علیرضا زادبر
کارتر؛ امام و شاه متن را بخوانید👇👇 https://eitaa.com/Politicalhistory
دقیقا ۱۰ دی ۱۳۵۶ جیمی کارتر در یک سفر ۱۹ ساعته و بی سابقه در کریسمس به ایران آمد و با این جمله از شاه حمایت کرد: به یُمن رهبری شاه ایران جزیره ثبات است! ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ کارتر در ۱۰۰ سالگی مُرد. بعد از کشتار ۱۷ شهریور فقط سه دولت از شاه حمایت کردند: انورسادات، انگلستان و همین کارتر!
کارتر علیرغم شعار انتخاباتی که از حکومت های مستبد حمایت نخواهد کرد در عمل بزرگترین قراردادهای نظامی را با شاه بست. در لحظه آخر ژنرال هایزر را به ایران فرستاد تا شرایط کودتا را ارزیابی کنند. زمان فرار شاه به دلیل حفظ جان آمریکایی ها در ایران به شاه اجازه ورود نداد اما در نهایت با لابی و اصرار راکفلر و زاهدی پس از مدتی آوارگی به دلیل درمان بیماری شاه که بین پزشکان فرانسوی و انگلیسی او بر سر شیوه درمان اختلاف پیش آمده بود مجوز ورود به آمریکا داد و در بیمارستان شاه را با نام مستعار دیوید نیوسام پذیرش کردند.
شاه پس از سفر کارتر به ایران در دی ۱۳۵۶ و حمایت علنی و بی سابقه کارتر از او مرتکب خطای بزرگی شد. مقاله ارتجاع سرخ و سیاه را با نام مستعار احمد رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات چاپ کرد. توهین به امام بود، شاه که از حمایت کارتر مطمن شده بود بر مخالفین سرخ و سیاه تاخت. داریوش همایون وزیر اطلاعات و گردشگری مخالف چاپ مقاله بود اما هویدا وزیر دربار آن ایام به همایون گفت دستور شاه است. هیچ گاه هم کسی مسولیت نوشتن آن مقاله را برعهده نگرفت چون آن مقاله خشم مردم را برانگخیت و به خیابان آمدند.
کارتر اولین رئیس جمهور چهارساله آمریکا بود
در دور دوم شکست خورد
چون در ماجرای تسخیر سفارت آمریکا و عملیات آزادی آمریکایی در طبس شکست خورد. بارها امام و انقلاب را تهدید کرد.
امام خمینی چند پاسخ تند و سخنرانی علیه کارتر دارد یکی از آنها پس از شکست عملیات طبس بود:
ملت رزمنده ایران، دخالت نظامى امریکا را شنیدید و عذرهاى کارتر را نیز شنیدید.
این جانب که کراراً گفتهام کارتر براى وصول به ریاست جمهورى حاضر است به هر جنایتى دست بزند و دنیا را به آتش بکشد، شواهد آن یکى پس از دیگرى ظاهر شده و مىشود؛ و اشتباه کارتر در آن است که گمان مىکند با دست زدن به این مانورهاى احمقانه مىتواند ملت ایران را که براى آزادى و استقلال خویش و براى اسلام عزیز از هیچ فداکارى رویگردان نیست، از راه خودش که راه خدا و انسانیت است منصرف کند.
کارتر باز احساس نکرده با چه ملتى روبروست و با چه مکتبى بازى مىکند.
صحیفه جلد ۱۲ صفحه ۲۵۵
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
علیرضا زادبر
دقیقا ۱۰ دی ۱۳۵۶ جیمی کارتر در یک سفر ۱۹ ساعته و بی سابقه در کریسمس به ایران آمد و با این جمله از شا
دو نکته:
چرا سفر کارتر در سال ۵۶ بی سابقه بود؟
اول اینکه مقصد اصلی کارتر چین بود و پیش از سفر به چین ۱۹ ساعت در ایران توقف داشت تا برای شاه مقابل مخالفین سیاسی داخلی اعتباری باشد.
دوم رسم نبود رئیس جمهور آمریکا و همسرش در جشن کریسمس در سفر کاری و خارجی باشند، این اهمیت شاه را برای آمریکا می رساند که باید از او حمایت میکردند
سوم ماه محرم بود و شاه و کارتر جلوی دوربین مشروب خوردند که در جامعه ایرانی که در ماه عزا بود اثر منفی داشت.
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
دلممیسوزد برای جامعه ای که تاریخ ۴۰ و ۵۰ سال اخیر خودش را نمیداند و یک عده بلاگر مجازی تاریخ نخوانده به مورخین این جامعه تبدیل شده اند!
در کنار فود بلاگرها
در کنار بیوتی بلاگرها
بلاگر سیاسی هم داریم!!!!
علم سیاست و تاریخ کالا و کشک نیست که با رنگو لعاب بلاگری فروخته شود اما متاسفانه در جامعه ما خریدار دارد!!!!!
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
پرونده ای که امشب بحث کردیم جذاب و مهم بود. بخشی از موضوع مربوط به اعدام های سال ۶۷ منافقین بود همه این سالها با این مساله مظلوم نمایی کردند👇👇
https://telewebion.com/episode/0x10a8db25
#ببینید
علیرضا زادبر
پرونده ای که امشب بحث کردیم جذاب و مهم بود. بخشی از موضوع مربوط به اعدام های سال ۶۷ منافقین بود همه
6.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۵۹ سال پیش، سازمانی که نامش را از آیه قرآن گرفتند.
همه اعضای مرکزی به اعدام محکوم شدند و فقط یک نفر بخشیده شد!!! یک نفر!!!
حکم اعدام او به حبس ابد تغییر پیدا کرد.
#کامل_را_ببینید
https://telewebion.com/episode/0x10a8db25
https://eitaa.com/Politicalhistory
جیمی کارتر رئیس جمهور یک دوره ای تاریخ آمریکاست که دور دوم شکست خورد. آن زمان سیاستمداران و محققان آمریکایی میگفتند: آیت الله خمینی، رئیس جمهور آمریکا را تحقیر و تغییر داد.
اشاره آنها به حل نشدن مساله گروگانها و شکست عملیات طبس بود.
وقتی کارتر ایران را تهدید کرد امام با این جملات و تمثیل او را تحقیر کرد:
اما قضیه تشرهای آقای کارتر. نمیدانم شما این مثل را میدانید. من حیفم میآید که مثل بزنم به شیر، که میگویند وقتی که مقابل یک دشمن میایستد هم فریاد میزند و هم از آن طرفش چیزی بیرون میآید و هم دمش را حرکت میدهد. فریاد میزند برای اینکه طرف را بترساند. میترسد، از این جهت از او چیزی هم صادر میشود. دمش را حرکت میدهد برای اینکه میانجی پیدا کند. آقای کارتر را من حیفم میآید که بگویم شیر، لکن یک موجودی است که همین کارها را دارد میکند. این هیاهو و این فریادها و آن ترساندن ماها را از اقدام نظامی، و دخالت نظامی، اینها کهنه شده است و لهذا یک دفعه یک چیزی میگوید فوراً بعدش یک چیزی دیگر میگوید خلاف آن. اینها همان فریادهایی است که آن حیوان میزد برای اینکه بترساند طرفش را.
https://eitaa.com/Politicalhistory
20.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از تولد خاورمیانه....
#شهریار_زرشناس
https://eitaa.com/Politicalhistory