشمنان خودتان هستند، بترسانید، ، گفت: اگر مسلمانها این کار را انجام داده بودند، امروز دشمنان اسلام جرئت نمیکردند به مسلمانان ظلم و ستم کنند.
🔸وی با بیان اینکه بزرگترین نیرو، اتحاد مسلمانان است و وقتی با هم شدند قدرت بزرگی را ایجاد میکنند و دشمنان خدا را میترسانند، یادآور شد: بزرگترین و مهمترین اثر قدرت و نیرو پیشگیری از جنگ و ترساندن دشمن است که بخواهد به شما و کشور شما تعدی و تجاوز کند.
🔸حجتالاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی در ادامه به بیان برخی فواید تقریب پرداخت و با بیان اینکه وقتی مسلمانان به ویژه علمای مذاهب با یکدیگر نزدیک شدند و حرف یکدیگر را شنیدند سوء تفاهمها، تهمتها و ابهامها از بین میرود، خاطرنشان کرد: دیدگاههایی بین شیعه و سنی مشترک است که اگر به درستی روشن و تبیین شود، تقریب را محقق و مسلمانان را به هم نزدیک میکند و سبب اتحاد بین مسلمانان میشود.
🔸استاد حوزه علمیه قم از گفتن شهادتین به عنوان مرز ورود به اسلام، به عنوان یکی از دیدگاههای مشترک بین شیعه و اهل تسنن نام برد و گفت: اگر در برخی روایات شیعه و اهل سنت واژه کفر درباره افرادی که گوینده شهادتین هستند، به کار رفته، این واژه کفر به معنای کفر خروج از دین اسلام نیست؛ گاهی اوقات واژه کفر به کار میرود اما مقصود کفر اصطلاحی نیست.
🔸وی متذکر شد: کفر گاهی در مقابل اسلام به کار میرود که در این صورت مربوط به ظاهر و بیانگر نحوه معامله دنیایی مسلمانان با کفار است. حداقل معیار مسلمان بودن و خروج از مرز کفر، جاری نمودن شهادتین بر زبان است و کسی که شهادتین را نگفته باشد کافر محسوب میشود. طبق احکام فقهی اسلام، کافر از مسلمان ارث نمیبرد و ازدواج وی با مسلمان جایز نیست.
🔸حجتالاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی در ادامه به بررسی انوع کفر از روی علم، کفر بدون علم، کفر برائت، کفر ترک اوامر الهی و کفر به معنای ترک شکر پرداخت و اظهار داشت: کفر را عبارت از اخلال و کوتاهی در معرفت به خداوند، توحید، عدل و رسالت پیامبر اسلام (ص) دانستهاند که ممکن است ناشی از جهل یا شک باشد و گاه ناشی از اعتقاد به اموری است که با وجود آنها دستیابی به معارف فوق ناممکن میشود.
🔸استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه کُفْر نپذیرفتنِ دین حق و باور نداشتن به اصول سهگانه دین اسلام، یعنی توحید، نبوت و معاد است که موجب عذاب الهی میشود، گفت: درباره کفر دیدگاههای مشترکی بین شیعه و اهل سنت وجود دارد که برخی از نکات چون روشن نشده به جای اینکه سبب تقریب شود، سبب تخریب و تبعید شده است.
🔍 ادامه👇
ادامه #گزارش_نشست
🔸وی با اشاره به گروههای وهابی و داعشی که مغرضانه و برخی از روی جهل و بیسوادی هرجا واژه کفر را دیدهاند، آن را به معنای خروج از اسلام معنا کرده و عموم مسلمانان غیر از خودشان را از دایره اسلام خارج کردهاند، تصریح کرد: اگر کسی به این نکته توجه کند خواهد دید که یک دیدگاه مشترک بین مسلمانان وجود دارد و آن اینکه همیشه واژه کفر به معنای خروج از اسلام نیست.
🔸حجتالاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی از ایمان به عنوان دیگر دیدگاه مشترک بین شیعه و اهل سنت که سبب تقریب بین مذاهب اسلامی میشود نام برد و اظهار داشت: همه مذاهب شیعه و سنی یک دیدگاه مشترک دارند و آن اینکه ایمان یک اصل قلبی و اعتقادی است؛ ایمان اگر به معنای اسلام باشد همان شهادتین است اما ایمان حقیقی که آثار آن افزون بر دنیا در آخرت آشکار میشود، آن چیزی است که در د ل نفوذ کرده است.
🔸وی با بیان اینکه ایمان یک باور قلبی است و امور قلبی نه با زور ایجاد و نه با زور سلب میشود، تصریح کرد: مسلمانان اگر به این نکته توجه کنند، کسی در سدد تحمیل مذهب خود و دیدگاه خود به دیگران نخواهد شد. هر کسی هر قدر هم مایل باشد که همه مردم عالم هم مذهب و هم عقیده او باشند، باید به این نکته توجه کند که ایمان یک امر قلبی است و آن را نمیتوان با زور به دیگران تحمیل و باور ایجاد کرد.
🔸این استاد حوزه و دانشگاه دیگر دیدگاه مشترک بین مسلمانان را رعایت عدل و انصاف عنوان کرد و با اشاره به روایتی از امام علی (ع) که میفرمایند «اَلإنصافُ يَرفَعُ الخِلافَ وَ يُوجِبُ الاِئتِلافَ؛ انصاف داشتن، اختلاف را از ميان برمىدارد و الفت مىآورد»،گفت: یکی از مؤلفههای تقریب که قرآن درس آن را داده و روایات هم بر آن تأکید کرده، مسئله انصاف است که اگر در مقام عمل رعایت شود، مسلمانان به هم نزدیک میشوند.
🔸[انصاف و مساوات از مباحث علم اخلاق و به معنای عدالتورزی بوده و از بالاترین و والاترین کمالات و فضائل اخلاقی و بهترین صفت و ویژگی یک جامعۀ انسانی مطلوب به حساب میآید که زمینهساز عدالت و برابری در تمامی ابعاد روابط اجتماعی بوده و در آموزههای اسلامی از آن به عنوان سیرۀ مستمر پیشوایان معصوم (ع) و افضل فضائل یاد شده است که بیانگر اهمیت و جایگاه خاص این صفت اخلاقی میباشد که اجرای آن ضامن آسایش و راحتی، فزونی رزق و روزی، رسیدن به مقام مومن واقعی، انجام بهترین عمل، کسب عزت، رسیدن به مکارم اخلاق، دفع عذاب و جلب محبت سایرین خواهد بود؛ از اینرو از مهمترین فضائل و کمالات انسانی محسوب میشود.]
🔸حجتالاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی خاطرنشان کرد: قرآنی که دیدگاه مشترک همه مسلمانان است، حتی خطاب به پیامبر اکرم (ص) میگوید به اهل کتاب که مقرض نیستند بگو «يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَىٰ كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ؛ ای اهل کتاب، بیایید از آن کلمه حق که میان ما و شما یکسان است پیروی کنیم»، بنابراین مسلمانان اعم از شیعه و سنی به این دیدگاه قرآنی عملی و یکدیگر را به مشترکات دعوت کنند.
🔸وی بر تبیین موارد اختلافی با رعایت اخلاق و انصاف تأکید کرد و افزود: خداوند در سوره احزاب آیه 60 میفرماید: «وَ ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْكِتابَ إِلَّا لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُوا فِيهِ؛ و ما این کتاب را بر تو نفرستادیم مگر برای این که حقیقت را در آنچه (از توحید خدا و معاد و رسالت و غیره) مردم اختلاف میکنند روشن کنی»، بنابراین لازم است که مسلمانان موارد اختلافی را با بهترین روش و بدون اهانت، جسارت و تهدید تبیین کنند.
🔸استاد حوزه علمیه قم در پاسخ به سئوال یکی از مخاطبان که درباره مدل تقریبی که از سوی عربستان سعودی و امارات دنبال میشود، با بیان اینکه عربستان دنبال تقریب مذاهب نیست، گفت: یکی از مخالفان تقریب دکتر ناصر بن عبدالله بن على القفاری است که کتاب دو جلدی «مسأله التقریب بین اهل السنه والشیعه» را نوشته و تمام آن در ردّ نظریه تقریب است.
🔸[کتاب «مسأله التقریب بین اهل السنه والشیعه» در دو جلد منتشر و در دو بخش تنظیم شده است. بخش نخست، حاوی آرا و عقاید اهل سنت و شیعه است و جلد اول آن به این موضوع اختصاص دارد و البته عمده آن در تبیین عقاید شیعه است. بخش دوم - که جلد دوم را تشکیل میدهد - مسأله تقریب را مطرح کرده و داعیه داران آن را در شیعه و اهل سنت به بحث میگذارد. نویسنده با تعصب بسیار به موضوع نگریسته و نقلهای نادرست همراه با کج فهمی و قضاوتهای ناصواب بسیار دارد. وی تقریب را در شکل کنونی بدعت بزرگ میداند.]
🔍 ادامه👇
ادامه #گزارش_نشست
🔸براساس سخنان حجتالاسلام والمسلمین ضیاء توحیدی، شهادتین به عنوان مرز ورود به اسلام، محفوظ بودن جان و مال گویندگان شهادت، وجود کفر در آیات قرآن و استعمال واژه کفر در غیر کفر خروج از اسلام، ایمان باور قلبی است، مسئله عدم تنازع، تأکید بیشتر بر مشترکات، عدم اهانت به مقدسات یکدیگر، عدل و انصاف، تبیین حقایق با زبان حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن، تبیین غیرمتنازعانه حقایق از باب عمل به آیه «وَ ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْكِتابَ إِلَّا لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُوا فِيهِ» و رعایت مراحل به پیروی از سنت پیامبر اکرم (ص) و سنت الهی در نزول تدریجی قرآن از دیدگاههای مشترک تأثیرگذار در تقریب بین مذاهب اسلامی است.
🔸براساس این گزارش، نشست تخصصی بررسی تطبیقی اشتراکات دیدگاه امامیه و اهل سنت در تقریب مذاهب و تمدنسازی نوین اسلامی با مشارکت دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام، اداره کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، موسسه مطالعات و آموزش های تطبیقی احسن، موسسه دارالاعلام لمدرسة اهل البیت علیهمالسلام، مرکز علمی پژوهشی مصباح و مرکز فرهنگی تبلیغی ادیان و مذاهب اسلامی (مفتاح) برگزار شده است.
🔴همایش ملی تقریب مذاهب اسلامی و تمدن سازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب.
🔸 https://eitaa.com/PISICSR
🔸 https://t.me/PISICSR
🔸 https://rubika.ir/PISICSR
🔸 http://taghrib.ihu.ac.ir/fa/